Småkyligt

Jag trodde inte det var sant när väckaren ringde. Jisses så trött jag var! Kände snabbt att det var lite kallt ute åxå .... eller rättare sagt, kände snabbt att det var kallt härinne .... fniss.   Jo, 13 grader. Då gick det snabbt att skutta iväg till badrummet och hämta morgonrocken, så mycket kan jag säga. Ja, tjocksockarna åkte på redan före jag klev ur sängen. 
 
-6 ute, 13 grader inne. Igårkväll när jag lagt mig så drog tankarna iväg till sommaren. Vad jag INTE ser fram emot, är just värmen när man ska sova. Det får gärna bli sol och fint väder, men det vore bra om temperaturen höll sig kring max 20 grader. Innan ni börjar bli arga och gasta på mig, kom ihåg - Jag kan inte påverka vädret. Jag vet och förstår att det finns de som vill ha det jättevarmt. Ni får önska jättevarmt :)  
 
Ny vecka. I morgon är det även ny månad. Nu gäller det att suga ur den här månaden Mars, det absolut sista. Snön som föll igår, har till största del försvunnit, och nu går vi ju in i April vilket alla vet vad det innebär vädermässigt - ömsom snö, ömsom sol. Det ser ju ändå i nuläge ut som att barmark kommer tidigare än vanligt :)
 
Druckit mitt kaffe, precis fått upp värmen i kroppen. Nu är det dags att hänga av morgonrocken, klä på mig, väcka hundarna och gå ut. Det ser ut att bli en fin dag idag. 
 
Fyll den med nåt värt!
 
Gomorron
 
 
 
 

Tjena

Paddy här. Jag fyller 5 år idag sägs det. Tycker själv att det låter för lite. Så mycket som jag hunnit med, så måste jag vara äldre. Ingen vet ju säkert hur gammal jag är, då jag hittades som gatuhund i Spanien. Herregud, känns som en evighet sedan. 
 
Jag hann i princip bara flytta till Sverige, så drogs det iväg på fjällvandring. Det var rätt coolt, och jag impade på massor med folk när jag knep en mink :)
Det var vackert där i Bertjaur, och jag gjorde nåt jag förmodligen aldrig gör om. Jag kastade mig i vattnet och badade. Jag skylle på att jag var ung och dum. Jag var ju blott 1.5 år där. 
 
 
Jag har tränat mycket genom mina år här i Sverige. 
 
Allt ifrån agility och lydnad, till spår och drag. 
 
 
 
Det där med drag blev aldrig min grej. Hey, jag är en ståtlig podenco, en sprinter. 
Ok syrran, håll i dig, nu lägger jag in en ny växel
 
Jag har hunnit ha lite fler syskon än de jag har nu. Ziggy var en av dem. Han blev ju sjuk stackarn
 
Sen var det Sally, hon var ju lite lattjo, men hon var stendöv
Lite dryg var hon .... tycktes vara så jädra vacker. 
 
Vi har hunnit flytta åxå. Nu bor vi vid havet. Det är ju lite coolt förstås. 
 
Kul att rejsa på isen
 
Och träna nya grejer tycker matte att man ska göra. Det ska balanseras och hållas på 
 
Men som sagt .... jag tror att jag är äldre än 5. Det känns så ibland i alla fall
 
Jag har det bra i alla fall, och har haft en toppenbra födelsedag. Fick presenter av matte, som jag inte hunnit ha så  mycket än, för syrran Molly ska ju promt ha allt nytt. Om ett par dagar får jag ha dem, jag vet hur hon funkar
 
Nu verkar det som att vi ska gå ut här. Tack för alla gratulationer!
 
Paddy
 

Vad är det för dag, är det en vanlig dag?

 
Nä DET är ingen vanlig dag för Det är Paddys födelsedag, Hurra Hurra Hurra ! 
 
Idag fyller Paddy 5 år :)
Det ska vi fira genom att åka på ridhuset och träna, sedan ska hundarna få ett ben :)
 
Idag snöar det, fast om jag kollar på telefonens väderleksrapport så står det att det är 0 % risk för snö .... fniss  Undrar om Molly kommer att lägga in tvärniten när hon upptäcker att det är snö på marken igen. Förmodligen :)
 
Efter ridhuset ska jag åka upp på Solbacken en sväng, sedan blir det att jobba. Nya spännande saker på gång :)
 
Nu ska jag sätta lite fart här. Eftersom det försvann en timme medans jag sov, så får jag pinna på lite för att hamna i fas. Ha en Skön Söndag! Fyll den med nåt värt. Inatt försvann ju bara EN timme, Hips Vips kommer någon och knycker ALLA timmar. 
 
Gomorron!

Där vinet går in .....

Hahahahahaha ... Lyssnar på spotify. 80-tals hits ...  å herregud så roligt :)   Haft en underbar dag i strålande sol. En timmes solopromenad med Paddy , helt underbart ... tänk va olika hundar beter sig när de är ensamma .... utan sina hundflocksmedlemmar. Det är jättestor skillnad när de följs åt allihop.  Så, en helt underbar timme med Paddy, där jag stolt känner att : Paddy är MIN paddy:)    Sen, en knapp timme med underbara Kelly härute ... .  Supergod lunch, och sen en dryg halvtimme med Molly, fylld av skratt .... Åh ... herregud ... jag har TUR som en TOK !!!  VEM annars har sån tur som jag ?   :)
 
Jo, jag vet. Det har inte BARA med tur att göra. Självklart har det även med mig som person att göra. Jag är så himla glad varje gång jag hör det, och fick höra det senast idag när jag kom tillbaka från promenad med Molly. Grannens hund skäller som en galen idiot ... men mina hundar bryr sig inte ett smack ... så Molly tittade inte ens dit. Då kom en granne precis ut.  - Oj vad vi är imponerade av dina hundar, vi som bor här, sa han. 
- Tack, va roligt, blev mitt svar, med ett leende bredare än autobaahn :)    
- Ja, sa han, vi känner dig ju inte så väl än, men vi ser ju att du är en riktig hundmänniska i alla fall. 
 
Tänk ... ibland behövs det inte så mycket mer. Eller rättare sagt ... för MIG betyder det där jättemycket. 
 
Haft en underbar dag. Ätit gott. Druckit ett par glas rött. Lyssnar som sagt på Spotify . Det spritter i benen :)   Jag är så lyckligt lottad. ju mer jag tänker på det, desto mer lyckligt lottad är jag. Herregud. Jag har det BÄST :) :) :) 
 
Hahahha ... åhhh ... med den härliga känslan ska jag fortsätta lyssna på musik ...gå ut med hundarna ... avsluta den här underbara dagen  .... med insikten om att Jag är älskad och omtyckt för den jag ÄR , och för det jag förmedlar :)   
åh vilken underbar känsla !!!!
 
Gokväll
 
 
 

Lördag, full med sol :)

Blev väckt kl 5 av en liten fågel som satt på balkongräcket och skrek som om det gällde livet. Trodde först att den var inne i köket, och hann få lite adrenalinpåslag när jag tänkte tanken att hundarna skulle få syn på den och börja jaga den kors och tvärs. Nä, den satt ute tack och lov. Men jisses vilket "harsben" den lilla fågeln hade! 
 
Nåja, då den inte fick upp oss ur sängen, så flög den vidare. Själv somnade jag om och sov till halv 8. Då klev jag upp. Det var så himla soligt och fint ute, så jag väckte hundarna direkt så att vi skulle få komma oss ut. Jag skulle inte tagit jackan eller vantarna kände jag när jag kom genom tunneln ner mot vattnet. Det blev varmt! :)
 
Nu är vi hemma igen och jag dricker kaffe. Idag blir det städdag, då jag ju inte hade tid med det igår. Sen känns det som om man vill sitta ute på balkongen en stund åxå, och insupa lite vårsol. 
 
Tror att jag ska klämma in lite solopromenader med hundarna åxå, det känns lixom läge för det. 
 
Kaffet är drucket och klockan går .... nu ska jag med glädje sätta igång med resten av den här härliga dagen! 
Finns det någon ork kvar senare ikväll så blir det sång och musik, laga nåt gott, ett glas rött, och kanske en svängom på parketten :)
 
Gomorron
 

Varit på toan hela dagen!

Fredagkväll. Idag har jag varit ledig, och har frivilligt spenderat dagen på toan :)    Förklaringen är att jag hjälpt Hannah att tapetsera personaltoan på OKQ8 i Burträsk, där hon jobbar. Hon var ledig idag åxå, så därför passade vi på att hjälpas åt med det projektet :)
 
Jag har världens bästa barn !!!!  Jag KAN ha sagt det förut, men eftersom det är MIN blogg, så kan jag upprepa saker närhelst jag vill :)    Herregud så stolt jag är över mina tjejer!   De är så oerhört driftiga och positiva! Brås de på mamma tro?! ;)
 
Den här dagen har jag verkligen fyllt med värda grejer. Jag fipplade klart med ett fippel som har med jobbet att göra .... det är nån typ av hemlighet än så länge .... åtminstone fram till söndag/måndag typ .... sen släpps nog hemlisen tror jag :)     Sen har jag som sagt spenderat några timmar på toan .... fniss . Vi har haft jättekul jag och Hannah, och vi blev bjudna av Hannahs bästa chef Ulrika, på lunch :)  Den intogs på Värdshuset i Burträsk. 
 
När jag kom hem i afton tog jag ut hundarna på prommenix. De  hängde med i dag och har legat i bilen och haft det bra. Jo, vi tog ut dem på en liten runda mitt på dagen :)
 
Klarblå himmel och sol har det varit. Helt underbart vårväder!  Knappt nån snö nu igen .... det mesta har smält. Men isen bär fortfarande, och många är ute och pimplar. Hoppas på bra väder även i morgon :)
 
Ikväll svepte tankarna kring det här med bloggandet. Varför bloggar jag? Vad fyller bloggandet för uppgift? Varför bloggar andra?  
 
Ja, varför bloggar jag? 
 
Jag minns ju när jag började, och Varför jag började. Kompisens dotter Jenny (film-Jenny) och storbrorsans dotter Tina, var väl de som först förde det på tal. Du borde skriva en blogg, sa de. Förmodligen tyckte de att jag hade nåt kul/vettigt att säga. Eftersom jag tycker om att skriva, och alltid haft skrivandet som en ventil, så höll jag faktiskt med, och startade bloggen. 
 
Jag har under de år jag bloggat, aldrig direkt hakat upp mig på läsar-antal, antal sidvisningar eller antal kommentarer. Det jag känner är viktigt för Mig, är att skriva. Jag uppskattar att kunna gå tillbaka i tiden och se vad jag skrev för ett, två eller tre år sedan. Hur såg det ut då? Hur tänkte jag då?  Vad har jag lärt mig sedan dess?
 
Visst skulle jag kunna skriva en dagbok typ, utan att lägga ut det öppet ..... men eftersom jag fått så mycket positiv respons på bloggen, och jag vet att det är kring 70 stycken som läser min blogg varje dag, så känns det som att den fyller en uppgift, även för andra. Jag VET att många andra får glada skratt, egna tankar och inspiration av min blogg .... och därför känns det både kul och viktigt att fortsätta. Däremot kommer ni aldrig att se mig be om ursäkt om jag inte skriver. Blir jag tyst en dag, eller två, eller en vecka eller två, så finns det orsaker, och det kommer jag aldrig att be om ursäkt för. Hittills har jag inte hamnat i läget att jag varit tyst så särskilt länge, men man vet aldrig hur det kommer att se ut i morgon, eller dagen efter, eller nästa vecka. Det vet man Aldrig .... därav att jag alltid påminner er om att fylla dagen med nåt värt. 
 
Jag är inte så social i det avseendet att jag umgås speciellt mycket med människor. Jag är social på det sättet att jag bjuder på mig själv i min blogg. Jag berör och upprör (bevisligen)   jag berättar och funderar.  Jag är Jag ... och det har ju funkat bra i 48 år :)
 
Nä, nu ska jag ta ut hundarna på kvällrundan, sen är det gonatt här i mitt supersöta lilla paradis :)  Hoppas du haft en Bra fredag, vare sig du varit instängd på en toa, eller om du varit på andra ställen :)
 
Gokväll
 
 
 
 

Stupid is as stupid does

Torsdag eftermiddag och jag har gjort helg :)   Jag är ledig fredag och lördag, så jag har lixom fredag nu :)  Vädret är underbart och jag ser fram emot två lediga dagar. Fast, sysslolös blir jag inte. I morgon ska jag följa Hannah till Burträsk och hjälpa henne att tapetsera lite på hennes ena jobb. 
 
Hörrni, i morse ringde chefen på Allra pension. Jag vidarebefordrade de mail hans anställda skrev till mig, och han höll med mig, det var INTE ok att bete sig som hon gjorde. Han bad så mycket om ursäkt och försäkrade att han skulle gå vidare med det.   Huruvida han gör det, och på vilket sätt han gör det, spelar mindre roll. Jag behöver inte betala någon årsavgift i alla fall. Beter man sig som en idiot så får det konsekvenser. Säger som Forrest Gump: Stupid is as stupid does!
 
Efter en härlig dag på jobbet, blev det en promenad i solen med hundarna, samt ett telefonsamtal med bästa kompis Annica. En stunds slappande i soffan med mina härliga hundar, lite fippel med ett uppdrag jag har tills i morgon ..... 
 
Har ni tänkt på att det inte är mörkt, fastän klockan snart är 19 :)  Det är helt ljuvligt när det börjar vara ljust länge på kvällarna, och det är ljust när man ska upp på morgonen. Just NU är det svårt att komma ihåg att man är lite .... irriterad på ljuset där kring midsommar, när det ALDRIG blir det allra minsta lilla mörkt! :)
 
 Nu ska jag fippla lite igen .... 
 
Tjing så länge :)
 
 

Torsdag, lönetorsdag

Klockan är strax efter 6 och jag står här och dricker kaffe. Hundarna sover än
Inte riktigt lika klarblå himmel nu på  morgonen, men en plusgrad :)  Det finns ALLTID nåt positivt :)
 
Idag är det lönedag, så det blir till att betala räkningar efter jobbet. Pengarna är förmodligen slut när dagen är slut, men då är räkningarna betalade åxå :)
 
Nä, nu ska jag väcka hundarna och ta en promenad. Ha en Härlig dag, och fyll den med nåt värt!
 
Gomorron

När det är som ALLRA bäst :)

Hörrni, det här med Allra, som jag berättade om ..... det fortsatte idag. Fick ett mail av hon som lade på luren i örat på mig. Hon skrev att hon inte alls lade på luren, men att hon inte hade fått förklara. 
 
Jag svarade att det var ju märkligt, och att jag tolkade det som att hon lade på, då det började spela musik i luren, och att ingen svarade när jag ropade Hallå. Tillade åxå att jag däremot fick hjälp av hennes kollega, som inte kände sig nödgad att förklara något, utan sa direkt att hon skulle fixa det jag bad om. 
 
Fick då ytterligare ett svar, där hon skriver att , jo, hon hade på två sekunder hunnit berätta för sin kollega om mig, och att de kommit överrens om att jag inte gick att prata med, därför var kollegan medgörlig. 
 
Ok svarade jag. Jag går vidare med detta. 
 
Då ringde hon upp. Vad hon ville var ju uppenbart. hon ville INTE att jag skulle gå vidare med någon form av anmälan. Hon svamlade om både det ena och det andra. Då la jag på luren och skrev mail (kände att det var bäst att ha allt på pränt och inte bara i telefon)    Skrev vad jag tyckte om hennes bemötande, och att jag fortfarande tänker gå vidare. 
 
Då ringer hon IGEN och frågar hur de kan hjälpa mig?
- Med VAD frågar jag. 
- Ja, du är ju avslutad som kund, hur kan vi hjälpa dig Maria?
- Hur tänker du Nu, frågade jag. Hjälpa mig med vad?
- Ja, jag tänkte om du behöver hjälp med något som vi kan hjälpa dig med. 
 
Nej tack, svarade jag. Du är nog den sista som kan hjälpa mig. Jag kommer FORTFARANDE att gå vidare kring ditt bemötande.  
 
Herregud. 
 
Behöver jag säga att jag anmält till konsumentverket?
 
Nu ska jag ta ut hundarna, sen ska vi gå isäng här. En väldigt innehållsrik dag är slut :)   Helt underbart väder, en superkul dag på jobbet, Jag är Nöjd med dagen :)
 
Gokväll
 

Lill-lördag

Onsdag morgon. Sovit gott inatt. Vaknade någon gång tidig morgon när jag upptäckte att Paddy låg på min kudde. Jag hade skallen utanför kudden och skulle väl vrida mig på rätt köl igen när jag kände att det låg någon ivägen. Han ÄR inte tung, men rackarns att det kändes som att flytta en hundrakilos säck med potatis :)
 
Klarblå himmel även idag. Lite kallt dock. I skrivande stund -6   .. Eller ... det är väl inte så himla kallt egentligen, men man vänjer sig snabbt vid plusgrader :)  Inatt hade jag uppe balkongdörren lite mer .... vilket kändes när jag skulle kliva ur sängen. Oooops så kallt det var på golvet. Eller, ja, i hela lägenheten ... fniss.   Hittade bara en tjocksocka åxå, så jag hoppade på ett ben till köket för att koka kaffe. Nä, jag skojar bara, hoppade inte på ett ben, använde nog båda, men förfrös väl foten så jag inte kände av den.
 
Fniss
 
Som sagt, strålande väder ute, strålande humör här inne. Nu ska jag krypa ur morgonrocken och kliva i kläderna för att gå morgonpromenad. Ska jag måsta ta överdragsbyxorna? 
äh, det är lill-lördag, jag gamblar och kör utan :)
 
Ha en bra Dag! :)
 
Gomorron
 
 
 

Helt sanslöst!

Men herregud vilken innehållsrik dag :)    Hur dagen började, vet ni ju redan. En härlig dag på jobbet följde morgonens fräsiga händelse, och efter jobbet följde jag Hannah på Rusta lite tvärt för att köpa lite tapeter. När jag kom hem tog jag en timmes promenad med hundarna i underbart solsken :)
 
I fredags skrev jag ett mail till Allra (fd svensk fondservice)  Jag har under ett år dyrt köpt deras tjänster, och i Januari kände jag att jag mest bara skottar pengar i sjön, så jag mailade och ville säga upp kundskapet. Då ringde de upp och erbjöd mig att vara med hela 2014 utan att betala någon årsavgift. Ok, det lät ju bra. 
 
I fredags kom det till min kännedom (vet, borde ha koll på det) att de tar rätt mycket i vad de kallar fondavgift, dvs de tar av mina pengar för att de placerar dem. Då blev jag lack, googlade och fick läsa mindre imponerande saker om dem. Mailade och skrev vad jag hittat på tex konsumentverkets sida om dem, och bad att få avsluta medlemsskapet. Då jag inte fått något svar på mailet, ringde jag dit nu i afton. 
 
Då Anncha (tror jag hon hette) svarade, presenterade jag mig och berättade att jag skickat ett mail som jag inte fått svar på, så därför ringer jag istället. Hon tog personnummer och sa: Ehh ... ja, en kollega har försökt ringa dig. Nej sa jag, det stämmer inte, för jag har inga missade samtal.   MMM  ... Ehhhh... ja alltså, hon är sjuk nu så jag vet inte hur många gånger hon försökt. - Noll gånger, svarade jag, för annars skulle jag sett det på min telefon, men strunt samma, jag vill säga upp mig som kund hos er. 
 
- Jag ser i mailet att du säger att vi varit oseriösa, och det stämmer inte ... började hon.   - Ok sa jag, men det är oväsentligt, jag vill säga upp medlemsskapet ändå. 
- men varför, om jag berättar för dig att vi inte ... där avbröt jag henne och sa - det spelar ingen roll, jag vill här och nu avsäga mig som kund hos er. 
-ja, då skickar jag en faktura på 11 månader hos oss. - Nej sa jag, det gör du inte. Jag ville säga upp mitt medlemsskap redan i Januari, men ni övertygade mig om att vara kvar, och skulle inte betala någon årsavgift ..... där avbröt hon mig. 
- Du får återkomma när du lugnat ner dig, sa hon. 
!!!???  - Va, sa jag??
Ja, du får återkomma när du lugnat ner dig, jag kan inte prata med en kund som inte vill lyssna.
- skämtar du med mig?
Då la hon på luren!!!  
 
Hahahahahaha .... men jävla idiot!
 
Jag ringde upp direkt, fick prata med en annan, som tog namnet på denna Anncha, sen sa hon att de skulle fixa det. För säkerhets skull mailade jag avdelningen för klagomål och drog hela historian där åxå, hur jag blivit bemött. Nu vet de säkert om detta, för jag misstänker att det inte är första gången. 
 
Herregud. Ja, de kan ju PROVA skicka en faktura!!! 
 
Nä, det är inte säkert de gör det. Hon jag pratade med andra gången lät betydligt mer mänsklig. Eller, hon lyssnade, avbröt inte. la inte på luren. Hyfsat normalt beteende, och det man förväntar sig.  Få se vad som händer med det där :)
 
Nu ska vi röra oss mot sängen här. En härlig dag är slut :)
 
 
Gokväll

People like you ....

Då var det en ny dag igen :) 
 
Hundarna har inte klivit upp än, men Molly kröp fram under täcket och spydde upp två ..... vad det nu var. Såg ut som två stora bajskorvar. Jag hämtade hushållspapper och skulle plocka upp dem, då hann hon glufsa i sig den ena igen. Vet fortfarande inte vad det var ..... nåt slags skumgummi eller nåt. Hon är expert på att äta det hon hittar ute. Nåja, hon kröp under täcket igen. Den andra kommer väl upp så småningom. Bara att bädda rent i sängen några dagar tidigare än planerat.  :)
 
Idag är det Inte ett moln, så långt ögat kan nå. Det blir en underbar dag, även om den inte ska spenderas på stranden .... fniss
 
Nåt väldigt märkligt och roligt hände nu på morgonen. Jag hade mailat transportstyrelsen och frågat om man får dela upp betalningen på bilskatten. Ni vet .... bilen har kostat lite för mycket i slutet, så häromdagen då bilskattsinbetalningen kom, så fick jag en klump i magen, eller halsen eller vad man ska säga. Nåja, jag mailade dit och frågade. Nu fick man inte dela upp betalningen, men det var inte det som var det roliga, utan handläggaren som svarade skickade mailet till en annan som heter Tafvelin, (samma mailadress minus Maria) han vidarebefordrade det mail som skulle till mig. Det var inte särskilt kul att mailet som skulle till MIG, hamnade hos någon annan, men nu blev det som det blev, och han frågade om det var jag som skrivit boken "Ska jag våga berätta"  Hahaha, var inte DET kul så säg!  Han berättade att han hittat den på ett bibliotek i slutet på 90-talet, och inte gått från stolen förrän han läst ut den. Förresten, kopierar mailet rakt av så ni kan läsa själva:
 

Magnus Tafvelin tafvelin@gmail.com

05:45 (53 minuter sedan)
 
till mig
 
 
 
 
Hi Maria,
 
Jag tror handläggaren slarvade bort en del av din emailadress så svaret hamnade hos mig. Härmed skickar jag vidare svaret till dig.
 
 
Slutligen något helt annat och jag chansar nu hejvilt så jag kan ha tagit fel på person. Vad jag vill säga är att jag tycker det var mycket starkt av dig att skriva den där boken om dig och din far. Jag snubblade över den i ett bibliotek i slutet av 90-talet och rörde mig inte ur fläcken förrän jag läst ut den. People like you make the world a better place.

/Magnus Tafvelin
 
Hur fränt som helst tycker jag :) 
 
People like you make the world a better place. Den meningen kommer att hänga med i bakhuvudet väldigt länge. 
 
Nu ska jag väcka hundarna och gå morgonpromenad. Ha en Bra dag och fyll den med nåt värt. Man kan ju faktiskt ha som ett mission: Make the world a better place. 
 
Gomorron

Åh, TACK !!!!

Återigen en helt underbar dag :)    Super-superkul på jobbet, som vanligt. ÅH va jag trivs! Har jag berättat för er förut att jag har TUR som en TOK?! :)  Tänk så många saker som lixom bara .... faller på plats. Är det ödet? Turen?  Jag tror att det är Tur. JAG har TUR :)
 
Efter min fina dag på jobbet, åkte jag hem. Solen strålade, jag är helt pigg .... så himla härligt!   Gick bara upp och hämtade hundarna, sen gick vi en promenad på drygt 1.5 timmar. Ingen powerwalk .... inga svettdroppar .... bara helt underbar promenad :)  Ingen jacka ... inga vantar ..... Helt suveränt!
 
Vet ni vad jag fick på posten idag?
Hahaha, helt otroligt skoj!
 
För ett bra tag sedan, var väl precis efter nyår, skrev Trissan (hon är styrelsemedlem i ADA därifrån jag tagit Paddy och Molly, samt min vän på facebook) på sin logg: Skriv att du är med, så ger jag dig en överraskning under året. 
 
Jag hade helt glömt bort det där ... jag skrev ju : Jag är med :)    Tanken är sedan att man lägger upp det i sin egen logg att man erbjuder andra att skriva: jag är med .... på så sätt så sprider man glädje och överraskningar :) Det kan vara vad som helst man skickar. 
 
Trissan skickade mig en bok :) Jag blev så himla glad! Åh vilken överraskning!    
 
Tränat hundarna en liten stund, med beoning på liten. Sen kröp vi ihop i soffan och kollade på tv :)   Till middag blev det fisk
 
Strax dax att gå ut på kvällsrunda, och med glädje ser jag tillbaka på den här soliga dagen :)  Åh vilken Dag! 
 
Tack!!!
 
Gokväll

Vilken natt!

Inatt har jag varit vaken minst 15 gånger av någon anledning. Jag måste komma ihåg öronpropparna ikväll när jag lägger mig, det är steg 1. Jag har dem liggandes i kontoret på dagarna, och kom inte ihåg att plocka fram dem förrän jag redan krupit under täcket, och då var jag så trött så jag tänkte - det funkar säkert utan. 
 
Det gjordet inte det. 
 
Nåja, nu är dagen igång och likaså perkon :)
 
Kikade tillbaka och såg att jag var ostadig i slutet på mars, både 2011, 2012 och 2013.  Meniére stod ute i farstun och ville in hela tiden. I år kanske han är och bråkar hos någon annan, för i min farstu är han i alla fall inte, och det känns så otroligt skönt!   :)
 
Nåt nytt jag börjat träna med Kelly, förutom balans på boll, är att hon ska backa runt mig. Det är inte helt lätt och det har inte lossnat än. Fortsätter i afton. 
 
Å jisses vad tiden går fort när man har roligt. Nu är det dags att väcka hundarna och gå ut. Jag ska ju hinna in till stan och återlämna Milo före jobbet, så jag måste åka iväg tidigare. Ha en Bra måndag, och kom ihåg att fylla den med nåt värt, så att den lixom inte rinner iväg till ingen nytta :)
 
Gomorron
 

Söndagkväll

Såhär mycket kan jag säga nu när jag så smått börjat avrunda dagen - Det kommer att ta tid innan jag är där jag var tidigare, där en mils löpning är ren meditation. 
 
Efter nåt som mer eller mindre liknade en nära-döden-upplevelse, en kvart på löpbandet,  blev det en dusch och sedan har jag inte gjort så många knop. 
 
Snart är det dags att ta ut hundarna på kvällsrunda, sen kryper vi isäng här. Det ser ut att ska bli superfint väder framöver :)   Det låter bra :)
 
Jag ska försöka tejpa över hålet till handtaget på bilen, så att jag kan tvätta upp den ordentligt, nu när jag lix kostat på bilen såpass mycket, är det lika bra att skrubba upp den åxå :)
 
Tänk så maktlystna en del människor är. Eller, det har nog inte bara med maktlystnad att göra, måste ju vara annat åxå som driver en del. Att göra fel på fel, men peka med fingret mot någon annan, utan att kunna erkänna att felet sitter i de själva. Man blir irriterad på sådana människor. Men, så småningom vaknar nog de här upp över att det var de själva som gjort galet. Helt övertygad om den saken :)
 
Nä, nu ska jag knyta fast hundarna i kopplet och gå ut. Jag är trött och vill komma isäng snarast möjligt. En bra dag är slut :)
 
Gokväll

NÄhäpp

efter morgonpromenad och en stadig frukost - chiliconcarne som blev kvar sedan igår, lastade jag hundarna i bilen och åkte till ridhuset. Tog Kelly först, men när vi kom in så var hela ridplanen full med hästar. Vafalls? Vi har ju hyrt stället söndagar 10 -12. 
 
Nähäpp .... bara att lasta in Kelly i bilen och åka på jobbet istället. Det var ju snopet!
 
Jobbat klart och känner mig rätt så mör. Stannade ute på gården med hundarna en stund när jag kom hem, så de fick rejsa och söka godis. Nu blir det lite balansträning för dem :)  
 
Kvällen blir lugn. Det är fortfarande mulet, och det droppar fortfarande från taket.  
 
Milo skulle egentligen ha åkt hem idag, men han blir kvar tills i morgon. Jag skjutsar hem honom före jobbet i morgon bitti. 
 
Ha en fortsatt härlig dag! 
 
 

Söndagmorgon 23/3

Nu är det bara en vecka kvar på Mars månad. Det gäller att fylla varje dag med värda grejer, så att inte tiden bara försvinner ner i ett svart hål. 
 
Min inre röst började kl 5 idag igen. Men, jag är ju lite envis, så jag låg kvar till 8 i alla fall :)  Nu står jag här i mitt lilla kontor och dricker kaffe. Det droppar från taket och är mulet idag, än så länge i alla fall. 
 
Jojust ja, jag glömde lägga in en bild på vad jag åt igår :)
 
Till frukost blev det omelett gjord på ett ägg, purjo, paprika och ost
Till middag blev det vegetarisk chiliconcarne 
och till efterrrätt blev det blåbärspaj med egengjord vaniljsås 
 
Det var riktigt gott alltihop :)
 
Nä, nu har jag druckit upp kaffet, det är hög tid väcka hundarna och gå ut. Sen blir det frukost innan det bär iväg till ridhuset, och sedan blir det att jobba :)
 
Ha en Skön Söndag!
 
Gomorron

Lördagkväll, over and out

En helt underbar dag är slut :)  
 
Nu ska jag krypa isäng och sova gott. Sån är tanken i alla fall ... fniss. 
 
Hörrni .... tycker ni att jag är för hård? För kantig?  För tuff i mina uttalanden?
 
Det är helt ok om ni tycker det. Jag säger bara vad jag tycker och tänker :)  Vill aldrig någon illa, men vägrar vara tyst om saker som jag anser vara fel. 
 
Nu känns det i alla fall helt rätt att göra kväll :)
 
Gonatt

Fantastiska Lördag!

Åh, den här dagen har såhär i halvtid, varit så otroligt BRA !!!  Det var Tur att jag kom mig upp hyfsat tidigt så att jag verkligen får njuta av hela dagen :)    Det blev såhär att Milo dök upp mitt på dagen så att han kunde hänga med på en längre promenad i underbart väder :)
  
Efter promenaden som varade i drygt 1.5 timmar, badade jag honom i handfatet och sen kröp han ihop i min handväska för att vila. 
 
Solen skiner allt vad den orkar, och det var mycket folk ute på isen idag. Det var pimpling och korvgrillning lite här och var, men inga direkta skoterspår att gå på, så vi höll oss till promenadslingan jag brukar gå på sommaren, fast extended version :)
 
Har suttit i soffan med trötta hundar och kollat på tv - skidskytte. Funderat på vad för slags middag jag ska koka ihop ikväll. Har kommit på det, bild på det kommer senare :)
 
Nu ska jag fippla lite med diverse smått och gott en stund. Hoppas du har en BRA lördag :)
 
Tjing så länge !

Ho Hoo

Den där inre rösten pratade till mig kl 5. Ho hoo sa den, vill du vakna nu? - Nej svarade jag, det vill jag inte. Kl 7 viskade den igen; Ho hoo, vill du vakna NU då? - Nej, svarade jag, det vill jag inte. Kl 8 ropade den - Ho hoo , nu får du fanimig vakna!!
 
SÅ blev det av hela min idé om att vakna efter en lång sovmorgon, av ljudet inuti :) Nåja, skitsamma, nu är jag uppe i alla fall. Idag tog jag morgonpromenaden Före kaffet, för jag vill sjunka ner i soffan framför tvn med kaffekoppen när kaffet är klart, vilket blir vilken sekund som helst. Det känns lite märkligt att titta på foton jag tog för bara en vecka sedan, där jag blev alldeles förbluffad över att det inte fanns någon snö. Nu är ordningen återställd igen
Den undre bilden tog jag nu på morgonpromenaden. 
 
 
 
Idag har jag inga direkta planer, är inte kallt ute, bara nån minusgrad, så det blir någon längre promenad med hundarna tänker jag, sedan en sväng på löpbandet. I eftermiddag kommer lille Milo hit, då Hannah och Robban ska på galej. I övrigt ska jag bara ta det lugnt. I morgon är det hundträning på ridhuset, samt jobb. Men det är i morgon det, nu ska jag njuta av den HÄR dagen :)
 
Gomorron

Tillräckligt frisk :)

Stundom förvånas jag över inlägg på facebook  :)   
 
Jag har till och med kommenterat dessa inlägg ibland ....   - Jag är på väg till akuten, det verkar inte bra, eller - jag är verkligen dålig, osv. 
 
Jag hävdar ju fortfarande att om man är pigg nog att uppdatera på facebook, så är det ingen större fara. Likväl som hundar inte kommer att tvärdö, ifall de äter och i övrigt inte är allmänpåverkade. Låter jag hård? - En del tycker nog det, och det får jag ta.   Jag känner ju bara själv - När Meniére kommer, så är det helt omöjligt att hålla på med facebook, sms, telefonsamtal, eller samtal överhuvudtaget, men när han släppt greppet, DÅ går det att kommunicera. När man mår bättre igen ....När det egentligen är över. Så är det förmodligen för andra åxå. När det är som VÄRST, då är facebook det sista man tänker på. Om det är det FÖRSTA man tänker på ..... så är nog den akuta sjukdomen mindre akut och facebookberoendet MER akut :)
 
Orkar du kommunicera via facebook .... då är du förmodligen helt ok :)
 
Jag har haft en underbart skön kväll, även om det inte blev nån spakväll. Det kanske blir i morgon - vem vet? Kanske blir en hel Spa-dag?! :)   Jag har, efter timmespromenad med Paddy och träning med Kelly och Molly ute på gården, varit i tvättstugan och härjat. Ni vet, manglat och haft det mysigt :)  Kollat på Lets dance och bara haft det bra. NU ska jag ta ut hundarna på kvällsrunda, bädda rent i sängen, gå isäng och sova gott :)   Öronpropparna in ikväll, då jag ju är ledig  i morgon åxå, och det är så himla skönt att få sova tills man vaknar av ... inuti lixom. Inte utanpåliggande ljud, utan inutiljudet som lite försiktigt säger .... ho ho ... vill du vakna nu?
 
Hoppas du haft en Bra dag och att du fyllt den med nåt värt :)
 
Gokväll
 
 

21/3 2011

Då skrev jag följande inlägg på bloggen:
 

ATT VÄLJA GLÄDJE

Idag är en sån där dag då man inte ens behöver anstränga sig det minsta lilla, för att kunna välja glädje. Det har varit så många positiva händelser, leenden, glada kunder på jobbet. Dagen började strålande med en timmes promenad på skoterspåret med hundarna. Redan där väljer man glädje. Sen hinner jag knappt på jobbet förrän alla dessa härliga kunder kommer in. Tänk så många leenden man möts av under en dag. Så många roliga kommentarer, härliga skämt, genuint underbara människor som sprider glädje bara genom att komma in och handla :)   Jag försöker sprida glädje jag med. Försöker alltid ge alla kunder, om inte alltid en rolig historia eller en glad sång, men åtminstone ett leende och ett glatt ord. Det ger MIG mycket att kunna ge lite glädje. För någon månad sen hände följande: En man kom in på affären. Eftersom han och hans fru alltid brukar följas och handla (de är pensionärer båda två) frågade jag var frun var. Hon var hemma eftersom hon låg sjuk, svarade han. Hälsa henne från mig, sa jag. Veckan efter var de in båda två, och kvinnan tackade så Hemskt mycket för hälsningen. Det trillade tårar på hennes kinder när hon sa det. Själv blev jag mer imponerad över att gubben kommit ihåg att framföra hälsningen. När han fick höra det, började HAN åxå gråta och sa: DIG minns man alltid. 

Flera kunder som kommer in, pratar om mina hundar, frågar hur många jag har, är imponerade över att de verkar så lydiga. Många gånger får jag höra det, och sånt glädjer mig. I fredags när jag gick ut med hundarna på lunchen, hade PRO sin lunch på Vestmans. Dessa superrara människor ÖSER lovvord över mig och mina hundar, och jag blir LIKA glad och rörd varje gång. 

Idag var det en kvinna som uttryckte sin häpnad över att mina hundar aldrig verkar trassla ihop kopplen, att jag kan hålla alla 4 koppel i ena handen utan att de springer huller om buller. - De är duktiga, sa jag. - nej, sa hon DU är duktig. 

Den unga kvinna här i byn, vars liv trasats sönder pga de anonyma brev jag tidigare skrivit om, skrev nu idag: Vad som än händer vill jag att du ska veta att du är en helt underbar människa!

Idag är en dag när det är LÄTT att välja Glädje. 

Gokväll


Helg!

Härligt Kul dag på jobbet :)    Som vanligt alltså  :)      Återlämnade lille Milo före jobbet, åkte och ombesiktade plåtNiklas direkt efter jobbet, sen hem och ta en kort sväng med hundarna. Lätt snöfall och kallt .... eller, jag vet inte hur kallt det var egentligen, men jag är frusen. 
 
Nu håller jag på att torka kycklinghjärtan i ugnen igen. Det blir rätt mycket små bitar att torka av ett halvt kg kycklinghjärtan. Billigt hundgodis kan jag säga. Ja, inte bara hundarna tycker  om det ... fniss ... det är faktiskt jättegott :) Sen ska jag torka ett halvkilo lever åxå, som jag köpte billigt pga kort datum. Sen är det fram med pilatesbollen igen :)
 
Jag hörde just att de ska ta upp fenomenet "Troll" på tvn, hörde nyss en trailer om det .... men hörde inte NÄR !! Det vill jag inte missa! 
 
Troll, är ju människor som på ett maniskt vis skickar anonyma meddelanden till andra över nätet, har ni läst den här artikeln på Expressen?
 
http://www.expressen.se/nyheter/bevisat-nattroll-ar-hemska-manniskor/ 
 
Jag har ju, som ni vet, fått motta en del anonyma kommentarer här på bloggen, har inte publicerat alla men en del. Ja, att de människorna är sjuka på något sätt, det är inte så svårt att räkna ut. Att de är hemska åxå, är lika lätt att se. 
 
Nåja, jag ska ta reda på när det går på tv, för det vill jag se :)
 
Nu ska jag skära lite mer kycklinghjärta att stoppa in i ugnen, sen börjar det vara dags för en runda med hundarna igen. Hoppas du har en Bra dag!
 
Tjing så länge
 

Kycklinghjärta

Onsdag kväll. Dags att ta ut hundarna och krypa isäng. Dagens hundträning på pilatesbollen, gick alldeles utmärkt :)
 Vet inte hur man gör för att dela filmklippen direkt från facebook, så det får vänta nån dag eller två :)   Nu är jag i det läget att jag ska ta ut hundarna på kvällsrundan, och sedan är det kväll här. 
 
Vågar du säga till mig hur du tänker?
Vågar du säga till mig vad du tycker?
 
Men gud va jag har fula ben! Oj va jag är tjock! Huvva vilken frisyr jag har! Fy fasen va stora fötter jag har!! ÅÅH så jävulskt okvinnliga händer jag har !!!!!  Men jisses va tunna läppar jag har!  Men NEJ, jag har så små bröst !!!   Psst, säg det inte till någon, men allt det där stämmer på Mig, plus lite fler saker som inte är så smickrande. 
 
Vem bryr sig?   VEM går runt och tänker på ovanstående hela dagarna? VEM orkar lägga ner engergi på att tänka på att JAG är tjock, har fula ben, stora fötter, okvinnliga händer, tunna läppar, små bröst ?? 
 
Nä precis, ingen bryr sig :)     
 
Jag är lycklig ändå, trots ovanstående, just därför att jag inte tror att det har någon avgörande betydelse överhuvudtaget. 
 
Däremot tror jag att hundarna bryr sig om att jag just ätit upp en hel del av deras godis - torkat kycklinghjärta. Fasen så gott !!!!
 
Gokväll
 
 
 

 

 
 
 

Äsch då

Efter en underbart rolig och spännande, innehållsrik och helt fnurrig dag på jobbet, åkte jag hem och tog en timmes promenad med världens absolut finaste hundar :)    Mitt hjärta blir helt fyllt av ömhet på morgonen, när jag kliver upp, stökar på, dricker kaffe, går och duschar .... och de ligger kvar under täcket och sover. 
Först när jag säger: Ska vi vakna då? så börjar det röras.   Det är nästan som att ha barn igen .... väcka dem för att de ska hinna upp till skolan :)
 
Promenaden efter jobbet var underbar, sol, skönt ... jag hade inte ens vantar på mig :) 
 Nu är vi hemma, hundarna slappar i soffan .... jag tittar ut genom fönstret och ser ... inte BARA sol, utan även att det kunde vara på sin plats att putsa fönstren :) Nåja, jag ska ju ha nåt kul på fredag och lördag åxå, när jag är ledig :)
 
Nu ska jag väcka hundarna och träna deras balans på pilatesbollen :)
 
Tjing så länge!

Inte mycket har förändrats

Följande skrev jag för två år sedan: 

JAG SOM TRODDE JAG VAR LYCKLIG !Hörde på radion, ja, jag läste det i tidningen åxå, att lågutbildade, låginkomsttagare och kvinnor som använder facebook, ofta är mindre lyckliga och mindre nöjda. 

Tror Ni att det har med facebook att göra?   Det hörs ha att göra med att de flesta lägger upp foton och statusuppdateringar gör det om glada och lyckliga grejjer, och att man då får en illusion om lycka..... som man jämför sitt eget liv med.... och på så sätt känner sig mindre lycklig, och mindre nöjd. 

Jahaja....  jag är både låginkomsttagare och kvinna .... loggar in på fejjan på morgonen, och loggar ur när jag stänger datorn på kvällen. Tittar på andras foton när de varit på resor, ser glada och uppsminkade ut och fotograferade av proffs, läser om andras upptåg, framsteg, bakslag, framgång och motgång. Det är ju inte BARA lycka som hamnar på fejjan ... och dessutom så handlar det väl inte om facebook i sig, det handlar ju om att man isf jämför sig med andra människor, och anser sig vara sämre, mindre värd, misslyckad .... i sina egna ögon. 

Jag jämför mig inte med andra. Varför skulle jag? Jag är både lycklig, nöjd och Stolt. Jag lever det liv som JAG skapar åt mig själv, med vissa reservationer för saker jag inte Kan påverka. Jag hävdar bestämt att jag är bland de lyckligaste ... fast... är det gjort en undersökning som hävdar motsatsen... så är det väl så. Jag är nog olycklig.... men ....  är det såhär att vara olycklig.... då behöver jag banne mig inte vara lycklig :) :) :)

Gomorron
 
Det som förändrats sedan jag skrev det, är att jag tjänar mer pengar :) :) :)    I övrigt ser det likadant ut som då. 
Nu ska jag byta morgonrock och tjocksockar mot promenadkläder, väcka hundarna och gå ut en sväng. Sedan väntar mitt härliga jobb :)  Gud va jag trivs!!! :)
 
Gomorron

sååå trött

Jag är så trött så det passerar knappt några tankar alls genom skallen .... eller rättare sagt så är det väl precis vad de gör - passerar :)
 
Varit ute på kvällsrunda med hundarna, och nu kryper vi isäng. Ett kort gokväll härifrån :)
 

Knyta en Knut

Dagen tickar mot sitt slut, så åxå min ork :)   
 
Bilen skramlade igång som en kurrande liten katt i morse, så dagen började verkligen kanonbra :)  Eller, dagen började ju bra redan INNAN det
Lite kallt när man vant sig vid plusgrader, men det var skönt ute. 
 
Efter jobbet drog jag iväg till Hannah, där jag bjöds på lunch. Stannade dock inte länge, utan åt upp maten och åkte sedan hemåt för att gå ut med hundarna. Underbart väder, underbar promenad :)  
 
Efter promenaden fick hundarna träna balans på pilatesbollen en stund. De är superduktiga :)    
 
Jag har torkat kycklinghjärta i ugnen och småfipplat lite, men inga stora åthävor. Nu börjar det vara dags för kvällsrunda med hundarna, sen ska jag krypa isäng. En Bra dag är slut. En Bra dag, utan att vara överdriven på något sätt. Skönt!

 

 
Gokväll

Starta idag?

-13 ute .... undra om bilen startar idag. Nu vill jag ha varmare så att jag kan lita på att bilen startar. Det här känns bedrövligt ... fniss
 
Igårkväll fick hundarna prova på lite balansträning på pilatesboll. Det gick överförväntan, och de betedde sig ungefär som jag gissade i förväg. Kelly jobbade först med frambenen på bollen, sedan hoppade hon upp försiktigt. Paddy vågade inte prova hoppa upp med bakbenen, och Molly, som hoppade upp på en gång, utan att ens begripa att det var en boll hon hoppade upp på. Hon steppade med alla fyra, och jag fick hålla ett stadigt tag om bollen. Fortsätter idag med balansträningen :)
 
Igår lagade jag vegetarisk biff stroganoff. Mums!
En del blir smått upprörda över, eller åtminstone irriterade över att många lägger upp foton på facebook, föreställande vad de äter, vilken bok de läser, hur det ser ut hemma osv.  Jag förstår inte riktigt vad de irriterar sig över egentligen. Om de inte vill se, kan de ju välja att plocka bort de vänner som envisas med att lägga upp just sådana bilder :)  
 
Nä, bäst jag väcker hundarna och går ut .... dagen har startat :)
 
Gomorron
 

TACK !!!

Ju mer jag läser om div. problem som mina vänner och andra har, desto mer inser jag hur lyckligt lottad jag är. Allvarligt, utan att förringa mina vänners bekymmer, snarare tvärtom!   Herregud va jag har det bra ! 
 
Ok ... en detalj som jag glömde berätta tidigare idag : När jag kom till bilen för att ta ur motorvärmarkabeln, så hade jordfelsbrytaren slagit ifrån i stolpen. Jaha.  Ridå ner. 
 
MEN, eftersom jag har nytt batteri och nya glödstift, så startade bilen ändå :)
 
Jag har ikväll jobbat med att hundarna ska lära sig att hålla balansen på en pilatesboll :)  Superkul och superjobbigt ... för hundarna alltså ;)
 
NU ska vi gå ut på kvällsrunda här, sen är det gonatt. Tusen tusen tack för en underbar vanlig Dag !!!
 
Gokväll

17 åxå

Eller, ja, klockan är 17.00 alltså :)
 
Hittills har dagen varit rätt så fullspäckad. Efter morgonpromenaden, (kall och blåsig) där jag satte i motorvärmaren i bilen, blev det en god frukost. 
 
Efter frukost och lite småpyssel, åkte jag in till stan och återlämnade lille Milo hos Hannah och Robban. Efter det åkte jag på jobbet. Lite drygt 4 timmar senare åkte jag hem, gick upp och hämtade hundarna och begav mig ut med dem. Härligt väder! Sol och nära nog ingen blåst alls. Efter promenad stannade vi ute på gården en stund
 
Hundarna har ätit, själv avvaktar jag ... för jag vet inte vad jag ska laga till för smaskigt :)   Det blir en lugn kväll, ska fylla den med återhämtning, eller ja, ska faktiskt träna hundarna lite var för sig en stund. Jag tog hem en Pilatesboll från Pernilla igår, och tanken med den är att hundarna ska lära sig balansera på den :)
 
Nu ska jag dyka i frysen för att se vad jag kan skrapa ihop till middag. 
 
Tjing så länge!

Mitten av Mars

Söndag morgon, lätt snöfall och 4 minusgrader. Står och dricker kaffe medans hundarna gonar sig i sängen en stund till. Jag är inte helt hundra på hur jag ska lägga upp dagen än, det blev ju lite kallare, och jag vill inte lämna hundarna i bilen i flera timmar när det är minusgrader ..... så jag får se hur jag gör med hundträningen. Jag ska ju jobba åxå, och hade tänkt hinna förbi och hjälpa Pernilla och Mattias lite i nya lägenheten dessutom. Det är bara att inse att jag inte hinner  allt.
 
Milo ska återlämnas idag ... lille spillevinken :) 
 
Som sagt ... blir nog en fullmatad dag hur jag än vrider och vänder på det, så det är väl lika bra att sätta igång :)  Ha en Skön söndag!
 
Gomorron
 

Härliga Lördag !!!!

Lördagen tickar mot sitt slut, och jag är så himla nöjd med den här dagen!!!   Jag har fått umgås med Hannah och Pernilla, och det har varit det bästa av allt :)    
 
Till middag blev det den oxfilé som Pernilla gav mig 
 
Jag fick frågan om jag börjat äta kött igen.   Eh ... ja .... Jo det har jag :)  Fast ... skulle jag inte fått köttbiten i gåva, skulle jag nog inte ätit kött ikväll :)    Som jag sagt tidigare, jag äter gärna vegetariskt, men jag är inte vegetarian :)  Jag äter precis vad jag vill, och jag blandar hej vilt :) Vegetariskt blir alltid bra .... med kött kan man misslyckas katastrofalt ... fniss  DET är skillnaden :)    Ja, inte BARA det förstås.
 
Ikväll har jag inte varit ensam minsann. Björn har varit här, the commitments, Magnus, Tomas, Janis, Eva cassidy, Nadja Strandberg  .... ja herregud vilket gäng vi har varit :)    Nu är det dock dags att göra kväll här i paradiset. Hur kul jag än haft ikväll, så känner jag att jag är trött, och att det är dags att knyta ihop den här härliga dagen. snacka om att ha fyllt dagen med nåt värt !
 
Som sagt ... jag är så himla nöjd med den här dagen, lägger mig återigen med ett leende på läpparna, med hundarna nära. Herregud vad jag har det bra!   Jo, jag vet att jag sagt det tidigare, men det tål att upprepas. 
 
Hoppas Du fått ha en bra dag åxå, och att du lyckats göra bra val, samt kunnat fylla din dag med värda grejer. 
 
Gokväll
 

Hips vips Lördag eftermiddag :)

Oj vad vi sjåat med städning idag jag och Hannah. Pernilla och Mattias fick koncentrera sig på att flytta klart, då det var rätt mycket kvar i lägenheten ändå. Tänk att det alltid är så när man tror att man faktiskt flyttat allt .... då är det MINST två lass kvar :)  Men, nu är det städat och klart, nycklarna ska lämnas i morgon. 
 
 
 
Pernilla och Matte bjöd på lunch, det fick bli pizza :)  Inte ofta man äter det nuförtiden, det var riktigt gott!   Till middag blir det oxfilé  :)   Fick den av Pernilla, då hon städade ur frysen och hittade den. Som ett Tack för hjälpen :)   (Avdelningen Tur som en tok)  :)
 
Lille Milo följde mig hem idag, då Hannah och Robban ska bort. Lille gubben med lilla tratten. Ska trimma pälsen och klippa klorna på honom nu i afton. I övrigt blir det en lugn kväll. Få se om jag hinner träna hundarna på ridhuset i morgon, men tror det. Ska jobba åxå, men det borde gå få ihop ändå :)
 
Nä, nu ska jag krypa ihop i soffan och klappa hundarna :)
 
Tjing så länge!
 
 

Lördagmorgon

Det är Lördag och det är morgon - Lördagmorgon :)  Jag hade ställt väckaren på 8, för jag ska hämta upp Hannah kl 10, vi ska hjälpa Pernilla och Mattias att städa ur lägenheten :)  Jag vaknade dock 7.15, och klev upp halv 8. Satte igång perkon och tog en 40 minuters härlig morgonpromenad med hundarna. Idag var det en minusgrad ute, men jag har lagt bort överdragsbyxorna  :)
 
Ändrade planer, jag sticker nu direkt till stan :)
 
Ha en bra dag!
 
Gomorron
 
 

Åhhhh

Min absoluta favoritlåt just nu
 
Säg det till alla
Jag är på väg
Det finns ju så mycket att se
Blå himmel däruppe
Och jag är på väg
Bästa platsen är där jag just är

Säg det till alla
Jag är på väg
Och jag älskar varje steg jag tar
Går i solsken javisst
Och jag är på väg
Och jag har bästa vägarna kvar

Och det bästa som finns
Är att träffas igen
Det spelar ingen roll när och var
Vi berättar för varann
Och det känns så bra
Åh, jag känner mig så glad

Så tala om
Jag är på väg
Så mycket som finns där framför
Under stjärnhimlen där kan jag vila sen
Medan månen ser på vad jag gör

Varken sol eller regn
Kan hindra mig
För snart kommer solen igen
Och den vinden som just rör vid min kind
Får mig att le
Åh, allra bäst är där jag just är

För jag är på väg nu
Det är säkert
Ja, jag är på väg nu
Jag är på väg nu
Ja, jag är på väg nu
Jag är på väg nu

Säg det till alla
Jag är på väg
Och jag längtar tills jag är där
Blå himmel där uppe
Jag är på väg
Finns inget så bra som det här

Så säg det till alla
Jag är på väg
Och snart är jag hemma så klart
Går i solsken javisst och jag är på väg
Tycker livet är helt underbart
Jag är på väg
Ja, jag är på väg

Renad

Visst kan man få ett sting i hjärtat när man ser att andra får höra precis samma sak som man själv fick höra en gång ända tills man inser att , jo, andra förtjänar åxå att bli uppskattade. 
 
Visst kan man för ett ögonblick fälla en tår över att man gav av sig själv, blev uppskattad, men sedan togs allt tillbaka, ända tills man inser att min insats för alltid kommer att finnas kvar.
 
Visst kan  man känna ledsenhet över att allt man gjort, inte längre finns med på agendan, ända tills man inser att agendan byts ständigt, så även för mig. 
 
Och,  man kan känna desto större glädje över att veta att man fortfarande fyller människors liv med glädje, fyller vänners hjärtan med kärlek, och att man fyller arbetsplatsens yta med både arbetsiver och glada skratt :)
 
Ikväll har jag haft en såndär underbar kväll, där jag i lugn och ro beaktat vad som hänt såhär i slutet. Jag har lyssnat på musik, både Magnus och lite annat smått och gott :)   Jag har haft spakväll med div. olika krämer och luktagott ... jag har språkat med vänner som verkligen givit mig styrka. 
 
En sån här kväll, känner jag mig verkligen .... renad.   Det är underbart med nya insikter, även om de i sig inte är nya, utan går i repris ... :)  
 
Jag ska ta ut hundarna på kvällsrunda .... sedan krypa ner i sängen med ett leende på läpparna. Tack alla ni som fyller mitt liv med leenden, bara genom att finnas till :)
 
Gokväll
 
 

Njuter av min lediga Fredag :)

Vilken underbar dag!!   Var ju och klippte en kvinna som jag klippt förut för ca ett halvår sedan. Hon frågade på facebook i en grupp där jag är med, om någon kunde klippa hår. Tja, svarade jag, jag kan hyfsat bra :)   Sagt och gjort, jag åkte hem till henne och friserade henne. Hon blev tydligen nöjd, då hon hörde av sig häromdagen och frågade om jag hade möjlighet att göra om det :)
 
Vi pratade om både ditten och datten, hon visste ju redan om det här med att jag hade Kia boende här under 6 veckor i somras, och jag berättade hur min julafton varit - att jag ställde upp som tomte till främmande människor :)
 
Hon har hund den här kvinnan åxå, och vi pratade om hundarna. Vad har du för hundar, frågade hon. Jag berättade att det är fd gatuhundar. 
 
Jag berättade åxå att jag mot vintern ska starta en tomtepool på facebook, så att fler familjer kan få en främmande tomte som kommer på besök på julafton. 
 
- Du är en väldigt God människa, sa hon. 
 
Jag blev jätteglad av hennes ord, och jag tog till mig det i mitt hjärta. 
 
Jag är en God Människa. 
 
Jag vet att många tycker det, och jag trivs med att vara en God människa :)
 
Efter klippningen träffade jag Hannah och Robban över lunch på Coop Restaurangen. Efter maten hämtade jag Milo och besökte veterinären med honom. Det gick snabbt och smidigt och  nu har han världens minsta lilla tratt på skallen. Han är kul Milo. Varför han skulle dit idag, var att vi upptäckt att han hade en böld i baken. Rätt så stor åxå. När Hannah var till vet. för chip-kastrering häromdagen, sa veterinären att det där såg inte så bra ut. Hannah tycker att det är jättejobbigt att vara hos veterinären med Milo, för han brukar skrika så hjärtskärande, och Hannah vet att det är pga att Hon är nervös och tycker att det är obehagligt. Därav  att Jag tog dit honom idag. När jag kom dit så var Milo stressad, men vid undersökningen var han hur cool som helst. Inte ett pip, fastän veterinären tryckte in fingret i rumpan på honom för att se om det fanns nåt i analsäckarna. Det gjorde det inte, och bölden var borta, så han har nog lyckats tömma själv.   Han har slickat och bitit så det var rätt så rött, så han skulle få tratt för att låta det vara. Men DET ville INTE Milo. Till och med veterinären tyckte att han var lite festlig - låta sig undersökas i baken utan prut, men jädrar vad han spjärnade emot när han skulle få tratten :)
 
Efter detta åkte jag ner på stan och köpte hundmat, sedan hem, packa in hundmaten i frysen, sen ut med hundarna på gården för lek och träning. Nu vilar hundarna och jag städar och pysslar. Ikväll blir det spakväll och jag tror jag ska bjuda hem Magnus :)  Känner mig på Det humöret :) :) :) 
 
Hoppas du haft en Härlig dag såhär långt :)
 
Tjing så länge

Då var det fredag igen!

Fredag morgon, sol och blå himmel, men det blåser utav bara rackarn och det är inte lika varmt idag som igår. Idag är det bara 3 plusgrader, och snön är i det närmaste borta. Helt sjukt egentligen. Det blev lixom aldrig nån vinter. Vi hade ju rätt så rejält med snö ett tag, men det varade inte länge. Nu är det väl helt ok att snön försvinner snabbt, nu vill man ju ha vår, men den här jädra blåsten hade vi kunnat vara utan :)
 
Igårkväll la jag mig rätt så tidigt med tanke på att jag är ledig idag, men  jag var så himla trött. Öppnade balkongdörren en aning och tryckte in silikonöronpropparna, sen sov jag som en stock till kl 6. Kikade vad klockan var, blundade och somnade om till kl 7. Kikade vad klockan var, blundade och somnade om till kl 8 . Då vaknade jag på allvar :)   Nu puttrar perkon och jag känner mig helt utvilad. Kanonstart på dagen alltså :)
 
 
Jag lägger in filmen på nytt. Den här gången vill jag att ni inte lyssnar så mycket på det jag berättar, utan mer kollar på arbetet som tjejerna i filmteamet lagt ner, och gjort så fantastiskt bra. Gestaltningarna och uppläsningen av dikterna, inklippsbilderna .... de har fått till det så otroligt bra, och de har hittat känslan i vartenda ord jag berättar. Fimen är ju faktiskt med i en rikstäckande tävling för mediaelever, och deras skicklighet som filmskapare som bedöms. Ja, naturligtvis val av innehåll, då filmen på något sätt ska spegla mänskliga rättigheter. 
 
Det blir spännande att se hur tävlingen slutar :)
 
Bäst att jag knyter fast hundarna ordentligt i kopplen nu när vi ska gå ut, för det det jädrigaste vad det blåser. Sen blir det frukost och lite chill innan jag ska åka iväg på Anderstorp för klippuppdrag, sedan iväg och hämta Milo för att ta honom till veterinären. Eftermiddagen ska ägnas åt fredagsstädning och annat smått och gott :)
 
Ha en underbar Fredag, och älta inte ihjäl dig!  :)
 
Gomorron

Avrundning

Ytterligare en härlig dag håller på att ta slut. Efter en Bra dag på jobbet åkte jag hem och promenerade med hundarna en knapp timme. Snacka om att fylla med nåt värt :)   Efter promenaden åt jag lite frunch, sen vilade (sov)  jag en stund, sedan packade jag in hundarna i bilen och körde en sväng :)  Jag åkte in till stan där jag rastade Milo, sen åkte jag förbi jobbet en sväng på vägen hem.  Det går ju som inte låta bli att vara där ... det är så himla kul :)
 
När jag skulle hem, började det regna, så vi kurade i soffan några timmar. Vi har haft en lugn kväll, och nu har vi varit ute på kvällsrundan. Jädrar så trött jag är!  Inatt blir det att köra in silikonpropparna ända in i hjärnan mer eller mindre, för det blåser rejält, men va fasen .... jag måste få ha balkongdörren öppen, annars kläcks jag ... fniss
 
I morgon är jag ledig. Ska åka iväg in till stan mitt på dagen och ta Milo till veterinären. Ska även klippa en kvinna som jag klippt tidigare, som ville ha återbesök :)  I övrigt har jag inte planerat något, så jag kan hitta på lite vad jag vill :) :) :) 
 
NU ska jag krypa isäng i alla fall 
 
Hoppas du fyllt dagen med nåt värt!
 
Gokväll

7000 kronor och änglar

Verkstan ringde igår på morgonen.
- Hej, det var från El & Diesel, vi är färdiga med din bil nu. 
- Bra, vad hittade ni för fel?
 
Oj ... han började rabbla, och när han rabblat en stund insåg jag att det här blir inte billigt. Mycket riktigt. Han avslutade sin långa mening med: 
- Tyvärr så kommer ju det här att kosta en slant. 
- Hur mycket då?
- 7000 kr. 
 
Jag klöste fast mig i skrivbordsskivan och tänkte på att andas. Paniken låg på lut, och i en sån situation är det lätt att börja hyperventilera. Jag tackade för samtalet och visste faktiskt inte om jag skulle skratta eller gråta. 
 
Efter den här dagen har jag dock insett att jag har änglar runt omkring mig. Jag behöver egentligen aldrig oroa mig för någonting överhuvudtaget, så länge jag har mina barn och  mina vänner, DET har jag förstått. 
 
Hur stor käftsmäll verkstadsräkningen än var, så kunde jag lägga mig igårkväll med lätt hjärta. Det känns såpass bra att jag tror inte ens att Meniére kommer förbi pga detta. Rätt åt honom :)
 
Klockan är strax halv 5 och jag har druckit  mitt morgonkaffe. Nu ska jag väcka hundarna och gå en sväng. Jag ska gå förbi bilen och stoppa i motorvärmaren, för även om det är plusgrader, jag har nytt batteri och nya glödstift, så är jag ju rädd om plåtNiklas.  På fredag ska han ombesiktas. Ordinarie besiktning kostade 530 kr. Ombesiktningen kostar 350 kr. Jag tror jag struntar i innerdörr och handtag ett tag till. 
 
Ha en Bra dag och fyll den med nåt värt! Själv tar jag helg kl 9.45 idag :)
 
Gomorron
 

Du luktar stjärt ur munnen!

Ljuvlig morgon! Det är rent så himla lätt att vakna och komma sig upp ur sängen när det är så ljust som det är nu :)  Det är bara hundarna som inte verkar styras av ljuset överhuvudtaget, de ligger kvar under täcket så länge det går, oavsett ljus. Så länge solen inte lyser in genom fönstret vill säga. När den tiden kommer, vill de lägga sig i solstrålen och bara njuta. 
 
Står och dricker kaffe i lugn och ro. Idag kör jag ju bil, och kan åka en halvtimme senare än när jag tar bussen, vilket gör att jag tänker ta en längre promenad med hundarna när jag druckit ur sista koppen. 
 
Idag borde väl verkstan ringa kan jag tänka ....  gruvar lite för vad det kommer att kosta att hämta ut bilen dock. Men .... jag har inget val, det är bara att hosta upp och gilla läget :)
 
Idag måste jag städa kylskåpet. När jag öppnade för att plocka ut grädden till kaffet kände jag en lukt som fick mig att tänka på något som lill-Maria sa när hon var inte alltför många år. Vi hade en smålandsstövare som hette Ludde på den tiden. Maria lekte med honom och plötsligt sa hon: Ludde, du luktar stjärt ur munnen!
 
Hahahahahahaha
 
Dags att rotera. Ha en bra dag, och fyll den med nåt värt!!
 
Gomorron
 

Ökat medvetande

 Efter jobbet blev det en härlig promenad med hundarna och efter det en djupdykning i tvättstugan. Inte för min egen del den här gången, men en del har inte samma tillgång till en lyxig tvättstuga där tvätten faktiskt hinner torka under tvätt-tiden, så jag tog mig an den tvätten :)
 
Ju mer man lär sig, desto roligare blir det att lära sig mer :)   Jag har fått ett ökat medvetande om en massa grejer såhär senaste året. Jag har lärt mig mycket om kost tex. Jag har fått en helt annan syn på ekologiskt odlad mat bland annat. Jag kommer nog aldrig mer att köpa kött som inte är svenskt eller  ägg som inte är ekologiska. Jag kommer inte på långa vägar äta lika mycket kött som jag gjort de senaste åren. Det finns ju faktiskt alternativ som är minst lika goda många gånger, och framför allt så blir det alltid lyckat resultat ... fniss.   Jo, jag kommer att äta kött även i fortsättningen, men inte lika mycket.  
 
Jag har som sagt lärt mig mycket det senaste året. Många nya grejer jag har anammat. Fast .... jag fortsätter med en massa gamla grejer åxå, som tex att ställa upp för andra. Jag kommer även fortsättningsvis att ställa upp för andra, för jag vet ju att även om de människorna man ställt upp för, hugger en i ryggen, så överlever man, och glädjen över att faktiskt gjort sitt allra bästa, överväger. Så .... lite nytt och lite gammalt i en härlig blandning, så ser det ut :)
 
Nu ser det ut som att det drar ihop sig till en kvällspromenad med hundarna. Så himla trött på kvällarna! Men det är väl bättre det, än att vara himla trött på morgnarna ... fniss.  I morgon hoppas jag höra av verkstan, för nu tycker man att bilen borde vara tillräckligt ompysslad. Den har ju stått där en vecka ändå!   I morgon åker jag inte buss till jobbet dock. Jag har Hannah och Robbans bil tills i morgon. 
 
Nä hörrni ... just så många fler tankar som lämpar sig i skrift, rör sig inte i huvudet direkt. Jo förresten, inatt drömde jag att jag plockade ut alla tänder igen. Vafasen betyder detta?  Fniss
 
Gokväll
 
 

Underbar dag, återigen!

Men alltså, vilken härlig dag jag haft !    Det är faktiskt helt underbart att det är fullt dagsljus när man går morgonpromenad med hundarna strax efter kl 6.  Det är egentligen otroligt hur mycket ljuset gör! Synd dock att det blåst så förbaskat! Efter jobbet åkte jag ner på stan och hämtade ut mer medicin, sen hann jag med bussen som gick hem en kvart senare :)   Är fortfarande lite "hev" över, och tycker det är coolt att åka lokalbuss hem :)
 
När jag kom hem gick jag bara upp och hämtade hundarna, sen var vi ute en timme i blåsten. Ibland, när man hamnade i lä, så var det rent av varmt, och det är helt sjukt va lite snö det är!
 
 
Fotot taget kring halv 7 i morse, därav att det inte var någon sol :)
 
Men eftermiddagen såg ut såhär:
 
Dagen har varit proppfull av positiva saker, och jag är supernöjd med dagen! 
 
Jag har fortfarande koppling och band till Bygdsiljum, det känns kul! Jag tänker på er alla: Cilla, Bella, Carina, Eve, Malin, och alla ni andra. Tro aldrig att jag glömmer er :)
 
Dessutom har vi på jobbet fått en beställning på 3 st 20 bitars smörgåstårta som ska till Bygdsiljum i morgon :)  Det var åxå kul :) Hoppas det ska smaka!
 
Ska strax gå ut med hundarna på kvällsrunda och sedan krypa isäng. Jag har ju börjat kl 8 idag, och ska börja kl 8 även i morgon, sen kan det hända att det blir tidigare resten av veckan. 
 
HOppas du haft en Bra dag, och att du fyllt den med nåt värt :)
 
Gokväll

Gomorron Gomorron! :)

Då var det dags för en ny dag, och en ny vecka :)    Var ju så trött igårkväll så jag visste inte riktigt hur jag skulle få de sista timmarna att gå innan jag kunde gå ut med hundarna och sedan krypa isäng. Visst är det då typisikt att det blir full turbulens i den hundsöksgrupp jag är med, så jag blev vaken till nästan 23 lika förbaskat! Fniss
 
Nu står jag och dricker kaffe, ska bara svälja ett par klunkar till, sen ska jag ta ut hundarna. Började fundera om inte dörrsidan och handtaget ska börja dyka upp snart .... men nu undrar jag om jag ens fick iväg beställningen ordentligt. Minns ju så väl att jag såg summan å allt ....  men kanhända jag missade nån detalj i själva slutförandet, för annars borde de ju kommit tycker jag. Förbannat åxå. 
 
Nåja, kanske är lika bra att avvakta ett tag .... vet ju inte hur min bil mår i övrigt, så det kanske bara blir en onödig utgift .... fniss
 
Nä, nu måste jag rotera. Bussen går 7.13 och man vill ju inte chansa .... den KAN ju vara i tid :)
 
Ha en härlig dag! Hoppas det blir sol !
Gomorron
 

Men herregud så trött!

 
 Den här dagen försvann snabbt. Ja, nu är den väl inte helt slut än, men det är JAG, så dagen blir inte så fasligt mycket längre. Jag har redan borstat tänderna. Nu väntar jag mest att klockan ska bli mer så att jag kan ta ut hundarna på kvällspink ....   Jag är så trött så ögonen går i kors, och jag längtar tills jag får krypa under täcket. 
 
Hannah och Robban kom mitt på dagen och hämtade lille Milo. Jag liftade med dem till jobbet, för jag hade jobb-dag idag. Efter jag jobbat klart, skjutsade Pernilla och Mattias hem mig, jag tog ut hundarna på en runda, och sen har krafterna helt tagit slut. 
 
I morgon börjar jag jobba kl 8, och jag hoppas att verkstan hör av sig så jag får veta hur bilen mår :)  
 
Nä, nu orkar jag inte tänka mer. Hoppas du haft en bra dag :)
 
Gokväll
 
 
 
 
 
 

Blod, svett och Tårar

Nåja, minus blod och tårar  :)
 
Jag har haft en superhärlig lördag! Det har ju varit sol, men det har blåst så sjukt mycket, så det blev inte de där långa angenäma promenaderna som man hoppats på. Nåja, man kan inte få allt :)
 
Lille Milo är här, och efter div. promenader så har vi tagit det lugnt ... kan knappast kalla städningen i min supersöta lilla lägenhet direkt krävande. Lugnt, FÖRUTOM under en kvart !
 
Att ha gått upp 10 kg i vikt, knappt tränat nåt på snart ett år, och inte sprungit många meter på samma tid, det ger vissa konsekvenser. En kvart på löpbandet, som förvisso innehar en lutning (som inte går att ta bort) var fullt tillräckligt. Nu är det en mödosam väg tillbaka till den känslan att en mils löpning är meditation. 
 
I morgon ska jag jobba, och inatt kan jag nog inte ha balkongdörren öppen, då blåser den väl bort! 
 
Till middag blev det en supergod vegetarisk historia som jag gjorde i ugnen :)
 
 
Vi kom nyss in från kvällsrundan. Nu blir det gonatt här i mitt eget lilla paradis :)
 
Gokväll

Sköna Lördag :)

Idag är det sol och blå himmel. Det var ju sol igår åxå, men idag blåser det utav bara rackarn, så det är lixom skönast att vara inomhus och titta ut :)
Står och dricker mitt morgonkaffe efter morgonpromenaden. Jag började med att gå nere vid vattnet, men det blåste så jävulskt så jag bytte strategi och gick uppe på vägen istället. Mysigt det åxå :)  
 
Idag står städning på schemat, sen ska jag nog sätta om alla mina 5 blommor åxå .. fniss. Perfekt att ha en balkong där man kan hålla till.   Om en stund dyker Hannah och Robban upp med lille Milo. Han ska vara här tills i morgon. Honom måste man verkligen ha i koppel i den här blåsten, annars tar han väl vind och flyger bort. :)
 
Nä, dags att ta fram dammsugaren och sätta igång. Ha en Skön Lördag!  
Gomorron

"Vi är alla olika"

Många använder den frasen som argument, när vi tycker och tänker på sätt som inte överrensstämmer med hur andra tänker och tycker. Men .... det stämmer inte. Vi är inte alls olika. Vi är i allra högsta grad "lika"
 
Har man 3 ex av kromosom nr 21 så får man Downs syndrom. Det finns tester som klargör ifall man lider av div. olika sjukdomar och syndrom. det är lika för alla, och alla står lika inför resultaten. Vad är då "olika"? 
 
Jo, det är olika hur vi hanterar saker!
 
Vi är alla, med några undantag, givna en kropp och knopp som fungerar skrämmande lika varandra. De undantag som finns, är åxå skrämmande lika, beroende på vilka undandag det handlar om. 
 
Varför är det så skrämmande att se att vi faktiskt är rätt så "lika", vare sig det handlar om hudfärg, kromosomavvikelser, eller andra "avvikelser" . ÄR det inte så att vi alla delar behov och agerande? ÄR det ine så att vi är rätt så lika, oavsett?   VARFÖR är det så skrämmande? VARFÖR har vissa behov att att kasta ur sig: Vi är alla olika??!!
 
Funderar kring det just nu. När jag funderat en stund till, är det dags att duscha, bädda rent i sängen, gå ut med hundarna, och sen gå isäng :)    I morgon är det lördag, och jag är ledig även Då. Hoppas du haft en bra dag, och ha en fortsatt bra kväll :)
 
Kram

Vilken dag!!!

... och halva dagen är kvar :) :) :) 
 
Efter den utvidgade morgonrundan i härligt väder och lite småfippel, kammade jag till mig och tog bussen in till stan. En underbar promenad upp till läkarvägen, där jag var bjuden på lunch av Brittis. Solen sken och jag var till och med tvungen att dra ner dragkedjan på jackan, för det blev varmt. 
 
Waow säger jag bara. Det Brittis lagat, var det godaste jag ätit i hela mitt liv tror jag. Det var en vegetarisk rätt, och jag blev tvungen (jo faktiskt ... fniss) att handla ingredienser för att göra det själv till middag åxå. Brittis är en glad, positiv härlig människa, och vi hade en otroligt givande och supertrevlig lunch. Viktiga samtalsämnen avhandlades och jag är jätteglad över den lunchen. 
 
En härlig promenad ner på stan i strålande sol följde, sedan tog jag bussen hem. Upp till lägenheten, hämtade ut hundarna och tog en lika underbar promenad igen. Det finns förresten tydliga tecken på att det varit sol, för det som sticker fram av händerna nedanför jackärmarna när man går, är brunt, resten av handen är vitt :)  Solen tar på alltså.   Efter promenaden med hundarna var det dags för tvättstugan, där jag varit och dragit igång två maskiner. Jag ska bära ner och köra en maskin till, då jag ska tvätta upp alla hundfiltar och fällar åxå. 
 
En lugn och härlig kväll väntar.  Åh vad jag är glad över den här dagen :) :) :) 
 

Fredag redan!

Sovit gott inatt och vaknade strax före kl 8. Jag är rejält sliten efter veckan så det känns skönt att vara ledig idag! Kaffet är på gång och hundarna gör inga tendenser till att vilja kliva upp ännu. Morgonpromenaden tänkte jag utöka till att ta en längre runda, för sedan ska jag ta bussen in till stan. Jag är nämligen bjuden på lunch hos Brittis :)
 
Brittis lärde jag känna förra året under sommaren. Det var hon som gjorde nödanropet om Kia, hunden som bodde här under 6 veeckor. Sedan dess har vi haft kontakt, och jag var engagerad när hennes sons pudel Sigge försvann. Jag lånade tomtekläder av henne, som jag idag ska återställa :)
 
I afton har jag tvättstugan åxå. Hade ju tänkt boka den i tisdags, men den var upptagen till idag, ja alltså på tiden 15-19, så det får bli idag istället. Fredagsstädningen får jag nog lägga på morgondagen istället känner jag, det gäller ju att portionera ut det roliga så att man inte gör bort det på samma dag :)
 
Tänker på det här med att själv forma sitt liv. Tänker på det extra mycket nu efter att filmen kommit ut, och alla de positiva reaktionerna jag fått på den.  De tankarna, blandas med bla kommentarer jag tidigare fått här på bloggen, och allt som händer gör ju avtryck i ens liv. Allt påverkar en på olika sätt, frågan är bara hur man väljer att hantera det, naturligtvis åxå vilka verktyg man har för att hantera det. 
 
Hur är jag?  Varför?
 
Tänker på kommentaren jag fick av Jonny för ett tag sedan, där han skrev att Han minsann var uppvuxen med att ärlighet varar längst. 
 
Jag är inte uppvuxen på det sättet. Jag är uppvuxen i en värld av lögner. Det är nog därför ärlighet är så viktigt för mig NU, för jag VET vad lögner ställer till med, och jag VET hur otrygg jag är i en värld av lögner. 
 
Kommentaren jag fick där det skrattades för att jag kallar mig själv hjälte, den tolkar jag på det sättet att man försöker trycka ner mig, men att trycka ner mig är nära nog omöjligt. Jag har varit där nere. Jag har varit så trampad på som man kan bli, och jag har själv arbetat mig upp. Jag kommer aldrig att låta mig trampas på igen. Aldrig. 
 
Kommentarer jag fått om att jag använt bloggen på fel sätt.   Ja, den kommentaren behöver jag väl knappt skriva nån förklaring på. Har sagt det förut, säger det igen - Jag använder min blogg till att ventilera Mina funderingar och Mina tankar. MIN vardag. Om jag KÄNNER mig förbannad och delar det, så är det inte fel. Känslor är aldrig fel. 
 
Alla dessa positiva kommentarer om hur stark jag är, hur positiv och glad jag är ... de tar jag till mig i min lilla bank av positiva känslor och vårdar dem ömt. 
 
Tänker åxå på det här med att vara Lycklig. Jag är den lyckligaste person jag känner, och då överdriver jag inte. Jag vet själv att jag har förmåga att glädjas över det lilla, och jag är så tacksam över det jag har och dit jag kommit. Många gånger har det varit tufft, men jag har aldrig gett upp. Nu tänker jag på det min lillebror skrev för ett bra tag sedan. En gammal bekant till honom, som fortfarande sitter fast i alkoholen, kom fram till lillebror när han varit nykter 3 år och fått jobb. - Du har tur du, sa han. Då svarade lillebror : Det har ingenting med Tur att göra. Sitter du och väntar på Turen, så får du vänta förgäves. 
 
Bra sagt!
 
Nu tar jag mig an den här dagen med mycket postivi energi. Jag ska njuta av varenda stund hela dagen. Det ser ut att bli Sol !!!! :)
 
Gomorron

Jomen SNART så :)

Japp, bilen startade så att jag kunde köra den till verkstan :) 
De visste inte om de skulle hinna ta in den före helgen, men huvudsaken är att den står på verkstan, då känns det ju åtminstone ett steg närmare att ha en bil man kan lita på ska starta :)  Lite gruvsamt känns det dock kring hur mycket kalaset kommer att kosta. 
 
För att fira det hela, blev det räktallrik till middag :)
Det satt som ett smäck!   Klockan är strax före 5 och jag ska börja he mig ut med hundarna. Jag ska ta bussen som går 5.58 och det gäller ju att inte vara sen till busshållplatsen, för DEN bussen verkar ju kunna komma i tid .. fniss. 
 
Kaffet är drucket, en svag krusning på täcket avslöjar att hundarna lever, trots att de i det längsta gör sig så osynliga som möjligt på morgnarna. Ska snart väcka dem lite försiktigt med ett: Gomorron voffarna, dags att vakna, vi ska gå ut. 
 
Ha en Bra dag och fyll den med nåt värt!
 
Gomorron

Det blir inte alltid som man tänkt sig ....

Hör och häpna - bilen startade inte i morse ! Kupévärmaren hade inte hunnit ge full effekt under huven. Kl 05.58 går en buss in till stan, och den brukar vara 5 minuter sen, alltså ALLTID. Kl 06.00 hade jag kopplat batteriladdaren (måste vara mitt mest värda köp någonsin) och kastade mig mot busshållplatsen, bara för att se baken på bussen. Just den här dagen var den alltså i tid!! Nåja 6.18 går nästa, så jag väntade. Men, nog fan var DEN 5 minuter sen, och dök upp 6.23   Ringde jobbet under vägen och berättade att jag skulle bli något sen, så hon som skulle sluta 7.45 fick vara kvar en stund extra för att vänta på mig. Jag Sprang från storvägen, bara 500 m iofs, men svettig hann jag i alla fall bli. Blev inte så många minuter sen, och hade stämpelklockan haft samma tid som vanliga klockor, skulle jag rent ha varit 5 minuter tidig. 
 
Ringde verkstan kl 7 och berättade missödet. Den skulle ha rullats in kl 7, men stod ju kvar på parkeringen i Ursviken och surade. Nåja .... tog bussen hem efter jobbet, tog ut hundarna på promenad. Gick förbi bilen, kopplade loss batteriladdaren och kopplade i kupévärmaren och la igen huven. Om en stund ska jag gå ut och prova veva igång den, för att sen får köra den till verkstan, ta en promenad ner till stan, och ta bussen hem. 
 
Som sagt, det blir inte alltid som man tänkt sig. Tur att det alltid ordnar sig i slutändan :)
 
Tjing så länge

Jävulskt effektivt !!

Är det något som är effektivt, till och med Jävulskt effektivt, så är det silikonöronproppar. Köpte nya igår eftersom de gamla hade tjänat ut. Nu börjar det vara mer ljud ute på nätterna och tidig morgon, och jag vill helst  slippa vakna, speciellt nu de här nätterna. Nåja, jag ställde klockan på 4.15  Pernilla undrade igår om jag kan börja kl 6.45 idag, och det är inga problem. Ska bara lämna bilen på verkstan först, och Hannah möter upp mig där och skjutsar mig på jobbet. Eftersom jag måste köra kupévärmaren under huven nån timme i alla fall, så tänkte jag att jag kliver upp i god tid. Nu blev det så, eftersom silikonöronpropparna är så jävulskt effektiva, att jag vaknade, tittade på klockan, kastade mig upp handlöst och greppade telefonen. Jovisst , alarmet var i full gång, och hade så varit i 30 minuter .... fniss ... 
 
Klockan var alltså 4.45 och jag hade inte hört väckaren. Undrar om grannen har hört det?   Fniss
 
Det blev akututryckning, överdragskläderna utanpå onepiecepymmen, på med skorna, koppla hundarna och ut. Ner till bilen, upp med huven, in med kupévärmaren, ner med huven, in med kontakten i stolpen. Phu !
 
Efter det en 20 minuters promenad med hundarna, sparka igång perkon, och nu ska jag lite snabbt kamma till frisyren, eftersom jag la mig direkt efter duschen igårkväll, och håret var blött .... så är frisyren lite ... ska vi säga ... busig, som frisörerna brukar kalla det när det är super-rufsigt :)   
 
Nä, bäst sätta igång :)
 
Gomorron
 

Nu börjar det rikta upp sig

Nej, bilen startade inte igår, så Pernilla fick hämta mig på morgonen. Jobbade några timmar, tog bussen hem, tog ut hundarna, åt lite lunch .... När klockan började närma sig 18.30 gick jag isäng. Somnade kring 19, vaknade 19.30 av att Paddy ville gå ut. Somnade om kl 23 och hade väckaren på 00.30   Då gick det tungt att kliva upp kan jag säga. 
 
Tog ut hundarna på ett kort pink, konstaterade att bilen inte startade nu heller, ringde Pernilla som jobbat hela eftermiddagen och natten, så hon hämtade mig. Började jobba kl 02 med att göra semlor. Jädrar va semlor !!!
 
Kl 6 slutade jag, tog bussen hem, tog ut hundarna, la mig 7.15  och somnade handlöst. Vaknade kl 8, då ljudet på messenger, som jag haft avstängt till kl 8, drog igång. Stängde av det och låg vaken en stund, somnade sedan om och sov till kl 11. Oj så skönt!
 
Klev upp, gick en runda med hundarna, kom på en ny grej att prova för att få igång bilen. Har laddat batteriet och nu satt kupévärmaren under huven. Herregud så korkad jag har varit som inte provat det tidigare. Nåja, får väl se nu när jag går ner, ifall strömmen slagit av eller inte. 
 
Jag har fått jättemycket positiv respons på filmen förresten, Tack allihop!!   Tanken med filmen i detta läge är faktiskt att den grupp tjejer som gjorde filmen, deltar med den i en filmtävling med landets andra mediaklassers filmer. Filmen ska vara max 8 minuter lång och spegla mänskliga rättigheter. Jag är imponerad över hur tjejerna lyckats göra filmen så bra! Tack till Jenny Lindberg och co som gjort den!!
 
Nä, nu ska jag ner och boka tvättstugan. Måste tvätta jobbarkläderna jag hade på mig inatt. Ha en bra semmeldag!
 
Gomorron .... typ :)

Filmtajm

Bilen startade inte, så jag fick ta bussen. Skulle vara smidigt om den ville starta inatt, när jag ska börja jobba kl 02. Gör den inte det, måste de komma från jobbet och hämta mig. Skulle vara drygt. 
 
Nåja, jobbat några timmar och varit ute med hundarna. Jag har tänkt lägga mig och sova snart faktiskt, kliva upp kring 22 och ta ut hundarna. 
 
Nu har filmen kommit. Oj va tjejerna gjort ett kanonjobb! Man skulle ha agerat med en soppåse över huvudet, men det är ju för sent nu ... .fniss
 
 
 
Goafton/Gokväll/Gonatt

Ny dag, Ny vecka, Ny månad :)

Måndag idag. Det är inte utan att jag nästan gruvar mig för att åka på jobbet faktiskt. Vet ju att det kommer att bli ett par rejält hektiska dagar. Jobbar 8-12 idag, sen ska jag ut och jobba kl 02 i morgon bitti, eller, natt är det väl då. Det beror på semlorna helt enkelt. Fettisdag betyder Väldigt Många Semlor  .. fniss
 
Det snöar lite, och har snöat lite under natten ser jag. Bra, då blir inte hundarna lika skitiga på promenaderna :)
 
Kaffet drucket, morgonpromenaden promenerad, frukost intagen. Nu är det bara att sätta upp håret och ta på kontorsklänningen, sen bär det iväg på jobbet :)
 
Ha en Rysligt Bra Dag, och kom ihåg att fylla den med nåt värt :)
 
Gomorron
 
 

Ps

Undanber mig hotfulla meddelanden om att jag kommer att åka dit för detta. Ds. 
 
I övrigt: Haft en bra dag. Hoppas du åxå haft det. 
 

Hej Kevin :)

Idag har jag fått träffa en soligt glad liten Kevin :)
Han har två tänder och är helt underbar :)
 
Jag har även riggat upp min nya träningskopis löpbandet, men det saknas en detalj, så jag kan inte kuta på allvar än. 
 
 
 
Så .... Gokväll

God Morgon Söndag :)

Trivsamt att titta på Vasaloppet, men de hade ju gärna få åka i solsken. Under några års tid, satt jag på spinningcykeln under vasaloppet, nästa år är mitt mål att jag ska stå på löpbandet istället :)   Ska hämta det gå/löpband jag köpt på en facebook-grupp, som lillebror hämtade hem åt mig. 
 
Står och dricker kaffe, ska strax ut med hundarna och sätta i motorvärmaren. Jag hoppar över hundträningen på ridhuset idag. Kände att det blir för  mycket om jag både ska göra det, och åka till lillebror, efter gårdagen. Det är nog läge att vila så mycket som möjligt inför tisdagen. I morgon lär blir en otroligt hektisk dag på kontoret, och på tisdag morgon ska jag börja jobba kl 02.00 och DEN dagen har jag förstått, är nära nog omänsklig :)  Spännande :)
 
Skallen känns rätt så rensad och tom, vilket känns skönt. Ska ta ut hundarna på morgonrundan nu. Ha en skön Söndag !
Gomorron
 

Att Ge och att Ta

Det finns olika slags människor. Vissa bara Tar, men ger aldrig tillbaka. Vissa bara Ger, och FÅR aldrig tillbaka. 
 
Hör du till kategorin människor som fixar, donar, sköter insamlingen av pengar när någon fyller år, som omesörjer att presenten blir inhandlad, samt blir den som ligger ute med pengar för att alla inte betalar in sin del?
 
Hör du till kategorin människor som "tänkte" att du skulle fixa den här gången, som "tänkte" att du skulle vara den som ställde upp i år. Hör du till kategorin människor som halkar med på ett bananskal, dvs, andra ordnar ju, så varför göra nå? 
 
Som sagt. Ge och Ta. 
 
Vissa, men långt ifrån alla, har lite av båda, dvs ger ibland, tar ibland. Skrämmande många bara tar. Själv är jag nog mer en som bara Ger ... och det är kanske lika skrämmande det.  Både i relationer och i livet i stort. 
 
Är det skrämmande, att som jag, slutat förvänta sig att människor Ger, eller är det en naturlig och sund förväntan?
 
Att ha Gett utan att få tillbaka är En sak. Att ha Gett och bara få Skit .... 
 
Nu befinner jag mig på en plats, både i jobbet och i livet, där jag känner att jag verkligen får positiv respons på allt jag gör, och det är helt fantastiskt! Jo, ska sanningen fram så har jag känt så tidigare åxå. När jag bodde i Bygdsiljum och jobbade på Ica.   :)  När jag var Ica-tant så fick jag aldrig skit, varken under tiden, eller sedan jag slutat. :)  Enbart positiva minnen :) :) :) 
 
Nä, nu håller orken på att rinna ut för idag. Jag har haft en underbar jobbardag, och tar med mig alla positiva saker jag fått höra under dagen. Det blir skönt att gå isäng ikväll, med alla dessa positiva ord ringande i öronen, både från kunder och chefer ;)
 
Hoppas du haft en bra dag :) :) :) 
 
Gokväll
 

Konsekvenser av sina beslut

Jag är fortfarande helt fashinerad över att det bara var att se till att stick-kontakten stoppas in åt rätt håll, för att motorvärmaren ska funka utan att jordfelsbrytaren slår till :) 
 
Jag är helt och fullständigt slut. Det var rätt så hektiskt på ICA Maxi idag, och jag fick verkligen ta konsekvenserna av ett val jag gjorde i morse. Jag tog klackestövlarna !!!    Jag har helt legat av mig tydligen, för när jag jobbade på Westmans, sprang jag ju i klackeskor varje dag utan problem. Borde kanske tagit i beaktning att det är nästan ett helt år sedan, och att jag inte använt klackeskor sen dess. Nåja, gjort är gjort ... det är bara att gilla läget. Jag grunnar över ifall jag ska ta ett varmt fotbad, eller stoppa in fötterna i frysen. Nåt av det, men har inte beslutat ännu vad det blir. 
 
Jag hade ju tänkt svänga förbi och spana in Pernilla och Mattias nya lgh, och provade ringa Pernilla när jag slutade jobba, men fick inget svar. Jag hade tänkt säga: Jag kan inte komma idag, det går inte - jag måste HEM. Då hon inte svarade kom jag ihåg att hon ju skulle på hockey. 
 
Sorry hundarna, men promenaden blev inte ens en promenad när jag kom hem. Det blev inte ens en pro. En kort stund ute på gården var allt som erbjöds i afton. 
 
Grävde runt i frysen för att hitta på nåt att äta. Orkade inte handla .... hittade en köttbit, så ikväll blir det kött. Har petat in det i ugnen. 
 
Nu ska jag sjunka ner i soffan och kasta upp fötterna.   Innan ni gör nåt korkat, betänk att det alltid blir konsekvenser ;)
 
Tjing så länge!

tulpaner och fågelsång

I morse vaknade jag strax efter 7 av fågelkvitter. Vårfåglar alltså, inte skator eller kråkor. På med glasögonen och kika mot rumsbordet och buketten med tulpaner som jag köpte igår. Underbar start på dagen!  När jag sedan tog ut hundarna på morgonpromenaden, gick förbi bilen och upptäckte att - Japp, allt fungerade som det skulle, kontakten var vriden åt rätt håll, så insåg jag att den här dagen är perfekt redan från start :)
 
Idag ska jag ju dema smörgåstårta på ICA MAXI och det känns superskoj. Jag gillar ju att dema, som ni vet :)  Efter jobbet ska jag åka förbi och kolla på Pernilla och Mattias nya lägenhet :)  Spännande! 
 
Nä, nu ska jag gå och kamma till håret och ta på mig demo-skjortan. Ha en härlig Lördag!
 
Gomorron
 
 

RSS 2.0