Milo är här :)



Nu har jag ätit, både varmrätt och efterrätt. Till varmrätt blev det grillad nötytterfilé med vitlökssmör, och till efterrätt blev det färska jordgubbar och grädde :)  Supergott!  Ölen som jag kylde igårkväll för att dricka, blev ju kvar i kylen för att jag blev yr och gick isäng tidigt.... Ikväll har jag druckit upp den :)  plus ett glas rött. Nu har jag funderat på att gå ut med hundarna, och sen gå isäng. Trist? .. tjaa... finns inte så mycket annat att göra. Helt värdelösa program på tvn, ORKAR inte träna med hundarna mer idag... så... äh.. bara att gå isäng helt enkelt.

I morrn hoppas jag på fortsatt bra väder så att man kan vara ute mycket. På eftermiddagen bär det iväg till Robertsfors för att fira lillebror. Han har i morgon varit nykter i 1 år !!! så det ska firas :)

Ut med hundarna och sen isäng. Så får det bli. Hoppas ni haft en bra dag, och att kvällen blir superb.

Gokväll

Lördag.... valborgsmässoafton.

Står och väntar på att perkon ska bli klar. Idag är jag uppe lite tidigt, ska åka in till Burträsk och möta upp Hannah som jobbar på OK idag. Jag ska ta med Milo hit, för han ska vara här tills i morgon. Hannah och Lukas ska på festligheter i Umeå hos Hannahs Best Friend Miranda. Hoppas ni får en kul kväll :)

Igårkväll kände jag mig yr och gick och la mig redan 20.00. Det var INTE alkohol som var orsaken, starkölen som jag lade i frysen på kylning, flyttade jag till kylen när den var kall. Kände mig inte i form helt enkelt. Hoppas jag är på benen hela dagen och kvällen som kommer....    Ska ju träna hundarna  :)  Har suttit och kollat youtube-klipp på bla fritt följ, så NU förstår jag hur det ska se ut, och det är ju en bit kvar innan vi är där :)  men jag är så himla sugen på att fortsätta träna.

Nu blir det kaffe här

Gomorron

olustigt

Har ni varit med om att ni skrivit och skickat ett mail och sen ångrat det ni skrev?  Det hände mig sent igårkväll. Jag är ibland så himla korkad så hälften skulle räcka. Jo, jag skrev ett kort mail idag där jag bad om ursäkt....  Det handlar inte om att jag skällt ut någon eller nåt, men jag har kläckt ur mig saker jag inte behövde.... onödigt helt enkelt. Riktigt onödigt.

Gårdagen var i övrigt bra. Började med morgonpromenad runt byn, sen blev det träning av hundar. Med Kelly ett pass i fotgående

http://www.youtube.com/watch?v=dOGKbNxBg8A 

med Paddy ett pass i att gå hyfsat och hålla kontakt

http://www.youtube.com/watch?v=qHsT8ZHNfKg

Jag minns inte hur man bäddade in filmerna.... därav att det blev länkar istället.  

Det blev 3 st timmespromenader i superhärligt väder åxå, så igårkväll var vi nöjda med dagen.  Idag är det jobb som gäller, så jag ska ut alldeles strax på promenad innan det är dags att gå till jobbet. Det verkar bli härligt väder idag åxå :)   I morgon ska jag jobba vidare med att träna Kelly i fotgående, ska även börja med Molly. Ziggy ska få lite miljöträning, vi ska sätta oss utanför ica en stund och kika på folk.

Nä, nu ska jag klä mig och gå ut...

Gomorron


oj... bara en och en halv vecka kvar



Kelly med sin rosett, för att med bravur genomgått allmänlydnadskurs, som det står i diplomet :)

Dagen började med en promenad runt byn med hundar, Pernilla och Cilla. Efter promenaden var tanken att dricka kaffe på balkongen, men det var lite småkyligt så jag drack kaffet inomhus istället. Sen har jag varit ute på gården och tränat lite med Kelly och Molly. Ikväll tänkte jag hinna köra en sväng med Paddy och Ziggy efter jobbet och kvällspromenaden.

Nu ska jag lägga upp ett träningsprogram med Kelly. Det var rådet jag fick av instruktör Åsa när vi hade individuellt samtal igår på kursavslutningen. Hon sa att eftersom Kelly är så arbetsvillig och kontaktbar, så gäller det att gå vidare i träningen och inte stå och stampa på samma ställe. Så... nu ska jag sätta mig ner och göra en plan :)

Det är kanon att bli filmad ibland så man får se hur i jösse namn man bär sig åt. Det finns mycket att jobba på, med sig själv och sitt beteende, för att få allt bra. Man kan undra hur Kelly blivit så duktig... hennes begränsning är utan tvekan JAG. Men, kul blir det att jobba vidare :)

Nu är det dags att kränga på uniformen och gå till jobbet. Jobbar bara en och en halv vecka till.... 5 arbetsdagar... idag, fredag, sen måndag, onsdag och fredag nästa vecka. Sen är det slut.

Ha en bra dag allihop, och .... här kommer det: Fyll den med något värt :)


Avslutning



Ikväll har det varit avslutning på lydnadskursen med Kelly, Jag har tänkt lägga in nån filmsnutt åxå, men jag måste kolla igenom vad Pernilla riktigt har pysslat med under kvällen. jag bad henne fota och filma... men ska sanningen fram så vet jag inte hur hon tänkt riktigt.... ska försöka reda ut det hela och lägga in snuttar... åtminstone...

Nu är det dags.. eller hög tid.. att gå isäng.  I morgon är det arbetsdag igen...

Hoppas dagen varit bra och innehållsrik :)

Gokväll

Gud så skönt :)



Vilket superhärligt väder!!!! Det är väl egentligen NU det är som mest perfekt. Inte FÖR varmt, ingen mygg eller brems, inga getingar :) Gud så skönt!!

Katy har flyttat, jag hoppas att någon tar sig an henne, som inte har andra hundar, för den personen kommer att få en lojal och superhärlig kompis :)

Här är det så ofantligt skönt att ha bara sitt eget gäng. Molly, Paddy, Kelly och Ziggy.... Gud vilka härliga hundar jag har... helt ofattbart :)   I  morgon är det sista gången på lydnadskursen med Kelly. Pernilla ska följa med, så hon ska försöka filma några snuttar :)

I morrn ska jag följa Pernilla in till stan, det ska bli skoj. Ska mellanlanda på apoteket i Btk och hämta ut mer medicin, sen har jag väl egentligen inga ärenden... bara strosa runt. Gud så skönt :)

Nu väntar jag på att det ska börja tv-program som är nåt att se. Ska passa på att träna lite med hundarna före...

Gokväll

Konsten att njuta av solen



Inatt hade jag en yrselattack. Vaknade genomsvettig, yr, illamående.... det är en sån fruktansvärd känsla.... ville ringa Pernilla och gråta, be henne komma och hjälpa mig... men jag kunde inte fokusera blicken såpass att jag visste var telefonen var.... Jag kan säga som så, att jag är Glad över att natten är över.

Frampå förmiddagen kom jag mig nerför trapporna, ut med hundarna, sen upp igen. Riggade på balkongen, kokade kaffe, satte mig ner och blundade. Så gjorde även Kelly som satt i mitt knä. Njöt av solen.

Ziggy la sig tillrätta i biabädden och njöt han åxå


och Paddy,... han spanade







Molly har börjat gå lärling hos Paddy... hon känner att hon är rätta typen, och kamoflagefärgen är inget att säga om


Dagen har gått i vilandets tecken. Pernilla kom hit en sväng mitt på dagen, i övrigt har vi tagit det väldigt lugnt jag och hundarna. En sällsamt långsam promenad på eftermiddagen, sen tillbaka i sängläge. Nu är det nog snart dags för sista kvällspinket, sen isäng.... lite tidigt om man ser till klockan, men NOG sent om man ser till hur det känns i kroppen. Tänk att yrsel ska ta så fruktansvärt mycket kraft. Kraft man gärna haft till annat.... att verkligen kunna njuta av solen till exempel.

Vissa dagar hittar man inte så mycket att njuta av... fast det finns ändå en hel del om man tänker efter. Även om man mår pyton, ligger mest hela dagen, mår dåligt... så finns det ALLTID något att glädjas över. Om inte annat, så att det är övergående och man inte måste ligga och må såhär VARJE dag. DET vore förfärligt!

Med detta sagt, ser jag fram emot morgondagen. Förvisso jobb några timmar, men förhoppning om att det blir mer promenader och mer träning med hundarna, Hannah kanske kommer ... kanske hämtar upp grillen ur källaren :)

Nä, nu ska jag umgås med hundarna en stund innan det är dags att gå ut... förbannat... jag kom precis på att jag har tvätt i tvättmaskinen OCH i torktumlaren.... ooppss..... förlåt Grannar... det är inte första gången jag glömmer....  måste ner och fixa med det...

Gokväll

Lördag :)



Jag har överlämnat Katy för vidare transport söderut. Det känns skönt, både för mig, mina hundar, men säkert även för Katy, som får ett mer normalt liv. Jag önskar av hela mitt hjärta att hon får ett bra hem :)

Dagen började, som vanligt, med två promenader, sen riggade jag så att hundarna kunde gå ut och in som de ville till balkongen. De fick varsitt märgben att tugga på, medans jag satt och solade och drack kaffe. Det är HUR härlig balkong som helst :)


Det gnagdes


och gnagdes


och gnagdes


och gnagdes.....

Men INTE Paddy... Nej, han ville inte ligga med de andra och tugga på märgben... Paddy ville spana



så han spanade



och spanade



ditåt



och ditåt


och där flög det visst ett löv...



lille gubben ....



Molly myste i min famn.... och Paddy spanade vidare....

Det har blivit väldigt mycket promenerande idag.... ca 2.5 mil.... kanske inte så konstigt att jag bränt mig i solen :)  Men det gör inget.... fniss....

Nu ska jag strax gå isäng.... i morgon är allt som vanligt igen. Jag, Kelly, Paddy, Molly och Ziggy. Som det ska vara.   :)

Gonatt

Dags att avrunda



Långfredagen har verkligen varit lång. Eller, jag har HUNNIT så himla mycket på den här dagen rättare sagt. Klev upp 6.30. Varför kan man undra?  ... ja... helt enkelt därför att jag vaknade då :)

Drack kaffe, väckte hundarna, var ute i 45 minuter med mina, och 45 minuter med Katy


Därefter gick jag ner i tvättstugan och drog igång en tvätt, påbörjade projekt städning, samt drack ytterligare en kopp kaffe. Efter det tog jag ut Biabädd, filtar, ett par mattor, en trädgårdsstol med dyna, mina hundar samt ett glatt yrselfritt humör, och satte mig på balkongen :) Det var ljuvligt. ÅHH va härlig balkong jag fick :) En halvtimme satt vi där och gonade oss i solen, sen gick vi in och jag fortsatte med städningen.

Efter ett par timmar blev det en timmes promenad med mina vovvar, sen en timmes promenad med Katy. Efter det.... mera städning, ner i tvättstugan...  sen UT på gården för att träna vovvar var för sig. Köttbullar, koner, kinahattar, musmatta, pannunderlägg,  klicker och Kelly. Gick förträffligt! Köttbullar, klicker och Molly, gick förträffligt. Köttbullar, klicker och Paddy, gick bra. Köttbullar och Ziggy. Gick hyfsat. Köttbullar och Katy.... jodå, det gick bra.

Lite mer städning, 14.30 en sen sill-lunch, och efter det ringde Pernilla. Hon var ute och gick. Jag kopplade mina hundar och hakade på, så det blev en timmes promenad med mina hundar. Hem, Slappa, Sitta vid datorn, Ut med Katy i 45 minuter.... sen hem igen. Middag med tillhörande starköl,  jo nånstans på vägen har jag smuttat en Laphroaig åxå.... :)

Så... över 5 timmars promenad, städning, tvätt, lydnadsträning samt att sitta på balkongen i solen.... det är fanimig inte illa tycker jag. Jag är supernöjd med dagen och jag har mått riktigt bra :)

I morrn kväll, eller rättare sagt i morrn natt, ska jag åka in till stan och överlämna Katy till den som kör ner henne till Nyköping för vidare transport till Säffle. Sen är det bara jag och mina hundar kvar. Ska bli skönt !! Det har varit några jobbiga veckor för oss alla.

Det börjar vara dags att krypa isäng nu. Hundarna har varit ute för sista pinket, så det är bara att borsta tänderna och krypa isäng. I morrn hoppas jag på fortsatt sol. Har tänkt vara ute mycket med hundarna, trötta ut Katy rejält under dagen, så att hon sover under bilfärden ner till Nyköping :)

Hoppas ni alla haft en bra långfredag!

Gokväll

Långfredag



I morse var jag ute med hundarna 2x45, startade en tvätt, hämtade en solstol, tog med biabädd, mattor och filt till hundarna, sen gick vi ut på balkongen. Katy fick stanna inne. Det var superskönt att sitta där en stund och filosofera. Efter en halvtimme gick jag in och började städa, tvätta upp soffan, dammsuga... sen ut på gården med hundarna en och en för en stunds träning.



Sent i morgon kväll åker jag till stan för att möta upp han som ska ta med Katy ner till stockholm. Så... i morrn natt blir första natten utan Katy. Ser faktiskt fram emot det. Ser åxå fram emot att få höra hur bra Katy kommer att få det i sitt nya hem. Hon kommer att bli en riktig kompis till en ägare utan andra hundar.

Klockan är bara mitt på dagen och jag har redan hunnit en hel del. Det märks att man klev upp 6.30... eller så är det för att långfredagen är så mycket längre än andra dagar :)

 Nu ska jag ta mina hundar och gå en promenad innan jag fortsätter städa.

Ha en bra dag allihop :)

En lugn kväll....



Så är torsdagen i det närmaste slut....  eftersom jag jobbat idag, och även igår.... så är jag helt färdig. Jag brukar ju inte jobba torsdagar, men eftersom vi har stängt i morrn så jobbade jag idag istället. Efter jobbet blev det en timmes promenad med hundarna, och TACK och LOV så ställde Pernilla upp (som vanligt) och tog Katy, så jag behövde bara gå En sväng. Det kändes bra när man jobbar till 17.30.

Till middag blev det en LCHF-pizza som avnjöts framför tvn. Såg det här nya ... herr och fru heter det väl?  Var kanske inte RIKTIGT så bra som jag hoppats... förrän den sista avdelningen, det var rätt kul :)

Visst är det lite festligt... det här med att känna varandra väl. Hur många känner varandra sådär riktigt Väl? Jag har EN (förutom Pernilla och Hannah) som kan svara på de flesta frågor om mig, hur jag är och hur jag skulle agera i olika situationer. Det är Annica.  Hon är den som känner mig bäst. Det är skönt att prata med någon som känner en väldigt väl.... ibland kan man nästan bli irriterad... men det är för att man VET att det HON tror är det rätta.... det ÄR det rätta.... ibland vill man kanske maskera och tro sig vara bättre, vara på ett annat sätt... men hon VET hur jag är :) :) :) så det går lixom inte spela allan och tro att hon skulle gå på det ... fniss....

Man behöver inte känna mig så VÄRST bra för att förstå att jag är rätt trött nu. Jag är ingen nattuggla av rang, knappt ens en kvällsmänniska....  så jag ska inte vara uppe så värstans länge till. Hoppas på en natts hyfsad sömn, hoppas vakna till en dag med bra väder så att man kan vara ute hela dagen :)  I övrigt tar jag det som det kommer.

Ska städa och såhär i grevens tid, gå ner i förrådet och hämta upp en påsk-grej eller två :)  Har en kyckling... nä.. det är ingen kyckling, det är en höna...  i tyg... ful som stryk, men hon har hängt med i några år... Hon är döpt åxå...  fast nu när jag tänker efter..... har JAG henne, eller har Pernilla eller Hannah fått överta henne?  DET blir morgondagens gåta att kolla upp.

Nu ska jag ut med hundarna, sen gå isäng.

Gokväll

När åker vi?

Perkon puttrar... hundarna sover än... jag är jätte-jätte-trött....  sover dåligt på nätterna nu, hoppas det ger sig under helgen.  Idag är det jobb som gäller.

Precis nu när jag står här och skriver, så ger skrivaren nåt ljud ifrån sig.... undrar vad den håller på med. Det är inte VARJE morgon, men flera gånger i veckan jag vaknar av det där ljudet, samma tid varje gång. Eller, det kanske LÅTER varje morgon, men jag vaknar inte alltid...

Ser ut att bli en härlig dag, åtminstone om man ser till vädret. Tinnitusen är så högljudd så jag tänker flera gånger i timmen: Jag blir galen ... men inget händer, så jag ÄR nog redan galen... fniss  

Nä, det finns varken kloka tankar eller djupa funderingar den här tiden på dygnet i mitt trötta tillstånd. Det är bäst jag fokuserar på att dricka kaffe, ta mediciner, gå promenader och sen gå på jobbet. 

Jo förresten, när åker vi?  Jag gör mig klar direkt efter jobbet, grenslar kvasten och drar ner till korsningen, så möts vi där. Wrooooom

Gomorron

Ziggy, var fick du all leklust ifrån :)



Dagen idag började med promenader x2. Hundarna fick springa lösa på avlägget nedanför fyran, åh herregud vad de rejsade. Katy fick leta hela morgonens fodergiva där, och hon fick hålla på i goda 20 minuter innan hon hittat allt. Sen var hon helt slut :)

På jobbet har det gått hyfsat ändå... varit ostadig, men inte mer än att det funkade. Härligt :)

Efter jobbet kom Pernilla och följde mig ut med hundarna på en timmes promenad. Tack Pernilla! Det var skönt att slippa kvällspromenad x2 när man jobbat..... 

Kvällen har löpt på utan att jag behövt anstränga mig. Telefonsamtal och mail.... umgåtts med hundarna... sen har det inte varit mer, och inte hunnits mer. Nu dags att ta ut hundarna för sista pinket, och sen isäng... i morgon jobbar jag igen. Brukar ju inte jobba torsdagar, men gör det eftersom vi har stängt på fredag.

Btw, Ziggy fick upp värsta bus-ilet ikväll. Han lekte med mig så det stod härliga till :) :) Det var så himla roligt. De andra låg och gnagde ben så det var bara jag och Ziggy.. och det var nästan så jag undrade vad han fått i sig för nåt... hahahahaha... det var verkligen FULL GAS på killen :)   Nu ligger han och gnager han åxå, så han lär sova gott inatt efter allt bus :)

Nä, nu är det gonatt härifrån. Hoppas ni haft en bra dag och en härlig kväll :)

Gonatt

Sol ute, sol inne

Precis i detta NU så är det nog mer sol inne än ute, men det kanske klarnar upp....   Solen härinne består mest i att Katy fått ett hem, så hon ska få leva som en vanlig hund :)   Det medför ju även att jag, Kelly, Paddy, Molly och Ziggy får leva som vanligt åxå. Förhoppningsvis åker hon på söndag. Det låter lite hårt att säga förhoppningsvis... men jag tror att alla förstår vad jag menar.

Meniére vägrar lämna mig i sticket helt.... han klamrar sig fast trots alla dessa tabletter.... men jag är på benen i alla fall.

Idag ska jag jobba, börjar kl 11. Jag har sparkat igång perkon för andra gången idag... kändes lite för tunt med bara 2.5 koppar i morse... så jag fyller på med några till för att få ordning på dagen :)

Ha en bra dag!


Världens bästa Kelly <3



Har nyss kommit hem från lydnadskursen med Kelly. Jag är så stolt som en matte kan vara :) Alla på kursen är så imponerade av Kelly och den fullständiga kontakt vi har. Jag är imponerad själv åxå om sanningen ska fram. Kelly är helt otrolig....  hon håller ögonkontakt med mig i alla lägen, och då spelar det ingen roll vilka störningar som bjuds. Det är KUL att träna hund när det är så.  Nästa gången är sista gången, då ska vi få prova lite agilityhinder och några rallylydnadshinder, det ser jag fram emot. Har ju anmält Kelly till Rallylydnadskursen i maj :)

I övrigt idag, så har det varit promenader i härligt vårväder, träning av hundar ute på gården, Pernilla har varit här och promenerat med mig, hon åt åxå middag här. Det är så himla kul att umgås :)  Hannah har precis meddelat per telefon att hon bakat bullar :)

Strax en kvällsrunda x 2, sen möjligtvis tvn en liten stund.... sen är det nog hopp isäng som gäller.  Herr Meniére vägrar försvinna helt, men han har åtminstone lämnat mig delvis.... mår betydligt bättre idag, även om det inte är helt bra så är det skönt att känna sig åtminstone någorlunda.

Hej hopp för ikväll :)

Lite hängig?



INGEN kan se så döende ut som Paddy... har ni sett honom pigg och alert på NÅGON bild?


Fan... är han sjuk eller?


Är han DÖENDE??



Men GUD.... Ring veterinären!!



Han kan inte ens öppna ögonen



SLUTA FNISSA PADDY... man Spelar inte DÖENDE sådär....

Hur har dagen sett ut i övrigt??.... Tja.. förutom ängslan för Paddys hälsa... fniss....  så är det väl i ärlighetens namn min egen hälsa som stått i fokus. Ja... förutom Katy då. Hon har åxå en förmåga att hamna i fokus



Pernilla kom hit i morse så vi följdes runt byn...  det var helt klart kämpigt, men det gick. Alla ska ha klart för sig att Meniére inte är en herre som sticker bara för att det blir morgon. Nädå, han stannade kvar på frukost, lunch och även middag..... även om han inte ens fick smaka ens en tugga av min fiskgryta. Om den var särskilt god vet jag inte.... jag kastade i mig snabbt så att inte herr Meniére skulle norpa nåt.... mätt blev jag i alla fall.

NU verkar Katy äntligen ha fått ett nytt hem, och jag är så glad :)   Hon är, som jag sagt tidigare, en drömhund... hos rätt ägare. Det kommer att bli kanon för henne, hamna hos någon med hundvana, som inte har några hundar nu :) :) :)  ÅHHH... Hon är så himla fin... det kommer att bli jättebra :)

I dag var jag hemma från jobbet... i morrn är jag ledig..... hoppas verkligen att allt rätat till sig tills på onsdag... då jobbar jag igen. Jag verkligen AVSKYR att må såhär... och det går knappt att beskriva heller... inte för att det spelar någon annan någon roll... jag menar... vem ska jag beskriva för?  Hundarna??

Det enda de bryr sig om just NU är att komma ut och pinka innan det är läggdags.... så det är bäst att jag tar ut dem :)

Hoppas ni haft en bra dag... och kom ihåg... bara för att JAG inte är på topp... betyder DET inte att NI inte kan vara det :) :)

Gokväll

Söndagkväll

Dagen idag har varit blåsig kan man säga, snudd på stormig. Både utomhus och inne i skallen. Jodå, ännu ett inlägg som har karaktären av en surkärrings bikt. Jag hoppas att alla mina negativa vibbar inte drabbar er nämnvärt, utan kan passera lika snabbt som dagens vindar har gjort.

Morgonpromenaderna blev varken långa eller särskilt innehållsrika. Det kan ni trösta er med, ni som tycker att jag skryter när jag berättar hur mycket jag promenerar, springer, tränar och håller igång. Den här dagen hamnar inte i kategorin - träningsdag.  Jag har legat mycket idag.... haft sällskap både av hundarna och Meniére. Små korta rundor ute med hundarna.

Jag åkte ändå iväg på kurs med Kelly.... tänkte att det är väl bara att jag sitter i bilen hela tiden om jag inte orkar vara på banan. Idag var det inkallning med köttbulls-störning, slalombanan med köttbulls-störning, hälsa-övningar, sen det vanliga : sitt/sitt kvar, ligg/ligg kvar stå/stå kvar medans de andra ekipagen går förbi.  Kelly är den ENDA, som inte låter sig störas, vare sig vid inkallning eller slalomgående, vare sig av köttbullar, leksaker, eller att instruktören kommer nära och kastar en boll.  Instruktören sa flera gånger att Kelly har HÖG motivation till allt jag ber henne om, och det VET jag. Hon är helt fantastisk att jobba med! Det jag måste jobba mer med, är hennes uthållighet. Om jag ber henne sitta vid min sida, så har hon inte lust att sitta hur länge som helst, utan vill gärna börja snurra, ligga, köra olika tricks, för att kolla vad det är hon ska göra härnäst.... Måste träna på det där...  Det är som att hon inte förstått att man kan sitta hur länge som helst... det BEHÖVER inte hända nåt hela tiden... eller rättare sagt, hon behöver inte GÖRA nya grejer hela tiden.

Efter kursen blev det hem, ut med hundar, ge dem mat, värma en kopp kaffe i mikron, och sen iväg på säsongens sista Zumba. Ikväll var första kvällen då jag inte gjorde några moves, utan stod stilla och skrek bara.... när man har Meniére som sällskap så dansar man inte...  herr Meniére är inte bra på att dansa helt enkelt. Kändes väldigt jobbigt att ha honom som eskort på säsongens sista Zumba... hade hellre gått själv... men han vägrade stanna hemma.

Nu är jag hemma igen.... ska strax gå ut med hundarna en sista sväng innan det är läggdags. Tyvärr verkar det som att Meniére har tänkt stanna över natten åxå... något jag ABSOLUT inte bett om...

Blev ingen middag ikväll.... eller jo... jag har tuggat i mig några mamma scans köttbullar.... som jag köpt endast som träningsgodis till hundarna.   Inte mycket köttfärs i de köttbullarna kan man säga.... Ska inte ta fler... det duger som hundgodis... men inte så mycket mer...  

Nä.. det var surkärringens kvälls-bikt. Hoppas ni haft en bra dag, och att ni fyllt den med nåt värt :)

Gokväll


Tjo flöjt



Idag har jag varit till stan... vilket inte sker sådär överdrivet ofta. Jag har shoppat dessutom, vilket händer ca en promille av de gånger jag är in till stan :) Det blev, två par skor, ett par foppa och ett par walkingskor, lite tuggben till hundarna, och ett nytt halsband till Ziggy, eftersom han tuggat sönder sitt förra :)  Jag, Pernilla och Hannah gick på stan. Det var kanonkul att gå på stan med tjejerna. Tyvärr var Hannah tvungen lämna oss kring 11.40 för att kuta iväg på jobb, hon skulle jobba på ok på kanalgatan. JAg och Pernilla gick och lunchade med Nina och Mikael, som vi träffade på stan, sen gjorde vi snabbt övriga ärenden vi skulle göra. Pernilla började jobba kl 15 på kiosken i Btk, så jag lämnade henne där och körde hem. Snabbt ut med Kelly, Paddy, Molly och Ziggy, sen upp med dem och ut med Katy. När jag var ute med henne kom de som skulle titta på henne.

Jag tror nog att de gillade henne, men känner mig tveksam till att de kommer att ta henne. Hon är så .... mycket... Too much kan man säga.... tyvärr.

Ikväll har jag så jävla tinnitus och så jävla feltryck i skallen. Ursäkta mina svordomar, men jag är så förbannat less på denna jävla meniéres sjukdom. Jo jag vet att alla har NÅGOT. Jag vet att många andra har det värre, både på längden och på tvären...men jag är så inni helvete trött på denna yrsel.

Såja.... då var det sagt. Jag är en av de mest positiva människor jag känner i övrigt, men ibland måste man bara få ..... tycka att situationen är förjävlig. Det är helt normalt och är alla människors rätt. Man KAN inte vara glad jämt... man KAN inte orka med alla situationer med ett leende på läpparna. Det vore endera omänskligt, eller ett spel. Livet är INTE så positivt jämt... och ingen har ens påstått att det SKA vara det. Så.... just nu är det inte det... men det är inte hela världen.. jag VET att det blir bättre... jag VET att det blir sommar... jag VET att det går över... jag VET att i morgon är en ny dag.  Jag VET att jag snart får gå isäng....

Jag vet åxå att det kommer att kännas mycket bättre en annan dag.... i morgon eller nästa dag... eller nästa... eller nästa... NÅN gång lättar det... DET ser jag fram emot.

Gokväll

Lördagmorgon

Klockan är inte så mycket, perkon puttrar, hundarna sover än. Så snart jag druckit mina 3 koppar kaffe, ska jag börja gå ut med hundar. Kl 9 kommer Pernilla och hämtar mig, då åker vi in till stan :)  Länge sen man var på stan nu.... blir ju så när man har alla hundarna och ingen bil. Lite tantvarning kanske  ... fniss

Igårkväll la jag mig tidigt. Ja, det är ju ingen ovanlighet för att vara fredag  precis, men jag tror till och med att jag la mig tidigare än vanligt. Känns rätt så bra, än så länge ska jag kanske tillägga. Ska ta med mig medicin till stan så att jag kan ta mitt på dagen åxå, maxdos är det som gäller. 12 betaserc och 2 furix per dag är maxdosen... jag kör på den ett tag till.

Nu håller vi tummarna för Katy i eftermiddag. Strax efter 15 kommer de och tittar på henne.



Nu blir det kaffe!
Gomorron

Fredagsmys



Ska börja med att säga att även om det inte syns på den HÄR bilden, så har Ziggy gått ner lite i vikt :)

Den här fredagen blev som så att jag var tvungen gå hem från jobbet 12.30  Jag har INTE mått bra... tinnitusen är helt fruktansvärd, och ostadigheten jobbig. Hundarna fick gå ner på gården bara, mitt på dagen. Kl 17 kom Pernilla och hjälpte mig, vi gick en väldigt väldigt långsam 40 minuters promenad...  Efter det har jag bara vilat. Ska fortstätta med den sysselsättningen ända fram tills det är dags att gå isäng.

I morrn ska jag åka med Pernilla in till stan en sväng. Måste köpa Ziggy ett nytt halsband... det förra tuggade han sönder.  Hannah möter upp i stan åxå, så vi ska gå och luncha allihop :) Det ska bli kul! Hoppas att jag mår bättre då än vad jag gör nu.

I morrn afton kommer det några för att se på Katy, hoppas hoppas att de vill ha henne, så att hon får komma till ett eget hem.





En del är så trötta så ögonen svider..... <3

Gokväll


Morgonpromenad Fredag



Morgonrundorna är avklarade, nu ska jag jag peta i mig lite frukost, sen bär det iväg på jobbet. Oj vilken tinnitus jag har.... snacka om öronbedövande.

Eftersom fredagar även normalt sett är välidgt jobbiga och jag brukar vara extremt trött på fredagkväll, så lär jag inte vara piggare den här fredagen antar jag. Men det är ju ljust ute när man kommer från jobbet, så det finns ju förhoppningar om att man känner sig åtminstone LITE pigg :)

Nä, dags att rotera.

Gomorron

Börjar dra ihop sig

Hockeyn verkar gå skit.... så jag orkar inte kolla. Och nuförtiden bryr jag mig inte lika mycket som jag gjorde förut. Tänk, under 5 års tid så missade jag inte en hemmamatch....  nu är det inte lika allvarligt. Det känns skönt, för när det var som värst så mådde man rent dåligt efter en förlust... inte bara den kvällen, utan flera dagar efteråt. Är det friskt?  Tror inte det... så nu nöjer jag med att förvisso heja på Skellefteå AIK, och bli glad när de vinner, men jag bryter inte ihop om de förlorar. Jag ser gärna matcherna på tv nu när de sänts på tv4, men nu när det lixs går åt h-vete så orkar jag inte kolla tills matchen är klar. Jag ska gå ut med hundarna istället, och sen krypa isäng

Dagen idag har bestått av promenader, träning med hundarna, promenader..... och sen inte så mycket mer. Skönt att vara ledig :)

I morrn är det jobb igen, och jag hoppas att de hör av sig, de som vill träffa Katy. Detta är så otroligt påfrestande, så jag vet inte ens om någon kan gissa sig till hur det är?  Nåja, spelar ingen roll heller, det blir ju inte lättare för det.

Nä, nu blir det ut med hundarna, sen isäng. Ha en fortsatt bra kväll och en Natts God sömn :)

Gokväll

Gomorron Torsdag



Dagens morgonpromenader är avklarade. Solen lyser och det ser ut att bli en sån där dag när man känner att man har för mycket kläder på sig när man kommer ut. Det är mycket snö kvar än, men jag tänker att den försvinner nog snabbt om det får vara såhär varmt någon vecka till. Så himla skönt det ska bli med vår och sommar!! Vintern har varit rätt så dryg ...

Katy är fortfarande kvar. Jag hoppas att de kommer ikväll och träffar henne de som hört av sig. Hon förtjänar att få ett eget hem där hon får boa in sig och där det finns ägare som har den tid och det engagemang som behövs.

Hon älskar att leka, har verkligen ett stort leksinne, hon är så glad, kontaktbar, trevlig.... ja... det finns bara positiva saker att säga om henne, förutom hennes sätt mot de andra hundarna.

Nu ligger mina vovvar i sängen och snarkar efter promenaden. Jag ska dricka kaffe, sen köra runt med dammsugaren ett varv. Jag längtar till lunchen :)   för det blev över kycklinggryta som Pernilla lagade igår... ja det har jag visst inte berättat. Hannah och Pernilla var här igår nästan hela dagen, så när jag kom hem på lunch så hade Pernilla lagat en suveränt god kycklinggryta, Hannah hade varit ute med hundarna (förutom Ziggy som vägrar gå ut med någon annan när jag är borta)  Ziggy.... min älskade Ziggy..... <3



Han är för mysig den herren.... snacka om enmanshund....

Kelly är åxå en enmanshund och vill inte gärna hänga med någon annan än mig



Paddy är bästa kompis med alla


och Molly.... söta lilla Molly.... hon är åxå kompis med alla och envar :)



Nä, nu kaffe.

Gomorron

I give up snart

När man är så slut så att ögonen svider, öronen tjuter, energin är slut. NÄr man bara vill GE UPP. När tankarna hela tiden kretsar kring EN SAK. KATY MÅSTE HITTA ETT NYTT HEM!! Javisst hon är en drömhund, javisst hon är lättlärd, mysig, kramig, kelig, lekfull, busig...men ändå... Hon måste härifrån!!  NU har jag haft henne i snart två veckor, och det är bara för mycket. Nu orkar jag inte längre.

Det är bara Too much just nu. Katy, uppsägningen.. ja, det var visst inte mer, men för mig är det för mycket. Återigen påminns jag om att jag har en "kod" på arbetsförmedlingen... jag står inte till den öppna arbetsmarknadens förfogande. På det sättet jag påminns, är att jag inte kan söka bara vad som helst. Det funkar inte. Så, det blir begränsat.

Om det fanns ett arbete som gick ut på att promenera x antal mil per dag, så skulle jag söka det. Det funkar ju åtminstone när jag inte är inne i ett skov.

Nä, nu ska jag ta ut hundarna, sen gå isäng.

Gonatt

Halvsover



Jadu Mollygumman... jag är åxå trött... så nu kryper vi isäng va?!

Dagen har bestått av 4.5 timmar promenader.... en timme träning med Molly och Kelly, core, styrke ... är det nåt mer? Tror inte det. Just nu består den av Tinnitus, tinnitus och tinnitus.

Hannah har kommit och ska sova här. Hon sitter och ser tv, själv måste jag krypa isäng nu för att orka upp i morrn. Nu MÅSTE Katy hitta ett annat hem....

Gonatt

Sängdags

Måndagen är slut. Nu är det hög tid att krypa isäng. Tröttheten är mer eller mindre bedövande och det ska bli skönt att krypa ner under täcket, stänga av alarmet på telefonen, och somna. I morgon är jag ledig. Hoppas på härligt väder :)  Ska vara ute med hundarna så mycket det bara går:)

Nä, nu kojar vi :)

Gokväll

Ny vecka igen

Då var det återigen måndag. Efter den här måndagen har jag bara 3 måndagar kvar att jobba som ICA-tant. DET känns ju lite märkligt. Träningen och Zumban slutar för säsongen ... så då är jag inte Zumba-tant eller tränings-tant heller.... Kvar blir Hund-tant och ... tant :) :) :)   och det är ju tillräckligt faktiskt.

Inatt blev det taskig sömn...  02.20 behövde Paddy ut... då var han skitnödig. Tur det inte är så kallt, för jag orkade inte ta på mig mer än skorna. Nattlinne och skor blev det, och det gick bra.

Pernilla kom hit så vi gick en promenad 6.30 - 7.30 . Det var skönt redan då, inte så himla kallt. Härlig start på dagen :)  Snart blir det frukost här... funderar på att göra lite korv stroganoff: korv, lök, lite ketchup och grädde. Det får bli dagens frukost :) 

Nä, bäst börja rotera. Ska hinna träna med Katy en stund innan det är dags att gå till jobbet. Har tänkt träna lite apport med henne. Köttbullar, apportbock och klicker. Sen ut. Men nu lite korv stroganoff.

Gomorron.

Kelly



På dagens lydnadskurs gick det så himla bra... har gjort så de övriga gångerna åxå. Så till den milda grad att instruktören Kryddade med störningar så att det skulle bli någon utmaning :) Det är så himla kul att träna med Kelly, hon är helt suverän.

Förra söndagen for jag inte på kursen, eftersom det var en sån kalabalik med Katy. Hundarna var rädda och uppjagade så jag tänkte att det var ingen höjdare att dra iväg. Jag var lite ledsen eftersom jag missade en gång... kursen är trots allt bara 6 gånger. Nu idag fick jag höra att förra söndagen blev inställd, så jag har inte missat nåt :) :) :)  

Nu ska jag anmäla oss till rallylydnadskurs i maj. Det är ju bara att smida medans järnet är varmt tänkte jag :)  Hade velat gå viltspårskurs med Paddy, men den kursen är tydligen redan full. Äh, jag anmäler oss ändå, det kan ju vara någon som faller bort.

I detta nu skulle jag ha varit på Zumba... men ni vet.. jag är inte mer än människa och efter allt som varit kring uppsägning, Katy, allt detta motionerande plus min meniére.... gör att jag inte mäktar med. Cilla fick ta passet, och det funkar ju lika bra det. Själv ska jag kanske ta ett glas vin och ..... ja.... kasta upp fötterna på rumsbordet kanske.

Nu ligger samtliga hundar och tuggar ben. Jag ska försöka röra ihop nåt att äta. Sen tv-soffan.

Hej så länge :)

Katy, fina, fina Katy



Man skulle så gärna vilja kunna tala om hur fin Katy är, så att alla förstår.... samtidigt som hon ju gått hårt åt mina hundar... men skulle Katy vara ensamhund så är hon nog den bästa hund man kan få. Hon är så otroligt kontaktbar, lättsam, glad, lättlärd, lätt att ha lös, kommer som ett oljat skott på inkallning.

Jag har promenerat ca 3 timmar per dag med henne, samt tränat koppelträning, lite sökövningar, tex så har jag haft med hennes torrfoder ut på promenaderna och spridit ut på olika ställen, så att hon fått söka maten. Det tror jag hon  gillar :)  Jag har klickat in henne och jobbar mycket med att hon ska gå fint i kopplet.

Katy har, nu när hon stressat ner, visat att hon inte bryr sig om andra hundar som vi möter på promenaderna. Om andra hundar skäller på henne så svarar hon aldrig.  Däremot älskar hon människor och hoppar gärna. Hon är stark som attan.

Hon är lätt att ha ögonkontakt med. Jag tränar en hel del att hålla en köttbulle i ena handen, ovanför mitt huvud eller snett ovanför. Hon kan hålla ögonkontakten länge utan att titta på köttbullen. Lugnt och fokuserat sitter hon och tittar mig i ögonen.

Springer gärna efter pinnar. Nu för en stund sen när vi var ute, så var vi ute lite kortare tid än vanligt, så jag tröttade ut henne lite genom att kasta en pinne långt ute i snön. Snön är mjuk och regnfylld och djup, så hon fick jobba nåt kopiöst för att springa och hämta. Väl tillbaka så fick hon sitta en stund och varva ner innan jag kastade igen. Hon blir inte helstissig och stressad när man kastar, utan sätter sig lugnt ner och väntar på nästa kast.

Katy har mer vakt än jakt i sig. Hon skäller som en hel karl om hon hör nåt i trapphuset, men när hon idag tänkte rusa efter en fågel räckte det med ett kort : Nej , så bröt hon omedelbart och kom störtande för att få en köttbulle.



Jag skulle så himla gärna behållit henne själv.... Mina barn, speciellt Pernilla, den äldre, har verkligen fastnat för Katy. Vi har varit ute och sprungit några gånger tillsammans jag och hon och hundarna, och Pernilla har varit ute och sprungit några gånger med henne själv åxå, och Katy är en perfekt joggingkompis. Hon springer nära utan att vara ivägen, stannar inte och nosar, utan håller jämt tempo.

Katy... fina fina Katy....

Hannah har sovit här :)



Samtliga hundar ville säga gomorron :)

Sovit rätt bra inatt... vaknade någon gång, förmodligen när puben stängde och folk pratade härutanför, Katy skällde för full hals. De andra hundarna var tysta, men Katy skötte allt själv. Det är mer vakt än jakt i henne kan jag lugnt säga.

MysMolly ligger som vanligt nära Hannah när hon sover här



kikar i ögonvrån så att ingen kommer för nära



Nu blir det någon form av frunch här, sen blir det väl att gå ut med hundar igen. Idag ska jag iväg på kurs med Kelly, jag hoppade över i söndags eftersom alla hundar var så rädda pga Katy. Idag är det nog ingen fara att åka iväg, men vi får se hur Kelly mår, har ju legat lågt med träning i veckan, vill inte pressa henne.  Men hon tycker nog att det är skönt att komma bort härifrån ett tag :)

Ha en bra söndag!

Gomorron

såhär känner jag mig åxå



Trött... sliten...   Det är lördag, klockan är 19.30 och jag skulle vilja göra kväll. Men.. det är väl bäst jag försöker vara uppe två timmar till... eller helst liite längre, för Hannah kommer efter att hon slutat jobba, så hon dyker upp efter 21.30 för att sova här.

Dagen har varit fullsmockad, promenader, träning av hundar, mer promenader, städning, tvätt, ännu mer promenader, hockey, ytterligare promenader.... strax en köttbit och ett glas rött.

Katy är fortfarande kvar. Det tar mycket energi det här och jag hoppas att rätt hem snart dyker upp. Hon är ju helt perfekt om det inte vore för det här med andra tikar.... fasen åxå...

Jag orkar inte tänka mer... jag är för trött....  Hoppas ni haft en bra dag och att ni får en bra kväll. Det är pub på vestmans, men jag ska inte dit. Förvånad någon??  Fniss...

Nä... ska börja fixa med mat.

Gokväll

Hej Hopp :)



Fredag... det är den dagen på veckan som är allra tyngst. Om det inte vore för att hundarna måste ut så skulle jag gjort kväll för mer än en timme sen.

Efter jobbet blev det 2x45 minuters promenad, för Katys del blev det även lite träning. Koppelträning plus att hon fick maten utspridd utomhus så hon fick leta igen den själv. Kula för kula.

Till middag blev det salladsblad med het räksallad... orkar fasen inte göra nåt annat. Det får bli i morrn man kokar ihop nåt kulinariskt.

Oj va jag längtar isäng....  är så trött och slut så jag är nästan illamående... ni vet sådär så att tårarna nästan tränger fram. SÅ trött är jag. Fredagstrött x2 typ. Men jag måste försöka hålla mig vaken en timme till, annars klarar nog inte hundarna att hålla tätt tills i morrn. I och för sig så verkar knappt nån hålla tätt som det är nu heller. Sen Katy kom har det blivit ett jädra pinkande och skitande inne. Stress, nervositet... japp. Känns inte det minsta kul.

Nä, nu hoppas jag verkligen att någon kommer och träffar Katy och ser vilken underbar hund det är, bara de inte försöker få henne att bo tillsammans med en tik så kommer det att bli utmärkt.

Försöker tänka, men det går trögt det med... Kanske bäst att låta bli och bara låta tiden gå tills det är läggdags



Skönt att bara fläka ut sig



Krypa ner under täcket


Borra ner skallen


och BLUNDA :)

Gonatt

Tidig morgon.



Klockan är 10 över 6...... jag är uppe extra tidigt för att hinna gå ut med alla hundarna en ordentlig sväng före jobbet. De sover än de små liven och jag hällde just upp första koppen kaffe.

Jag somnade direkt jag la mig igårkväll, stoppade in öronproppar sen var det svart. Känner mig hyfsat utvilad nu, vilket jag inte gjort de senaste mornarna.  Skönt med fredag. I morrn måste jag städa, det har hamnat i skymundan en vecka och det märks. Så, i morrn är det städa och tvätta som gäller.

Idag kommer Pernilla hit och tar ut Katy kring 11. Själv kommer jag hem på lunch kring 13, sen slutar jag jobba 17.30. Fredagar är långdagar.... vilket brukar märkas på fredagkvällarna.

Nä, nu ska jag läsa norran.se och aftonbladet.se innan det är dags att börja gå ut med hundar.

Gomorron

omg va trött jag är



Härligt att Skellefteå vann, härligt att Katy har stressat ner och är mycket lugnare, härligt att Pernilla varit här och sprungit med mig och hundarna och sen sett hockey här, härligt att det ska vara bra väder i helgen, härligt att få krypa isäng nu.

Gonatt

Ny dag, nya tag.

Vaknade kl 7 av att Katy skällde.... hon skäller då som en hel karl. Det var grannens fel, för hon öppnade sin ytterdörr och gick ut. Jag steg upp, slog på datorn för att kolla om jag fått något meddelande om att någon kan ta Katy... inget medd.   Gick i köket, matade perkulatorn.... kramades med mina hundar en stund, pratade med Katy en stund....  läste norran på nätet, aftonbladet och andra div sidor. Gick i köket för att hämta kaffe..... då hade jag ställt ner perkulatorn lite snett så den hade aldrig startat. Gör om- Gör rätt, så strax är kaffet klart.

Efter mina 3 koppar är det dags för första morgonpromenaden. Sen in och byta hund, ta ut Katy. Ska fylla fickorna med köttbullar och ta långlinan samt klickern med mig. Idag ska hon verkligen få jobba.

Nä, nu tystnade perkon.... dags för kaffe.

Gomorron

Försöker tänka positivt.

NU känner jag mig sliten. Katy... fina nallebjörnen Katy... jourhunden .... funkar ju inte med mina hundar, och det är fruktansvärt påfrestande. Alla försöker hjälpa mig att hitta en bättre lösning snabbt, men tyvärr har det inte blivit något napp än.

Jag promenerar en halvtid kan man säga. Lägger ner mycket tid på att aktivera henne, och däremellan måste hon ligga i buren. Idag var hon instängd i mitt sovrum, men det var ännu värre, för hon gnällde konstant. Är hon i buren så ser hon åtminstone Mig, för jag är mest i köket. Känns fruktansvärt jobbigt att mina hundar mår dåligt. Kelly vägrar komma ner från soffan, hon vill inte äta och när vi varit ute vill hon stanna nere i hallen på bottenvåningen. DET känns förjävligt. Jag känner mig slutkörd...

Som grädde på moset blev jag uppsagd från jobbet idag. Jag kommer bara att vara ICA-tant fram till den 6:e maj, sen är jag inte ICA-tant längre.  Jag hoppas bara att ICA inte kommer att gå så dåligt framöver att det måste slå igen, det vore förödande för Bygdsiljum.

Som sagt... jag känner mig slutkörd, trött... inte håglös men lite modfälld. Det går lite tungt....

Men... det är snart vår i alla fall.

Gokväll.

Oj vilken dag!

Superhärligt väder ända från tidig morgon. Halv 8 Tog jag första promenaden, Paddy, Kelly, Molly och Ziggy fick lufta vingarna på skoterspåret. Jag gick leden bort mot Bygdeträsk. Paddy gick genom isen i bäcken och tog sig inte upp lille gubben, jag fick köra ner hela armen och hala upp honom. Skönt att solen värmde lite, det plus att han sprang lös och höll sig värmen, gjorde nog att han inte blev alltför nerkyld. Han var rädd medans han var i vattnet, men sen när jag dragit upp honom verkade han rätt obrydd.

Eften en timmes promenad gick jag hem och tog ut Katy istället. Jag gick samma sväng med henne, och hade långlinan på henne för att träna inkallning. Det gick klockrent. Hon är så himla härlig att jobba med! Jag hade med mig hela hennes morgonfodergiva i fickan, spred ut det så hon fick leta sin mat. Hon är en fena på att söka :)

Jag kastade även en pinne så att hon fick träna apport.

Efter DEN timmen gick jag hem och åt frukost, gick ner i tvättstugan och hämtade upp tvätten som legat i torktumlaren sen i söndags. Förlåt grannar om ni velat tvätta och använda tumlaren... jag har glömt.

Kring 12-snåret tog jag Katy och ett gäng köttbullar samt klickern, och gick ut. Vi gick på ica-parkeringen eftersom den är helt torr. Hon är sagolikt lättlärd..... klickade in henne och jobbade med att gå fint i koppel.

Gick hem, bytte hund, tog med mig Kelly, 4 koner, musmattan, klicker och ett nytt gäng köttbullar. Ställde konerna i fyrkant, la musmattan i mitten (efter att ha övat tasstryck några gånger) Kelly fattade snabbt att hon skulle springa och ställa sig på musmattan. Provade olika avstånd och vinklar. JÄttekul :)

Tränade ca 20 minuter, sen hem och dricka kaffe. Annica kom upp och åt sin lunch här :) 

Efter kaffet tog jag Kelly, Paddy, Molly och Ziggy och gick runt byn. Superhärlig och varm sol!  Det tog ca en timme, sen gick jag hem, bytte hund, tog med Katy på samma runda. Hade köttbullar och klicker med så jag kunde träna lite åxå.

Väl hemma igen småfipplade jag lite, skrev några mail. Pernilla kom och tog Katy med på en löptur medans jag gick ut med de andra en sväng. Efter det blev det core +styrke. Kände mig väldans hungrig och kom på att jag inte ätit middag... och när jag tänkt ett varv till så hade jag inte ätit lunch heller. Pernilla följde med upp efter träningen,  vi åt lite, såg slutet på hockeyn, sen hjälpte hon mig ut med alla hundarna.

Nu är klockan läggdags.... ska bli så ofantligt skönt att krypa isäng nu. Jag är riktigt trött.

Gokväll

Det blir en solig dag.

Då var det morgon igen. Solen lyser från en klarblå himmel :)  så idag blir det mycket utevistelse. Tänkte klicka in Katy, och det måste ske utomhus. Ska försöka jobba mycket med henne ute idag, hon ska få söka köttbullar och jag ska göra lite olika kluriga saker med henne. Hon älskar att bära saker, så lite apport ska tränas.

De övriga i flocken ska få springa på skoterspåret nu på morgonen. Frampå dagen blir det nog för mjukt... DET är nackdelen med våren... att skoterspåren försvinner.

Nu har jag dragit i mig två av tre morgonkaffetårar... efter den tredje är det påklädning och utgång som gäller. Hoppas ni får en bra dag, lägger in bilder senare på dagens bravader.

Gomorron

Katy, söta lilla gumman, vad du tar på krafterna.



Tänk att ha en hund hemma som är så mysig, glad, lekfull, kelig, kontaktbar... och fullständigt omöjlig när det gäller de andra hundarna. Det smäller bara till så flyger hon på dem, nu är alla utsatta för hennes attacker, och de är rädda hela bunten. DET är inte kul. Katy är nog den perfekta hunden för den som vill träna sin hund, jobba med den, bilda ett tajt team... men som inte har andra hundar. OCH som inte jobbar heltid så att lösningen skulle vara hunddagis. En dagmatte som BARA har henne, eller någon som kommer och promenerar och aktiverar hunden under ev ägares arbetstid.... DET vore toppen för den här härliga tjejen. SÅ förbaskat synd att hon beter sig så här, annars skulle jag gladeligen ha behållt henne. Hoppas någon hundkunnig person tar sig an henne... snabbt.... för som det är nu är det inte bra, varken för henne, mig, eller de andra hundarna.

Efter jobbet blev det en timmes promenad med Kelly, Paddy, Molly och Ziggy. Väl hemma gav jag dem mat och gjorde iordning Katys mat och ställde på bänken i köket, for ut och sprang 45 minuter med Katy.... När jag kom hem igen hade hundarna (läs Ziggy) kommit åt Katys matskål och vält ner den på golvet. Jag såg att det var nåt blött i skålen. Japp, det var hundpiss i den. Så, inte nog med att de åt upp hennes mat, de pissade i hennes matskål åxå. Tydligt vad de tycker, eller hur?

Nu är jag helt slut. Ska ut med hundarna en sista sväng för kvällen, sen stupar jag isäng.

Gokväll och Gonatt

Morgonstund har guld i mun





Gomorron!

Milo Gullefjun



Milo har badat idag



Han tyckte nog att det var skönt :)

I övrigt är det lite kaotiskt här. Katy, vackra, fina, vänliga Katy, gillar inte andra tikar...  jag skulle rekommendera att hon hamnar i ett hem utan andra hundar överhuvudtaget. Där kan hon nog vara en guldklimp.





Hoppas att hon hamnar hos rätt människa så fort som möjligt!


Katy är här!



Katy, en otroligt vacker och maffig hund, har lite amstaff över sig i ansiktet, muskulös och en "stadig bit"  . Hon är här på jour och är alltså klar för adoption.







Nu gäller det att hitta ett perfekt hem åt henne :)

Hannah, Lukas och Milo är här åxå. Vi har ikväll startat Racletten och ätit lövbiff med tillbehör. Länge sen man hade racletten på bordet, det var riktigt mysigt :)

Det blev ett par glas rött åxå, så det känns inte som att man skulle orka vara uppe alltför sent... 

Hoppas ni haft en bra dag :)

Gokväll

Tävling :)



Ok... grodbadmössa, snobben-nattlinne, vettenflaska och en starköl. Tre är rätt och en ska bort, Vilken ska bort och varför?

Vinnaren får nåt oerhört fint, och meddelas här på bloggen... fniss.... hihihi... HAHAHAHAHAHA.... MOOOAHHAHAHAHAHAHA....  kanhända det blir som idag när jag lurade en del kunder... (1:a april-skämt) JAG tyckte det var OERHÖRT kul !! hihihihihihihi....

Var tog solen vägen?



När solen lyser in i sovrummet på morgonen och fåglarna kvittrar utanför fönstret, då vaknar man med ett leende på läpparna och man känner sig utvilad. I morse när väckaren ringde kändes det som att jag varit med om någon form av tågolycka under natten, där JAG hamnat under tåget. Ögonen närapå VÄGRADE hissa ridå, och jag hann tänka: Är jag förlamad, innan jag kunde röra armarna för att klappa hundarna gomorron.

När jag tittade ut genom fönstret fick jag förklaringen: Det är helgrått och snöar. Inte konstigt att det går lite tungt :)

Nu står jag vid datorn och dricker kaffe. Hundarna sover vidare tills jag säger att vi ska gå ut. Det är en härlig stund... alldeles tyst.... bara hundarna som snusar, smackar, suckar och har sig. De ser lyckliga ut där de ligger, och det känns så himla Bra! :)

Hoppas Katy, som jag hämtar i morgon, är av samma kaliber som de jag har här i sängen nu.

Dags att fylla kaffekoppen, sen blir det promenad med hundarna innan jag ska uniformera mig och gå på jobbet. Ha en bra dag allihop, och tänk på att vara rädd om dagarna. Även om man är sjuk eller av annan anledning vill att dagarna ska gå fort, så kan man försöka krama ur det positiva :)

Gomorron

RSS 2.0