Jävla idiot!

Torsdag eftermiddag. Efter jobbet blev det en timmes promenad med hundarna. Sen har jag vilat lite, för trycket i skallen, och ostadigheten, känns inte bra.   Men nu var det inte det jag skulle prata om :)
 
Igår fick jag ett sms av en okänd. Det stod: Jag har hittat ett medlemskort på Friskvårdskompaniet, som tydligen tillhör dig. Finns att hämta hos mig, sen följde adressen. Jag brukar alltid ha kortet i börsen, men i tisdags när jag och Hannah tränade, hade jag kortet löst i jackfickan. Igår när jag var ute med hundarna, så fipplade jag tydligen så till den milda grad att kortet hoppade ur fickan. Tack snälla snälla Yvonne, som hon heter, för att du gjorde dig besväret, att inte bara plocka upp det, utan även ringa Friskvårdskompaniet och kolla upp vems kort det var :)  
 
MYCKET uppskattat! Tänk vad mycket positivt det kommer ur att ställa upp lite extra på andra :)
 
Som ni vet, så ställer jag gärna upp på andra, om jag har möjlighet. Det kommer jag att göra även fortsättningsvis, var så säker. Men, ibland beter jag mig som en jävla idiot. Dryg, snudd på elak, en riktig besserwisser. Jo, så är det. Jag är helt vanlig med andra ord :)
 
Goafton

Onsdag morgon.

Jag hörde inte alarmet på telefonen i morse. Inte förrän jag vände mig så att jag fick örat där jag hör bättre, uppåt. Då hade det levt om i 5 minuter. Undrar om hörseln permanent gått ner, eller om det kan bli lite bättre när skovet verkligen upphör. 
 
I övrigt - träningsvärk i benen
Fel tryck i skallen
Härligt ute, om än lite blåsigt
 
Idag ska jag hämta Milo efter jobbet. Måste åxå se till att ta det där jädra fotot, måste ju förnya körkortet. 
 
Nä, dags att fälla ner årorna och börja ro  :)
 
Gomorron
 

Nä Vet ni vad!

Nu är det dags att krypa isäng. Sammanfattar dagen innan jag tar ut hundarna för kvällspinket. 
 
På morgonens TRX-träning, sa jag till instruktören att jag inte var i form att balansera på ett ben idag pga att jag är inne i ett skov. Han hjälpte mig varje gång det var tal om balans. Han frågade vid nära nog varje övning, om det funkade. Sånt uppskattar jag!   Eftersom han hjälpte mig även när det gällde att jingla på Ett ben, så kunde jag genomföra alla övningar på passet. Tack!
 
En Bra dag på jobbet följde efter morgonträning och dusch hos Hannah. Efter jobbet tog jag hundarna på en dryg timmes utevistelse. Vi gick ner till vattnet, där jag släppte alla och lät dem busa runt. Det var härligt väder, solen sken .... jag satte mig på en sten och bara njöt ....
 
Eftermiddagen har gått i lugnets tecken. Jag är så himla nöjd över dagen, lägger mig med ett leende på läpparna :) Tränat med Hannah på morgonen, jobbat med Pernilla på dagen, varit ute på en NÅGOT längre sväng med hundarna. En BRA dag :)
 
Gokväll

3 år !

Idag har Molly bott hos mig i 3 år. Underbara, mysiga Molly :)
 
Det här fotot, är från Arlanda .... det första fotot jag tog  på henne. Eller, det är inte jag som fotat, det är Helena ... som satt med mig på Arlanda hela natten :)
 
Molly har alltid tyckt att ALLA leksaker, är HENNES!
Molly är så himla mysig, 
 
Jag kan lägga upp hur många foton som helst på henne :)   
 
Jag är så glad över Molly. Hon är fantastisk :) Ett litet rivjärn mitt i det mysiga :)  
 
Såhär på firardagen, gick vi ner till vattnet där de fick springa, busa, böka, nosa, söka .. en timme. Vi promenerade först en dryg halvtimme, sen satte jag mig på en sten och bara .... Var. 
Nu börjar det dra ihop sig till kväll. I morgon är det inte någon morgonträning, utan sovmorgon till kl 6 :)   
 
Nu ska jag mysa med vovvarna i soffan en stund, innan det är dags för kvällspromenad. Hoppas du haft en bra dag :)
 
Gokväll

Sängdags Måndag 28/10

Dags att koja. Ska gå ut med hundarna en sväng först bara. 
 
Kvällen har varit lugn. I morgon ska jag upp kl 5, för det är morgonträning tillsammans med Hannah, på Friskvårdskompaniet. Efter jobbet tänkte jag träna hundarna var för sig lite. Först gemensam promenad, sedan träning var för sig.  :)
 
Nä, på med ytterkläder och reflexväst, sen ut. Hörs i morgon :)
 
Gokväll

I sus och Dus

Jag och Hannah morgontränade på Friskvårdskompaniet i morse 6.45  Ett core-pass före jobbet satt fint. I morgon bitti är det TRX, samma tid.   Det gick bra på jobbet, har ju faktiskt kommit in i det mer eller mindre till fullo nu, så jag känner mig rätt så säker på vad jag sysslar med .... fniss .... tack och lov :)
 
Efter jobbet - hem - ut med hundarna för liten promenad, samt träning ute på gården - tvättstugan, och nu ska jag strax gå ner och torka tvätten. 
 
Varför går det inte över i skallen? Det är så fel tryck .... det känns inte bra alls, och jag vet inte vad jag ska tro. Hoppas att det känns bättre i morgon. Det är väl vad man kan göra överhuvudtaget. 
 
Hörrni, det här datumet för tre år sedan, flög jag ner till Arlanda för att hämta hem Molly. Mysiga MonsterMolly :)   Hon är en STOR personlighet i sin lilla kropp, och jag älskar henne :)  Det gör min lillebror åxå. Älskar Molly alltså. 
Molly är den raraste hund man kan tänka sig. Hon hamnar lätt i egna tankar när vi är ute, och hittar hon ett hål att stoppa skallen i, så är lyckan total :)     Skriver mer om Molly i morgon, då vi firar hennes 3 år hos mig :)
 
Nä, nu ska jag gå ner i tvättstugan. Hörs senare :)
 
Goafton
 

En timme kan vara Låååång!

Det gick bra att jobba idag!  Jag varken ramlade, snubblade eller skar mig i fingrarna. Tack :)
 
Nu vill jag mest att dagen ska ta slut faktiskt. Jag är för vimmelkantig för att gå någon vidare promenad med hundarna ..... så det händer inte så mycket här för tillfället. Det finns alltså tid till att tänka och fundera. 
 
De här kommentarerna jag fått om att jag inte använder bloggen på rätt sätt, att jag inte är tillräckligt positiv, att jag inte erkänner när jag har fel osv..... får mig att tänka: Tror ni att HELA mitt tankeliv, ALLA mina känslor och tankar, ALLA mina åsikter, ALL min kärlek, ALLT mitt hat ...... finns beskrivet här på bloggen? TROR ni inte att bloggen och det jag skriver här, är en form av sammanfattning, eller utvalda delar? TROR ni, (nu menar jag inte alla, utan Linda, Mikael, anonym, anonym och anonym) att det jag skrivet här, är ALLT jag är?? 
 
Minns när jag skrivit min bok. Det är nu 20 år sedan, men minns det som om det vore igår. Jag fick hem alla 1500 exemplar, hem till lägenheten. Jag hade kartonger med böcker i hela hallen, plus halva vardagsrummet. Minns när jag öppnade en kartong och tog upp boken .... bläddrade ..... tänkte: Är mitt liv en broschyr?  
 
Tänk att man kan få ner så mycket tankar, känslor .... ett helt livs funderingar ..... i en tunn bok. 
 
MEN, då måste man besinna sig och veta att ALLT naturligtvis inte finns på pränt. Det vore helt omöjligt att skriva ner precis allt. Det måste ni anonyma åxå förstå, att så är det. Eller, jag ställer inget krav att ni ska förstå, men jag talar om för er, att så är det. Allt kommer inte på pränt här i bloggen. Dock så står jag för vartenda ord jag skriver!  Men ni må ju förstå att mitt liv innehåller så otroligt många fler tankar än de jag hinner skriva ner! 
 
Jag tror mig aldrig vara förmer än andra.Har aldrig trott. Däremot håller jag mig själv rätt duktig inom vissa områden, precis som alla andra. Vad jag är RIKTIGT duktig på, är att lukta mig till skitsnack och lögner. 
 
Nä, nu ska jag kura soffa med hundarna igen, och vänta tills det är läggdags. Helvete vad en timme kan vara lång!
 
Gokväll
 
 

Acceptera.

Jag fick, återigen en anonym kommentar, och eftersom den är anonym så tänker jag inte publicera den. Det du anonym, säger, är precis det jag gör. Accepterar när jag har fel. Jag har många gånger bett om ursäkt när jag haft fel, jag säger aldrig att jag alltid har rätt. Där har du endera fått fel information, eller så vet du inte så mycket om mig.   :) Jag vet bra mycket mer om myntets sidor, än vad du kan ana. 
 
Idag skulle jag både haft hundkurs, och jobbat. Känner att det inte funkar pga ostadigheten, så jag var tvungen stryka hundkursen. Hoppas det funkar att jobba i alla fall. Det ser ut att klarna upp, jag ser blå himmel!  Underbart!
 
Den här olustiga känslan i skallen, och ostadigheten, gör att jag varken promenerat särskilt långa svängar, tränat hundarna särskilt mycket, eller lagat speciellt avancerad mat. Så blir det ibland. Jag är inte olycklig för det, men skulle gärna se att det vänder nu, för jag saknar det. 
 
Har i alla fall varit ute på morgonrunda med hundarna. Nu lite frukost, sen iväg på jobbet. Ha en skön söndag!
 
Gomorron

Sommartider Hej Hej

lördag. Idag har jag haft kursavslut på en av vardagslydnadskurserna. Det har, som vanligt, varit superkul, men jag är inte helt nöjd själv med kursen. Jag provade lite nytt, och det blev inte helt bra. Lär mig till nästa gång. 
 
Var nyss ute med hundarna på kvällspinket. Det regnar. Stod ute på gården i regnet ..... det var skönt faktiskt. Hundarna yrade runt lite därute, själv stod jag bara stilla en stund. Funderade på något som förvisso slagit mig många gånger tidigare, men på nåt sätt blev aktuellt nu i afton. 
 
Varför är människor medvetet elaka?
Vad är det som driver vissa människor till att bete sig illa mot andra?
Hur kan det komma sig att detta får fortgå?
 
Jag är, som ni kanske vet, en sån där som ifrågasätter människors beteende. Inte elakt, absolut inte, men beter man sig som en idiot kring mig, så kan man nog räkna med att bli ifrågasatt. Varför skulle jag vara tyst?
 
Jag har svårt att vara tyst överhuvudtaget. Vissa verkar tycka att jag BORDE vara tyst. Jo, jag kan förstå att vissa tycker det. Men, nu är det så att jag inte är tyst, bara för att vissa tycker det. Jag är aldrig elak. Jag är inte orättvis eller kommer med osanning. Jag har bett om ursäkt de gånger det varit befogat, och till och med när det INTE varit befogat. Jag har raderat saker jag INTE borde raderat. 
 
Jag glömmer inte. 
 
Jag glömmer inte att ställa tillbaka klockan inatt heller :)
 
Gokväll

Rättegång!

Oj ... den här dagen har varit svajig, och det blev inte alls som jag planerat. Visst, det blir inte alltid som man tänkt sig, men man kan tänka att en kväll som man planerat med sin bästa kompis, skulle kunna få bli av?
 
Har legat på eftermiddagen, då ostadigheten blev alldeles för jobbig. Fy fan säger jag bara. Svårt att beskriva hur det känns, och det behövs nog inte heller. Jag vet ju själv hur det känns, och det räcker. 
 
Så .... kvällens plan med att ha bästa kompisen Annica här, dricka vin och äta smörgåstårta gick om intet. Såhär ser smörgåstårtan ut förresten: 
 
Har ingen aptit ikväll, så jag får ta en bit i morgon istället. Smakar förmodligen ÄNNU bättre då :)
 
Idag fick jag kallelse till rättegången. Den 18de nov. ska jag till tingsrätten för att vittna. Rättegång i tvisten mellan lillebror och vår fd arbetsgivare Westmans. 
 
NU ska jag ta ut hundarna .... sen ska jag gå isäng, igen. Kort dag. Hoppas må bra i morgon. 
 
Gokväll

"Slira omkring"

Vaknade strax före kl 8. Fortfarande vimmelkantig  med en obehaglig känsla i huvudet .....  Tagit åksjuketablett och hoppas det ger sig. 
 
Hannah ringde innan jag kommit mig ur sängen. Hon hade kommit hem från morgonträningen och meddelade att det var svinhalkigt ute. Hon hade tänkt ta cykeln, men hittade inte överdragsbyxorna så hon tog bilen istället, och berättade att det var så halt, att man "slira omkring"    Jag förstod vad hon menade, när jag kom ut med hundarna. En tunn isbeläggning som inte syns, men känns. Jisses !  När vi gått bort till kanotudden började det regna pyttesmå isbitar, alltså inte vitt hagel, utan genomskinliga små isbitar. Lite coolt faktiskt :)
 
Står i kontoret och dricker kaffe .... är ju ledig idag. Det känns himla skönt. Ska åka upp på Solbacken och handla lite förnödenheter, tex lite nya vinglas. Kommer ni ihåg att jag fick 4 vinglas av kompis Malin och hennes man Peter, i inflyttningspresent? Jag har bara ETT kvar. Ett rev Kia sönder när hon sprang omkull vardagsrumsbordet, Ett slog jag sönder när jag diskade, och ett rev jag ner från hyllan. Jag är hopplös!  Ska även köpa värmeljus, som jag glömde köpa förra gången jag var på Rusta. 
 
Nu har jag beställt en ny kran till köket. Då blir det RIKTIGT fint ! Kranen som sitter där nu, är ju sådär rak
Ja, ni ser en liten snutt av den där på kanten i alla fall. Nu har jag beställt en sån här: 
Ser fram emot att få hem den, och få den på plats, så att jag får varmvatten i köket igen :)
 
Nä, nu ska jag sätta igång så smått här. Före kl 12 måste jag hämta smörgåstårtan. Ska fota sedan och visa så sjukt snygg den är :)
 
Bra Fredag på Er!  Fyll den med nåt värt!
 
Gomorron

kväll igen

Det är läggdags, och det är jag glad över. Vimmelkantig och dann. Har avbokat morgondagens tidiga pass som jag så gärna ville gå på tillsammans med Hannah .... Känner att det är att tänja alltför mycket på  Meniéres gränser. Det känns som att det hänger på en skör tråd nu. 
 
Hoppas att en bra natt, en sovmorgon och en bra dag, borgar för att min bästa Annica kan komma i morgon och äta smörgåstårta och dricka vin med mig!!!
 
Många tankar i skallen ...men tror inte att jag orkar få ner dem i skrift ikväll. Ska gå ut med hundarna, sen hoppa isäng. 
 
Tjing så länge

...

Hej
 
Känner mig vimmelkantig, men hoppas att det ger sig innan i morgon. I morgon kommer nämligen bästa Annica hit för lite vin och smörgåstårta :)   Smörgåstårta - Italiensk,från Wallins Kafferepet :) :) :) Ska fota så ni får se skapelsen i morgon. De gör helt sjukt fina smörgåstårtor, Pernilla och Mattias .... och jag törs lova att det smakar fantastiskt åxå :)
 
När jag kom hem från jobbet, drog jag bara på mig regnkläderna, sen gick vi ut. Det regnade inte just Då, men jag är glad att jag tog på regnkläderna, för när vi gått nån km så började det. Det regnade rätt ordentligt ett tag, sedan lugnade det ner sig igen. Nu har regnet tilltagit ser jag..   Hoppas på uppehåll på Lördag, då det är kursavslut för ena vardagslydnadskursen. 
 
Hahaha, hörrni ..... åter till det här med drömmar. Inatt drömde jag nåt som jag är jättebesviken att jag inte kommer ihåg mer av. Det var ett virrvarr av bröd-demo, som jag bara kunde ha i 59 minuter per ställe av någon anledning, till att jag hade en gris, som lekte jättebra med Kelly. Jag lastade in Kelly och grisen i bilen, ,och de skulle åka i en spjälsäng. Ok. Har jag grisar i mitt liv? Ska jag bli mormor vad det lider? :) :) :)    
 
Till middag idag blir det tacos. Köpte billig köttfärs igår, så jag lagar upp en del, och fryser in resten. På tal om fryst ..... undrar när de ringer från Konsum att de frysta märgbenen kommit .... hoppas de inte kommer från MIN gris .. fniss ... 
 
Jag fick ett beslut från Fk idag, att utredningen är klar. Jag har fortsatt rätt till halv sjukersättning. 
 
Nu tar jag ett beslut att jag ska krypa ihop i soffan med hundarna och mysa en stund. 
 
 
 
Bilen tar in vatten via antennen uppe på taket ..... hoppas det blir uppehåll nån längre period så att jag hinner få det att torka så att jag kan köra på lite silikon. 
 
Goafton
 

HÖGLJUTT

Jag orkade nästan inte vakna när väckaren drog igång. Två minuter hade den stått och larmat, innan jag förstod att det var något som lät. Eller, låtit har det gjort hela natten, nåt så jävulskt! Tinnitusen är fruktansvärd just nu, och jag hoppas och ber att det inte händer något under dagen. 
 
Står och dricker kaffe, och i skallen står det helt stilla. Måste sno på lite, ska gå och sätta i motorvärmaren i bilen så att den hinner sitta i ett tag. Tittar mot sängen och ser tre tydliga bullar under täcket .... fniss ... De ligger så länge det bara går. Molly vet du vad? - Det regnar inte, just nu i alla fall :)
 
Nej, nu måste jag komma mig i kläderna och he mig ut, hur mycket det än tar emot. Vet ju att jag piggnar till direkt jag kommer ut .... 
 
Ha en bra Torsdag!
 
Gomorron
 

Luddigt

Det har regnat i princip hela dagen idag, till Mollys förtret. Hon vill INTE ut i regnväder. Det gick superbra i morse, ända tills vi kom ut och hon upptäckte att det spöregnade. Då blev det handbromsen i. Den höll hon in under hela promenaden. Nu när jag skullle ta ut dem på kvällspinket, hade hon inte tänkt hänga med. Hon låg och tryckte i soffan och låtsades sova. 
 
Det känns luddigt i skallen. Fel tryck. Hoppas det går över under natten. 
 
Gokväll

VART ska mina pengar gå?????????

Sängdags .... åtminstone för mig och mina hundar. MITT hushålle håller på att stänga ner :)
 
Dagen började med morgonträning kl 6.45 med TRX - träning på Friskvårdskompaniet. Svettigt, jobbigt .... tungt, tillsammans med Hannah och Pernilla. SEn en snabb dusch hemma hos Pernilla, järnet iväg på jobbet :)
 
Bra dag på jobbet, hem, ut med hundarna på en kylig promenad, hem igen och mys, träning med hundarna inomhus, gömma godis inomhus ..... sen har det varit slappt. 
 
Nu laddar jag för att gå ut  med hundarna, och sen krypa isäng. Tänker bara ..... Det finns många ställen att lägga sina pengar. Inte BARA hyra, lån, mat, försäkringar, hundarna, telefon, tv osv. Sen finns det olika organisationer man skänker pengar till: det är bröstcancerfonden, prostatacancer, röda korset, rädda barnen osv. DESSUTOM tillkommer mindre kända pengainsamlingar som tex insamlingar till bortsprungna hundar. Ibland blir jag så himla trött på denna TÄVLING som ofta infinner sig när det handlar om dessa pengagåvor. Man ska helst tävla om hur MYCKET pengar man skänkt åxå, inte BARA att man skänkt. Det gäller ju att visa att man inte bara skänker en slant, utan gärna en femtilapp mer än föregående. 
 
Ghaaaa !!!!!!
 
Nu tänker jag tvärt på den man som i fredags kom förbi när jag demade bröd på Coop Forum. '
- varsågod att smaka, sa jag. - Nej sa han, av princip så smakar jag inte. 
 
Råtöntigt tyckte jag då, men jag kan förstå vad han menade. Kan nog tänka mig att jag känner lite samma sak, fast när det gäller det här med att skänka pengar. Ska jag, fastän jag väljer att INTE skänka pengar .... behöva känna mig som en sämre människa????   - NEJ !!!!
 
 
Nu byter jag helt ämne. Ni som har tidningen "Härliga Hund" kommer att se  .... ni som INTE har tidningen "härliga Hund" kommer att missa, om ni inte köper lösnummer när det kommer : 
 
Sally och hennes nya ägar kommer i tidningen i vinter! Sofia, nya ägaren, har tvuv-visat mig bilder som kommer i tidningen, och jag säger bara : Waow !!!!  Jag fick gåshud när jag såg bilderna, och det kommer ni åxå att få, jag lovar !!!!!!!!!! Magin mellan Sally och Sofia ..... Jag KÄNDE det redan när jag träffade Sofia och Krille när de kom för att träffa Sally .... jag KÄNDE det .... jag VISSTE det ...... MAGKÄNSLAN sa mig att det var RÄTT ! Ni som ser fotona i tidningen, kommer att förstå vad jag menar. Punkt.
 
Å gud, nu har klockan tickat iväg. Eftersom jag klev upp kl 5 så är jag rätt trött nu. Ska ta ut hundarna, sen krypa isäng. Sovmorgon i morrn till kl 6, för det är ingen träning i morrn :)
 
Nä hörrni .... Gonatt med er!
 
 
 
 
 
 

One day you´re in, the next day you´re out

Måndagen tar slut här och nu för min del :)    Ska ta ut hundarna för kvällspinket, packa träningsväskan för i morgon, sen kryper jag isäng. 
 
I morgon bitti är det träning igen kl 06.45  Då är det TRX på schemat. Då ska även Pernilla med :)  
 
Orkar varken skriva långt eller klokt. Summerar dagen och är mer än nöjd! Helt underbart väder, en bra dag på jobbet, suverän längre promenad i skogen med hundarna efter jobbet 
 
 
 
Nu blir det som sagt kvällspink, sen är det sängen som hägrar. Hoppas du haft en bra dag!
 
Gokväll

Hej Baberiba

Söndagen glider ljudlöst mot sitt slut. Det känns som om klockan vore närmare 23, jag är hur trött som helst. Ska strax ta ut hundarna på kvällspink, sedan gå isäng. Vänsterörat är verkligen HUR lock som helst ..... Ska lägga mig och tänka positiva tankar .....
 
Jag har haft en kanonbra dag! Hundkurs med stora gruppen, och det gick hur bra som helst, i vanlig ordning. Nästa helg, på Lördag, har jag avslut för lilla gruppen, och den stora gruppen har två gånger kvar. Sen är det kursuppehåll tills i vår, då vi drar igång igen. Hörde att det redan finns anmälda, bland annat en av de som går  i stora gruppen, hon vill vara med igen :)  Sånt är ju Kul !
 
Hem från kursen, tog ut hundarna på promenad och sen stannade jag ute och tränade dem på gården. Efter dryga tre timmar ute, var det läge att få i sig nåt varmt, så jag kastade ihop en snabb lunch, det blev varm macka gjord på aubergine :)
 
Efter lunchen vet jag knappt vad jag gjorde, men tiden gick snabbt i alla fall :)   hips vips var det middag och då lagade jag någon slags kycklinghistoria :)
 
 
 
En eftermiddagspromenad med hundarna har det blivit, sen har vi mest bara myst. I morgon blir det att kliva upp före tuppen igen, för jag och Hannah ska träna kl 06.45 . Core står det på schemat.   
 
Nä, nu tar jag ut hundarna så jag får komma isäng någon gång. Hoppas du haft en bra dag, och att du lyckats fylla den med värda grejer :)
 
Gokväll

Tre punkter bildar ingen mening...

Gud vilken härlig dag!! Det har varit så oändligt vackert!!!! Precis när jag skulle till att börja städa, så ändrade jag mig, klädde på mig och gick ut med hundarna istället :)  Tänkte: städa kan jag göra sen. Det tar ju inte Alltför lång tid i den här lgh :) :) :)   (har jag förresten berättat hur himla fint jag har det i min underbara lägenhet? )
 
Nåja, gick ner till där det finns stora grushögar, tänkte att det passade bra att hundarna fick klättra lite där, innan vi fortsatte promenaden. Ibland är jag dummare än jag ser ut, eller åtminstone mer naiv. Visst såg jag att Paddy höll upp huvudet och nosade precis innan jag kopplade loss honom, men i min enfald trodde jag att han kände påsen med korv och köttbullar som jag hade i jackfickan ...... Kopplade loss hundarna, körde ett enkelt godissök ... men direkt jag gav frikommandot  så drog Paddy som en avlöning. Han hade nog korn på älgen som befann sig bakom grushögen, redan när vi kom dit. Jahapp. Jag hade gett frikommando och han drog på en älg. Vad gör man? 
 
Väntar. 
 
Stannar kvar på samma fläck och väntar på att han ska komma tillbaka. Jag kan säga att det hann passera en del känslor och starka ord i mitt sinne under den halvtimme vi andra: Jag, Kelly och Molly väntade på honom. Tur jag hade påsen med korv och köttbullar med mig, så jag körde rätt mycket godissök med smårumporna, samt lydnad, medans vi väntade. Jag var INTE klädd för att stå stilla i 4 minus. Det blir kallt som attan när det blåser, och kroppen inte är härdad. 
 
Men som sagt. Efter en halvtimme kom han tillbaka I samma spår som han drog iväg. Lycklig :)  Paddy för helvete!!!!   Hahahahaha ... ja, vad säger man. En sån här gång är det ju bra att ingen fångar in honom, för han följer sitt spår tillbaka. Har gjort så alla gånger han dragit efter något, förutom när han drog på en hare i Boliden. Då tappade han bort sig och for efter en väg. Då tog han taxi till OK Q8 om ni minns :)
 
Nåja, kopplade min jakthund och gick vidare. Smårumporna fick springa lösa :)    Väl hemma igen så tog jag itu med projekt städ, vilket inte är alltför betungande här. Jag hade ju planerat att åka på Solbacken, men jag strök det. Tar det en annan dag. HIttade några värmeljus, som förresten brinner i detta Nu :)
 
I morgon är det söndag, och hundkurs igen. Ser fram emot det :) De är så himla duktiga mina hundkursare, och det är en sann fröjd att få jobba med dem. Hoppas på lika bra väder i morgon, som det varit idag.
 
Hörrni. Att få uppskattande ord, det värmer. Så många uppskattande ord som jag fått idag .... det lever jag på länge. Tusen, tusen Tack alla berörda!  
 
Nä, nu ska jag klä på mig och gå ut med hundarna på kvällsrundan. Hoppas du haft en Bra dag, och att du fyllt den med nåt värt. Vi lever ju bara en gång :)
 
Gokväll
 
 

19de Oktober

Kom precis in från en helt underbar morgonpromenad. Några minusgrader, klarblå himmel och sol. 
 
Idag är det städdag :)  Tror jag ska åka på Rusta och köpa värmeljus och lite annat smått och gott. Värmeljusen är lika billiga på Rusta, som på Ikea, så jag ska bunkra upp :)   Ska även runt och kika på köksblandare. Jag måste köpa ny. Snubben från Riksbyggen kunde inte reparera den jag har, då han inte vet vilket märke det är. Torde vara nån billig variant från IKEA gissar jag. Den står och sipprar varmvatten. Eller rättare sagt, STOD och sipprade varmvatten, då han stängde av varmvattnet till kökskranen, så nu har jag bara kallvatten där. Nåja, ska ut på span och se vad för slags kran jag ska köpa :)
 
Funderar lite på kommentaren jag fick av "anonym" igår. För övrigt samma "anonym" som skrivit tidigare, och bland annat en kommentar med, tror det var två punkter, inget mer. Nåja, Anonym tyckte inte att det var klokt att fotografera medans jag körde, om jag är rädd om mitt liv. Man lever bara En gång. 
 
Här är bilden :
 
I knappa 30 knyck gjorde jag en riskanalys, och det kändes rätt så säkert att fota. Att jag värdesätter livet och Vet att man bara lever En gång, det trodde jag hade framgått rätt tydligt genom mina år som bloggare, men jag skriver väl för luddigt och otydligt :)   Den fras ska skriver nästan varje dag - Fyll dagen med nåt värt, den lever jag efter själv i allra högsta grad! 
 
En del söker spänning i olika sporter, motorsporter av olika slag där man tex ska köra så fort som möjligt på krokiga vägar. En del söker spänning i att klättra i berg eller hoppa fallskärm. Vissa dyker i djupa vatten, en del tämjer vilda djur. De älskar förmodligen sina liv åxå, kanske just för att de vågar leva som de gör, och fyller dagarna med vad DE anser vara Värda grejer. JAG släppte sargen och tog ett foto i knappa 30 knyck .... Phuuu !!! :) :) :) 
 
Nä, nu ska jag hala fram dammsugaren och sjunga en sång :)
 
Ha en bra Lördag, och hörrni ...... Fyll den med nåt värt!!!
 

Anonyma människor.

Fredagkväll, dags att krypa isäng. Summerar dagen och är nöjd :)  Det var superkul på jobbet, härligt väder, härliga promenader med hundarna ..... ja, en VÄRD dag helt enkelt :)
 
Hörrni, jag funderar kring det här med anonyma kommentarer här på bloggen. Jag funderar på att stänga ner det här med kommentarer. Blir så less på dessa anonyma, och många av dem har jag ju listat ut vem de kommer ifrån. En del av dem publicerar jag inte ens, de är för fåniga. Många av er som kommenterar, skriver kommentarerna när jag länkar inne på facebook, och det räcker nog så. Det är ju inte så många andra som kommenterar, någon enstaka bara, och jag tror inte att de bryter ihop om möjligheten att kommentera, försvinner. Fortsätter anonyma kommentarer att komma in, så kommer jag att stänga ner den möjligheten. 
 
I morgon är det lördag, och jag ser fram emot den :) Då ska jag städa min fina lägenhet, och träna hundarna var för sig, samt ta en längre promenad. Funderar på att försöka vidga vyerna och hitta nya platser att undersöka. Paddy är hyfsat återställd i tassen, men pinkandet har dragit igång igen. Håller tummarna för att det är som förut - övergående. 
 
De flesta av er vet ju vad jag åt till middag :) :) :)   så jag checkar ut för ikväll :)
 
Gonatt med er!
 

Rivstart på fredagmorgon.

6 minusgrader i morse när jag klev upp kl 5. Jag var glad att jag satte i motorvärmaren redan igårkväll faktiskt, för det tog emot en bra stund innan jag kom mig ut  med hundarna :)
 
Strax efter kl 6 vevade jag igång bilen och åkte in till stan för morgonträning på Friskvårdskompaniet tillsammans med Hannah. 6.45 - 7.30 var det core, sen var det bråttom bråttom, hem till Hannah och tvärduscha, sen iväg på lassa för röntgen av handen, för tredje gången. 5 månader sedan jag ramlade och slog mig .... fortfarande ont. Få se vad det blir av det här. 
 
Efter röntgen bar det iväg hem, har ätit lite, ska gå ut med hundarna en längre runda innan det bär iväg till jobbet. 4 Minusgrader, blå himmel, lite av snön ligger kvar sedan igår .... det är vackert!
 
Nä, bäst rotera. 
 
Ha en bra Fredag! Fyll den, om möjligt, med värda grejer :)
 
Gomorron

Halka runt

jahapp, så kom då första snön. Och SOM den kom! På morgonrundan strax efter kl 6, snöade det sådär måttligt till att börja med, men innan vi var hemma, så Vräkte det ner!   På väg till jobbet blev jag nästan åkrädd själv .... det var absolut glashalt!
 
 
Efter jobbet, hem och ut med hundarna. Som ni vet så har jag tur som en tok, så just den timman jag var ute med dem, så var det riktigt härligt väder, sen drog snöovädret igång igen.   Efter en snabb lunch hämtade jag upp vinterdäcken ur förrådet, lastade in dem i bilen och åkte in till stan igen. Hannah hjälpte mig att skifta däck :)  Hon är en klippa! Då min hand inte är till belåtelse, så var det skönt att få hjälp :)
 
I morgon ska jag upp med tuppen, eller strax före. Väckaren ringer kl 5. Strax efter 6 ska jag iväg, för att träna med Hannah 6.45 på Friskvårdskompaniet. Då står core på schemat. En ybersnabb dusch där, sen ska jag blåsa iväg och vara på röntgen 7.50 för att röntga handen. Sen hem, ut med hundarna igen, äta lite, sen ska jag iväg på Coop Forum för att dema bröd :) Så himla skoj !! :)
 
Bäst skynda på så att jag kommer isäng !
 
Gokväll

Då ..... Då .... Då blockerar jag dig på facebook!!!!!

Å gud vilken träningsvärk jag har! Gruvar inför morgondagen, då jag förstår att det inte kommer att vara ett dugg bättre!
 
Efter en Bra och Rolig dag på jobbet, åkte jag in till stan och gick ut med Milo på promenad. Sen bar det iväg hem för att ta ut mina egna på en runda :)  Kallt idag!  
 
Hem, ringa Riksbyggen och anmäla att vattenkranen i köket sipprar vatten i själva handtaget, småfippla, sen var det hux flux dags för hundkurs. Ikväll var det bara tre stycket. Detta för att Jag ju egentligen skjutit fram de två sista kurskvällarna till Lördag den 26e, då vi ska köra i tre timmar. Alla kunde dock inte vara med då, så för dem så kör jag onsdagar som vanligt, trots att det är mörkt. Det passade perfekt att de som inte kan den 26:e under dagtid, ligger på samma nivå, så det gick utföra en vettig kurskväll just för Dem, i alla fall :)
 
Hem, laga middag, det blev zucchinipasta med vitlöksdoftande skinksås :)  HUR gott som helst :)
 
Nu är jag frusen och ska krypa ihop med hundarna i soffan. 
 
Tänker på en sak. Att blockera någon på Facebook, är det ett "ordentligt" sätt att visa: Jag har något emot dig, men vågar inte säga det öga mot öga?, eller är det ett omoget sätt att skydda sig själv?   Vet inte. Har faktiskt inte funderat så himla allvarligt kring saken förrän nu idag, då jag insåg att en (vuxen?) människa som tidigare blockerat mig, tydligen hävt blockeringen. Varför, har jag ingen aning om. Vet inte ens varför blockeringen sattes överhuvudtaget. Visst, det är upp till var och en, och jag har åxå raderat "vänner" .... men blockera?  Jo, jag blockerade de som var med i "pakten" som betedde sig som svin kring Ziggy ni minns. Hon, från Spanien som ringde och hotade mig, samt hennes kumpan spanjoren, som tappade allt sans och vett. Jo, de blockerade jag faktiskt. Där var anledningen: Jo, jag har något emot er som beter er som svin, och ni vägrar förstå vad jag säger, trots att många försök gjorts. 
 
Facebook är helt fantastiskt på jättemånga sätt. Jag uppskattar facebook. Uppskattar att kunna hålla tät kontakt med kusinerna, ta del av deras vardag på ett enkelt sätt. Uppskattar att läsa om mina vänners vardagliga tankar och foton. Uppskattar sälj-köp-sidorna. Uppskattar Djurskyddets sida. Uppskattar att snabbt och enkelt kunna be om- och Ge hjälp när det anropas via olika grupper på facebook. Jag delar mina tankar, ofta genom att länka till den här bloggen. Jag delar foton på hundarna och på mina maträtter. Det är ju valfritt att se vad jag skriver och delar :)   De som inte vill, de slipper. De som verkligen har något emot mig, kanske till och med blockerar mig :)  De orkar kanske inte med mina mat-foton? :)
 
Nä .... nu ska jag kura soffa med mina bästa kompisar. 
 
Gokväll 
 
 
 

Ont det gör ont det gör ont

Jahapp, då var den här. Träningsvärken :)   Hade väldigt sjåigt inatt när jag skulle vända mig i sängen. Det var ett smärre projekt att komma UR sängen nyss .... och att dricka kaffe ska bli spännande. Det gör ont i princip överallt, ingen muskel är befriad tror jag bestämt. 
 
Då är vi mitt i veckan. Redan. Idag och i  morgon jobbar jag på kontoret, och på fredag ska jag vara på Coop Forum och dema bröd :)
 
Oj, det verkar ha varit kallt inatt! Hoppas få hjälp med att skifta till vinterdäck rätt snart, så man inte ställer till det. 
 
Jo, det går rätt bra att dricka kaffe  :)  Ont gör det, men det funkar :)
 
Nä, bäst jag försöker börja klä på mig, det kan ju ta ett tag ... fniss.  Vill ut lite tidigare idag, brukar ju gå förbi bilen och sätta i motorvärmarkabeln när vi går  ut, och idag kan det ju vara läge att den får sitta i lite längre känns det som. 
 
Ha en Bra Onsdag, och Fyll den med nåt värt!
 
Gomorron
 

TRX

Klev upp kl 5 i morse, det tillhör inte direkt vanligheterna, men det gick otroligt lätt :)  ja, för Mig alltså. För hundarna var det nästan omänskligt tidigt :)  Åkte hemifrån strax efter kl 6, för att hinna hämta Hannah innan träningen. 
 
Inatt har jag drömt om den här TRX-träningen som jag hade bokat i morse. hahaha  ...Drömde att det handlade om gummiband som satt fast i väggen typ. Pernilla visade mig hur jag skulle hålla, sen skulle man bara kasta sig bakåt. Det var bara det att i mina gummiband var det knappt nåt stretch, så jag föll nästan i golvet. Där låg jag medan Pernilla ropade: Du måste ju dra dig upp mamma, hahahahaha.  det var en festlig dröm, men tur att det var bättre i verkligheten.   Det var faktiskt riktigt riktigt roligt :)   Kommer att köra det varje tisdagmorgon framöver :)
 
En lugn, rolig dag på jobbet. Hem, ut med hundarna på promenad i helt underbart höstväder!  Nu ska vi chilla lite. Hundarna har fått varsin pet-flaska med korvbitar i. Det är BARA Kelly som jobbar. Hon ger sig ALDRIG. Hon kastar, dänger, biter, snurrar denna Pet-flaska, ända tills hon fått ut allt. Molly och Paddy ger alltid upp efter en liten liten stund. De känner att det inte är värt det, verkar det som :) Kelly däremot, hon kan jobba ihjäl sig för en liten korvbit :)
 
Nu ska jag ta fram en bit fisk ur frysen. Det blir fisksoppa till middag tänkte jag. 
 
Goafton :)
 
 

14:de Oktober 2013

Kommit hem efter en Bra och Rolig dag på jobbet :)  Varit ute  med hundarna en timme. Kl 15 har jag bokat tvättstugan, så det finns lite tid att äta lite lunch. 
 
Idag skulle mamma ha fyllt 70 år. Hon blev bara 61.   Pappa blev bara 51 år. Själv fyller jag snart 48.  
 
Fyll dagen med nåt värt. Den frasen får på nåt sätt ÄNNU större betydelse en sån här dag. 
 
Ska fixa lite lunch ..... sen blir det tvättstugan.
 
Tjing så länge
 
 

Surpuppa

Söndag, mitt på dagen redan. Hannah och Robban dök upp kring 2 inatt, men jag hörde inte så mycket, då jag styrt in silikonöronpropparna :)   Jag klev upp kl 8 och kokade kaffe, då fick ungdomarna kliva upp från den madrass jag pumpat alldeles för lite, och lägga sig i sängen istället :)   Själv drog jag iväg på hundkursen. 
 
Det hann bli rejält kyligt, då det blåste en hel del. Tur det inte regnade! Alla ekipage klarade dagens övningar galant, och det är precis hur kul som helst :)  Efter kursen skyndade jag mig hem för att hinna umgås en stund med Hannah och Robban innan de skulle dra vidare. Nu är jag frusen .... Ni vet, när man hunnit börjat frysa, och sen vill det lixom inte gå ur kroppen. Ska ta en varm dusch snart. 
 
Paddy har faktiskt bekymmer med baktassen, där han skavt/skurit bort skinnet på trampdynan. Tog bort förbandet, då han verkade ha ont på nåt sätt .... men det blev då inget bättre av att ta bort det. Ska lägga på nytt igen. 
 
Nu ska jag gå ner och kolla om tvättstugan är ledig, sen ska jag duscha och kura ihop i soffan med hundarna en stund. Jag, Kelly, Paddy och Molly surpuppa :)
 
Ha en Bra Söndag!
 
 

Åh, vilken Lördag :)

Vaknade kring 4 ... tror jag, ska jag tillägga, för jag är inte alls säker vad klockan var. Vaknade av att en bil körde väldigt sakta härutanför .... stannade till .... gled sedan iväg. Jomen va bra att den inte brassade på kan man ju tänka. Hann däremot undra vad i hela friden det var frågan om. Hade lite svårt att somna om .... så låg vaken nån timme, hörde då en bil igen. Då jävlar kastade jag mig ur sängen för att kolla. Jo, då var det tidningsbudet :)
 
Fixade att somna om till kl 8 .... sen låg jag kvar i sängen till 9 ..... då smög jag upp. Hundarna låg kvar i vanlig ordning. Kaffe och sen en timmes promenad med hundarna i underbart höstväder ....  Hem, sedan mötte jag upp Lisa utanför Konsum. Lisa, hon är en av de som går en av vardagslydnadskurserna. Hon har en underbar hund, full av energi ... en fd gatuhund från Spanien :)   Jag har tagit på mig att hjälpa henne lite extra, då hennes Macho, drar så fruktansvärt i kopplet. Han går alltså skola hos mig :)   och idag var första skoldagen. Jag började med att ta en 5 km promenad, där jag den första km bara promenerade. Sedan la jag in lite övningar, sök, gå fint osv. Efter några km var det inga som helst problem, och han gick hur bra som helst. 
 
Kom hem, han var perfekt i språket mot mina hundar, hälsade på ett korrekt sätt, sedan la han sig på hallmattan och vilade. Jag städade och fixade lite,sedan lastade jag in Macho i bilen och åkte iväg på Solbacken, tog ut honom, lät honom pinka, sedan parkerade jag utanför Ica Maxi. Han fick helt enkelt sitta vid min sida trots att folk passerade tätt inpå. Gick HUR bra som helst :)  Gud vilken kanonhund!!!
 
Har återlämnat honom till Lisa, och hon är en lika bra ägare, som Macho är hund. Hon förstår verkligen vad hon behöver göra, vad som brustit. Åh, ibland blir man bara så himla Glad :)  
 
Ut med hundarna igen. De fick skrota runt lösa här nere vid vattnet, gick bort till kanotudden, vände och gick åt andra hållet en bit, så att de verkligen fick nosa loss. Efter det, blev det att börja med middag. Ikväll blev det honung och vitlöksglacerad helstekt karré, coleslaw med klös och sallad med sting. Hur gott som helst :)
 
 
Ett glas rött passade perfekt till :)  
 
Nu har jag hunnit dricka nåt fler glas rött, lyssnar på Magnus Uggla, och har det bra :)  Tycker synd om Paddy dock, som skar bort lite av sin trampdyna när vi var ute sist. Förmodligen någon trasig flaska eller nåt. Jag har lagt om tassen med Aloe-Vera- omslag och han gör inte en endaste antydan till att försöka ta bort det. Lill-gubben! 
 
Hannah och Robban ska sova här inatt, de har varit förbi med en uppblåsbar madrass som jag ska blåsa upp .... ska ta ut hundarna på kvällspink först bara, sen blåsa upp, bädda och göra klart för ungdomarna. Varför JAG gör det? - Ja, inte vill jag att de ska börja blåsa upp en madrass inatt när de kommer efter festen .... och inte ville jag ha en uppblåst madrass i min etta hela kvällen .... därav mitt val att blåsa upp den innan jag går isäng :)
 
En härlig dag är slut. Man fattar inte ens att det är Oktober, det är ju så himla varmt!  Gissar dock att Hannah kommer att dra åt balkongdörren inatt när de kommer hit .... fniss .... 
 
Nä, nu är det nog dags att göra kväll. Hade tänkt se filmen på 4:an .... såg 10  minuter, sen gav jag upp. Nä, lyssna på Magnus en stund istället, och sen krypa isäng. Det blir bra :)
 
Hoppas du haft en bra dag, och att du kunnat fylla den med nåt värt :)
 
Gokväll
 
 

Fredagkväll.

Sovmorgon! Började jobba kl 12 idag, och då inte på kontoret, utan jag har stått på ICA torget och demat. Så himla kul !!!   Gud vilket roligt jobb jag har egentligen! Jag får göra lite av varje, och jag älskar alltihop! Kontor, kondis, demo .... aaahhhh :)     Vänta ... Håll i er ... Käner ni igen det här: JAG FICK DET BÄST !!!! :)
 
Efter jobbet blev det järnet hem för att gå ut med mina älskade hundar :) En kort runda, samt träning för alla ute på gården blev det. 
 
Nu håller det på att vara sängdags här i paradiset. Efter en god middag :)  och ett par glas rött, har tröttheten tagit vid. I morgon ska jag ta emot en hund från ena hundkursen jag håller, som ska vara på "hundskola" över dagen. På söndag kommer en hund från andra kursen, på samma "skola" Jättekul att kunna hjälpa, och att få förtroendet :)
 
Ikväll funderar jag kring saker jag läst på andra bloggar och faktiskt funderat kring. : 
 
Saker som tynger och begränsar mig: Ja ... Här finns ju åtminstone 3 saker. Återkommer om dessa längre fram. 
 
Saker jag är Tacksam för: Här finns väldigt mycket! Det är så mycket att jag kan inte ens få ner allt i skrift. Jag är tacksam över Livet, Barnen, Mina hundar, Jobbet, Lägenheten, Bröderna,  Vännerna, ....
 
Mina Goda Egenskaper: Positiv, peppande, rättskaffens, ärlig, tydlig. 
 
Saker jag Gillar hos mig själv: Jag gillar mitt engagemang. Jag gillar att jag är ärlig. Jag gillar att jag inte låter mig trampas på. Jag gillar att jag har förmågan att ställa upp för andra. Jag gillar min förmåga att sprida glädje. 
 
Nä ... nu ska jag ta ut hundarna på kvällspinket, sen kryper vi under täcket. Det ska bli skönt :)
 
 

åhej

Hips vips är dagen slut!
 
Sammanfattar snabbt: Bra dag på kontoret, härlig promenad med hundarna, regn, sol, inte så kallt. Vardagslydnadskurs. Nu sängen. Punkt. 
 
Gokväll

Nä nu .....

Nu orkar jag inte vara uppe längre. Nu tar jag ut hundarna, sen kryper jag isäng. Jag har gäspat konstant sedan jag slutade jobba kl 12, och nu går det inte längre. Jag måste få sova. 
 
Mer än så har jag inte att förtälja  :)
 
Gokväll

Snoozan åxå!

Va fasen, idag snoozade jag bara en gång, och kom mig snabbare ur sängen. Lika förbaskat är klockan 20 i 7 och jag är på min första kopp bara. 
 
Igår efter jobbet, åkte jag hem och tog ut hundarna, sen åkte jag in till stan och hämtade Hannah, sen begav vi oss på utflykt :)  Vi satt vid en grillstuga och grillade korv och drack kaffe i solskenet några timmar. Mina egna hundar fick vara ensamma nån timme för länge igår, men då vi satt där som "Siggespanare" fick de vara hemma. En trivsam eftermiddag med Hannah blev det i alla fall, även om vi inte såg till Sigge. 
 
 
När jag kom hem, tog jag ut hundarna på gården för gemensam träning, och efter det var det entrecote-middag :)
 
NU är det hög tid att kliva ur pymmen, dra på kläderna, väcka hundarna och gå ut. Ha en bra dag hörrni, och fyll den med nåt värt!
 
Gomorron

Va????

http://svenskjakt.se/Start/Nyheter/2013/10/nordisk-mastare-vargdodad/
 
Blir nästan illa berörd faktiskt. Visst är det tragiskt att en hund blir dödad av en varg .... men hur fan kan det komma sig att en vargdödad hund, i det närmaste får fetare rubriker än en våldtagen flicka?  Eller, kanske inte fetare rubriker, men definitivt större hat. 
 
VAD är det med vargar, som upprör människor så fruktansvärt??  Att de dödar djur?? Waow .... vilken surprice!! Att Vargen inte lever på granskott och isbergssallad, det är väl inget nytt?  VAD är det som ger Oss rätten att hata ett djur som bara lever utifrån VAD DEN ÄR?  Att HATA ett djur, som många vargHATARE fasktiskt öppet ger uttryck för, är inte det lite ..... okunnigt? En varg är en varg är en varg. Vargen ÄR. Vargen ÄR inte vegetarian. Nytt för dig?? Ok. Då kan jag lära dig här och nu: En varg är inte en vegetarian!
 
Självklart lider jag med de hundägare som mist sin hund, sin jaktkamrat, till en varg, tro inte annat. Jag lider åxå med de hundägare som fått sin hund ihjälkörd av ett rattfyllo eller annat tap bakom ratten som inte stannat eller tagit kontakt med polis eller ägare, jag lider åxå med de HUNDAR som har ägare som beter sig som idioter och inte erbjuder det liv en hund har rätt till ....
 
 

Stilla morgon

Måndag morgon, allt är stilla. Tyst, förutom Perkon. Jag hade faktiskt lite svårt att få mig ur sängen när väckaren talade om för mig att det var dags. Rättare sagt: jag FICK mig inte ur sängen förräns jag snoozat två gånger. Nu ska det väl förmodligen bli tajt om tid istället. Kikar bort mot sängen, där hundarna ligger kvar. Har faktiskt stor lust att krypa under täcket igen. MEN, nu är kaffet klart, och efter mina tre koppar ska jag väl ha piggnat till. 
 
Efter jobbet ska jag hem och gå ut med hundarna, sen lastar jag lille Milo och åker in till stan. Jag och Hannah ska ta en liten promenad för att se om vi kan skymta lille Sigge, om han inte fångats in före dess. 
 
Nä .... bäst jag drar i mig kaffet i lite stora klunkar, väcker hundarna och går ut. Ha en bra måndag!
 
Gomorron
 

Söndagkvällen är slut!

Efter dagens vardagslydnadskurs tog jag hundarna med mig dit jag kan släppa allihopa, och där var vi en timme ungefär och skrotade på. Städat, och åtminstone påbörjat höst-städningen på balkongen. 
 
Efter en eftermiddagsrunda med vovvarna, gjorde jag en plan om vad jag skulle äta ikväll. Tänkte ut en trevlig tre-rätters: Kantarellrulle till förrätt, entrecote och ugnsbakade grönsaker till varmrätt, och en blåbärsklutt med grädde till efterrätt. Efter förrätten var jag ganska mätt, och köttet stekte jag inte ens. Jag petade i mig lite av de ugnsbakade grönsakerna, för de hade jag redan dragit in i ugnen innan jag insåg att jag inte ville äta mer. Nån efterrätt blev det inte heller. Så, nu måste jag väl äta entrecote i morgon istället, för jag tinade ju upp en skiva :)
 
NU ska jag ta ut hundarna på kvällspink, sen blir det bums isäng. Jag är hur trött som helst!
 
Gokväll

Världen i huvudet!

Söndag morgon. Vaknade kring 5 och var upp en sväng, men gick och la mig igen. Ibland känns det verkligen som att världen ramlat rakt ner i skallen.  Står nu och dricker kaffe, ska strax skaka liv i hundarna och ta ut dem, och sen är det vardagslydnad. 
 
Jag städade aldrig igår, så det får bli idag istället. Ska göra höst ute på balkongen åxå. Kånka ner nya balkongmöblerna till förrådet, ja även solstolen ska dit, samt mattorna. 
 
Idag ska jag bara tänka på mig själv faktiskt.  :)
 
Gomorron
 

Precis när jag tänkte ge upp!

Lördag. Tårarna rinner. Vet ni? : Jag försöker ALLTID göra mitt bästa. försöker ALLTID ställa upp för andra. Försöker ALLTID jobba utifrån Karma - vad du GER får du IGEN. Inte så att jag ser mig själv som ett offer, absolut inte, men jag vill kunna hjälpa, för jag tror på det. Jag hoppas att människor finns där för MIG om JAG behöver hjälp. 
 
Jag har promenerat ett par timmar igår, och ett par timmar idag, för att söka efter den försvunna pudeln. Jag söker INGET i gengäld, förutom att jag hoppas, att om JAG hamnar i den sitsen att någon av MINA hundar kommer bort .... att någon ställer upp och söker. 
 
Karma. 
 
Tårarna rinner så jag ser knappt vad jag skriver. VARFÖR ska människor vara så elaka och se det negativa i allt? HUR kan det komma sig att vi inte kan hjälpas ÅT? VAD sitter det i, att man ska tävla om allt? HUR kan det komma sig att en del uttalar sig så himla kategoriskt negativt, utan att ens veta vad man pratar om ?
 
Ibland, säger ibland .... så far jag faktiskt illa. Jag orkar inte ALLTID se allting positivt. Ikväll är en sådan kväll. En sådan här kväll skulle jag behöva någon att balansera upp tankarna med. Hundarna ligger tysta vid min sida. Tårarna rinner,. Balansen? Promenerat runt och sökt en förvsunnen hund, tagit skit som jag inte har med att göra .... inne i ett skov ..... 
 
Nä ... nu lägger jag ner för ikväll. Fruktansvärt ledsen och besviken över vissa saker, men så sanslöst glad över en del. En kommentar från Gerd på ett tidigare inlägg, gör faktiskt hela min kväll. Tack !!!!!  Det värmer mer än du kan tro!!!! Kram
 
Gokväll

too much

ibland blir det bara för mycket. 
Vet inte hur jag ska kunna skriva det på ett bättre sätt. 

Att inte Ge Upp!

Igår var jag och hundarna i skogen ovanför Morö Backe och promenerade i två timmar. Vi letade efter Sigge. Lille Milo var med åxå i letandet.
 
Letandet efter den lille pudelkillen, pågår i princip dygnet runt, men ingen säker observation har gjorts sedan i förrgår, vilket försvårar det hela, då man inte egentligen har någon aning om var man ska leta. Morö Backe - Alhem .- Solbacken - och områdena kring där är väl fokus, då han senast sågs säkert mellan Statoil Norr, och Solbacken, på gång/cykelvägen, men innan dess setts på Alhems kyrkogård, och Morö Backe. Alla som befinner sig kring stan, eller har lust att komma hit och hjälpa till - Gör det!
 
Ska strax åka iväg och leta igen, men idag får hundarna stanna hemma. Jag beger mig mot campingen/vitberget. Lämnar städningen av mitt lilla paradis, tills jag kommer hem, så har jag nåt kul att göra Då i alla fall :)
 
Håll tummarna för att vi hittar Sigge idag!
 
Gomorron

Kom tillbaka!!!

Klockan är halv 7. Står här och dricker kaffe. Det är bara jag som är vaken än så länge, de övriga tre ligger stilla under täcket. 
 
Jag vaknade halv 3 och hade svårt att somna om. Jag låg och grubblade på om det verkligen blev rätt, det där med Napoleonbakelserna. Förbaskat så irriterande när man inte kan sluta tänka på något, fastän man försöker byta ut tankarna mot andra, mer angenäma. 
 
Det har varit en kall natt ..... alldeles vitt på gräsmattan. Tänker på Sigge, som inte kommit tillrätta än. Sigge, nu måste du komma tillbaka till din ägare!  Ska hjälpa till att leta i eftermiddag när jag kommit från jobbet och har varit ute med mina hundar. Hoppas dock att han vid det laget redan ligger hemma i en skön säng och vilar ut efter de här dygnen. 
 
Nä, nu är det nog läge att lägga in en växel, ta lite större klunkar ur kaffekoppen, hänga av mig morgonrocken, klä på mig, väcka hundarna och gå ut. 
 
Ha en Bra Fredag och fyll den med nåt Värt!
 
Gomorron
 

Oj

Torsdagkväll. Skovet vill inte riktigt släppa greppet om mig. Det har varit oerhört mycket på kontoret idag ... nästan mer än jag mäktade med ..... 
 
Hem, tog ut hundarna på gården för gemensam träning. En sån här gång önskar jag att allt vore filmat, jag skulle velat ha den filmen själv. De var så himla samspelta, allt var helt perfekt ..... Tänk att ha förmånen att ha tre hundar som är så fantastiskt härliga att träna. Herregud, de gör ju precis vad jag ber dem om. 
 
Myst i soffan, värmde köttfärsbiffar till middag ..... nu är det dags att gå isäng. Mina tankar går ikväll till Sigge. Dvärgpudeln som försvann igår mitt på dagen. Han slet sig mitt på stan, och springer nu omkring med kopplet efter sig. Han sågs senast i morse vid Statoil Norra, sen har ingen sett honom. Fy fasen. En hundägares mardröm!!!
 
Kurar ihop med mina älskade hundar extra tätt intill mig ikväll!
 
 
Gokväll

Sängdags

Onsdag kväll. 
 
Efter jobbet gick jag ut med hundarna, i vanlig ordning, sen hade jag ju bokat tvättstugan såhär hux flux mittiveckan, och det var för att hundarna fick märgben att tugga på, så jag hade täckt soffan och sängen med påslakan ... som jag tänkte att det var lika bra att tvätta upp, så att tvättkorgen inte blir överfull. SÅ .... efter hundpromenad gick jag till tvättstugan och matade tvättmaskinerna, sen upp för att  mata hundarna, och hips vips var det dags att åka iväg på hundkursen. Som vanligt så var det hur kul som helst. Jag verkligen älskar att hålla hundkurser! 
 
Hem, ta upp tvätten från tvättstugan, laga lite mat, sen bara tvärsvimma i soffan, och sen har jag lixom befunnit mig där. Inte helt oföretagsam dock. Jag har sms:at mina hundkursare en tanke. Jag brukar skicka grupp-sms till mina kursdeltagare, där de endera får en utmaning för veckan, eller så bara en tanke att fundera över. Tycker själv att det är ett bra påhitt av mig :)
 
Nä ... nu är det nog dags att ta ut hundarna för kvällspink, och sedan krypa isäng. Jag är nöjd med dagen, har fyllt den med värda grejer. Lägger mig med ett leende efter en bra dag. 
 
Gokväll 

Spring!!

Åh, ytterligare en helt underbar morgon! Sol, vackra färger, härlig luft!! Det är så HÄR det ska vara :)
 
Efter morgonrunda och kaffe, tog jag Paddy på en springtur. Jag sprang 4 km, och det gick allt annat än lätt, fast det gick visst ännu trögre för Paddy, för jag fick ropa på honom några gånger: Men Paddy, SPRING !
 
Duschat, ätit lunch, nu ska jag kamma till mig, ta ut hundarna på en kort pink, sen drar jag iväg på kontoret. Ha en härlid dag i solen hörrni! :)
 
Goddagens

Säng säng sova sova

Åkte hem lite tidigare från jobbet idag, var svajig. MEN, det gick BRA :) Det har inte hänt mer :)
 
Till middag blev det currykyckling
Supergott!! 
 
Hörrni .... Lillebror är världens bäste lillebror, visste ni det?
Hans och Dawws lille Kevin, är världens sötaste lille grabb, visste ni det?
 
 
Ja du Rolle .... vi har varit genom massor genom åren. MASSOR. Behöver inte nämna allt, det vet du. Kommer du ihåg när vi svor på att aldrig vara ovänner? Minns inte hur gamla vi var, men vi bodde i Sjulsmark .... svor en Ed att vi aldrig skulle vara ovänner. 
 
Vi är inte ovänner. Jag älskar dig. 
 
Nu ska jag krypa ihop under täcket med hundarna. 
 
Gokväll
 
 
 

Underbara höstmorgon!

Vaknade före väckaren ....  kikade ut och såg att det nog blir en fin dag. Det luktade lite tjära, alternativt liniment av luften som kom in genom balkongdörren. Kände när jag stack fram ena foten från värmen under täcket, att jag skyndsamt skulle hitta mina grod-sockar och dra på mig innan jag ens klev ner på golvet. Åh va härligt det är att vakna i ren luft, även om den är lite sval :)
 
Drack mitt morgonkaffe i lugn och ro, klädde sen på mig och tog ut hundarna på morgonrunda. Det var så himla vackert ute, att jag fortsatte gå i en dryg timme 
 
Nu ligger hundarna och slappar efter maten. Hinner ut på gården och träna med dem en liten stund var för sig innan det är dags att åka iväg på kontoret. Så får det bli :)
 
Gomorron
 

RSS 2.0