Promenad i sagoskogen även idag....



Idag har jag åxå tagit en timmes härlig promenad på skoterleden i sagoskogen. Helt fantastiskt är det. Paddy hittade en djupfryst yoghurt som låg vid leden ... någon som varit och handlat med skotern, och sen råkat tappa den förmodligen. Han tyckte om den i alla fall. Det var jordgubbssmak.

Efter promenaden var jag iväg på workshop i ... håll i er - Jojk.   Japp. Skolan här i Bygdsiljum har Sameliv som en del i skolarbetet. Ett samepar från Malå där kvinnan lär ut sameslöjd och mannen jojk, plus att de lär ut mycket om samernas traditioner och liv åxå. Mycket faschinerande må jag säga. De har rätt när de säger att de flesta skolbarn vet mer om befolkningen i andra länder, än befolkningen här i sitt eget land. Många vet nästan inget om samerna, och som alla vet, så leder okunskap lätt till fördomar. JAG lärde mig massor i dag. Varför jag var där på skolan överhuvudtaget, var för att skriva en artikel om det i tidningen.

Efter jojken så var jag ut med hundarna en sväng till, sen var det bara att kränga på sig Ica-uniformen och gå och jobba några timmar. Direkt efter jobbet - ut med hundarna,  sen iväg på core. Nu är jag hemma.... ska väl äta nåt kanske... sen är det bara att gå isäng. I morgon onsdag, har jag inget planerat på dagen, vilket känns bra. På kvällen är det ju zumba i burträsk.

Nä, nu ska jag äta nåt och sen mysa med vovvarna i soffan tills det är dags att gå isäng :)

Hoppas ni haft en bra dag, och att ni fyllt den med nåt värt.

Gokväll

Nu är det kväll.... REDAN!!

Tyckte nyss att jag skrev att det var måndag morgon..... men så är jag åxå närmare 50 än 40 nu åxå :)

Efter en timmes härlig promenad på skoterleden idag...



Så packade jag med mig Kelly och lite träningsgrejer och åkte in till stan. Jag och Pernilla åt lunch, hängde på stan en kort sväng, sen tog jag Kelly och drog iväg på träning i en lokal tillsammans med två andra. Det var superkul, och jag ska verkligen ta tillvara på dessa träningstillfällen. Jag ger inte upp lydnaden med Kelly efter vad hon visade i afton! 

När jag kom hem  tog jag ut de andra hundarna för en pink-sväng, sen blev det lite mat och sen tv-tid. Nu har vi kollat på tv och myst allihop, och nu börjar det dra ihop sig till sängdags.

Jag hoppas att ni haft en bra dag.. det har i alla fall jag haft :)

Gokväll

Måndag morgon igen.



Men fotot är från igår, söndag morgon :)  Idag är det ingen blå himmel ... utan .... eller, jag ser inte himlen överhuvudtaget, det är så dimmigt.  Jag klev upp tidigt för att hinna ut med hundarna innan spinningpasset....   men så ringde de och sa att det var så många avbokningar pga förkylning, så spinningen är inställd. Jag som är så nöjd med mitt nya pass å allting :) :)   Nåja, det är jag som kör på fredagmorgon, hoppas alla är friska då :)

Lurar på att fara ut och springa med Paddy idag. Snart ska jag köra igång "spring tillsammans" - gruppen igen, och då kan jag ju inte komma och vara Helt osprungen ... fniss....     Känner mig hyfsat stabil på benen idag, så det borde funka.

I afton hoppas jag att det är hundträning i stan som gäller :)  Då ska jag ta med Kelly och träna lite moves.

Nu blir det frukost i alla fall. Ha en bra Måndag :)

Gomorron

Fullt ös!



Jag gick över på puben igårkväll. Gick dit kl 23 och gick hem 00.15. Helt perfekt :)   01.30 kom Hannah och Lukas hit, så klockan var ju en del innan vi kom oss isäng. Paddy har legat vid Lukas sida hela natten. De är kompisar :)  Paddy och Lukas var sådär kompismorgontrötta i morse åxå .... och det var Hannah och Molly åxå



Lukas drog iväg kring 10 i morse, han skulle iväg på hockeymatch. Jag och Hannah tog det lite lugnt, gick och handlade, åt lite... sen skjutsade jag henne till bussen för vidare avfärd till Umeå. På tisdag ska jag till Umeå och hälsa på henne, se hennes tillfälliga bostad, kolla in hennes nya jobb, gå på stan, äta lunch :)

När jag kom hem efter att ha skjutsat henne, tog jag hundarna på en något längre promenad. Lite kyligt idag...

-18 när jag klev upp... men det blev lite mildare fram på dagen. Vackert var det i alla fall :)

Efter promenad, tvätt och lite mat, var det dags för cirkelträning. 1.5 timmar, där jag inte gör annat än går runt och skriker och peppar deltagarna att jobba hårt :)  Jättekul !!   Nu har jag varit ute med hundarna för sista pinket för kvällen... nu är öset slut för dagen... det är dags att gå isäng. HOppas ni haft en bra dag allihop :)

Gokväll

Lite mörbultad och svag.... men en härligt bra dag :)



Idag har jag mått bättre. Har kört runt med dammsugaren, torkat golven, bäddat rent i sängen och lagt nytt i soffan. Eftersom Molly är allergisk, känns det bra att vara lite noga :)    Men GISSA om jag svettades efter dessa bestyr!  En lite längre promenad med hundarna har jag åxå gjort, så hundarna fick springa lösa, jaga runt lite, leta leverbitar, leka och busa. En kort träningsstund med en vän och hennes supersöte Harry, en JR på ett år, sen har jag slappat resten av tiden. Jo förresten, IDAG bar jag upp madrasserna på vinden efter att Pernilla sovit här ni minns. Och vad händer ? Jo, Hannah ringde nyss och sa att hon och Lukas kommer och sover här inatt :) Bara att bära ner madrasserna igen, och det gör jag så gärna :)

Snart dags att börja med middagen - fylld fläskfilé blir det. Om jag har ork så tänkte jag gå över på puben en sväng senare ikväll. Jag har så nära att det blir pinsamt om jag inte orkar.

Ha en bra lördagkväll :)

Viloläge

Efter morgonpromenaden kände jag att det började vingla till. Mycket riktigt. Har legat i princip hela dagen idag. Har fixat att gå nerför trappen och släppa ut hundarna på gården... men inte mer. Tur att jag har hundar som inte klättrar på väggarna när de blir liggandes inne en hel dag.

En sånhär dag.... när man inte kan göra i princip nånting... bara vänta på att läget ska stabilisera sig..   bara ligga och härda ut... vänta.... vet ju att det så småningom lugnar ner sig....    Den här gången är det, som jag sagt förut, från det "gamla" örat, dvs det blir ingen karusellyrsel där jag ligger och kräks och inte vet vad som är upp och ner, utan det är yrt, snurrigt, ostadigt, illamående, svajigt, svagt....   lite mildare helt enkelt. Det är faktiskt lättare att stå ut med .... så jag är nöjd över att det är från det örat. Känns rätt ok nu. Hoppas att det fortsätter så.

Frågade hundarna nyss om det är ok att vi går och lägger oss nu, och det tyckte de. Så nu ska jag stappla nerför trapporna, släppa ut dem för kvällspink, sen kryper vi isäng. Hoppas att en natts sömn får positiv effekt och att jag är pigg i morgon.

Jag VET att skoven kommer. Jag VET att det är såhär ibland. Jag VET att det kommer att fortsätta vara såhär ibland. Jag HOPPAS att det inte håller i sig så länge, jag HOPPAS att det är lugnt sen.

Gokväll

Pratade i nästan två timmar....



Igårkväll orkade jag inte blogga. Inte för att jag var slut efter box-passet... men jag hade pratat så himla länge i telefon. Fniss...

Strax före kl 21 tänkte jag tvärringa till en kvinna som ville veta mer om hur podencon är att ha.  Tvärringa. Jo tjena, vi pratade till strax före 23. Hon var så himla trevlig och vi pratade massor, inte bara om podenco, utan hundträning och hundar i stort.

Jag försökte beskriva hur min Paddy är. Ni som känner mig och hundarna, och ni som följt bloggen, vet ju ....
Full Fart ute....




Ingen fart inne....





Det är Paddy i ett nötskal :)

Idag vet jag inte riktigt upplägget....  vet inte om jag ska in till stan och träffa Pernilla, om jag ska möta upp Hannah i Burträsk för att hämta Milo... eller hur det blir. Ska ringa Pernilla och höra med henne hur vi ska göra :)

Nu lite mer kaffe, sedan morgonpromenad med vovvarna. Ha en bra dag hörrni!

Gomorron

Ytterligare en dag att lägga i mappen "Minnen"

Onsdag. Mittiveckan. Ingen sol, inte så kallt, ingen snö...   En såndär dag som inte utmärker sig SÅÅ.

Började dagen med morgonrunda med hundarna, som vanligt. Texta lite skyltar, fixa och dona lite härhemma.... lugnt och skönt helt enkelt. 

Nu på kvällen har jag varit till Burträsk och startat en grupp i Zumba. JÄtteroligt :) :) :)  Många ungdomar, och det är superkul! Ja, även de något äldre tjejerna är superkul förstås :)

Nu är det dags att gå ut med hundarna för kvällspinket och sen krypa isäng. En lugn, härlig, trevlig, mysig, BRA dag, är slut. Jag är glad och nöjd. Lägger mig med ett leende på läpparna. HOppas att ni åxå får göra det.

Gokväll

Kelly min Kelly, vem är väl som du?



Jag håller på att lära Kelly lite nya moves, och hon är helt otrolig. Hoppas att det blir någon freestylekurs framöver som vi kan gå :)

Morgonrundan blev kort, då det var rätt så kallt. -14. Paddy och Kelly säger väl inte alltför mycket om den temperaturen, men Molly.... hon vill helt enkelt inte ta några längre promenader då. Trots mocka-kappa och fleece-skor. Har tränat även henne inne idag. Till exempel att hon ska sitta helt stilla fastän jag går ett helt varv runt henne. Sitta stilla är verkligen inte det hon har lättast för, så det behöver övas. Nackdelen idag var att jag nog är inne i ett skov i min Meniére, fast på det "gamla" örat, som inte resulterar i karusellyrsel, utan mer ostadighet och lite små-illamående. Nåja... på det sätt det visade sig, var att jag blev yr av att gå ett varv runt henne, så jag fick helt enkelt lägga ner just det momentet för tillfället.

Mitt på dagen tog jag Paddy i flexit och gick runt byn. Kallt, klart, soligt.... helt underbart :)  Det är så himla vackert såna här dagar. Färgen på himlen... sådär ljuvligt ljusblå..... snön gnistrar som om det vore en babiljard små diamanter utströdda....  solen som skiner över träden.....  aahh... man blir helt lyrisk.

Efter promenaden blev det lunch. Kokt fisk med stuvad spenat. Varför äter jag stuvad spenat så sällan frågar jag mig. Det är ju SUPERGOTT!!   

Eftermiddagen innebär lite mer träning med hundarna och lite slappa i soffan.   Nu har jag varit iväg på core och snart ska jag hoppa i duschen.

Jag har så många saker som jag ser fram emot nu. Sååå himla kul och spännande :) :)   Om allt går vägen vill säga. .. och... det BRUKAR det ju göra :) :) :)

HOppas ni haft en bra tisdag, och att ni fyllt den med nåt värt !

Gokväll

Taggarna utåt



En del har verkligen taggarna utåt, har ni tänkt på det? Även om man inte gjort dem något, åtminstone inget som de kan säga till en, så har de taggarna utåt i alla fall.  Hur kan det komma sig att en del inte vågar tala om för människor som de dissar, VARFÖR de dissar? Eller är det bara så enkelt att det lixom inte finns några hållbara argument? De bara känner sig sämre, inte för att någon gjort dem något, utan för att de själva i sin egen skalle är mindre värda på nåt vridet sätt? Jag vet inte svaret, men jag är ganska nyfiken.

Visst har jag fel ibland... självklart. Visst har jag gjort människor illa... Men jag har bett om ursäkt i de fall jag förstår att jag gjort någon illa. När någon ber Mig om ursäkt, så förlåter jag... men det är ytterst sällan någon verkligen erkänner och inser att de gjort fel.... av någon anledning.

Nåja   över till det positiva :)

Dagen började med en kort runda med hundarna, sen iväg på spinning. Det blev ett bra pass tror jag. Sen förbi apoteket och hämta ut medicin för 1100 kr. Det sved kan jag säga. När jag kom hem tog jag hundarna och gick på skoterleden en timme. Det var faktiskt lite hurvigt idag.... kändes lite kallare än de -10 som termometern visade....  men det var härligt ändå.

Efter promenad var det dags att försöka få ihop artikeln kring helgens slalomtävling i backen... och det visade sig vara mer jobb än jag från början hade trott. Nåja... jag har mailat iväg det nu, få ser hur det går.... om det blir tvärstopp på redaktionen eller om de släpper igenom det....   Många timmars jobb var det i alla fall...

Efter detta så kände jag mig helt urlakad... men fick så otroligt mycket energi när Pernilla ringde med goda nyheter. Hon var så glad, och JAG blev så glad att jag grät. Eftersom inget är helt spikat så kan jag inte säga vad det handlar om... men det känns jättebra i alla fall.

Har även pratat med Hannah ikväll. HOppas för guds skull att hon och Lukas får tag på en lägenhet i Umeå snart....

Nu ska jag ta ut hundarna för sista pinket, sen blir det sängen. Jag har haft en fantastisk dag, hoppas att du åxå haft det! :)

Gokväll

Måndag morgon

Då var helgen över och Pernilla har packat ihop det hon hade med sig, och dragit iväg. Det blir tomt och tyst ...

Nu under veckan ska jag åka till Umeå och träffa Hannah, om så bara över en lunch :)

Kl 9 har jag spinning, sen måste jag på apoteket innan jag glider hem. SEN måste jag skriva ihop en artikel om slalomtävlingarna som varit i helgen.... måste maila det idag för att hinna få in det på onsdag.  

Nu ska jag äta lite, innan det är dags att åka på spinning.

Gomorron

Lördag

Igår afton kom ju Pernilla hit. Vi satt nere i källaren och slipade bord och stolar tills vi höll på att kräkas av allt damm. Kring 18.30 gick vi upp, tvättade av oss och bytte till myskläder, blandade en drink som jag fått tips om skulle vara god. Det var den inte. sen lagade vi mat. Oxfilé med rödvinssås :) :)   Till det ett glas rött. Eller, JAG drack rött.... Pernilla tyckte inte att det var nå gott

Efter maten kastade vi oss i soffan och såg lite tv ... å gud så trötta vi var. Inget vidare på tvn heller, så efter "På spåret" fick hundarna gå ut, och sen gjorde vi oss redo för natt.

I morse, efter kaffet, tog vi hundarna och gick ut. Jag tog på Paddy selen, lånade Börjes spark.... Pernilla var iförd spring-kläder, hon tog Kelly och Molly och sprang framför, och Paddy drog mig på sparken bakom. I början drog han inget alls, men när vi kom förbi Siljum Mekan med riktning Martinsons, då började han fatta vad det gick ut på, så sen rörde jag knappt benen nåt alls, han drog hela vägen.   :)   Hoppas att han förstår vad han ska göra, nästa gång det är sele på :)

Strax ska vi gå och handla till lunchen, sen åker Pernilla och jobbar. En dag går så himla snabbt, man hinner aldrig med det man tänkt.     Nåja, nu blir det kaffe :)

Den 19/2 blir det åka av!



Torsdagkväll. Snart dags att krypa isäng. Det blev ingen Umeå-resa idag, det blir nästa vecka någon dag. Mitt på dagen kom min kompis Annica upp och åt sin lunch, i övrigt, promenader med hundarna i ett snöigt härligt väder :)

I morgon bitti är det spinning, sen ska jag en sväng in till stan. Pernilla dyker upp på eftermiddagen för att stanna över tills på lördag :)  Vi ska slipa och måla några möbler.

Den 19 februari, då startar rallylydnadskursen som jag och Molly ska vara med på :)  Det ska bli skoj, och det är ju verkligen Mollys tur att få gå en kurs nu, de andra har ju åxå fått gå kurser.

Nu ska jag ut med hundarna, sen krypa isäng.

Gokväll

Gonattsaga i paradiset

Spakvällen är slut. Molly är badad i sitt medicinska schampo, själv har jag genomgått mitt hemma-spa-förvandlings-treatment. Nu är vi redo att tackla nattsömnen :)  Ska bara bädda rent i sängen först.

Hoppas ni haft en bra dag, att ni fyllt den med nåt värt... och att ni valt glädje :)

Glädje i mitt liv !

En vän kommenterade mitt föregående blogginlägg,  på fb. Hon skrev: "Du har väl hittat glädjen i livet helt enkelt :) "

Det där har jag funderat på lite idag...   eller, ja, jag fick tankarna direkt jag läste hennes kommentar. ÄR det så att man HITTAR glädjen... eller är det att man VÄLJER glädjen..... eller är det när man INSER glädjen??





Beror det på att man faktiskt upptäckt nåt .... som en annan vän på fb skrev idag: Om det här går bra, ska jag aldrig mer klaga på någonting ....    hennes son har varit med om en allvarlig olycka för några dagar sedan.

Är det så att man kommer till en punkt där man .....  slutar se det negativa, slutar haka upp sig på småsaker.... slutar fokusera på sina krämpor och allt negativt som händer .... och istället lägger sitt fokus på det positiva? Att man faktiskt känner glädje och lycka över det man HAR och det man åstadkommit, istället för att gräma sig över det som inte blev? 

Jag har sagt såå många gånger: Jag är nog världens lyckligaste människa. Jag har upprepat det otaliga gånger för mina barn, som, när de blev vuxna ibland uttryckte lite oro över att jag är ensam...  och "bara" har hundarna :)   

Jag har på olika sätt levt,  mött, och sett motsatsen till lycklig människa ... och tycker mig vara på rakt motsatta sidan, dvs Lycklig. Jag är lycklig. Jag är stolt, både över mig själv och över mina barn. Jag har lixom  allt det positiva, och jag vägrar fokusera på det negativa. Man kan ALLTID se saker från två håll. Det handlar om från vilket håll man väljer att SE det, och LEVA det.  Så det kan nog stämma  allting, att man  Hittat det... att man Valt det... att man Insett det....

Ok. Avrundar här....   för Hannahs skull..... hon orkar nämligen inte läsa min blogg ibland, för att det är för mycket text.... fniss.....    annars skulle jag nog kunna skriva hur långt som helst :)  Så Hannah, den förkortade versionen är för Din skull :)

Goafton




Förändrade känslor... på nåt sätt.

Förr var jag väldigt tvär-het. Kort stubin...  PANG, urförbannad.... sen gick det iofs fort över åxå. Nuförtiden... blir jag ju knappt aldrig arg ens. Vad ska jag bli arg över?  Javisst kan jag bli irriterad över idioter, över folks beteende, över telefonförsäljare ..... men ARG på riktigt?  Sådär jävla arg så man skakar?   Det var nog i somras det hände sist. Sen dess.... nä.

Vad beror det här på?  Åldern?  Vishet?  Jag vet inte ,men konstaterar att så är det. Jag tar det mesta med ro nuförtiden.

Kanske är det för att jag är singel?  Ingen partner som driver en till vansinne?  fniss ...   Nåja, vad det än är, så trivs jag med det. Jag trivs med mitt humör, och med mitt sätt att vara. Jag trivs med att inte känna att jag måste kasta ut symaskinen bara för att undertråden tar slut, jag trivs med att kunna känna mig lugn och tillfreds även när toapapperet är slut när jag sitter på toa, jag tycker det känns bra att slippa brusa upp bara för att tvättmaskinen i tvättstugan är upptagen när jag vill tvätta. Jag gillar mig själv för att jag oftast är glad, att jag faktiskt är positiv. Jag är stolt över att jag är ärlig, rättfram och fri från översittartankar. Jag tycker själv att jag bemöter människor på ett bra sätt, både unga och gamla.

Allt detta gör att jag får ett bra bemötande. I de allra flesta fall känner jag mig uppskattad och omtyckt, om inte omtyckt så i alla fall respekterad. Ok, jag vet väl nån som inte uppskattar mig alltför mycket... men det må så vara...  Övervägande positivt i alla fall :)

Fräsigt när man upptäcker, både att man förändrats till det positiva, men även att upptäcka att man trivs med sig själv och sitt beteende.  

Med detta, ska jag gå ut med hundarna och sen krypa isäng. På coren var det fler än vanligt, och det var kul :)

Men nu - hoppas ni haft en bra dag och att ni fyllt den med nåt värt.

Gokväll

Att Jaga...



Att skriva en blogg. Vad är det egentligen? Vad är det som driver en att blogga? För VEM bloggar man?  Spelar det någon roll om man har 30 läsare, eller 100? Vad Vinner man ifall man har många läsare? Vad är det som gör att man vill LÄSA en blogg? VAD lockar i bloggen?

Varför jag funderar kring det, är för att jag har en ... bekant. En ung människa som låtsas vara gravid, för att locka läsare till sin blogg.   Ja, så är det. Skriver på facebook att man ska följa hennes graviditet på hennes blogg..... för att hon ska få läsare. Framöver får man lixom reda på att hon inte alls är gravid. 

Hon säger att hon gör det för att .... tjäna pengar.   Tjänar pengar för varje sidvisning, och vill därför ha många sidvisningar.

Ok, nu handlar det inte bara om blogg längre, nu handlar det om det här med att tjäna pengar. Hur långt kan man gå för att tjäna pengar? Eller... handlar det bara om pengar?  Handlar det om annat åxå?  Bekräftelse? Eller?

Jag har alltid hävdat att man ska vara ärlig. JAG ser ärlighet som ett likhetstecken med trovärdighet.  En människa som ljuger om ditten och datten för att tjäna, whatever.... tappar jag tilltron till. En människa jag inte har tilltro till... har jag ingen respekt för. En människa jag inte har respekt för.... tappar helt betydelse för mig.  En människa som inte har någon betydelse för mig... kan ljuga hur mycket som helst.... eller för den delen tala sanning, har man redan förlorat mitt förtroende och min tilltro, så spelar det ingen roll - jag bryr mig inte.  Den människan är betydelselös för mig. Så, om en människa som ljuger för att .... tappar min tilltro, tappar mitt förtroende, tappar min respekt, tappar sin betydelse. Så enkelt är det.

För MIG är ärlighet viktigt. Respekt, förtroende, etik och moral. Japp, det är jag rädd om och det är jag stolt över   :) :) :)  

Strax dags att göra kväll.   I morse var det spinning, sen veterinären, sen hem till lillebror på lunch. JÄttegott som vanligt, och Molly trivs med min lillebror... och vet ni, det är högst ömsesidigt :) ,  sen hem och över på Westmans på intervju, sen ut med hundarna på en timmes promenad.... efter det en telefonintervju. Jag är rejält trött nu, och längtar faktiskt isäng.

Jag har sugit allt jag kunnat ur den här dagen. :)  Hoppas ni haft en Bra Måndag!

Gokväll

Gud så trött jag är!



Då var söndagen slut.... och jag med.   Cirkelträningen drogs igång med buller och brak och blev bra tror jag. Kommer det så många fler så måste vi dela det i två grupper.

Har nyss varit ute med hundarna, och nu blir det sängdags här. I morgon bitti har jag spinning i Burträsk, sen iväg till veterinären med Molly ... förbi lillebror på lunch, sen hem. Ska titta in på Westmans och försöka få en intervju till tidningen åxå :)     På kvällen har jag inte något inbokat, och det behövs en kväll att bara sjunka ner i soffan.

Nä, nu blir det sängen.

Gokväll

En kall Söndag



-15 grader, inte klarblå som det var igår...  men vackert.  Kort morgonrunda med hundarna och nu ligger de i soffan och trynar. Strax drar vi igång lite inomhusträning för var och en av dem. 

Dagen i övrigt har jag tänkt spendera med att försöka få ihop en artikel till tidningen, samt att slipa på cirkelträningspasset för ikväll.  Det ska bli superskoj :) 

Nu blir det lite frukost, sen kör vi :)

Gomorron

Dags att knyta ihop dagen.



Dagen har nått sitt slut. Den här dagen kommer aldrig igen. Aldrig. Timmarna som passerat sedan i morse ... är borta.

Det är inte negativt...  såvida man inte spenderat dagen med att bara vänta på att den ska ta slut. Så länge man faktiskt försökt fylla den med nåt värt..... så är dagen värdefull, och en dag att vara stolt över. Eftersom man aldrig kan få tillbaka en dag som gått.... så är det väl lika bra att gå isäng och vara stolt över vad man gjort dagen TILL ... eller Hur?

Jag är i alla fall stolt och glad över MIN dag :) 

Nu är MIN dag ändå slut, och jag ska krypa isäng med ett leende på läpparna. Jag och de mina mår bra, jag har gjort idag vad jag hade tänkt och lite till. Jag är jättenöjd över dagen. Kanonväder dessutom, som gjorde utevistelsen med hundarna till något supervackert :) 

När jag var ute med hundarna kring kl 16 ... då var himlen så vacker så jag höll på att smälla av. Olika färger av djupaste turkos.... sen såg man stjärnorna åxå...... supersuperfint. 

Nu ska vi springa ut på gården jag och hundarna, sen går vi isäng. Hoppas ni njutit av eran dag, och att ni får sova gott inatt.

Gokväll

Perspektiv, orättvisa, maktlöshet.

Just nu fokuseras mina tankar på livet i stort. På vad livet egentligen innebär, i fråga om orättvisa och maktlöshet.  En bekants 13-årige son har skadat ryggen och är i detta nu i Umeå på Univeritetssjukhuset. Han älskar att köra skoter.... han tävlar, med framgång. Idag på träning så hamnade han under skotern och skadade ryggen.

En annan... ska kanske inte kalla det bekant, men jag vet vem det är.. har bott på samma område... han har drabbats av cancer.... det uppdagades kring nyår och han har någon månad kvar att leva.

Ytteligare en, har fått en hjärnblödning, före fyllda 40 .... där finns inget just nu som är självklart... förutom att han börjat andas själv utan respirator.

Livet. Vad ÄR egentligen det. VAD ÄR LIVET?  Rent krasst så har ingen påstått, någonsin, att livet varar i x antal år. Ingen har någonsin lovat att man ska vara fullt frisk och funktionell tills man blir x antal år. Varför kommer det då alltid som en chock, när någon man inte tycker har levt livet klart, måste avsluta, eller bli allvarligt skadad?

Min pappa dog, 51 år gammal, min mamma dog, 61 år gammal. Min morbror, som var en sann renlevnadsmänniska, dog i lungcancer. Hans fru lyckades leva vidare, men dog sedan genom att gå genom isen vid en skidtur......   

VAD ÄR LIVET???  Det gäller nog att lära sig att livet är inget som är beständigt...... det kan ändras SÅÅ snabbt, det kan ändra skepnad av olika anledningar... och det kan rent av ta SLUT.... långt innan man trodde.

LIVET ..... är NU. Vi kan ALDRIG förutspå vad som händer i morgon. Vi kan aldrig ta för givet att vi, eller våra nära, i morgon eller nästa vecka.. kommer att vara som vanligt, kommer att leva överhuvudtaget.

TAR vi verkligen VARA på IDAG?  FYLLER vi våra dagar med nåt VÄRT??  Talar vi om för våra nära och kära hur vi känner inför dem?? 

TROR vi, att VÅRA nära och kära kommer att finnas där för alltid?  Kommer VÅRA nära och kära ALDRIG att drabbas av sjukdom eller olyckor?

NÄ...... Ta er i kragen och tala om för alla ni bryr er om, ATT ni bryr er. Säg; jag älskar dig, jag tycker om dig, jag bryr mig om dig, jag tycker att du är bra, jag gillar dig, jag imponeras av dig, jag uppskattar dig, jag blir glad av dig, jag lär mig av dig,...... osv.  

Varför?   Bara därför att.... det känns bra att ha gjort det.

Goafton.

Härlig lördag igen.



-10, sol och blå himmel. Makalöst vackert :)  Igår snöade det lite mer, men då sån där kall, lätt snö.

Eftersom jag jobbade igår, har jag städdag idag, men jag ska även hinna med annat. Jag måste lägga ner några timmar på cirkelträningspasset jag ska köra igång i morgon. Hade även tänkt hinna iväg och göra en artikel för tidningen, men kanhända jag måste vänta tills i morgon med den. Jag hinner inte HUR mycket som helst under en dag.  Hundarna måste ju få sitt åxå. Någon längre promenad, lite träning, sen lördagsmys i soffan :)

Bäst jag sätter igång, för snart har halva dagen gått :) 

Ha en härlig lördag ni åxå :)

Gomorron

Fredag den 13:de

Idag har jag jobbat....  och jag är, som vanligt efter en dags jobb..... helt slut.   Jag ska bara gå ut med hundarna, sen kryper vi isäng. Jag hade en massa kloka funderingar för några timmar sedan... men de har dött utmattningsdöden. Orkar inte ens tänka efter vad det kunde vara.... kanske dyker tankarna upp i morgon.

Jag brukar ju ha fredagar som städdagar, men naturligtvis så blev det ju inte så idag... så det får bli i morgon istället. Hoppas på bättre väder för i morgon åxå...  snöstormen som varit idag lockar inte till några vidare promenader direkt .....

Nä, nu är det nog läge att gå ut, och sen gå isäng.

Gokväll

Gomorron allihopa :)



Hundarna ligger kvar i sängen medans jag står här vid datorn och dricker kaffe. De sover nog gott ända tills jag ropar och säger att vi ska gå ut.

Min nya telefon är det på fotot förresten. Jag tror inte att jag litar fullständigt på den än, för jag vaknade kl 5 och var orolig över att väckarfunktionen inte fungerade.... fniss...    Men det gjorde den, för 6.30 drog den igång.   Jag ska ju vara ICA-tant idag, så man måste upp och sätta igång dagen i tid :)

I övrigt är allt som vanligt och sig likt. Nu ska jag läsa norran och aftonbladet för att få veta vad som inte är sig likt i världen utanför min ytterdörr.   Ha en bra dag allihop, och snälla ni, fyll den med nåt värt :)

Gomorron

Full Fart Framåt :)



 Vilken härlig dag :)   Efter morgonrunda, kaffe och frukost, tog jag en 2.5 timmars lång promenad med hundarna. Till största delen gick promenaden på skoterleden. JAg hade egentligen tänkt gå runt trollberget, men när jag kom till Kallbäcken, valde jag att gå över vägen ... jag sjönk nämligen ner vartannat sten, ner till knät .. och det blev lite jobbigt.   När skoterleden korsar Robertsforsvägen tänkte jag ändå att ... äh.. jag provar om leden är hårdare på andra sidan....   så ... jag fortsatte skoterleden. De första 200 metrarna var rätt hårda.. men sen började man trampa igenom igen... ner till knät ... vartannat steg... men av ngn anledning så fortsatte jag ändå :)  När jag, efter MÅNGA om och men, rätt så svettig .. kom fram till vägen... så var den inte plogad. Snopet minst sagt!  Att då promenera ca 500 m oplogat, upp till Robertsforsvägen... det var fanimig jobbigt :)

Kafferast när jag kom hem, och hundarna la sig i soffan och tuggade ben och relaxade.

På aftonskvisten var det dags för en timmes boxersice i Burträsk. Superkul, Superjobbigt :)  Kom hem, tog ut hundarna, duschade, lagade mat, kollade på tv. Nu är det dags att gå isäng. I morgon ska jag vara ICA-tant :) vilket ska bli jättekul :)

Hoppas ni haft en bra torsdag allihop :)

Gokväll

oj så trött

Idag har jag varit till stan och farit runt med Pernilla... sen åkte jag till apoteket i Bureå och hämtade vaccinet till Molly. På måndag ska jag till veterinär Sara och ge första sprutan.  När jag kom hem gick jag ut en timme med hundarna, sen har jag inte gjort ett förbannat smack :)  Vi har myst i soffan HEEEELA kvällen jag och hundarna, och det har varit kanon :)

NU är det dags att krypa isäng, jag är hur trött som helst. Jag är varken morgon eller kvällsmänniska, man får vara glad att man är människa överhuvudtaget :)

Gonatt och Gokväll :)


Rastlös?



Då är träningssäsongen igång här i Bygdsiljum :)  Kvällens corepass var lixom starten.

Idag tog jag hundarna var för sig på promenader. Det blev 40 minuter på skoterleden med Paddy, så han i lugn och ro kunde strosa lös, utan att det bara blir jaktlekar med de andra. Sen gick jag hem och bytte hund och gick med Kelly i 40 minuter på skoterleden.... och sen gick jag hem och bytte till Molly, men hon fick bara 30 minuter, sen var hon lite frusen.

Nåt jag har funderat på idag, är det här med rastlöshet. Jag ser lite då och då att folk skriver på facebook att de är rastlösa och har tråkigt.  Allvarligt talat så har jag aldrig provat vara rastlös. Jag har ingen aning om hur det känns. Tråkigt har jag aldrig heller. Därav att jag aldrig svarar dessa människor med en kommentar om att jag vet hur det känns, för det vet jag ärligt talat inte.  Rastlös... är det samma sak som om man pratar om under eller överstimulerad hund? Att ha tråkigt.... hur då? Vadå tråkigt?  Jag förstår faktiskt inte känslan.   Jag förväntar mig inte att någon ska svara och förklara heller :) :)

I morgon ska jag in till stan och umgås med Pernilla en sväng. Sen måste jag åka förbi Bureå och hämta ut Mollys vaccin, sen ska jag kolla hur jag egentligen ska lägga upp stationerna till cirkelträningspasset på söndag.  I morgonkväll har jag inget alls, och det behövs nog känner jag. Bara slappa i soffan med vovvarna :)

Nä, nu ska vi börja krypa isäng här. Läsa lite och sedan sova.

Gokväll

Don´t you worry ´bout a thing....

Jag har redan fått svar från försäkringsbolaget. I don´t have to worry, de tar det fastän det gått 100 dagar :) :)
Försäkringsbolaget är IF, och tänk... de har haft en makalös service både när det gäller Kelly, och Molly. Jag har ju haft en del med dem att göra, om man säger så. :)

I morse ringde en försäljare. Tänk så trött man kan bli. Han malde på om det här med att själv vara aktiv gällande pensionspengarna. Jag sa direkt att jag ÄR aktiv, och håller koll .... men han lyssnade inte, utan fortsatte mala på om vad som händer om man INTE är aktiv, man förlorar MASSOR med pengar, och när man blir pensionär kan man tvingas leva på i stort sett ingenting. Jag provade återigen säga att jag placerat om mina pensionspengar, och gjort aktiva val, men han tuggade på. Till slut höjde jag rösten och frågade om han inte hade någon input.  Då var han såpass korkad att han var tvungen fråga- vad menar du?

- jo, svarade jag, jag har flera gånger nu, sagt att jag ÄR aktiv och inte behöver hjälp med att placera, men du lyssnar inte. Varför lyssnar du inte?

- jag förstår, sa han. Menar du att du inte vill ha hjälp?

Hahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahaha


Nu blir det en sen frukost, sen ut igen med hundarna.

Gomorron

Söta lilla Molly



Dagen började med ett spinningpass, fortsatte med en kylig promenad med hundarna på skoterleden. Med fleece-sockar och mocka-kappa trippade söta Molly med åxå :)   Efter lunch med tillhörande slapparstund, tränade jag hundarna lite, sen tog jag Paddy på en egen walkabout.  Det var så kallt att han blev alldeles vit i ögonbrynen :)

Jo vet ni. Jag har väl nämnt att jag väntat en hel evighet på Mollys vaccin. Apoteket skulle höra av sig när vaccinet kom, fick jag per mail från djursjukhuset veta. Idag när jag lix var i Burträsk, gick jag in på apoteket och frågade om det kommit. Jag var ju där före jul och frågade åxå. Nää... det har fortfarande inte kommit. NÄr jag kom hem, mailade jag djursjukhuset och sa att det fortfarande inte kommit... har ju för bövulen väntat sen i början på november. Till svar fick jag att vaccinet kommit till apoteket den 6/12. WHAT??    jo, till apoteket i BUREÅ !!!!    Inte fan har apoteket i Bureå hört av sig till mig och sagt att det ligger DÄR?? Jag beställde att jag ville ha det till Burträsk, som är närmast.   

Nu till nästa kapitel av DEN historien: Självrisken på försäkringen, 2500 kr, betalade jag ju vid första veterinärbesöket den 1/9. Den räcker i 100 dagar. Efter 100 dagar får man betala ytterligare en självrisk. Om de ringt så att jag fått hämta vaccinet direkt det kom, hade jag hunnit inom 100 dagar, det hinner jag inte nu. Vaccinet kostar 2000 kr. Jag har mailat försäkringsbolaget för att höra om de står för det, eftersom det inte är MITT fel att jag inte fått info om vilket apotek de skickat till, plus att jag fick meddelande om att apoteket skulle ringa mig när det kom. Om inte försäkringsbolaget tar det...... då blir jag ...... besviken. Minst sagt. Galen kan man åxå kalla det.

Nu är det dags att gå ut med hundarna, sen krypa isäng.   I morgon kväll blir det terminens första core-pass :) Kul !!!

Hoppas ni haft en bra dag!

Gokväll

Lite utanför ramarna

Hörrni, jag fixade box-passet :)   Orkade kanske inte riktigt fullt ut som man är van, men jag höll mig upprätt och fixade till och med uppvärmningen- att springa runt runt :) På torsdag blir det box igen, Härligt att det startar upp I Burträsk så att man inte behöver åka in till stan :)

När jag kom hem gick jag en härlig promenad med hundarna. Passade på att träna lite med var och en av dem, och jag är mer än nöjd. Världens bästa vovvar :)

Ibland kan det ju vara bra att rucka på sina invanda, inrutade grejer, och kasta loss, släppa sargen, gå lite utanför sina ramar. DET har jag gjort nu i afton.  Jag sydde nya gardiner till köket :)   Tyget köpte jag för.... ja hörrni... när fasen VAR det ...   jag köpte tyg för att sy nya gardiner till sovrummet, vardagsrummet och köket, men av ngn anledning så fjösade ivern av innan köksgardinerna var gjorda.  Hade till och med glömt att jag hade tyg över... men hittade när jag städade garderoberna för ett tag sen.   I afton spottade jag i nävarna, hivade fram symaskinen, och sydde klart :)  Nu hänger de på plats, strukna och fina :)  Jag är nöjd.

En annan sak jag gjort, eller rättare sagt gör i detta NU, är att jag dricker kaffe. Jag brukar aldrig dricka kaffe på kvällen, men jag fick ett ryck.  Så.... i dag har jag varit utanför ramarna, och det känns lite fränt ... fniss....

I morgon ska jag köra ett spinningpass. Har tagit på mig att vara instruktör i spinning januari och februari, måndagar och varannan fredag, så det är inte mycket. Ska bli kul faktiskt :) Ett nytt pass ligger redo i väskan :)

Strax dags för en liten runda med hundarna, sen ska jag krypa isäng.  Nu kanske ni tänker: Tror du att du ska kunna somna ikväll när du dricker kaffe?  Då kan jag meddela att det blev bara två klunkar. Jag värmde en kopp i micron, från i morse.... och fy för den lede så dåligt det var. Jag försökte maskera smaken med en rejäl skvätt grädde, men det hjälpte inte.  Nåja, det var lite modigt och tufft att Prova i alla fall.

Hoppas ni haft en bra dag, och att ni fyllt den med nåt värt.

Gokväll

Alive and kicking



Gårdagen försvann lite i dimman... var ostadig och mådde .... sådär.   Idag känns det bättre, och jag känner att jag VILL och SKA åka iväg på träningskonventet och köra ett boxpass. Jag hade egentligen tänkt köra fler pass, men känner att jag måste nog tänka mig för lite...   

-10  nu på morgonen, verkar bli en kanondag, sådär vintervacker som på vykort. Härligt :)   Blir nog en skoterledspromenad när jag kommer hem igen.

Nu ska jag fixa lite här innan Cilla kommer och hämtar mig, då ska vi åka och sparkas och  slåss :)

Gomorron

Lite ostadigt.



Vaknade inatt någon gång och kände att jag inte mådde 100.  Maxdos mediciner till morgonkaffet, en lite kortare morgonrunda....    

För en timme sedan gick vi ut igen, 40 minuters-rundan.... men jag mår inget vidare. Känner mig ostadig .... ska vila resten av dagen. Kan vara på väg in i ett skov känns det som, men jag hoppas att det går över innan det hinner bli alltför jobbigt.

Det var allt för nu.  Gör det bästa av dagen!

Trött



Efter två dagars jobbig kurs är det skönt att kura med en kompis :)

Skämt åsido. Jag har lärt mig massor på de här två dagarna lydnadskurs med Tina Fridh. Jag har lärt mig massor om tävlingslydnad, men framför allt så har jag lärt mig massor om Kelly.  Jag har, med ledning av de här dagarna, helt bytt mål. Kelly ska inte tävla i lydnad. De som sett oss träna härute på gården, och på hundklubben, står säkert som frågetecken. De som sett henne i "hett läge", inomhus, med andra hundar inpå.... i en situation som kan liknas vid lydnadstävling... de förstår precis vad jag menar. Kelly blev en helt annan. Minst sagt. Här kröp det nog fram vad hon har i bagaget som gatuhund i Portugal. Som hon såg ut när hon kände sig trängd.... mot väggen... med stora hundar några meter bort. Nej, så vill jag inte att hon ska behöva känna sig igen.

Tina Fridh, som var instruktör, var sannerligen både sympatisk och oerhört kunnig. Vi var tillsammans helt eniga om att lydnadstävling är inte Kellys grej. Hon må vara med i de sammanhangen, men då som maskot, eftersom hon charmar alla som kommer i hennes väg :)

Kelly är trött efter två dagar... men vet ni... jag tror att JAG är ännu tröttare. JAg var inte helt säker på att jag skulle orka vara vaken till middag.... men nu har jag faktiskt petat i mig mat... men vet inte hur länge jag orkar vara uppe. Det känns som att hundarna får en tidig kväll... kliver hellre upp lite tidigare i morrn... åtminstone för en morgonpink på gården.

Jo, efter kursen så mötte jag upp Hannah och Lukas, vi åt lunch tillsammans :) och Lukas gav mig en lektion i min nya iPhone. Tack Lukas. Det var ovärdeligt :) :) 

Jag orkar faktiskt inte vara vaken så särskilt mycket längre. Jag är helt slut.



Julen är i alla fall  ihopplockad. Skönt .... :)   Det är mysigt att plocka fram, men skönt att plocka bort tycker jag :)  

Nä... nu går jag ut med hundarna och kryper isäng. Nu är det Kväll på Robertsforsvägen 1.

Gokväll

Kursdag 2



Oj, igårkväll var jag så slut så jag orkade inte blogga.  En kursdag kan ta knäcken på vem som helst :)  Nu sitter jag och dricker kaffe och förbereder mig för att åka iväg på kursdag nummer 2.  

Efter kursen som slutar klockan 12, ska jag träffa Hannah ... undrar om Lukas åxå följer med förresten. Vi ska gå och fika på stan, och är Lukas med kan han ju lära mig lite mer om min nya telefon :)

Nä, hjärnan står lite still känner jag, sitter mest och stirrar i skärmen. Bäst ta mer kaffe, och en ipren åxå, för jag har så nedra ont kring högerögat..... eller I ögat ..... 

Ha en bra dag hörrni, och fyll den med nåt värt :)

Gomorron

oj oj oj

Himmel va fort den här dagen gick :)  

Innehåll i dag: Kort morgonrunda, promenad på skoterleden kring lunch, japp, snöade massor, men det var kört skoter igår, så det var inte flera dm snö på spåret, utan max en dm. Molly ville som vanligt ha spårat, och det fick hon :)

Skottat snö och sopat bilen typ 7 gånger idag :)   Hoppas att snöröjningen fungerar tidigt i morgonbitti eftersom jag ska in till stan på morgonen. Jag har packat en väska med lite saker jag ska ha med mig till lydnadsträningen, och nu ska jag snart gå isäng.  Hundarna har varit ute på gården och jobbat i snön när jag har skottat idag... ja, minus Molly då, som mest suttit i hallen och tittat ut. Jag hade ytterdörren öppen så att hon kunde gå in dit.

Oj vad jag ser fram emot i morgon  :) :)   

NU - Gokväll

iPhone in the house.

Idag kom min nya telefon :) Jag har inte förstått mig på så mycket än, men jag klarade av att svara när det ringde i alla fall :) :)


I morse blev ju rundan lite kort, men efter frukosten tog jag Paddy  med på en lite jobbigare promenad. Jag tog skoterleden bort till backen, och eftersom det kommit några dm tung snö under natten, och de inte hunnit pista.... så var det ordenligt jobbigt. Paddy har faktiskt legat i princip hela dagen efter det.... ja.. han sprang ju även offpist, och DÄR var det djupsnö :)

När jag kom hem tog jag ut Kelly och Molly på gården var för sig, och tränade lite lydnad. Oj va Molly gör framsteg :)  och Kelly, la sig till och med i snön!!!  

I övrigt idag.... hmm.... torkat mer lever.....   ja... det var nog det.  

Hörrni.... när man lagat sådär god mat att man lixom aldrig vill att det ska ta slut på tallriken. Man blir sådär lyrisk.... aahhhh...... så blev det till middagen. Jag hade tagit undan lite lever åt mig själv åxå, så jag gjorde en levergryta . Lever, lök, vitkål, grädde. Krydda med vitpeppar. MUMS :)

Nu känns det läge att krypa isäng. Har haft svårt att somna de senaste nätterna.... klockan har varit över 2 .... trodde att när man blir äldre, så somnar man tidigare och tidigare. Eller ja... kan ju hänga ihop med att jag sover hyfsat länge på morgnarna.... så kan det ju faktiskt vara.... nu när jag tänker efter så låter det logiskt :)   Nåja.. på torsdag och fredag får jag ju masa mig upp tidigt, för då ska jag vara i stan kring halv 9.  Lydnadskurs med Kelly ni minns :)



Nä, nu är det kväll här hos oss. Hoppas ni haft en bra dag :)

Gokväll

Så var det morgon den tredje dagen.



På den tredje dagen var det rätt mycket snö, till åtminsone Paddys förtjusning. Molly skuttade och var glad ända tills vi kom fram till där det inte var plogat.



Paddy, han drog som en raket i djupsnön... Kellys korta ben fixade inte språnget



Bäst stå kvar och vänta på honom tänkte hon :)


Inte så lång morgonrunda, av hänsyn till Molly. Strax ska jag ta Paddy på en längre sväng. Kelly ska jag ta ut på gården och träna, bra att få träna i annat väder :)    I övrigt så har jag stoppat in två plåtar leverbitar i ugnen på torkning.  

Med detta önskar jag er alla en bra dag!

Gomorron

Hey it´s a beautiful day



Idag har det verklien varit rejs i snön :) :)   Paddy har lekt både mullvad och plogbil. Kelly har gått bakom, och Molly har väl legat lite på handbromsen....   Men det har inte varit kallt, så det har varit superhärliga promenader, även om det snöat så att glasögonen tappat mycket av själva idén - att se genom.

Idag var Hannah här, hon hade lånat Lukas nya kamera, så hon har fotat.... typ 100 foton, varav 95 på hundarna, och 5 på jag och hundarna tillsammans :)

Idag har jag även köpt 6 kg ungnötslever. 3 kg har jag kokat och håller på att torka, fortsätter väl med resten i morrn. Gäller ju att ladda med nåt gott när jag och Kelly ska på lydnadskurs torsdag och fredag :)

Kelly har gjort enorma framsteg med apportbocken, hon ville ju inte gärna ha den i munnen förut, men det har lossnat :)



Paddygubben


Molly... lilla gumman



Åsså Gullefjun



Sådärja, det var lite från dagens fotografering. Nu ska jag umgås med vovvarna en stund, sen ska vi gå ut, och sen krypa isäng. Det är ju en dag i morgon åxå :)

Gokväll

Riktig vinter :)

Inatt har det minsann snöat :)   Nu på morgonen gick vi ut jag och hundarna, de fick rejsa runt på gården medans jag småskottade lite kring bilen.  Det hörs ska snöa hela dagen, så NU  är det riktig vinter :) 

Inatt var det så himla svårt att sova... var helt enkelt inte riktigt trött när jag väl kom isäng... eller... trött var jag väl, men när jag släckte lampan och stängde ögonen så var det som att hjärnan ville tala om nånting för ögonlocken, för de öppnades hela tiden.  Kring 2 tände jag lampan igen och läste några sidor till i boken... tänkte att hjärnan ville veta mer om just apportering innan den kunde vila.  Så var det nog, för kring 3 somnade jag :)

Idag ska Hannah komma hit. Hoppas väglaget är hyfsat i alla fall.... att de hinner hålla efter med plogningen.

Nä, nu blir det frukost här. Ha en bra dag!

Gomorron

Första dagen slut.



Ja då är första dagen på det nya året slut. Känns väl som vanligt... lite tröttare bara.  Ska snart gå ut med hundarna för kvällspinket, sen ska vi göra kväll här.  Paddy har inte pinkat sen mitt på dagen, för på eftermiddagen så var det nån som drog iväg lite fyrverkerier och smällare, så han knep igen, och vågade inte. Hoppas han vågar pinka nu....  

I morgon kommer Hannah hit och hämtar lille Milo... kommer att kännas märkligt, han har ju varit här så länge den här gången.



I övrigt har dagen haft en lugn form av lunk. Mitt på dagen tog vi en promenad runt byn, det var skönt ute.  I morgon satsar vi på skoterleden. Jag tänkte att det skulle vara rätt mycket skotertrafik idag, så vi har inte varit ute på leden nåt, det får bli  i morgon... då har väl de flesta börjat jobba igen kan jag tänka.

Nä... gu va trött jag är.

Gokväll

2012

Då var det Nytt år. Igen.   Det gick superbra vid tolvslaget när allt fyrverkeriande drog igång. Paddy blev inte alls lika ängslig och stressad som förra året. Det har gett resultat att jag spelat skivan: Skott och fyrverkerier under ett halvårs tid, regelbundet.  Jag såg Babsans show på tv, sen kröp vi isäng här, vaknade vid tolvslaget när det brakade igång, Paddy kom och satte sig vid min kudde... nära, nära.... han skakade lite, men gnydde inte, och kunde sitta helt stilla tills det ebbat ut, då la han sig nära nära istället, och där sov han gott hela natten :)

Hannah ringde strax före halv 1 och önskade Gott Nytt År åxå :) :)

Nu på morgonen har vi varit ute en liten sväng, ska gå mer och längre senare...

Funderar på att ta en spark-sväng med Paddy idag... han verkar ha lite överskottsenergi:


Nu ska jag dricka en tredje kopp, sen får vi se vad jag hittar på :)

Ha en bra Nyårsdag allihop, och hörrni..... smällandet gjorde vi bort igår va?! INGET smällande idag tack!

RSS 2.0