Summa sumarum

Japp, då är det dags att sammanfatta den här måndagen den 31/10 för att lägga den till handlingarna. Det har varit en suverän dag i paradiset kan jag säga. Efter frukost blev det träning ute på gården med hundarna var för sig, sen en promenad. Mitt på dagen packade jag in hundarna i bilen och åkte iväg till stan. Jag tog med Paddy in på Björkis och provade ut en sele till honom, köpte den, ett bälte samt draglina. När vi kom hem från stan blev det en runda med alla tre, sen drog jag iväg med Paddy så att han skulle få känna på nya selen. :)  I morgon ska jag fortsätta, och koppla på en väska med någon tyngd i , så att han får lära sig att dra :) :)   KUL !

Kvällen har gått i lugnets tecken... har kollat på tv. Nu håller det på att vara dags att koja känner jag, så jag har varit ute med hundarna en kvälls-runda.

I morgon blir det mer träning med hundarna....  

Nä, nu blir det sängen. Hoppas ni haft en bra dag :)

Gokväll

Måndag morgon.



Fortfarande ingen snö. 5 plusgrader.... Mähh.... nu får det börja snöa faktiskt! :)

Efter en natts riktigt god sömn, vaknade jag halv 8. En morgonpromenad med hundarna Före kaffet idag, och nu står jag och dricker kaffe och läser norran på nätet. Idag ska jag ta med mig Paddy in till stan för att prova ut en sele till honom.  I övrigt idag blir det månne att dra klöven en sväng, dra igång en tvätt, träna hundar, sen har jag inte planerat så mycket mer.

Nä, nu börjar det bli dags för frukost. Ha en bra dag hörrni, och se till att fylla den med nåt värt!

Gomorron


Tar aldrig dagen slut?

Söndag....  underbar dag ... men tänk att en timme extra kan göra så mycket! Det känns som att dagen aldrig tar slut!

Dagen började, som vanligt, med morgonrunda med hundarna. Tänk att det FORTFARANDE inte är någon snö?!! What´s wrong lixom?  Efter morgonrundan blev det kaffe, lite träning med hundarna, sen frukost.   På nåt sätt kändes det som att jag avverkat hela förmiddagen då, men klockan var fortfarande INGENTING, så jag gick med hundarna upp till grustäkten.



Den här bilden blev rätt cool - Molly ser man... men var är de andra? De finns i bilden!'



Efter den strapatsen som varade en dryg timme, så gick vi hem.  Hundarna fick varsitt ben att gnaga på




Jag drog iväg på hundklubben för vardagslydnadskurs medans hundarna tuggade på sina märgben. När jag kom hem, så kom världens bästa storebror med 20 liter trattisar. När jag rensat dem var det dags för Zumba. Kom hem från zumban, duschade, åt lite.... och funderade sen när fasen kvällen skulle ta slut. Nog för att det kan vara svårt att lägga sig direkt man tränat... men... va fasen... Tar ALDRIG dagen slut??

Nu ut med hundarna för kvällspinket, sen ska jag banne mig göra kväll, vad klockan än visar.

Gokväll

Molly firar 1 år i Sverige, hos mig, på Robertsforsvägen :)



Ett år har hon varit här nu, min lilla Underbetty...  Världens bästa Bodeguero :) I början var hon sannerligen Mulliga Molly, med lika mycket övervikt som underbett.



Hon är världens myspropp



Älskar att sitta i knät, ligga i famnen, gosa ..



Hon är så bedårande söt



Hon har börjat med agility



Hon har provat viltspår



hon har upplevt en vinter och en sommar




Nu är det höst, och snart vinter igen.




Goa, underbara Molly!

Gomorron!


mopperök och brorsorna

ok. Dagen har bestått av en hel del härliga ingredienser. Både blårök från gamla mopeder, och brorsornas mek i bilen :)  samt träning och promenader med hundarna förstås.

Facebook är en källa till både positiva och negativa känslor. Så är det. Människor som skapar både en, två och tre olika konton, och på en kanske man är välkommen som vän, men inte på de andra. Hur tänker man då?

Människors sätt att bete sig och tänka, har nog alltid fashinerat mig... men på senare tid har det kanske slagit om till att.... jag vet inte.... men positivt är det inte.   

Med detta kryper jag isäng. JAG har haft en superb dag, hoppas att ni åxå haft det :)

Gokväll

Ropat på mig flera timmar.....

Nu när jag skulle ut med hundarna, stod ambulansen inne på gården. Lilla tanten som bor nere låg på båren.... hon var helt omtöcknad av smärta. Hon har haft så himla ont i höften, och jag har hjälpt henne med några småsaker. Häromdagen sa jag åt henne att skriva upp mitt telefonnummer, om hon skulle behöva hjälp med något. Hon skrev upp det på ett papper och la det i en låda i köket.

- oj vad jag har skrikit på dig nu på morgonen, sa hon. Flera timmar. Hon hade så ont så ont, och inte kom hon sig in i köket för att ta fram telefonnumret.

Det kändes ont i hjärtat att veta att hon legat och skrikit mitt namn..... men det hörs ju inte hit till övervåningen, särskilt som hennes lägenhet inte ligger direkt under min.

Nu hoppas jag att hon snabbt blir smärtfri i alla fall. Hon är ju rätt gammal.... 84 år.

Nu måste jag dra iväg, ska och skriva om krökarnas resa idag.  Krökarna, är en mopedklubb, och de ska köra sin årliga oktoberkåsa.  Sen ska jag tvärt iväg till storebror.

Ha en bra dag!

Gomorron

Idoler och andra fantasier....

Ok, nu är fredagen redan slut. Det har vädermässigt varit lite grått och småregnigt idag, men humörmässigt har det varit full sol :)  Jag har tränat med hundarna, hämtat lillebror, promenerat, pratat med Pernilla och Hannah, ätit god middag betstående av Kyckling och soltorkade tomater i en sås av creme fr. smaksatt med curry, cayennepeppar och pressad vitlök. Till detta broccolimos. GUUUU va gott :)

Strax en kvällsrunda med hundarna, sen isäng.

Det här med Idoler.... förebilder...     Hos en idol ser man BARA och endast EN positiv sida. Ta idolerna i sång tex. De sjunger bra med nån touch som berör... resten glorifierar man, bara för att man gillar personen. Tänker nu på Jay, från förra året. Många tyckte att hans haschande skulle tystas ner, bara för att han var idol. What?  Som att det var MINDRE korkat, idiotiskt och fel för att HAN gjorde det?  Men så är det nog. Idolerna kan pyssla med lite ditt som datt, och ändå vara idoler. Vanliga dödliga gör En miss med nåt, så är det kört. För all framtid.

När kungen är på tokigheter eller prinsessan är med barn, när bonden som sökte frun, har strulat, eller ensamma mamman från tvn inte är ensam längre.... DÅ blir det rubriker som genljuder i hela sverige, som minst. Är det så att om Kungen varit idol, skulle hans historia varit cool. Om bonden som strulat varit omtycklig skulle man tyckt synd om,  men ensamma mamman... när hon inte är ensam längre... då snackas det nog, vare sig hon är kändis eller tjejen från byn :)

Ibland snackas det om alla och envar, ingen lämnas lixom utanför. Men när människor verkligen Behöver andra människor... då lämnas de i sticket. Är det så? 

Vad är viktigt här i livet? 

En del fastnar i sitt eget mående... och ser inte ens sina barns behov. En del strävar efter det ouppnåeliga och blir aldrig lyckliga just därför. En del förstör för sig själv hela tiden... men ser det inte själv. En del sitter fast i principer och tråkiga attityder, och vägrar se att det finns positiva saker....

Nu harvar jag runt i största allmänhet känner jag ... fniss... och det är bäst att jag stannar traktorn och kopplar loss harven, för snart ska jag isäng.

Hoppas ni haft en bra dag, och att ni fyllt den med nåt värt!

Gokväll

Morgonpromenad



Morgonpromenaden promenerad. Glada hundar, en glad matte som sovit i stort sett hela natten, en hel underbar fredag att se fram emot. BRA start på dagen :) :)

Nu hemkommen, dricker kaffe med grädde, ska strax äta frukost. Sedan bär det iväg till Robertsfors där jag ska hämta lillebror. Storebror kommer hit efter jobbet och plockar upp honom, för han ska spendera helgen där.

I morgon ska jag iväg för att skriva en artikel för tidningen. Sköjj :) :)   och på söndag är det hundkurs och zumba. Idag ska jag ta det lugnt.  Äta nåt gott ikväll... äter förresten alltid gott. Igår blev det entrecote :)   Få se vad det blir ikväll....

Nä, nu blir det frukost här. Ägg och bacon.  

Gomorron

Kommit den på spåret.....



Dagens spår med Paddy var absolut klockrent. Han sökte med bra fart, nosen i backen hela tiden. Han tappade spåret i en skarp vinkel, men redde ut det snabbt. Två bloduppehåll och två vinklar fixade han som ingenting :) :) KUL !  Tänkte åka och lägga ett nytt spår i morgon, som får ligga längre än dagens dryga timme.

Dagen har varit bra även om jag varit trött. En timmes sömn är så lite så man knappt orkar... men får man nu bara sova bra inatt så ska det ordna upp sig. Maxdos mediciner och lugn och ro ... var dagens plan. Blev det så?  fniss... ja, maxdos mediciner, men nog blev det spännande, så det där med lugn och ro vet jag inte.

Jag var ute på gården och tränade med Kelly, när jag såg en Rottweiler springa lös på andra sidan gatan. Då jag vet vem som rår om den, och jag känner mig väldigt osäker på hunden, så gick jag så att hunden inte skulle få syn på Kelly. I samma veva ringer mobilen. Det var polis-Carro. Hon undrade om jag var hemma och om jag kunde bistå henne i att fånga hunden. Japp. Minns att jag i vintras gick undercover efter att ha ringts in av Carro, och jag var lika redo denna gång. Jag sprang upp med Kelly, och greppade ett krafigare läderkoppel och sprang ner. Lockade med korv men Rw:n var både skeptisk och skvättig.

Om vi säger såhär: Det som sedan följde var som taget ur en tv-film. Ingen blev skadad, det var absolut inget sådant, och hela historian var så ..... både märklig och tokig, men slutade med att Carros kollegor kom i polisbil i alla fall, och vi plockade en rattfyllerist av vägen.

Jag har återigen assisterat vid ett polisärende.... och  jag är redo att ringas ut när det behövs även fortsättningsvis :) :)

Efter detta drama så åkte jag iväg till hundklubben och höll kurs för de som inte kunde komma i söndags. Det regnade, så vi höll till inne i klubbhuset, både med teori och övningar. Gick fin-fint :)  Pernilla och Nils har varit förbi en sväng, jag har varit ute på kvällspromenad med hundarna, och nu ska jag krypa isäng.

Hoppas ni haft en bra och innehållsrik dag :)

Gokväll!

Långa nätter ...

Har ju sovit lite si och så i slutet... sovmorgnar varvat med väldigt lite sömn... och inatt blev en maratonnatt. Jag somnade kring 2 och vaknade 3. Sen var det sovit klart. Jag var så trött så jag mådde illa. Jag var tvungen ringa Pernilla och säga att jag inte orkade följa med till stan. Kändes jättetråkigt, men vet att med en timmes sömn i botten, blir en stadsresa bara too much.  Maxdos mediciner, knäppta händer och  vila. Så ser dagen ut, med endast få undantag.

Nu dricker jag morgonkaffe. Efter det ska jag gå ut och lägga ett spår till Paddy.  Sen blir det nog lugnt fram tills i eftermiddag då jag ska iväg på hundklubben.  Ikväll har jag inget inbokat, och det känns bra. Ska bara slappa i soffan.

Ha en bra dag!

Gomorron

På vilket ben ska man stå :)



Visst är det lite fräsigt att frosten ligger i små områden på bilden :)    Nåja, de här älgbenen fick jag av min syster/kompis Eva igår. Idag har jag sågat loss klövarna såpass att de rymdes i frysen. Ja, tre av dem i alla fall. Den fjärde ligger ute på balkongen :)  I morgon ska jag lägga ett spår åt Paddy. Jag tog fram blod ur frysen på förmiddagen, men det hann inte tina såpass att jag hann lägga ett spår idag, utan det får bli i morgon istället.

Idag var jag in till stan med Hannah.  Gud va jag skrattade i morse när hon ringde... jag hade ju sett framför mig hur vi skulle strosa en sväng på stan, sen gå och äta lunch på nåt mysigt ställe där man kan köpa nåt Lchf .... men i morse ringde Hannah och sa: Ät lite ordentligt till frukost så slipper vi äta lunch på stan ... !!!! What???   hahahahahahahahahahahahaa  Hon tyckte att det skulle ta sån tid.... HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA .... Hannah, Hannah virrpanna.... jaja... 

Väl i stan så gick vi några varv i lugn och ro faktiskt. Jag var rädd för speedshopping.... men det var lugnt. Lite smått och gott i nära nog alla affärer vi var inne i, men inga stora grejjer.... och du Eva, Hannah köpte inte ETT par skor. HOn inte ens TITTADE på skor :) :)

När jag kom hem från stan, blev det en omedelbar promenad med hundarna. Jo förresten, jag var in på Björkis i stan, Jag ska ta med Paddy nästa vecka och prova ut en sele för drag. Nästa vecka kommer de små storlekarna in... vilket jag gissar blir lämpligt för hans taniga kropp .. fniss..... åååhhhh va kul det ska bli att kunna prova drag med honom :) :) :)

Nåja, på svängen med hundarna efter stan, fick de springa och busa. Paddy sprang i frosten.... jag tror minsann att han längtar efter snön. Han älskar snö Paddy...... och att få springa i det vita som trots allt låg på backen.... han blev genuint GLAD av det, det syntes :) :)


När jag kom hem, sågade jag upp de älgben jag fick igår, la tre klövar i frysen och en ute på balkongen. I morgon ska jag lägga ett spår åt Paddy :)

Nu under kvällen har jag varit på festkommitténs möte inför skyltsöndag. Vi har nog läget under kontroll.... :)

Nä hörrni... ska vi ta och knyta ihop säcken och krypa isäng eller? I morgon bitti kommer Pernilla halv 8 ... ska följa henne in till stan en sväng. På eftermiddagen ska jag på hundklubben...    Bäst att försöka sova :)

Gokväll

Mot Schtaan

Idag ska jag och Hannah träffas i stan, och kolla runt lite :)  Äta lunch, kika på .... tja... lite ditten och datten. Umgås helt enkelt :)

När jag vaknade i morse tänkte jag nästan att det snöade, för det var alldeles vitt utanför fönstret, men det visade sig vara dimma. Tjock som mjölk. HOppas den hinner lätta lite innan man ska dra iväg, inte så kul köra när det är såhär.

Nä, nu ska jag ta ut hundarna en sväng innan jag startar SAABen och drar iväg. Hoppas ni får en bra dag :)

Gomorron

Dags att krypa isäng



Idag har jag haft en bra dag :)   Efter promenad och träning med Molly och Paddy var för sig, tog jag Kelly med mig till hundklubben och tränade. Catrine mötte upp med sin storpudel, det var superskoj :)

Kelly har en unik förmåga att hålla kontakten. Jag har inte sett någon hund hålla en sådan kontakt som Kelly gör. Inte ens på film. Det är helt makalöst  och det är fantastiskt att få ha en sådan hund.   Molly är åxå bra på kontakt, men inte på samma intensiva och sugande sätt som Kelly. Paddy... han.... har kontakt... på ett lite mer diffust och ... ska vi säga... flygande sätt... inte flyktigt.. men.... svävande kanske är rätt ord.   fniss...

Dock så har Paddy klivit fram i lydnaden på ett sätt som imponerar på mig. Ja... att han klivit fram beror ju på att jag tränat mer med honom... och att han därigenom lärt sig... det begriper jag :)  

I morgon ska jag lägga ett spår åt honom, ska bli jätteskoj. Det var ju ett tag sen....   Idag när jag var ute BARA med Paddy, var jag ner på avlägget nedanför 4:an, där hade jag honom lös och tränade både fotgående och inkallning.  Han fick åxå hämta mina "tappade" vantar, vilket gick över förväntan måste jag säga.  Han sökte rätt på vantar som om han vore utbildad till just DET :)  

Molly ska få gå ett spår i morgon åxå. Så stolt som hon var sist hon spårade och fann sin älgklöv, och fick bära den tillbaka... så stolt har jag aldrig sett en hund bli :)   

Kelly ska få träna mer på apport och Stående. Det är hennes svaga punkter och de måste jag träna mer på.

I övrigt idag har jag varit på apoteket, hämtat 4 tjusiga älgben ur Evas bil, promenerat mer med hundarna, och nu på kvällen kört en timmes core. Nu börjar det vara dags att gå isäng.

Hoppas ni haft en bra dag!

Gokväll

Morgongymnastik



Åhhh... det är så vackert ute nu. 3 Minusgrader, frostvitt på marken, sol ..  Det gnistrar överallt.. som  miljoner och åter miljoner diamanter ...

Idag ska jag iväg till Burträsk en sväng. Ska in till Ulrika på OK och köpa en sladd till motorvärmaren, på apoteket och hämta ut medicin till mig själv och kortisonspray till Molly, till Evas bil som hon har utanför jobbet, för att hämta älgklövar, sen till hundklubben och träna tillsammans med Catrine :)  Jag ska ta Kelly med mig.

Jag ska ta fram blod ur frysen så jag kan lägga ett spår till Paddy, endera i afton, eller i morgon.  :)  KUL ! :)

Nu ska jag fixa frukost. Ha en bra dag allihop!

Gomorron

Min vän har gett mig klövar :)

Tänk vilka underbara människor jag har omkring mig :)  Mina döttrar har gett mig saker häromdagen, till min lägenhet. De har köpt grejjer från IKEA som jag verkligen behövde. Äldre dotterns sambo köpte mig en bil!!!  Jag är så lyckligt lottad att ha så givmilda döttrar m. respektiven. DESSUTOM har jag av en vän fått 4 älgklövar :) Tusen Tack Eva :) Det är guld värt :)   Jag ska iväg och hämta dem i morgon. Ska ta fram blod ur frysen innan jag lägger mig, så jag kan lägga ett spår i morgon åt Paddy :) KUL !! :)

Hundarna har gnagt på sina älg-märgben hela kvällen.... de var rätt stora, så jag förstår att det tar ett tag...   Förut idag var vi upp till grustäkten så de fick springa runt (läs: Paddy) och träna lite olika övningar. I övrigt har dagen varit lugn. Jag fokuserar på att ta det lite lugnt så att det inte blir way too much ..... känns som att det finns risk för det just nu.

I morgon ska jag iväg till Burträsk, fara på apoteket , samt träffa Catrine och träna hund :) Ska bli superkul :)  På kvällen är det core.  På onsdag kanske jag hinner in till stan för att prova ut en sele på Paddy, vi får se, jag är även bjuden på paltfest av PRO här i bygdsiljum, så vi får se om jag hinner in till stan efter det.

Att kunna ge sina medmänniskor.... att bjuda på nåt som de verkligen uppskattar... DET är att fylla dagen med nåt värt!  Jag hoppas att Eva inser att hon, genom att ge mig dessa älgklövar, gjort mig jätteglad, och därmed inte bara fyllt MIN dag , utan även sin EGEN dag, med nåt värt. 

Själv har jag idag varit och hämtat ut ett paket åt en granne ... och hon blev så hjärtans glad och undrade hur mycket hon blev skyldig. Va?? Som att jag skulle ta betalt för att jag gick över gatan och hämtade ett paket på ica? Lilla gumman... hon är inte van att människor gör nåt för henne antar jag.  Att kunna hjälpa en annan människa... DET är att göra nåt VÄRT.

Nu ska jag börja knyta ihop måndagen...  ska ta ut hundarna en sista sväng för kvällen, sen isäng. Jag sänder ett stort tack till mina barn, deras respektiven, Eva och alla andra som varje dag förgyller min tillvaro. Ni är guld värda allihop :)

Gokväll

Dröjer inte länge nu....



Snart kommer snön och vintern .... sagolikt vackert!  Alla dessa underbara skoterspår att promenera i timtal på ...  knarret under skorna ...

Morgonpromenadens temperatur var  -4 och det känns som att snön hänger i luften, kan inte vara långt borta. Nu när alla vackra löv blåst av träden, är det inte så höst-vackert precis. Nu får det bli snö så att träden blir vita.





Jag är redo, har hämtat upp täckbrallorna och jackan, kängorna och vantarna.  Köpt nya fleecessockar till hundarna, dammat upp deras vintertäcken. Japp, vi är redo.

Gomorron

Dagen är över....

Och vet du... det känns riktigt skönt.  Hannah, Lukas och Gullefjun åkte hem idag. Jag har varit på klubben och haft vardagslydnadskurs, sen hem, ut med hundarna, äta middag, zumba, hem, duscha, ut med hundarna .. Nu är jag trött. Riktigt trött. Sov risigt natten som var... och ärligt talat rätt många nätter före det åxå. Nu hoppas jag få sova hela natten, eller åtminstone stora delar av den. I morgon har jag inget inbokat, och det är nog tur det. Jag antar att den taskiga sömnen kommer sig av för många åtaganden.....  så nu behöver jag några dagar där jag bara fokuserar på mig själv, hundarna och tjejerna. Inget annat.

Nu är det dags att koja. Ut med hundarna för sista pinket bara. Sov gott allihopa!

Gokväll


Söndag hela dagen



Sovit risigt inatt ... riktigt dåligt. Varför vet jag inte...  Kanske är lite för mycket runtomkring. Måste vara vaksam så att inte Meniére tar tillfället i akt och kommer på besök.

Vaknade halv 9 och gick ut med alla hundarna. Hannah och Lukas får ta sovmorgon. De kom hem med fina saker till mig från IKEA som jag fick i gåva av dem och Pernilla. Man kan ju tro att jag fyller år eller att det är nåt annat, så mycket som jag fått av mina barn m respektiven de här dagarna. Helt sanslöst va snälla de är !!!

Funderar på att lägga mig och vila en stund.. det är alldeles tyst..  Vila en stund och sedan träna lite med hundarna. Mitt på dagen ska jag åka iväg till hundklubben. Jag ska skriva en artikel i tidningen om klubben, och sen kl 14 startar nya gruppen vardagslydnad.  I kväll är det zumba. Idag är det söndag. Hela dagen.

Gomorron

Dags att göra kväll

Lördagen är över. Hannah och Lukas har kommit hem från IKEA. De hade köpt gåvor till mig :) TACK !!! Tänk att mina barn med respektive är verkligen världens finaste och bästa. Pernillas Nils köpte en bil åt mig igår !!!!

I detta nu är Hannah på väg till Överklinten för att hämta Pernilla och Nils. Lukas har krypit isäng, och själv är jag på väg att koja jag åxå. Jag är oerhört trött!

Jag hoppas att du åxå haft en bra dag och att du kommer att sova gott. I morgon är en annan dag som vi ska fylla med värda saker :)

Nu går vi och lägger oss va?!

Gokväll

Lille Milo är här igen :)



Hannah och Lukas är på väg till Ikea, så Milo är här hos mig :)   Jädrar va halkigt det är ute idag, grusvägen var snorhal, jag höll på att dratta på ändan.

Idag ska jag ägna mig åt seriös städning. De senaste månaderna har det bara blivit ytliga städryck... så det är hög tid för lite mer genomarbetat städande. Ska även skriva och skicka iväg artikeln jag påbörjade i torsdags.  I morgon börjar nya gruppen vardagslydnad, så jag ska lägga upp den träffen åxå.

Idag gick jag morgonrundan Före kaffet, så nu är jag inne på andra koppen. Efter trean är det dags att börja städa.

Ha en bra dag, och kom ihåg att fylla den med nåt värt!
Gomorron

I samma gamla fotspår.

Minns du att jag brukade vara helt slut efter fredagens jobb, när jag jobbade på ICA?  Samma känsla består efter att ha jobbat på ICA den här fredagen. Nu måste jag krypa isäng innan jag går mitt itu av trötthet. Dagen har varit superb! inget snack om saken! Kunderna som varit in och uttryckt hur kul det var att se mig igen - välkommen tillbaka, har utbytts i ett - synd! när jag berättat att det bara varit för idag.

Att vara omtyckt..... gillad..... uppskattad....   Det är viktigt.  Handlar det om att vara omtyckt på sitt jobb, av sina grannar, sina närmaste.... you name it.   Det är viktigt!   Att känna sig uppskattad är en av de saker i livet som är ... ett måste skulle jag säga. Vad är det som gör att man uppskattar vissa människor, men vissa faller lixom ... utanför ramarna för uppskattning? Är det personligt?, Är det.... vad?

Ikväll har jag haft fredagsmys med vin och ost... kanske därför jag inte kan tänka hela varvet ut i föregående fråga... fniss.... jag orkar inte tänka själv, kan någon tänka ÅT mig?   :)

Det enda jag orkar tänka nu, är att borsta tänderna och krypa isäng. Hannah och Lukas ska visst inte komma förrän kring 02 ... och då hoppas jag verkligen att jag sover.  Hundarna har varit ute och pinkat... så jag tror att jag ska borsta tänderna och sen inte fundera så mycket mer... utan ... krypa under täcket. Kommer ni på några listiga svar på frågan om uppskattning osv, så kan ni väl avlägga en kommentar? 

Tack på förhand och Gokväll  :)


Tre Trötta Tassdjur.



Det är tidig morgon. Jag är uppe redan,för jag ska jobba på ICA idag. På tillfälligt besök , för det handlar bara om idag. Jag står just nu och dricker kaffe... hundarna har inte vaknat än.. de får sova tills jag druckit upp, sen ska vi gå ut. Idag blir det en vilodag för hundarna, ingen träning alls faktiskt :)

För exakt ett år sedan, hade jag bara En mening i bloggen.

"om exakt en vecka åker jag ner till Arlanda och hämtar lilla Molly som anländer från spanien :) "

så, om exakt en vecka har jag haft lilla Molly Ett år. Känns konstigt att det inte är mer. Paddy har jag haft i ett år och 4 månader ... och Kelly Ett år och 8 månader.  Känns som att jag ALLTlD haft dem.

Nä, nu ska jag ta tredje koppen och läsa norran.se   sen gå ut . Ha en superbra fredag allihop!

Gomorron

Paddy ... Paddy.. Paddy....



Det har fokuserats på Paddy några dagar... så även idag... men kanske inte på det sätt man önskade!

I morse, efter kaffet, drog jag iväg med hundarna till Boliden för att spendera en dag med min Hannah. När jag kom fram så snick-snackade vi ett tag, sen drog vi iväg för att äta lunch. Med oss på lunchen var Lukas mamma Lena.. vilket var supertrevligt :) 

Efter lunchen skulle vi till en hundtillbehörsaffär... men den var stäng just idag (surprice? )  När jag är inblandad brukar det vara så ... fniss..... nåja.. vi åkte hem till lägenheten för att byta om och gå ut med hundarna istället. Vi planerade att ta en promenad innana vi gick vidare till andra butiker.. plus att vi skulle hälsa på Lukas mormor Tyra. Ok.. Vi valde att gå elljusspåret... en slinga på 3.5 km.    Vi släppte hundarna och knallade på. DÄR kom min dumhet med i bilden. IBLAND... säg IBLAND är jag mer korkad än man kan tro. Jag VET att Paddy är en superb jakthund, som, när han får spår på hare... kan dra iväg. Är jag alert och ropar på honom så kan jag bryta.... OM jag är såpass snabb att han inte redan fått tag i spårkärnan. JA... vad tror ni?    Är jag alert på hunden eller går jag och pratar med min dotter??

Ok.. Solen skiner.. det är superväder.... Kelly, Molly och Milo springer vid våra fötter... skogsstigen vi är inne på är både blöt och ... ska vi säga... lite otrevlig att gå?  Jo, för att vi valde att gå en annan stig än elljusspåret... Fan åxå .. hade vi bara hållit oss till spåret så hade vi åtminstone varit torrskodda...  och Paddy... han är på jakt efter en hare. Vi hör hans jaktskall...... och jag säger: Det är lugnt. Han kommer tillbaka i sitt eget spår... som han brukar då han drar iväg efter nåt.

Om vi säger såhär: Paddy gjorde inte det här den här gången.   Jag stannade vid platsen där han brutit iväg... Hannah drog iväg tillbaka hemåt.. hämtade så småningom filtar, liggunderlag, te, torra sockar och skor.. och kom tillbaka dit där jag satt... vi visslade, ropade, drack te för att hålla värmen....

Efter 2 timmar, frusen... uppgiven.. sa jag: Du har ju en telefon där man kan gå in på facebook. Gå in och säg att Paddy är vilse i Boliden och behöver hjälp. Efter en kvart ringde telefonen och Paddy var funnen :)

Paddy hade sprungit ur skogen, förmodligen följt våra spår fram till asfalten, där tappade han våra spår, och då sprang han längs med vägen istället. Han blev upplockad av en taxi-chaffis som skjutsade honom på OK och lämnade honom hos en vänlig tjej som jobbar där, som stoppade in honom i sin bil....   En kompis till henne... läste på fejjan.... och ringde Hannah... och hips vips kunde vi hämta upp honom :)  

Att hundar som jagar hamnar på sniskan är en sak... det hör till vardagen. Att Paddy, hamnade rätt NU, var en kombination av tur och Facebook kanske :)     Jag sa till Hannah att, vi måste hoppas att han sökt sig ner mot samhället så att folk ser honom.  Irrandes inne i skogen utan att hitta sitt eget spår tillbaka, är han chanslös.

Paddy tog taxi till Ok. Han visste att glida in på ett bananskal :)     

Hjärtat har bott i halsgropen i flera timmar. Skönt att kunna lägga sig med hjärtat i den trakt där det ska vara.

Ibland blir det sådär med djur. KOmmer jag att ha Paddy i koppel fortsättningsvis?  - nä. Men däremot så VETjag ju att jag inte kan släppa honom på ett spår. Jag MÅSTE ha koll på när han får upp spårkärna på nåt. Det var MIN slapphet som orsakade det hela, och det måste jag skärpa mig på.

Nu ska vi krypa isäng här.  HOppas ni haft en bra dag

Gokväll

Sovmorgon.... igen..... :)

Trodde knappt det var sant när jag tog på mig glasögonen och kollade på mobilen... fast helt säker var jag inte, eftersom siffrorna är rätt små, så jag klev upp och gick och kollade på köksklockan. Japp, mycket riktigt.  9.15 :)  Oj, då blev det lite bråttom. 9.17 gick jag ut med hundarna en kort sväng. De fick springa lösa och vi kom in 9.36  Nu dricker jag kaffe och ska sen stoppa in hundarna i bilen och dra iväg till Boliden och hälsa på Hannah och Lukas. Lukas hinner jag kanske inte träffa för han jobbar... men jag och Hannah ska i alla fall umgås. Vi ska gå ner till deras hundklubb bla.

Idag ska veterinären från Luleå ringa mig om Molly.  Hon kliar igen .... så det var bara bra så länge hon åt kortisonet.  Blir spännande att höra vad hon säger.

Nä, nu måste jag nog dra på lite, så vi kommer oss iväg nån gång.

Ha en bra dag :)

Gomorron

I´m sorry, Förlåt, Jag ber om ursäkt!!!!



Idag har hundarna tränat var för sig ute på gården med strålande relultat :)  Vi har även varit upp till grustäkten en timme så att de fått rasa av sig, klättra, springa, jaga...  men även tränat lite lydnad däruppe. Allt var klockrent och jag är världens lyckligaste matte.

När människor runt en mår dåligt av olika anledningar... då är det svårt. Ju närmare de står, desto svårare känns det. Man vill ju så gärna att de som är nära ska må bra och vara lyckliga. Nu hoppas jag. Ber. Önskar. VILL att det ska bli bra. Så bra det kan bli.

Min dag har varit suverän. Kallt om händerna när jag varit ute och tränat hundar- javisst :)  men i övrigt har det gått så bra så jag blir helt rörd. Kvällen har varit bra åxå. I morgon drar jag iväg till Boliden och hälsar på Hannah :) DET ska bli superkul !!

Jo förresten.. jag ber om ursäkt !! Förlåt för mina anklagelser!! Jag hittade igen min halva hörapparat idag, så hundarna har blivit orättvist beskyllda!  Allt är i sin ordning och jag hör vad ni säger :) :) :)

Med det säger jag

Gokväll

Oh what a night !

Oj vad det har blåst inatt, trodde ett tag att fönsterrutorna skulle komma in.  Nu har det lugnat ner sig betydligt, och inte är det så kallt heller. De varnade ju för ishalka igårkväll på radion, men det är 5 plus, så just nu är det i alla fall lugnt. Morgonrundan med hundarna är promenerad, de har ätit och ligger nu och vilar inför nästa strapats. Jag tänkte gå upp till grustäkten en sväng, sen får jag se när Nils kommer med ett laddat batteri till Mercan. Jag hade tänkt dra en sväng till Boliden och hälsa på Hannah och Lukas idag :)

Ikväll har jag inget planerat, och det känns faktiskt skönt. I morgon har jag inte heller något planerat, och det känns VÄLDIGT skönt :)   På fredag ska jag vara på tillfälligt besök i ICA-butiken, vilket blir KUL :)   Lördag inget, och söndag börjar nya gruppen vardagslydnad. Så ser den här veckan ut.

Med det önskar jag alla en Bra dag

Gomorron

Susar i säven? - Nä, skriker i örat!!



Nu regnar det. Och blåser. Snudd på stormar faktiskt. När jag kom från core-passet nyss, så släppte jag ut hundarna, och det kan jag säga: Den pinkstunden var kort och intensiv.

Jag har haft en superbra dag idag. Tränat med hundarna, småfipplat.... jojustja, jag har väl inte berättat: Jag blev tillfrågad om att jobba uppe i backen, i köket i vinter :) :) :) Jajjamänsan, det vill jag :) :) KUL !!  Börjar i slutet av december nån gång.

Idag fick jag inte Mellanbygden! Jag som var nyfiken på hur mina artiklar såg ut i veckan. Skit åxå! Ica hade inte fått in några heller... men jag hoppas att den kommer i morgon :)  Såpass ego är jag att jag vill, inte bara läsa mina egna artiklar, utan även klippa ut och spara :)

Nu har jag en sjuhelvetes tinnitus. Jag hoppas att det bara beror på blåsten eller regnet eller det faktum att det är tisdag, eller nåt annat oväsentligt.  Hoppas att jag vaknar i morgon bitti och det bara är den vanliga volymen på den.... och inte det här överdrivna ...  NÄ.. ska fokusera på nåt annat. Tänker man för mycket på det så blir det knappast bättre.

Hmm... kan inte låta bli att fundera  på en sak.   Den här vännen som inte har tid att läsa om andras vardagsbestyr ni vet. Hon tycker "Det är väl ändå ganska självupptaget att tro att folk gillar att läsa om när man sätter på kaffet eller går till frissan?´"   Då kan man undra: VAD ska man skriva för att ALLA ska tycka att det är intressant? Visst kan det finnas en poäng i att alla inte är intresserade av vardagsbestyren, men vem ska lixom bestämma vad som är intressant och värt att skriva? Då kanske man inte ska lägga ut foton på sig själv och sina hundar, för vem mer än en själv, är intresserad? VAD är intressant, och inte självupptaget att skriva om? VAD i min dag ska jag dela med mig av, utan att någon ska tycka att jag bara tar upp tid? Intressant!

I alla fall. Nu börjar det vara dags att krypa isäng. En dusch och sen är jag klar . För säkerhets skull lägger jag fram några åksjuketabletter på sängbordet. Man vet aldrig.

Haft en bra dag?  Hoppas det!

Gokväll

Uppmärksamhet!



Det blir mycket Paddy nu, eftersom han tidigare hamnat lite i skymundan känner jag. Han är så otroligt lugn och fin min Paddy. Han kan verkligen relaxa och koppla av. Min kompis Annica brukar komma upp hit och äta sin lunch de dagar hon kör post här i Bygdsiljum, och även när jag är borta får hon givetvis låna lägenheten för att inta sin lunch :)    och Paddy.... han orkar väl knappt hoppa ur soffan för att hälsa när hon kommer... så någon vakthund är han knappast... fniss...   

Igår när jag var ute på gården med honom, ett av passen, så såg jag att det kom en man med sin lilla hund och skulle gå över gården. Perfekt!! Jag satte Paddy vid min sida och där satt han kvar. Han tittade på lille Ludde, men gjorde inte en tendens till att kliva upp... och det var på ca 3 meters håll.   Det har förut passerat hundar på trottoaren när vi tränat, men det har varit kring 5 meter, han har aldrig brytt sig då heller, och jag är supernöjd.

I morse när jag gick ut med dem, var det en kille i "verkstan" på gården, eller han skulle precis gå in där. Hundarna var lösa och hade tänkt sig springa fram och hälsa, men när jag visslade så vände alla på en femöring och kom. Perfekt!!!    Såna här gånger ser man verkligen att TRÄNING hjälper. ÖVA, ÖVA , ÖVA... med olika störningar, så bryr sig hundarna till slut inte.  Det gäller att öka störningarna och svårighetsgraden i rätt takt, varken för sakta eller för fort.  Superkul när det funkar det man tränat på :)

Idag är det lite gråare ute, men inte kallt .   Det blir nog Mollys dag idag.  Molly är den  som helst går bakom mig när vi är ute och de är lösa. Hon gör några svängar med de andra, men sen vill hon helst hålla sig bakom. Fastnar hon vid nåt hål i marken hon känner att hon måste vakta, så kan man måsta ropa på henne, men i övrigt behöver man aldrig någonsin kalla in henne.  Alla tre är drillade i att när jag ropar: HÄR, så måste de komma. Det funkar klockrent.

Nä, om jag skulle fixa mig lite frukost. Sen ut på gården och träna. 
Ha en bra dag idag allihopa!

Gomorron

Helvete... har tappat halva hörapparaten!!

Dagen är slut. Hundarna ligger utslagna. Jag är åxå trött, så det ska bli skönt att krypa isäng.

I morgon måste jag ringa hörcentralen och erkänna att jag tappat halva hörapparaten. Tur i oturen är, att det är själva delen med avgjutningen som är borta. Den andra delen kostar över 8000, så den har jag inte råd att tappa :)   Jag hade plockat isär den och rengjort den, och förmodligen har den åkt i golvet... och jag har ju hundar som är lite nyfikna på saker och ting... och en liten plastmanick kan fort bli tugg-godis :)  Får åka in och göra en ny avgjutning.

På förmiddagen hämtade jag Pernilla som kom hem från Barcelona idag. Hon har haft en kanonhelg (surprice?) men var trött (surprice?)  Vi åkte och kollade på den där hästen vi skulle kolla på. Rent utseendemässigt var han klockren. Precis som vi vill ha en häst. Lagom stor, kraftig, mysig, kelsjuk... men... han är inte  direkt inriden, och bara körd med rockard. Vi vill ha en åtminstone hyfsat inriden häst, som är väl inkörd, både med stötting och släde helst.  Så... vi får avvakta.

Idag har jag tränat mycket med hundarna. Paddy har verkligen fått jobba ... några korta men intensiva pass i lydnad, sen har han fått "klättra" i träd och söka godis :)









Jag har tränat Kelly och Molly åxå, men Paddy har nog fått jobba mest av alla :)

Nä, nu ska jag krypa isäng...   läsa en stund och sedan somna.  

Gokväll ...... ps... hoppas ni haft en bra dag.  ds

Idag är en bra dag :)



Idag är det Måndag. En Bra Måndag :)   Pernilla kommer hem från Barcelona idag och vi ska tvärfara och kolla på en häst. En nordsvensk.  Egentligen är det inte läge att skaffa den just Nu, men börja kolla runt kan man ju alltid.

Vädret ser kanonbra ut även idag, verkar inte blåsa.... solen skiner... härligt! Står och dricker kaffe nu och ska strax ut med hundarna på morgonrundan.

Ha en bra dag allihop!

Gomorron

Draghundar, besökshundar.... HUNDAR :)

Igår var jag ju på en draghundstävling ... och blev mäkta imponerad och intresserad... ska nog skaffa en sele och draglina till Paddy. Jo, jag ska fortsätta med viltspår och lydnad... men.. att springa är ju det han älskar mest av allt... så jag tänker att han ska få dra lite åxå :) Full fart framåt lixom... kunde kanske passa honom :)

Idag har jag varit och besökt en utbildning av besökshundar. Det är bevisat om och om igen att husdjur har stor effekt på människors livskvalitét ... och att hundar har fungerat ypperligt (även katter) på tex äldreboenden.  Många människor som av olika anledningar mår dåligt.. har svårt att kommunicera... har en svagare ställning i samhället, mår så mycket bättre, och blommar upp för en stund, i närhet av ett djur.  Förresten.. om man betänker Handikappridning så får man ytterligare en aspekt på det hela. Djur helar, djur förmedlar :)

Att få sätta sig in i vilken betydelse en hunds huvud i knät på en människa har... kanske en gammal människa ... en rörelsehindrad ... en dement.... en hunds huvud i knät... tyngden av dess haka mot benen... blicken.. lugnet...

Känslan av en varm individ som ger ALL sin kärlek... ALL sin uppmärksamhet.. ALL sin tillit ..  Ett LUGN.. en känsla av samhörighet...  Jag som har hundar och som egentligen LEVER hund.. förstår precis.  Tänk att kunna ge andra människor som behöver detta... att hunden kan skapa den här .. känslan...  man ryser och blir tårögd.

Att dessutom lära sin hund att ge ANDRA människor detta, och inte bara ägaren. Det är inte så BARA att få sin hund att krama främmande människor, att hoppa upp i deras famn... att visa tillgivenhet till andra... PÅ BESTÄLLNING.  Jag förstår verkligen att det krävs Utbildning på det här, när jag idag varit med om en utbildningsdag. 

Jag älskar ju att jobba med hundarna. Jag älskar att se ANDRA jobba med sina hundar. Men tro ALDRIG att jag ser ner på de som inte inte jobbar så mycket med hundarna, utan har de bara som sällskap... eller.. det är inte så BARA. Tro ALDRIG att jag ser ner på de som inte VILL jobba med sina hundar.  ALDRIG. JAG älskar att jobba med dem, och jag är jätteintresserad av olika aktiviteter, men det är JAG.   Visst, jag kan tycka att en del hundar är understimulerade och skulle behöva mer.... en del får för lite motion, en del mer träning i både ditten och datten....    Det vill säga om man skaffat en sällskapshund. Har man däremot skaffat en hund av bruks eller jakttyp... då vill det till att man jobbar :)  Många skaffar hund för att de ser fina ut, men tänker inte så mycket på att olika raser kräver olika saker.

Nä.. nu måste jag stoppa mig själv, annars skriver jag en hel bok... och DET har jag inte tid med.. fniss.

NU ska jag börja varva ner efter zumba. Ska ta ut hundarna på sista rundan och sen lägga mig och läsa. Hundböcker som vanligt .. :)    Jo, jag brukar läsa deckare åxå, men det var ett tag sedan faktiskt. Kanske skulle klicka in på Adlibris och kolla om det finns någon bra... så att jag inte snöar in på hundböckerna totalt tänkte jag :)

I morgon är det måndag... Men än så länge är det söndag..... några timmar till.  HOppas ni haft en bra dag, och att ni fyllt den med nåt värt.

Gokväll


Nä, jag är inte perfekt på något sätt :)

Jag måste rätta mig själv från förra inlägget. Min vän på fb ifrågasatte inte andra människors anledning till att skriva detaljerat om sina vardagsbestyr ... hon undrade varför människor känner att de måste dela allt ifrån godmorgon till godnatt, och varje detalj som händer däremellan.  Vad är det som gör att människor lägger ut detta på fb, var hennes undran.

Tja... varför skriver man ut, som Jag tex gör: Nu har jag tagit morgonpromenad med hundarna. Nu har jag tränat hundarna var för sig. Nu ska jag kamma till mig och åka. Nu blir det kaffe.   Är det för att skryta?  - nä. Är det för att mina vänner ska trycka på Gilla, för att bekräfta allt jag gör? - Nä. Varför skriver jag då?

Ja.. det är väl ett smidigt och för mig, bra sätt att dela vänners vardag. Jag pratar inte gärna i telefon, ringer ytterst sällan till någon. Hälsar nära nog ALdRIG på någon, inte ens mina närmsta vänner. MEN, att skriva på fb och läsa vad mina vänner gör, gör att man känner samhörighet ändå, trots att man inte träffas. En del bor så långt bort att det är inte möjligt att träffas heller, men att då kunna dela vardagstramset, tycker jag personligen känns lite... gulligt :) :) Trivsamt. Det behöver inte hända så världsomfattande grejer, det kan vara kul att dela just det där som händer en vanlig måndag.

Visst kan det vara bra och viktigt att tänka sig för vad man skriver och delar, men det gäller ju inte bara när man skriver om vardagshändelser, kanske tvärt om, viktigare om man delar de djupa tankarna... för att lämna ut sina tankar och funderingar....  det kan ibland kosta.  Så en stunds eftertanke innan man trycker på "sänd" kan vara på sin plats. Men.... om man skriver: Nu ska jag kamma till mig och åka till Robertsfors för att skriva om besökshundar .... Då tror jag inte att jag behöver fundera så länge.... jag publicerar.... även om de flesta skiter fullständigt i vad jag gör på dagarna :) :) : )

Jag önskar alla en bra dag, och jag önskar att alla tar vara på dagen på bästa sätt :)

Gomorron

Att ta del av andras liv ... både i vardag och annat....



Idag har jag varit och kollat på draghundstävling på barmark. Det var superhäftigt :)   Man blir sugen på att prova själv, fast jag skulle nog stå på bromsen mer än de flesta andra som tävlade idag i alla fall :)

För många av de här människorna jag träffade idag, är hundar och drag deras liv. De lever hund. Precis som jag, fast de håller på med drag.  Ljudvolymen var öronbedövande.  Massor med hundar som satt i flockar och YLADE och SKÄLLDE ... av förväntan! Alla ville JOBBA, DRA... de ville IVÄG :) Snacka om motiverade hundar!

Har nu ikväll tänkt på det här med att dela andras liv. Dela en annan människas intresse, och till och med deras vardag. Tänker på bla Facebook, där en vän idag skrev och ifrågasatte andra människors anledning till att skriva allt från godmorgon till godnatt, och allt annat däremellan. Min vän var inte intresserad av att läsa när andra vänner gick till banken eller frissan....

Nej.. på ett sätt kan jag tänka att... nä.. jag kanske inte lägger ngn större VIKT vid dessa inlägg om bank och frissa... men jag ifrågasätter aldrig de som känner att de vill förmedla det mesta i sin vardag.   De som skriver detaljerat och lägger ut.. har nog sina randiga skäl ... möjligen för sin egen skull, vad vet jag?  Det jag inte gillar att läsa, kan jag bara skumma över... behöver inte fästa någon som helst notis egentligen. VILL de skriva allt, så får de jättegärna göra det för mig, JAG ifrågasätter inte. 

I alla fall, idag har jag fått dela en dag med människor som har draghundssporten som sitt främsta intresse, allt ifrån 7-åringar och uppåt. Det var lerigt, högljutt, skitigt, småkaos ibland, vurpor (ok, bara EN som jag vet om) brända hamburgare, SOL och TREVLIGT :)    En underbar dag helt enkelt.   Att få dela en dag med människor som JOBBAR TILLSAMMANS med sina hundar, var superkul!!

I morgon ska jag iväg och träffa några som utbildar sina hundar till besökshundar. Återigen människor som vill JOBBA med sina hundar. Helt underbart!!! Ska bli superskoj det åxå :)

NU ska jag krypa upp i soffan med MINA hundar.  Under eftermiddagen har jag varit ute och tränat med dem var för sig.  Snart kommer älgklövar, och då blir det spår med Paddy ffa. Man kanske skulle skaffa en sele och spänna honom framför cykeln åxå :)   Prova kan man alltid :) :)   I vinter blir det ju skidor, tjejerna kan springa bredvid, och Paddy dra. Ja, det låter perfekt :) :)

Gokväll

En grå mjuk yllefilt.....



Varit ute med hundarna på morgonrunda. Idag fick även Paddy gå lös och han är verkligen superduktig och lyhörd. Nu ligger de och vilar frukost medans jag dricker tredje koppen kaffe. Idag blev det två koppar före, och en kopp EFTER promenaden :)    Sen ska jag äta nåt innan jag drar iväg till Kålaboda och dagens skrivuppdrag för Mellanbygden. Ska bli superskoj att se draghundstävlingar faktiskt :)

Ett par plusgrader idag, sol. Eller.. ja, det ÄR sol, men himlen har lixom inte dragit av sig den där stora grå yllefilten än... den kanske är lite frussen... himlen... så den kanske åker av fram på dagen.

Ha en bra dag allihop, och kom ihåg.....

Gomorron

Ok... nu är det dags

Fredag. Hur nyss sa man inte att det var fredag? men nu står vi där igen. Det är fredag..... kväll till och med.

Idag har jag och tjejerna varit på mammas grav, sen åkte Pernilla iväg till Barcelona medans jag och Hannah åkte in till stan en sväng. Efter stadsresan blev det en promenad med hundarna, och sen har jag inte ansträngt mig så himla mycket mer. I morgon ska jag iväg och skriva för tidningen på förmiddagen, eftermiddagen ska jag ägna åt träning med hundarna :)

Jag är supertrött och det ska bli skönt att krypa isäng. Inga som helst djupa tankar svävar runt i skallen ikväll.... utan bara såna här lätta funderingar som: Vad är det som gör att vissa har lättare för att trycka på ogillaknappen, än på gillaknappen? Inte svårare bekymmer än så har jag, den här fredagkvällen.... och det bådar gott för nattsömnen :)

Hoppas ni haft en bra dag, som ni fyllt med nåt värt :)

Gokväll

Offline hela dagen :)

I morse startade jag datorn som vanligt. Kokade kaffe, gick ut med hundarna, kom in, skulle läsa norran.se   då gick det inte ansluta till internet. Ringde all-tele kring mitt på dagen och fick veta att det berodde på en avgrävd kabel. Nu för ca 10 minuter sen, kom jag in på nätet igen. Det har på ett sätt varit rätt skönt att vara offline. En hel dag utan att ha ständig uppkoppling mot omvärlden, kan vara rätt... vilsamt.

Idag har jag verkligen tränat med hundarna. Var för sig, ute. Flera omgångar var. Sen en promenad runt byn. Nu på kvällskvisten har de verkligen varit trötta. I morrn får de lite av en vilodag. En rejäl morgonrunda ska de få, men sen drar jag och Hannah iväg. Pernilla kommer och hämtar oss i morrn vid 9. Då ska vi på mammas grav en sväng, hon skulle ha blivit 68 år i morgon. Efter det så ska vi lämna av Pernilla hos en av hennes kollegor, då ska de blåsa iväg till Barcelona. Jag och Hannah nöjer oss med att tvärblåsa in till stan :)

När vi kommer tillbaka från stan, ska Hannah packa ihop sina prylar och dra iväg till Boliden och Lukas. Då är mamma-veckan slut. HUR fort gick inte DEN HÄR veckan??!!!

Lördag och söndag har jag fått skrivuppdrag som ska bli hur kul som helst :)   På lördag är det draghundstävling i Kålaboda, och på Söndag ska jag till Robertsfors och utbildning för besökshundar.  GUD va roligt :)

Hannah har lagt sig och ser en film, själv ska jag krypa ner i sängen och läsa. Hundböcker givetvis :) Just nu varvar jag lite mellan : Din hunds beteende i vardag och träning, samt : Min bästa vän, aktivering och hundpsykologi.

Hoppas ni haft en bra dag, vare sig ni varit on- eller offline.

Gokväll

Dags att göra kväll...

Onsdagen är slut. Hannah har kommit från jobbet och vi har kollat på nyheterna på tv. Hundarna har varit ute på sista pinket, så nu är det bara att krypa isäng.

Idag har jag varit hos Pernilla en sväng, sen har det varit promenader med hundarna som varit det huvudsakliga. Jag lånade Pernilla och Nisses glassmaskin förresten, så jag och Hannah ska göra glass i morgon. Vi kollade i receptboken som följde med, och det fanns ungefär hur många recept som helst, men vi enades om att prova göra kaffeglass. Rapport kommer i  morgon hur det smakade :)

I morgon blir det att träna hundar var för sig utomhus. Det är lika roligt varje gång :)  Molly äter sin sista kortison i morgon, då har hon ätit i 22 dagar. Hon är nog helt bra kan man säga. Tack och lov. Om det kommer tillbaka så ska jag meddela veterinären i Luleå, för då skickar hon iväg blodprovet som togs, för vidare analys.

Nä, nu ska jag gå och borsta tänderna. Hoppas ni haft en bra dag, och ni som var på core igår, hoppas ni åxå har lite träningsvärk :)

Gokväll

Oktober visar sig från sin vackraste sida..



Dagen började med en morgonpromenad med alla hundarna. Jag tog ut dem på en halvtimmes kombinerad lek och promenad medans Hannah duschade och gjorde sig redo. När jag kom in, lagade hon frukost medans jag gjorde mig redo, sen drog vi iväg och hälsade på Malin och Peter. Tänk.... både märkligt och tokigt...  Jag har känt Malin i ... ja hur många år är det nu...  15?  lite mer kanske. jo.. mer är det nog. På hennes och Peters bröllopp var jag värdinna tillsammans med Ronny .... Pernilla och Hannah var brudnäbbar ... Det är väl 10 år sedan ungefär?  Vi var verkligen som ler och långhalm ... hade ett band ihop... vi hette Carbon ... spelade och sjöng, repade i källaren på brandstationen i Burträsk och hade VANSINNIGT kul :) :)  Sen har vi inte träffats på åratal .... Hittade tillbaka till varandra på Facebook, och det var som att vi aldrig varit ifrån varandra :)  Förra året var jag och hälsade på dem, och idag följde Hannah med dit . Å gud va kul det var. Det ÄR ju faktiskt inte mer än 7 mil dit, så det är lite pinsamt att det dröjer så vansinnigt länge mellan gångerna, men jag är ju inte den som är allra duktigast på att hälsa på mina vänner heller..... men det är vansinnigt kul när det äntligen blir av :)

När vi kom hem så tog vi en liten runda med hundarna, åt lite, sen var det dags för Hannah att åka på jobbet. Själv tog jag hundarna på en promenad runt byn, det tar 45 minuter, efter det så blev det att slappa en stund

Tisdagkväll betyder core, och det är ju nuförtiden Pernilla som är instruktör. Nu har hon haft 8 dagar tuffa pass på jobbet, och när hon ringde från jobbet vid 18 så sa jag åt henne att Jag tar passet så att du får vila ikväll. HOn slutade 19.30, och att åka direkt till core och inte komma hem förrän 21.30 .... när man jobbat 5.30-19-30 så många dagar i rad... nä...    så jag tog passet. Dammade av skivan och passet jag hade sist.. och det funkade nu åxå :)

När jag kom hem, 21.30, tog jag ut hundarna en sväng, och när jag kom tillbaka hade Hannah precis kommit från jobbet. Sen har vi suttit och surrat över ett litet glas rött.

I morgon kommer Pernilla hit efter att hon fått ta en sovmorgon (hoppas jag att hon får ta) då får vi umgås alla tre en stund. DET blir mysigt :)   På eftermiddagen jobbar Hannah igen, och jag har inget inplanerat... vilket känns oerhört skönt.

Nä, nu kanske jag varvat ner såpass att det är lönt att lägga sig. Träning sent på kvällen är både bra och dåligt...

Hoppas ni haft en bra dag!

Gokväll

Gomorron kamrater!

Här i paradiset är det nollgradigt, sjön ligger nästan helt stilla... dimman svävar en liten bit ovanför vattenytan och solen försöker pressa termometern ovanför nollan ....   helt underbar dag ser det ut att bli.

Jag och Hannah ska dra iväg till Skelleftehamn nu, ska bara ut med hundarna och peta i oss lite frukost. Sen en snabbis för att kolla kattfällan. Tömmer kaffekoppen i ett svep och gör mig klar för promenad.

Gomorron

Nu kryper vi ihop och sover här.



Måndagen slut.  I morse var det en katt i kattfällan borta vid ödehuset ... så jag ringde djurskyddet så kom de och hämtade kissen.   Idag kom Hannah och Milo. Det har blivit rätt mycket träning inomhus med klickern idag :) 

På aftonrundan när hundarna sprang lösa, hittade Paddy nån dynga att rulla sig i , så vi fick duscha honom när vi kom in. Jädrar så illa han luktade!   Nåja, nu luktar han hyfsat gott i alla fall :)

Hannah drog iväg och jobbade, började kl 16. Jag har varit på ett möte med siljegårdsföreningen, sen blev det en 45 minuters kvällspromenad.   I morgon förmiddag ska jag och Hannah iväg och hälsa på en vän vi inte träffat på väldigt länge- världens bästa Malin :)  Det ska bli kul!

Nu är det hög tid att krypa ihop och sova här. Hundarna har knycklat ner sig i sängen redan, så nu ska jag göra dem sällskap.

Hoppas ni haft en bra dag
Gokväll

1 år går så snabbt!



För precis ett år sedan hade jag den här bilden i bloggen. Paddy cool & Co.   Lille Milo-skrutten hade nyligt anlänt till de här breddgraderna, från Östersund....

Plusgrader idag. 4 stycken närmare bestämt nu när jag var ute på morgonrundan. Jag gick upp till backen.. eller rättare sagt, till campingen vid backen.. och det har redan kommit hyfsat med husvagnar. De sitter där och väntar på snö, så att de kan börja åka slalom :)

Själv ska jag äta frukost nu, och sen gå ner i tvättstugan en sväng. Senare idag kommer Hannah hit med lille Gullefjun. De ska bo här i veckan, då Hannah ska jobba på OK i Burträsk. Det ska bli kul :)  Ska gå och handla lite så att det finns nåt smarrigt att äta för oss.

Idag ska jag träna lite såndär träning med hundarna som de egentligen inte behöver kunna, men som är bra ändå att aktivera hunden med. Peka på rätt finger när man håller upp handen tex. Fräsigt partytrick ... även om jag aldrig har party.. och aldrig bjuder hem någon... förutom Annica och Eva och mina barn... fniss... men gu va impade de ska bli, hahahahaha.

Ha en bra dag hörrni!

Gomorron

Dagen har bara kastat sig fram



Idag har jag varit ute mest hela dagen. Japp, det blev kallt, och när det kom snöblandat regn... då frös jag ordentligt. Hundarna var nog glada över att de inte följde med, utan fick ligga hemma i värmen. 

Det tog en stund efter att jag kom hem, innan frossan gick ur kroppen. Ja, direkt jag kom hem gick jag bara upp och hämtade ut hundarna en kort sväng... oj va jag frös... Jag kokade ett par rejäla koppar te och drack, så att fingrarna skulle tina såpass att jag kunde skriva artikeln. Efter att jag skrivit och skickat iväg artikeln så gick jag ut en längre sväng med hundarna, sen drack jag kaffe innan det var dags att bege sig på Zumban. DÄR fick man minsann upp värmen i alla fall :)

Efter en dusch och lite ätbart så står jag här och filosoferar medans hundarna gnager ben.

Hörrni... jag tänkte på en sak... det här med att faktiskt vara stolt över sig själv.

Att vara stolt över den människa man möter i spegeln, att känna att även om det inte alltid faller i god jord det man säger och gör, så står jag för det. Om andra inte gillar det..... så är inte det direkt mitt bekymmer, för det finns ALLTID många som gillar och en del som ogillar det man gör, precis som jag skrev i ett tidigare inlägg... HUR man än gör, så finns det de som ogillar... så håll inte på med att försöka göra alla till lags, det GÅR inte. NÄ, LEV ... Lev DITT liv  :)

Att se sig i spegeln och känna sig stolt. DET är häftigt. Nä, man behöver inte tycka att man är snygg, man behöver inte tycka att man alltid har rätt... men man kan vara stolt över den man är.   Man kan älska sig själv i både med- och motgångar. Faktiskt.   Jo, man blir irriterad på sig själv ibland... som när man inte hittar det man trodde man lagt på ett visst ställe.... eller när man FORTFARANDE inte lagat den där jackan som legat i laga-lådan en evighet ... eller när man inte sett till att köpa hem sköljmedel fastän man tänkt på det tusen gånger.... HAR DU INGET MINNE? säger man högt till sig själv  .... Men... det är bara att be om förlåtelse så är det ur världen :)

Den här dagen har bara kastat sig fram... rusat hejdlöst mot sitt slut. Nu är det dags att runda av, ta ut hundarna för sista pinket och sen krypa isäng. HOppas ni haft en bra dag idag, och att ni lyckats göra en del bra val :)

Gokväll


Minus 3, sol och pigga livsandar



En underbar morgonpromenad med hundarna, några koppar kaffe med grädde, en strålande sol och en ny dag!! Kan det bli bättre? 

Idag, kl 11, ska jag iväg på skrivuppdrag för tidningen. Det blir en artikel i historiska tecken. Spännande :)

I övrigt idag så vill jag hinna med en långpromenad med hundarna innan det blir middag, och sen är det zumba. Livsandarna formligen Spritter i kroppen :) :)

Ha en bra dag, och fyll den med nåt värt!

Gomorron

Lördagkväll

Om det inte vore för att Hannah kommer och ska sova här, och hon kommer kring 21.30, så skulle jag möjligtvis göra kväll ungefär NU. :)    Två glas rött och man är redo för sängen.  Fniss

Jag har haft en fantastisk dag, och jag ser fram emot morgondagen :) 

Hoppas ni haft en bra dag allihop, och att ni fyllt den med nåt värt.. och framför allt att ni förstått att det är NI SJÄLV som styr eran framtid :)

Gokväll

Att släppa taget.....



Åh vilken underbar dag det har varit :)   Allt från den kylslagna morgonpromenaden, den suveräna träningen med hundarna, alla funkade klockrent :) , härlig promenad runt byn ....  och JAG mår TOPPEN :)  

Idag gav jag en vän rådet att släppa taget om det förflutna.  Att hänga sig kvar vid det som varit, ger inget. Det för en inte framåt på nåt sätt.  Att våga släppa taget och inse att det som har varit, det har varit.... det är JAG som väljer hur framtiden ska bli.  Varför låta det förflutna bestämma hur jag ska göra idag?  Varför låta det gamla ta större plats än nuet?  Att våga släppa taget, är ett steg framåt.

I samma stund som jag gav min vän rådet att släppa det förflutna, tog jag upp mobilen och raderade mammas telefonnummer. HOn har varit död sen 050505 .. men jag har haft hennes nummer kvar i mobilen. Det kändes helt rätt nu att radera det. Hon lär ju inte svara om jag ringer, om vi säger så.

Lätt om hjärtat ska jag nu ha en trevlig lördagkväll tillsammans med hundarna :)
Ha en trevlig lördagkväll ni åxå

Vacker morgon i paradiset



Det ser ut att ska bli vackert idag. 3 grader och sol i skrivande stund. Står vid datorn och dricker kaffe, hundarna har precis vaknat och busar runt i sängen så täckena yr.

Lördag ... är inte det på nåt sätt den bästa av alla bästa dagar! ÄVEN om Ica stänger redan kl 15, och ÄVEN om man inte ska ut på galej ... så är lördag en underbar dag. Det är ring så spelar vi och Melodikrysset på radion, det är en hel dag kvar till söndag, och kanske bäst av allt: Det är stängt på Martinsons och ¤:an, så man kan vara och gå på den vägen och ha alla hundarna lösa :) 

Idag ska jag vara ute och fortsätta träna med hundarna. Jag tränar för lite med apport-bocken med Kelly, måste skärpa mig där...  Ska även träna snabbare sitt., och att sättandet ska bli RAKT alla gånger, och inte bara ibland.    Molly tränar fotposition med en stor portion glädje i den lilla kroppen, och Paddy, han gör enorma framsteg i lydnaden, trots att hans koncentration är något mindre :)

Jag brukar ju, av någon anledning vakna kring 3 varje natt och ligga vaken ett par timmar. Inatt vaknade jag redan kl 2. Inte speciellt kul ... kanske har jag lite för mycket spännande saker kring mig nu, som gör att stressnivån i kroppen ökar ... jag vet inte.  Men spännande saker händer, så mycket är helt säkert :)

Börjar vara dags att dra på sig kläderna och gå ut med hundarna. Ha en superbra dag allihop, och fyll den med nåt värt :)

Gomorron

Myskväll :)

Fredag.... slutet på veckan... början på helgen...   FREDAG.. på nåt sätt en magisk dag :)

Den började hur som helst kring halv 8, kaffe i lugn och ro, sen ut med hundarna i ett regnigt höstväder. Men.. är man klädd i regnställ och gummistövlar, och promenerar med världens bästa hundar.... så blir det en underbar promenad ändå :)

Efter promenaden blev det mer kaffe, koll av kattfälla, lite pyssel här hemma... tvättade Pernillas dunjacka... lite smått och gott... sen kom Annica, (ni vet, min kompis som jobbar på posten) hit och åt lunch.... Sen ytterligare en promenad med hundarna. Efter det bar det iväg för att skjutsa Cilla på bussen i Burträsk. Sen kaffe och hundprat hos Cathrine :)  MYCKET trevligt :)  Hem, ut med hundarna.... sen var det fredagkväll här på robertsforsvägen.

Till middag blev det korvgryta som blev kvar från lunchen... gott :)     Fotboll på tv och en kall fegis :) :)
Nu är det Idol... och jag har inte riktigt sett alla... har som tappat intresset... tror att jag ska lägga mig och läsa en bok istället. Hundträning... alltid intressant :)   Var precis ut med hundarna på pinkrunda, så jag tror att de gör kväll nu. Tror att jag gör dem sällskap faktiskt.  Djupa tankar och världsliga funderingar får vänta tills i morrn.....

Gokväll

Lite flyktigt....

vad händer ... om vinden tvärt ändrar riktning
inte blåser dit den ska eller borde
om det blåser åt ett helt annat håll

bara för att alla löv hamnar i MIN trädgård
istället för i din, du som har alla träd
ska jag då vara sur

ska jag kasta alla ruttna äpplen
över staketet
in på din gård

och skrika
Behåll dina jävla löv
på DIN sida

Eller ska jag koka äppelmos
kratta ihop DINA löv
och täcka MINA rosenbuskar
för vintern

Tänker jag... lite flyktigt.

Hålla fingrarna i styr!!

Nu ska vi se om jag lyckas få till ett smart, tänkvärt och bra inlägg, utan att radera allt när jag är klar :)

Den här dagen började kring halv 9. Eller rättare sagt så började den kring 3-snåret... då Paddy fick för sig att han var skitnödig och behövde ut. Kelly och Molly orkade INTE kliva ur sängen, så de låg kvar medans jag sömndrucken öppnade dörren och gick ut. (jo, jag slet åt mig en jacka och trampade i foppisarna innan jag gick)    Väl ute så såg jag att Per, han som bor i huset mittemot, hade tvn på. Hade du somnat från Tvn Per, eller låg du verkligen vaken och såg nåt, den tiden på dygnet :) :) :)

Nåja.... Inte så tvärlätt att somna om när man varit utomhus den tiden... så jag tror jag somnade kring 5, och är väl lite impad av mig själv att jag vaknade redan halv 9. Kokade kaffe... tog det lugnt... hundarna sov... allt var stilla.. ända tills min kompis Eva aka  Evil Eve ringde 9.15 . Då satt hon hos Pernilla och de väntade på mig!!! Fan, hade helt glömt bort!!!  En ybersnabb runda med hundarna och sen iväg till Pernilla. Jag berättade aldrig för dem att jag sov till halv 9, och fortfarande gick runt i nattsärken när hon ringde.... och det ska hon aldrig få veta heller ... fniss...

Efter att ha varit och kollat kattfällan (ingen katt idag heller) gick jag en längre sväng med hundarna, sen kom Annica upp och käkade lunch. Träning ute med hundarna var för sig, som gick SUPERBRA !!! Jag är SÅÅÅ nöjd :) :)  


Det finns mycket kring träning med hundar som jag ska skriva om.... framöver... inte just nu... för jag känner att vissa hundägare gör mig så upprörd att jag måste få lite distans innan jag skriver om det.

På eftermiddagen blev det en dryg timmes promenad med hundarna igen. Hann precis hem innan regnet kom :) 

Jo förresten, självaste redaktören för tidningen ringde idag och talade om att han tycker att jag skriver bra :) :)   HUR kul var inte DET ??!!   På en skala från 1-10 var det väl ca 2000 ungefär :)

Jo förresten, innan jag glömmer eller darrar till på handen så att allt raderas: Det här med att vara sig själv. Har funderat en del kring det.

Vissa... eller ska jag till och med säga: Många, gör vad de kan för att vara andra till lags.
Vissa... eller till och med många, vågar inte vara sig själva, av rädsla att bli illa omtyckta.
En del... eller ska jag dra till med Många... tvekar att säga sin mening, eller på annat sätt visa vad de tycker.. för de är rädda att bli lämnade i sticket. Så ser det ut... tyvärr.    Men om alla tänker efter:

De som kämpar för att vara alla till lags: Tycker ALLA om såna? - nä.
De som aldrig säger vad de tycker, litar man på dem? - nä

HUR man än är... HUR man än beter sig... VAD man än gör... så blir man ALDRIG NÅGONSIN omtyckt av alla, så enkelt är det, och vet ni..... DET GÖR INGET!!! :) :)     Alla kan ju inte älska alla här i världen :) :)  

Åtminstone JAG, respekterar de som för fram sin åsikt, även om jag inte delar den.
Åtminstone JAG, uppskattar den som är ärlig och rättfram
Åtminstone JAG blir ärligt glad över människor som vågar vara sig själva, vågar bjuda på sig själva och står för vilka de är.

JAG har svårt för människor som försöker kamma alla medhårs, för att slippa tala för sig.
JAG har svårt för människor som vänder kappan efter vinden.
JAG har VÄLDIGT svårt för människor som promt ska trycka ner andra för att komma sig upp själva.

Det här med att vara ärlig, har jag tjatat om så mycket förut, så det tänker jag inte ta upp så mycket mera just idag, men det här med att Våga vara sig själv. Jag VET redan någon som kommer att försvara sig med: jomen Alla har inte ditt självförtroende .   Nä... men ALLA kan jobba sig fram till det. TRO MIG, JAG är inte FÖDD med gott självförtroende. Alla som läst min bok vet det. Jag är INTE född med NÅT av det jag skriver om nu. Det är något jag VALT att jobba med, VALT att ha på min dagliga agenda, nåt jag tycker är viktigt som jag VALT att ha som prio på min lista.

Inställning till livet.

Jag tycker mig ha en positiv syn på saker och ting. Det är inte nåt som "kommer av sig själv" eller att jag är "född med silversked i munnen" Det vet alla som känner mig. Att ha en positiv syn, en positiv inställning till livet, är något man väljer.  Japp, nu är jag där och tjatar igen... fniss...  men jag fortsätter hävda att MAN VÄLJER.   ALLA väljer!  En del tycker att jag är hård när jag säger så, och det är helt ok... men man väljer fortfarande :)

Om man INTE anser att man själv väljer, VEM lägger man då VALET på?  Gud?, Omständigheterna? , Grannen? Partnern?  Ödet?

Nä, nu publicerar jag innan jag darrar till och får allt raderat :)

Goafton!

Höstens färger

 

Då var det ny dag igen. Den här dagen ska jag fylla med en massa värda saker :) Jag ska, efter kaffe och morgonpromenad med hundarna, åka och kolla kattfällan. Sen blir det väl nåt ätbart... därefter träning med hundarna. Alla tre, fast var för sig. Molly har faktiskt tagit ett steg i sin lydnadsutbildning :) Kelly ska få träna mer på att hålla apporten.Paddy-gubben har blivit betydligt mindre osäker bland folk. Han drar inte in svansen mellan benen längre, men jag ska ner på ICA-parkeringen och träna lite olika moment där.

Sen ska jag boka tid med ett äldre par för en intervju, samt boka tid för intervju med en ung tjej.... båda intervjuerna ska utmynna i artiklar för tidningen är det tänkt. Jag har skickat in två artiklar i veckan, och hoppas få skicka in två till innan söndagkväll.

Det som är kvar sen av dagen ska jag portionera upp till promenader med hundarna och kaffedrickning :) Bästa kompisen Annica, som kör post här i veckan, kommer upp och äter lunch hos mig på dagarna, vilket är superskoj :) Nu ska jag klä på mig och gå ut med hundarna. Ingen sol, men inget regn heller, och det verkar blåsa mindre än igår... det blir nog en topppendag!

Gomorron

KAN inte vara sant.

Jag har suttit och skrivit ett långt inlägg om dagen... samt hur jag funderar kring det här att våga vara sig själv. HUR man än är.... så är man inte omtyckt av alla. HUX FLUX så trycker jag nånstans... och ALLT jag skrivit är borta. Det går inte ens ångra. JAg har ingen aning om var jag tryckte, och det går inte återställa. FAN, FAN , FAN. Jag som skrivit så smart å allting. Dessutom ORKAR jag inte skriva om allt... kommer inte ens ihåg allt förnuftigt jag skrivit... ÅÅÅÅHHHH va irriterande!!! Nä, nu gick luften ur. Vi hörs i morrn. Gokväll

Rubbade rutiner.



JAg har sagt det förut men jag säger det igen: Var tar dagarna vägen när de är slut?  Det känns så märkligt att en dag kan vara så full av allt möjligt.... massor med saker händer, över hela världen. TÄNK så mycket som uträttas... så mycket som byggs, rivs, köps, säljs, folk opereras, ramlar, alla yrkeskategorier har fullt upp (ja, nästan i alla fall)  det stiftas lagar, det häktas människor..... sen är dagen slut....    ja alltså... ARBETET fortsätter ju nästa dag... men dagen... är borta.

MIN dag började med kaffe, promenad med hundarna, sen stack jag och Hannah och riggade kattfällan. Efter det så tror jag bestämt att vi surrade bort en timme, för hips vips skulle jag kamma till mig och åka till Burträsk för lunch på Herrgården. Vi var några bygdeskrivare på tidningen Mellanbygden som blev bjudna av vår chef för att vi skulle få träffas och lära känna varandra . Jättekul :)   Ja, sen slet han fram sin megastora kamera för att fotografera mig så att de får sätta in på hemsidan och använda i papperstidningen. Tänk så himla svårt det är att se normal ut på foton. Eller så är det spegeln som spelar spratt..... för jag känner knappt igen mig på kort ibland. Nåja... skit samma rent ut sagt.

Efter lunchen tittade jag in till Pernilla som jobbade på kiosken idag. Sen bar det av hemåt för en promenad med hundarna. Efter promenaden drog jag iväg och kollade fällan. Ingen kisse. Hem igen för att skriva lite på en artikel och träna hundar. Till middag blev det avocado med skagenröra och dill :)   Jovisst ja, före middagen gick jag en vända bara med Paddy. Gick ner till Åvc, lägdan där bredvid, och tränade lite övningar utan koppel. När de andra hundarna inte är med, då springer han inte lika förtvivlat mycket... det är själva grejjen att bli jagad han älskar...  nåja... nu var det ju inte löpning han skulle träna, så det var ju bra :)

Hmm... jo sen efter den stadiga middagen blev det lite annat pyssel, mest gos med hundarna i soffan faktiskt :)   och hörrni... vet ni en sak?   Idag, tisdag den 4:de oktober.... skippade jag träningen. Jag gick inte på core.   Det här är 6:e terminen core. De 4 första var jag själv instruktör... förra terminen och den här är det Pernilla, min äldre dotter som är instruktör. Har jag möjligtvis missat Ett pass tidigare?  Om ens det?  Men ikväll var inte ens orsaken yrsel eller nåt sånt, utan jag skippade core så att jag skulle kunna skjutsa Milo till Burträsk. Hannah skulle ju stänga på OK, sen räkna kassan och plocka undan... sen hem till Boliden, så för att hon skulle slippa komma hem kring midnatt, så skjutsade jag Milo till henne när hon slutade. DÄRAV mina rubbade rutiner :)  Det sägs ju vara bra att ändra lite på rutiner ibland, och nu har jag gjort det ... så nu behöver jag inte göra det på åtminstone 6 terminer till :) :)   Inte för att jag på nåt sätt får dåligt samvete när jag inte tränat, absolut inte... men... det känns som kul att vara med varje gång åxå....

Jo just det... en del människor far väldigt illa av att bryta principer kom jag helt hastigt att tänka på. Eller rättare sagt , de VÄGRAR ändra sina principer. Vad beror sånt på tro? Visst kan man ha principer, det säger jag inget om, men när man VÄGRAR ändra dem... bara därför att..... FASTÄN man lärt sig nya saker.... insett att principerna egentligen är ganska .... ute och off ... men ÄNDÅ vägrar?  Är det samma fenomen som att vara rädd för förändringar? Är trygghet lika med att det alltid ser likadant ut?

Med de funderingarna tror jag att jag ska göra kväll. HOppas ni haft en bra dag, och att ni fyllt den med nåt värt.

Gokväll

Kom snart Hannah så vi får sova!



Nu är även denna dag slut.  Efter några promenader med alla hundarna (Milo är ju här idag och i morgon åxå), gillrat en fälla och fångat en hemlös katt ... (eller... hemmet finns kvar, men ingen bor där) samt varit och hållit hundkurs, så är jag hemma igen. Varit ute på gården med hundarna så de fick pinka, och nu väntar vi bara på att Hannah ska komma från jobbet så att vi kan gå isäng :)  Eller.. ja... vi ska väl vara uppe en liten stund och snick-snacka lite innan vi kryper isäng... men det känns inte som att jag ska orka vara uppe nå väldigt länge.

Idag hände förresten en rolig sak. Fast.. jag kanske ska hålla på den ett tag.... tills efter mötet som behövs för att det ska vara spikat.

NU kom Hannah hem :)   Ska sätta mig och prata med henne en stund.....

Gokväll

Måndag morgon



Klev upp halv 8, sparkade igång perkon..... drack mina 3 koppar kaffe och försökte få igång rösten :)   Halv 9 kom Pernilla och då var det dags för morgonpromenad. Vi gick milen och det var soligt och vackert... och ganska kall och klar luft... härligt! 

Nu har vi kommit tillbaka och jag ska äta lite. Hundarna åt och gick sedan raka vägen och la sig :)  Kelly och Molly har ju varit lösa, så de har väl sprungit 2 mil minst .. fniss....

Ikväll är det hundkurs, näst sista gången. Ska ta och förbereda lite för hur jag ska lägga upp det.

Ha en bra dag allihopa!

Gomorron

Rätt skönt att dagen är slut :)

När jag vaknade i morse 07.15 så kändes det som om jag inte sovit nåt alls. Jag kom hem från cykelfesten kring 01.30 och kom isäng strax efter 02.00, så jag hade ju sovit hyfsat ändå.... men jag kände mig inte i sådär sprudlande form. Det var inte sådär så att benen nästan fjädrade över sängkanten av sig själv... utan det var mer en form av utdraget lidande innan fötterna tog golv. Halsen kändes allt annat än bra.... jag sjöng och skrek en del igår.... både med och utan mikrofon.... det satte sina spår kan man säga.

Efter en liten runda med hundarna åt jag frukost ... kände sen att jag nog inte borde ätit så mycket....    mådde lite... sådär.... så jag tog hundarna på en längre promenad. Jag gick till Pernilla och Nils för att kolla hur det var med dem. Klockan var 10,30 då, och de hade nyss klivit upp. De såg riktigt pigga ut.

Det började regna medans jag satt där, så jag blev kvar på kaffe och surr....     och sen fick jag skjuts hem. 

Gick över på Westmans för att höra hur kvällen hade gått för dem, gick på Ica en sväng och handlade. En paket grädde och ett paket leverpastej.

Ytterligare en promenad med hundarna kring 16,00  Då gick jag runt byn. Det tog 45 minuter, och sen var det bara att vänta på att klockan skulle bli 18,15 och dags att gå till Zumba. Att säga att jag var taggad, skulle vara att inte bara överdriva en smula,  utan rent av ljuga faktiskt. Att gå och hålla en träning och vara helt tyst.... är för mig nästan obegripligt svårt. Att sen åxå orka dansa Zumba .... kändes omänskligt ... men det gick.  Ska inte försätta mig i den situationen frivilligt igen, att jag ska bli så hes att jag inte kan skrika på träningarna. Jag lovar! :)

Efter en dusch och liten sväng ute med hundarna så är det nu dags att koja. Känns fantastiskt skönt att dagen är slut och att man kan krypa ner under täcket.

Cykelfesten var förresten helt magiskt kul :)  Vädret var KANON, alla var glada, alla var nöjda .... har inte hört annat i alla  fall. Nä, det var en riktig höjdarkväll. Avslutningen på Westmans var åxå i toppklass. Duon som spelade, Soulmate, var riktigt bra. I en av pauserna gick de och skrev ut texten på "Bygdsiljum song" - eller- "Bygdsiljum, take me home."   När de efter pausen kom in igen och rev av den, då trodde jag att taket skulle lyfta :)   

NÄ hörrni...   

Gokväll :) 

Dagen efter den stora festen.



Men ÅÅHHHH vilken kväll det blev igår!!   Kanonvädret höll i sig hela dagen och hela kvällen. Det känns som att det var nån sorts magiskt som skedde, eftersom det idag är helgrått och kommer nog att bli regn åxå ser det ut som. Tänk att vädret var så fantastiskt bra, just den dag vi valt att ha cykelfesten... fattar det knappt.   Det var så himla roligt, och det var jag nog inte ensam om att tycka. Många, många kramar och "tack för att ni ordnat festen" fick man höra under kvällen, så alla var nog supernöjda :)

I morse när jag vaknade, ja, för en dryg timme sedan... så kändes det som att jag knappt sovit nåt....  Det känns inte som att det är läge att köra bil idag om vi säger så. Det blir en lugn och fridfull dag det här... som avslutas med Zumba ikväll.

Nä... nu ska jag knäppa på tvn och sjunka ner i soffan... jag kan bli kvar där en stor del av dagen känns det som.

Gomorron

4 grader, klarblå himmel, nästan ingen vind. Lycka!



Idag är dagen Cykelfest. Ska vi ha så tur att det här underbara vädret håller i sig hela dagen?! Isåfall är det helt sanslöst så tur vi har. Det har ju mer eller mindre regnat varje dag i .... ja.... en evighet känns det som :)

Morgonpromenad i sånt här väder är ren och skär Lycka. Det är Energi, Liv, Glädje!



Molly tyckte : Skönt att jag fick tröja på mig, men du får gärna börja leta fram fleece-sockarna åxå.

Hur jag ska få ihop den här dagen med allt som ska göras, det har jag inte nåt klart och tydligt svar på, men jag börjar här och nu med kaffe i alla fall, så får vi se sen hur det landar. 

Ha en härlig dag allihop, och kom ihåg att fylla den med nåt värt!

Gomorron

RSS 2.0