Kolla Kolla :)

Går tillbaka i arkivet och läser .... vad gjorde jag den här dagen 2011?   2012? 2013?   Fantastiskt kul faktiskt. Jag älskar Idag, tro inget annat, men att kunna blicka tillbaka, är faktiskt helt underbart. Under de dagar den här bloggen var nerstängd, pga falska anklagelser, så hann jag faktiskt sakna att gå tillbaka ....  Visst, hade avstängningen varit ett faktum, permanent, så hade jag accepterat det och gått vidare, tro inte annat. MEN, när det nu visade sig att anmälningarna mot bloggen var fel, så känns det skönt att den "lever" igen. 
 
Det verkar som att fler än jag tycker och tänker så, när jag ser hur många som fortfarande går tillbaka till den här bloggen och läser. Det glädjer mig faktiskt. 
 
Det gäller att kämpa MOT de som vill en illa. 
 
Kram till er, mina ärliga vänner!!!!

MorsDag

Hej, ni som ändå fortsätter vara inne på den här bloggen :)   Jag gissar att ni kollar inlägg bakåt i tiden ändå. Kom ihåg att kolla in min nya blogg åxå :)
 
mariatafvelin.bloggplatsen.se 
 
Välkommen :)

Gulligt

Det är faktiskt lite gulligt att det fortfarande finns läsare på den här bloggen, även om den inte uppdateras. Kände nu att jag skriver en rad och tackar er som ändå går in här och kollar. Jag antar att ni använder den här bloggen som en dammig bok på biblioteket, att kolla lite historia ... gå tillbaka i tiden och kika runt lite. Ni är varmt välkomna att fortsätta med det. Jag kommer ju själv åxå att fortsätta med det :)  Det är kul att gå tillbaka och se, vad var det för väder just den här dagen för 3 år sedan? Vad gjorde jag då?
 
Hoppas att Du följer mig på den nya bloggen åxå :)
 
Tjing

jahapp

bloggen öppnades igen. Jag ifrågasatte  i vilka inlägg jag trakasserat privatpersoner, och hängt ut dem i min blogg. Nu har bloggen öppnats igen ..... hur tolkar men det tro?!
 
Detta inlägg är bara till för att visa att bloggen återigen är öppnad. Jag har startat en ny blogg, där ni är välkomna att följa med. Att den här bloggen återigen går att läsa, innebär ju att den kan vara som en bok i biblioteket. 
 
min nya blogg: 
mariatafvelin.bloggplatsen.se   .... åtminstone tills vidare. 
 
 

Stänga ner bloggen.

Jag besvarade mailet jag fick i morse. Jag frågade vilka inlägg jag gjort där jag trakasserar och hänger ut privatpersoner. Jag ifrågasatte även det som skrevs om att jag blivit ombedda av dem att radera material, för något sådant mail har jag aldrig tidigare fått.  Jag har fortfarande inte fått något svar. Jag har fortfarande inte fått veta vilka inlägg jag bör radera för att inte få bloggen nerstängd. Tills dess jag får veta det, så kan jag inte göra så mycket. 
 
Jag förstår till fullo att jag inte står utanför lagen. Jag är samma lika som alla andra - gör jag övertramp så får jag stå för konsekvenserna, det är inte så himla svårt eller ofattbart, inte ens konstigt. Jag säger inte emot någonstans. Men, hotar man med att stänga ner min blogg om jag inte raderar de inlägg där jag hänger ut och trakasserar privatpersoner, så bör man nog kunna visa mig de inlägg jag måste radera för att få ha bloggen kvar. Annars blir det svårt för mig att veta. Enkel matematik. 
 
Så ... jag väntar :)
 
I övrigt så har det varit helt underbart väder idag. Även om det varit lite småkallt, så har det varit sol. Det är fortfarande sol förresten :)  Efter middagen blir det en promenad vid vattnet. 
 
I morgon är det onsdag ... mittiveckandagen. Hoppas på sol då åxå :)  Då ska jag dra lite kätting med Molly och Kelly tänkte jag ....    Molly, hon drar som om hon inte gjort annat. Helt obrydd skulle jag säga. Kelly ... hon är lite mer .... skeptisk. Sista repan i lördags gick bra , men hon är lite misstänksam mot kättingen. Få se hur det går i morgon. Hon är ju inte TVUNGEN att dra heller. Trivs hon inte med det, så låter vi bli :) Inte svårare än så :)  
 
Ska försöka köpa mig en cykel förresten. Endera genom nån facebookgrupp, eller så en ny, billig. Paddy passar ju perfekt att cykla med, och jag tänkte mig cykla till jobbet under sommaren :)  Det är ju bara 8 km till jobbet, så det skulle passa perfekt. 
 
Nu ska jag botanisera i kylen för att se vad jag ska hitta på till middag :)
 
Tjing så länge

Tänkvärt!

Hittade följande berättelse på ett forum: 
 

Alla omkring och över 50 år borde läsa detta, kanske även den nya generationen.... J

 Jag skulle betala på ICA nyligen och den unga kassörskan föreslog att jag nästa gång skulle ta med mina egna kassar eftersom plastpåsar inte är bra för miljön. Jag bad om ursäkt och förklarade att vi inte hade det här miljötänket på våra dagar.

 Kassörskan svarade att det är det som är problemet. ”Er generation brydde sig inte tillräckligt för att bevara miljön till kommande generationer.” Hon hade förstås rätt i en sak – vår generation hade inte miljötänket. Men vad hade vi i vår tid?

 Efter långt funderande och sökande djupt i min egen själ insåg jag vad vi hade….. Då hade vi mjölkflaskor som vi lämnade tillbaka, läskflaskor som vi pantade. Butiken skickade tillbaka dem till tillverkaren, som tvättade dem och återanvände. Så de var verkligen återanvända många många gånger. Men vi hade inte miljötänket.

 Vi gick i trappor för vi hade inte hiss eller rulltrappor i alla affärer, skolor och företagsbyggnader. Vi gick till affären för att handla och vi tog inte bilen varje gång vi skulle förflytta oss några hundra meter. Men kassörskan har rätt, vi hade inget miljötänk.

 Då tvättade vi blöjor för att det inte fanns engångsblöjor. Vi torkade våra kläder på linor, inte i ett energiförbrukande monster. Sol och vindkraft torkade våra kläder på vår tid. Barnen ärvde kläder från sina syskon, inte alltid det senast märket. Men kassörskan hade rätt, vi hade inte miljötänket.

 På den tiden hade vi en enda TV eller radio i hemmet, inte en i varje rum. Tv:n hade en liten skärm stor ungefär som en näsduk – inte som halva Gotland. I köket blandade och vispade vi alltid för hand, vi hade inte maskiner som gjorde allt åt oss. När vi packade sköra saker i paket använde vi gamla tidningar att skydda dem, vi hade inte bubbelplast eller styrénkuddar. På den tiden startade vi aldrig en bensinslukande motor bara för att klippa gräset, vi sköt gräsklipparen för hand. Vi motionerade genom att arbeta så vi behövde inte gå till ett gym som använder elmaskiner som löpband, trappmaskiner mm. Men kassörskan hade rätt, vi hade inte miljötänket då.

 Vi drack vatten från kranen istället för att använda en plastmugg eller flaska varje gång. Vi fyllde våra bläckpennor med bläck när de tog slut istället för att köpa en ny. Vi ersatte rakblad i rakhyveln istället för att kasta hela hyveln bara för att bladet är slött. Men vi hade inte miljötänket då.

 På den tiden åkte folk buss, barnen cyklade eller gick till skolan istället för att göra föräldrarna till en taxirörelse (öppen 24 timmar om dygnet). Vi hade ett eluttag i varje rum istället för ett dussintal uttag i en förgrening. VI behövde inte ha en datoriserad pryl som skickar datasignaler 2000 mil ut i rymden för att hitta närmsta pizzeria (om det nu överhuvudtaget fanns någon).

 Är det inte lite sorgligt hur dagens generation beklagar sig över hur slösaktig den äldre generationen är bara för att vi inte hade ”miljötänk”?


Skynda Skynda

Det är sol, jag kom precis hem från jobbet .... ska bara hämta hundarna och gå en promenad :)  

Lätt matematik

Ett plus ett blir två. Två plus två blir fyra. Rätt enkelt så långt. När det sedan börjar bli ekvationer och en massa komplicerad matetmatik, så hänger jag inte med längre. Jag klarar bara av Lätt matematik. Så är det. 
 

Mail

Hej Maria,

Din blogg har blivit avstängd då vi har lösenordsskyddat bloggen ett par 
gånger och bett dig att ta bort önskat material.

Blogg bygdsiljumsmaria.blogg.se har blivit avstängd pga. uthängande och 
trakasserande inlägg av privatpersoner.

Läs vänligen vårt speciella stycke i användarvillkoren angående detta.

-- 
Med vänlig hälsning
Abuse
blogg.se

Vad tror ni om ovanstående mail som jag hade i inkorgen nu på morgonen? För det första har jag aldrig hängt ut och trakasserat någon privatperson, jag har väl skrivit om idioter och någon har tagit åt sig så till den milda grad att de anmält bloggen!

Att någon går in och lösenordsskyddar min blogg, utan att meddela mig varför, känner jag är oerhört kränkande, och det kommer jag att gå vidare med.

Jag har aldrig någonsin mottaggit något mail som ber mig plocka bort något material.
Och eftersom jag kan skriva det här inlägget, så antar jag att bloggen fungerar åtminstone just för tillfället. Vem som anmält bloggen för uthängande och trakasserier? Ja, det finns ju bara två stycken som anser att jag hängt ut någon, så det torde vara dem.

Men som sagt, jag har aldrig blivit ombedd att ta bort något material, och har därför inte gjort det heller. Vi får se vad som händer.

Nu ska jag dricka kaffe, sedan gå ut med hundarna. Ha en Bra Tisdag, och fyll den med något värt!

Gomorron

Fortfarande något galet

Måndag morgon. Termometern står på nollan, och det är strålande sol :)   Min kontorskollega Carina är tillbaka, så jag jobbar förmiddag som vanligt. 
 
Det är fortfarande nåt galet här på bloggen. Nu när jag skulle logga in, så gick det inte. Fel lösenord stod det bara. Jag som gjort mig till och bytt och allting. Nä, det funkade inte. Fick återställa lösenordet, dvs skapa ytterligare ett.
 
Ett annat bekymmer är att den kommentar jag fick igår, och godkände, inte syns. Det står ju att jag har fått en kommentar, men den går inte att se.   Så, det är mycket som är galet med bloggen just nu. 
 
Det blev lite sent igår, så jag är lite trött idag. Ska skynda mig att dra i mig kaffet, så jag hinner lite längre på promenaden idag tänkte jag. Känns som att jag behöver det :)
 
Idag är det 9 år sedan mamma dog. Jag tänker på henne varje dag tror jag. Nån liten kort stund sådär ... 
 
Ha en Mysig Måndag!
 
Gomorron
 

Nåt är galet!

Jag har haft en superbra dag, och nu håller jag på att knyta ihop den lite snabbt innan det är läggdags. Måste bara reflektera och förfäras!
 
Vardagslydnadskursen gick superbra, och jag är hur nöjd som helst :)   Efter kursen tog jag ut hundarna på en runda, sedan åkte jag på jobbet. På jobbet gick det åxå hur bra som helst :)  Tänka sig, det mesta har gått precis enligt planerna idag, kan det vara sant??!!!  
 
Nä, det kan ju inte det!
 
För några minuter sedan när jag skulle gå in på bloggen för att läsa hur mycket jag fått med i mitt tidigare inlägg i dag, så kom jag mig inte in. Lösenordsskyddat stod det. Inte nu igen!!!????   Japp, mycket riktigt. Kom mig inte in själv att läsa min egen blogg. 
 
Kom mig däremot in på själva skriv-sidan, och kunde, återigen konstatera, att under fliken "inställningar" så var alternativet "lösenordsskydda min blogg" ibockad.   Jag har INTE bockat i den. Lever bloggen ett eget liv helt plötsligt???   Jag bytte lösenord igår ..... och plockade bort bocken för lösenordsskyddat .... nu var den där igen. 
 
Bara så ni vet: Jag kommer INTE att lösenordsskydda bloggen! Om ni inte kan läsa min blogg för att det står att den är lösenordsskyddad - prova igen lite senare ..... det är bara nåt jävla fuffens som pågår, och jag hoppas att det snart ska vara åtgärdat. Tills vidare får jag själv logga in lite då och då och plocka bort bocken tydligen. 
 
Frustrerande - Ja!
 
Nu ska jag ta ut hundarna, sedan kryper jag isäng. Jobb i morrn igen :)
 
Gokväll

Söndag morgon

Vaknade kl 8 och såg sol :)  Låg kvar en stund och bara kände mig bra, innan jag klev upp för att koka kaffe. Nu är vi hemma igen och allt är som vanligt, dvs hundarna ligger kvar under täcket och sover en stund till :)
 
Ska bara dricka upp kaffet sen ska jag ta ut hundarna på morgonrunda. Kl 10 börjar ju vardagslydnadskursen och idag ska det jobbas bland annat med att lära hunden att ett kommando gäller, ända tills ett nytt kommer. I alla lägen. Vi börjar med kommandot "Sitt"  Då ska hunden åxå sitta, ända tills den får ett nytt kommando. Mycket användbart att lära hunden det :)
 
Nä, nu har jag stått här och druckit kaffe länge nog ... nu måste jag väcka hundarna :)
 
Ha en Bra söndag!
 
Gomorron
 

Hemma igen!

Igår åkte ju jag och Hannah iväg till Högnäs utanför Malå, direkt jag slutade jobba kl 12. Det är Hannahs sambos pappas hemställe, och Hannas sambo Robban, och hans pappa Ingemar, åkte dit redan på torsdagen, för att jobba i skogen. Jag och Hannah lastade hundarna och anslöt igår. 
 
Vi har haft det helt superbra :)   Sol och fint väder, det kom ett par snöflingor mitt på dagen idag, men det gick över lika snabbt. 
 
Igår när vi kom fram, lastade vi in grejorna sen tog vi en promenad med hundarna i skogen. Överlyckliga hundar :)  Vi åt middag rätt sent, jag och Hannah tog två glas vin medans Robban och Ingemar skulle installera en varmvattenberedare. Vi var alltså utan vatten efter kl 20 ungefär .... och när jag och Hannah inte orkade vara uppe längre, fanns det fortfarande inget vatten. Nåja, värre saker har väl hänt, det fanns  ju en slurk kvar i en vattendunk de hade haft med sig, då kranvattnet inte är drickbart de första dagarna efter att ingen varit där på länge. Vi borstade tänderna och tvättade ansikte och händer i alla fall, innan vi kröp isäng. 
 
Om jag sovit gott? Nä, det var alldeles för varmt :)  Jag är INTE van att det är typ 25 grader i sovrummet när man ska sova .... fniss. 
 
Hundarna klev upp före mig, och det har väl aldrig hänt tidigare. De var nog alldeles till sig av spänd förväntan :)
Strax före 8 klev jag och Hannah upp, det blev kaffe och frukost, sedan en timmes promenad. Vi hann bara gå en knapp halvtimme, så klev det fram några renar på vägen framför oss. Gissa vilken kavalkad Paddy ställde till med. Jisses va han skriker när han ser vilt!   Milo hakade på i oljudet, skrek och ylade, och man riktigt såg på honom att han inte hade en aning om vad han skrek på, eller varför, men han hakade på Paddy ....
 
Efter lunchen gick vi ut med hundarna och drog lite kätting. Superkul :)
 
 
Vi var ute en timme då åxå :)
 
Paddy har uppskattat att få vara där det går kika ut genom fönstret. Det var det första han gjorde när han kom in i huset - sprang till soffan, satte upp tassarna, och kikade ut. Sen har han nästan inte gjort annat när vi varit inomhus
 
 
Många skratt, härlig utevistelse, underbart att få umgås med Hannah ordentligt :)  Vi har haft en helt underbar vistelse därborta i skogen :)
 
I afton blev det fram med grillen. Supergod middag i strålande solsken avslutade dagen innan jag och Hannah lastade hundarna och åkte hemåt. Hade gärna stannat längre, men har ju vardagslydnadskurs kl 10 i morgon, sen ska jag jobba. 
 
Vädret under hemvägen var strålande, ända tills vi började närma oss Boliden .... då jädrar drog spektaklet lös och det formligen toksnöade ända tills vi var framme i stan, då sprack det upp igen. 
 
Hundarna formligen kastade sig upp i soffan och somnade, direkt vi kom in. Skönt att vara hemma åxå ....
 
Gokväll

Fredag?

Det känns som en måndag ... men bevisligen så är det ju fredag :)
 
Igår var jag ju hos lillebror :)  På vägen hem, stannade jag och rastade hundarna i Bygdsiljum. Vi gick en bit i skogen, där jag gått så himla många gånger, både vinter och sommar
 
 
Igårkväll, när jag skulle gå och borsta tänderna, så slog jag i stortån i tröskeln så hårt att det började blöda. Det var ju en trevlig avslutning på dagen. Not. 
 
Det snöade när jag vaknade ... sen blev det sol, och det var sol en bra bit ... sen började det snöa igen. Det var ändå inte det värsta, utan att stortån gör väldigt ont. Det är inget vidare bra, för jag och Hannah ska ju dra iväg till Malå i afton ..... och att trampa runt i skogen i foppa, är ingen hit. Men att pressa ner tån i gore-tex-skorna, är ingen hit heller. Det är helt enkelt bara att hålla tummarna för att tån gör mindre ont senare idag. 
 
Nä, nu är det dags att jag stökar mig i ordning för att fara på jobbet. Ha en Bra Fredag!
 
Gomorron

1:a Maj

Då var April månad slut, och Maj börjar. Idag ska jag åka till lillebror och uppvakta, både honom och Kevin. Kevin fyllde ju ett år för ett par veckor sedan, och Lillebror har varit nykter i 4 år idag. Det är åxå exakt två år sedan, just idag, som Daww kom flyttandes från Thailand med sin son, för att bo med lillebror :)   En dag smockfull med firande alltså :)
 
Jag vaknade kring 5, somnade om. Vaknade strax efter 6, somnade om .... vaknade av att Hannah ringde och väckte mig 8.15 :)  Nu står jag och dricker kaffe, ska strax gå ut med hundarna.
 
2 plusgrader och sol. Har sett på fejjan att det snöat ordentligt hos många igår och inatt. Det slapp vi :)
 
Nä, nu ska jag ta ut hundarna. Ha en Skön Första Maj!
 
Gomorron

RSS 2.0