Abrupt

Sängdags.   Summerar dagen. 
 
Gick en lite längre morgonrunda  i morse. Tänkte ju gå ner till vattnet där jag även kan släppa Paddy, men efter att ha kommit ut, ändrade jag mig. Vi bor för nära en skjutbana upptäckte jag. Första skottet, och Paddy ville vända och gå hem. Pronto. Fyrverkerier har han lärt sig hantera utan problem, men det är väl för att vi är HEMMA då, i trygghet ... men skott! - NEJ. 
 
När jag gått ca en km, kom en hund, springande för sitt liv .... blivit rädd för ett av skotten räknade jag ut. Jag höll andan när hunden sprang över stor-vägen, och hoppas vid gudarna att den sprang HEM. Stötte på ägarna lite senare, och hunden hade aldrig tidigare reagerat över skott, så jag fann för gott att inte släppa Kelly eller Molly heller. Man vet aldrig. Bäst vara på den säkra sidan. 
 
Efter promenad så bar det iväg in till stan, där jag, Kim och Helena skulle äta lunch på Matfesten. Efter många om och men, hamnade vi på området .... men det blev aldrig någon lunch. Kia var med, och hennes stress gjorde att vi inte kunde gå in bland alla människor, utan vi stannade utanför "det värsta"  Det var dock en fruktansvärt jobbig timme (drygt) vi befann oss där .... för min hand alltså. Eftersom Kim, ägaren , hoppar på kryckor, och Helena hade med sin egen hund, så skulle jag hålla styr på Kia. INTE lätt, störningarna blev alldeles för svåra. 
 
Kom hem kring halv 3, hade Kia med mig. Pinkade alla hundarna, åt sen lunch .... å gud .... så ont i handen jag hade. Kände att det här går inte vägen. Kontaktade Kim och berättade att handen gör alltför ont .... 
 
Kontentan av det hela blev att Kim varit här ikväll och hämtat Kia. Kim hade med sig sin jättetrevliga kompis Moa, och vi har suttit och surrat en lång stund. Kim halade upp ett par cider ur väskan, och vi har haft en, enligt mig i alla fall, supertrevlig stund :)
 
6 veckor har gått sedan Kia kom hit. Hon försvann lika plötsligt som hon kom. Jag har lärt mig massor, men jag har åxå fått lära UT massor. 
 
Det känns konstigt. Att någon som funnits här, som en virvelvind, i 6 veckor ..... inte finns här längre. Kia. Jag kommer att sakna dig. Men, jag kommer inte att sakna hur du faktiskt hoppade i sängen så att ribb-botten åkte ur läge ... GÅNG PÅ GÅNG :)
 
Dags att krypa isäng. Hann inte med Magnus ikväll, då jag hade Kim och Moa här istället. Men ... Magnus är alltid kvar. Han får komma en annan dag :)
 
Gokväll

Fredagkväll

Då var fredagkvällen här. Har ätit god mat, hade tänkt fota och visa, men glömde bort det. Det var i alla fall stekt nötytterfilé med vitlökssmör och melonsallad. Mums :)
 
Idag efter jobbet, kom en kompis förbi och hälade på. Vi pratade hund, sen pratade vi ännu mer hund :) :)   Vi pratade också om det här med att få släppa människor i ens liv, som gjort en illa. Att verkligen få släppa taget och låta dem tillhöra det förflutna.
 
Superkul att du kom förbi Kerstin :)
 
Efter jobbet skulle jag ha hämtat Kia, men hon blev hemma hos sin ägare fram tills i morgon i alla fall. 
Kvällen har varit lugn och skön .... hade tänkt sätta mig på balkongen med Magnus, men klockan gick ju så herregud snabbt, så jag hann inte ..... blev helt enkelt för trött. Får ta det i morgon istället, och ta det lite tidigare. 
 
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ovanstående skrev jag igårkväll, men av någon anledning som jag inte kommer ihåg NU, så skrev jag aldrig klart, utan .... gick väl helt enkelt och la mig :)    Inatt har jag sovit i min nya one-piece-pymme :)  Har sovit hur gott som helst, och med den på har det ju inte gjort nåt om ett ben eller en arm hamnat utanför täcket :)  
 
Perkon har puttrat klart. Det blir tre koppar FÖRE promenaden idag, eftersom Kia inte är här, så ligger hundarna i sängen tills jag säger att vi ska gå ut. Kia är lite mer för att lägga in en växel direkt på morgonen, och vill gärna dra igång en lekstund med Kelly eller Paddy. Att Paddy inte vill leka, är något som lixom inte gått in riktigt ..... hon tror nog att hon lixom ska kunna "nöta" igång honom. Det kommer nog inte att funka. Sally provade ett helt år, utan framgång. 
 
Ahh, gott kaffe! 
 
Lite svalare ute nu, fast, det var det igår på morgonen åxå, men när jag steg ut från jobbet kl 12, då jädrar var det varmt kan jag lova. Jag fick som en chock. Så, det kan mycket väl bli varmt idag åxå. Planerar att promenera bort dit jag kan släppa Paddy ..... eller, egentligen kan jag mycket väl släppa honom där jag brukar promenera åxå, men har inte gjort det hittills.  Nästa helg är det prova-på ute på hundkappen igen, och då ska Paddy få prova jaga trasa igen :)  Han provade ju för två somrar sedan, men då tyckte han väl att det var .... sådär .... han hade väldigt bråttom att springa tillbaka till mig, sprang nog snabbare då. Men, nu tror jag att han kommer att jaga trasa med stort intresse. Pinkeriet har lugnat ner sig för den här gången känns det som .... har inte varit ute på natten på ett tag nu. Fick provsvaren från vet. och det är inte cushings den här gången heller. Inte uvi heller för den delen. Som sagt ..... det är som förut, de kan inte riktigt säga vad det är, men han är pigg och glad .... ja ... så pigg som han brukar vara :) Beter sig som en gammal farbror. Men ..... att springa, DET älskar han :)
 
Nä, kaffet är slut och nu ska vi gå ut. Ha en Bra lördag allihop!
 
Gomorron
 
 
 

30/8 kl 06.00

Då pep mobilen att det var dags att vakna. Det kändes kyligt i rummet, då balkongdörren fortfarande står fullt öppen dygnet runt. Jag gled in i min nya supermysiga morgonrock, gick in i köket och preppade perkon. Strax har det puttrat klart, jag riktigt längtar :)
 
Hundarna ligger kvar under täcket och har INTE för avsikt att kliva upp än på ett tag. 
 
Absolut klarblå himmel, och en sol som krupit över hustaket och letar sig över träden härutanför. Det verkar helt vindstilla. Det blir en härlig morgonpromenad så småningom. 
 
Fredag .... det innebär att jag jobbar 8-12. Efter jobbet ska jag hämta Kia 
 
Åh va jag är sugen på surströmming!!!!! Hur mår du Annica, efter blindtarmsoperationen?  
 
Yihaaaa !! Styrkan på DET kaffet fick upp ögonen handlöst!! :) :) :)   En skvätt grädde i och MMMMMMM va gott !!
 
Nä men, nu ska jag läsa norran och aftonbladet på nätet, sen är det nog läge att väcka hundarna och gå ut. Ha en härlig Fredag, och ni vet : Fyll den med nåt värt!
 
Gomorron
 

Bryt ihop, Knyt ihop :)

Kvällen tickar mot sitt slut ..... ska bli skönt att gå isäng efter kvällspromenad med hundarna. 
 
Jobbtimmarna gick snabbt, och Kia stannade hos sin ägare över natten, så jag behövde inte åka in till stan och hämta henne, så jag blåste iväg till Skelleftehamn för att hämta en bok som lillebror köpt på en facebooksida, sen hem och ta ut hundarna på en runda .... hem, äta .... svimma i soffan. Åh ... det var så himla lugnt .... rofyllt .... så jag fixade ett fotbad. Sååååå skönt!!!! målade tånaglarna och smorde in fötterna i en kräm som jag fått av Hannah, som luktar så himla GOTT !!!! Åh va jag har viftat på tårna ikväll :)
 
Tänt värmeljus .... myst i soffan med hundarna ......lyssnat på tåget, kollat på tv. Lågt ljud på tvn ..... tinnitusen är fruktansvärd just nu, tack och lov för hörapparaten, den ger lindring.   Ska sjunka ner i soffan igen med hundarna en stund innan det är dags att gå ut med dem. 
 
Lugn. Jag känner mig så Lugn. Rubba mig tillfälligt kan gå, men rubba mig fullständigt? - Nej, det går inte. Jag är så glad över att Jag är Jag. Jag är så stolt över att Jag är Jag.  Varje dag är jag faktiskt stolt över mig själv. Det är en härlig känsla. JAg är ingen Besserwisser, jag är ingen moralkaka .....  Jag finns där för de som vill och behöver, i den utrstäckning jag kan och orkar. 
 
Tänker på något som flera sagt till mig: Men ..... kan du ALLT?  
 
Nä, jag KAN inte allt .... men jag Vågar prova det mesta. Jag VÅGAR TRO att jag kan klara det.  Hur svårt kan det va lixom ? Jo, ibland är det för svårt, men då säger jag det åxå: Nä det här var åt helvete för komplicerat för mig :)
Inte för att det hänt någon gång ÄN, men jag KAN säga det :) :) :) 
 
I morgon jobbar jag 8-12, hämtar Kia och sen är det Helg. Nästa vecka ska jag trimmas in på kontoret på Wallins Kafferepet :) :) :)   Japp, jag ska krypa in i kontoret jag :) :) :)   Ska bli jätteroligt! Jag har ju MER kontorsvana, än bagerivana, och jag ser fram emot det :)
 
NU ser jag fram emot att mysa en kort stund i soffan, gå kvällsrundan med hundarna, sen krypa isäng. Hoppas Du haft en BRA dag, och att du fyllt den med nåt Värt!
 
Gokväll
 
 
 

En lögn är en lögn.

Härlig morgonrunda promenerad. Kaffet uppdrucket. Strax dags för mer promenad, boka tvättstugan, gå och handla. Efter det ska jag lasta in Kia i bilen och åka in till stan och lämna henne hos ägaren, skjutsa en kasse till Hannah, sen åka på jobbet. Efter jobbet ska jag hämta Kia, sen blåsa iväg till Skelleftehamn och hämta en bok som lillebror köpt genom en facebook-grupp. Vända hem, gå ut med hundar, laga mat, och efter det hoppas jag att fjärrkontrollen, som försvann spårlöst igårkväll, kommit tillbaka, för då har jag tänkt parkera i soffan. 
 
Varför ljuger en del om saker de absolut inte behöver ljuga om?  Trovärdigheten försvinner fullständigt lixom. 
 
Nä, på med sportskorna och gå ut. 
 
Gomorron

Inte tillräcklig.

Onsdagen är snart slut. Min lediga dag. Efter morgonrunda, kaffe och frukost, begav jag mig iväg in till stan. Jag lämnade mobilen på norrmobil, som jag för övrigt rekommenderar å det grövsta. Han hade 3 telefoner att fixa före min, så typ 1.5 timmar skulle det ta. Jamen, perfekt, jag tar en sväng på stan i lugn och ro ..... shoppar lite .... behöver en ny sport-bh, nåt nytt träningslinne ..... sen hittar man väl alltid NÅT att titta på. Jag menar .... jag är ju kvinna ändå.   Som sagt. Parkerade på CK, betalade parkering för 1.5 timmar, tänkte att det blir lagom .... gick på Stadium, shoppade en sport-bh och ett träningslinne ... gick på olssons tyger ..... japp .... det tog 20 minuter, och sen orkade jag inte kolla mer på stan. Nämenseattserru ..... så, när jag gled iväg från parkeringen, gav jag bort min p-biljett till ett par ungdomar som blev hur glada som helst :)  Jag blev åxå Glad, då kom ju biljetten till nytta :)
 
Efter det, åkte jag till Hannah och Robban, där jag så påpassligt kom precis till lunch :)   så de bjöd mig på det  :)
Sen, hämta telefonen, och iväg hem, ut med hundarna på en promenad i lagom varmt väder. Lånade hammare av Hannah och Robban, för att spika fast ribb-bottnarna på sängen, som halkat fel flera gånger nu pga att Kia rejsar rätt så vilt ... MEN, upptäckte att det inte går att spika, för det är inte trä i sidolisterna. OK, då skiter jag i det då, och fortsätter lägga allt tillrätta när det halkat snett. 
 
Hörrni ... det här med att ställa upp för andra. För mig är det självklart att ställa upp, så gott jag kan. Jag tänker som så, att om JAG ställer upp för andra, så kommer andra att ställa upp för mig. Så tänker jag. Om jag ställer upp JÄTTEMYCKET för andra, så kommer andra att ställa upp JÄTTEMYCKET för mig. Så tänker jag. Nu är det inte så att jag ställer upp för andra bara för att andra ska göra saker för MIG, men jag hoppas att jag, när jag behöver hjälp ... hittar andra som ställer upp för Mig.   Nu tänker jag INTE på Pernilla och Hannah, som jag VET ställer upp precis när jag behöver ..... men i övrigt. När DE inte har möjlighet.   Fast ..... det här med att ställa upp för främlingar ... är nog kanske inte så vanligt förekommande ..... är det bara JAG ? Nä ... så kan det väl inte vara? Visst måste det väl ändå finnas fler än JAG som ställer upp för människor de inte känner, som behöver hjälp??  
 
Det är INTE jobbigt att ställa upp för andra, att göra saker för andra. Det jobbiga blir när man känner att man inte gör tillräckligt, även om man gör allt man kan. DET är skillnad, och det sitter i MIG, inte i andra. När JAG känner att jag faktiskt gör allt jag kan, så känns det bra i själen. 
 
Nä ... nu ska jag kolla på Idol, duscha, bädda rent i sängen, krypa isäng .... i nu nämnd ordning. 
Gokväll

Onsdag 28/8

Idag är det storebrors födelsedag. Han fyller 49 :)  Ska ringa honom senare och sjunga en liten trudelutt. 
 
Morgonpromenaden är avklarad, samt 3 koppar kaffe. Vaknade inte förrän 8.20 så jag har inte hunnit så mycket mer än det. Träningsvärk i kroppen, inte bara efter gymmet, utan efter gårdagens arbetspass åxå, så att vara ledig idag känns kanon. Ja, inte bara för träningsvärkens skull, utan för att det känns att både kropp och själ behöver återhämtning. Det har ju varit hektiskt i slutet, och det har rullat på i en jädra fart. 
 
Jag ska åka ner på stan en sväng och lämna in mobilen och hoppas att den äntligen går att fixa till :)   Träna hundar står åxå på schemat.
 
Nu vevar jag igång dagen!
 
Gomorron

Hej å Hå

Dagen är snart slut, och Dagen har varit BRA :)    Jobbat stenhårt, slutade 21.30, åkte hem, tog ut hundarna .... sen har det inte hänt mer. Satt i soffan och tänkte: Undras om man ska ta ett glas vin, jag är ledig i morgon. Oj .... min lägenhet är 35 kvadrat .... och det var ungefär 2 mil in till köket. Hur kan DET gå till?  :)
 
Idag fick jag träffa lillebror, hans sambo Daww åsså fasters lille KEVIN <3 :)  De kom förbi tvärt för att hämta de grejer jag åkt iväg och fixat åt dem, som de köpt via facebook, samt för att lämna bär som jag köpt av dem :)  Jag hann i alla fall hålla lille Kevin ett tag, krama och pussa honom . Han är så pratsam och mysig :)  Vi brukar prata i telefon åxå, och han är helt underbar :)
 
Jag blev så till mig att jag glömde ta kort på honom ! Fasen åxå!!
 
Så .... En dryg mils promenad idag med hundar ... träffat lillebror m. familj .... jobbat med Pernilla och Matte ... har tyvärr inte träffat Hannah idag, men det kan nog bli i morgon eller på Torsdag. Frågan är om vi inte ska träna på Friskvårds på torsdag :)
 
En dag till BREDDEN fylld av värda grejer, DET är vad den här dagen har varit :)
 
 
Nä .... nu ska jag krama hundar en stund, sedan duscha och krypa isäng. Hoppas du fyllt dagen med nåt värt du åxå!
 
Gokväll
 

Japp, tisdag :)

Efter morgonrunda och kaffe, har jag varit ute med hundarna i olika omgångar. 5 km med Paddy, 3 km plus träning med Kia,  och 3 km med Kelly och Molly, då jag gick ner till vattnet och de fick springa lösa och busa runt en stund. Efter 11 km promenad blev det frunch, och nu tar jag det rätt så lugnt en stund. Lite stum i benen, men trodde att jag skulle ha mer träningsvärk i dem efter gårdagens träningspass, än jag har. 
 
NU har det gått ett tag, då jag glömde publicera det här efter att ha skrivit det :)
 
Nu drar jag iväg på jobbet! :) Ha en fortsatt bra Tisdag!
 
Goddagens 

Måndag Kväll.

Oj .... vilken dag! 
 
Efter morgonrunda och kaffe, blev det ännu en runda med hundar, sedan iväg in till stan för comeback på Friskvårdskompaniet. Det blev ett svettigt pass i gymmet med Hannah!  Efter detta, lunch på Hannah och Robbans balkong, sedan hem, ut med hundarna, och iväg på jobbet. Jobbade till 19.15, hem, ut med hundarna, svimma i soffan, äta lite ... och nu är vi här.  Phu! Det här är på gränsen faktiskt!
 
Fick brev från Handkirurgen i Umeå, jag har fått tid den 13/9. Tack, DET gick snabbt :)  Blir spännande att se vad de säger. Pratade med sjukgymnasten i Burträsk idag, och de misstänker att jag slitit av ett ledband i handen.  Ok, vad som än är fel i min hand, så gör det ont. Fortfarande. Efter 3 månader. Hoppas på att få hjälp!
 
I morgon ska jag åka iväg till Burträsk för att tejpa handen !!!! Känns väl inte LITE drygt att åka så långt för det .... men .... hjälper det så är det ju värt det. De pratade tidigare om handledsskydd, men va fasen, ett av problemen är ju att jag inte kan ha något som ligger EMOT! Så handledsskydd går bort. Hoppas tejpning kan hjälpa något :)
 
Hörrni, det här med att döma människor. Det här med att inte kunna ta in vad ANDRA tycker och tänker ,utan genast kapa banden och döpa dem till idioter, DET är väl inget som VI håller på med?!  Hoppas och tror det i alla fall. DET förfarandet är inget som går ihop med MIN livsfilosofi i alla fall. 
 
Nu ska jag ta ut hundarna, borsta tänderna och gå isäng. Jag är otroligt trött och slut. 
 
Gokväll
 

söndagkväll

Såhär blev smörgåstårtorna 
Sen hade ju Pernilla och Mattias med sig en "vanlig" tårta åxå
Efter detta lyckade och superroliga kalas, så tog jag en promenad med hundarna och sedan har jag inte gjort mer. Intentionen var att göra comeback på Friskvårdskompaniet, men det sprack. Kände att jag absolut inte hade vad som krävdes i form av ork ... så jag skrinlade planerna och avbokade bodystep-passet. Däremot ska jag och Hannah träna på gymmet en timme i morgon , och sedan äta lunch ihop :) DET blir kanon! 
 
Tänk ... ibland blir man lixom påmind om att orken inte ÄR hundraprocentig. Därav åxå att jag bara har halv arbetsförmåga. Efter gårdagens sängliggande fick jag mig återigen en tankeställare, sådär som det behövs ibland :)  Tack för tankeställaren, nu är jag på banan igen :)
 
kroppen är trött .... och det lyssnar jag på. jo ... skallen är rätt så trött den åxå. Jag ska gå ut med hundarna på kvällsrundan, sen är det gonatt här. Jag har haft en fantastisk söndag! Hoppas att Du åxå haft det :)
 
Ser fram emot i morgon ..... :)
 
Gokväll
 

Välkommen Söndag!

Vaknade i morse med en känsla av att jag gruvade mig för  att vakna. Men, det kändes riktigt bra, ostadigheten har nog passerat, hoppas jag innerligt i alla fall, då vi idag ska ha kalas i lusthuset här ute på gården, för Hannah. Sen ska jag göra comeback på Friskvårdskompaniet, och då måste man ju känna sig åtminstone hyfsat pigg. 
 
 
Den här himlen hade jag i fredagskväll. Helt underbart vackert!
Såhär såg lördagsmorgonen ut:
 
 
Nu ska jag börja förbereda inför kalaset, dekorera smörgåstårtorna och lite annat smått och gott. Ha en härlig Söndag! 
 
Gomorron

Planer som spricker!

Idag var en såndär dag när det inte blev som planerat. Det nya för mig kan jag säga .... är att det finns människor som faktiskt mår dåligt när planer spricker. Själv är jag .... ska inte säga van, men jag är rätt så flexibel.... och jo, jag är nog van vid att ändra planer rätt kvickt av olika anledningar. 
 
På morgonrundan pinkade Paddy blod, och jag fick en smärre chock. Visst i helvete får det räcka med pinkeriproblem nu!!!! Kring 4 i morse ville han ut, och när vi kom ut pinkade han knappt nåt, verkade mest orolig. DÅ blev jag nog lite irriterad faktiskt ....  
 
Blev desto mer rädd när han pinkade blod på morgonrundan. Så .... istället för den planerade dagen med promenad med hundarna, hämta Kim och bjuda henne på lunch, samt jobba några timmar .... så blev det veterinärbesök, samt sängläge, då jag kände att Meniére hakade på sluttampen av min hundpromenad mitt på dagen.   
 
Visst känns det surt när man inte kan göra som man tänkt ..... visst blir jag lite ledsen av att inte kunna sitta på balkongen och lyssna på Magnus en sån här underbar kväll .... men .... jag är lixom invand vid att när den här Meniére kommer förbi .... då är musik uteslutet. Det är lixom bara att anpassa sig. 
 
Människor som har svårt för att planerade händelser inte blir av, de far illa av att måsta inställa.  Ikväll går min tanke till dessa människor. 
 
Min bästis ligger på lassa dessutom. Mitt i förberedelser inför cykelfest, fick hon åka iväg och operera blindtarmen. Japp, minns hur det kändes. ONT! Synd på cykelfesten dessutom !!!!
 
Dagens Positiva, är att jag och Hannah köpt träningskort på Friskvårdskompaniet! NU kör vi igång igen!  Har inte tränat på länge nu, och jag har saknat det. Vi är inbokade på Bodystep redan i morgon kl 18. SOM jag ser fram emot det :)   Hoppas vid gudarna att Meniére låter mig vara så att jag kan gå på passet!  Inte bara DET .... i morgon har vi kalas för Hannah här på gården, i lusthuset :)  Det blir smörgåstårta och vanlig tårta .... massor med skratt och förhoppningsvis fina presenter till Hannah :)
 
Strax dags för kort kvällsrunda. Hoppas ni kunnat fylla dagen med nåt värt. Utifrån förutsättningarna. Låt aldrig något banalt komma ivägen för er förmåga att välja Glädje. Låt aldrig något futtigt, komma ivägen för er vilja att välja BRA saker. 
 
Gokväll
 
 
 
 

SSCCCCHHHHHH

skriver lite tyst ikväll .... vill lixom inte förstöra stämningen :)     Har tänt värmeljus ... det är så fint här så man blir alldeles tårögd. 
 
Aftonsrundan med hundarna var helt underbar. Satte mig på en parkbänk efter några kilometers promenerande ... släppte alla koppel .... och bara njöt. Kastade ut ett gäng korvbitar för hundarna att söka .... sen vilade jag bara mina tankar ett slag. Ibland måste man vila dem. Tankarna alltså. Cyklister passerade, ett par joggare passerade ... en farbror med rollator passerade .... hundarna brydde sig inte ett smack. Själv satt jag på min parkbänk och bara njöt. 
 
Tidigare idag, när jag var på jobbet, kastade jag en tanke mot kvällen. Den HÄR kvällen alltså. Funderade på vad jag skulle tillaga för kulinariskt ..... En blodig entrecote?  Länge sedan jag åt det faktiskt. Fanns billig entrecote på konsum .... men kvaliten var inte den bästa. När man klämmer på ett stycke entrecote, ska det kännas stumt, det ska finnas en kärna mitt i ... men herregud, det var som att klämma på chokladpudding ungefär, så det gick bort. 
 
Nån kul fläskfilégryta? Fylld lövbiff? Nä ... vet ni vad det blev?  - Det blev pyttipanna och ketchup :) :) :)  Det var som att orken, eller rättare sagt avsaknaden av ork, samt hunger, gjorde att jag valde den lösningen. 
 
NU har jag tänt värmeljus .... det är så mysigt och fint :) Strax dags för kvällsrunda, sedan dusch och hopp isäng i renbäddad säng. Ska bli skönt .... 
 
Hörrni förresten, det här med kommunikation .... att förstå varandra genom skriven text ... det är inte alltid så lätt. Ibland kan det vara så att skriften inte motsvarar det sagda ordet. Ibland kan det skrivna tolkas på ett helt annat sätt än det var menat när det skrevs. Så kan det vara. 
 
Nä, nu knyter jag igen den här dagen. Fredag 23 Augusti är över. Nu kan jag inte fylla den dagen med nåt mer (jo, ett par timmar till om jag Vill förstås)    Jag är NÖJD med vad jag upplevt och valt idag. Jag lär mig nåt nytt varje dag, så även idag :)   Kommer att somna gott när jag lägger mig, det är jag helt övertygad om :)
 
Gokväll

Rivstart!

Den här dagen började lite ..... tvärt kan man säga :)
 
Vaknade kring 6.50 och tänkte att det var lite tidigt. Men HUX FLUX kom jag ihåg att jag ju börjar kl 8 idag, och DÅ blev det att rivstarta från liggande och kasta sig upp till stående, utan att sätta sig däremellan :)  Upp och ut med hundarna, hoppade över kaffet faktiskt, kamma ner luggen, sätta upp två pippilotter och sen iväg. 
 
Bröllopstårtor stod på dagens schema. Jag tycker att Pernilla är världsduktig!
 
Tårtorna på den undre bilden, hämtades av brudparet själva, och de visste knappt om de vågade lasta in dem i bilen, de tyckte att de var så fina :)
 
Efter jobbet var jag ute med hundarna en dryg timme. Vi gick bort dit jag kan släppa alla, inkl. Paddy :)   Torkad fisk är tydligen mums märkte jag :)
 
Kia hoppade så frenetiskt i sängen att ribborna hamnade ur läge. Det var inte LITE jobb att få tillbaka allt i ursprungsläge, men nu är det gjort.  Ska fredagsstäda nu, DET är kul! :)
 
Jomenvisstja .... har visst inte berättat att jag fått en remiss till handkirurgen. Så blev det. Få se nu om det går att få någon hjälp eller. Det är ju 3 månader sedan jag ramlade från stolen nu, så man tycker nästan att vad som än hände inne i handen, borde det vara bra vid det här laget, men det är det INTE. 
 
Nä hörrni, nu ska jag ta och städa här, sen gör jag helg :)  
 
Ha en superhärlig Fredagkväll !!!! 
 
Goafton

Åh, vilken härlig dag!

Efter morgonrunda, kaffe och frukost, bar det iväg in till stan med Kia. Jag hämtade upp Kim, som äger Kia, sen åkte vi ner på stan. På dagens agenda stod stadsträning. Vi började med att gå in på Björkis, där Kim ville köpa ett nytt halsband till Kia. Det tog väl en 10 minuter innan vi ens kom inom dörrarna. Kim hade berättat för mig ungefär hur det var att ha Kia inne på en djuraffär. MEN .... det var INNAN Maria Tafvelin :)
 
När Kia väl hade fattat, att hon INTE kunde storma in genom dörrarna, bara för att man öppnar, utan satt helt lugnt ... UTAN att jag gett något kommando överhuvudtaget ... Inget "Sitt" .... Ingenting. Ljudlös kommunikation, som till slut gick fram. Sen var det en "walk in the park" att ha Kia inne på Björkis. Ingen stress, hur lugnt och fint som helst. Kim köpte ett urläckert halsband till Kia, och ett vintertäcke :)
 
Efter detta gick vi till busstationen och satte oss. Tänkte att där rörs det ju rätt mycket folk, så att vi får träna Kia i att sitta lugnt, trots att människor rörs. Det här blev alldeles för lite utmaning, så vi gick vidare in till torget. Här hoppades vi hitta hundar, så vi kunde träna hundmöten. 
 
Kia var helt lugn. Hon drar inte alls i kopplet, och när hon hamnar för långt fram, så är det bara att stanna, så kommer hon tillbaka. Inga kommandon .... inga ljud överhuvudtaget, utan hon får tänka själv. Och det GÖR hon. Med tanke på hur hon tidigare betett sig, så är det nära nog en total förvandling. Det är en guld-hund, och det kommer att gå alldeles fantastiskt bra för Kim och Kia, nu när Kim vet hur hon ska göra. Ja ... Kia är ju inte ett Helt oskrivet blad, Kim har kommit långt med henne även utan mig, men det känns verkligen som att jag har kunnat hjälpa dem med just det här. Det känns bra :)  Det här med att jobba med hund..... DET är något som jag känner att jag Kan. Det behärskar jag. Jag vet inte Någon som varit missnöjd efter mina kurser, de senaste 7 åren. DET känns bra :)
 
2.5 timmar befann vi oss nere på stan, och då var Kia helt slut. Jag skjutsade hem dem till Kim, begav mig hem, tog ut hundarna, åt lunch, sen var det jobb på schemat :)   Efter jobbet hämta Kia, hem, gå ut med hundarna .... slappa, äta middag ... och hux flux är klockan efter 21. Strax dags för kvällsrunda och sen isäng. I morgon börjar jag kl 8. 
 
Nä hörrni .... vi gör kväll nu va? Orkar inte tända värmeljus och lyssna på musik. Vi hoppar det ikväll och kanske orkar i morrn kväll istället :)  Behöver inte ens säga åt hundarna att det är läggdags, de ligger redan . 
 
Tror jag har tänkt klart för ikväll :)  TAck för en härlig dag! Jag har fyllt den med värda grejer, var så säker!!!
 
Gokväll 

Delad Glädje är MINST dubbel glädje!

Onsdagkväll. 
Dagen gick så oerhört snabbt :)
 
Morgonrunda med hundarna, kaffe, promenad med hundarna två och två, iväg med matlåde-leverans, hem, ut med hundarna igen, iväg på jobbet. Hem från jobbet, ut med hundarna, slappa i soffan med hundarna .... dammsuga lite lätt, kolla tv ... HIPS VIPS är det sängdags :)
 
Hörrni .... det här med att ställa upp för andra. Att "vara snäll".  Har hört många kommentarer de senaste dagarna om hur "Snäll" jag är. Eller ... jo, jag har hört det förut åxå ... :)     Och .... jag VET. Jag ställer upp för andra. Har alltid gjort, kommer förmodligen alltid att göra. Jag tycker om att ställa upp. Jag tycker om att glädja andra. Jag Gillar att veta att jag gjort skillnad för någon. Jag uppskattar själva tanken om att JAG är betydelsefull för andra, på något sätt. Ibland går man på minor, då man ställer upp, och får skit tillbaka. Ibland ställer man upp, kanske mer än man borde .... åtminstone med facit i hand ... men de få gånger det hänt att jag ångrar att jag ställt upp, och varit den jag varit .... vägs upp av alla de gånger motparten varit, och ÄR tacksam och glad. 
 
Jo, jag tycker om att Glädja människor. Att glädja människor gör MIG glad ... och som bekant så är Delad Glädje, Dubbel Glädje. MINST dubbel glädje. 
 
Med all denna Glädje, går jag isäng ... efter att ha tagit ut hundarna på kvällsrundan givetvis :) :) :) 
 
Gokväll

Så mycket kärlek!

Tisdagkvällen är slut. Oj ,,, måste nog skynda mig att skriva det här inlägget om det inte ska hinna bli onsdag av det hela. 
 
Oj vad jag är nöjd över min dag!!!  Jag har fyllt den både på längden och tvären med värda grejer!!!! Fått veta saker om framtiden som gör mig både NÖJD och GLAD !!!!!!!
 
NU är det dags att kliva isäng. 
 
Gokväll och Gonatt :)

Redo!

Underbart vacker Tisdagmorgon. Morgonrundan med hundarna avklarad. Jag hade med en påse med köttbullsbitar för att kunna träna hundmöten ffa med Kia. Jag fick hala upp en köttbullsbit redan härute på gården, så söte farbrorns hund var ute på deras uteplats. Söte farbrorns hund är en welsh springer spaniel som heter Kasper, och är närmare döden än födseln kan man lugnt säga. Han är gammal som skrutt, men har ett rejält halsben.  Matade i Kia köttbullsbitar medans vi passerade, och visst skällde hon ett par gånger, men var lätt att bryta genom att vifta med köttbulle framför nosen. Perfekt!
 
Nu står jag och dricker kaffe. Direkt efter sista klunken, ska jag ta ut hundarna var för sig på promenad och parkour-träning. Jag börjar inte jobba förrän kl 2, och mötet som var tänkt, blir framskjutet till en annan dag, så jag ska utnyttja hela förmiddagen till hundpromenader och träning. 
 
 
Nä, nu är det bäst att dra i sig sista kaffeslurken ..... Hundarna får 45 minuter var om jag drar på lite. Det blir perfekt :)
 
Ha en bra dag!!!  
Gomorron

Lycka!

Dagens Lycka!
 
Sjöng för Hannah i telefon i morse
Superhärlig promenad med hundarna före jobbet, med infälld träning.
Kul dag på Underbart Roligt Jobb
 
Härlig sensommarafton
Middag med födelsedagsbarnet och hennes sambo samt Pernilla och Mattias. God mat på Olles, och härligt att sitta ute och äta
Lyckliga hundar när jag kom hem från middagen.
 
Lycka .... även att tända värmeljus i lägenheten .... balkongdörren på vid gavel som vanligt .... tåget som dunkar förbi lite då och då ..... 
 
Jag har fyllt dagen till bredden med värda grejer, och jag är så nöjd när jag nu knyter ihop dagen och arkiverar den. Strax dags för kvällspromenad med hundarna, sen krypa isäng. 
 
En spontan tanke är: Vad har jag gjort för att förtjäna allt detta Bra som händer, men ändrar mig och inser att det är MINA val, MINA beslut, som gjort att jag är där jag är. 
 
Tänker plötsligt på nåt som min lillebror skrev på sin facebooksida för några månader sedan. Han träffade en gammal kompis, som vad jag förstår möjligtvis ff är kvar i alkoholmissbruk, men jag minns inte säkert. Nåväl -  kopierar från lillebrors fb-sida:
 
"jag träffade en av mina gamla "kompisar" när jag var ute, han frågade vad jag gjorde nuförtiden, och jag svarade att jag har ett kanonjobb som jag trivs väldigt bra på.
då sa han, du har en jävla tur du.
men jag sa att de har ingenting med tur att göra det ligger ett väldigt hårt jobb bakom det jag har nu, och litar du bara på turen kommer du aldrig att fixa någonting.
men det är kanske enklare att se saker o ting som de verkligen är när man har ordnat till livet."
 
Det finns så mycket sanning bakom de raderna. Man kan INTE bara sitta på arslet och vänta på tur, eller att någon annan ska fixa allt. Det gäller lixom att ta rodret på sin båt, och styra dit man vill hamna. För även om det kan vara så att: Om man drömmer om Paris, hamnar man på något vis, lik förbannat i Hudiksvall .... så är det bättre att ha försökt styra själv, och kört vilse, än att lämna allt i händerna på någon annan. Någon annan kan vara turen, ödet, kompisar, partner eller whatever. Att man kan TA HJÄLP och få vila från styrandet ibland, det är En sak. ..... bara man inte lämnar över rodret HELT. Hur mycket tvåsamhet man än lever i, så behöver ensamheten ett eget roder.   Tror JAG .... som varit singel i 4 år, och tänker fortsätta vara det :) :) :) 
 
Ännu en punkt i dagens Lycka: Jag har rott båten till hamn även idag :)  Jag har ankrat, förtöjt och lagt ut fendrarna. 
 
Gokväll

Bring it on!

Då var det måndag .... var nästan tvungen tänka efter ett varv, man blir lite dagavill av att jobba söndagar ibland :)
 
Idag är ingen vanlig dag, för det är Hannahs 22:a födelsedag!!   Har sjungit för henne på morgonen, och i afton ska vi gå ut och äta, jag, Pernilla och Mattias, samt födelsedagsbarnet och Robban. Det ska bli skoj :)   Jag jobbar 12-16, hem och gå ut med hundarna, sen iväg in till stan. Vet ni hur mycket jag uppskattar att bo såhär nära stan och tjejerna??!!! :)
 
Kom nyss in från promenad. Morgonrundan gjorde vi bort kring halv 9, efter det var det kaffe och frukost för hundarna, en varm promenad, och nu ska jag äta nåt innan jag åker till jobbet. 
 
 
 
Ha en riktigt Bra Måndag!!!!
 
Gomorron

Kvällsljusen brinner

Dags att knyta ihop den här dagen. Jag är HELNÖJD med Den! :)
 
Parkourträningen med hundarna gick över förväntan, och det här är bara början :)    Nåja, det var bara Kelly och Kia som fick parkourträna .... Paddy och Molly fick nöja sig med vanlig hederlig sökträning, men de verkade nöjda så :) Fast, de ska ut på parkourbanan de åxå vad det lider :)
 
Efter hundträning och promenad, var det jobb på schemat. Tänk vilken otrolig glädje och Lycka, att få jobba tillsammans med sin dotter! Önskar att den andra dottern åxå var med ... men hon har väl fullt upp med att planera inför den resa hon och Robban ska iväg på, till Mexiko !!!!!!!!! i TRE VECKOR !!!!!!
 
Efter jobbet var det hundpromenad igen ... och sen har det varit slappt och fint i paradiset ... fniss. Nu sen det mörknade lite lagom, har jag tänt värmeljus .... aahhhh .... underbart!!! Balkongdörren vidöppen ..  ljusen som fladdrar lite svagt .... 
 
Kvällspromenaden är avnjuten .... nu en stunds lugn och ro innan det är dags att krypa under täcket. Hoppas Du haft en bra och givande dag Du åxå! 
 
Gokväll
 
 

Söndag 18/8

Det har regnat inatt, alternativt tidigt i morse, men hade slutat när jag vaknade kl 8. Morgonrundan var lite blåsig, men skön. Idag ska jag jobba några timmar, men tänker hinna med att jobba med hundarna åxå :)  Parkour står på schemat :)  Jag har ju sysslat med parkour  lite sådär spontant, men nu har jag gått med i en grupp på Facebook "Dogparkour Sweden" och det är superkul :)   Kolla in den här sidan: http://dogparkour.se/  Toppenbra träning för osäkra hundar, ja, toppenbra träning även för säkra hundar :)
 
 
Nä, nu är kaffet uppdrucket, ska ringa Pernilla och höra vilken tid vi ska börja jobba. Ha en Skön Söndag!
 
Gomorron

NJUT!!

ok ... nu kanske jag är VÄL bitsk .... och fruktansvärt petig.... men .... Kollar på Facebook .... när det är varmt ... till och  med helvetiskt varmt .... så blir ofta kommentarerna: NJUUUUUT. 
 
När det är regnigt och grått är det mest att man ska försöka härda ut.  Återigen tillbaka till det här med att man inte ska kunna njuta när det regnar och är grått?  Jag skrev själv idag : Det klarnar upp, kanske balkongväder ikväll?
 
Vad jag då menar, är att det känns inte alltför mysigt att måsta sitta med regnställ för att inte bli genomblöt, inget annat. Fick förvisso ett gulligt inlägg till svar, att jag kunde ta på en kofta, tända värmeljus och njuta av smattret, om det regnar :)  JAAAAA, det köper jag ... såvida det inte regnar på tvärsen, som det gjorde tidigare idag :) Då blir koftan genomblöt och värmeljusen slocknar :)  Annars funkar det SUPERBRA :)
Var ute med hundarna i lätt regn
 
och AHHHH .... helt underbart var det :)  Det blev typ en trekamp mellan hundarna.  Först tränade vi lite parkour i grupp:  
 
 
 
 
Där var det nästan lika mellan hundarna, förutom att Molly diskades för att hon hoppade ner före jag gett kommando :)  Korvbiten lockade för mycket :)
 
Efter det blev det : Spring som blådårar tills jag visslar, då vänder ni och springer som blådårar tillbaka, då får ni en korvbit. Här kunde Paddy LÄTT ha vunnit .... om det inte vore för att han inte hade tid att tvärvända vid visslingen, utan var tvungen springa en liten bit till, innan han vände. Snabbast-priset vann han dock. Priset gick till Kelly, som vänder på en femöring när jag visslar. 
 
Kia försökte förresten kapp-springa med Paddy. Behöver jag säga mer? Kia ... det är lugnt .... tappa inte självförtroendet för DET .... det är bara så att Paddy är expert på att springa snabbt. 
 
Efter DET var det tävling i "hitta gäddskalle vid vattenkanten"Här vann Paddy, kanske för att han VISSTE var den där nedra gäddskallen låg?
 
Alla hundar vann dock ett pris. Kia för- att aldrig dra i kopplet en endaste gång. Molly för  .... ja .... för ..... hahaha .... bara för att :)
 
Jag har tvättat idag. Ja .... två maskiner blev det :)   Har manglat ..... vikt in tvätt så fint i garderoberna .... Strax dags för kvällsrundan med hundarna .... ska bara väcka dem först.  
 
Längtar tills  jag somnar. Längtar efter att drömma faktiskt. En vän gav mig vägledning i drömtydning idag .... och vet ni ... jag tror att det hon säger, stämmer. Nu vill jag drömma MER, så att jag kan kolla vidare vad det
kan betyda :)
 
Lördagkväll. Mysigt. Lite mörkt sådär .... balkongdörren vidöppen ....  Tänder värmeljus .... Ahhh .... Lycka. Lycka i paradiset! 
 
Gokväll

Repris :)

Japp, det blev sovmorgon i morse åxå :) Vaknade 8.45 :)   Ja, efter att ha varit vaken och kollat vad klockan var, där kring 6 förstås. 
 
Morgonrundan gick av stapeln i regn. Om jag masat mig upp lite tidigare, hade vi sluppit det, men nu blev det som det blev :)  För MIG gick det ju bra, jag har ju nya regnkläder, men jag hade 3 st. med mig, som mest bara ville vända och gå in igen, medans den 4:e var lite mindre brydd. 
 
Perkon puttrar och sen är det dags att ta itu med dagen. Jag ska iväg och kolla några saker nere på stan,  Hade tänkt lämna in mobilen och fixa den idag åxå, men såg att han har semesterstängt fram till den 25:e  Det var ju typiskt, men nåja .... får gå fram tills dess. 
 
Jag hade en mysig kväll på balkongen igår. Det enda som är lite bökigt, är att när jag tar ut datorn till utekontoret, för att spela musik, så måste jag ta med laddkabeln och en förlängningssladd. Datorn lever bara några minuter utan att laddaren är ikopplad nämligen. 
 
Drömde inatt att jag tatuerat in ett Z på vänster kind. fniss.  Har ingen aning om varför, eller vad det betydde ... Om det varit ett V hade jag förstått det, då hade det ju betytt Vänster ... men Z?  
 
Nä, kaffe i lugn och ro bland ett gäng blöta hundar, sen kör vi :)
 
Och trots att det regnar, kan man fylla dagen med nåt värt, kom ihåg det!
 
Gomorron
 
 

Mitten av Augusti.

Halva Augusti har passerat. Hör att många har någon form av panik att sommaren är över, och att det snart är vinter. Vad beror den paniken på egentligen?  Om man bara ska kunna vara glad och må bra när det är sommar och sol, då väljer man bort mycket glädje kan jag tänka.  Visst, det är inte så lätt att vara munter när det spöregnar och blåser storm ... men ... vad har vädret med Humöret och Livet att göra ..... Egentligen? Varför LÅTER vi en sån sak som VÄDER och TEMPERATUR styra vår lycka?
 
Hörde senast idag : Nu har det vänt och är mörkare om kvällarna. Inte på ett positivt sätt, utan verkligen negativt. Precis som att: Nu blir det mörkt. Nu går luften ur. Nu är det kört.  Inte: Åh, va mysigt att tända ljus .... kura soffa i kvällsmörkret .... njuta av sensommarkvällarnas oändigt vackra bilder. 
 
Det BLIR höst och vinter, varje år. Varför inte omprogrammera sig själv att faktiskt välja att  glädjas oavsett? 
 
Jag har njutit av dagen och kvällen :)   Var nyss ute med hundarna på kvällsrundan .... Dags att knyta ihop dagen. Jag känner mig nöjd med vad jag fyllt dagen med. Hundar, ungar (telefonsamtal med Hannah och Pernilla) och vin.... inte hembryggt,.... och inte äppelvin ... men ändå :)
 
I morgon är det lördag, och jag är ledig då åxå. Då blir det en typ av skattjakt :) Spännande värre :)
 
Hörrni, hoppas ni fyllt dagen med värda grejer :)  
 
Gokväll 
 

världsklass !!!!

Det här är en helt fantastisk dag!!    Jag klev upp strax efter kl 8. Vaknade kl 6 i vanlig ordning, men petade in öronpropparna lite extra långt, och kröp ihop igen :)     Ett givande telefonsamtal innan jag ens hunnit ur sängen, satte fart på dagen. Gud så kul det är med juridik !!!
 
Efter morgonrunda och kaffe, har det lixom bara varit ...... en helt fantastisk Dag!! En 4.5 km runda med hundarna, där hundmötena satt som ett smäck för Kia. Lite korv i fickan är allt som krävs :)  Inget dragande i kopplet, inget skällande ..... ingenting. En lugn, lydig hund. Eller, 4 st sådana :)
 
Efter promenaden gick jag på affärn en sväng, sen stod städning på schemat. Mitt i städningen ringde det på dörren. Det var tant Valborg i huset bredvid, som bjöd ner alla grannarna på kaffe i lusthuset.  :)   Oj vad jag har skrattat! Farbror Allan, 91 år, som var den förste som flyttade in när de här husen var färdiga 1972, HAN är en riktigt kul farbror. En sån där farbror som drar vitsar, snabb i tanken och truten ... hahaha .... DET var kul :)  Efter detta fika i lusthuset, städade jag klart, vilket tog ca 20 minuter :)   Sen en promenad med hundarna igen och nu står jag här i mitt kontor. Jo, jag står i "innekontoret" . Det är för varmt i utekontoret :)
 
obs. Bilen är från en kväll .... NU är det gassande sol och stekhett. 
 
En dag i Världsklass är det. Jag inte bara Hoppas att den ska fortsätta så, jag tänker SE TILL att den fortsätter så :) Varför inte lixom? Det är MINA val, MINA beslut, hur JAG väljer att göra under resten av den här dagen. 
 
Jag väljer Glädje :)
 
Nä, nu ska jag koka ägg och förbereda för räkfrossa som jag ska ha ute på balkongen senare. :)
 
Goafton

Torsdagen är slut ....

Torsdagkväll. Efter jobbet åkte jag iväg för att hämta lille Gullefjun och köra honom till Nina och Mikael, som ska ha honom tills i morgon. Han BRUKAR ju alltid vara här när Hannah åker bort, men han blev skiträdd för Kia, så det passade inte den här gången. Nåja, efter att ha lämnat Gullefjun åkte jag och hämtade Kia, sen bar det iväg hem. 
 
Efter promenad med hundarna så var jag tämligen slut. Har inte gjort så värstans mycket mer ikväll. Har nyss varit ute på kvällspinket, och nu ska jag krypa isäng. 
 
I morgon är det fredag, och jag blev ledig lite sådär hips vips. Det känns som att jag behöver det. Jag ska ta vara på min lediga dag, var så säker!
 
NU är det sängdags
 
Gokväll

Kan man få sätta punkt?

Vissa saker vill man få sätta punkt för. 
Vissa vill man inte ha med att göra, ever, någonsin. 
Vissa vill man bara få lämna bakom sig ..... 
Det blir OERHÖRT härligt att få sätta punkt. När nu det blir. 
 Punkt
 

Torsdagmorgon här i Paradiset :)

Efter morgonrundan och kaffet, ringde läkaren. De vet faktiskt inte vad de ska göra med min hand.  Nähäpp. 
 
Har precis kommit in från en dryg 4 km promenad med Paddy och Kia. Ska bara dricka lite och sluta svettas, sen tar jag smårumporna på en runda åxå, sen ska jag lasta in Kia i bilen och dra iväg till veterinären, sen ta ut Milo på en liten promenad, sen iväg på jobbet. 
 
Bäst jag drar på lite ....
 
Gomorron
 

Jurist - Javisst!

Min dröm var att bli Jurist.  Jag minns att jag tidigt ville bli Jurist. Jag ville kunna hjälpa de utsatta ifrån sina marodörer. Jag ville hjälpa de som blivit misshandlade. Jag ville Nita dit de jävlarna som stod för HELVETET. Jag ville .... hjälpa de utsatta. MOT sina fiender. 
 
Betygen räckte aldrig till för att gå juristlinjen. Jag har dock ALLTID varit intresserad av RÄTT. Juridisk rätt. Jag har alltid hjälpt vänner och bekanta när det handlar om lagar och paragrafer, just för att det intresserar mig. Det är väl någon form av böjelse jag har :)  
 
Advokat .... hmm .... jamen .... kul !!! :) Kan man inte VARA en, så är det kul att få PRATA med en :) Att de dessutom vill prata med en för att få höra MIN sida av saken .... jamen .... YES !!!! 
 
Den här dagen tickar mot sitt slut. Lite tidigt att säga gonatt, jag vet ... men morgondagen blir lite ..... fullt upp. Så jag kommer att lägga mig tidigt ikväll, om allt går som det ska.  I morgon ska jag: Ta Kia till veterinären kl 10.30, sen lämna henne hos ägaren. Därefter iväg till Hannah och Robban, för att ta ut Milo, eftersom de reser bort i morrn bitti. Sen iväg på jobbet. Efter jobbet ska jag iväg för att hämta Milo och skjutsa honom till hundvakten, sen iväg och hämta Kia, för att SEDAN få åka hem och gå ut med hundarna. Phu. Blir lite svettig av att tänka tanken ens, men så får det bli :)
 
Vet ni .... jag tror att jag måste sätta mig på balkongen en stund. Det är så vackert ser jag nu. Får skjuta upp sänggåendet en stund, sätta mig härute och njuta ett tag först. 
 
Haft en bra onsdag? Gjort bra val? Fyllt dagen med nåt värt? 
Hoppas det :)
 
Gokväll

What a beautiful morning :)

Vaknade kl 7 av att Kelly smaskade så hemskt. Trodde att hon mådde illa, så jag vek upp täcket för att kika. Nej då, hon hade bara fått tag i en av mina silikonöronproppar som ramlat ur :)   
 
Morgonrundan var skön. Det var nästan så att duggregnet hängde i luften, eller rättare sagt var det precis så det var, det hängde i luften, så det kom aldrig riktigt ner :)   man bara anade att det fanns där nånstans. 
 
"De" är snabba på att städa upp gångvägen vid vattnet. Vilka "De" är, vet jag inte riktigt, men på kvällsrundan kan det vara lite skräpigt, ja på tidig morgonrunda åxå för den delen. Igår var det någon som tappat sönder en flaska, så det var glassplitter på gångvägen, men nu är det så välsopat och fint :)   Vad jag inte kan förstå dock, är varför man valt att ha öppna sopkorgar vid parkbänkarna ..... fåglarna har ju som natt-sport att dra upp allt och sprida ut det. 
 
Tror jag ska texta en skylt och sätta vid sopkorgarna: Snälla, ge mig ett lock :)
 
Om 10 minuter ringer vårdcentralen upp, sen ska jag ut med hundar. Tror jag tar 2 och 2 på promenad idag. Sen väntar jobbet :)
 
Ha en Bra onsdag, fyll den med nåt värt !
 
Gomorron
 

Men VET ni?????!!!!

Japp, tur som en tok :)  Det slutade regna rätt så omgående i morse, så efter kaffet tog jag med Kia på en 5 km promenad. Hem, ut med de andra på en kortare runda, sen iväg till stan, lämna Kia hos matte, och iväg till jobbbet. Efter jobbet bar det av iväg för att hämta Kia igen, hem, ut med hundarna, lasta in det frysta hundfodret i frysen .... eller .... det handlar inte BARA om att lasta in, måste paketera mycket av det i små fryspåsar, pussla och trixa, för att överhuvudtaget få in det i frysen. Phu .... det GICK :) 
 
Men Vet ni, jag har varit singel i 4 år nu. Jag kommer att fortsätta så åxå ... inte BARA för att jag inte har något val .... (fniss) utan för att jag har det faktiskt Bra. Jag trivs med livet ! Jag har massor med kärlek omkring mig, på olika sätt.  Hmm ... saknar jag nåt överhuvudtaget?   Skulle vara att jag skulle vilja att någon kunde ge fotmassage såna här kvällar, men eftersom jag aldrig fått fotmassage tidigare, så är det inte nåt jag saknar. Man kan inte sakna nåt man aldrig haft.  Däremot kan man önska att man HADE .... någon som gav fotmassage .... just ikväll. :)
 
Nä, nu är det dags att ta ut hundarna på kvällsrundan. Trött som skrutt är jag. I morgon har jag inget "måste" innan jobbet, och det känns skönt. Det behövs en dag som är bara som vanligt, emellanåt. Torsdag och fredag, blir INTE som vanligt .... därför uppskattar jag i morgon :)
 
Hoppas på uppehåll i morrn .... då hinner jag både gå lite längre, samt träna hund, Före jobbet. Ahh .... vilket drömscenario :)
 
ÅÅÅHHHHH, i morgon ska lillebror träffa sin advokat. Längtar tills jag får höra hur det gick :)
 
Gokväll
 
 
 
 
 
 

Borde köpa en Lott

Då var det morgon igen, en sprillans ny sådan. Tänk så många dagar man får i gåva, det är helt fantastiskt! Varje dag är helt ny. Varje morgon har jag chans att förändra det jag gjorde fel igår, jag får alla chanse att påverka min dag. 
 
Min nya dag började med uppstigning, påklädning, ut med hundarna på en 1.5 km härlig morgonpromenad. När vi kom hem på gården, började det duggregna, för att efter någon minut förvandlas till spöregn. Jag har tur som en tok. Jag har så tur så jag borde köpa en lott :)   Dragit igång perkon, gett hundarna mat. 
 
Det ser hyfsat jämngrått ut på himlen, men håller tummarna för att det ska sluta regna snart, så jag hinner ut på lite längre rundor med hundarna innan jag ska iväg. Idag ska jag möta upp frysbilen och köpa hundmat, sen iväg till Kim och lämna av en del i hennes frys, för jag rymmer inte allt här hemma. Ja, jag ska lämna av Kia åxå, och hämta henne efter jobbet sen. 
 
Nu blir det tre koppar kaffe och lite fippel, sen får vi se hur vädret ser ut :)
 
Gomorron

What? Redan Kväll?

Men ... håll med om att jag nyss skrev gomorron-inlägget :)
 
jobb-dagen gick oerhört snabbt, precis som vanlig. Tårtor stod på schemat för idag. :)
 
Efter jobbet åkte jag och hämtade Kia, sen hem, ut med hundarna, kila iväg på affären .... äta lite, pusta ut .. laga mat ur frysen som ska iväg till Pernilla i morgon .... måste ju rymma hundmaten jag ska hämta upp i morrn :)
 
Här är vi trötta ikväll. Hundarna sover redan .... ska skaka liv i dem och ta en kvällsrunda .... sen kryper vi under täcket. I övrigt orkar jag inte tänka så mycket ... fniss ..... lämnar tänkandet till en annan dag :)
 
Gokväll

Ny vecka, nya ideér :)

Måndag morgon. Inatt har Kia klämt ner sig i sängen åxå, upptäckte jag i morse. Paddy hade somnat i soffan, så det fanns ju gott om plats :)   Efter en härlig morgonrunda och tre koppar kaffe, ska jag strax iväg in till stan för att ta med Kia till sin ägare Kim. Vi ska ta en promenad tillsammans, ja, Kim får sitta i rullstol och rulla,  och sen lämnar jag Kia där över dagen och hämtar henne när jag slutat jobba. 
 
Den här veckan känns innehållsrik. Måste försöka peta in ett möte med en kompis, nåt spännande och stort är på gång, i morgon ska jag möta upp frysbilen och köpa hundmat före jobbet, onsdag ska lillebror träffa sin advokat, och det blir superspännande att höra vad det mötet gav, torsdag förmiddag ska jag till vet. med Kia för att plocka stygnen, och sen ska jag jobba lite längre för att ta igen några timmar, fredag är ju fredag, och jag har inte planerat in nåt där än. Tänker inte göra det heller.  
 
Nu ska jag i alla fall äta frukost, tror jag kör en repris på gårdagens ..... det var gott. Kör även repris på var jag ska äta den - ute på balkongen, har ju så fina balkongmöbler nu :)
 
 
Nä hörrni, ha en Riktigt Bra Dag! Fyll den med nåt värt .... det är lätt hänt att man bara låter dagen gå utan att ha reflekterat över vad man egentligen väljer att peta in i den. :)
 
Gomorron

Dags att knyta ihop söndagen.

Då var den här dagen slut. Herregud, jag stod ju nyss här och skrev Gomorron!   
 
Efter Paddys promenad
 
tog jag ut Kia på en runda med träning. Gick kanon. sen tog jag ut Kelly och Molly och tränade dem härute på gården. Grannarna stod på balkongerna och tittade, det var riktigt kul :)  De hojtade och ropade  : ÅÅÅhhhhh ..... Ahhhh .... men OOOOOJ ..... Titta, hon kan rulla .... hihihihihihi, ser ni så fort hon springer när hon ropar på henne ..... :)
 
Efter uppvisningen, åt jag en god brunch ute på balkongen
 
Sedan var det lite småfippel innan det bar iväg till jobbet. När jag kom hem, var det iväg ut med hundarna, sen hem och nästan svimma baklänges .... så slut kände jag mig. Lagade nån kycklinghistoria av nåt spontant slag, sen kom Hannah och Robban förbi en sväng. De hade med sig min skruvdragare, så nu ikväll har jag borrat och skruvat upp hyllan ute på balkongen .... tyckte det var coolt med ett "utekontor" :)  
 
Hundarna har nyss varit ute ... lite tidigt för kvällspink ... men jag ska kliva upp tidigare i morgon, så det går nog bra. Nu måste jag i alla fall duscha innan jag kliver isäng. 
 
Söndagen är slut. En Bra söndag. En BRA dag.  Hoppas den varit bra för Dig åxå, och att du kunnat fylla den med nåt värt!
 
Gokväll
 

Dit Visarna Pekar

Söndag morgon. Avnjuter kaffet efter en skön 1.5 km. morgonrunda. Lagom varmt, härlig tystnad kl 8 på morgonen en söndagmorgon. Vaknade och vände mig för att kolla min stora fina klocka som jag har på väggen. Åh, halv 8 ... det var lagom. Tyckte väl att jag kände mig lite väl trött ... .men jag var ju vaken rätt länge igårkväll.  Svingade benen över sängkanten ..... tittade ut .... men alltså .... kan det här stämma? Tittade på stora klockan igen .... Den visade 5. Långa visaren på 12:an och korta visaren på 5:an. Hur jag kunnat få det till halv 8, det har jag inget bra svar på, men jag skyndade mig att krypa under täcket igen i alla fall :)
 
Andra gången jag vaknade, var klockan 7.45, båda gångerna jag kollade, och då kändes det mer rätt att kliva upp. Tog promenad innan kaffet, strax är det Efter kaffet och jag ska gå på några "varförsigpromenader" med tillhörande träning, och först ut blir Paddy. 
 
Han har inte behövt ut och pinka på nätterna nu i flera nätter, och det har inte hips vips kommit en stril inomhus heller. Verkar gå i skov det där ..... märkligt. 
 
Jag ska iväg och jobba några timmar senare idag åxå. Var ju hemma i fredags, så jag vill ta igen några timmar. Nä hörrninini, nu ska jag snurra igång här, så att jag hinner det jag tänkt, före jobbet. Ha en Skön Söndag!!
 
Gomorron

Tycker om Dig

Jag och Magnus har suttit på balkongen och njutit av vin och sång.  Tog på min nya turkosa morgonrock, tände värmeljus .... lutade mig tillbaka i  min sköna solstol 
 
Hundarna låg i bäddarna ute bredvid mig ......ett glas rött ..... underbar kväll!  Jag är verkligen nöjd med dagen. Har fyllt den med så mycket värt, att jag med ett leende kan avsluta kvällen. Hundarna är pinkade för kvällen .... Nu lyssnar jag på Magnus tills jag inte orkar längre, då går jag isäng. 
 
Tack för den här dagen. Tack för en underbar Vanlig dag!
 
Gokväll
 

Jag ångrar!

Står här i kontoret i solljuset. Idag har lillebror varit här med sina pojkar, och jag blev så till mig att få träffa och hålla i Kevin igen, att jag glömde ta kort på honom !!!!!   Vi kokade en termos kaffe och gick ner i lusthuset. Där har vi suttit och jobbat med lite papper. Lunch gick vi över på Santana och inhandlade, sen avnjöt vi den i vårt fina lusthus :)
 
När lillebror hade åkt hem, tog jag hundarna på en promenad, sedan har jag tränat Kelly ute i parken, men helt fantastiska resultat. Oj vilken hund jag har, och vilken tillit hon har till mig. Hon ger sig i kast med allt jag ber henne om.    Sedan tog jag Kia och hyfsat med korvbitar, och startade operation socialträning och följsamhet.  Med hennes fanastiska minne, ska det inte bli så svårt att träna bort detta enorma skällande mot människor och andra hundar. Med minne menar jag: man behöver bara ha gått en runda max 2 gånger, förrän hon vet precis var hon ska ta höger och vänster. Just därför har jag bytt morgonrunda ibland, och hon har fått lära sig att bara för att vi tog höger här igår, får du INTE börja gå höger, ifall inte jag gör det. Följsamhet alltså. Både i tempo och riktning.
 
Så .... jag var på konsumparkeringen, tränade genom att snirkla mellan betongsuggor, gå slalom mellan stolpar, byta riktning, backa .... och däremellan sitta passiv vid min sida medans folk passerade. Till slut befann vi oss alldeles vid ingången, folk kom och gick, satte fast sina hundar utanför, passerade med hundar.... och Kia lyssnade HELT perfekt, och gick i mitt tempo och i mina svängar, precis hela tiden. INTE ett ENDA skall undslapp henne !!!!!!!!   Ska träna på den parkeringen fram tills torsdag, då hon får ta av tratten. Då åker vi till stan och tränar. Större utmaningar, och då vill jag att hon ska få vara utan tratt. 
 
Paddy och Molly får stå över tills  i morgon gällande träningen. 
 
Jo just ja, tänkte skriva en lista på saker jag ångrar.  Här kommer den: 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sådärja. Nu ska jag sprätta en kall och försöka sitta ute på balkongen en stund om det går. Annars får jag vänta tills ikväll, DÅ ska jag och Magnus sitta där .... kanske käka lite korv och chips :)
 
Vi hörs sen
 
Goafton

Lördag morgon i Mitt Paradis

Inatt har vi alla sovit gott YEYYYY :)    Jag vaknade först av alla, och då var klockan strax efter 8. Det kändes Bra! Vi tog 1.5 km som morgonrunda idag, alltså inte den kortare kilometaren bort till Kanotudden, utan vi gick åt andra hållet. Det var skönt ute, och som jag förstått det ska det vara fint idag, men inte så helvetiskt varmt. Det blir perfekt.  Lillebror ska komma hit idag, vi ska fippla med nå grejer, lite papper å sånt. 
 
Jag glömde berätta nåt väldigt viktigt och spännande som hände igår: En kompis ringde mig, och vet ni vad, det kommer att blir så FANTASTISKT bra det här :)  Så jävulskt Spännande !!!!! ÅÅÅHHHHH vilket underbart liv jag har !!!!!!!  Tur som en Tok ! Det är Jag det. Med vissa inslag av otur kanske ..... fniss
 
Hoppas orka några eller åtminstone någon, längre promenad idag. Efter ett besök av Meniére är man lite sliten ett tag, men jag hoppas att jag kvicknat till på eftermiddagen. Annars får det bli som igår - träna hundarna var för sig härute, eller rättare sagt, inte direkt här ute, isåfall tar jag, åtminstone Kelly till parken i centrum och kör parkour, vi körde bara på gångvägen vid vattnet igår. 
 
Skulle vilja komma igång med spårläggandet igen åxå. Kolla blicken på Molly! Stolt som en tupp, hennes första spår, hennes första klöv.   :)
 
 
Nä, nu ska jag veva igång den här dagen, kaffet är slut. Fram med dammsugaren för att påbörja  en veckostädning.  Ha en härlig Lördag, och kom ihåg att det är DU som gör valen, som fattar besluten, som fyller dagen. Fyll dagen med nåt värt!
 
Gomorron
 

Struligt Just Nu

Dagen började ju inte så bra, då jag legat i yrsel inatt. Kring 1-snåret drog det igång, och höll på till ca kl 5. Det är inte så många timmar ... men det är fruktansvärt Plågsamma timmar. Kl 7 var jag såpass att jag kunde ringa Pernilla och säga att jag inte kunde komma på jobbet .... sen låg jag ett tag innan jag gick ut med hundarna. 
 
Efter kaffet och vila, tog jag en dusch .... sen vilade jag lite mer .... och då var klockan mitt på dagen, och det var dags att åka till veterinären med Kia. Där togs dränet ut, och på Torsdag ska jag tillbaka för att ta suturer och få bort tratten :)
 
När jag kom hem, tog jag ut hundar i olika omgångar. Kelly fick lite parkour-träning, Kia fick faktiskt lite lydnadsträning. Paddy fick ingen träning alls, sen tog jag ut Molly och Kelly tillsammans för lite par-träning samt godissök. 
 
Efter middagen var jag helt slut .... så jag har i princip legat i soffan hela kvällen. Nu ska jag gå ut med hundarna för kvällspinket. Började se filmen "Strul" ..... men som alla vet, som känner mig .... så orkar jag ytterst sällan se en film klart. Så blir det även ikväll. 
 
Kolla in Paddy, lillgubben ... han har ju hittat ett sätt att kunna spana från balkongen :)
 
Nä, nu orkar jag inte längre på den här dagen. Ut med hundarna, sen är det gonatt. Hoppas Du haft en bra dag, och att du fyllt den med nåt värt!
 
Gokväll

Nattgäst

kl 01 kom han. Nattgästen. Oinbjuden som vanligt. Nyss varit ute med hundarna. Nu ska jag försöka sova några timmar om det går. 
 
Gomorron

Sådärja

Har varit ute på en helt underbar kvällspromenad med hundarna. Det löns inte ta ett foto på kvällens upplevelse .... för det skulle aldrig göra verkligheten rättvisa. Det var så himla vackert där mot Kanotudden .... Helt makalöst vackert. Tyst .... ljuvligt .....båtarna som guppade i solnedgången ..... ssscchhhhh ..... tyst ..... prata inte .....   
 
Att bara gå där i tystnad ..... helt underbart. DET är att samla kraft 
 
Strax dags att gå isäng. Är rädd att det blir en natts dålig sömn även inatt, då Kia inte verkar komma till ro i kroppen än. Gruvar nästan för natten ..... Nåt positivt är ändå att Paddy pinkar mindre!!!!!! Det har vänt, även DENNA gång, YYYYYEEEESSSS !!!!! That's my Paddy :)
 
I morgon väntar jobb och besök hos veterinären med Kia. Då ska dränet bort :) HOppas tratten försvinner åxå ... men det är väl att hoppas för mycket. 
 
Nä .... bäst göra kväll nu. Hoppas du haft en bra dag, och att du fyllt den med nåt värt!
 
Gokväll
 
 

Rätt? Fel? Hur? Vad?

När man inte har den minsta insikt i att man möjligen gjort fel. 
När man inte förstår, trots påpekanden, både direkta och indirekta
När man vägrar inse, att andra kan ha  rätt
När ens egna ord blir lag, och andras ord blir omoget uttalande
När ens egna agerande, betyder att det försiggår saker på arbetsplatsen, som inte bort hända
När ens egna agerande ....... När ens egna agerande .... inte ens är förenligt med varken lag, eller vanligt svenskt hyfs
När ens ...... jag kan fortsätta länge än .... men av någon sjuk anledning så avslutar jag här för ikväll. 
 
Kia har inte mått bra idag, ja, inte inatt heller. Har haft mailkontakt med veterinären hela dagen, och vi sätter ut en av tabletterna hon får, den kan orsaka illamående. Hoppas vi båda får sova inatt. I morgon ska vi till veterinären igen, då ska dränslangen plockas bort. Vore ju guld om stygnen kunde tas då åxå :)
 
Tränat Kelly på gården en stund idag, men hon tål verkligen inte värme så bra. Inte jag heller, men hon visar verkligen att hon inte vill jobba i solen. Och vet ni .... då behöver hon inte heller :)
 
Har hämtat mina nya fina balkongmöbler idag :) 
Jag är supersupersupernöjd :)  Hoppas orka sitta där nåt ikväll, hittills har det varit så jävulskt varmt!  Det här med att "Vi ska inte klaga på värmen" Har jag belyst såpass många gånger genom mina blogg-år, att jag behöver inte dra det en gång till tycker jag :)
 
I morgon blir det jobb igen ..... Nu blir det lite ingenmansland, tills man kan gå ut på balkongen. 
 
Hoppas du haft en Bra dag, och att du fyllt den med nåt värt :)
 
Goafton så länge :)

Trött in i märgen

Torsdag morgon. Blev ledig idag och i morgon. Det var bra det, känner jag nu. Inatt blev det bara en timmes sömn, mellan 02.30 och 03.30. Kia har vankat av och an hela natten, och maniskt slickat i tratten. Strax före 2 var jag ut  med henne, då jag trodde att hon kanske behövde ut .... men så var det inte. Har faktiskt ingen aning om varför hon hållit på som hon gjort. Veterinärtid kl 14.20, få se vad som sägs. 
 
Det här med att sova lite. Nuförtiden klarar jag inte riktigt av att sova för lite. Jag har ju tidigare haft stora sömnproblem, och ätit sömntabletter i omgångar, just för att jag far så illa av för lite sömn. Nu är det bara en enda natt, men jag känner mig så in i märgen trött. Hoppas kaffet hjälper, eller att Kia kan lägga sig ner och sova, då gör jag åxå det :)
 
Ska träna Kelly ute på gården idag. Det ser jag fram emot  
 
Nu ska jag ringa vårdcentralen, för jag har fortfarande ont i min hand. 
 
Kaffet är klart. 
 
Gomorron

Kort men intensivt :)

Tog en annan pinkrunda med hundarna i morse. Det märks verkligen att de är vana att gå till kanotudden, för när vi kom genom tunneln, ville de promt vika vänster allihop :)    Men, det bar av till höger istället :)  Det blir en något längre runda, lite drygt 1.5 km, vilket kändes bra, då det var svalare ute, men vill att Kia ska ta det något lugnt med promenader någon dag till. 
 
Efter kaffet blev det att ta Kia ensam på samma runda, i ett lugnt tempo. Hon lufsar bredvid i ett härligt lunk, och är angelägen om att hålla kontakt hela tiden. En superhund! 
 
Kom hem, bytte hund, och gick med Molly samma runda. Hon är lite mer för att bara titta i färdriktning, och har väl ingen större koll på om hon hamnar långt före. Visst , man behöver bara säga - Molly .... så är det som att hon lixom vaknar till över att hon seglat iväg :)
 
En kort pinksväng med Paddy och Kelly, sen bar det iväg till jobbet för att lämna smörgåstårtan som jag gjort :)
 
Hem igen, sen tog jag Paddy och Kelly ner till vattnet, alltså, inte strandpromenaden, utan den andra svängen, 
 
Här kan även Paddy springa lös :)  och han älskar att få sträcka ut :)   Ja ... han älskar även att få hitta, och tugga på en gäddskalle, som legat vid vattenbrynet x antal dagar/veckor :) Hann tyvärr inte fota, men gäddskallen var gigantisk!  Paddy tuggade en stund, stretade och drog den .... men när jag lockat honom med korvbitar, så fann han för gott att lämna liket :)
 
Började jobba kl 15 idag, och jobbade till 19. Det var målning av väggar på schemat :)  Pernilla och Mattias fräschar upp i lokalerna, och det blir verkligen hur tjusigt som helst :)  De kompletterar varandra perfekt kan jag tänka .... han i det HAN kan bäst: bageriet, och HON, det HON är bäst på : det estetiska .... även om de båda givetvis är duktiga inom hela alltet. Förresten,  den HÄR bröllopstårtan:
 
Bröllopsfixaren kom tillbaka med tårtställningen i afton. Hon sa: Det är den absolut finaste bröllopstårta jag sett! Som bröllpsfixare har hon sett en del tårtor . ÄVEN de Pernilla gjort .... så den HÄR .... den VAR exeptionell, precis som jag sa :)
 
Pernilla - Du är BRA på det här. man ska göra det man är BRA på. 
Vad ska då JAG göra? .... fniss 
Det är väl så att det man tycker är KUL, det är man åxå bra på, just för att man tycker att det är kul. Eller, då finns det åtminstone en chans att lyckas :)  
 
Fasen .... kanske skulle starta eget inom hundträning osv. ändå. Det är väl egentligen det jag kan. Eller ska jag följa rådet från en chef jag hade på soc? hon sa: Maria, du borde bli stand-up-komiker :) :) :) 
 
Minns när jag sökte jobb på Försäkringskassan. De frågade: Varför ska vi anställa DIG, Vad är DU bra på? Jag blev så ställd av frågan att det jag kom på att svara var: Jo, jag kan åtminstone sjunga en stump, eller dra en rolig vits på företagsfesterna. Det tog skruv och jag blev anställd :)
 
Nä hörrni. Om jag skulle väcka hundarna och släpa ut dem på promenad. Kia sover här på mina fötter som vanligt . Hon har blivit mer och mer närhetstörstande för varje dag. Efter kvällspinket blir det nog sängen, om inget inträffar. I morgon är jag ledig, och då ska jag åka till Burträsk och hämta mina balkongmöbler :)  Det ser ut ska bli bra väder i morgonkväll ...... balkongväder :)
 
Nu kväll. En bra dag är slut. Bra dag även för lillebror, då det äntligen börjat röra på sig ang. polisanmälan. DEt är bra. 
 
Gokväll
 
 
 

Härliga morgon!

Idag är det rimligare temperaturer :)  Efter en skön morgonrunda med hundarna, har jag fipplat på i köket. Nu har jag fipplat klart och ska dricka kaffe. Jo jag vet, det blev lite sent, men jag var så sugen på att börja med fipplet, så jag tog mig inte tid att dricka kaffe direkt på morgonen :)
 
Hörrni, jag tänker på en sak. Fick ett meddelande igår om att jag ska tänka mig för nästa gång jag skriver på bloggen.   
 
Tänker på det här med att  alla människor gör fel ibland. Alla. Skillnaden mellan människor blir att vissa vågar erkänna att de gjorde fel, medans vissa vägrar i sten att inse att de sagt eller gjort nåt fel. DET är skillanden. Inte att en del gör fel och andra inte. ALLA gör fel ibland. Så tror jag att det är i alla fall. Visst, om ALLA ALLTID tänkte sig för innan de sa eller gjorde något, så skulle vi nog ha mindre problem här i världen överhuvudtaget. 
 
Att alltid skylla på andra. Att alltid hitta på ursäkter till sitt beteende. Att aldrig någonsin kunna säga: Jag borde inte gjort/sagt så - Det är, tycker jag, de svagaste människorna. Det krävs, enligt mig, Styrka att öppet erkänna sina fel och brister. Men .... det är vad JAG tycker. Och eftersom det är MIN blogg ..... så skriver jag vad JAG tycker. 
 
Åhh .... är det möjligt??? Jag tror baske mig att kaffet smakar godare än någonsin :)
 
Gomorron
 

Tjaaa

Kväll. Läggdags. Trött. Har fipplat med grejer som har med mat att göra. Ska bjuda på jobbet i morgon. 
Nu har jag varit ute med hundarna. Är glad om jag hinner svinga benen över sängkanten innan jag somnar. 
 
Gokväll
 
 

Lärdom

Note to self: Använd INTE, ALDRIG, NEVER, en ögoncreme som öppnades för en sisådär 3 år sedan. JAG trodde att på sin höjd skulle effekten avta med tiden. Men Nej, ögonlocken svullnade upp. Smorde in kring ögonen igårkväll .... det är fortfarande svullet. 
 
Bara ett mittimellaninläggsådär. 
 
För dig som förstår: Rykande Rövhålet har Talat, munnen rörde sig, men jag hörde inte vad som sas.  Ett gammalt djungelordspråk
 
Goafton

Snabba fingrar i kombination med ilska

Igårkväll i ett inlägg, namngav jag en person och sa i och för sig inget elakt, men borde givetvis inte ha skrivit som jag gjorde. Jag ifrågasatte personens vänförfrågan till min ena dotter. Jag fick förklarat för mig att vänförfrågan gått iväg av misstag, pga fippel med telefonen. En del kanske undrar varför jag brusade upp över en sådan sak, men jag är fortfarande väldigt känslig kring situationen runt den här personen. Det är väldigt många, och starka känslor inblandade i det här, och ibland är fingrarna snabbare än tanken, och det i kombination med ilska, besvikelse, frustration och nedstämdhet, kan bli tokigt. 
 
Nu går jag ut med Paddy. 
 
Hej

Om polisen skulle komma

Jag har torkat golven, torkat väggarna på vissa ställen, torkat dörrkarmar, torkat garderobsdörrar. Jag måste ta ner tyget som hänger vid sängen, och tvätta det. 
-varför?
- Det är blod överallt. Om polisen skulle klivit in här i morse, skulle jag förmodligen blivit anklagad för mord eller nåt, för det var verkligen blodstänk överallt.  Japp, dräneringen fungerar verkligen på Kia. det rinner verkligen mer än jag trodde att det skulle göra.  Hon har sovit gott hela natten, och var glad i morse när jag vaknade :) 
 
Perkon är inne på sista puttret, sen är kaffet klart. Om jag haft mina nya balkongmöbler nu, skulle jag sätta mig på balkongen och dricka kaffet, men jag har inte det. 
 
Efter kaffet blir det promenad med hundarna. Kia får bara en kortare variant, så jag tar ut dem enskilt idag. Sen ska jag göra nåt jättekul :)   och sen ska jag iväg på jobbet :)
 
Japp, jag läste att du skickat vänförfrågan till min dotter, av misstag. Nu är det inte hennes namn som kommer upp först när man söker på Tafvelin på telefonen, det är Tina, men ändå. Du kom väl åt fel knapp utan att upptäcka att en vänförfrågan gick iväg. 
 
Såg att mina grannar under mig, de som har det lilla barnet, söker en större lägenhet . Hoppas de hittar en :) De bor i en etta och det kan jag förstå blir knepigt när man har ett litet barn. De vill bo kvar i området dock, då de trivs så bra här. Detta har de skrivit på lappar och satt upp i porten på alla uppgångar här. 
 
Ser förresten att det flyttat in flera nya. Två stycken vet jag har sålt sina lägenheter och flyttat, men sen är det nog ett par stycken som flyttat pga ålderdom ... eller ... ja .... de har dött helt enkelt. 
 
 Nä hörrni, ha en Bra dag, fyll den med nåt värt!
 
Gomorron
 
 
 

Kragen stöter emot

Dags att gå isäng. Kia är uppe och går, och kragen stöter emot hela tiden. man kan tänka att hon ju bara för en vecka sedan, hade krage .... att h0n skulle få någon form av flash-back .... men så verkar inte vara fallet. Kragen är LIKA mycket ivägen NU som DÅ :)
 
Nåja, för Kias skull, har det inte hänt mycket överhuvudtaget. Vi har haft en soft kväll i soffan. Torkat ur tratten det blodiga .... i övrigt bara ... tagit det lugnt. 
 
Nu är det sängläge här i paradiset. Jag är trött. I morgon är en Ny dag, som man får fylla med precis vad man vill :) JAG ska fylla morgonen med morgonpromenad, kaffedrickande, läsande av norran och andra sidor jag sätter värde på. Efter detta är det JOBB :) :) :)   Undras vad jag ska få kavla i morgon :)
 
Tänker tillbaka till jobb jag haft tidigare. Tänk när jag jobbade på Televerket. Klättrade i stolpar och kopplade kablar .. hahahaha .... det är en evighet sedan :)    Restaurang Trafikbaren, där jag jobbade i köket, samt var pizzabagare ... åhhh .... underbara tider :)  DÄR kom en och annan kändis förbi. Glömmer aldrig när DynamitHarry kom in, och vi i köket slog vad om vad han skulle äta ... (vilket var vanligt att vi gjorde)  Entrecote, trodde jag. Jag hade FETT fel. Han ville ha raggmunkar. Vadå Ridå ner!!! :)
 
Nä hörrni ... nu gör vi kvälll va? Jag tänker INTE låta "the bad ones get to me"  :)     I morgon har jag en massa spännande jobb ... eller ja, jag har påbörjat jobben redan ikväll .... men det är lite halvhemligt än så länge .. så jag kan inte berätta, hur gärna jag än vill :) Vi får se när det får komma ut :) :) 
 
Paddy verkar bättre tycker jag. Visst att jag husallerar med vattnet på nätterna .. men ..... jo ... fasen .... jag TROR att det går vägen, även denna gång :) Håller tummarna gånger miljarder för det :)
 
NU är det läggdags här. Hopps du fyllt dagen med nåt värt, och min önskan är att "the bad bugs ain't gonna bite you" 
 
Gokväll
 
 

Man ska ALDRIG sluta förvåna sig!!!!!!

Måndag kväll. Dagen började 05.30 med att lillgrabben i lägenheten under, medelst skrik, talade om att han var vaken. De stänge faktiskt balkongdörren strax efteråt, men jag var redan klarvaken, och förbannade mig själv att jag inte skaffat nya öronproppar. Då jag VET att han skriker, så borde jag fixat det, för min egen skull :)
 
Efter morgonrunda, kaffe, frukost, morgonpromenad, så var det dags att lasta Kia i bilen och åka till veterinären. Idag blev hon kvar där över dagen, då veterinären beslöt att söva henne och sätta in ett dränage. Det var lite tufft att lämna henne, då hon skrek efter mig då jag gick ..... 
 
Jobbet var superkul som vanligt :)  Åhh .... det ÄR verkligen roligt att vara delaktig i att ruljansen fungerar på ett sådant ställe som Wallins Kafferepet. De har ju faktiskt många kunder i ett rätt så spritt område, ett väl inarbetat namn ... och det gäller att fortsätta hålla alla nöjda. Jag gillar det :)
 
Efter jobbet åkte jag direkt till veterinären för att hämta hem Kia. Veterinären kom ut i väntrummet, pratade om ingreppet och vidare medicinering för Kia. Hon sa åxå att hon är för trött för att gå, eller, rättare sagt, hon ropade till sköterskan och frågade om hon orkade gå. - Nej, svarade hon, vi måste nog bära. Jag gick dit, för att hjälpa till, och när Kia såg mig, viftade hon på svansen och började springa emot mig. Eller, springa och springa, hon försökte, men raglade runt och gnällde. Lilla gumman!
 
Förbi på apoteket för att hämta ut mer antibiotika och smärtstillande till henne, sen hem. Jag fick bära henne uppför trapporna, och när hon kom in, så la jag ner fällen hon brukar ligga på i soffan, ner på golvet, och hon la sig direkt. Där har hon legat och småslumrat .... vaknat .... viftat på svansen .... somnat igen.   I morgon ska jag meddela veterinären hur det går. Hoppas och tror att det går bra :)
 
Har tagit del av dokument som verkligen får mig att inse : Man ska aldrig sluta förvånas. 
 
Gokväll

En tår eller två ....

söndagkväll. Musiken har tystnat .... av den enkla anledningen att jag stängde av den :)   Jag lyssnade på Magnus Uggla flera timmar igårkväll. Vi spenderade kvällen ute på min balkong ... höll aldrig på att vilja gå in. Ikväll orkar jag lixom inte ... inte så att jag skyller på huvudvärk, men .... nä ... ikväll Vill jag inte, helt enkelt :)
 
Idag har det varit rejält varmt! Efter morgonrunda, kaffe, brunch ... så tog jag hundarna på en 5 km promenad. Det var lixom max vad vi alla orkade med i värmen. Sen dess har hundarna legat hyfsat utslagna. Ibland undrar jag om hundarna helt enkelt har tappat alla växlar. Alla , till och med Kia .... kastar sig ner i div. bäddar och mer eller mindre låtsassover mest hela tiden. Whats up lixom :)
 
Jobbat några timmar idag .... så förutom promenader med hundarna, har jag jobbat, samt suttit ute på balkongen nu mot kvällningen, när solen behagat glida undan. Strax dags för härlig kvällsrunda med mina snarkande små hjärtan. I morgon ska jag iväg till veterinären med Kia igen, sen blir det jobb på allra härligaste jobbet :)  åååhhhhh om ni bara VISSTE så himla kul och nytt det kommer att bli här framöver :) :) :) Vill ju så gärna berätta för er redan NU, men måste vänta lite :)  Men .... spännande och KUL blir det :)
 
Nåt jag tänker på såhär på söndagskvällen, är bland annat det här talesättet: Gammal kärlek rostar aldrig. 
Jag tror VISST att det rostar. Rättare sagt så tror jag att det är precis vad det gör. Rostar alltså. MEN, det går att smörja upp :)  Finns ju så många smörjmedel att ta till. Nu i moderna tider, när man inte längre tror på det gamla talesättet, finns ju även förebyggande rostskyddsbehandling att ta till. Att bara spraya över med ny färg, kan SE bra ut ... men hjälper inte mot rosten. Så - rostskyddsbehandla, alt. slipa bort rosten så du kommer ner på solitt material, därefter rostskyddsbehandla.  DET är mitt starkaste tips vad gäller kärlek :) :) :)
 
NU ska jag ta ut hundarna och sen krypa isäng. Hoppas du haft en bra dag i värmen, och att du lyckats fylla dagen med nåt värt :)
 
Gokväll 
 

morgonstund

Söndag morgon, solen skiner. På morgonrundan mötte vi en kvinna och hennes lille hund. Jag har mött henne rätt många gånger nu, och hon har bett om tips hur hon ska bete sig vid hundmöten, då hennes lille krabat blir bortom kontakt och skäller som en galning. Då jag har både Kelly och Molly med, så kan de leva om lite åxå, men det är bara några sekunder, sen slutar de. Nu när även Kia är med, så är det mer livat i luckan. Kia kan verkligen Skälla!
 
Jag har tidigare tipsat den här kvinnan om att bara stå stilla och be den andra hundägaren åxå att bara stå stilla, tills hunden lugnar ner sig, vilket den gör efter en stund. När hunden lugnat ner sig, så går man bara vidare. Hon berättade i morse att det faktiskt har fungerat, Hunden slappnade av efter ett par skall, så vi stod stilla och pratade med varandra tills Kia lagt sig ner, Molly och Kelly hade fullt upp med att leta grejer i gräset, och Paddy satt som vanligt och såg ut som en filosof. Då sa vi hej då och gick åt varsitt håll.   Ska bli spännande att se om även Kia kan lära sig att slappna av vid möten  :)
 
Nu ska jag ta en längre runda med vovvarna, sen blir det att jobba några timmar. Ha en riktigt härlig Söndag!
 
Gomorron

Konsten att Njuta

Lördag kväll. Jag sitter ute på balkongen i min nya morgonrock .... den är turkos, jätteskön.... och jag har nyss duschat :)   Temperaturen är helt perfekt, vinet i glaset smakar gott, Magnus sjunger för mig och hundarna ligger här bredvid i olika bäddar. Jag verkligen Njuter av min Lördagkväll !
 
Idag har jag städat, tvättat, tagit sådär halvlånga promenader med hundarna, gjort en hundbädd ut till balkongen, köpt en supercool matta, åxå till balkongen, pratat med Hannah och Pernilla
 
Att Njuta. Verkligen Njuta. Att när man går ut, verkligen andas in dofterna .... verkligen ta in synintrycken ..... att verkligen lägga MÄRKE till den där bryggan .... båten .... lyssna på klucket av vattnet mot stenarna ..... att verkligen SE hur makalöst vackert det är. Att nästan bli tårögd när man öppnar dörren till badrummet, bara för att det är så himla fint. Att känna LYCKA när man byter om på jobbet, tar på sig förklädet och mössan ....  Tänka på sina underbara barn och känna stolthet utan gränser ..... Att Njuta av allt. Verkligen NJUTA. ... DET älskar jag. Jag älskar att försöka se det positiva i allt. Jag älskar att hitta lösningar istället för att se problem. Jag älskar att se de som gör andra orätt, få på skallen. Jag älskar att inspirera andra. 
 
Jag älskar att Njuta. Nu råkar det vara lördagkväll, men alla ni som känner mig, eller följt mig på bloggen, vet att jag inte binder upp njutning till just helgerna, utan kan likväl äta entrecote på måndag eller tisdag. 
 
Jag njuter av alla dagar i veckan. Jag njuter av Livet. DET är underbart!! 
 
Nu sjunger Magnus att jag är den vackraste han mött. Ja hörru, du är lite smågullig du åxå :)
 
Nu ska jag lägga bort datorn och bara sitta här och ..... njuta. Åh om ni bara visste hur underbart vackert det är här just nu. Tänder värmeljus .... lyssnar på musik .... Njuter. 
 
Gokväll!
 
 

Då var det Lördag igen :)

Hej Hopp !   
 
Efter morgonrundan drog jag igång lördagsstädningen, som snart är gjord. :)  Har bokat tvättstugan åxå, så om en stund ska jag gå ner och ladda maskinerna. Sen ska jag ut på hundpromenader. Tar dem två och två idag tänkte jag. Efter DET ska jag iväg upp på Solbacken, ska in på Rusta och ÖoB och kolla efter billiga fleecefiltar, tänker tillverka en hundbädd. Ska även kolla på en matta att ha ute på balkongen. Snart får jag hem mina balkongmöbler, som jag beställt med bästa kompisen Annica då hon gled in på Ikea häromdagen :)
 
Inatt drömde jag en massa olika saker, tänk hur det kan bli. Jag drömde både om fd jobbet, om att jag åkte inlines, vilket är väldigt vanligt att jag drömmer, drömde att en fd chef börjat jobba på ICA maxi, han stack fram skallen mellan några hyllor och krävde att jag stänger ner bloggen, jag drömde att det var någon form av allsång ute på fotbollsplanen, och när jag gick förbi så var det plötsligt jag som var programledare, Den enda låt jag kunde utantill själv, var "Jag mår illa" av Magnus Uggla, så vi körde den 4-5 gånger, sen var det slut.  
 
Inte konstigt att jag kände mig lite trött när jag vaknade .... fniss 
 
Nä, nu ska jag tralla på  någon bra sång en stund, sedan gå ner i tvättstugan :)
 
Ha en härlig Lördag!
 
Gomorron

Bjuden på middag å allt :)

Dagen är slut. Dagen har varit sällsamt Bra :) Tidig morgonpromenad, då jag började jobba kl 8 idag. På jobbet var det som vanligt en underbar stämning, och KUL jobb!!!!   Vad sägs om dessa bröllopstårtor? Jag har inte varit inblandad ett endaste dugg, det är min Pernilla som gjort dem :) '
 
Efter jobbet åkte jag hem, gick ut med hundarna, sen lastade jag in Kelly och Kia i bilen och åkte iväg till stan där jag var bjuden på middag hos Kim, Kias ägare :)  Hon hade även en kompis där, Helena, och det känns som att vi tre är vänner för livet. Vi hade en trevlig eftermiddag  och en fantastiskt god middag :) 
 
Efter mat med tillhörande efterrätt, åkte jag hemåt med Kia och Kelly, till Paddy och Molly som väntade hemma. En runda med de två, telefonkontakt med Hannah och Pernilla .... slappa soffa och klappa hundar, kvällsrunda med alla hundar .... SÅ har det sett ut :)  NU är kvällen slut. JAG har fyllt dagen med värda grejer, hoppas du gjort detsamma. 
 
Gokväll
 

Skratt och Gråt. Hand i Hand.

Dagen är slut. Det är jag åxå.  
 
Efter morgonens besök hos veterinären och promenad med hundarna, åkte jag på mitt härliga jobb. Det är helt underbart att återigen få känna känslan av att göra ett bra jobb, att göra nytta på sitt jobb, att tillföra, inte bara arbetskraft, men även glädje och skratt. Det är HELT underbart att känna sig uppskattad på jobbet, och att dessutom kunna lita på och känna sig trygg med jobbet och arbetsgivarna. Jag VET att jag inte hux flux från en vecka till en annan, blir uppsagd pga arbetsbrist. Jag VET att de kommunicerar ständigt .... Jag KAN känna mig trygg .... och DET är nog det viktigaste för mig känner jag. Att ena veckan vara helt oumbärlig, och nästa vecka bli varslad om uppsägning, utan en enda mening till förvarning .... DET är inte kul. DET är FRUKTANSVÄRT. 
 
Med distans till det hela, är det ÄN mer fruktansvärt. 
 
I morgon är jag bortbjuden :)  DET är positivt :)  Jag jobbar tills mitt på dagen, sen hem, ut med hundarna, tar med Kia och Kelly, sen åker jag iväg en stund. Molly är inte så bekväm i andra hundars sällskap, förutom de kända ... så henne besparar jag, och Paddy får vara hemma och vara hennes sällskap. Kelly får hänga med för att det ska hända nåt kul för henne :)  
 
Nu får jag strax gå ut med hundarna på kvällspinket. Paddy har sprungit ut ca en gång i timmen sen jag kom hem .... så nu ställer jag upp vattenskålen ... för jag orkar inte ... nä, jag orkar inte, springa ut en gång i timmen inatt. Inte ens varannan timme. 
 
1:a Augusti. Nu kommer en härlig tid. Lite mörkare på kvällarna .... förhoppningsvis inte så jävulskt varmt. Tror jag måste försöka få tag på en vettig cykel btw. Ska kolla på facebook på säljsajterna ....  
 
ÅHHH , Nu kommer tåget!!!!!!    .... vänta ! ........ 
 
aaahhhh ...... nu har det passerat. Fylls av nån slags .... harmoni ? ... när tåget dunkar förbi.  Så himla rogivande ljud. 
 
Nä .... dags att sortera in dagen i arkivet och påbörja uppladdningen inför  morgondagen.  HOppas du haft en bra dag, och att du gjort bra val. 
 
Gokväll

Tvärnit

I morse fick jag faktiskt sova till kl 5 innan Paddy behövde ut och pinka. Han kanske håller på att bli bättre?  Nåja, jag tänkte att då klockan var såpass mycket, kunde jag ta allihop på morgonrundan. Molly fick jag ju ropa på ett par gånger innan hon behagade hoppa ner från sängen, men till slut fick vi oss ut. Det gick bra ända tills man ska svänga ner på gångvägen mot tunneln. Där satte Molly in 8 kg massiv tvärnit. Hahaha, hon är för gullig. Jag fick helt enkelt bära henne en bit. Hemåt gick det bättre :) :) :)    Hon hoppade direkt upp i sängen när vi kom in, och där ligger hon än. 
 
Nu på morgonen ska jag iväg med Kia till veterinären för att tömma "påsen" med vätska. Det kommer att bli fler gånger, för den fylls på rätt så snabbt. 
 
Jag tror att jag har läckage i ögat igen.  DET känns inget vidare. Hoppas det riktar upp sig av sig själv. 
 
Nu måste jag ringa veterinären, för jag har glömt om det var halv 9 eller 9 jag skulle vara där.    Sen blir det iväg till jobbet :)
 
Ha en bra dag, fyll den med nåt värt!
 
Gomorron

RSS 2.0