Mariadagen

Efter att ha skjutsat fåtöljen in till stan gick jag och Hanna på det nyöppnade Lidl, för att kolla in butiken. Jag handlade faktiskt. En bukett tulpaner :)
 När jag kom hem tog jag ut hundarna, för då dök hon upp, hon med schäfern som behöver hundvakt nästa vecka. Nu blev det så att jag kände mig tvungen att backa. Ibland måste man säga Nej, det är inte konstigare än så :)
 
Till middag blev det tacos ... vegetarisk ;)
Gott!
 
Idag är det Mariadagen. Jag och alla andra som heter Maria, har namnsdag. Jag brukar inte bry mig så mycket om namnsdagar överhuvudtaget, och vore det inte för facebook, döttrar och vänner, så skulle jag nog inte ens komma ihåg att jag har namnsdag.  Min mormor kom alltid ihåg min namnsdag. Min mormor gav presenter på namnsdagen. Jag ger aldrig presenter på namnsdagen, inte ens till mina älskade döttrar. Kanske det blir annorlunda när/om man blir mormor?
 
Mina tankar gick ikväll till det här med att visa sin uppskattning, att man bryr sig ... just med tanke på dagen. Alla har vi våra olika sätt att visa vår kärlek och uppskattning, vårt engagemang och stöd. Det kan vara långsökt, men jag kom ikväll att tänka på något som jag tänkt på då och då. En del föräldrar verkar inte vara så himla engagerade i sina barn. Jag far nästan lite illa när jag märker att de pratar MER om allt annat - hundarna, bilen, träningen osv, men ytterst sällan om sina barn. Nu är inte facebook den saliga bibeln där allt viktigt sker, men många lägger in MASSOR av bilder på den egna kroppen, träning, många inlägg varje dag om ditten och datten, men deras barn får inte ett inlägg i veckan ens. Nu är det INTE så att jag tror att de struntar i sina barn bara för det, men jag får en liten obehaglig känsla bara. 
 
Jag är så otroligt glad över att JAG valde som jag gjorde när barnen var mindre. Jag har inte missat många fotbollsträningar eller matcher. Jag spenderade all min tid med barnen, och det är jag så himla glad över. Tack Gode Gud att jag valde att göra det. Nu när de är vuxna är jag så innerligt nöjd över det faktum att jag verkligen ägnade mig åt dem när de växte upp. 
 
Klockan går, och eftersom jag ska jobba i morgon, så ska jag börja avrunda dagen. Jag ska gå ner och sätta i motorvärmaren strax, och ta hundarna på en runda. Idag fick jag ju lära mig, efter att ha pratat med verkstan, att man kan ha ett fas-fel i motorvärmaren. Det innebär att om man sticker in kontakten i stolpen på ETT sätt kan det gå bra, men om man vänder kontakten så kan det gå dåligt. Herregud ... det är som en hel vetenskap det här med bilar. Vad  jag fattat för länge sedan är att, om det KAN gå åt helvete, så GÖR det ... fniss
 
Nä, nu ska jag inte vara negativ. Jag har ju beställt en innerdörr och ett handtag .... och ska lämna in bilen på onsdag på verkstan .... snart har jag en bil i absolut toppskick :)  DET ser jag fram emot :)
 
Nu ser jag fram emot sängen. Ska ta ut hundarna, duscha, bädda rent i sängen .... sen är det gonatt.   Hoppas du haft en bra dag :)
 
Gokväll
 

Ledig fredag

Sovit som en stock och vaknade första gången kring 7. Somnade om och vaknade kring 8. Låg kvar till halv 9 :)  Ut med hundarna i underbart väder!
Druckit tre koppar kaffe, så nu är jag redo för dagen :)
 
Jag var förbi bilen, drog ur batteriladdaren och satte i motorvärmaren. Borde inte ha funkat tänker jag, eftersom det absolut inte gick att sätta i motorvärmaren igår, det slog bara ifrån i stolpen. Men, stolpen har tydligen vaknat på rätt sida idag, för nu funkade det. Förklara det, den som kan!
 
Snart ska jag kamma till mig, gå ner och boka tvättstugan, starta bilen (förhoppningsvis), köra fram till entrén, kånka ner fåtöljen som ska in till stan, sedan köra iväg och möta upp Hannah, upp till hennes förråd och kånka ner den fåtölj som står DÄR, för hon som ska köpa, ska köpa båda :)
 
Ska jag hinna, är det nog bäst att jag börjar rotera :)
 
Ha en härlig fredag, och fyll den med värda grejer, bra val, många skratt och leenden :) :)
 
Gomorron

Coolt att åka buss

Ja, idag blev det att ta bussen till jobbet. På morgonrundan strax efter halv 5 gick jag förbi parkeringen för att säkerställa att säkringen (eller jordfelsbrytaren) inte flygit i motorvärmarstolpen. Trodde faktiskt inte det, när det funkat perfekt hela veckan :)   Men , Nej, det funkade inte perfekt inatt, så motorvärmaren hade inte varit igång. Blev lite stressad faktiskt, för jag förstod att bilen inte skulle starta utan motorvärmare och mycket riktigt, den startade inte. Det blev en kortare sväng med hundarna, upp med dem, ge dem mat, ta på kontorsklänningen och sen springa till bussen som går 05.08 Jag hann inte ens kamma luggen. OCH, för första gången hittills så KOM faktiskt bussen 05.08   Den brukar annars komma kring 05.13   Phu!
 
Idag blev en special-dag på jobbet eftersom vi har så mycket att göra nu. Jag jobbade därför några timmar på morgonen, åkte sedan hem, gick ut med hundarna, åt lunch, sov en stund, sedan tillbaka på jobbet. 18.20  gick bussen hem, tog ut hundarna och nu har jag kommit in. Jag är för slut för att laga mat .... jag kanske tar en apelsin.
 
Om det inte vore för att jag VILL ha bil ... jag VILL kunna frakta mig och hundarna när jag har lust .... jag VILL kunna åka när det passar mig ..... om det inte vore för Det, så skulle jag kunna åka buss hela tiden. Till och från jobbet vill säga. Det är rätt skönt att inte behöva bry sig, utan kan sitta och bara Åka med. Till och med lite coolt på nåt sätt ....   :)  
 
Oj vad det ska bli skönt att vara ledig i morgon känner jag. Sovmorgon står som nummer 1 på listan. Frampå dagen ska jag , om bilen startar, köra iväg den fåtölj jag haft tidigare, det är Hannahs men hon har sålt den på facebook, och den ska hämtas kl 13. Kl 14 kommer en tjej hit med sin schäfer och hälsar på mig och hundarna. Hon bad om hundvaktshjälp under 5 dagar i mars, och ni känner ju mig - Funkar hunden med mina hundar så ställer jag upp :)  Det är en äldre schäfertik, som förvisso går att lämna på hundpensionat, men eftersom hon är äldre, ville inte ägaren att hon skulle måsta ligga i bur/hundgård. 
 
Jag ställer gärna upp för andra som ni vet :)  Gör man det, så finns det Alltid någon som vill ställa upp för en om man behöver :) :) 
 
Så ser morgondagens planer ut och i övrigt får vi helt enkelt se vad dagen bjuder på. Nu ska jag sjunka ner i soffan med hundarna. Väljer inte nya supersköna fåtöljen ikväll, då jag faktiskt vill klappa på hundarna efter en lång arbetsdag. Ha en fortsatt bra kväll :)
 
Tjing så länge 
 

Då var vi där igen

Torsdag morgon. Jisses va veckan gått snabbt!!    I morgon är jag ledig, eftersom jag ska jobba på Lördag, då ska jag dema smörgåstårta på ICA Maxi :)   så idag är som en fredag ungefär ... :)   Torsdagar på kontoret brukar ju vara lite köriga, och kommer säkert att bli så idag åxå.
 
Hörrni, det är så milt ute att det är helt sjukt. Kollade tillbaka lite .... i februari 2011 var det svinkallt hela månaden. Mellan 20 och 35 grader kallt i princip hela februari. 
 
2012 var det svinkallt i början på februari, men inte i slutet. Det var däremot sjukt mycket snö.
 
2013 var det varken svinkallt eller sjukt mycket snö
 
I år har det varit milt och knappt någon snö alls (hittills) 
 
Idag går visst klockan snabbare än vanligt, för nu måste jag väcka hundarna och gå ut :)
 
Gomorron

Kolla in verkligheten!

Efter jobbet och hundarnas mittpådagenpromenad så har jag både vilat och fipplat, pratat med en vän och funderat. Hur sjukt samhälle HAR vi inte?!
 
Om du har halv sjukersättning, ska du jobba 4 timmar per dag, oavsett vilket jobb du har, och vilken sjukdom du lider av. Har du en sjukdom som går i skov, ska du lika fullt jobba 4 timmar per dag, hela tiden. Var finns INDIVIDEN i det här???   VARFÖR finns det inget som gör att det är ok att jobba fler timmar när man är piggare, och färre timmar när man är inne i ett skov?  VARFÖR litar man inte på individen? VARFÖR får inte individen vara med och ha en talan??  VARFÖR kan man inte se det hela på, åtminstone halvårsperioder??
 
Min bästis, som kör post, var halvt sjukskriven under en period. Då krävde fk att hon skulle jobba 4 timmar per dag. Men vafan, skulle hon, som lantbrevbärare, köra en halv sträcka, och sedan återvända till stationen, så att någon ANNAN tog vid? Är det vettigt?? VARFÖR tas inte individen i beaktning?? DET undrar jag. 
 
MISSTRO är vad som genomsyrar sjukförsäkringen, rakt igenom. Har du en dödlig sjukdom ska du nära nog kunna säga vilket datum du ska dö, annars har du inte rätt till ersättning. 
 
Vi som inte är fullt arbetsföra, har inte bara att kämpa mot sjukdom eller handikapp, vi måste även slåss mot fördomar, både politiskt och personligt förankrat. Okunskap kallar jag det i båda fallen. Så länge man är fullt frisk så har man nog svårt att förstå vad det handlar om, men när du fått någon åkomma som kräver sjukersättning .... så förstår du vad jag menar. 
 
Politiken i frågan är allmänt känd och omdiskuterad. Det är på EN nivå. VÄRRE när det hamnar på "gräsrotsnivå" där människor i ens omgivning ska ifrågasätta. MISSTRO är ledordet. 
 
Såna som missbrukar systemet kommer ALLTID att finnas, likväl som det ALLTID  kommer att finnas de som stjäl från sin arbetsplats, tar lagen i egna händer, kör för fort, kör i fyllan, osv.   Idioter kommer ALLTID att finnas. Frågan är - Ska alla andra sota för idioternas påhitt???
 
Lägg mer krut på de som missbrukar alla våra system. Som det NU är, silas det mygg, men sväljs kameler. 
 
Goafton
 
 

Klubbad

Inatt har jag sovit utan avbrott ända fram tills väckaren drog igång kl 3.45  Det händer inte ofta precis.  Oftast vaknar jag några gånger varje natt, och den vanligaste orsaken är att någon av hundarna hamnat utanför täcket och vill att jag breder om dem igen  :)
 
Klockan är strax efter 4 nu. Står och dricker kaffe. Hundarna ligger under täcket och trynar än. Alldeles tyst ......... Strax dags att väcka de fyrfota och ta en morgonpromenad. Efter det rullar det lixom på.   
 
Nä, bäst att sätta rotation på morgonsysslorna. Ha en bra dag, fyll den med något värt och släpp bitterheten :)
 
Gomorron
 

Ska det ta slut innan det ens börjat?

Kollar på foton från förra vintern. I slutet av februari var det mycket snö, det kan man inte precis säga att det är nu. Fast, det var ju i Bygdsiljum förstås. De kanske har mer där än vad vi har här :)  Det har ju knappt ens varit någon vinter än. Jag hann bara ha vintermössan några få gånger. 
 
Idag ska jag ju som sagt besikta bilen. Kl 12.30 bär det till. Klockan är 5 och jag har nyss varit ute på morgonrundan med hundarna. Gick förbi bilen och kollade så att motorvärmaren var på, och det var den. Ingen säkring som slagit till. Fick tipset igår att det kan vara nåt glappt i kopplingarna under huven. Det KAN ju vara så att när de bytte olja, oljefilter och bränslefilter, kom åt att rucka på motorvärmarhistorien, så att det är glappt någonstans. För, vid närmare eftertanke så startade ju hela farsen efter att jag lämnat in bilen på verkstan. Ska dyka under huven för att se om man kan hitta nåt ställe att gräva i för att om möjligt fixa till det :)
 
Nä, klockan går. Ska kamma håret och sedan är det bara att dra iväg på jobbet.   :)  På tal om jobbet - Pernilla har börjat göra såna här Amerikanska Våningstårtor :)  
 
 
Superfina :)
 
Gomorron!
 
 
 
 
 
 

Måndagkväll

En bra dag på jobbet, där timmarna gick så oerhört snabbt som vanligt. Oj vad jag trivs :)
 
Efter jobbet åkte jag till Hannah, sen drog vi iväg upp till OK solbacken, där Hannah hjälpte mig i sann OKQ8-anda :) 
Nu är bilen redo för besiktning i morgon, med ny lampa å allt :)     Efter detta åkte vi på Rusta en sväng, där jag bla köpte en fuskfäll att lägga i min nya fina fåtölj. Gissa vem som la beslag på fällen?!
Efter en härlig promenad med hundarna har jag faktiskt suttit i min nya fåtölj och myst. Värmde lite rester till middag och har bara tagit det lugnt. I morgon ska jag börja jobba 5.45, så det blir att lägga sig tidigt ikväll. 
 
Det här med att beröra andra människor .... har funderat på det lite ikväll. Vissa människor tar man lixom till sitt hjärta på en gång av någon anledning  .... de berör. Andra människor känner man lixom aldrig något särskilt för, även om man träffar dem gång på gång, år efter år. Vad är det som gör att det är skillnad? Vad är det som gör att vissa tar man till sig direkt, utan att känna dem?  Vilken känsla?
 
Ikväll tittade jag på Talang Sverige. Visst har man lyssnat på duktiga sångare och sångerskor förut, blivit rörd, av texten till många låtar, och blir förresten fortfarande .... men trodde nog aldrig att jag skulle gråta till en .... jojk !
 
Killen som jojkade berättade att jojken kom till honom när han satt utanför stugan till sin nyligt bortgångne kompis. Han berättade det, sen började han jojka. Jag kan säga så mycket som att det inte bara var JAG som blev berörd. Juryn blev berörd, Tobias Karlsson grät åxå ... stående ovationer från publiken.  Det var sån .... känsla i den jojken ...  Tänk ... det behövs inga ord. 
 
Återigen - vad är det som gör att man blir berörd av andra.  -  en känsla. Vissa människor når ens inre bara genom att finnas till. Inte alla - men vissa.   Intressant.
 
Nu ska jag ta ut hundarna, och sen gå isäng. Hoppas du haft en bra dag, och fyllt den med nåt värt. 
 
Gokväll

Ny vecka :)

Då arkiverar vi v. 8 och går in i v. 9  Idag ska jag åka in till stan efter jobbet. Hannah ska vara barmhärtig och hjälpa mig med div. jag behöver göra inför besiktningen av bilen som sker i morgon. Det känns som att snälla, snälla plåthög, i morgon är det väldigt viktigt att du startar! Vilken annan dag som helst kan jag ju faktiskt ta bussen, men i morgon ...... Please!!
 
Nu har vi varit ute på en halkig morgonpromenad. 3 plusgrader och dropp från taket. Gick förbi bilen och allt verkar i sin ordning, säkringen har inte slagit ifrån på stolpen. Fattar inte det där. Varför funkar det ibland, och ibland inte?
 
Nä, nu har jag kammat mig och borstat tänderna, nu ska jag dra på mig kontorsklänningen och dra iväg. Ha en sällsamt bra dag :)
 
Gomorron

Men ÄNTLIGEN ! :)

I morse när jag gick ut med hundarna på  morgonrundan, gick jag förbi bilen och drog ur batteriladdaren, och satte i motorvärmarkabeln. Gick hur bra som helst, ingen säkring som slog till. Fattar verkligen inte !!! 
 
Nåja, bilen startade ju senare, så att jag kunde ta hunadrna och åka till ridhuset :)
 
Det var rätt många idag, men när jag precis hämtat in Kelly för den sista halvtimmen, så åkte alla andra. Då tog jag in alla och körde både gemensam träning med alla samtidigt, samt att de fick springa runt och röja därinne en stund. Den träningsdagen, plus den timmes promenad vi tog i afton, gör att de är rätt så möra nu allihop :)
 
 
Jag har fått hem min nya fina fåtölj åxå :)   Superskön ! Kelly och Molly rymdes båda två. Paddy tog soffan :)
Jag ska spraya den vit, som bordet  :)  Kommer att bli supersnyggt !
 
Strax dags att knyta ihop den här härliga dagen!  I morgon börjar jag inte förrän kl 8, så det är väl ingen panik att komma isäng, men det brukar ju vara bra att börja hala in, för innan man har varit ute med hundarna och styrt upp sig inför sänggåendet, så brukar klockan hinna bli en del även om man börjar tidigt :)
 
Nä, ska väl väcka hundarna ur koman, och gå ut en sväng. Hoppas du åxå haft en bra dag, som du kunnat fylla med värda grejer :)
 
Gokväll

Min plåthög och my love

Dagen börjar nå sitt slut. Det blir inte alltid som man tänkt sig, kan jag återigen konstatera.  Allt gick enligt planerna till att börja med. Jag färgade luggen (ja alltså, hela hårbotten faktiskt)  blåste håret när det var färdigt, sminkade, tog på nya prickiga klänningen, snygga stövlarna och gjorde mig redo för att hämta coola fåtöljen jag fått mig genom skänkes-sidan på fejjan. När jag kom ner så startade inte bilen. Motorvärmaren hade inte varit på, eftersom säkringen slagit från i stolpen. Ok. Nu börjar jag känna mig lite upprörd över det här !
 
Grannen, han med foxterriern, han har stolpen bredvid min, skulle precis åka iväg med sin bil, och erbjöd startkablar. Det funkade inte lika förbannat.   NÄHÄ !!! 
 
Ringde Pernilla och frågade om hon kunde hämta fåtöljen, messade fåtöljägaren, allt var ok. Gick upp till lägenheten med något raska och irriterade kliv. Hjärnan på högvarv . Nu har jag alltså köpt en ny motorvärmarkabel helt i onödan, för det visar sig att det inte alls är kabeljäveln det sitter i. GHAAAA
 
Nåja, efter att ha nött död på batteriet utan att bilen startat, var det ju bara att sätta i batteriladdaren och gå upp till lägenheten igen. Jag blir fanimig vansinnig på min plåtkompis !!!! Det är fullt tydligt att jag måste laxa upp MER pengar för att han ska bli nöjd!  Helvete!!!
 
Nåja. Pernilla hämtade fåtöljen och berättade att den var jävulskt skön att sitta/ligga i :)    Alltid något :)
 
Tog av mig prickiga klänningen och tog på mig promenadkläder, gick ut med hundarna på en timmes walkabout
Städade klart i lägenheten .... såg OS ... lagade god mat 
 
och vips är dagen slut. Nu ska jag ta ut hundarna, gå genom duschen och sedan krypa isäng. Jo just det. Mello ikväll var oerhört pinsamt dåligt. Har lyssnat på annan musik istället, och även sjungit karaoke :)  Det lät skitbra :)
 
Hoppas du haft en bra dag .... och att du fyllt den med värda grejer :)
 
Gokväll

Slemmigt värre

Å gud, nu när jag skulle logga in på bloggen så kom jag först inte in. "Fel användarnamn eller lösenord"    VA??!!!  Perkele!!! Men, phu, som tur var, hade jag bara slirat till på tangenterna när jag skrev lösenordet ... fniss. Nu har jag bytt lösenord till alla såna platser som kräver det och det är så svårt och komplicerat så jag måste ha en lapp där det står, för det är helt omöjligt att komma ihåg utantill :)
 
Jag var så trött igårkväll så jag hann knappt ner under täcket så sov jag. Tur att jag hann häkta av mig glasögonen. Vaknade kring kl 6 av att det skottades härute. Eller, inte bara skottades, utan Skrapades. Jädrar tänkte jag, skrövlar han ihop asfalten och alltihop med traktorn? Han måste ha varit oerhört noggrann, för han höll på i en evighet plus en stund till. Visst hade jag kunnat kliva upp och gå och stänga balkongdörren för att få det tyst, men jag låg så bra och jag tänkte att somnar jag om, så somnar jag om. När evigheten plus en stund till var över, somnade jag om :)   
 
Här hade jag tänkt lägga in några bilder, men det går inte. Vet inte vad som felas, men när jag trycker på "Infoga bild" så händer absolut ingenting. Inte en enda bild dyker upp som jag kan infoga. Säg inte att nån knyckt alla bilder härifrån åxå!! 
 
Idag ska jag färga luggen, städa, åka och hämta den fåtölj jag fått på en bortskänkes-sida på facebook, samt göra några solo-rundor med hundarna. Jo just det, jag ska torka kycklinglever åxå. I morgon ska jag vara full-laddad med träningsgodis när jag åker på ridhuset :)
 
Men gud va jag har slem i halsen! Ja, mycket snor i skallen åxå. Tänker på att farmor dog av slem i halsen. Lät inge behagligt. 
 
Kaffet smakar toppen, hundarna är morgonpinkade, motorvärmaren är igångsparkad i bilen. Jag är preppad och laddad för dagen :)
 
Gomorron

Om jag bara orkade

Om jag bara orkade, så skulle jag gå isäng. Herregud så slut jag är. Måste samla ihop mig för att kravla mig ut med hundarna först. Min tanke var att ta en dusch innan jag kryper isäng, men det får vi se hur det blir med det. Nu vet jag ju åxå att när jag kommer ut med hundarna så piggnar jag till, så man vet aldrig. Egentligen är jag lite sur på grannen, så jag har lust att duscha med jättehård stråle mot väggen jättelänge .... men det tror jag att jag måste ta någon annan kväll. Känner mig nöjd med att jag hostat rakt i väggen hela nätter under en veckas tid. Det borde ju åxå ha hörts .... 
 
Hahahahahahahahahahahahaha
 
Nä hörrni, roligare än så blir jag nog inte ikväll, så det är lika bra jag stänger ner. Tänker ett par varv till på den som kapade mitt facebookkonto. Gissar att tanken var att försöka lura mina vänner till att sätta in pengar på dennes konto, men varför radera en massa av mina inlägg och foton?   Nåja, har skrivit om idioter tidigare, och den här människan passar nog under den rubriken. 
 
Det blev i alla fall ugnstillagad rödspätta med räksås och blomkålsmos till middag. Supersupergott!
 
Nä gud ... nu måste jag skrapa ihop mig och gå ut. För er som orkar vara uppe ett tag till: Ha en bra fortsättning på kvällen! Hoppas dagen varit Bra!  MIN dag har varit jättebra, och jag är så sanslöst nöjd. Nöjd och glad över att jag kunde ställa upp för min kontorskollega, nöjd och glad över den film som gjorts där jag har huvudrollen, nöjd och glad över att  jag känt mig riktigt pigg idag :)  Alltså, svimmelfri :)  Hostig och snorig, det är en helt annan sak, men svimmelfri - det är Lycka ! :)
 
Vore bra om jag nu även blev svammelfri :)
 
Sov gott, och hörrni, var noga med att byta lösenord då och då, till alla ställen som kräver lösenord!!!!!
 
Gokväll

Att känna sig kränkt, och att känna sig fantastiskt IMPONERAD

I morse, när jag skulle skriva på Facebook att det var dags att sätta upp luggen och åka på jobbet, så kunde jag inte komma in på Fejjan. Javisst, onödigt att skriva att jag ska sätta upp luggen, men det har lixom blivit min grej :)
 
Tänkte inte så mycket på det, utan tanken svepte bara tvärt vid att det ibland går lite segt på fejjan, och jag hade ju inte tid att stå och gnugga så länge precis. Åkte på jobbet, gjorde ett svettigt dagsverke då det bitvis var rätt så rörigt i papperna. Efter jobbet mötte jag upp Jenny, för att få se filmen som hon och hennes grupp gjort. Ni minns, de var och filmade mig. Waow. Jag är så himla imponerad så jag finner inte ord! De har gjort en helt magiskt bra film utifrån det jag pratar om, och de har gjort det på ett sätt som berör mig rakt igenom. De har på ett klockrent sätt illustrerat precis det jag säger. Helt makalöst! Jag ska säga till när filmen finns på Youtube för allmänheten att se. 
 
Fick ett sms när jag kommit hem från jobbet, där jag får veta att "jag" via facebook skickat meddelande till en vän om att jag akut måste låna 20 000 kr. Hon skriver till mig och ifrågasätter, då vi inte känner varandra så väl egentligen. DÅ insåg jag att jag fått mitt konto kapat. Herregud vad jag hann svettas. Kom mig inte in på sidan ... bad Pernilla gå in på min sida för att se om det stod nåt helt sjukt och fick då veta att allt jag skrivit under veckan, är raderat!    
 
Fick återställt lösenord, har bytt lösenord, kollat runt på sidan .... och förundras över hur en del fungerar. 
- Varför?
 
Något svar på det lär jag aldrig få. Man får sällan svar på varför människor beter sig korkat. De tror väl, och tycker själv att de är smarta?!
 
Om jag väger för och emot under den här dagen, så vinner ändå För :)  Det har jag att tacka Jenny m. grupp för. Jag vet att du läser min blogg Jenny, och du ska verkligen veta att jag är helt mållös inför det jobb ni gjort med filmen, och min berättelse. TACK !! 
 
Goafton

Fredag morgon

Snart är det slut på veckan, och slut på februari månad. Några grader kallare nu, och det tycker jag är bra, för då är det inte så förbaskat slaskigt. Dessutom hoppas jag att det frusit på därute på isen igen. Det var så mycket vatten ovanpå, och slaskigt, så vi har inte varit ute där på några dagar. Hoppas alltså att minusgraderna håller i sig över helgen :)
 
Idag efter jobbet, ska jag se film. Filmen om Mig. Jag ska möta upp Jenny utanför hennes skola, sen ska vi se den tillsammans. Det ska bli superskoj :)
 
Förresten, inatt har jag knappt hostat nåt alls :)  Vaknade kring 3 av att Paddy ville ligga närmare. Han har ju fått för sig att han vill ligga uppe vid huvudet han åxå, så skallen ligger som i ett skruvstäd mellan Kelly och Paddy .. fniss  
Somnade om och sov tills väckaren ringde kl 6. Kändes som en rejäl sovmorgon och jag hann tänka att jag måste ha ställt klockan fel - jag trodde att den var mycket mer, så pigg som jag kände mig :)
 
Nu har jag hivat i mig mina tre koppar, det är dags att hänga upp morgonrocken på kroken, skaka liv i hundarna och gå ut. 
 
Ha en bra fredag, fyll den med nåt värt, och välj Glädje!
 
Gomorron

Att känna med någon.

Efter jobbet blev det en runda med hundarna. Tog med lite torkade kycklinghjärts-bitar ut och tränade dem allihop en stund. Det verkar som att de älskar torkade kycklinghjärtan :)  Fast, de älskar allt som går att äta :) 
 
Efter promenaden hackade jag upp ännu fler kycklinghjärtan som jag torkat 
 
 
Det var meningen att jag skulle vara ledig i morgon, men jag ska jobba ändå. Min kontorskollega har varit med om något nu i afton, som jag inte önskar min värste fiende faktiskt. Hennes snart 15-årige hund har gått bort. Hon har haft honom från valp. Jag tar hennes kontorspass i morgon. Gissar att hon inte är i form för att arbeta. Mina tankar finns hos Dig, och Er,  Carina! 
 
Jag blir helt tårögd när jag tänker på att även Mina hundar kommer att försvinna en dag. Hjärtat nästan stannar när jag tänker på det. Det får på något sätt bara inte hända. 
 
Till middag gjorde jag en vegetarisk gryta, som var så himla god - 
 
 
För en stund sedan ringde läkaren från Handkirurgen på NUS. Han hade resultatet från magnetröntgen. Ett ledband är väldigt uttänjt, och några senor ser inte riktigt bra ut, det kan vara inflammation. Kan vara!? 
 
Det är inget man går in och opererar i alla fall, när det inte är helt avslitet. Nu är det ju ganska precis 9 månader sedan jag gjorde illa mig, men han trodde att det skulle vara bra inom några månader. Ja, men det var ju bra :)
Däremot ska jag vila handen, och hålla den stilla. Mmmm... det ska jag tänka på. 
 
Nu ska jag mysa ner mig med hundarna i soffan. Blir nog en tidig kväll som det känns. Hoppas du haft en bra dag :)
 
Gokväll

Gomorron, är du riktigt vaken än :)

När väckaren ringer på morgonen kl 4.45 är det samma tanke varje gång - Kan det vara möjligt!? fniss   ..
Det tar dock bara några sekunder innan man känner att det är helt ok. Tack och lov, ska jag säga  :)
 
Idag jobbar jag en längre dag, och blir ledig i morgon. Långhelg alltså :)
 
Nu har jag varit ute på en promenad med hundarna, nu är det bara att styra upp ansiktsdragen och vissla iväg på jobbet :)
 
Ha en Bra dag, och fyll den med nåt värt!
 
Gomorron
 
 

Snipp snapp snut

så var dagen slut :)
 
Ett kort gokväll härifrån Paradiset.   Den spännande middagen blev en salig röra. Veg. färs, zucchini, rödbetor i pitabröd, med en hastigt ihopvevad coleslaw på vitkål, morot, purjolök, majonnäs och creme fraiche. smaskens ska jag säga :)
 
 
 
Kvällen har spenderats i soffan med hundarna. Hostandes förvisso, men det känns bättre nu. Det är inte fullt lika synd om mig längre ;)  Kompisen Annica ringde och berättade att hon sett en film. Där blev det tyst. Då hon varit tyst väldigt länge, förstod jag vilken film hon sett. 
 
Det ska bli kul att få se filmen där jag själv är med. Jag vet att tjejerna som gjort filmen, lagt ner mycket jobb på den, och jag ser fram emot att få se resultatet. Är den bara en bråkdel så bra som Annica säger att den är, då är den i värdsklass :)
 
Nä, hög tid att ta ut hundarna och sen gå isäng. Upp tidigt i morrn igen. Jag har haft en superbra dag, och jag tänker ha en bra dag i morgon åxå :)
 
Gokväll

Eftermiddagskaffe

Nä, nu skojar jag , det blev inget kaffe :)  Efter jobbet åkte jag på Willys och handlade, bland annat kycklinglever och kycklinghjärta. När jag kom hem tog jag ut hundarna på en dryg timmes lösspringarpromenad 
 
efter den promenaden blev det lite fippel med att skära hjärtan och peta in dem i ugnen ... och där befinner de sig fortfarande :)
 
Det går fortsatt bra för Sverige i OS, och det känns som att det genomgående temat är : Glädjen och sammanhållningen i gruppen.  Jag tror benhårt på den förklaringen. När en grupp, ett team, är sammansvetsat, så finns det inga gränser för vad man kan åstadkomma. Det här med att Sverige haft stolpe in på ett par medaljer, ligger bara i linje med resonemanget. Ni vet - hockey. En bra målvakt har tur med stolparna. 
 
Ett bra lag, har tur med marginalerna. Allt måste klaffa dock, för att det ska bli en sån glädjesprakande succé som det svenska skidlandslaget blivit. Precis som Theodor säger efter stafetten: Man står där på startlinjen och tänker - Varför skulle det INTE bli medalj :) :) :)   Way to Go säger jag !!!!!!
 
Det är nog precis så jag tänker överhuvudtaget. Varför skulle det inte gå bra! 
 
Nu, fortsatt tv-tittande med hundarna en stund innan det är dags att laga en spännande middag :)
 
Goafton
 
 

Upp och Hoppa

morgon redan. Kvällen gick så snabbt igår så jag hann knappt med. Natten har varit hyfsat bra faktiskt. Hostade mig galen där vid 3-snåret, men i övrigt har jag sovit :)
 
Jag fortsätter att faschineras av människor och deras beteende. Ibland går det inte ens att hitta en rimlig förklaring till hur en del tänker. Vissa går ju faktiskt att, åtmnstone ha någon form av förståelse för, även om man inte håller med, eller tycker att beteendet är speciellt vettigt, men ibland går man faktiskt bet. 
 
Klockan tickar snabbt såhär på morgonen. Bäst jag tar itu med morgonbestyren så att jag inte hamnar i stress innan jag ska på jobbet :)
 
Jo just ja, jag åt ju så himla gott igår till middag - Vegetarisk korv stroganoff med blomkålsris :)
  
Nä, nu är det dags att sätta in veven i ryggen och dra upp. Ha en bra dag!
 
Gomorron

Äre SANT??? Helvete!!!!

Japp, det är sant. Typ första gången sedan jag flyttade hit !!! Men vi tar det från början: 
 
Hostade som en gnu inatt igen, klev upp 4.30 , gick en promenad med hundarna, satte i motorvärmaren, gav hundarna mat, drack tre koppar kaffe, åt lite frukost, begav mig till jobbet. Jobbade klart, åkte hem, kastade in posten i köket, tog ut hundarna för en pink härute bara. Upp igen, Bläddrade som hastigast igenom "Härliga Hund" medans jag åt lunch - en halva omelette jag hade i kylen. Sen tog jag ut hundarna igen. Den här gången promenerade vi en dryg timme i lagom tempo. Skönt! Jag gick en runda jag aldrig gått tidigare. Tänk, man hittar nya rundor hela tiden :) :) :) 
 
Det där som är första gången det hände sedan jag flyttade hit typ, var att när jag skulle ta upp telefonen för att ta ett fint foto där vi gick ... så hade jag glömt telefonen!  Inte för att det blir panik för att jag inte kan ta ett foto, men sedan jag blev liggandes i yrsel hux flux, så har jag alltid telefonen med mig. Det är nästan som ett säkerhetslarm. 
 
Nu gick ju allting superbra, jag har mått toppen :)   Promenaden var underbar, även om jag stundvis hostade en del. 
 
Efter promenaden har vi softat framför tvn och OS. Nu ska jag strax gå ner i tvättstugan, tvätta och  mangla :)
 
Ha en härlig kväll ! Det finns många timmar kvar av dagen att fylla med värda grejer! :)
 
Goafton

skitsnack

Det går ner för varje dag. Igår var det i alla fall 11% Nu är det bara ynka 4% . Alltså, kapaciteten på datorbatteriet. Laddarkabeln är väck och livet håller på att rinna ur datorn. Bäst skriva så snabbt som möjligt :)
 
I morgon ska jag ta med mig kabeln ner på Clas Olssons och få tag på en ny. :)
 
Ok. Nu har det hänt en del här under pausen. Nu är det nere på 3 %  så jag gissar att jag måste rappa på här. En vän ringde nyss, och jag blev jätteglad. Det visar sig att den här vännen inte alls sagt saker till fd arbetsgivaren, som fd arbetsgivaren påstår. Skönt att få den bekräftelsen faktiskt, även om jag själv vet vad jag sagt och inte. 
 
För övrigt har jag haft andra väldigt givande samtal nu i afton, som fyller mig med lycka och tillförsikt inför framtiden! Detta sammantaget med bla det här med hundkurserna gör att allt ser förbaskat ljust ut :) :) :) :)   Vännerna är fortfarande vänner :)  DET är vad som känns allra Bäst :) :) :) 
 
Nu ska jag ta ut hundarna igen. Efter jobbet blev det en 45 minuters promenad, men nu känner jag för en minst lika lång :)   pumpat näsan med nässpray, tagit två rejäla klunkar hostmedicin .... nu KÖR vi :) :) :) 
 

Gomorron världen!

Ännu en hostig natt är slut. Men, nu måste det ju börja gå åt rätt håll snart tycker jag :)
 
Hörrni, jag tänker på en sak. Det diskuteras ju lite nu och då det här med facebook, och vad man skriver på sin sida. Många hävdar att man BARA skriver det som är bra, man sopar dammråttorna under mattan och skriver bara om sin lycka och att det bara är en fasad. 
 
Andra hävdar att de bara ser det negativa andra skriver, såsom sjukdomar och hur dåligt de har det. 
 
Kan det hända att det ligger i läsarens person och mående, som avgör vad man "ser"  och läser?
 
Eller så har jag valt vänner med stor omsorg, för jag ser både och :)   Jag var vänner som vågar visa både det positiva och det negativa, för så är det ju för alla människor. Eller, visst finns det de som är BARA negativa, men de har jag inte som vän heller, för de drar bara ner en i det stora svarta hålet. En del verkar bli irriterade över andras lycka. Eller, kanske inte Lyckan i sig, men om man är positiv. De allra flesta rycks med av det positiva, och uppskattar det, medans det finns de som verkligen blir missunnsamma och inte TROR att det går att vara så glad. 
 
Kan det vara så att de som påstår att Alla bara beskriver en Lycka som inte finns, i själva verket mår dåligt och inte kan se saker positivt? 
 
Vet inte hur det är med det där, jag spånar bara, men tycker att det är intressant :)
 
Nä, jag börjar 6.45 idag, så jag ska börja tupera luggen. 
 
Gomorron

Ännu ett OS-Guld!


Sängsöndag

Den här söndagen kommer att spenderas i sängen. De skador jag åsamkat lägenheten inatt, får jag utreda en annan dag. Jag gissar att jag hostat så att betongen spruckit på sina ställen, att köksluckorna hamnat på trekvart och att tapeterna lossnat lite från väggen. Så jävulskt hur man kan hosta! Torde få sån där träningsvärk i magen att man nästan gråter när man måste hosta. Men, det blir väl i morgon, nu gäller det att ta sig genom den här dagen. Hundarna kommer inte att få några promenader att tala om, så är det bara. När man kommer ut känns det som att få en astma-attack, så jag håller mig inne. 
 
Kaffet är klart, och kommer att intagas i sängen. Hundarna har fått vara  ute på en väldigt kort runda. Det värda idag, blir nog att man tar sig tid att se OS hela dagen :)
 
Gomorron

Nu kastar jag Skiten!!!

Tog bussen in till stan idag för att fika och umgås lite med bästa kompisen Annica. Jag kände mig inte i form för att riskera bli stående med bilen, så därför tog jag bussen. I min handväska packade jag : plånbok, nässpray, halstabletter och  en rulle toapapper (för att snyta mig). Jag mötte upp Annica på café Kanel, där vi startade med en kopp kaffe. Innan jag ens hann på cafét, rättare sagt, precis när jag hoppade av bussen, kom en kvinna i rask takt som passerade mig. Hon hade åxå åkt bussen. Hon klev med raska steg fram till de två yngre killar som suttit vid mig i bussen. Hon knackade den ene killen på axeln, höll upp ett par gräsligt trasiga och fula vantar och sa: Ursäkta, är det här dina?
Nä, sa killen. 
- Det är mina, sa jag. MIN JÄVLA IDIOT !!!! Jag skulle givetvis inte låtsas ha känt till dem !!!! Jag försökte ju på nåt sätt se ut och känna mig något sånär sober. Men jag hann lixom inte tänka mig för ... det gick så snabbt. 
 
Nåja. Jag tackade för att hon tagit reda på vantarna, gick vidare över torget ... kände att jag bara MÅSTE snyta mig. Jag brukar ju "sportsnyta" mig när jag är utomhus, men tyckte inte att det passade sådär mitt på torget, så jag halade upp toapappersrullen, virade åt mig ett par varv toapapper, snöt mig, och kastade papperet i papperskorgen vid stora stensnoppen. 
 
Det var kul att fika och umgås med Annica igen. Nu blir det ju sällan man träffs, även om vi ofta pratar med varandra i telefon.   På dagens agenda stod även mingel på Hufvudsaken, hårfriseringen där Annicas dotter Stina jobbar. De har återinvigning i nya lokaler :)  När vi promenerade dit, från Kanel, så upptäckte jag att skosnöret på mina yberfina skor gått upp, så jag hävde ur mig: men gud så slafsig jag ser ut, det här går inte. Jag stannade och knöt skon, sen gick vi vidare. Efter en stund upptäckte jag att min jacka gått upp i blixtlåset, sådär nerifrån ni vet, och det hade gått upp hela vägen, så jag gick runt med nåt som såg ut som en stålmannen-cape. Pinsamt! Precis då jag upptäckte det, var vi framme på Hufvudsaken och vi steg in. Där fick vi mottaga goodiebag, en lott och bubbel. Jag fick jobba en stund med blixtlåset, men till slut fick jag ner det. Japp. Styrde till luggen, sedan var jag redo för mingel 
De bjöd på lite olika snittar, och jag hann äta upp det mesta innan jag halade upp för att fota :)
 
Efter att ha minglat, gick vi ett varv på stan. Annica hittade lite skitsnygga kläder, och jag hittade ett par nya vantar. Vi var båda glada med dagen när vi styrde kosan mot respektive hem
 
En kort, hostig promenad med hundarna direkt jag kom hem blev det. Till middag blev det fläskkarré. Jag tog en skiva (rätt så tjock) från frysen och tinade den i mikron. Kryddade med vitpeppar och bbq-sås och sedan in i ugnen på ca 180 grader. 
Det var verkligen supergott!   
- Blev jag trött efter maten? - Nej. Fick jag ont i magen? - Nej. Kände jag någon skillnad, mot att ha ätit vegetariskt ? - Nej. Kände mest att det var gott och väldigt mört.,   Kontentan av hela experimentet är nog att vissa rätter är godare vegetariska, och vissa är godare animaliska. Och som tur är, behöver man inte välja antingen eller, då man inte är vegetarian :)  
 
Vi har kollat på Mello ikväll. Eller .... ja, inte alla .... en del valde att försöka undvika att se
som Mellosnacks hade jag 
 
 
Med en hosta från Hell ska jag nu ta ut hundarna på kvällspink, och sedan krypa isäng. Min plan om att träna hundar på ridhuset i morgon, och åka till Mobacken med en grupp andra hundägare .... vet jag inte hur det kommer att gå. Jag känner mig skruttig till tusen, och vill ju vara i form för jobb på måndag, om möjligt. Nåja, det är en hel natt kvar, mycket kan hända. :)  Mirakel kan ske :) :) 
 
Nu är det dags för kvällsrunda i alla fall. Hoppas Du haft en Bra dag!
 
Gokväll
 

Kan man?

Kan man kalla det sovmorgon när man, fövisso kliver upp 9.30, men knappt har sovit överhuvudtaget?
Jag har inte haft hjärtat i halsgropen, men lungorna ända upp i munnen. Herregud vad jag har hostat!
 
Idag har jag bokat tvättstugan, men får se om jag måste byta tid. Jag ska ta bussen in till stan och träffa bästisen Annica. Ska även försöka skriva mer på materialet jag ska använda på vardagslydnadskursen. Det gamla materialet jag använt förut, försvann vid flytten, och eftersom jag bytt dator, så hade jag inget kvar på datorn heller. Nåja, jag skriver något som blir Ännu bättre tror jag :)   Kursen som startar den 27/4 är full och jag planerar att starta ytterligare en när den är slut. Jag ska INTE köra två kurser parallelt någon mer gång. Det blir inte bra. 
 
Nä, om man skulle peta i sig en halstablett och snyta näsan, sen dra igång dagen!   :)
 
Gomorron
 

Romantik och brakförkylning

Alla Hjärtans Dag. Hela grejen är lixom fokuserad på romantik, även om Alla, eller åtminstone de flesta, har ett hjärta :)   Jag har i alla fall lunchat med Hannah och Robban, samt träffat och klippt Pernilla. Det är mina stora hjärtehändelser idag :)  Sedan har det blivit att spendera eftermiddagen/kvällen i OS-soffan. Hostandes och snörvlandes. Jag klev upp 3.30 i morse och gudarna ska veta att jag känner mig mör nu. Jag lovar att jag ska försöka ha sovmorgon i morgon!
 
Tillbaka till Alla Hjärtans Dag och Romantik. 
 
Handen på hjärtat - Alla Hjärtans Dag är en komersiell dag. det säljs så mycket röda rosor just på Alla Hjärtans Dag, att rosorna inte räcker till. De tar till Röda Tulpaner och Nejlikor åxå, för att få det röda att räcka till. Jag vet inte hur mycket choklad som säljs, men det är nog en hel del. Visst är det kul att romantiken får en egen dag, men lite sorgligt åxå. Var är den spontana, ärliga romantiken? Att haka på miljoner andra och köpa en chokladask och en roskvast, just för att det är den här dagen ... jovisst, inget fel i det ... men .... Ärlig och Äkta Romantik?  Men ... det finns kanske knappt?  Jag menar, alla andra dagar verkar rosorna räcka till, men inte just den här dagen. Men, det kanske är bättre att det köps rosor och choklad även om det är snudd på under pistolhot, än att det inte köps alls :)
 
Själv har jag ju som bekant ingen att under pistolhot varken köpa åt, eller få av. Jag är nog rätt så romantisk, men har aldrig träffat någon som Är det, eller har uppskattat det. Alltså, vad har jag träffat för nötter egentligen? Fniss. Undra på att jag väljer att vara singel :)
 
Nä, nu ska jag koka lite ingefärsvatten med honung, pumpa snoken full med nässpray, och sen sjunka ner i soffan igen. Ha en härligt Romantisk kväll ;)
 
Gokväll
 

Trevlig överaskning

Kollade nyss min mail. Men gud, jag har fått en utmärkelse! Så står det i rubriken. Mailet lyder: 
 
HSBC Bank dök din e-post niohundratusen dollar. skicka namn, mobil och land
 
En enda mening, inget mer. Nä hörru, jag tror inte att jag skickar namn mobil och land. Jag klarar mig ändå :)
 
Inte många timmars sömn inatt, men väldigt mycket snytande och hostande. Det är rent förfärligt va mycket snor det kan produceras på väldigt kort tid. Man hinner bara snyta sig så är det dags att snyta sig igen ... fniss. 
 
Klockan är 4.40 och vi har redan varit ute på en kort runda. Jag ville försäkra mig om att inte säkringen gått i stolpen. Jag drog för säkerhets skull ut kupévärmaren igårkväll när jag satte i motorvärmaren. Ni vet, jag jublade ju när jag hade köpt en ny motorvärmarkabel, men jag vet inte om jag ropade Hej lite för tidigt, för igår när jag skulle från jobbet, så hade säkringen gått. Eller, jag hoppas att jag på något vänsters vis lyckats peta ner själva vipp-historian med handen när jag satte i kontakten ? Vet inte, men jag hoppas. Vore ju FÖR irriterande och snudd på fars-artat ifall det är nåt annat helgalet som ställer till det. 
 
Den 25:e ska jag besikta bilen, och det vore ju Guld om det gick vägen även den här gången. Det här är den bästa bil jag haft och jag vill gärna fortsätta ha den :)
 
Nu har jag klunkat i mig mina tre koppar kaffe. Frukosten får vänta tills jag kommer från jobbet. Jag ska bara jobba ett par timmar idag, så det blir lagom med frukost när jag kommer hem. Lunch blir det på stan tillsammans med Hannah och Robban. 
 
Ha en Riktigt Bra Alla Hjärtans Dag!
 
Gomorron

Fet, Ful, Förkyld

Precis sån är känslan just Nu. 
 
Efter jobbet och kort promenad med hundarna, har jag halv-legat i soffan och kollat på OS. I morgon börjar jag jobba 5.45 och jag är uppriktigt glad över att det blir fredag och helg, för jag känner mig INTE i form. Planen för i morgon är att åka in till stan och luncha med Hannah, och klippa henne. Planen för lördag var att åka till lillebror och uppvakta honom. Planen för söndag är att åka till ridhuset och träna hundarna. Undra om någon av planerna överhuvudtaget går att genomföra. Fan. Nu när bilen funkar å allt!
 
Jag har jobbat och filat lite på min kurslitteratur. Dvs, det jag ska använda på min nästa hundkurs. I slutet av April drar nästa kurs igång :)
 
Nä ... gud så purken jag känner mig. Nu är det bara att gå ut med hundarna, ladda med snytpapper, vatten, nässpray och halstabletter vid sängen. Uppstigning 3.45 i morgon. 
 
Hoppas du haft en bra dag! Det har jag faktiskt haft, även om jag låter lite gnällig. Jag har fått stötta en vän, och det känns bra i hjärtat!
 
På tal om hjärtan. I morgon är det Alla Hjärtans Dag. Wallins Kafferepet säljer en supersöt liten tårta, lagom för två :)
 
 
Gokväll!
 
 
 
 
 

Snörvel

Förkylningen har tagit tag i mig. Va fasen, jag var ju förkyld nyligen! Fast, den här gången har jag ingen feber. Det här blir en såndär vanlig förkylning där man TROR att man har jättehög feber .... fast man har ingen feber alls :)
 
Har sovit skruttigt pga hostan och snörvel och klev upp 5.30, en halvtimme innan alarmet drog igång. Lika bra att komma sig upp tänkte jag. Vi har varit ute på en dryg halvtimmes promenad och nu blir det kaffe och frukost innan det bär iväg på jobbet. Idag är det torsdag och det innebär att det är rätt körigt på kontoret. Det var det förresten igår åxå, fastän det bara var onsdag, men vi  hade nåt tjall med telefonen fram till kl 11, och när felet var åtgärdat så kan man säga att det ringde oavbrutet. 
 
Hoppas att det fryser på igen, så att skoterspåren blir hårdare. Längtar ut på isen igen :)
 
Nä, host och snörvel, dags att veva igång dagen. 
 
Gomorron
 
 

Nej. Det får bara inte hända!

Efter jobbet blev det en timmes promenad med hundarna, i hyfsat väder. Mötte söta farbrorns fru när vi gick ut, och bytte några ord med henne. Hur länge klarar de sig i sin lägenhet?  När jag flyttade in här, var de hur pigga som helst båda två .... men nu ... är de skruttiga båda två. Han sitter i rullstol efter sin stroke ... hon tar sig hjälpligt fram med rullatorn ... 
 
Mina tankar ikväll går till min kontorskollega Carina och hennes sambo Roger. De har ett helt gäng hundar, foxterriers. De har mist några hundar de senaste åren och nu är deras äldsta hund illa däran. Idag eller i morgon är det slut. 
 
Jag kände att jag ville skriva ett sms till henne, att jag tänker på dem. MEN, då jag har min nya telefon, så finns hon inte kvar i telefonens minne. På Hitta och Eniro finns bara hemnumret, så jag ringde. Det var Roger som svarade, och jag sa bara vad jag tänkte: Jag tänker så  mycket på Er, bara så att ni vet.   Han tyckte att det var fint att jag ringde, och efter några minuter fick jag ett sms, där min kollega Carina tackade för att jag visade omtanke.
 
Jag vill aldrig hamna där igen, att måsta avliva en hund. Jag VET att det kommer att hända, men jag VILL inte. Kelly måste leva så länge jag lever. Så är det bara. 
 
Känns futtigt att skriva att jag har ont i halsen och är snorig, men jag måste ändå försöka hitta värda grejer i MIN dag, MITT liv ... annars skulle jag ju bryta ihop! 
 
Så, trots att jag är snorig och har ont i halsen, så har jag haft en Bra dag. Nu ska jag ta ut hundarna och sedan krypa isäng. 
 
Gokväll

Mittiveckan

För ett år sedan, satt jag i Bygdsiljum och letade lägenhet i stan. Tänk vad mycket som hunnit hända sedan dess! Jag är uppriktigt glad över att jag bloggar, det är jättekul att gå tillbaka och läsa tidigare inlägg. Massor med små saker som man skulle glömma, om man inte kunde gå tillbaka och läsa om dem. Riktigt Riktigt Skoj :)  
 
En annan sak jag har svårt att komma ihåg, det är tex hur förra vintern var. Hur var vädret egentligen? När kom första snön?  Inte för att det spelar någon större roll, men det är lite kul att veta :)
 
Igår afton gick jag en längre promenad med hundarna, och man blir ju nästan förvirrad. Mycket snö har regnat bort nu de senaste dagarna, och de fåglar jag hörde under promenaden, lär väl frysa ihjäl innan det blir vår på riktigt. Det var riktigt slaskigt, och det är väl onödigt!  Nu på morgonpromenaden var det däremot svinhalkigt på gångvägen bort till kanotudden. 
 
Nä, nu ska jag snyta mig och styra till håret. Ha en Bra onsdag och fyll den med nåt värt!
 
Jo just ja, gårdagens middag blev bullar å korv. Sojabullar och Sojakorv :)
Gomorron

Eftermiddag i paradiset

Nu har jag konstaterat Ytterligare en sak när det gäller bilen ...   Förlängningssladden jag har, är även den kaputt. Bilen brummade ju igång i morse, men när jag kom till jobbet var jag tvungen att använda förlängninssladden till motorvärmaren. Det är inga problem tänkte jag och hivade ut några meter sladd, kopplade fast bilen och gick in för att jobba. När jag skulle åka hem, upptäckte jag att säkringen slagit ifrån. Men vafan är det NU då 1??
 
Nåja, bilen startade ändå (nyladdat batteri) och jag åkte hem. När jag kom hem, stoppade jag i motorvärmaren, bara för att kolla, och japp, det funkar. Förlängingssladden är alltså åxå bara att kasta. Bra, då vet jag :)
 
En timmes promenad med hundarna följdes av lite OS-tittande på Tv. Längdskidor, sprint. Å herregud. Herrarnas final var det märkligaste och snudd på mest komiska jag har sett! Jag kan förstå om Emil Jönsson knappt vet om han ska vara glad över bronset eller inte. Att vinna medalj pga att de flesta andra har ramlat och brutit skidorna, trots att han själv var så trött så han höll på att svimma innan han kravlade sig över mållinjen, hahaha ... det var faktiskt som en fars ! 
 
Idag fick jag nåt fint med posten:
 
på insidan står det: Even if it's not easy to find. 
 
Sånt gör en glad :)  Att man är BRA för någon :)  
 
Fast ... att DU tycker att jag är Bra, det vet jag kompis, för det säger du ofta :) <3
 
Nu drar det ihop sig till pinkrunda med hundarna, och efter det blir det att skapa nån slags middag. 
 
Tjing så länge! :)

Nä Det är ingen vanlig dag!

Idag fyller lillebror år :)   Blev tvungen tvärt fundera hur mycket han fyller. 47. Kan det stämma? Är inte JAG 47?  Men, kom ju på att jag fyllde 48 dagen före julafton :)
 
Klockan är strax efter 7 och morgonpromenaden bort till kanotudden är avklarad. Har även varit förbi bilen och satt i motorvärmaren. Japp, nya kabeln funkar fin-fint, så nu ska inget gå fel, bilen kommer nog att starta mest troligt :)
 
Fasen, jag har fått lite ont i halsen! Det är säkert för att jag varit tvungen ha balkongdörren stängd i två nätter nu. Jag vet inte vad det varit, men något ljud har det varit ute som gjort att jag måst stänga. Om det är för att det regnat/droppat från taket, vet jag inte, men eftersom jag inte har några silikonöronproppar, så funkar det inte. 
 
Nu håller det på att vara dags att styra upp sig för att åka på jobbet. Ha en Bra dag, och fyll den med nåt värt!
 
Gomorron

Sängdags igen

Måndag kväll. Dags att krypa till kojs. Jag hyser stort hopp om att bilen startar i morgon :)    
 
Korta promenader med hundarna i regnet, i övrigt har det blivit OS-tittande. Hannah och Robban kom förbi en sväng, för Robban behövde få håret klippt.   Har nyss varit ute med hundarna, och nu är det nog bara att kliva isäng. Hoppas du haft en Bra dag!
 
Gokväll

Men i MORRN, då jädrar :)

Bilen startade ju igårkväll, så jag hyste gott hopp om att den skulle starta i morse åxå  :)  Men nej, det gjorde den inte. Det blev att ta bussen. Efter att jag slutat jobba, lånade jag Hannahs bil (Hannah jobbade åxå på Wallins idag) och åkte iväg på Jula och köpte en ny motorvärmarkabel. Så .... i MORRN kommer nog bilen att starta :)
 
När jag kom hem gick jag en promenad med hundarna i regnet. Så förbaskat synd att det ska regna!  Det är alldeles för mjukt på skoterspåren på isen, så det blir att hålla sig på land. 
 
Nu börjar skidskyttet när som helst, det ska vi titta på, jag och hundarna :)    
 
Tjing så länge

Söndagkväll

Dags att knyta ihop söndagen .... som inte riktigt blev som jag tänkt mig. Fasen ... jag skulle ju på ridhuset och träna hundarna!!!!!
 
Packade in hundarna och träningsväskan med koner, apportbock, klicker, target, vattenflaska och korvbitar i bilen. Startade bilen? - Nej. 
 
Men SUCK !!!!  
 
Upp med hundar och väska igen. Djupandas. När frustrationen gått över, faktiskt fnissa lite. Biljävel, du driver mig till vansinne !!! Vad är det FRÅGAN om??  
 
Nåja. Har efter konsultation med storebror, åtminstone utrett och analyserat att det är nåt fel på motorvärmarkabeln. Så, jag ska köpa en ny sådan. Ska ringa El å Diesel i morgon och höra med dem om de snabbt kan kolla om glödstiften är dåliga. SEN kan väl inget gå fel :) :) :)     
 
Må vara att bilen inte startar då och då, men varför på söndagar? För i helvete, jag har ju betalat för att vara på ridhuset och träna hundarna! 
 
Nåja. Jag förväntar mig att problemet ska vara löst till nästa helg :)   Fniss
 
Schemat blev lite annars än jag hade planerat, vilket ju inte är särskilt ovanligt .... men jag känner mig rätt så flexibel vid det här laget :)
 
Tog en lång solopromenad med Paddy mitt på dagen. 
Sedan la jag ner lite krut på att träna Kelly inomhus. Molly mysgurka fick en lugn dag i soffan, vilket hon verkade väldigt nöjd med :)  
 
Middagen - fantastiskt god! - veg. schnitzel m stekt aubergine ! 
 
jävulskt gott! 
 
Nu ska jag ta ut hundarna på kvällsrundan, sedan är det gonatt härifrån Paradiset. Hoppas du haft en Bra Söndag, och att du fyllt den med nåt värt :)
 
Gokväll

Laddad i alla fall

Jahapp! När jag tog ut hundarna för morgonrundan, gick vi förbi bilen och skulle sätta i motorvärmaren. Vad händer! - Jo, direkt jag sätter i kontakten i stolpen, så slår säkringen ifrån. Men vafan är det NU då!!??   Ja, det var inget annat att göra än att strunta i alltihop och gå upp med hundarna. Nu har de ätit, jag ska åxå trycka i mig nåt, och sen får vi väl se om bilen startar fastän motorvärmaren inte varit ikopplad.   Borde väl nästan göra det när batteriet är fulladdat, men man vet aldrig  ..... fniss ....   alltid ska det vara NÅT med bilen tydligen .... 
 
I övrigt känns allt bra :) :) :) 
 
Nä, äta lite, sen packa in hundarna och väskan i bilen och hoppas på det bästa :)
 
Gomorron

Hjälp!

Lördagskvällen håller på att rinna ut. Åtminstone för min del :)   Hannah: det blev ingen spakväll ... det blev bara en vanlig dusch!  Det lixom fjösade av .... och för att ha en fullständig spakväll, måste man vara fullständigt engagerad :)
 
Vi, jag och hundarna alltså, har kollat på OS och bara tagit det lugnt ikväll. Ätit gott, som vanligt: 
Ikväll blev det quorn-filé med rättikagratäng och grönpepparsås. Gissa om det var gott! :)
 
Jag hade så många tankar tidigare idag, att jag känner mig rätt så tankefri ikväll :) Hoppas Du haft en bra dag, och att du fyllt den med nåt värt :)  Så avslutar jag nog denna dag. 
 
Gokväll

Rättvist?

Nu kliar det i skrivarfingrarna, så jag gör ett inlägg såhär tidig eftermiddag :)
 
Jag tänkte åka upp på Solbacken en sväng idag .... bara helt tvärt. Jag slutade av olika anledningar att handla på ICA MAXI, men har, efter olika anledningar, tänkt kila in där igen :)     MEN ... då ville inte bilen starta. Nähäpp! Den ville få batteriet laddat, så jag har kopplat på batteriladdaren. Som Pernilla sa när jag pratade med henne för en stund sedan - Batteriladdaren var ett BRA köp ! Japp, bland de bästa köp jag gjort :)
 
Hörrni .... jag kom att tänka på en sak för en stund sedan. Har nog berört det förut, men kände att det var lite läge att skriva om det igen. 
 
Rättvisa är ämnet. 
 
Alla, eller åtminstone Många, Vill HA rättvisa. Men .... finns det?? Isåfall, i vilken form?   Tänker, att det redan från bäbis-stadiet, finns bevis på att rättvisa inte existerar. 
 
Skriker man mycket, så får man mer uppmärksamhet. I skolan är det likadant. Är skolan rättvis? Får ALLA elever, vad just DE behöver? Är skolan Rättvis? 
 
På jobbet. Är det rättvist där?   Tjänar alla som gör samma sak, lika mycket? Tjänar kvinnorna lika mycket som männen, för samma slags jobb? Blir kvinnor lyssnade på, lika mycket som männen, oavsett position? 
 
Löner, fallskärmar, möjlighet till att festa på skattebetalarnas bekostnad,mygel,bluff, "gåföreikönförattmanharpengar" 
 
FINNS ens rättvisa?  Är det så att vi lärt oss ett ord, med en jättefin innebörd, som inte ens existerar?
 
Att kämpa för rättvisa, är det att stånga skallen i väggen? Just för att - Det inte FINNS? Att kämpa för att SKAPA rättvisa  .... hur gör man då? Hur skapar man rättvisa? Är det kanske till en början, att lyssna på varandra, och inte bara försöka trycka ner den andre?  Att SKAPA rättvisa, är det att se till att ALLA har lika stor rätt och möjlighet att uttrycka sig, utan att skratta bort, eller förlöjliga den människans åsikter och tankar?
 
Att SKAPA rättvisa ..... är det kanske att LYSSNA och försöka ta till sig vad andra säger, likväl som jag försöker få den andra att lyssna?
 
Att SKAPA rättvisa .... Är det månne att SE och BEGRIPA .... Att JAG har precis LIKA stor Rätt som DU!   (Gäller naturligtvis inte bara MIG, utan Andra människor överhuvudtaget)
 
Vad ÄR rättvisa? Tex: Tre människor är ute i öknen och promenerar. Det blåser hård sandstorm. Efter att ha kämpat i flera dagar i den hårda sandstormen, lägger de sig ner bara för att de inte orkar gå längre. De hittas av en helikopter som letar efter dem. Hjälp kommer!  MEN, då det blivit lite tokigt när de laddade helikoptern för avfärd, så finns bara 6 dl vatten ombord. Är det MEST rättvist att de tre utslagna människorna får 2 dl var? 
 
Självklart säger många .... MEN ... om man tittar på bakgrunden - En av människorna hade precis tömt sin vattenflaska, för hen hade mycket vatten med sig på ökenpromenaden. Den andra hade varit utan vatten i 4 timmar, medans den tredje blev av med sitt vatten redan för 4 dagar sedan, då hen tappade flaskan och allt vatten rann ut. 
 
Vore det MER rättvist, att den mest uttorkade får MER vatten, för att överleva? 
 
Ta ett annat exempel: Tre människor är produktiva arbetare. Två män och en kvinna. De utför samma arbetsuppgifter, men kvinnan tjänar betydligt mindre. Rättvist?   Hips vips drabbas den mest lojala arbetaren av cancer (tex) och klarar inte längre av att arbeta. Försäkringskassan bedömer inte sjukdomen som bestående livshotande, så hen får inte sjukpenning. Den mest lojala arbetaren på arbetsplatsen, förlorar alltså sin inkomst, medans en annan, lat "jävel" plockar ut sin lön som vanligt. 
 
Ok. det här inlägget är bara en "instickare" :)  Men jag tycker att det är intressant att tänka på. Finns Rättvisa, och isåfall - VAD I HELVETE BETYDER DET?????
 
Tjing så länge
 

Välkommen Lördag :)

Lördag morgon. Eller förresten, det är redan förmiddag. Vi tog sovmorgon :)   Står och dricker kaffe i mitt supersöta kontor, innan det är dags att få på kläderna och gå ut på dagens första promenad. Idag blir det städning och tv-tittande, då jag har tänkt se OS. Hundarna brukar inte ha något emot att ligga i soffan och kolla på tv de heller, så det känns som en bra sysselsättning idag. 
 
Har ni tänkt på det här med att diskutera åsikter, hur det kan skapa ilska hos människor?  (speciellt i skrift skulle jag vilja säga. Tror INTE att alla diskussioner skulle se ut som de gör, om man satt öga mot öga) 
 
En människa skriver sin åsikt. En annan svarar, och tycker något helt annat i frågan. Det går bra i några pratbubblor, men sen blir det mest att kasta skit på den andre. Så himla tråkigt! Många verkar tro att bara för att man inte håller med, så tycker man FEL.  Det GÅR att tycka olika, och bara för att man inte håller med, betyder inte det att den andra har fel. Den har bara andra referenser och kunskaper om saken. Den har tolkat på ett annat sätt, och det är helt ok. 
 
Jag har fått ta mycket skit för att jag "tagit hem" hundar från Spanien och Portugal. Det är FEL att ta hit hundar från andra länder, då vi har så många hundar här i Sverige som behöver nya hem. Det är FEL att ta hit sjukdomar. 
 
Att vi har många hundar här i Sverige som behöver nya hem, det är jag medveten om, men det är inte mitt ansvar. Jag väljer själv var jag vill köpa min hund. Ska man annars kasta skit på alla som vill köpa valp här i sverige, för det finns ju vuxna hundar som behöver nya hem? 
 
Det är FEL att ta hit sjukdomar. Javisst, ingen vill väl att ens hund ska vara sjuk! Det vore ju väldigt märkligt om det vore så. Lika märkligt vore det om de som köper en svensk hund, vill att den ska måsta avlivas pga medfödda höftfel eller demodex?
 
Nä, det är helt ok att tycka att man inte ska "ta hit" hundar från andra länder, men låt mig göra MINA val. Vi lever i ett hyfsat fritt land, och så länge vi gör det, tycker jag att det viktigaste är att vi månar om att vi faktiskt får tycka olika, och välja själv, utan att kasta skit på varandra för att vi nyttjar den rätten. 
 
Nu startar min dag. Jag ska väcka hundarna och gå ut. OCH, jag ska, även idag, välja Glädje, för - jag har det valet, och jag uppskattar att kunna få välja själv :)
 
Gomorron

Hips vips

Klockan är hur mycket som helst helt plötsligt! Åt en supergod pizza till middag
sedan kollade jag på OS-invigningen. Påkostade shower det där, och stundom hyfsat segt ...  fniss  Men, nu drar det igång i alla fall :)  Tyckte att det var lite komiskt programledarpar i studion. Carolina och Anja. Ibland lät det som att det bara var Anja som deltagit i tävlingar överhuvudtaget :)  Man Carolina fick ju till några oförglömliga grodor, som förmodligen kommer att leva länge :)
 
Har sett en film, och sen varit ut med hundarna, så nu är det bara att hoppa isäng :)
 
För er som läste mitt förra inlägg och förfasar er ska jag bara säga att : Japp, allt går att tolka på olika sätt. Är man bitter och besviken på livet, så tolkar man det mesta negativt. Så är det. Är man positiv så hittar man positiva tolkningar på allt :)
 
Nu väntar sängen. Hoppas Du haft en bra dag, och att du valde glädje !
 
Gokväll!

Helt fantastisk dag!

Min lediga dag blev rätt så fullspäckad ändå :)  MEN, jag har fyllt dagen med  värda grejer redan, och klockan är bara 17 :)
 
Efter min härliga morgon/förmiddag, åkte jag in till stan. Tog en promenad med Milo, åkte ner på stan för att köpa lite kräm till fejjan, (för den tog slut i  morse), sen till El å Diesel för att köpa ut mitt nya .... japp SUPERSÖTA tanklock :)  Ok. Superdyra åxå. 300 spänn. MEN, då ingår TVÅ nycklar åxå :)
 
Efter detta åkte jag hem, sprang in på Konsum för att köpa ruccola och jäst, som jag ska använda till kvällens middag, upp och hämta hundarna, sen ut på en timmes runda på isen
 
Så fantastiskt underbart! Åhhh .... snacka om att tanka full tank i den positiva byttan :)  HELT underbart!
 
En liten tanke såhär på eftermiddagen. Många delar citat på facebook, och jajjamän, många citat är jättebra och klockrena .... men ibland kan man fundera kring vad det verkligen STÅR. Allt är förvisso en tolkningsfråga, men många bara sväljer, utan att reflektera. Ta den här tex:
Foto: Kommentarer överflödiga ?

Gå in och Gilla Krossa Jantelagen ni andra också ---> https://www.facebook.com/KrossaJantelagen - en underbar sida
Prata bakom ryggen. Det där kommer vi aldrig ifrån, men det är skillnad på att prata bakom ryggen, och att prata SKIT bakom ryggen
 
Att vi pratar om andra, är väl fullt naturligt, och kan det inte vara så att oftast är det i positiva ordalag?  
 
Om jag kommenterar DITT liv, betyder det inte ALLS att ditt liv är mer spännande .... tvärtom i många fall. En del gånger när man kommenterar andras liv, är det i den meningen att man är orolig eller rädd att människan i fråga lever ett såpass osunt liv, att denne kommer att fara illa.
 
Tid att leta andras misstag, och kalla det avundsjuka? Kanske ett desperat försök att rentvå sitt eget samvete när man betett sig illa mot andra, att skriva så?
 
Ja ... att Du ens för de här specifika sakerna på tal, betyder nog Mer att DU fastnat i nåt negativt, snarare än att JAG inte lever mitt liv :)  Så tolkar Jag det i alla fall :)  Men .... vi tolkar ju alla som vi vill :) :) 
 
strax dags att böka med middag. Återkommer :)
 
Tjing så länge

Ledig fredag

Fredag förmiddag. Jag är ledig idag :)  Dagen har hittills bestått av tre koppar kaffe och en 45 minuters promenad på isen :)
Det var lite tung-gått i skoterspåret, men härligt lika fullt :)   Nu blir det någon form av frunch som jag inte ännu bestämt vad den ska bestå av, sen ska jag åka in till stan en sväng. Jag ska ta ut Milo på en liten runda, och sedan ska jag åka på El å Diesel och hämta mitt nya tanklock. Det förra de beställde, passade ju inte, så jag hoppas att det här gör det. 
 
Nä, dags att snurra på lite fart här :)  Ha en härlig fredag! Fyll den med nåt värt!
 
Goddagens

Nu är det helg!

Klockan är 22 .... det är torsdag kväll och jag är hur trött som helst. Jobbade över idag, och det känns i varenda fiber i min kropp. Glad dock att jag kunde ställa upp och göra det :)   Det här betyder åxå att jag är ledig i morgon, tar alltså helg nu :)  
 
Dags att gå ut med hundarna och sedan krypa isäng. Det ska bli så himla skönt!
 
Pernilla och Mattias vann budgivningen på en lägenhet idag, så snart blir det flytt för dem :)  Lägenheten är verkligen jättefin!
 
Till middag blev det en semla från jobbet. Jag orkade helt enkelt inte engagera mig mer idag :)  Men, gott var det :)
 
Nä hörrni, nu måste jag börja dra mig tillbaka. Hoppas Du haft en bra dag!
 
Gokväll

Att släppa taget, gå vidare och sluta älta

Torsdag morgon. Står och dricker kaffe. Har varit ute med hundarna på morgonpromenaden och varit förbi och satt i motorvärmaren i bilen. Nu när batteriet är fulladdat, så behöver den inte sitta i hela natten :)  Så, jajjamän, nu funkar bilen hur bra som helst igen :)
 
 Åh va jag är nöjd över mina tavlor förresten! Jag blir lika glad varje gång jag tittar på dem :)   Efter jobbet idag ska jag leta taklampor. Alltså, på nätet. Jag ska kolla på bilder och försöka klura ut vad jag vill ha för lampor.   :)
 
Nä, nu ska jag ta och styra upp mig inför jobbet. Ha en Bra dag! Släpp taget om saker som hänt, gå vidare, och sluta älta. Välj Glädje istället :)
 
Gomorron
 
 

Slutet

Hög tid att gå ut med hundarna och sedan krypa isäng. Kvällen gick oerhört snabbt!   Hann knappt göra nånting så var den slut :)
 
Kollade på Efterlyst, och Hasse Aros avslutningsprogram . Han har verkligen gjort intryck/avtryck och det är klart att man kommer att sakna hans stämma i programmet. Precis som jag saknar Brynolf Wenth, Leif GW osv. Tänk .... rätt så snart kommer någon annan och tar ens plats .... och då är man inte så himla betydelsefull längre. Det är bara så det är. Inte så märkvärdigt och komplicerat egentligen, utan så är det. 
 
Att leva sitt liv bara för att behaga andra, är med andra ord rätt så bortkastat på sikt. Det viktigaste är att man fyller sitt EGET liv med värda grejer. Alltså, grejer som är värda för en själv. Grejer man mår bra av :)  
 
Man kan tänka sig att man har olika sorts bränsletankar. En tank som man fyller med ilska, en med besvikelse, en med bitterhet, en med hat, en med glädje, en med tacksamhet, en med förväntan, en med hopp. 
 
Ibland har jag fyllt fel tank. Jag har råkat tanka Ilska och bitterhet, istället för glädje och hopp. Inte ofta, men ibland. Som tur är, har jag lämnat in mig på verkstan, fyllt i nåt i tanken som absorberar skiten, så nu är tanken Bara fylld med positiv bränsle igen. DET känns skönt. Kanske DÄRFÖR jag inte känner mig svimlig och ostadig? Det kanske inte ALLS har att göra med tabletter eller kost? Det har att göra med vad jag tankat!
 
Efter dagen, så har jag i alla fall tankat full tank i den positiva tanken, och nu ska jag verkligen vara noga med att INTE tanka den negativa :)    NU blir det en mysig kvällspromenad med hundarna, sedan gonatt. Nöjd med min dag, nöjd med mina insikter. 
 
Gokväll

Fippel

Efter jobbet blev det en 45 minuters promenad med hundarna. Hade först tänkt gå på isen, men det var lite mjukt, så vi tog en helt ny runda :)
 
Efter promenaden, har jag fipplat vidare med tavlorna :)  Nu har jag fått upp den jag fick av kompis Annica till jul 
Den sitter nu på sidan av garderoben  :)  in mot vardagsrummet/tvrummet  :) Snyggt.   Nu börjar det bli lite stil och klass här i paradiset.   Det är alltid en fördel att bo in sig ett tag före man börjar fippla alltför mycket. Min tanke från början var ju att sätta upp mina lack-hyllor från IKEA ovanför soffan. Jag är jätteglad nu att jag inte gjorde det :)  De bytte jag bort mot några paket kaffe istället :)   Eller, har visst två hyllor kvar, liggandes under sängen. Bra att ta till om kaffet börjar ta slut ... fniss. 
 
Nu fattas det bara att jag hittar de taklampor jag vill ha. Har inte en enda, fast iofs så har det ju funkat hittills :)   Jag gör mig lix bäst i dämpad belysning :)   Fast ... inne på toan ett av de finaste rummen i lägenheten, skulle jag behöva få till belysningen. Vad hjälper det att jag har sminkglasögon, när jag inte har någon belysning? 
 
Redan onsdag. Fast, i skallen är det Torsdag. Jag har väl berättat det förut, men jag kör det en sväng till :)  När man jobbar på kontoret på Wallins Kafferepet, och ska lägga in ordrarna i datorn, så jobbar man ju mot dagen efter. Dvs, man lägger in det som ska bakas inatt och levereras i morgon. Så, man jobbar med dagen efter den dag som ÄR. Vilket betyder att man i kontors-skallen alltid ligger en dag före, vilket i sin tur betyder att idag har jag jobbat med torsdagens ordrar ..... som ni förstår så är det svårt att tänka Onsdag då :)  Så, om NI tycker att veckan går snabbt, vad tror ni att JAG tycker  :) :) :)   I morgon jobbar jag mot fredagen, och förresten så är jag ledig på fredag, så i morgon blir det helg :)
 
Nä, nu ska jag lägga bort lill-yxan och tumstocken, ska inte spika upp nåt mer idag. Nu ska jag gömma lite korvbitar i lägenheten så att hundarna får söka :)
 
Tjing så länge!

Gomorron Gomorron, hör fåglar sjunga glatt :)

Efter en natts god sömn, en 40 minuters morgonpromenad med hundarna,  tre koppar kaffe och lite frukost,  är jag redo att möta dagen :)  Temperaturen ute är kring 0:an, och det blir nog en längre sväng på isen när jag kommer hem från jobbet :)
 
Oj, nu har tiden skenat iväg såpass mycket att jag måste börja tämja frisyren  :)
 
Gomorron

Äntligen!!!!!!

Nu är det kväll, å gud va jag är trött!   Ska ta ut hundarna nu, och sen krypa isäng. 
 
Nu har jag förresten gjort tavlorna som jag nu i afton spikade upp ovanför soffan. Jag är jättenöjd :)
 
Håller på med två mindre åxå, men vet inte än var jag ska sätta upp dem :)  Vi får se. 
 
Nä, jag är för trött. Orkar inte ens tänka.   
 
Gokväll

Stabilt!

Tisdag morgon. Jag känner mig ruskigt pigg! Alltså, svimligheten är HELT borta. Jag är inte ostadig det lilla minsta ens, och man kan ju undra vad det beror på. Är det för att jag börjat om med medicinerna (som jag slutade med för att jag tänkte att de inte hjälpte) ?  Är det för att jag inte äter kött nu? Är inne på tredje veckan av mitt vegetariska experiment :)   Igår till middag åt jag sojakorv och blomkålsmos. När jag ätit, och skulle lägga ut fotot på Instagram, så fanns där inget foto. Korven var väl .... sådär. Men, blomkålsmoset var gott :)
 
Hundarna är promenerade, kaffet är uppdrucket. Nu är det bara att kamma till luggen och dra iväg på jobbet :) Ha en bra dag därute :)
 
Gomorron
 

Festen är slut

Jag har haft en BRA dag! Nu håller dagen på att vara slut. Efter en bra dag på jobbet, bjöd Pernilla och Mattias mig på lunch på Truckgatan. Har ni inte ätit lunch där förut, så gå för tusan och gör det!!! Rekommenderas å det varmaste!
 
Efter lunchen åkte jag hem, tog ut hundarna på en kort sväng, drack kaffe, sedan gick jag en längre runda innan jag begav mig iväg till Skelleftehamn för att hämta ut Bläcket som kommit till min skrivare :) :)  Så, nu har jag fipplat med de där tavlorna jag pratat om :)  Har en del fippel kvar innan allt är klart, men jag tror att det kommer att bli kanonbra :)
 
Nu är det hög tid att ta kvällsrundan med hundarna, för att sedan krypa isäng. Nöjd med dagen. Nöjd med vad jag fyllt dagen med  :)
 
Gokväll

Ingen vanlig dag precis!

Nej, idag är ingen vanlig dag. Idag har Kelly varit hos mig i 4 år!
 
Hon är världens finaste hund!  
 
Vi började den här dagen med en 40 minuters promenad. 1 plusgrad gjorde att även Molly trippade med och höll humöret uppe :) Nu står jag här i mitt supersöta kontor och dricker kaffe. Strax dags att styra upp frisyren för att åka iväg. Ha en Bra dag, och fyll den med nåt värt!
 
Gomorron
 
 

Inför festen!

Åh .... vilken härlig dag jag har haft !!!! Jag har ett stort, brett leende över hela ansiktet :)    
 
Nu börjar det vara dags att knyta ihop dagen. Ska ta en kvällspromenad med hundarna bara. Nu är det såpass milt, att till och med Molly kan hänga med på nån längre runda :)
 
Till middag blev det quornfilé med blandsvampssås. Hur gott som helst! 
 
Och hörrni .... det verkar som att det finns två läger - Vegetarian vs icke vegetarian. Det är väl lite onödigt? Jag väljer att inte välja sida, utan väljer att äta det jag vill äta :) Allt det vegetariska jag ätit hittills, har varit OERHÖRT gott! Men ....det mesta av det jag åt tidigare, har åxå varit gott. Nu pratar jag Bara om maten i sig, inga moraliska eller andra ståndpunkter. Men, det verkar som att man Måste välja?! Varför?  
 
Jag har tvättat och manglat nu på eftermiddagen, och det är lika kul varje gång :)  Det är nog för att jag har världens finaste tvättstuga! Man kanske skulle ta med kaffetermosen nästa gång, och bara sitta där och njuta en stund ... fniss
 
I morgon börjar jag jobba kl 8, så det känns nästan som sovmorgon. Men hur det än är med Den saken, så ska jag ta ut hundarna nu, för att krypa isäng sedan. Klockan hinner ju bli en del innan jag kommer isäng i vilket fall som helst. Hoppas Du haft en Bra Dag, och att du kunnat fylla den med värda grejer!
 
Gokväll

Härliga Söndag!

Äntligen kom vi oss till ridhuset jag och hundarna :) Jag är så stolt över mina hundar så jag nästan kryper ur skinnet :)
Bilderna blev lite si och så, fniss .... men gud så underbart roligt vi haft :)  
 
Nu ska jag gå ner och kolla om tvättstugan är ledig, och sen ska jag väl bara softa tror jag. Det är ju söndag ändå - Vilodag :)
 
Tjing så länge
 
 

Är det för sent?

Oj .... hann jag inte säga det där jag hade tänkt säga?
 
Jomen, hen VISSTE nog vad jag kände ..... fastän jag aldrig sagt det rakt ut. 
 
Men ... Nej! Är Hen borta???  Jag  HANN inte säga vad jag kände och tyckte!!!
 
Känns det igen? 
 
Nu ikväll har jag fått mig en tankeställare. Tänk om en kär vän plötsligt försvann i en olycka. Hur skulle det kännas? Allvarligt? Har jag talat om för min vän hur jag tyckte och tänkte ? Har jag verkligen berättat hur Kär vän hen var? 
 
 
Jag hoppas att mina vänner Vet vad jag känner för dem, och jag tror att jag vet vad de känner för mig :)
 
Ikväll blev det tacos till middag :)  Det var supergott!
 
I övrigt har vi tagit det piano här. Den där ölen som syns på bilden ovan, orkade jag aldrig få i mig förresten. fniss
 
Strax ska jag gå ut med hundarna på kvällsrunda, sen är det nog bara att krypa isäng. Jag ska gå förbi parkeringen och sätta i motorvärmaren, för i morgon, då jävlar ska inget kunna stoppa oss, DÅ SKA vi till ridhuset jag och hundarna :) :) :) 
 
Jag har haft en härlig dag :)  Jag har träffat både Hannah och Pernilla, jag har promenerat med hundarna, ätit gott, inte slagit sönder något, inte förstört något ..... ja ... jag har helt enkelt lycktas Bra idag :) :) :) 
 
Hoppas att Du åxå haft en bra dag, och att du fyllt den med värda grejer!
 
Gokväll
 
 
 
 
 
 

Har jag skapat ett monster?

Jag har återlämnat Gullefjun till Hannah och Robban. Jag har klippt luggen på Pernilla. Jag har varit nere på stan, och i lugn och ro shoppat kläder. Jag till och med PROVADE kläderna. UTAN att bli svettig :)   Månne det är första gången i världshistorien de sakerna inträffar!  Jag är barnsligt glad i alla fall :)
 
Tänkte på det här med att skapa sitt eget jag, att skapa sitt liv .... att själv Välja den man vill vara. Hur ÄR jag egentligen? Jag har ju skrivit, inte bara EN gång: Vill du uppfattas som glad och generös, så måste du VARA glad och generös.   ÄR jag det? Uppfattas jag som sådan?  Eller, uppfattar folk mig som dryg, känslokall, icke förlåtande styvnacke?
 
Svaret är helt enkelt att det beror på Dig. Det beror på hur DU uppträder mot MIG.   Mina vänner, som finns vid min sida, som inte snackar bakom ryggen på mig, som faktiskt är både ärliga och uppriktiga mot mig. De uppfattar nog mig som både positiv och generös. De som däremot snackar bakom min rygg, ljuger om mig, försöker trycka ner mig .... DE upplever mig säkerligen som dryg, känslokall och icke förlåtande.   Bete dig illa mot mig, och jag känner inget som helst behov av att vara speciellt generös mot dig. Du behöver Absolut inte tycka som jag, eller hålla med mig hela tiden, men vänd dig till Mig, om du har något otalt med mig. Jag uppskattar ALLTID ärlighet. ALLTID! Jag RESPEKTERAR de som vågar vara ärliga mot mig. Den som INTE är ärlig mot mig, känner jag inget som helst behov av att förlåta. 
 
 
Har jag skapat en kvinna, känslokall, som vägrar förlåta de som beter sig illa mot henne. Har jag skapat en dryg individ som helt känslokallt bara tänker på sig själv, och som trycker ner andra?  
 
Har jag skapat ett monster?
 
Nej, det tror jag inte. Allt handlar nog om hur man tolkar, och begriper. Jag har ofta upptäckt att när man resonerar med människor och inte tycker lika om något, så kanske man gör det i alla fall .... man tolkar bara olika. Tar som exempel: Att förlåta andra. 
 
JAG förlåter inte någon som betett sig illa mot mig, om denne inte ens ber om ursäkt. Jag accepterar däremot att andra beter sig illa, och kan lämna det därhän (efter att ha hämnats)   JAG tar inte ansvar för andras idioti, och JAG behöver inte heller förlåta. Jag har svårt att se att man skulle MÅSTA förlåta för att kunna gå vidare. För mig känns det som att det räcker att acceptera att andra inte beter sig så bra. 
 
Att det sedan är en process jag måste gå igenom innan jag accepterar, det tycker jag bara är sunt. Jag är inte rädd för processer :)
 
Nä .... jag är inget monster :)
 
Tjing så länge

1:a Februari

Det är lördag morgon, den 1:a februari. Jag hade kanske balkongdörren öppen lite väl mycket inatt, det är inte varmt här inne precis :)  Men, med morgonrock och tjocksockar känns det bra ändå :)
 
Första koppen rykande varmt kaffe står här bredvid mig. hundarna ligger under täcket än 
 
Efter kaffet blir det en morgonpromenad, ska även gå förbi och sätta i motorvärmaren. Jag ska åka in till stan en sväng, och återlämna lille Gullefjun, Eftersom det är Lördag, så är det ju även städdag. Har väl inte så mycket att städa precis, men köra runt med dammsugaren, och torka golven ska jag i alla fall göra :)
 
Å gud vilken god middag jag åt igår förresten. En vegburgare som smakade ljuvligt :)  En rejäl skopa räksallad, lite sallad, gurka och lök .... mums
 
 
Hörrni, det här med att ångra. Att ångra saker man gjort, att ångra det man INTE gjorde, att ångra helt enkelt. Igår gjorde jag något som jag ångrar att jag gjorde, och jag ångrar att jag inte gjorde på ett annat sätt istället. 
 
Men, nu är det en ny dag, och den här dagen ska jag fylla med värda grejer :)  Gör det Du åxå vettja :)
 
Gomorron

RSS 2.0