Hur mycket känslor ryms det i en människa??

Dagen började med, som sig bör, och som det brukar, med tre koppar kaffe med grädde. Efter detta blev det en promenad med hundarna. Vi gick upp till stugbyn, så vi passerade slalombacken och såg att alla kanonerna spottade snö. Efter promenad blev det till att kamma till sig och gå till jobbet.
 
KÄnslor. KÄNSLOR: HUR mycket KÄNSLOR kan man rymma i kroppen? Ganska fantastiskt egentligen, att allt lixom ryms ... eller, visst, ibland bubblar det över, men oftast rymmer man allt inom sig på nåt vis.
 
SÅÅ mycket känslor som fanns i omlopp när jag var tvungen att avliva Ziggy ..... minns det som om det vore igår .... så mycket hat jag var tvungen att ta emot, och på något sätt rymma i min kropp, innan jag blev av med det. Jo, jag har haft mycket hat förut i min kropp, både hat, skräck, rädsla, osv. Men i den ålder jag befinner mig i nu, så kändes det märkligt att uppleva sådant hat.
 
Så mycket hat som jag upplevde DÅ, är inte ens BRÅKDELEN av den enorma kärlek som jag känner NU. Hela mitt liv är lixom FYLLT med kärlek ... det är nästan overkligt .... Men jag är Så himla LYCKLIG.
 
Lillebror, älskade Lillebror ... som jag givit upp hoppet  om för många år sedan. Min älskade Lillebror som BEVISADE för mig att han kunde komma tillbaka. Helt sjukt egentligen. HUR kan man komma tillbaka efter så många år???? Det kommer jag aldrig att kunna förstå, men är så oändligt tacksam att du gjorde!!!  Jag älskar att gå på jobbet, och att du är där. Jag älskar att umgås med dig på dagarna, jag älskar att se dig jobba med något jag vet att du älskar. Jag är så innerligt lycklig över att du faktiskt lyckats. Jag älskar Dig Lillebror!!!!
 
Vänner omkring mig, fyller mig med känslor. Det är allt ifrån glädje, tacksamhet, nyfikenhet, till kärlek. Jo, faktiskt kärlek.   Många av mina vänner har jag inte haft vett nog att verkligen VISA min uppskattning till ... men jag hoppas verkligen att ni läser det här, och att ni FÖRSTÅR att ni är viktiga för mig. Jag älskar Er. !!!!
 
Gokväll

Fredagmorgon

Härligt med morgon ....  Sally har sin absolut största mysperiod på morgonen. Halv 8 hoppar hon upp i sängen, lägger sig nära och vill mysa.
 
Det är alldeles tyst ..... perkon har tystnat så kaffet är klart ..... hundarna har förflyttat sig från sängen till soffan och ligger där och trynar tills det är dags att gå ut.
 
Sedan är det jobbet som väntar. Bästa jobbet :)   Lillebror, som ju åxå börjat jobba där, sa igår: Tänk så bra man har det, får gå på jobbet och göra det man tycker är roligast!   Ja, så är det. Hoppas att ni åxå trivs på era jobb! Eller, trivs överhuvudtaget :)
 
Gomorron
 
 

Upp på boken Sally !

Jag har ju påbörjat klossträning med Sally och som kloss använder jag tjocka boken "lydnadsträning i teori och praktik" Hon har dock inte hajat än att hon ska ställa sig med tassarna på den. Hon har sug i blicken, vill gärna göra vad jag ber henne, men hon förstår inte att hon ska Stå på boken. Med Sally kan man inte köra långa pass alls, då lägger hon sig ner med en djup suck ... :)
 
 
Idag är det kallare ute, minus 8 nu på morgonen, men fortfarande ingen snö. Nu finns dock förhoppning om att det kommer snart. Det MÅSTE komma snart! Det är ju så erbarmligt mörkt.
 
Nä, dags att vrida igång dagen med tre koppar kaffe, sedan morgonrunda med hundarna före jobbet. Ha en riktigt bra dag allihop, och kom ihåg: Det finns alltid någon som tänker på dig.
 
Gomorron

Uppskattad på alla sätt, uppskriven, tagen på allvar ...

Det LÄT nog som att ingen uppskattade mig, i mitt förra inlägg ... men vet ni, det är nog precis tvärtom - det är FLER som visar sin uppskattning, än tvärtom.
 
Li - Du verkligen LÄR mig och förgyller min dag med dina tankar, funderingar och dina kunskaper. JAg har nog inte tillräckligt mycket Erkänt det för dig .... du har nog tvivlat ...  gör inte det - jag UPPSKATTAR dig, och dina kunskaper, tankar och idéer.
oj, skulle jag nu sitta och namnge alla som betyder något ... så skulle jag bli sittande, inte bara inatt , utan många andra nätter ..... jag hoppas att ni alla känner att ni är betydelsefulla för mig .... om inte, hojta till, så jag får förklara varfrör jag är för klen på att tala om hur viktiga ni är för mig. Ni alla, Ja, DU med, är viktig för mig, på NÅT sätt.
 
Gokväll

avspisad. abrupt avvisad. negligerad, ignorerad.

Tisdag, men för mig är det söndag. Sovmorgon och en mysig dag. Städ, tvätt ... sakta lunk. Eftermiddagspromenad som luktar vinter, med frostig mark .... snö i luften ... kallgrader ... helt underbart!
 
Hörrni, det här med att uttrycka sina känslor, be om hjälp, ta skit, stå ut med andra människors besserwisserfasoner, få stöd, ta kraft ..... det finns MASSOR att skriva om det. Vad jag nu känner för att skriva om är det här med att våga be om stöd .... att faktiskt våga erkänna för en annan att man behöver hjälp ... och att sedan tacka för den hjälpen ... och att bli snorkigt bemött. DET är inte kul. Man känner sig tillplattad, när man bett om hjälp och sedan bli lite tillplattad. Att bli tillplattad .... att bli negligerad ... avspisad .... ignorerad ... det är fruktansvärt .... nedlåtande. Kränkande rent av.
 
Att känna sig nedvärderad .... är en känsla som kan kännas vara outhärdlig .... men ... om man tänker på saken ... VEM är den personen att nedvärdera? HAR den personen den makten? VEM har isåfall GETT den personen den makten ?  Nä, ärligt talat, låt dig ALDRIG känna dig nedvärderad, det är BARA upp till DEN personen, inte alla andra. MÅNGA tycker om dig, kom ihåg det!!  ... Kom ALLTID ihåg det !!!
 
Det finn ALLTID människor som tycker om en, hur märkligt det än verkar :) :) :)   hur vanlig eller oansenlig man än må verka, så finns det ALLTID människor som tycker om en. Oftast vågar de inte säga det, men ibland vågar sig någon kaxig, våghalsig, modig typ säga: Tycker om dig,
 
 
Tycker om dej
vill alltid vara nära dej men vet ju ändå
att våra stunder får bli så korta
Tycker om dej
hur mycket ska du kanske aldrig nånsin förstå
snart går du ifrån mej och allt är borta
 
En refräng som innehåller så mycket. Det handlar om allt ifrån kärleksförhållanden, vänskap, till andra djupa förhållanden, och du som läser det här och vet vad jag menar , du tar  åt dig.
 
Då var det sagt ... i övrigt har jag haft en bra dag, med städ och tvätt i paradiset :)  Nu väntar en kväll i tvsoffan med älskade vovvarna, sen är det kväll för att orka upp i morrn.  Tänkte hinna en längre promenad med hundarna i ett fruset, vitt landskap ... hoppas det blir så :) 
 
Hoppas ni haft en bra dag, och att ni fyllt den med nåt värt ! Som vanligt alltså!
 
Gokväll
 

Hopp upp Kelly :)

Söndagen håller på att rinna ut. Försöker hålla mig uppe ett tag till, för jag har ju fredag idag :)   
Idag har jag påbörjat ett nytt moment med Kelly - att hon ska hoppa upp på min rygg. Det är ett freestylemoment, men jag har ju redan beslutat att jag inte ska tävla i lydnad, utan bara träna lydnad för skojs skull, så även freestyle.   Jag la mig platt på mage på golvet till att börja med .... och det tog en BRA stund innan hon fattade att hon ens skulle upp på mig ... hon visste inte till sig till en början, sen backade hon och satte sig lite försiktigt på min rygg ....  jag fortsätter träningen i morgon.
 
Med Molly tränade jag fot och att faktiskt sansa sig och försöka sluta steppa i olika moment. Med Paddy blev det fotposition MED ögonkontakt. DET tål att tränas mer på.   Med Sally tränade jag Sitt, Ligg, STå, samt inkallning.
 
Eftersom jag har världens bästa hundar, är jag supernöjd med träningsdagen :)
 
Efter jobbet blev det en kort runda med hundarna, sen iväg på cirkelträningen. Det kändes som en bra träning ... ja alltså, för de andra .... för mig blir det ju inte mer än möjligen träning av skrik-musklerna ... fniss ... men det är så himla kul med dessa cirkelträningar. Skulle dock behöva det själv ....  har gått upp nåt fruktansvärt i vikt det senaste året ... till och med halvåret. och jag vet ju mycket väl varför. Tidigare tränade jag 6 pass i veckan, och åt vettigt. Nu tränar jag inte alls, och äter allt annat än vettigt. Ekvationen är enkel ... fniss ..... 
 
Nä hörrni, nu lutar det åt att jag ska ta ut hundarna för kvällspink, sen kryper jag isäng. I morrn ska jag in till stan, har tid på hörcentralen ....  Ska nog springa en sväng med Paddy har jag planerat, och sen träna med alla vovvarna var för sig.
 
Gokväll

Men Gud så länge sen :)

Dagarna och kvällarna har bara svichat förbi, så jag har bevisligen inte hunnit skriva nåt sedan i onsdags. Igår hade vi i alla fall pizzabuffé, pubkväll m underhållning, på jobbet. Jag jobbade som vanligt, inte på  senkvällen, men försökte stanna kvar och hjälpa till under den värsta pizzaruschen i alla fall. Det är så himla kul på jobbet när det är mycket folk, mycket att göra, men det flyter på HUR bra som helst. Samarbetet är klockrent och man går därifrån leende, även om man är helt slut.
 
Jahapp, idag är ytterligare en grå och blöt dag. Var är den där rysskylan? Snön?   Kollade här i bloggen hur det såg ut förra året, och det var ju likadant då. Den 5:e dec. kom snön, och sen VRÄKTE det ner dagarna efter det, blev kallt ... och sen förblev det vinter hela vintern :)
 
Kom nyss in efter en 45 minuters runda med hundarna. Eller, nyss och nyss ... det tar ju sin lilla tid att torka av hundarna när man kommer in ...
 
Hörrni, det här man säger att Livet inte går i repris .... ibland känns det faktiskt som att man kan FÅ livet att gå i repris. Att man lixom startar om helt från början, gör om och gör rätt.  :)
 
Nä, nu ska jag fippla lite innan det är dags att gå på jobbet. Ha en bra lördag alla samtliga ... och fyll dagen med nåt värt.
 
Gomorron

Onsdag, mittiveckanfaständåinte.

Då var det onsdag igen, och "helgen" är över för den här gången. Jag är så glad över att jag passade på att gå milen med hundarna i måndags, för igår var jag ostadig så det blev bara kortare svängar. Hoppas hålla mig på benen hela dagen idag.
 
Jag var ute och tränade lite med Kelly igår, ska ta Sally ett litet pass nu innan jag går på jobbet.   I övrigt har jag inget nytt att förtälja. Det här blir förresten första dagen jag och lillebror jobbar ihop, han började ju på Westmans i måndags  :)  
 
Ha en bra onsdag allihop!
 
Gomorron

gilla om du tycker det är bra, dela om du tycker det är jättebra

facebook är fantastiskt på många sätt, och helt sjukt på ännu fler sätt. Det finns mycket jag irriterar mig på, det har jag skrivit om tidigare .. och hörrni, det har inte försvunnit eller ens minskat :)
 
Gilla om ni håller med, dela om ni verkligen håller med, Typ.   Det har gått lixom troll i det hela. Det finns många saker som förvisso SER vettiga ut att gilla och dela ... men ... HUR många av dessa foton, saker, händelser, är autentiska? Jag skulle gissa att många av dem är arrangerade BARA för att få många gillanden på facebook.
 
Vart i helvete är vi på väg????  Bestäms vårt värde utifrån hur många "gilla" vi får på div. olika bilder och händelser? Nu tänker jag INTE på de bilder och händelser man delar med vänner, för på nåt sjukt sätt så tycker jag att det är både jätteroligt och helt ok. Jag menar, när min kusin lägger in fräsiga bilder på sin supercoola hoj, eller när lillebror lägger in bilder på bakverk, eller när Pernilla och Hannah lägger in diverse bilder ... SJÄLVKLART gillar jag dessa ... för att de BETYDER nåt för mig. De bilderna ligger mig varmt om hjärtat. De berör mig.
 
Visst kan alla dessa bilder på hemlösa, drogade hundar i famnen på nån knarkare åxå beröra på ett sätt .... och jodå, visst kan jag tycka att en hund sittande i spöregn mitt på en gata, kräva sympati ... men .... VAD är lixom TANKEN med att man ska trycka på "gillaknappen" . Ibland går det lixom överstyr ... .Att det spelas på människors känslor, det är inget nytt .... så är det inom all reklam .... och visst, varför skulle facebook vara förskonat ...
 
När jag tänker efter några varv, så är det lixom samma sak ... det handlar om reklam ... och hips vips är jag inte ens irriterad längre :) :) :) :)   
 
Ikväll har jag varit på styrelsemöte, varit ute en sväng med hundarna ... nu är det sängdags.  Hade tänkt ta ett glas rött, eftersom det är lördag typ, men ... äh .... jag hoppade över det .... kände mig för trött, var ju uppe så nedra tidigt i morse :) Nu blir det sängdags. Hoppas ni haft en bra dag :)
 
Gokväll

Redan måndag :)

Igår, söndag, jobbade jag och sen var det cirkelträning, hann aldrig skriva nåt :)
 
Idag, på min lediga dag, klev jag upp tidigare än någonsin, 06.15 närmare bestämt. Min lillebror kom kring 06.40, för han samåker hit och har IDAG börjat sitt nya jobb. Han är kock, och har börjat på världens bästa jobb :) :) :) Så nu jobbar vi på samma ställe. Coolt va?!! :)    Jag följde honom dit och visade honom runt lite,sen gick jag hem, tog hundarna och gick milen. Helt underbart väder, sol och lite småkallt .... ljuvligt helt enkelt.   Nu blir det lite mat och sen kaffe, sen ska jag skriva lite på julnovellen ... eller rättare sagt, jag måste skriva mycket. Det ska bli en novell i tre delar, som ska in i tidningen.
 
Tänkte träna lite hund åxå, men ikväll blir det inte att åka till Bureå och träna, för jag ska på styrelsemöte. Nä hörrni, ha en bra dag :)
 
Gomorron

Lördag morgon i paradiset.

Det här är ingen vanlig lördag minsann. Jag har tagit ledigt från bästa jobbet, första lördagen jag är ledig sedan i mitten av Maj. Det känns verkligen konstigt. Ni må förstå att jag har stor anledning till att ta ledigt, annars skulle jag aldrig göra det :)     Jag, hundarna, Pernilla och Mattias, Hannah och Robert, storebror Nisse och hans fru Susanne, ska samlas hos Brorsdotter Tina och hennes Jonte i Bjursele för att umgås. Vi är helt värdelösa på att träffas, så det ska bli superkul att vi äntligen hittat en helg som passar alla. Eller ... vi och vi ... det är Pernilla som styrt upp det . Tack Pernilla :)    Det är knytis och jag ska ha med mig sallad. Efter morgonpromenad med hundarna ska jag gå och handla så jag kan göra en riktigt god sallad.
 
Hundarna ligger och softar på soffan, och jag hör att det i någons mage inte är riktigt tyst. Hoppas det inte blir nån som blir dålig i kistan idag, då det blir x antal timmar i bilen.
 
Nä, bäst jag roterar igång dagen. Ha en härlig lördag alla samtliga :)
 
Gomorron

Dr Jekyll and mister Hyde

Fredag. Fredag kväll till och med. En innehållsrik och rolig dag på jobbet är slut. Om vi backar tillbaka till fredag morgon, så startade den med kaffe och en timmes promenad på elljusspåret med vovvarna.
 
Paddy är inte ens rolig att ha på koppelpromenader längre. Endera är han understimulerad, vilket är mycket troligt, eller så är det för att han har ett foder med majs i, som gör att han är så speedad .... i vilket fall som helst så känns det inte kul. Får tackla problemet från flera håll ....   Ok, jag vet att det finns mycket älg kring slalombacken, men det har det funnits tidigare åxå .... men såhär?
 
Det finns mycket jag skulle kunna skriva som inte är positivt just nu, men jag väljer att inte prata om det. Möjligen tar jag upp det framöver, vi får se.
 
I morgon Lördag ska jag, Pernilla och Hannah, Mattias och Robert, tillsammans med storebror och hans fru, åka till Bjursele för att hälsa på Tina och JOnte. Det ska bli kul. Vi ska äta tillsammans, och umgås lite. Vi är världssämst på att umgås, det är så sanslöst sällan, så det ska bli kul :)
 
det här med dr Jekyll and mister Hyde .... tänk att vissa människor TOTALT vänder kappan efter vinden, ändrar personlighet, vägrar bete sig som vuxna helt plötsligt ..... kanske till och med skickar en förälder för att sköta ens uppgifter ... för att man inte .... vill visa sitt ansikte?
 
NU ska jag ta ut hundarna  för kvällspink, sen är det gonatt här. Hoppas ni haft en bra dag.
 
Gokväll

Att inte räcka till .

Den där känslan av att inte riktigt räcka till. Att inte riktigt vara frisk nog. Att inte vara bra nog. Att inte vara pigg nog. Att inte vara stark nog. Att inte vara tillräckligt tillräcklig.
 
Den där känslan av att man egentligen kör lite på övervarv. Den där känslan av att man VET att man måste dämpa sig lite .... så att det inte ska gå överstyr ... men ändå vilja så mycket.
 
Den där känslan av att ..... inte kunna det man vill. Att inte riktigt nå fram.
 
Den känslan känner jag just nu. Jag vet att jag delar den med många.
 
Gokväll

Lunch, hjärtan, olaglighet, grannen ...

Tisdag. Ledig dag. Söndag lixom :)  Men det blev varken andakt eller kyrkobesök. Det blev morgonrunda med hundarna, ner i tvättstugan, sen iväg till stan för att träffa Hannah och Pernilla :)
 
Jag åkte iväg till Hannah, till att börja med. Vi lagade lunch ihop. Köttfärsbiffar blev det, som vi fixade innan hennes Robert kom hem på lunch.   HÄR och NU börjar mitt resonemang kring hjärtan. HUR många människor kan man rymma i sitt hjärta?  Hur gör man när ens döttrar lämnar sin tidigare partner och träffar en ny? Precis just idag fann jag svaret på den frågan. Alla ryms :)  Jag blev så glad när jag upptäckte att de ryms, både de gamla och de nya :)
 
Tidigare, under 4 års tid, har det varit Nils och Lukas. Nu är det Mattias och Robert. Vet ni .... Jag välkomnar Mattias och Robert lika mycket som jag välkomnade Nils och Lukas, och det känns jättebra. Nils och Lukas kommer alltid att ha plats i mina hjärtan, så är det. ALLTID, men så kommer även Mattias och Robert. Tänk vad många människor man rymmer i sitt hjärta egentligen. Det känns befriande att upptäcka det. Ingen hamnar utanför, utan det finns hjärterum och kärlek till dem alla :) :) :)  
 
Ok. Då har vi gått igenom lunch och hjärtan ... Nu hamnar vi en lite prikär situation. Jag har idag varit olaglig. JAG, som ALLTID förespråkar ärlighet och laglighet...... Det var till och med JAG som kom med den briljanta, men DOCK olagliga idén. Det var även jag som genomförde den. Jag skrattade mig fördärvad, jag fick smått åksjuka, jag led alla helvetes kval.... eller, nä ... men skrattade gjorde jag .....   Såhär var det :
 
Efter att ha ätit lunch med Hannah och Robert, drog Robban iväg på jobbet igen. Jag och Hannah åkte på Kontorsvaruhuset för att handla lite till Westmans. När vi var där ringde Pernilla och sa att vi kunde hämta upp henne för fortsatt shopping på Lakkapää. Javisst sa vi, men kom sedan ihåg: Min bil, som vi hade, är lastbilsreggad. JAg har bara två säten, sedan är det galler, madrasser och täcken därbak till hundarna. Äh, sa jag, jag lägger mig därbak.
 
Sagt och gjort. Jag kröp in där bak, för säkerhets skull under täcket, omutifall att  ...jag tror jag skrattade mig genom bilresan vi gjorde. Förutom de tvärnitar och tvära svängar Pernilla gjorde, som körde .... de frambringade lätt åksjuka och illamående.... men vi fnissade hejdlöst när vi parkerade och jag snabbt skulle krypa fram och kasta mig ut, UTAN att det såg suspekt ut , hahahahahahahahahaha
 
Efter att ha skjutsat Hannah på jobbet på OK, och skjutsat hem Pernilla, träffat hennes Mattias en kort sväng i dörren, så var det dags att styra skutan hemåt Bygdsiljum igen. Det var väl DÅ tankarna kring det här med hjärtan och hur många man rymmer, tog fart. Man rymmer oändligt många människor i sitt hjärta .... bara man vill.
 
Nu är det kväll . Mystiske grannen är tillbaka, men om det skriver jag en annan dag. Nu ska jag gå ut med vovvarna, sen krypa isäng ....... Med hjärtat fyllt av kärlek .
 
Gokväll

Lediga måndag

Efter morgonens runda med hundarna, kaffe och frukost, blev det lite tvätt. Hann inte så mycket mer före lunch. Gjorde inga större ansträngningar att hinna så mycket heller :). Annica var hit på sin lunch, kompis Eva har ringt, så jag har varit social också , fniss

Efter lunchen tog jag en 45 minuters promenad med hundarna, sen packade jag apportbock, 3 röda burkar, ett stort plastlock, 4 koner, en burk korv i småbitar, samt klickern. Ikväll har jag och Kelly tränat lydnad i bureå :) Det gick superbra!

Svinhalt på vägarna!!!

I morgon åker jag till stan och umgås med Pernilla och Hannah en stund , Gud så kul det ska bli!!

Nu är det gonatt här!


söndag förmiddag.

Efter morgonpromenad i duggregn och lera har jag tränat hundarna inne var för sig. För Sally handlar det om ögonkontakt, ja och att repetera sitt, ligg, kom osv. Ska påbörja klossträning med henne härnäst. :)  Blir ju ledig tre dagar efter den här arbetsdagen, då känns det som att jag borde hinna lite av varje i träningsväg :)
Vid den här tiden för två år sedan, var snökanonerna i full gång uppe i backen .... ska det här året bli som förra året?  Då blev det väl ingen snö i backen förrän i slutet av december.
 
Direkt efter jobbet idag, är det ut med hundarna en snabbis, sedan iväg på cirkelträning. Ha en bra dag allihop!
 
Gomorron

Regn och rusk

Igår kom min nya hörapparat. Inte den jag egentligen ska ha, för jag ska ha en röd, snygg ... den här är mörkgrå. Min audionom  Lena, skickade den här tillsammans med ett meddelande om att den röda hade så himla lång leveranstid, så därför har hon fixat inställningarna på den här grå istället, så får jag byta när den röda kommer.
 
Efter kort morgonrunda med hundarna och tre koppar kaffe, tittade jag ut på duggregnet och det gråa utanför fönstret. Ett par timmar tills jobbet börjar ... lika bra passa på att fara ut och springa en sväng. Sagt och gjort, tog på mig springuniformen, kopplade Paddy och trampade iväg i slasket.
 
Lär jag mig aldrig?
Anledningen till att det känns så för lätt när man är borta vid Martinsons, och därför fortsätter rakt fram istället för att svänga av på Gruvbergsvägen, för att det känns för kort att bara springa runt byn .... är INTE att jag är i topptrim, utan att jag hade medvind. Nåja, det redde ju fort upp sig när jag vände och skulle springa hem igen. Gick inte riktigt lika lätt kan jag säga .... fniss ....
 
Nu har jag duschat, ska äta lite, sedan bege mig på Bästa jobbet. Ha en bra Lördag allihop och ni som ska ut och springa idag: Det kan vara lite halkigt, så spring lugnt ! :)
 
Gomorron

20121109

Farsgubben skulle fyllt 72 år idag om han levat.
Det är fredag, ca 8 minusgrader och pyttelite snö.
Det är exakt ett år sedan denna bild togs
 
Efter kort morgonrunda med hundarna, dricker jag nu kaffe. Sen blir det dusch, och sen iväg på Bästa och absolut Roligaste jobbet. Man vet liksom aldrig vad som kommer att hända under dagen. Helt fantastiskt, både spännande, givande, och samtidigt så helvetiskt Kul :) :)
 
 
Mer kaffe :)   Ha en Bra dag!!
 
Gomorron

Å herregud

Torsdag kväll.
 
å herregud om ni visste så kul jag har på jobbet. Om jag skulle skratta mer på dagarna, så skulle jag gå av på mitten!   :)
 
Dagen började med ett varv på elljusspåret med alla hundarna. Vet inte om jag kan kalla det en lugn och trivsam promenad precis. Smårumporna sprang ju lösa som vanligt, men det är såpass mycket älgspår, så jag kan inte ha Paddy lös där. Därtill att jag tror att fodret han och Sally får, är helt tokigt. Det innehåller majs och jag tror att det är därför Paddy blir helt i gasen. Han går knappt promenera med i vanligt koppel. Sally, hon får ju lek- spel när Paddy stirrar runt som han gör .... så morgonrundan blev intensiv och inte stilla.
 
Efter jobbet, en kort runda med vovvarna. Till middag kunde jag nästan ha ätit ihjäl mig : Kebab och broccoligratäng, med en doft av vitlök. Men nåt så helvetiskt gott !!!
 
I morrn är det fredag, och det betyder inte helg, det betyder mer att göra på jobbet :) :) :)
 
Gokväll

Onsdag och arbetsveckan börjar

Igår, tisdag, mådde jag bättre. Jag mådde såpass bra att det blev två varv på elljusspåret i helt underbart solsken. Kallt, men soligt. Första varvet med Kelly, andra varvet med Paddy. Oj va älg det springer där. Jag hade Paddy i flexit hela vägen för säkerhets skull, annars skulle han ha dragit iväg på jakt.
 
Efter detta bar det iväg till Burträsk där jag hämtade ut mer medicin, samt köpte två sängbord till min Malm- säng. Jag visste att jag bara skulle rymma bordet en sida, men jag behöver ju inte på båda sidor, så det gör inget. För 100 kr spelar det ingen roll att det ena står i förrådet :)  När jag satt fast det i sängen så blev det promenad med hundarna, alla 4 den här gången. Tja, sen hände inte så mycket mer.
 
Idag är det onsdag och jag börjar jobba kl 10. Jag dricker kaffe, hundarna sover .... ska strax väcka dem för en morgonpromenad.
 
Ha en bra dag, och fyll den med nåt värt.
 
Gomorron

Känslor.

Idag/ikväll har jag gråtit massor med tårar. Det har formligen bara sprutat. Varför? - Jag har träffat min älskade lillebror, och han har fått jobb, på VÄRLDENS BÄSTA JOBB!!! :) :) :)  
 
För några år sedan, skulle jag, ärligt talat, inte talat så kärleksfullt om min lillebror, som jag gör idag. Det finns orsaker och bakgrund till detta, som jag inte behöver gå in på. Kontentan av det hela är att ... Ibland väljer man fel väg ... men efter många om och men, så kommer man sig in på RÄTT väg igen.
 
Ska inte då den människan få all cred och stöd??!! - Japp.
 
Som människa, vilken som helst, så är sanningen att man ibland väljer fel, gör fel,  ...... beter sig fel. MEN ,.... om man går vidare .... ska man då inte bli förlåten? Ska man aldrig få gå vidare? Ska man hållas kvar vid vad man TIDIGARE gjort? utan en chans att visa annat?
 
Nu ska jag erkänna något för er: Hey, JAG har betett mig illa i mitt liv. I mina tidigare år, kring 20 - var jag ingen mönstermänniska. OPPS, jag har betett mig illa mot människor .... jovars, det var säkert 20 år sedan. MEN .... HEY .... NI som är mellan 20 och 30 ... vad i helskotta KRÄVER ni av varandra`??   INGEN annan får begå misstag, men NI får`? 
Man ska DIssa och FÖRkasta alla som inte gör som jag/mina kompisar tycker?
 
Men HEY !!!! väx upp !!!
 
Snälla ni, tänk er för innan ni förkastar den som tidigare var er vän. Tänk er för innan ni dissar en som bara försöker vara ärlig och vänlig. Tänk en gång till innan ni kastar skit på någon. Ni vet kanske inte hela sanningen, och Om ni vet den .... är det upp till er att kasta en sten? Varför?
 
Gokväll

Söndag kväll

Krupit isäng med hundarna bredvid. Skallen är fylld av oljud och fel tryck. Måtte det vara över i morgon!
Gokväll !
Upp som en sol ....

Blev så glad när jag vaknade i morse. Det var SOL och blå himmel. Underbart vackert !
 
Tog hundarna på en timmes promenad FÖRE kaffet. Ville liksom passa på, så att inte solen skulle bädda in sig i sin grå filt. Det var jättehärligt första 40 minuterna, sen hände det som inte fick hända - ostadigheten kom tillbaka. Tur att jag inte tog elljusspåret som jag först hade tänkt, för DET hade blivit nära nog omöjligt ... måste hålla mig på plan mark när det är såhär. Jag fattar inte Varför det drog igång igen.
 
Väl hemma styckade jag en kyckling som hundarna fick dela på. Fick då tillfälle att träna fokus med Sally. Hon var nämligen snabbast på att dra i sig sin fjärdedel, och hon var sugen på att knycka Mollys del, eftersom Molly tog god tid på sig att inmundiga sin.  Passade på att träna ögonkontakt, sitt och ligg med Sally, precis framför Molly .... och det gick superbt.  Nu har alla hundarna ätit upp sin kyckling och jag dricker kafffe. Tagit mediciner och åksjuketabletter, få se om man kan räta upp omgivningen lite mer.  Börjar jobba kl 12. Har bett Hanna ta cirkelträningen ikväll. Om inte hon kan, så måste jag ställa in.
 
Ha en Skön Söndag allihop, och fyll den med nåt värt, så gott det går i alla fall.
 
Gomorron

Tända ljus för de som inte finns med oss.

Lördag. Hade precis tänkt skriva Lördagkväll, men såg på klockan att den bara är halv 8 ..... och jovisst, det är lördagkväll för MIG ... så ok - Hej på er denna lördagkväll :)
 
Jag har jobbat ett riktigt långpass idag, och det gick bra. Gick hem mitt på dagen för att rasta hundarna, i övrigt har man struttat runt på bästa jobbet. En tanke som slog mig idag är att om man hade stegräknare på sig en sån här dag, så skulle den nog slå runt och gå in på andra varvet i räkningen :)
 
Vad jag önskat är att jag orkat åka iväg och tända på mammas grav. Det orkade jag inte. Efter att ha jobbat klart och varit ut med hundarna, så finns det inte så mycket mer. Jag VET att mamma inte skulle misstycka alls.
Har jag ens NÅGONSIN dåligt samvete, kanske en del säger?  - Nä. Jag har inte det.
 
Ikväll kan jag ha ljudet på, på TVn. Jag är inte ostadig. Jag har väldans mycket tinnitus, men inte värre än så. Jag är så himla glad över detta :)
 
I morgon är det jobb igen, men börjar inte förrän kl 12, så jag borde hinna en rejäl promenad med hundarna före. Så känns det just NU i alla fall.
 
Ha en HÄRLIG Lördagkväll allihop !!
 
Gokväll

En himla massa namn å sånt

Precis nu innan jag ska stänga ner och gå isäng, så virvlar det en massa namn i skallen på mig. Massor med namn, människor som har eller haft betydelse för mig på olika sätt. Namn på människor som funnits, som finns, som gjort avtryck i mitt liv, som valt att försvinna ur mitt liv eller som Jag valt att stänga ute ur mitt liv. Tänk så många människor som florerar kring en, som finns och har funnits ... som för alltid finns eller har försvunnit. ....
 
Vissa vet man inte varför de försvann, man fick aldrig ett avslut .... de sa inte hejdå .....
Vissa sa man hej då till, endera snällt och ömsesidigt, eller bryskt och kallt. Vissa hade man gärna haft kvar, medans vissa är man glad att man slapp.
 
Hursom. ..... många namn är det.
 
Kvällen har jag spenderat framför tvn, utan ljud på. Tyst ... lugnt ... för att återhämta mig ..... Hoppas kunna må toppen i morgon bitti när jag vaknar. Nu har jag varit ute med hundarna på kvällspinket, så det fattas bara att borsta tänderna. Hoppas ni haft en bra dag!
 
Gokväll

RSS 2.0