Nä, jag är inte perfekt på något sätt :)

Jag måste rätta mig själv från förra inlägget. Min vän på fb ifrågasatte inte andra människors anledning till att skriva detaljerat om sina vardagsbestyr ... hon undrade varför människor känner att de måste dela allt ifrån godmorgon till godnatt, och varje detalj som händer däremellan.  Vad är det som gör att människor lägger ut detta på fb, var hennes undran.

Tja... varför skriver man ut, som Jag tex gör: Nu har jag tagit morgonpromenad med hundarna. Nu har jag tränat hundarna var för sig. Nu ska jag kamma till mig och åka. Nu blir det kaffe.   Är det för att skryta?  - nä. Är det för att mina vänner ska trycka på Gilla, för att bekräfta allt jag gör? - Nä. Varför skriver jag då?

Ja.. det är väl ett smidigt och för mig, bra sätt att dela vänners vardag. Jag pratar inte gärna i telefon, ringer ytterst sällan till någon. Hälsar nära nog ALdRIG på någon, inte ens mina närmsta vänner. MEN, att skriva på fb och läsa vad mina vänner gör, gör att man känner samhörighet ändå, trots att man inte träffas. En del bor så långt bort att det är inte möjligt att träffas heller, men att då kunna dela vardagstramset, tycker jag personligen känns lite... gulligt :) :) Trivsamt. Det behöver inte hända så världsomfattande grejer, det kan vara kul att dela just det där som händer en vanlig måndag.

Visst kan det vara bra och viktigt att tänka sig för vad man skriver och delar, men det gäller ju inte bara när man skriver om vardagshändelser, kanske tvärt om, viktigare om man delar de djupa tankarna... för att lämna ut sina tankar och funderingar....  det kan ibland kosta.  Så en stunds eftertanke innan man trycker på "sänd" kan vara på sin plats. Men.... om man skriver: Nu ska jag kamma till mig och åka till Robertsfors för att skriva om besökshundar .... Då tror jag inte att jag behöver fundera så länge.... jag publicerar.... även om de flesta skiter fullständigt i vad jag gör på dagarna :) :) : )

Jag önskar alla en bra dag, och jag önskar att alla tar vara på dagen på bästa sätt :)

Gomorron

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0