Framåt är den enda väg som finns :)Lördag. Visst är lördagen en härlig dag?!  Åtminstone när den, som idag, varit solig och fin :)   Vaknade kl 6 av att Kelly spydde ... vaknade kl 7 av att Kelly spydde .... låg sen till kl 8, sen klev jag upp och kokade kaffe.

Efter en härlig morgonpromenad på skoterleden, (förresten så var det rätt kallt på morgonen) så åt jag frukost, sen gick jag ner på ICA-parkeringen och tränade hundarna. Först Molly. Jag tränade lite rallylydnads-moves, i morgon är ju sista kurstillfället. Det gick superbra :)   När jag tränat med henne en stund gick jag hem och bytte hund och tog med Kelly. Tja... vad ska jag säga?  Jag måste komma på svårare saker att utmana henne med, det är då ett som är säkert.  :)

Gick hem med Kelly, bytte om till spring-kläder och tog med Paddy på en runda runt byn.  Rakan bort till Martinsons blåste det lite kallt .... frös faktiskt om händerna ... men när jag vek in på Gruvbergsvägen, så jädrar i min lilla låda vad det blev varmt :)

Torkat kyckling i ugnen (hundgodis)  fipplat, duschat..... tja.... sen var det bara att börja laga mat :)  Jo, har varit ute på gården och pinkat hundarna åxå, samt varit ute med Kelly och Molly en liten runda åxå.

Nu har jag kikat på tv- Gladiatorerna.   Tänkte ikväll äta en tre-rätters eftersom jag glömde lunchen.....   till förrätt blev det  .....    kantarellsoppa :) :)   Ingen är förvånad antar jag :). Till varmrätt blev det karré, stekta morötter med lök och selleri ...... men den tredje rätten, efterrätten..... tror jag att jag spar tills i morrn. Jag orkar inte :) :) :)

Nu ska jag ta ut hundarna, sen kryper jag isäng. Det känns som att jag fyllt den här dagen, aktivt, med värda saker, och jag är NÖJD med dagen :)
 
Jo, tänkte på en sak ..... jag har INTE släckt alla lampor ikväll. Jag har inte slagit av datorn. Jag har inte varit solidarisk.  Varför?

Jag delar INTE alla sidor som dyker upp på facebook om ditten och datten.
Jag skriver INTE under alla namninsamlingar om både det ena och det andra.
Jag demonstrerar inte.

Varför?

Jag gör, i vardagen vad jag kan för att vara miljövänlig. Jag tänker på vad jag använder i form av rengöringsmedel, lampor odyl. Jag källsorterar, och kastar inte batterier i soporna.  Jag tar upp skiten efter hundarna, jag städar efter mig i tvättstugan.  Jag kastar inte skräp i naturen, jag häller inte ut miljöfarliga ämnen i slasken.  Jag har inte på fler lampor än nödvändigt i lägenheten. Jag använder motorvärmare på bilen, även i plusgrader.  

Jag gör i vardagen vad jag kan för att vara miljövänlig. Jag gör vad jag kan för att vara vänlig överhuvudtaget.
Gokväll

Vad är det för dag, är det en vanlig dag?Fredag. Dagen började med ett brak, eller rättare sagt med ett larm. Jag vaknade strax efter 6, då gick brandlarmet och brandbilarna tutade förbi utanför fönstret. Eftersom jag hade ställt väckaren på 7, så löntes det lixom inte att göra så mycket annat än att kliva upp och koka kaffe.  Idag hade jag spinning, så jag skulle ju lix upp.

Efter spinningen blev det frukost, och sen en promenad med hundarna. Hem, städa lite eftersom det är fredag, sen en liten runda BARA med Paddy, eftersom han idag, enligt passet, fyller 3 år :)   Han fick lite ensamtid, men det var åxå den enda presenten. I övrigt firade jag med god mat och ett glas rött :)   ok... två då.

Jag tänkte på en sak som inträffade igår, som är så klockren. Jag var ju på skolan och hade zumba för 3-5:an ... och när jag kom dit så klev det fram en liten tjej... vet faktiskt inte helt säkert vems flicka det är... men tror hon går i tvåan. HOn sa: Vems är dina barn? 
- Jag har så stora barn, så ingen går i skolan, sa jag.
- Hur stora då? frågade hon, och hennes kompisar stod bredvid med stora frågande ögon.
-  De är 20 och 22 år gamla, svarade jag.

Ni skulle sett storleken på ögonen på den späda lilla tjejen.
-ÅÅÅÅÅJJJJJ sa hon och såg ut som att hon inte trodde sina öron.
HUUR GAMMAL ÄR DUUUUU???? blev följdfrågan    :) :) :)
När jag svarade att jag är 46, var det som att summan var för stor för att greppa, så hon gick... :)  Fniss

Jag kommer ihåg när jag var 15. Satt utanför OK i Robertsfors och rökte... tyckte att jag var vuxen och fattade ALLT. En tjej gick förbi, kommer inte ihåg hennes namn... men hon var kring 25 .. och jag minns att jag tänkte: Tänk..... när man är 25 finns liksom inget kvar.

Så tänkte jag på allvar!!!

Nu är jag 46, och det har ju precis börjat :) :) :)

Eller... ja... den här kvällen är förvisso slut, och det är jag glad för. Jag är hur trött som helst, men jättenöjd över att jag hållit mig på benen hela dagen :)  Spinning, promenad, städning, tvätt ... och jag har hållit mig upprätt :)

Men nu är det dags att gå isäng. Ska bara ta ut hundarna på gården för ett kvällspink.  HOppas ni haft en bra dag, och att ni aktivt fyllt den med nåt värt!

Gokväll

Pigg ....?Har känt mig lite som på fotot.... de senaste dagarna. Upp och ner.... på benen men kanske inte så att det spritter. MEN... idag har jag varit uppe hela dagen. Promenerade runt byn på morgonen, tränade hundar på förmiddagen, zumba med skolbarna på eftermiddagen en stund.... och sen har jag vilat, men inte legat.

I morgon fredag, börjar dagen med spinning, sen får vi se. Städdag naturligtvis, ifall jag orkar, sen till bästa Malin på sångstund på eftermiddagen :)

Nu har hundarna tuggat i sig de grisfötter, eller rättare sagt grisben som de fick tidigare på eftermiddagen. Nu ska vi ut på gården, sen är det sängdags här...  ska bara byta rent i sängen först.

I morgon hoppas jag vara back on track HELT ... för det är klart att jag funderar och undrar över saker, även om jag inte är kurant ... och det är ju tankar och funderingar som jag gärna delar med mig av. Man ska bara orka skriva ner dem ....   Nåt jag bara tänker på lite hastigt just nu är det här med att såra någon .... alltså, öppet. Att uttala sig plumpt ....   inte så att man känner att det är omedvetet, snarare tvärtom.  Vad beror sånt på? Att lixom haspla ur sig något man BORDE fatta tar lite illa ....   varför gör man så?   Är det inte då bättre att hålla trut, eller har det någon mening?

Med dessa funderingar gör jag kväll.

Gonatt

Onsdag.

Ok... nu känner jag att jag är på banan igen tror jag. Ostadigheten har varit.... fram och tillbaka.... det är yrsel från det gamla örat ... det här är nog hur det blir från det örat.... och det är ju bra.... för jag är inte så liggandes att jag ligger och spyr...   och jag har varit hyfsat på benen emellanåt. Idag har jag gått runt byn med hundarna, tränat med dem, både ute och inne, samt dragit igång Spring Tillsammans, då vi i sakta mak joggade runt byn. Allt har gått bra, med maxdos medicin. Det känns faktiskt helt ok nu :)  

Dags krypa isäng. En bra dag :)

Hoppas ni haft en bra dag, och att ni fyller dagarna med nåt värt. Så länge man är hyfsat frisk, finns ingen anledning att bara låta dagarna passera utan att försöka tänka på nuet. Att njuta av sitt liv och av sin dag.

Gokväll

Ok, nu har den här dagen kommit till sitt slut.

Måndag. Jag klarade spinningen i morse :)  Klarade en promenad bort till grustäkten med hundarna. Sen låg jag lågt resten av dagen i princip. Nu på aftonen blev det en stilla promenad på skoterleden, så att hundarna fick springa lösa.

I morgon kommer Pernilla hit :)   Hon är ledig i morrn, så vi ska umgås.  Har pratat med Hannah några gånger idag :)  

Nu ska jag gå isäng... helt slut i kroppen. Som grädde på moset har jag fått ont i halsen.

Gokväll

Blir inte alltid som man tänkt....

Den här dagen började ju alldeles ypperligt. Sol som fullkomligt gassade sönder den snö som kom inatt.  Det blev lite tokigt och roligt kring vad klockan var när jag vaknade och klev upp, men det är en så lång historia så den orkar jag inte ens dra ...  då blir inlägget på tok för långt.

Efter kaffe och kort morgonrunda, åt jag frukost och laddade för långpromenad med hundarna i underbart väder.  När jag passerade Per Burmans hus kände jag att det inte stod rätt till. När jag kom upp till Panget var det bara att vända. Kände att jag blev alldeles för ostadig ... förbannat.

Efter den extremt korta promenaden, blev det sängläge några timmar. Eftersom det var näst sista rallylydnadstillfället, och en del skyltar kvar att lära, så ville jag så hjärtligt gärna komma iväg på kursen. Japp... det funkade ... vi kom dit. Men Molly märkte tydligt att allt inte var som det skulle, så hon var orolig. Jag försökte gå banan, men skulle inte gjort det. Jag struntade i alla vändningar och hoppade över de moment som innehöll snurr, men det hjälpte inte. Molly kände så tydligt att det var nåt fel. Ja, det gjorde jag åxå.

Hanna tog kvällens cirkelträning, det är jag glad över, annars hade jag måst ställa in. Det har bara hänt en enda gång på mina år här i bgm som jag måst ställa in en träning. Visst har jag ibland inte kunnat göra nåt, inte ens en vanlig sit-up, men ställt in har jag bara gjort en gång. Nu tog Hanna träningen och det är jag jätteglad över. Tack Hanna!

Jag har mest legat. Hundarna har fått komma ner på gården, inget mer. Strax sista pinket, sen kryper vi isäng. Det är maxdos mediciner och förhoppningar om att nattens sömn och vila gör underverk.

Vi hörs mer i morrn.

Gokväll

Men Gud så fint!Igår blev en fullspäckad dag :)  Efter morgonrunda och frukost, bar det iväg till backen. Det var Backens Dag, fullt med aktiviteter hela dagen, och jag var där och skrev för tidningen. Det fanns hundspann att åka, slalomtävling, Big Steve var där och åkte slalom för första gången, samt spelade snövolley med och mot hågade spelare. Bra Jobbat Monkan! Du tog väl inte en boll, och stod på fel ställe hela tiden, men du var MED i alla fall :)


På eftermiddagen var det dags för barnens äventyr. Prinsen hade blivit kidnappad av häxan. Alla barn delades in i 4 grupper, och de skulle tillsammans med sina ledare (skidlärarna) lösa olika uppgifter och utmaningar för att få tillgång till en kod, som skulle befria prinsen. Där fanns trollkarlen, trollet, korpen, mumien och så häxan
Som tur var, lyckades ju barnen rädda prinsen och det blev bröllop :)Alla jobbade med stor inlevelse, och det var hur bra gjort som helst :) :) Synd att vädret inte var det allra bästa ... men men...
Efter detta fortsatte det med afterski uppe i toppstugan. Själv åkte jag hem och gick ut med hundarna. På kvällen kom Hannah hit och sov över, hon jobbar på OK i Burträsk i helgen. Idag är det strålande sol, och jag ska snart ta ut hundarna på en längre promenad. På eftermiddagen är det rallylydnad med Molly, och sen cirkelträningen.

Ha en bra dag allihop!

Gomorron

Kväll

Oj va jag är mätt.

Den här dagen har varit helt suverän. Sol, lagom temperatur.... helt perfekt :)   Efter morgonrundan och städning så tränade jag Molly och Kelly på ICA-parkeringen var för sig. Efter det kom bästa Annica hit på sin lunch, som hon gjort varje dag den här veckan. Jag har inte varit hemma alla dagar dock, men idag var jag det, och det är alltid lika trevligt att fundera, klura och lösa värlsproblem under hennes ack så korta lunch :)

När hon drog vidare på sitt jobb så bytte jag om och tog Paddy på en joggingrunda runt byn. Det märks att han varit stilla i två veckor... han var lite av en bromskloss ... så vi joggade i stilla takt.. men han hostade inte. Hade han gjort det hade vi givetvis promenerat istället.

Efter joggingrundan blev det lite smått och gott här hemma. Det blev trerätters ikväll :) Förrätt en supergod kantarellsoppa. Varmrätt blev fläskfile med grönpepparsås. MUMS. Efterrätt blev mango och blodapelsin med lättvispad grädde. Jag är så himla mätt nu!!!!  Trött och mätt.

Strax dags att gå ut med hundarna, sen krypa isäng. HOppas ni haft en bra dag :)

Gokväll

Gomorron 23 MarsEfter en härlig morgonpromenad med hundarna, där Paddy åter fick springa lös, är jag nu inne igen och ska påbörja städdag i paradiset. Senare idag ska jag gå ner på ICA-parkeringen och träna hundarna, men nu städa. Fönstret är öppet, solen kikar in, man hör småfåglarna kvittra därute. Om man bara kisar med ögonen när man tittar ut, så att solljuset kommer in i ögat, men man inte ser snön.... så kunde man tro att det är sommar :)

Men... än är det vinter kvar säger mor.

Gomorron

Lillebror, jag älskar dig!och det gör hundarna åxå :)

Idag har jag och hundarna varit till min lillebror. Efter en suverän lunch som han bjöd på, gled vi ner på OK och bytte olja i min bil. Stort tack för hjälpen Lillebror :)

När jag kom hem tog jag en promenad runt byn med vovvarna, sen fixade jag i köket . Såhär såg det ut före:
Och efter:

Jag är supernöjd :)

Nu är det dags att krypa isäng känner jag. I morrn är det fredag... och förhoppningsvis händer det inget särskilt. Funderar på att prova nya springskorna....... :)

HOppas ni haft en bra dag. Det har jag :)

Gokväll

Välj Glädje :)Jag går ofta in och läser blogginlägg som jag skrivit ett år tillbaka i tiden. Vad var det för väder det här datumet för ett år sedan, vad gjorde jag, hur tänkte jag, vad har jag lärt mig sedan dess?  Man fortsätter ju förhoppningsvis utvecklas och lära sig nya saker, nya tankar, klokare tankar.

 Igårkväll läste jag vad jag skrev den 21 Mars. Inlägget Då, handlade om glädje. Tänk.... jag minns inte ens senast jag INTE var glad. Jag fick frågan igår nämligen: Är du alltid Glad? ... och ..... ja ... det är jag faktiskt. Visst kan man tvärt hamna i situationer som man känner är jobbiga av olika anledningar, men det vore ju märkligt om man aldrig gjorde det ...   Eller... ska jag då säga att jag inte alltid är glad ....   Äh, jag väljer att säga att jag alltid är glad, för de tillfällen jag INTE är det, är så få så rent statistiskt så räknas de inte. :)

Det sägs ju vara bra att längta .... och då har jag det jättebra, för jag har väntat och längtat efter att få in den där nya mattan i kök och hall, som jag skulle få. Jag har väntat sen före jul 2010 .....    GUD vad GLAD jag kommer att bli när den äntligen ligger där :) :) :)

Gomorron

japp, ytterligare en dag är slut.

Jag har försökt fylla den med så mycket värda grejer som möjligt. Promenader och träning med hundarna, pratat med Pernilla och Hannah, varit på två grejjer som ska bli artiklar i tidningen, ätit gott, haft zumbaavslutning. Fick nog med allt där. :)

Nu är dagen slut.... Kan inte krama ur mer nu. I morgon ska jag ta med mig hundarna och dra iväg till lillebror. Vi ska äta lunch, och sen ska han hjälpa mig med Jac. Jac behöver byta vätska i stora kroppspulsådern, sen ska vi kolla över ögonen åxå. Han blundar ju på vänster öga... och verkar ha spruckna hornhinnor på de tre ögonen som sitter längst fram. Det ska åtgärdas åxå. Ja.... de opereras bort helt enkelt.

NU sängdags. Hoppas ni haft en bra dag :)

Gokväll

Tisdagkväll.Oj, vad röd hon var i skinnet på den här bilden lilla Molly. Det var ett par månader sen jag tog den tror jag, och det var innan jag börjat ge sprutor för allergin. Nu är det röda borta, och hon ser helt normal ut i skinnet. Inte kliar hon heller :) :)  När jag ser den här bilden så tänker jag på hur hon nästan bryter nacken av sig när hon sitter vid min sida. Man tänker på det extra mycket på rallylydnadskursen, då instruktören fnissar lite och säger: Hon vill verkligen se ditt ansikte om hon så ska bryta nacken av sig på kuppen.  Men eftersom hon kan sitta och gå så rätt länge, så hoppas jag att det är hyfsat bekvämt i alla fall. Hon verkar inte ha lätt för att få nackspärr överhuvudtaget :)

Idag har jag tränat Molly i de saker jag känner att vi måste träna på inför söndagens rally. Det är bara två söndagar kvar, och sista söndagen ska vi ha tävling :)  Det ska bli kul!

Idag har jag promenerat en långsväng på skoterleden i solen, varit och umgåtts med Pernilla ett par timmar, samt haft core.  Nu är dagen slut och det är dags att krypa isäng.

I morgon är det onsdag .... zumbaavslutning i Burträsk står på schemat.

Gokväll

hey ...

kaffe, morgonpromenad, spinning. Så började dagen. Fortsatte med promenad på skoterleden med hundarna, lunch... sen .... INGET. Slappa i soffan, dra benen runt i lägenheten, inget mer än så. Skönt, och inte på något sätt ovanligt... det kanske bara inte kommit fram tydligt nog tidigare. En del verkar tro att jag ständigt håller igång... men så är det inte.  Jag slappar jag med.  :)

Nu håller jag på att vara trött. Jobbigt att göra ingenting åxå... fniss .   Ska ta ut hundarna, men sen ska vi nog krypa isäng här. Ska bli superskönt faktiskt. I morrn är det tisdag....   ska ta öronproppar inatt, och hoppas kunna sova hela natten....

JAG har haft en bra dag, hoppas ni har det åxå. Sov gott inatt!

Gokväll

Träning, Rally och cirkel ...

Söndag. Vaknade, som jag gjort den senaste tiden, kl 7.30. Känns bra att vakna DÅ, och inte kring 10 som jag gjorde ett tag där. Att ha morgonpromenerat och ätit frukost redan före 10, gör att dagen blir lite längre. På både gott och ont givetvis ...   Men nu när det börjar bli ljust, och dessutom varit sol, så känns det mest positivt :)

Tränat med hundarna var för sig på ICA-parkeringen, men lite kortare promenader har det blivit. På eftermiddagen var det rallylydnadskurs med Molly, super-superskoj ... hon är verkligen jättefokuserad! och tycker att det är kul :)    Kom hem, ut med hundarna, sen var det dags att gå till Siljegården för cirkelträningen. Kommit hem och tänker: Jädrar jag hann inte laga kycklingen som jag la i marinad på förmiddagen..... äh.. den får ligga tills i morrn .... äter den då istället.

Trött. Slut.  Det räcker med att ha ett par grejjer efter varandra, för att man ska bli trött ...

Trött, glad, nöjd med dagen :)  

Gokväll

Lördagkväll

Då var lördagen den 17:de mars slut. Började ju lite darrigt, men nu har jag köpt kaffe :)

Tränat hundarna lite kort idag

I morgon är det rallylydnad med Molly igen :) Det ser jag fram emot :)

Idag har vänsterörat varit helt lock. Tinnitusen brutal.  Hoppas jag klarar morgondagen.

Gokväll

chockstartVaknade halv 8, klev upp, gick som vanligt till perkon .... upptäckte och kom ihåg att KAFFET ÄR SLUT!!  Ica öppnar kl 9. Hur bra kändes det på en skala?? 

Tänk så fäst man blir vid sina rutiner, om någon ingrodd rutin ruckas, så känns det i hela kroppen.  Jag svor lite lätt för mig själv, eftersom jag tog det sista kaffet igår eftermiddag.... varför gick jag inte och köpte kaffe innan ica stängde? VARFÖR?

Efter ca 10 minuter gick jag loss i skafferiet. Det finns inte mycket där, och jag visste att det inte låg nåt kaffepaket där... men JAAAA .... jag hade en förpackning snabbkaffe längst därinne :) :) :)    Det smakar inte särskilt gott, men med en skvätt grädde funkar det :)

Nu skiner jag som sola i Karlstad, I'm back, I feel good  :)

Det har snöat ett tunt lager inatt. Under det tunna lagret är det svinhalkigt. Livsfarlig kombo.

Gomorron

När orken lixom rinner ur en....Fredag. Underbar dag :)  Blåsigt som attan, men sol och vackert. Skoterleden mjuknar snabbt nu när det är så milt ....   men fortfarande underbart att gå påDagen började med kaffe, morgonrunda, sen spinning. Gick över på Westmans för att rycka in, men de hade sån koll på läget, så jag behövdes inte, så jag gick hem och gick ut med hundarna istället :)    Synd att det blåste så infernaliskt ...

När jag kom hem igen var det städdag. Det går rätt snabbt att städa när man inte har så himla mycket prylar överallt. Tacknämligt :) 

Tänk.... när eftermiddagen övergår i kväll..... man lagar lite mat.... äter i soffan framför tvn med hela gänget som sällskap...   hela kvällen ligger framför en ....   och nästan i samma stund som maten är uppäten, så rinner orken ur kroppen. Herregud... orkar knappt blogga. Man vill nästan beama sig isäng..... hur kan en ork förvandlas så snabbt, från, åtminstone funktionell, till fullständigt obefintlig?

I morgon är det lördag .... Ska träffa Ulla på ica-parkeringen kl 11 och träna hennes hund . I övrigt inget planerat, vilket känns alldeles fantastiskt bra. Hoppas det blåser mindre, skulle vilja vara utomhus och träna hundarna hela dagen :)   

Nä... om jag överhuvudtaget ska orka he mig isäng, är det bäst jag skrider till verket. Hoppas ni haft en bra dag.

Gokväll

Nu är flyget bokat!Igår bloggade jag inte en endaste rad. Bloggtorka? Tappat lusten? Inget att skriva om?   Nä, inget av det, jag orkade bara inte stänga ner google crome och starta upp Internet Explorer, som jag måste göra när jag ska blogga. Så enkel var sanningen :)

Igår jobbade jag några timmar på ICA, gick en promenad på skoterleden först. På eftermiddagen stack jag iväg till Robertsfors för att använda presentkortet jag fick av min lillebror på min födelsedag - en valfri behandling på skönhetssalongen :)  Jag tog en ansiktsbehandling. :) Superhärligt! Kom hem, gick en 40-minutare med hundarna,  sen textade jag några skyltar till Westmans, och efter det var det tv-soffan som gällde.   Jo, jag bokade flyget igår, den 2:a Maj flyger jag ner till Arlanda och hämtar Polly :)

Nu dricker jag kaffe .... Det är fredag. Jo, jag har koll på det .... fniss....    ni kanske minns att jag för några fredagar sen, trodde att det var måndag .... fniss

Kl 9 har jag spinning, sen ska jag vara på Westmans några timmar mitt på dagen. Sen hoppas jag att jag hinner städa lite, för det är ju fredag, och fredag är städdag :)

Gomorron

Underbar dag ... återigen :)Tänk .... såna här dagar läggs till arkivet som "Helt underbar dag"  . Morgpnrunda i sol....   lövbiff till frukost... tvätta, fippla.... långpromenad på skoterleden i full sol ... knäpptyst.. bara knarret under skorna.   Helt fantastiskt.

Har torkat kyckling och kött som träningsgodis idag... Den där lövbiffen jag åt i morse... tog jag ur köttet som jag tog ur frysen igår, skar lite lövbiff åt mig själv, torkade resten åt hundarna :) :) :)

Zumba i Burträsk på kvällningen, sen hem, ut med hundarna, Sveriges Mästerkock på Tvn, och nu en snabb pink för hundarna, sen är det sängen som gäller. I morrn ska jag vara ICA -tant :) :) :)   Inte hela dagen, för på eftermiddagen ska jag kvista iväg till Robertsfors för ansiktsbehandling :) Jag fick ju ett presentkort av lillebror när jag fyllde år. Nu ska jag inkassera det :)

Nä, nu är det kväll. Hoppas ni haft en bra dag och att ni fyllt den med nåt värt.

Gokväll

Jag får alltid som jag vill !

Tänk.... jag får alltid som jag vill.  Nu, den här tiden på året när man håller på att vara less på snön och kylan... då blir det vår. Solen börjar värma och snön tinar bort.  Sen kommer sommaren och det är helt underbart när allt blir grönt och man kan vara ute i princip hela dagarna. När jag blir mätt på värmen, det gröna har blivit nästan brunt av all sol, alla blommor har blommat ut, man är nästan lite trött på att det är ljust på nätterna..... vill ha lite mörkare på kvällarna så man får tända ljus... vill ha lite svalare luft....  DÅ kommer hösten. Svalt, skönt, mörkt .... många färger... vackert. SEN när jag är less på mörkret och vill att det ska komma snö så att det blir lite ljust, DÅ kommer vintern med snö och lyser upp. 

Jag får alltid som jag vill :) :)

Jag ville få jobb på Westmans. Vet inte hur många gånger jag tjatat, både med förra ägaren, och nu.

I Maj börjar jag där :) :)

Nu vill jag dricka kaffe, sen tvätta. Japp, tvättstugan är ledig, så jag Får till och med tvätta när jag vill

Jag har det BÄST !!!

Gomorron

ImponeradBlåsigt även idag. Morgonrundan på skoterleden var blåsig men bra. Paddy fortfarande i koppel...   flexikoppel så han åtminstone får lunka en BIT utanför leden. Han har inte hostat NÅnting på 5 dagar... men igårkväll drog han igång igen, hostade länge... inatt kom en attack åxå.... Fasen å . Jag VET att hosta kan vara långdraget, så jag ska ta det lugnt. Det går säkert över med tiden.

Molly blir jag imponerad över varje dag. Lydnad funkar alldeles utmärkt. :)  Har tränat svängar, fritt följ, och hon är helt fantastisk :)   Kelly glänser som vanligt, både i fria följet, trix ... ja allt :) och Paddy fixar fritt följ, svängar och läggande under gående :)     De är Bäst :)

Nu på kvällen ett core-pass ... och NU är det sängdags. Jag är trött.  Ska bli skönt att krypa isäng .En sak jag undrar är: När kommer Polly?

Gokväll

Stormvind

Efter kaffe och morgonrunda med hundarna i blåsten och halkan, stod spinning på schemat. Blåsten blev bara värre och värre, och frampå dagen var det rent obehagligt. Väldigt korta rundor har det blivit med hundarna.

På eftermiddagen skulle jag skriva klart artikeln kring skotercrosstävlingen som var här igår. Den skulle vara inne senast kl 17, och jag jagade som en idiot för att få tag på någon som kunde kolla igenom det jag skrivit så att jag uppfattat allting rätt, innan jag skickar till publicering.

16.30 Fick jag äntligen tag i Nisse, som kunde läsa igenom så jag fick skicka iväg det. PHU !!!

Tränat hundarna har jag åxå gjort. Det går som en dans :) :)    Skulle haft ett lite större utrymme bara....  längtar tills halkan är borta härute på gården :)  Tänk att de alla tre är så himla lyhörda!! Fantastiskt!

NU är det sängdags här. Jag är så fruktansvärt trött och slut i kroppen. Kanske varit lite väl mycket i slutet?

Det har blåst så fruktansvärt mycket idag, så nu har till och med blåsten blåst bort. Ser vindstilla ut nu. Skönt!

Gokväll

Men Gud vilken dag :)

Efter morgonrundan på skoterleden, i solsken, blev det frukost och sen iväg till skotercrossbanan. Idag var det tävling, Sverigecupfinal del två av tre. Jag var där för att skriva för Mellanbygd.... första gången jag överhuvudtaget befinner mig på en skotertävling... :)

Vädret kunde inte varit bättre. Strålande sol. Mycket folk, action så det förslog, nöjda människor och hamburgerförsäljning. Mitt på dagen åkte jag hem, gick ut med hundarna, sen var det dags att dra iväg till Flarken och rallylydnadskurs med Molly. Idag var det 4 andra hundar med, men det gick superbra. Vi fick gå en bana, och Molly var hur duktig som helst :)  Jag är superstolt :) :) :)

Jag kom hem 17.15, sprang över på Westmans och åt middag. Det blev rödspätta! Ahhh.... Gott!!  Hem, en snabb pink med hundarna på gården, sen iväg på cirkelträning.  Hem, ut med hundarna, och nu är det kväll. En hektisk dag må jag säga....

I morrn bitti är det spinning, sen är dagen inte på något sätt bokad. Tack och lov.  :)

Gokväll

Underbar dag.Lördag. Sol. Helt underbart. Klev upp halv 8 ... kaffe mm, sen ut med hundarna på en runda på skoterleden. Det är helt underbart ute nu. Solen har börjat värma, skoterlenden är hård... aaahhhhh :) Städdag, tvätt mm, gick som en dans :)

Mitt på dagen gick jag över på westmans och spelade westmanskvinna en dryg timma. I maj ska jag ju börja jobba där, och GISSA om det ska bli kul :) :) :)

Efter det, en timmes promenad med hundarna ... sen hem igen. Nu kollar jag på melodifestivalen. Jag har inte tittat på någon av delfinalerna... och ännu är jag inte ett dugg imponerad. Vi får se om det ändras under kvällens gång.

I morrn är det söndag och rallylydnad med Molly :)

Gokväll

Ica-tanten som försvann

Fredagkväll. Känns ungefär som om det vore natten till lördag....  slut. Utpumpad....

Idag har jag spelat Ica-tant... och det är verkligen superkul :)  Tro inte annat. MEN.. kroppen har lixom sagt : Du är lite risig... möjligen håller du på att vara förkyld. Därför har jag stundom t.o.m måsta haft långärmat idag, vilket INTE hör till vanligheterna. Jag var faktiskt tvungen gå hem en timme tidigare... för jag mådde inte bra helt enkelt.

Hundarna är anpassningsbara som vanligt. Typ: ok, det blir ingen 45 minuters aftonsrunda? Ok, vi slappar istället. tack och lov.

I morgon hoppas jag vara pigg och alert, och är jag inte det så hoppas jag vara det på söndag :)

NU är jag trött och slut.... ska borsta tänderna och kamma håret för kvällen.... vi hörs i morrn hörrni

Gokväll


Jag som trodde jag var lycklig !Hörde på radion, ja, jag läste det i tidningen åxå, att lågutbildade, låginkomsttagare och kvinnor som använder facebook, ofta är mindre lyckliga och mindre nöjda.

Tror Ni att det har med facebook att göra?   Det hörs ha att göra med att de flesta lägger upp foton och statusuppdateringar gör det om glada och lyckliga grejjer, och att man då får en illusion om lycka..... som man jämför sitt eget liv med.... och på så sätt känner sig mindre lycklig, och mindre nöjd.

Jahaja....  jag är både låginkomsttagare och kvinna .... loggar in på fejjan på morgonen, och loggar ur när jag stänger datorn på kvällen. Tittar på andras foton när de varit på resor, ser glada och uppsminkade ut och fotograferade av proffs, läser om andras upptåg, framsteg, bakslag, framgång och motgång. Det är ju inte BARA lycka som hamnar på fejjan ... och dessutom så handlar det väl inte om facebook i sig, det handlar ju om att man isf jämför sig med andra människor, och anser sig vara sämre, mindre värd, misslyckad .... i sina egna ögon.

Jag jämför mig inte med andra. Varför skulle jag? Jag är både lycklig, nöjd och Stolt. Jag lever det liv som JAG skapar åt mig själv, med vissa reservationer för saker jag inte Kan påverka. Jag hävdar bestämt att jag är bland de lyckligaste ... fast... är det gjort en undersökning som hävdar motsatsen... så är det väl så. Jag är nog olycklig.... men ....  är det såhär att vara olycklig.... då behöver jag banne mig inte vara lycklig :) :) :)

Gomorron

Rally och uträtade frågetecken :)

Efter morgonrunda, kaffe och frukost, tog jag Molly och drog iväg till Flarken och ridhuset. Där hade vi enskild träning med instruktör Åsa i rallylydnad :)  Det gick superbra :)  Det här blir en rolig kurs!

När jag kom hem gick jag över och pratade med Solveig på Westmans, och fick klart att jag börjar jobba där :)  I början eller mitten av Maj drar det igång, och det ska bli HUR KUL SOM HELST :) :) :)

I afton var jag så himla frusen..... skippade box-passet och tog en lång varm dusch.... spenatsoppa till middag.... Ska göra en tidig kväll... I morrn ska jag spela ICA-tant ....

Allt lixom ordnar upp sig :) 

Btw, det här är Polly :)


Gokväll

Hundar, hundar och ... hundar :)

Den här dagen var lite sådär hurvig.... kall lixom... fastän det inte varit så många minusgrader. Det var grått på morgonpromenaden...

Frampå dagen klarnade det upp och blev sol, så mittpådagenrundan på skoterleden blev en särdeles härlig promenad :) Paddy tycker ff att det är lite drygt att måsta gå i koppel.... och ja, jag släppte honom en bit bort mot lappsjöudden.... för jag tyckte synd om honom.... fniss.... Efter promenad blev det träning med hundarna, lunch med kompis Annica, och ytterligare kort promenad med hundarna.  

På eftermiddagen har jag varit iväg på ett äldreboende och följt en hund som är utbildad besökshund, som jag skrivit om tidigare i Mellanbygd, då hunden, tillsammans med ett gäng andra, gick sin utbildning till just besökshund. Det var kul att följa upp den utbildningen, och se hunden in action :)

Efter artikeluppsök, ut med hundarna för: sökeftergodisisnöhögen, samt lite allmänt hushållsarbete, så var det dags för Zumba i burträsk. Det var endast 4 st. inklusive mig själv ikväll.... både beroende på sjukdom, sportlov och sen vet jag inte :)  Men vi som var där hade kul i alla fall :)

NU är det dags för kvällspink, både för hundarna och mig. I morrn ska jag befinna mig på Mellanbygdens Ridhus i Flarken kl 10, för då ska Molly och jag få den lektion i rallylydnad som de andra fick förra söndagen, där jag inte kunde vara med för att jag inte hade någon bil. Jättekanonsuperbraochsnällt av instruktören att ha en privatlektion med Mig för att Jag och Molly inte kunde vara med på första kurstillfället.

Nu är det dags att göra kväll här :)    Och... jo... det FINNS saker att berätta .... som kommer senare :) :)

Gokväll

Ris och Ros... Glädje och .... Glädje :)

Underbar dag :) Sol, blå himmel, pigg i skallen (ja, inte yr i alla fall :) ) Hos optikern blev det väl mindre muntert. Det GÅR inte göra nåt åt synen på högerögat .... det är bara att gilla läget... eller.. gilla behöver jag väl inte, men acceptera i alla fall. Ok... nu har jag åtminstone undersökt saken. Då handlar det om att vänja sig helt enkelt.
 
När jag kom hem från stan så kom Annica upp och åt sin lunch, sen gick jag en lång promenad på skoterleden. Jag gick bort till Lappsjöudden. Paddy tyckte synd om sig själv som var tvungen gå i koppel, och om sanningen ska fram så tyckte jag lite synd om honom åxå. Kelly och Molly fick ju springa lösa..... Kanske är lite hjärtlöst att ens ta med Paddy på de promenaderna.... Men men.... han får väl bita ihop och gilla läget ... fniss... han får åtminstone vara ute i snön, som han gillar :)

Efter promenaden filade jag lite på mitt nya core-pass, som blev testkört ikväll. Nåja, lite justeringar behövs, men jag tror att det blir helt ok med dessa justeringar. :)

En mening som passar nu är : OOps , I did it again. Vad det handlar om? Ska inte berätta det riktigt än... men kan väl inte hålla det hemligt alltför länge till ... så småningom så märks det ju... men VAD det är... får ni se längre fram :) NU dags för kvällsrunda och sängläge. I morgon ska jag iväg och skriva en artikel, sen är det zumba på kvällskvisten.
 
HOppas ni haft en bra dag, OCH att ni fyllt den med nåt värt !

Gokväll

Helt perfekt!Måndag. Första dagen på sportlovet, för de som har sportlov :)

Det blev ingen spinning i morse :(  ... de ringde 07.15 för att tala om det det var för få anmälda.....   Så jag klev upp, gick ut med hundarna... nåja, blev inte nån lång runda... det var -15 och Molly tyckte att en KORT runda räckte..... Efter rundan blev det en sväng i tvättstugan.... sen fipplade jag lite.... och sen kom bästa kompisen Annica på lunch :)

Efter lunch stack jag iväg med kamera och journalistpenna, upp till backen för att kolla tempen på sportlovs-starten :)  Det var inte så mycket folk i backen... men jag träffade på ett gäng galna typer från umeå, som åker runt och åker off-pist :) De försökte jag följa så gott det gick.

Hemkommen så gick jag ut med hundarna igen, ner i tvättstugan för att hämta torr tvätt....   sen... försöka skriva ihop artikeln för att hinna få in den idag så att den är inne på onsdag.

Nu är kvällen snart slut... ska slappa i soffan med hundarna tills det är dags att koja. I morrn ska jag vara hos min optiker kl 9.30 . Mitt högra öga... är allt annat än samarbetsvilligt... och jag HOPPAS ... HOOOPPPAS att det finns ett glas som hjälper.... Det vore helt perfekt :)

Gokväll

Lovely :)Söndagkväll. Jo, jag har koll på att det är söndag.... i morrn är det Måndag :)

Vaknade... sol ute... -15 ... underbart vackert....  vasaloppet på tv ... aahhhh ... lovely :)  En kort runda med hundarna Före loppet, och en lång promenad Efter ... helt makalöst så underbart härligt :) :) :)    men halkigt!! Jag var VÄLDIGT försiktig, för jag ville INTE ramla på det onda knät .... ja, jag ville väl inte ramla på det andra knät heller för den delen.

Efter den längre promenaden har jag tränat hundarna lite, sen har de fått pyssla med att få ut godisbitar ur pet-flaskor. Det sysselsätter deras hjärnor en bra stund :)

Har nyss kommit hem från cirkelträningen, och ska så småningom gå ut med hundarna igen innan det är läggdags. I morgon har jag spinning kl 9 :)

Tänker på en sak.....   Ibland händer saker i livet som gör att man fullständigt tror att allt är slut. Man tror lixom att det aldrig kommer att bli bra, att alla chanser flytt. SEN upptäcker man att det som hände var det bästa som hänt. När en dörr stängs, öppnas nya :) 

Nu tror jag att jag stänger dörren om söndagen. Jag är supernöjd med dagen, har sugit ut det jag kan av den.... i morgon väntar en ny dag.

Gokväll

Jag VET att det är Lördag idag :)

Efter morgonrunda i solsken, blev det frukost, träning med hundarna inne,  sen iväg till Burträsk och hundklubben. Jag hade med mig Kelly och Molly. Paddy med hosta fick vara hemma. Ett par timmar på klubben, sen bar det iväg hem igen,och ut på promenad med Paddy. Koppelpromenad pga hostan.

När jag kom hem, så kom jag mig NÄSTAN upp på bron, men PRECIS innan jag skulle sätta foten på trappsteget, så halkade jag och slog knät. GGAAAHHHHH .... jag trodde för ett ögonblick att knäskålen sprack...... tog mig halverst gråtande upp till min lägenhet.... och sen blev jag tvungen att gråta en skvätt. Det tog ont.

Nu känns det nästan helt ok. Ska ut med hundarna, och sen krypa isäng. Sån är min plan. I morrn ska jag träna mer med hundarna :) 

Nä..  har inte hänt så mycket mer.... inget sånt där superviktigt..... men en underbar dag ändå :)

Gokväll

Typ... måndag? eller?Efter en väldigt halkig morgonpromenad, och tre koppar kaffe m grädde förstås, så bar det iväg till Burträsk för spinning. Tack och lov att jag inte hystade ur mig: Härlig start på veckan, eller: Bra jobbat såhär på måndagmorgon, under passet. Jag hade nämligen måndag, hela passet, när jag pratade med Linn som jobbar på badhuset, ja, nästan hela vägen hem ... DÅ först slog det mig: DET ÄR JU FREDAG !!

Haha... hur fasen kan man blanda ihop en fredag med en måndag?  Jag menar, jag kör ju flextid, lunch, tvåkaffe... LITE ordning har jag ju ändå ... eller??

När jag kom hem gick jag ut med hundarna var för sig på promenad. Det var plusgrader, halt, blåsigt, men härligt :)  Efter det var det obligatorisk städdag. Vet ni... jag GILLAR att städa. Jag trivs med att städa!  Det är ju superkul :) :)

Efter städ och tvätt så.... har jag slappat i soffan med hundarna :)   Halkat runt lite på gården med vovvarna på korta sök-godis-stunder ....  

Nu är jag redo för sängen. Ska bli skönt krypa under täcket. Renbäddat....  ahhhh....

Gokväll

TröttIdag har jag och hundarna varit i stan, tillsammans med Pernilla, Hannah och Milo. Vi har varit i Pernillas lägenhet och fipplat lite, ätit lunch....   och .. ja..  tiden går så himla snabbt så vi hann väl inte allt som vi hade tänkt oss, men det var kul att träffas och umgås :)

Hundarna är trötta... Jag är trött.... nu ska vi gå isäng. I morrn bitti har jag spinning.... det är superkul, men just nu är jag bara supertrött.

Gokväll

RSS 2.0