Lite trötta



Ledig idag.... ahhh.... sovmorgon tänkte jag igårkväll och stängde av alarmet på telefonen så att jag inte skulle bli väckt halv 8. Fördelen med att bo själv och ha hundar som aldrig skulle komma på tanken att väcka mig är ju att sovmorgnarna kan bli hur långa som helst när jag är ledig :) 

Kl 7 vaknade jag av telefonen. Pernilla ringde. HOn hade försovit sig, dessutom låg hennes smink i Nisses bil, och han hade åkt till jobbet. Självklart fick hon komma hit och låna lite smink av mig. Medan hon stod och sminkade sig, stekte jag ägg åt henne så hon skulle få sig lite frukost innan hon drog iväg till stan och skolan. Jag kokade kaffe och när Pernilla åkt iväg strax efter halv 8 så var jag lix så pigg att det var lika bra att starta upp dagen. Hundarna var inte fullt lika pigga, så de la sig i sängen igen. Vi väntar en stund till, så det hinner bli lite ljust, sen tar vi en långpromenad tror jag. Det snöar lätt ute, är ca 9 minusgrader, så man får vara nöjd. Kunde ha VRÄKT ner snö, varit stormvindar, alternativt 28 minus. Så.... det känns riktigt bra :)

Jag fick inte sån träningsvärk som jag trodde att jag skulle få. Igårkväll kändes det som att dagen idag skulle bli en jobbig dag, men det blev inte så farligt. Fast.... ska väl inte ropa hej.... dagen är inte över än :)

Idag ska jag träna Paddy utomhus med att inte koncentrera sig så mycket på älg. Det är vansinnigt med älg kring där vi brukar gå, och han scannar området hela tiden. På kvällspromenaderna är det bara Kelly och Molly som får springa lösa, för de håller sig nära, även om de springer som attan. De springer en kort bit, stannar, nosar, gräver, tittar upp för att se var jag är, gräver lite mer, ibland stannar de kvar och gräver och har sig medans jag går förbi, vilket får till följd att de sätter upp världens fart för att komma ikapp när jag kommit en bit :) Eftersom Paddy har bra mycket bättre mörkerseende än jag, är jag rädd att jag inte hinner vara med när han får syn på nån älg, och det är såpass djup snö att jag inte vill att han drar iväg efter dem så han blir nertrampad.

Jag ska ta med mig lite leksaker för att Paddy ska lära sig att koncentrera sig på annat än älg. Har tränat förbudsträning inne (lägger fram två godisar och pekar på den han får ta, den andra får han inte röra) och det går bra. Nu gäller det att träna utomhus åxå.

Nä... nu blir det tretår, sen ner till tvättstugan tror jag, sen promenad. Ha en bra dag och kom ihåg att fylla den med nåt värt!

Gomorron

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0