Juni är slut??

Vart tog månaden Juni vägen egentligen?  Det gick snabbt!
 
Idag har det regnat hela dagen. I morse när jag klev upp, regnade det rejält, så morgonrundan med hundarna blev väldigt kort. Efter den korta promenaden blev det städning, frukost, tvätt, och sen iväg på Roligaste och Bästa Jobbet :)
 
Efter jobbet blev det en 40 minuters promenad i lätt duggregn .... Hundarna fick rejsa loss, vilket uppskattades. Kvällen har gått i lugnets tecken ... vi har slappat i soffan helt enkelt. Mer finns inte att säga om dagen. :)
 
Gokväll

Full fart mot sängdags!

 
Det är bara att ta sats mot sängen!
 
Idag blev jag väckt av telefonen, strax före 7.30. Det var  min kompis Eva, som undrade om jag fått fart på perkon, för hon var på ingång :)   Jag klev upp, steg ur pymmen, tog ut hundarna, kokade kaffe, och Då kom hon :)  Trevligt morgonsurr innan hon drog vidare och jag gick en morgonpromenad med hundarna.
 
Jobbade 10-14 och timmarna går ju SÅÅ snabbt ... det ÄR ju så himla KUL på jobbet!!  
 
Efter jobbet en promenad med vovvarna, sen iväg och handla .... Har tvättat ett par maskiner .... och nu är krafterna helt slut. Ska strax gå isäng, för jag jobbar ju i morrn och på söndag åxå. I morrn börjar jag inte förrän kl 12, så jag hinner en rejäl runda med hundarna först ... kanske ska dela på dem och gå i två omgångar då. Beror på vädret, vi får se hur jag gör.
 
Nä ... hur jag än försöker, så går det inte speciellt bra att tänka. Det står stilla helt enkelt. Vi får ta de djupa funderingarna en annan dag. :)
 
Gokväll

Torsdagsbön

En härlig, rolig, bra, innehållsrik Torsdag är slut. Den började, som alla andra dagar, med 3 koppar kaffe och efter det en morgonpromenad med hundarna. 40 minuter senare var det frukost. LIte fippel och pyssel senare var det dags att kamma till håret och gå på bästa jobbet. Som vanligt, var det kul på jobbet. Tänk så härligt det är att gå på jobbet och ha KUL :) och att trivas med arbetsuppgifterna. Toppen !!!
 
Efter jobbet blev det ut med hundarna, sen iväg och hämta Milo. Jag mötte upp Hannah och Lukas i Sikeå, för de är på väg till Höljes där de ska spendera helgen. Väl hemma gick jag över på jobbet och stötte och blötte några ideér, sen hem igen.
 
Ikväll var det möte på hundklubben, och min intention var att åka dit. MEN, När jag kom hem så kände jag verkligen att det var att töja på gränserna alldeles för mycket. Ta medicin och hålla mig väldigt lugn, kändes som den vettigaste saken att göra. Träna? Springa? .... Det måste vänta tills jag mår bättre helt enkelt. Mår jag dåligt över det?, klättrar jag på väggarna? Får träningsabstinens? Dåligt samvete?
- Nej..... Svaret är Nej på alla punkter. Just nu ligger prio på att fixa jobbet och hundarna. Vardagen helt enkelt. Att jag sen inte har ork, kraft eller hälsa nog att träna eller springa just nu ... det är skit desamma. Tids nog kommer orken tillbaka... och DÅ ska jag både springa och träna :)  Som jag gjort de senaste x antal åren - träna när jag orkar, vila när jag inte orkar. Inte så komplicerat egentligen.
 
Varför komplicera saker och ting ?  :)
NÄ, nu ska jag göra det ännu lättare för mig. Jag tar ut hundarna, sen går jag isäng :)
 
Gokväll

Balans- Obalans

Nu är jag på väg isäng. Klockan ä 20.45 och det känns som en lagom tid att koja. Ska bara ta ut hundarna först ....
 
Det gick bra att jobba mina 4 timmar idag, mycket tack  vare min arbetsplats, mina chefer och arbetskamrater. Det är såhär det känns när man hamnat på rätt ställe, jag förstår det nu.
 
Mycket mer behöver inte sägas idag tror jag ... Det är balans :)
 
Jag mailade lassa idag om att jag måste få träffa läkaren pronto .... sjukdomen är i obalans med övriga livet .... de ringer nog i morgon. Förhoppningsvis har det kommit en mirakelkur :) :) Vi får tro på det :)
 
I morgon kommer Milo, och stannar över helgen. Idag har jag påbörjat lite nya grejjer med Kelly förresten, fortsätter i morrn :)
 
Nä, nu orkar jag inte mer idag. Hoppas eran dag varit bra :)
 
Gokväll

Plötsligt händer det!

Den här dagen bjöd verkligen på en överraskning! Men låt oss börja från morgonen. Morgonrunda med hundarna, sen gick jag ut och tränade med Sally, Kelly och Molly var för sig en stund var. Paddy fick stå över idag.  Jag skrev ihop lite material som jag skulle ha med på hundkursen .... gick och handlade ..... och vet ni på fan: Kl 13 ringde jag Luleå djursjukhus för att betställa telefontid med vet. Lasse, han som opererade Kelly. När jag satt i telefonkön kände jag att .... nä... kan det vara möjligt ... fan jag känner att jag börjar bli Yr. Ja mycket riktigt. Plötsligt började ögonen slå, så jag la på luren och tog mig raskt till sängen där jag la mig. Jag låg och blundade, rörde inte huvudet. Hundarna kom och la sig tätt, tätt .... ja, alla utom Paddy, han kröp visst ihop i bädden nedanför upptäckte jag några timmar senare.
 
Först svettades jag som en gris, det brukar bli så när den värsta karusellen snurrar ... och man märker till och med Innanför ögonlocken, att ögonen slår, fort fort. Usch ... det är nästan så man blir gråtfärdig till och med att skriva om det ... det är så fruktansvärt jobbigt.  
 
Sen började jag frysa. Jag frös så jag skakade, men jag ville INTE öppna ögonen, och jag orkade inte lyfta huvudet .... och hundarna låg på påslakanet. Hade bara påslakan i sängen, för det blev för varmt med täcken de senaste nätterna ... hade gärna krypit under påslakanet, men kom mig inte dit .... orkade inte ... Fy fan rent ut sagt .... Jag får nästan panik när jag tänker på hur ofta jag varit riktigt karusell-yr i slutet. Det blir ju bara värre och värre!! Medicinerna verkar inte hjälpa längre. Ska skyndsamt beställa tid hos läkaren och hoppas han inte gått på semester redan . Jag vill ha hjälp NU !!
 
Nä, nu tar jag ut hundarna, sen kryper jag isäng. Hoppas och tror att jag får må bra i morgon.
 
Gokväll

Måndagens händelser

Måndag. Jag är ledig idag och hade tänkt sova sådär oförskämt länge, eftersom jag var så slut igår. Glömde däremot stoppa in öronpropparna igårkväll när jag la mig (oförskämt sent dessutom) så jag vaknade före kl 6 när fåglarna drog igång. Innan jag hittat öronpropparna (lägger dem uppe på en hylla så att hundarna inte ska äta upp dem)  så var jag ju för vaken, så det var jättesvårt att somna om. Tror ändå att jag somnade, men vaknade halv 8. Ok. Klev upp och kokade kaffe.
 
Idag har Kelly fått träna lite smågrejjer. Filmade en snutt av dagens bravader :)
 
 
Tyvärr var det mycket damm på linsen, så bilden är hyfsat suddig.
 
Har även jobbat med Sally och Paddy idag. Molly får stå över tills i morrn.
 
Nu i afton ringde veterinären som jag träffade när jag kom med Kelly för att visa knölen. Hon som sa att hon misstänkte munhålecancer, och att det är väldigt aggressivt och elakartat. Varför hon ringde? - jo, för att jag skrev ett mail till hennes överordnade, där jag faktiskt klagade över bemötandet. Jag ifrågasatte hur hon kunde sätta en trolig diagnos bara sådär .....   med den vetskap jag senare fick av vet. i Luleå.
 
När hon nu ringde, försökte hon först snacka bort det genom att påstå att jag TOLKAT henne fel, och MISSFÖRSTÅTT. Nädu gumman, det funkar inte. Jag tror faktiskt att hon till slut förstod att jag inte tolkat eller missförstått nånting, utan att hon faktiskt uttryckt sig på ett sätt hon inte borde ha gjort. Ok, hon svamlade mer åxå, menade att vissa minsann VILL VETA även om det är negativt. Jo sa jag, jag vill åxå veta, men inte om det handlar om gissningar. Jag vill VETA när det är ett konkret svar på en analys. Jag vill INTE veta vad du gissar eller  tror,  ... Kontentan av det hela .... tja ... jag HOPPAS att hon förstod att man inte kan säga vad som helst, inte SKA spekulera, utan att det går faktiskt säga: Vi ska ta prov på det här, för knölar kan vara både god- och elakartade. Punkt.
 
Världens bästa veterinär Sara har semester nu, sen är hon mammaledig minst ett år. Jahapp. Det var ju så jävla typiskt.
 
Jag ska beställa en telefontid med vet. Lasse i Luleå för att höra hur vi ska göra med de tre tänderna vars rötter låg blottade. Sen hoppas jag att jag inte behöver åka till vet. för mer än vaccinering det närmaste dryga året.
 
Hannah är brakförkyld lilla gumman. Pernilla var supertrött när jag pratade med henne tidigare idag. Jag är åxå trött. Inte förkyld dock, jag är frisk men trött. Ska ta ut mina hundar och sen krypa isäng. HOppas ni haft en underbar dag :)
 
Gokväll

Söndag ... visst är det söndag?

Ok, dagarna flyter ihop lite ... man vet knappt vilken dag det är när man jobbar helg ... men jag tror mig veta helt säkert att det är söndag :)
 
Det har varit en fantastisk midsommarhelg ! Snudd på absurt fantastisk :)  Det har varit så mycket folk på Westmans, det har varit så mycket sol, det har varit så mycket att göra ... och det har varit, som man säger, GALET roligt :)      Kan däremot säga att om helgen varat en dag till .... då hade jag nog inte orkat.
 
 
Sånhär utsikt från altanen, har jag på jobbet.  Jag har inte bara världens bästa barn, världens bästa hundar, världens bästa liv och världens bästa vänner. Jag har även Världens Bästa jobb och Världens Bästa chefer. Så är det! PUNKT !
 
Slutade jobba kl 17, gick hem, bytte om, tog hundarna på en timmes promenad. Jag hann bara hem med hundarna så kom Pernilla och Mattias, Hannah och Lukas. Vi gick över på världens bästa Westmans och åt middag. Vi satt ute på altanen och slogs med myggen :)  Maten, fantastisk! Lukas och Mattias tryckte i sig var sin Dolly-burgare, och de NJÖT!! :) 
 
Nu är jag ledig Måndag och tisdag. HOppas slippa regn, för jag vill vara ute och träna hundarna :)  Ska gå och köpa blod i morrn så att jag kan lägga lite spår till exempel.  Jag visade upp lite av hundarnas kunskaper för ungdomarna innan de åkte, och OJ vad de var på hugget !! De VILL verkligen jobba!  Eller ... Paddy kanske inte visade lika stor iver som de andra ... men ändå :)
 
Oj va trött jag är! Men det är lite skönt att sitta uppe lite sent, även om jag är så trött så att ögonen svider ... när man är ledig i morrn och kan sova PRECIS hur länge som helst :) :) :)
 
HOppas ni kunnat fylla dagen med nåt värt. DET har JAG i alla fall gjort :)
 
Gokväll

Jag svär att säga sanningen ... hela sanningen ... och inget annat.

 Midsommardagen är slut. Åtminstone för mig. Jag är helt slut.  Efter 5 timmar på bästa jobbet är både skalle och kropp helt utpumpade. Jo, jag hann promenera med hundarna innan krafterna tog stopp.
 
Funderar lite på det här med att säga sanningen. Varför uppfattas man som hård,tuff och skrämmande, när man håller sanningen främst? Varför är det så skrämmande för vissa att möta sanningen? 
 
Att tala om som det är, att inte linda in sanningen i en massa mjuka fina ord, utan vara ganska rakt på ...  VARFÖR anses det provokativt?  Hur kan det komma sig att man är "för hård" om man berättar utan omsvep? Hur kan det vara att människor känner sig nertryckta av sanning, som inte ens har med dem som människor att göra?
 
ÄR sanningen så skrämmande??  Vad beror det på? Vems "bekymmer" är det?
 
De flesta håller med om att sanning är något bra. De allra flesta tycker sig vara ärliga och hålla sig till sanningen. Men varför i hela friden blir man då utestängd från div. gemenskaper när man säger sanningen??  Fattar det inte.
 
Detta ska jag säga, handlar om gemenskap som handlar om hundar och inget annat. Men det är ju skrämmande ändå. Tycker jag alltså.
 
Sanning och ärlighet har jag pratat om i många många inlägg, men det fortsätter att vara aktuellt. Aktuellt och svårt tydligen. Själv tycker jag att sanning är både lätt och självklart. Men det är ju Jag det.
 
Gokväll

Fullt ös jag sa, och fullt ös det va!

Vilken midsommarafton!! NÄR var det en riktigt solig midsommarafton sist? Har det ens hänt?  Det var absolut KNÖKfullt med folk på Westmans idag. HUR kul som helst!  Vilket toppenjobb jag har!! Dessutom var den här dagen min första dag som anställd :) :) :)
 
Det ringde en veterinär från Luleå i morse, och berättade att Kellys knöl var en cysta från spottkörteln. Den var godartad men kan komma tillbaka. - och?? :) Jag blev så glad att den var godartad att jag kunden inte ens se bekymret i att den kanske kan komma tillbaka :) :) :) Wiiiii :)
 
Gud va jag är trött ! Jag är så trött så ögonen rinner. Nu ska jag ta ut hundarna, sen går jag isäng, nöjd och glad över dagen.
 
Hoppas ni haft en bra dag ni åxå :)
Gokväll

2 års-firande!

 
Idag har Paddy varit här i 2 år :)  Filosofen ... knägurkan ... livsnjutaren Paddy.
 
Idag är det även Midsommarafton. Vädret verkar bli kanon!! Vilket inte är det vanligaste för just Midsommarafton. Vet inte om jag minns fel, men har det inte varit lite kallt och regnigt de senaste 20 midsommaraftnarna? 
 
Jag jobbar 11-16 och antar att det kommer att vara fullt ös på jobbet :)   Det blir kul! Strax ska jag ut med hundarna och sen är det väl bara att äta, kamma till sig och göra sig redo att avnjuta dagen.
 
 
Jag ska även hänga på telefonen och försöka få tag på någon som kan delge mig svaret på Kellys prover som kommit.
 
Gomorron!
 

Dagen före midsommarafton.

I morse lärde jag mig varför man firar midsommar. Det är helt enkelt därför att det är Mitt emellan julafton.
 
Idag skulle Hannah komma. Vi skulle äta lunch på Westmans, umgås, promenera med hundarna ... osv. Blev det så? Nää ....   Hannas mycket älskade sambo Lukas, hade stoppat på sig bilnycklarna, PLUS extranyckeln till bilen när han drog iväg till jobbet i morse ... så när Hannah skulle starta bilen ... så fanns inga nycklar ... fniss. Jag tog helt sonika och åkte iväg till stan och umgicks med Hannah där istället :) Vi shoppade, åt lunch .. sen åkte vi till lägenheten för kaffe. Efter det så packade jag in lille Milo i bilen och åkte hem. Milo ska vara här över midsommar :)
 
Idag fick jag bekräftat att om man uttalar sig på ett sätt som inte faller gemene man i smaken ... då utesluts man från gemenskapen. Eller rättare sagt: Det framförs på ett, enligt dem, smidigt sätt, att man inte är önskvärd i gruppen längre. Tja ... är mina åsikter och mitt tyckande inte önskvärt så löns det inte att framföra dem. Det är ju så , sanningen kan vara ack så smärtsam och oönskad ... men den är lika förbannat sann :) :) :)   Nåja, jag deppar inte ihop ... inser bara att vissa forum inte är beredda på sanningen, sen är det inte mer med det.
 
Det här med sanning och ärlighet .... det är lite .... känsligt har jag märkt. ALLTFÖR mycket sanning ... Alltför KRASS sanning ... är inte bra. Den är inte önskvärd. Det är för jobbigt och i många avseenden för Negativt. Det är inte bra. Sanning ska vara Ljus, Mild, Positiv, Glad,  ... annars är den inte önskvärd. Eller rättare sagt, då är det inte sanning, utan dömande uttalanden. Jag vet, det är lite sjukt ....
 
Nä... jag tror jag ska ta ut hundarna istället ... sen gå isäng. Det funkar alltid.
 
Gokväll

Vilken Fars !!

Onsdag. Idag har jag jobbat, och det är PRECIS lika roligt som vanligt. Jag verkligen STORTRIVS ! 
 
En runda med hundarna på morgonen, en kort runda med dem efter jobbet ... sen var det som att skallen ville bli lite sådär svajig ... så jag fann för gott att vila resten av kvällen. I morgon är jag ledig ... och det är nog bra.
 
Jag ska ta ut hundarna för kvällspinket nu, sen kryper vi isäng. Jag är jättetrött och slut.   Med tanke på att den här dagen är den första dagen på resten av mitt liv, så känns det underbart :) :) :)   och vet ni, I morgon är ÅXÅ första dagen på resten av mitt liv :) :) Fränt va?!!
 
Det är så himla dåligt på tv ikväll. Den här jävla Farsen på tv 4..... GHHAAAA så uselt. Jag är lite kräsen när det gäller underhållning. Det måste vara ROLIGT för att jag ska uppskatta det. Inte bara LÖJLIGT.   Äh .. skit samma. Jag kryper isäng och kramar hundarna istället :)  Nyss tog jag av Kelly tratten dessutom. Hon blev nog jätteglad :)  HOn ska vara utan inatt ... och i morrn ... och sen ska hon ju vara utan ... :)    Ska bli skönt att sova hela natten inatt tänkte jag.
 
Nä, nu är det sängdags.
 
Gokväll

Förändringar

Blir smått förvirrad när jag loggar in på min blogg och ska skriva ett inlägg. De har gjort om ... förändrat .... bytt ... jag har inte hunnit vänja mig och känner mig lite lost.
 
Det här med förändringar ...  Många har svårt med förändringar....Ta bara en sån sak som när facebook gör sina förändringar. Vips så startas grupper och arga inlägg om att "Jag tar bort facebook om ni inte går tillbaka till det gamla facebook" osv. Är det ens någon som kommer ihåg hur det "gamla" facebook såg ut? Vad var man emot egentligen?
 
En del människor VILL ha förändringar ... helst hela tiden, åtminstone 10 gånger per dag. Tänker på yrkesgrupper ....   En del yrkesgrupper trivs på jobbet för att det "händer saker hela tiden" Ingen dag är den andra lik osv.  medans vissa yrkesgrupper , eller typer av människor kanske man ska säga, trivs bäst om det ser likadant ut .... man sitter på samma plats  i fikarummet som man alltid suttit på... om någon ny börjar på jobbet och tar den platsen ... då blir allt lixom ... ur led.
 
Människan är ett vanedjur. Man BLIR van vid det nya facebook , man BLIR van att sitta på en ny plats .... det tar bara lite tid att vänja sig, men snart är det Nya, det som känns invant, tryggt och säkert. Pålitligt på nåt sätt.
 
Ibland är det nog BRA att man TVINGAS till förändring ... bara för att ruskas om lite.  
 
Idag är den första dagen på resten av mitt liv. Jag MÅSTE inte göra som jag gjorde igår och i förrgår ... och dagarna före det. Jag kan faktiskt välja att göra på annat sätt. Jag kan välja att förändra.
 
Idag är den första dagen på resten av mitt Liv. Kom ihåg det, och fyll dagen med nåt värt :) :)
 
Gomorron

7 dagar

Tisdagen är slut. Den har bjudit på både promenader, träning med hund,  regn, åska, störtregn, ÖSREGN och  hundkurs. Nu håller dagen förvandlats till kväll, och snart även har det stadiet passerats och hips vips är det en ny dag. Nu är det en dag närmare att få svar på analysen på Kellys knöl ...
 
 
Det är bara att hålla tummarna för allt man är värd!   Jag TROR och HOPPAS att det är godartat. Jo, jag tror faktiskt att det är så. Inte så att jag inte ens är orolig ... men jag är nästan helt övertygad om att det kommer att gå bra.
 
Idag har jag tränat Sally en hel del ute. Utan koppel, tränat på Sitt, Ligg och inkallning. Hon är super :) :)  
 
Molly har varit rödare än på länge, så jag har badat henne i specialschampot, tvättat bäddarna och sprayat kortisonspray ....
 
Paddygubben har fått stå över idag, men han verkar inte må alltför dåligt. I morgon jobbar jag 10-15 och hoppas kunna ta en rejäl runda med honom efter jobbet :) Kanske en cykeltur?
 
NU är det sängdags här. Hoppas ni haft en bra dag.
 
Gokväll

6 dagar av 10

På fredag ska jag ta stygnen på Kelly, och hoppas få svaret då åxå.

Nu ska vi ta en kvällsrunda här, sen är det gonatt. Idag blev det soligt alldeles värre, och det har varit en kanondag på alla sätt. Promenader och träning med hundarna har (som vanligt) stått på schemat :)   I morgon hörs det ska regna, så det blir månne något mindre promenader, men träning inne istället.

Det står lite stilla i skallen faktiskt .... även om det känns som att trycket är för högt.  Endera cirkulerar det inga vettiga tankar, eller så snurrar de så snabbt att jag inte hinner tänka dem :)  Hur som, jag avrundar här och konstaterar att det bara är 4 dagar till fredag.

Gokväll

Det kliar!!Har precis kommit in från en härligt vacker kvällspromenad , men jädrar va mygg det var !! Det är vindstilla, så direkt man stannade av, kom de i stora flockar!  Nu kliar det !!

På tal om att klia. Molly har blivit röd igen, och har börjat klia och slicka på tassarna väldigt mycket. Fasar för att hyposens. behandlingen inte ger tillräckligt resultat. Ska bada henne några gånger med specialschampot, och spraya friskt med kortisonsprayen, för att se om det ger med sig ... hoppas det.

Den här dagen har i övrigt varit kanonbra. På morgonen (ok, förmiddagen) gick jag runt byn med Sally och Paddy, sen tog jag ut Kelly och Molly på en runda. På eftermiddagens hundträff tog jag Molly med mig och tränade lite av varje. Hon har lika stort fokus och lika bra kontakt som Kelly har, och det är superkul !! :)

En gemensam runda blev det innan maten, och en gemensam runda nu på kvällen. Nu är det läggdags här, efter att ha summerat ihop dagen. Känns lite fel tryck i skallen, hoppas det ger sig å det snaraste. Ska mata i mig kvällsdosen tabletter få se ...  I morrn hörs det ska bli sol och varmt. Dagens småregnande och grå väder byttes ju mot klarblå himmel och sol såhär på kvällningen.... det har säkert kläckts två babiljarder mygg bara nu i afton.

Hoppas ni åxå haft en bra dag! :)

Gokväll

Det blev morgon den sjunde dagen ...

.. och han tyckte att det behövdes lite regn över sin skapelse. Så han lät det regna.

Eller ... ska jag vara helt ärlig så vet jag inte om det regnade i morse. Jag vaknade ca 5 i 10, och det är väl förmiddag :)  men det regnar Nu i alla fall.  Det ser däremot ut som att det ska kunna spricka upp senare under dagen, och i morrn verkar det ska vara sol och varmt. Härligt för skolbarnen som har sommarlov, härligt även för de som nu har semester ... Visst är det härligt även för oss andra, men kanske inte lika viktigt. Inte för mig i alla fall. Mitt humör är inte sådär överdrivet väderstyrt ...  Ja, alla andra blir gladare när det är sol det är väl den största skillnaden :)

Det blir regnstass på, och en promenad med Sally, hon är helt obesvärad av regnet i motsats till mina andra tre. Det blir alltså en perfekt tränaSallyutomhusdag.  Under gårdagens promenad med henne, la jag in lite sitt och liggövningar efter vägen, och det satt klockrent. Ska lägga in film senare, har inte flyttat den från kameran än.

Kelly har mindre ont, fick öka dosen smärtstillande och nu verkar hon nästan obesvärad. Det kliar i såret naturligtvis, men hon tar det med ro. Hon har lärt sig hantera tratten bra åxå, men eftersom hon är så liten så måste hon verkligen hålla huvudet högt när hon går, annars skrapar hon i backen.

Nä, in och fylla på kaffekoppen, sen ut :)   Ha en toppenbra Söndag allihop och fyll den med nåt värt!!

Gomorr ..... Goförmiddag :)

Japp, sängdags

Det här blev en bra dag :)   Efter hundarnas morgonpink och mitt kaffe så tog jag Kelly och Molly på en promenad. Hade först tänkt ta bara Kelly, men eftersom jag klev upp såpass sent så räknade jag lite i huvudet och kom fram till att jag först tar Kelly och Molly upp till backen och den rundan ... sen tar jag Sally på en ensam runda för att kunna träna henne lite åxå ... och sen avsluta med en runda med Paddy så att han får springa lite lös. Sagt och gjort. En mil senare blev det lite mat . Vädret har varit kanon. Sådär lagom varmt, inte FÖR varmt ... utan precis perfekt.

En kortare runda med alla vovvarna nu på aftonen har det blivit, och sen har vi slappat och sett film. Hör ni?! JAG har sett film !! DET hör inte till vanligheterna minsann ... fniss. Jag såg DjungelGeorge på fyran :) :)   Härligt när filmerna kan börja i rimlig tid, så man hinner se dem medans man är hyfsat vaken.

NU ska hundarna ut och pinka, sen kryper vi isäng.  Vi är nöjda med dagens innehåll :)

Gokväll

Kelly- solfångare och glädjespridare.Det här med att morgonstund har guld i mun .... det stämmer nog, men idag nöjde jag mig med silver, för jag vaknade inte förrän 9.15 :)   Kroppen känns som om jag vore överkörd av ett tåg .... så jag ska ta det väldigt väldigt lugnt de här dagarna när jag är ledig, fram till onsdag närmare bestämt.  Jag ska njuta av hundarna, och speciellt Kelly.  Snart ska vi ta en promenad, bara hon och jag.

Jag blir lika glad varje kväll jag lägger mig, för hon kommer direkt och kryper ihop nära mig och lägger huvudet  på min axel. Jag brukar kunna läsa ändå, men det gör jag inte nu under 10 dagar, för tratten är i vägen. Ingen fara, jag hinner läsa sedan, när tratten är borta. Vaknar fortfarande varje gång hon ska lägga sig närmare, det kan vara att jag vridit på mig lite, eller hon satt sig upp för att sträcka på sig .... och tratten, den skrapar i mitt ansikte ... Lilla gumman.

Sally har börjat haja att här i Sweden sover vi i sängen allihop :)    Nu är det såhär: Kelly tar ju bara upp en liten plats vid mitt ansikte. Molly tar en liten plats vid mina knäveck, Paddy tar en ytterst liten plats vid mina fötter, det är otroligt hur liten han blir när han kurar ihop sig. SALLY, HON tar upp plats som en hel människa när hon ligger i sängen. Ska hon klämma ner sig i bädden nedanför så blir hon, ja inte liten ... men ihopkurad i alla fall. När hon kommer upp i sängen så brer hon ut sig både på längden och bredden, hahahaha  .. härliga hundDet är förresten inte BARA Kelly som är glädjespridare här på Robertsforsvägen. De andra hundarna sprider åxå enorm glädje.

Nu ska jag dricka ur tredje koppen, sen ta en sväng med Kelly. Övriga planer ramlar väl in under dagen allteftersom. Jag ska njuta av varje ögonblick och verkligen suga ur det mesta ur varje stund. Gör det du åxå vettja! Dagen kommer, som bekant, Aldrig igen.

Gomorron.


Jadu Paddy, jag är jättetrött jag åxå.Det här blev en bra fredag, även om jag inte orkade alla punkter jag hade satt upp för dagen. Stina blev tvingad att ha sitt studentkalas utan min närvaro. Krafterna räckte till att jobba, vilket jag är ofantligt glad över :)  samt en runda med hundarna. Sen räckte inte krafterna till så mycket mer. Jag är nöjd !

Jag tänker, det här med jobb, eller det behöver inte vara jobb heller, utan överhuvudtaget. Tänk så himla bra det känns när någon tycker att man är Bra!  Att någon överhuvudtaget bryr sig om att säga: Gud va bra du är .... eller: Va bra att du är här ...     Tänk så mycket det kan göra, när någon lägger sina händer på ens axlar och frågar: Hur går det?  Hur mår du?   Att bli uppmärksammad känns nog tusan så bra för ALLA, och JAG får höra det varje dag jag går på mitt jobb. VARJE DAG.   Mina chefer, tre till antalet är fantastiska på att uppmärksamma och berömma. Mina arbetskamrater åxå. DET gör att det är så himla kul att gå till jobbet. DET plus att det är ett arbete jag verkligen gillar. Jag trivs. Jag TRIVS.

Att visa varandra uppskattning .... att ge beröm .... att uppmärksamma varandra. DET är något som alla växer av. Växer och mår Bra av, blir gladare av ... fungerar bättre av.   Och de dagar man fungerar sämre, och MÅR sämre .... så blir man ändå GLADARE av att bli uppskattad.

Nu gjorde Sverige Mål, och det blir man åxå glad av :) :)

Hoppas ni haft en bra dag!

Gokväll

Då var det Fredag igen!

Det var nästan gruvsamt att öppna ögonen i morse .... visst står ögonen still?!
Det gjorde ögonen och jag blev glad :) :)

Idag är det skolavslutning här i byn, och jag hoppas:

1  Att jag kan jobba idag, för skolbarnen kommer och fikar på Westmans efter skolavslutningen
2 Att det klarnar upp och blir fint, för skolbarn och föräldrars skull
3 Att jag orkar med en promenad idag, längre än till postlådan
4 Att jag orkar iväg på studentfirande i afton som jag är bjuden på

Hundarna har ju, som ni vet, inte fått några promenader på ett par dagar. Verkar de rastlösa? - Nej, inte ett dugg. Tålmodigt vilar de allihop tills jag är fit for fight igen. Världens bästa hundar helt enkelt.

Nu dricker jag mitt morgonkaffe och tänker ljusa tankar, både för Kelly och för mig själv.  Det här ska bli en BRA fredag.

Gomorron

Visst får man säga Fy FAN på sin egen blogg?!

Den här dagen blev INTE som jag tänkt mig. Kl 10 på förmiddagen kände jag att det började vara dags igen, så jag ringde bästa jobbet och sa att jag inte kunde dyka upp idag. -vi tänker på dig, svarade bästa chefen!!

Halv 11 började ögonen slå och yrseln var ett faktum även idag. Usch ... jag klarar inte ens att beskriva hur fruktansvärt jobbigt det är ... direkt man ens tenderar till att röra på huvudet, så kräks man.

14.30 kom jag mig upp ur sängen så jag kunde gå ner med hundarna. Sen har jag mest legat i soffan. Jörgen på Ica kom över med vätskeersättning sen jag ringt dit och sagt att jag tar mig inte dit för att köpa.

Hundarna har legat hela dagen och trynat de åxå. Kelly har legat vid min sida hela dagen. Nu ska de gå ut en sväng, sen kryper vi isäng. Man blir nåt så fruktansvärt svag och slut efter ett rejält yrselanfall, och två stora på två dagar, har jag aldrig haft förut. Man kan gå omkring och vara småyr, ostadig... vimmelkantig ... men inte så yr så man inte ens kan röra skallen det minsta lilla.... ögonen bara slår fram och tillbaka... man kan inte ens se telefonen, ja inte så mycket annat heller för den delen

Nä... måste gå isäng. Hoppas må bättre i morgon.

Gokväll

Å herregud!!!

Gårkvällen tog hastigt slut. Helt abrupt där kring halv 8 när jag satt i soffan och pratade med Eva i telefon, så kände jag hur ögonen började slå fram och tillbaka. Det blev värre och värre, jag var tvungen säga: Nej, gud, nu blir jag yr ... sen var det bara att få plats bredvid hundarna och ligga där och blunda. Hastigheten på den karusellen, det lovar jag att man aldrig kan uppleva på ett tivoli. FRUKTANSVÄRT!!

Svetten bara rann, allting snurrade och jag kände att jag skulle spy. Ålade ner från soffan och kröp mödosamt iväg på toa där jag spenderade en lång stund. Kelly kom och la sig bredvid mig, jag kände tratten mot mitt ben hela tiden.   Tog mig nerför trappen, släppte hundarna, tog mig mödosamt upp igen och tack och lov så följde även Sally med de andra när de kom in igen.  Sen var det sängen som gällde. Fy fan säger jag bara.

Vaknade strax före 7 av att Molly tassade fram och tillbaka så jag förstod att hon behövde ut. Klev upp och gick ner med dem på gården. Har kokat kaffe och tagit maxdos mediciner. Nu ska jag vila för att hoppas kunna gå på jobbet kl 12.

Nu hoppas jag att forskningen inom Meniéres kan komma fram till nåt som hjälper !!! Ska jag äta maxdoser hela tiden? 14 tabletter per dag varenda dag? Jag ska prova och se om det hjälper.

Kelly är vid gott mod, men trött. Hon får smärtlindrande och inflammationsdämpande, men jag tror inte att smärtlindringen sitter i hela dagen .... hoppas hon har mindre ont idag. 

Gomorron

Onsdag ....Ja, bilden ovan är inte från idag som ni förstår.

Jag la mig tidigt igårkväll, var så oresonligt trött. Kelly har, precis som vanligt, legat alldeles bredvid mig. Jag har vaknat x antal gånger inatt av att jag fått tratten i ansiktet när hon vill lägga sig ännu närmare. Då har jag klappat om henne och pratat lite ... ja, då jag lix var vaken.

Kl 8 klev vi upp, gick ut en pinksväng på gården, drack kaffe, åkte till Robertsfors för att hämta ut medicin, smärtstillande och antiiflammatoriskt ... sen var jag, Kelly och Molly ute på gården en stund i solen. Hon älskar ju att ligga i solen Kelly . Molly gick runt och jagade flugor på gräsmattan under tiden. När vi varit ute en stund gick vi upp och jag tog Sally på en kort promenad. Hon går som en gud i koppel! Nu funkar även handsignalen för "sitt" när vi är ute, så det körde vi några gånger under promenaden. Klockrent!  

Nu ska Paddy få sig en liten sväng ute innan det är dags att gå på bästa jobbet.

Jag känner mig som en ballong. Ni vet, när man satt upp ballonger på kalas, och sen lixom inte ids plocka ner dem. Efter en vecka ser de rätt skröppna ut .... inte tomma ... men "påsiga" . Så känner jag mig. Idag är dag 1 av de här 10-12 dagarna. Nedräkning.


Trött. Punkt.

Nattens sömn blev det som ni förstår inte mycket av. Kl 5 var det trots lite sömn, uppstigning och kaffekokning. 5.30 var kaffet drucket, hundarna pinkade och vi var på väg till Luleå. Kom fram ganska precis kl 8 och fick en superp veterinär. Han klämde inte ett dugg på knölen ...  Han förklarade det med att man inte ska klämma och på så sätt sprida cellerna som finns i knölen. Min tanke gick genast till vetten igår, som nästan aldrig höll på att sluta klämma.

Dagens ytterst sypmpatiske vet. bjöd Kelly på en näve hundgodis innan han kopplade henne, bad mig sitta kvar ett tag så att Kelly inte skulle se att jag gick, och sen tog iväg henne för operation. Han meddelade att hon inte skulle vara klar före kl 14, vilket gav mig en hel dags väntande. Till absolut största delen befann jag mig på parkeringen till djursjukhuset. Promenerade med de andra hundarna, samt körde iväg på Statoilmacken ca 500 m bort (visste inte att det var sååå nära) för att köpa dricka, tidning och ett äpple .

När jag äntligen fick träffa henne igen, berättade vetten Lasse, att allt gått bra. Han hade opererat ut en cysta, dvs inte en massiv tumör, utan den var delvis fylld med grön/brun sörja. Allt är ivägskickat för analys, svar kommer om 10-12 dagar. Hon hade en drän i hålet ... han hade opererat utifrån, så såret låg nedanför munnen .... En krater finns nu ner i käken och blottar 3 st. tandrötter.  Han berättade då att ifall han VETAT att cystan är godartad, hade han plockat ut de tre tänderna, men eftersom vi inte vet än, så vill han inte försvaga käken genom att ta ut dem ....

Det var skönt att komma hem igen, det tyckte nog Kelly åxå, som kröp upp i soffan och har sovit där sedan dess, efter att ha blivit handmatad. Drän-slangen har redan lossnat .... så jag ska hålla uppe såret genom att peta med en tops, så att geggan kan komma ut. Om 10 dagar ska jag plocka stygnen och hoppas få svar på analysen.

NU är jag så trött så jag nästan kräks . Ska väcka hundarna och gå ut ... sen går vi isäng. Måste jag ut inatt för att någon behöver ut, så får det bli så. Jag är så trött så jag vet varken ut eller in. MÅSTE lägga mig.

Det sista vetten Lasse sa innan jag tog Kelly och åkte hem var: Det ENDA vi VET säkert, är att vi de närmsta 10-12 dagarna, inte VET. Lägg ingen sorg de här dagarna, utan NJUT av varandras sällskap.

DET ska jag göra. Jag ska NJUTA av Kelly och hennes sällskap.

Stort Stort TACK till alla er som bryr er, och som visar er omtanke. Jag är rörd till tårar av eran omtänksamhet!!!
Jag hoppas att jag någon gång kan finnas där för ER som ni nu finns där för MIG.

Kramar och Gokväll!

Tårar

Veterinären tror att Kelly har cancer. Hon tror att det är munhålecancer, som är väldigt aggressivt och elakartat. Det var dock inte Sara, min vanliga veterinär, världens bästa veterinär, så jag försöker välja att inte tro på henne. Hon är nog för ung (?) och oerfaren .... hon VET nog inte hur en cancertumör ser ut ... Hon SÄGER nog bara så .... HOn VET inte... HON VET INTE !!!!!

I morgon bitti klockan 8 ska jag vara i Luleå med min Kelly för röntgen och provtagning.

Jag har världens bästa barn. Jag har världens bästa hundar. Jag har världens bästa chefer och arbetskamrater. Jag har världens bästa vänner.

Jag försöker tänka positivt och vara stark .... men hur jag än försöker så gråter jag .... Det kan gå flera minuter när jag faktiskt tänker: Det här ska gå bra ... jag stryker Kelly över huvudet och talar om för henne att jag ska se till att det blir bra .... Jag smeker hennes kropp, breder om henne med filten .... viskar att jag inte tänker låta något ont hända henne. Det är ju du och jag Kelly ... Du och Jag .... Som det varit hela tiden .... redan före vi träffades .... Tankens kraft ....

Tårarna rinner ....   Det FÅR inte vara slut . Det KAN inte .... DET ställer jag inte upp på!!! Hör ni det!!!????    GE FAN I MIN KELLY !!!!!!

Jag har inga fler ord just nu. Det enda jag önskar är att ni alla hjälper mig att hålla tummarna för min Kelly. Håll tummarna för att de  i morgon ska se att det var något lättbehandlat ... nåt enkelt ... helt ofarligt .....

Snälla, jag ber er, hjälp mig att hålla tummarna!!!

Lilla Gumman <3Om du tittar noga på bilden så ser du att älskade Kelly har en knöl i underkäken, under läppen. Jag upptäckte den i torsdags och tänkte att hon blivit biten/stungen av något. Det verkar inte så längre ... frågan är om hon fått in nåt där, en sticka eller nåt .... Jag får trycka och känna, hon verkar inte ha ont där . Jag ringde veterinären nu på morgonen och fick tid idag 13.30  Egentligen jobbar jag till kl 14, men jag är helt övertygad om att jag får sticka tidigare.

Morgonpromenaden är promenerad, kaffet är drucken, frukosten äten. Nu gäller det bara att kamma till sig och klacka på sig, sen över till roligaste jobbet.

Hoppas alla får en bra dag, och hörrni, deppa inte ihop över vädret, inte ens Du Anki, vars humör styrs av vädret ... fniss .... Tids nog blir det sol och varmt. Alldeles för varmt :)

Gomorron

Söndagkväll.

Dagarna går lite i varandra känns det som .... man vet knappt om det är helg eller vecka :)  Inte för att det spelar sådär jättestor roll faktiskt.

Efter morgonpromenad med hundarna och frukost, var det dags att klacka iväg på jobbet. Jag jobbade 12-16 och det var precis lika roligt som vanligt. Det är fantastiskt att kunna gå iväg på jobbet och verkligen trivas :)

Efter jobbet blev det en 45 minuters promenad med hundarna. Jag gick upp till sandgropen som ligger mitt över vägen från fotbollsplanen. Där fick hundarna (minus Sally) springa upp och ner några gånger. Lite godissök på det sen var vi redo att gå hem ... fast precis när vi skulle gå, så hittade Molly ett stort stycke stinkande kött. Herregud så vämjeligt! Jag undrar verkligen vad det var för slags kött, och framför allt, varför det låg mitt i sandgropen!  Som tur var så släppte hon på kommando "lämna" . Jag blev nästan förvånad att hon faktiskt lämnade, men glad blev jag i alla fall :)

LIte mat och sen slappa i soffan, så har kvällen sett ut här. Ska ta ut hundarna en sista sväng nu för natten, sen kojar vi.

Sally. .... När hon sover gott ..... så har hon ingen lust att gå ut. De andra blir ju överlyckliga när jag säger: ska vi gå ut, eller när jag tar fram Paddys koppel ... Kelly och Molly går ju oftast utan ... Men Sally ..... hon ligger gärna kvar i soffan och trynar.  Jag kan gå till soffan, ta på henne kopplet .... och hon gäspar och vill helst ligga kvar. Ofta får jag lyfta ner henne från soffan och lixom ställa henne på benen .... och sen locka henne till ytterdörren. Pigg och yster unghund??   Ja, eller hur!!

Hoppas ni haft en bra dag, Det har jag :) :) :)

Gokväll

Underbar dag i mitt paradis :)Efter morgonpinket med hundarna, tre koppar kaffe med grädde samt telefonsamtal med bästa Pernilla, så gick jag en promenad runt byn med hundarna. Lagom varmt och jättehärligt :)Sedan drog jag igång projekt Städ och Tvätt. Det var behövligt, för de här dagarna när jag haft besök av Meniére, blir det inte många knop gjorda ... vilket märktes. Skönt att ha städat ordentligt, och tvättat alla filtar, hundplädar, lagt nytt i soffan och renbäddat sängen.   Ska ner i tvättstugan strax och vrida på tumlaren igen.

Kl 14 drog jag iväg med Sally till hundklubben där vi mötte upp Camilla och hennes hund Isa. ÄNTLIGEN har Sally fått sig en lekkompis som leker på samma villkor :) Det var fantastiskt roligt att se dem!   Jag blev även varse att den inhägnade träningsplan, inge fungerar som inhägnad .... Sally kröp genom på ena sidan . Ingen fara, hon sticker ju inte ... mer orolig att hon skulle göra illa sig när hon kröp genom.

Kl 15 hade jag ett jätteroligt uppdrag. Jag höll i ett träningspass utomhus för ett kompisgäng. 5 tjejer brukar träffas och dela varandras intressen, dvs ibland blir det träning, ibland annat. En gång per år samlas de tillsammans med sina respektiven, gör någon aktivitet på dagen, och äter sedan middag ihop. Värdparet för dagen och kvällen kontaktade mig för några veckor sedan och undrade om jag kunde köra ett pass Afrikansk dans. Ingen av de andra hade någonsin gjort det förut, bara Sophie, värdinnan. Hon har gått en kurs som jag hade för några år sedan. Sagt och gjort. Ute på deras bakgård hade de riggat musikanläggning. Övriga par var träningsklädda och väldigt nervösa eftersom de inte hade en aning om vad det skulle bli :)  Jag började med en kvarts funktionell uppvärmning (rätt jobbigt)  samt ett pass afrodans. En timme senare var vi färdiga och gänget var supernöjda :) 

Väl hemma gick jag ut en sväng med hundarna innan det var dags att laga mat. Efter det har vi degat i soffan ... jag har hällt upp ett glas rött ... nu ser vi idrott på tv. Eller ... det är nog bara jag som är vaken :)

I morgon jobbar jag 12-17 . Hoppas på uppehåll före jobbet, så jag hinner en rejäl runda med hundarna. På måndag morgon ska jag ringa veterinären. Kelly har en knöl i underkäken. Känns inte bra. Jag upptäckte den i torsdags, trodde att hon blivit stungen eller biten av nåt när vi var ute  ....   men det verkar inte så troligt att det ska hålla i sig i flera dagar ....  DET är den enda smolken i bägaren idag.

Hoppas ni haft en bra dag Ni åxå!

Gokväll

Ropa Hej?

Det sägs ju att man inte ska ropa hej innan man kommit över ån ... men man ska väl heller inte bryta ihop och tro att man ska drunkna, innan man ens börjat gå över ....

Idag fyller min lilla Pernilla 23 år. Jag ska in till stan så vi kan gå ut och fika. Så ser planen ut. Planen i original var att jag skulle åka in tidigt till stan, så att vi kunde stå utanför kyrkan när min kompis Annicas dotter Stina kommer ut och viftar med studentmössan ... men den planen sprack. Att stå utanför kyrkan tillsammans med en babiljard människor, i det LIV det innebär .... DET fixar jag inte idag ...     Så jag får ropa HEJ och GRATTIS till Stina, såhär på håll ....  Bra Jobbat Stina, och Grattis till Studenten!

Strax dags för morgonrunda med hundarna. De har varit ute på gården och pinkat en skvätt, så efter kaffet tar vi en promenad allihop. Sen är det bara att hålla tummarna för att det blir en stabil dag. Som sagt, ropar väl inte Hej, men bryter inte ihop innan det är ett faktum att det går åt helvete.

Gomorron :)

Visst är dagen slut nu!?Jag trodde igårkväll att Meniére gått hem till sig ... men det visade sig inte stämma. Han var nog bara ut och luftade sig eller nåt ....

Morgonen började bra. Sol, kände mig hyfsat pigg ...   Efter kaffe och hundarnas morgonpink på gården så tog jag ut först Sally på ensam promenad på elljusspåret. Hon fick leka, springa, busa ... men även träna kontakt och att hålla sig nära. En 40 minuters promenad blev det. När jag kom hem fick jag duscha henne, för det fanns en del dyhål som hon badade i .   När jag stod i duschen med henne, kom Lena och Liisa och lille Milo förbi. De skulle över på Westmans för att äta lunch, själv skulle jag ta ut Kelly och Molly på promenad, för att senare ta Paddy ensam. Kelly och Molly fick sig lite skogsagility som träning, och det gillar de!


När jag var på väg hem med dem kände jag Meniére flåsande i nacken ... Jag skyndade hem, tog ut Paddy på gården,  hämtade plånboken och gick över på ICA för att handla lite smågrejer ... och när jag kom ut från Ica kom Lena och Liisa ut från Westmans .....   om vi säger såhär: Tack Lena för att du stödde mig på väg upp ... och att du packade upp mina varor. Tusen tack för hjälpen! Jag gick och la mig direkt ytterdörren gick igen ... och har bara varit ur sängen på aftonen för att gå ner för trappen och släppa ut hundarna .... Ja, Sally fick gå ut utan koppel åxå. Nu är klockan strax efter 21 ... jag har varit ur sängen en kvart ungefär ....  Ska gå ner med hundarna en sväng nu, sen är det bara att borsta tänderna och gå isäng igen. Ska äta lite tabletter först bara .

Hundarna? Har de klättrat på väggarna? Ylat, skällt, varit rastlösa? Pinkat inne? 

Nä. De har sovit bredvid mig hela dagen. Ja, Sally har sovit i bädden nedanför sängen ....

Nä ... hoppas ni haft en bra dag .... nu knyter jag mig

Gokväll

Väldans mycket regn blev det.

Man kan säga att öppet hus på hundklubben regnade bort. Det var inte många som kom och besökte, och med tanke på vädret så är det förståeligt. På morgonen var det fint ... men det förvandlades till ett regnande inferno som höll i sig resten av dagen. Det var trist ... vi hade ju hoppats på god uppslutning. Men men, så kan det bli ibland.

Jag hade med mig alla hundarna, och det tog på krafterna för dem att vara där tydligen, för de har mest snarkat och sovit sen vi kom hem. Får väl väcka upp dem om en stund för att ta ut dem en sista sväng för kvällen.

Läste inlägget jag gjorde för exakt ett år sedan ... då var det jordgubbar och grädde på balkongen, jag brände mig i solen ...   men så var ju sommaren förra året det varmaste jag upplevt tror jag. Sanslöst varmt helt enkelt, ända från maj ...

Jag tror Inte att det var för att jag klagade DÅ, som gör att det är kallt och regnigt NU. DEN makten har jag inte .. fniss .. även om många säger att man INTE ska klaga när det är varmt (läs: hett som i helvetet)  Men, som ni vet, ni som följer min blogg, så klagar jag när jag tycker att det passar mig, och eftersom extrem värme inte passar mig, så klagar jag då :) För den skull påstår jag inte att 8 grader och regn är nåt vidare sommarväder heller, det känns som att nånting där mittemellan skulle sitta fint :)  Om man finge bestämma alltså ... man kan åtminstone önska.

Idag har jag känt mig riktigt bra. Slut i kroppen och svag, ja, men inte så ostadig att jag känt mig raglig. TACK för det. TACK !!! DET känner jag mig glad över.  Kanske redan är på väg att släppa ?! :)  Hoppas det, för i morrn jobbar jag igen. Då är det 15-20 som gäller.   Före det hoppas jag hinna och orka jobba med hundarna en hel del, både fysiskt och psykiskt.   Idag gick det väl Sådär, både med Molly och Kelly på träningsplan, och jag vet så väl varför ... ingen av dem vill vara ute när det regnar ...   inte jag heller för den delen :)

Nä, nu är det nog dags att knyta ihop den här dagen känns det som. Nationaldagen. Har firat med kyckling och ett glas rött, men ska sanningen fram så firade jag framför allt att Meniére verkar ha gått hem till sig  :)

Hoppas ni haft en Bra dag idag, och att ni fyllt den med värda grejer, dvs saker ni mår bra av :)

Gokväll

Nationaldagen är här.

Igår var det ostadigt. Ett yrselanfall från "gamla" örat, vilket innebär att jag inte ligger och kräks, eller att det snurrar så att ögonen fladdrar som lärkvingar i skallen .... men att man raglar på som om man vore i fyllan ... med tillhörande illamående.  Jag fixade att vara på jobbet vilket jag var glad över, och jag fixade att köra igång vardagslydnadskursen på hundklubben, vilket jag åxå var glad över. Illa mådde jag, och ostadig var jag ... men jag gjorde det :)

Idag känns det bättre, och även om jag känner mig sjukt svag ... tänk va kroppen tar stryk av det här .... så är jag på benen.

Idag är det öppet hus på hundklubben, och jag ska dit och visa upp lite rallylydnad med min Molly :) Det ska bli kul!

I afton blir det inget springande för mig däremot, är glad att jag kommer mig ut på promenad med hundarna. Nu ska jag börja förbereda inför dagens öppet hus. Ha en härlig dag allihop!

Gomorron

å herregud va det lever om!

Gårdagen blev inte riktigt som jag hade planerat. På väg till Robertsfors kände jag att jag började känna mig lite svajig. Kastade av tvättmaskinen och vände hemåt direkt. Jag hann hem, sen fick jag lägga mig efter medicinintag.

Sammanfattningsvis så var dagen lite suddig, men den tog slut ändå. I morse när jag vaknade hade jag en tinnitus som inte är av denna värld. Jag jobbar 8-13 idag, vi får se hur det funkar. Tur jag har nära.

Står nu och dricker kaffe, hundarna har varit ute på morgonbestyren och ligger nu utspridda för att vila på maten.

Nu kavlas ärmarna upp för den här dagen.

Gomorron

Måndag ... antagligen :)

Jag har listat ut att det är måndag idag :)   Vaknade 7.50 och var alldeles särdeles utvilad och pigg.  Ingen sol på himlen, men jag vet inte ... det gör mig inte så mycket egentligen. Visst, det är härligt när solen skiner ... men så mycket gladare än såhär kan jag nog inte bli, så för humöret spelar det mindre roll :)

Jag tvättade igenom soffan ytterligare en gång nu på morgonen, och jag kan inte påstå att vattnet var rent den här gången heller ...   men den luktar rent i alla fall. Det luktar rent i hela lägenheten av den.  Nu när jag vet var det finns att hyra den här maskinen, kommer jag att göra det lite då och då ...

Idag är jag ledig, jag ska strax åka iväg till Robertsfors en sväng och lämna den här tvättmaskinen, sen tänkte jag mig en längre promenad med vovvarna. Det har ju varit korta svängar de senaste dagarna, för i regn har de ingen vidare promenadmotor någon av dem.

Nä, dags att börja rotera ... för även måndagar har en tendens att ta slut snabbt :)

Gomorron

Söndag ... eller?

Å herregud så dagavill jag är. Igår hade jag söndag, och idag har jag varit fullständigt förvirrad om vilken dag det varit.   Tog sovmorgon ... vaknade inte förrän kl 9 i morse. Jag var så slut efter gårdagen, var nog mer slut än jag visste. Men det var skönt att sova ut :)

Efter en kort runda med hundarna, frukost och dusch så jobbade jag ett par timmar på bästa jobbet. Hem, ut med hundarna en kort sväng, iväg till Robertsfors för att hämta matt-tvätten som jag och lillebror hyrt över helgen. Sen iväg på fotbollsplanen där jag bevakat och skrivit en artikel kring matchpremiär för Bygdsiljums mixade lag 05-06. Jag har rengjort soffan och sängen. Jag kan säga såhär: När jag kollade i vattnet som kommer i hinken som lixom passerat soffan och sugits upp igen ..... då känner jag ännu mindre lust att somna i soffan.   :)

Nu är soffan ren och luktar gott. Hoppas den får förbli så ett bra tag framöver :) :)

I morgon ska jag till brorsan för att återlämna matt-tvätten .. det är vad jag har planerat för i morgon. Jag är ledig, så jag ska inte jobba. Hoppas på uppehåll så att det blir några längre promenader, och träning med hundarna.

Nä, nu är det hög tid att ta ut hundarna och sen gå isäng. Jag är trött.

Hoppas ni haft en bra dag!

Gokväll!

Vilken Dag!!

Idag har jag haft en alldeles fantastiskt rolig dag :)  Jag fick hänga med räddningstjänsten på heldagsövning. 5 st larm var det , 2 drunkningstillbud, ett benbrott i slalombacken, och nej, inte i familjebacken precis ... utan i stenskravlet mellan svarta backar ... en brand i kvarnen, samt en trafikolycka mitt i byn.

Efter detta blev det en vända med hundarna, bara på gården, sen   så klackade jag iväg och jobbade ett par timmar på det allra bästaste jobbet :)  

Nu ska jag ta ut hundarna för en snabb pink .... måste nog ha koppel på allihop, annars vänder de på klacken och springer in utan att ha pinkat ... för det regnar rätt kraftigt nu, och ingen av dem uppskattar det :)

HOppas att ni åxå haft en innehållsrik och rolig dag, fylld med värda saker :)

Gokväll

Då var det fredag igen . Dessutom är dagen i det närmaste slut!Kort morgonrunda med hundarna, kaffe, längre runda, sen jobb ett par timmar på bästa och roligaste jobbet. Hem, ännu längre runda med hundarna :)   Tvättstuga, middag, lets dance på tv .... och hips vips är dagen slut.

Man kan alltså beskriva en dag i två meningar, men faktum är ju att den innehållit massor. Massor med tankar, små händelser, smågrejer, telefonsamtal, planering mm. Skulle man försöka redogöra för ALLT så skulle inlägget bli fasansfullt långt . Ibland kan man behöva bli påmind om att en dag faktiskt innehåller massor med småsaker ... så att man inte fastnar i tanken om att den dag som gått, inte innehöll direkt nånting.  Hur fort dagen än gått, så har man lärt sig nåt nytt :)   Jag har tex börjat klicka in påfågelshanen på Westmans ... hur coolt är inte det?! :)

I morgon har jag en del planerat ... ska följa en happening för att skriva en artikel i tidningen, sen jobba ett par timmar. Hoppas naturligtvis hinna träna hundarna åxå, samt givetvis några promenader. SKULLE det finnas någon stund över så tänkte jag gå ner i mitt supersöta lilla gym och träna lite. 

NU är jag på väg isäng. Det blev kanonväder här på kvällskvisten ... det verkar ha slutat blåsa, och det blev klar himmel. På många håll har det regnat idag, men inte här. Inte som jag märkt av i alla fall. Jag ska ta ut hundarna nu, göra mig klar ... sen se resultatet från lets dance... sen är det gonatt. Hoppas ni haft en bra dag.

Gokväll

RSS 2.0