Vilken underbar dag! :)

Alltså .... jag har haft tur med mina jobb måste jag säga. Alltid. Tänker tillbaka .... ända från början så att säga. När jag var 17, fick jag ett ungdomsjobb som det hette. Jag jobbade på televerket, ute på fält. Dvs, jag klättrade i telefonstolpar, lärde mig skala kabel, och andra saker som jag faktiskt haft nytta av. Ett starkt minne från det jobbet var när min handledare sa till mig, efter en mätning på en stolpe - Det är en Megohms avledning på 1 branch. Jag fattade absolut ingenting , hahahahahahaha, men lärde mig senare vad det betydde.
 
 Jobbet jag fick därnäst, var som personlig assistent åt en kille som gick 6:an i en byaskola. Det jobbet lärde jag mig massor av. Ett starkt minne från DET jobbet, var att jag skulle lära honom att åka skidor.Det var oerhört .... tålamodsprövande .... och jag glömmer det aldrig! Vi skrattade båda två, även om han var så ARG över att han inte kunde svänga med skidorna :)  Sen blev det ett par år på restaurang Trafikbaren i Bygdeå. Där lärde jag mig inte bara restaurang, utan även annat, som jag verkligen haft nytta av. Största minnet därifrån, var nog när DynamitHarry kom för att äta. Det blev ju lite så att när det kom in folk, så gissade man vad de skulle äta. När HAN kom, gissade vi alla att han skulle äta entrecote. Tog han det? - Nej, han tog raggmunkar :)
 
Hmm ... vad kom sedan? Kortare vik här och där, sen fick jag anställning på Snidex i Burträsk, som ytbehandlare. Från början jobbade jag i spacklingen, men rätt snabbt gick jag över till att bli industrilackerare. Det jobbade jag som i 5 år.  Största minnet därifrån, är att jag träffade barnens pappa där :)
 
Gick från industrilackerare till dagmamma, då Pernilla blivit i den åldern att mammaledigheten var slut. Var dagmamma tills Hannah föddes och blev såpass gammal att mammaledigheten var över.  Starkaste minnet från den tiden, var att Pernilla fick sitt smeknamn "Pilla" då. En tjej, som senare blev Pernillas klasskompis, Simone,  kunde inte säga Pernilla .... hon sa Pilla. 
 
Efter dagmammekarriären, pluggade jag. Först på Edelvik Folkhögskola, och sedan på Univeristetet. Pluggade till Socionom. Innan jag ens var färdig, så hade jag kontakt med Soc, eftersom jag skrivit en bok vid det laget. Boken heter "Ska jag våga berätta" . Så , innan jag ens var färdig socionom , hade jag jobberbjudanden. De jobb som fanns lediga var på missbruksgruppen, och där ville jag INTE jobba. Jag tackade nej till flera sådana vikariat, men till slut kände jag att jag inte kunde tacka nej mer, så jag började jobba med missbrukare. Lärde mig MASSOR ... och har så många starka minnen därifrån att jag inte ens kan plocka ut ett från de andra. Mycker misär har jag sett, så kan man säga, men även haft många skratt :)
 
Gick i väggen och slutade på soc. Gick sjukskriven i många år. Skrattade alldeles för lite under dessa år. 
 
Kom ut genom väggen, Hamnade i Bygdsiljum och började jobba på ICA. Därifrån finns många glada minnen!Åh, jag älskade att vara ICA-tant! Saknar det ibland. Saknar kunderna .... skratten .... att fronta hyllor ... fast ... det här med att möta kunderna är det jag saknar mest
 
Efter min ICA-tantperiod jobbade jag på Westmans. Åh som jag älskade det jobbet! Ni VET att jag älskade det jobbet. Klackade runt i mina klackeskor. DET är starkaste minnet. Bland alla andra starka minnen därifrån. 
 
Efter Westmans, blev det då att börja där jag är nu.
 
Wallins Kafferepet. Min dotter och hennes sambos bageri :) 
Det KÄNNS verkligen som att jag nu får jobba med alla möjliga saker, så att jag får in allt möjligt som jag älskar att göra :)  Att få plocka fram alla sina kunskaper ... både kontor, demo - där det handlar om att träffa människor och vara positiv, samt att få finnas i produktionen .... det är helt fantastiskt :) Nu får jag återigen möta kunder ... samtidigt som jag får använda mig av andra kunskaper. 
 
ALLA jobb jag haft, har tillfört mig massor .... Så är det. 
 
Oj .... det här inlägget lixom bara gled iväg. Skulle bara skriva att det varit en underbar dag, och jag har inte ens berättat vad jag gjort idag , hahahahahahahahahahahahaha
 
Jag har varit i Skråmträsk och demat idag, och det har varit Kul :) Det är ALLTID kul att dema :)
 
Nu är det Fredagkväll. Klockan är snart 20 .... har inte ätit middag än, för när jag kom hem kring 17.30 så var jag ute med hundarna, sen satt jag framför tvn en stund, och hips vips är vi här :)    Ha en fantastiskt trevlig fredagkväll hörru!!!! 
 
Tjing så länge :)

Fredagmorgon sista dagen i Januari

I morse sov jag 3 timmar längre än jag gjort tidigare i veckan :)  jag vaknade 6.45 och kände mig både pigg och glad. Det är skönt att känna så när man vaknar!
 
Står vid datorn och dricker kaffe ..... hundarna sover, i vanlig ordning. På kvällsrundan igår var det -20 och Molly var inte glad. Nu är det bara -10 :)
 
Idag ska jag dema på Handlarn i Skråmträsk. Det ska bli kul :) Tanken är att jag ska vara där mellan 12 och 17, så jag hoppas att det kommer in folk hela tiden ;)
 
Den här helgen kan väl inget gå fel? Jag menar, med fulladdat batteri SKA bilen tamigfan starta på söndag, så att jag kommer mig på ridhuset med hundarna !!!!   DET ser jag fram emot :)    Ser faktiskt fram emot att träffa på hon som jag tycker mest synd om, ni vet, som jag var ledsen och arg på häromkvällen .... eftersom vi bor dörr i dörr, så lär vi ju råka på varandra inom kort.  Har svårt att tro att hon kommer att le lika stort som hon brukar. JAG kommer definitivt inte att göra det i alla fall. Vi brukar ju småprata ibland, men nästa gång vi träffas, har jag helt andra frågor att ställa. 
 
Kaffet smakar fantastiskt förresten! Hämtade fram en ny paket när jag skulle koka..... och jag har väl typ 10 pkt kvar. Har alltså Bytt mig till alla paket kaffe jag har, och kommer inte att behöva köpa kaffe på ..... väldigt länge :)
 
Vet ni, i morgon är det februari. Redan!  Kom ihåg att fylla den här dagen med nåt värt, för hur gärna man än vill att det ska bli vår, så gäller det att njuta av Alla dagar fram tills dess åxå, annars spills en massa tid bort. 
 
Gomorron!

Trött, frusen, men inte ledsen

Nä, jag är inte ledsen längre. Det var jag igårkväll. Den känslan har bytts ut mot nåt som mest liknar .... tja ... inte ilska .... mer bara - tycka synd om. Tycker synd om henne alltså. Inte mig själv. 
 
Efter jobbet åkte jag förbi El å Diesel där de kollade upp batteriet. Jag ska ladda batteriet hela dagen, vilket jag håller på med. Ska åka tillbaka och mäta upp det igen i morgon, om jag hinner. Annars får det bli på måndag. 
 
När jag kom hem, tog jag ut hundarna på en härlig promenad på isen
snacka om att själen får tanka kraft! 
 
Hundarna har fått tugga på strupar, själv är jag frusen och trött. Ska sjunka ner i soffan. Somnar jag så somnar jag.  
 
Tjing så länge

Torsdag morgon

Igårkväll gick jag och la mig kl 20.00  Kl 22.35 vaknade jag första gången, sen kl 2.20, men i övrigt har jag sovit. Trött idag ändå. Ska bli skönt att inte måsta upp den här tiden i morgon faktiskt. I morgon ska jag vara i Skråmträsk och dema :)  Det ska bli kul!
 
Idag efter jobbet, ska jag åka förbi på El å Diesel så att de kollar bilbatteriet. Igårkväll, när jag laddat batteriet, och haft i motorvärmaren, då startade den. Man ska ju inte behöva ladda batteriet varje dag känns det som. Då är det nåt som är fel. 
 
Varit ute med hundarna, även om det finns de som hellre slipper 
 
Det blev inget morgonkaffe idag. Jag var helt enkelt inte kaffesugen. Nu är det strax dags att åka iväg. Ha en bra dag, och fyll den med nåt värt!
 
Gomorron

Va????

HAR DU NÅT OTALT MED MIG, ,KONTAKTA MIG!!!!!

Inte idag heller !

Blev det som man tänkt alltså  .... fniss. 
 
Kom ner till bilen i morse, slet ur motorvärmarsladden som jag satte in igårkväll, in på höger sida ni vet, varmt och skönt i bilen, backa ut, gå runt, in i bilen, vrida på nyckeln. Nähäpp
 
Nämän. In igen ..... vänta på bussen. 05.58 går en buss. Kul, när man börjar 05.45? - NOT!  Nu hade jag, som vanligt TUR SOM EN TOK, för Jeanette, som jobbar natt i veckan och brukar sluta 6.45, när jag börjar (det måste ju alltid vara någon där, så vi lixom byter av varandra på bygget) hon jobbar idag och i morgon till 06.45, så hon lugnade mig när jag ringde i panik i morse. Phu! DET var skönt i alla fall, att hon slapp jobba över för att jag var sen. 
 
På jobbet gick det bra, förstörde väl inte alltför mycket hoppas jag .... fniss. När jag jobbar det här passet, och åker buss, så tar jag bussen hem som går 10.20 från stan. ca 10.28 är den på storvägen ca 500 m från jobbet. Med detta i åtanke höll jag koll på klockan när den började närma sig 10.20  Måste ju hinna byta om och gå, tar 5 minuter att gå ....  bara att räkna baklänges alltså. 
 
Nu är det såhär att vi har tre klockor på jobbet. Ingen visar samma tid. Jag hade hållit koll på den som visade mest fel av alla, och när jag insåg det, var det bara att lägga på ett kol. Dra ner vintermössan över skallen, på med skor, jacka, halsduk och vantar, sen börja SKENA ut mot storvägen. Ni vet hur det stramar i benhinnorna när man går snabbare än man egentligen KAN. Så kändes det. Jag gick allt va benen höll!  
 
När jag kom fram till storvägen, såg jag ju att det kom trafik i en lång kö från vänster, och jag som måste över vägen .... kollar till höger, och japp, där kommer bussen. Jag gjorde ett snabbt överslag - och SPRANG som, en dåre över vägen.   :)  Ingen blev irriterad, inte såpass att de kastade sig på tutan i alla fall :)    Som sagt, Tur som en Tok :)
 
Kom hem från jobbet, satte i batteriladdaren på min plåt ....... kompis.   Tog ut alla hundarna på en 30 minuters härlig promenad, hem, åt lite uppvärmd grönsakssoppa, fipplade lite, sen tog jag ut Kelly på en solorunda på isen i en timme. Helt underbart! 
 
Paddy fick en kortare solorunda inne i byn, Molly och Milo fick en stund ute på gården. Nu, vid 14-tiden, blev det helt makalöst vackert väder. Solen skiner så jag blir faktiskt bländad :)  Nu ska jag snart ta Molly och Milo en stund på isen, för de behöver röra sig de åxå, och nu är det SKÖNT ute :) I morse var det -24. Nu är det -9 och strålande sol. Underbart!
 
Då man stiger upp 03.45, så känns det som att en hel dag har gått, nu när klockan är 14.15, och ändå är halva dagen kvar :) :)   Känns stabilt just NU, men det finns mycket som hinner gå åt helvete innan det blir kväll, hahahahahaha. 
 
Ha en bra eftermiddag :)
 
Tjing så länge

Gallfeber

Undra varför det heter just Gallfeber, när ilska ska beskrivas :)
 
I alla fall, så tror jag att det var just gallfeber jag lockade fram hos ett gäng rabiata hundägare igårkväll. Jag deltar ju, som ni vet, i ett flertal hundforum, och där kan tålamodet verkligen sättas på prov. Det finns en grupp besserwissrar som alltid klankar ner på andra och deras sätt att jobba med sina hundar. De ifrågasätter precis ALLT, och är det någon stackare som ställer en fråga för att få hjälp, så ser den här gruppen till att den människan ska känna sig så tillplattad som möjligt. Riktigt tråkigt!  Igårkväll kände jag att måttet var rågat, då jag deltog i en tråd som handlade om en hund som är bortsprungen. Maken till att klanka ner på hundägaren, har jag aldrig varit med om. Till slut ifrågasatte jag varför den här gruppen alltid tycker likadant, när det är något negativt. Har de inga individuella åsikter, utan när den ena i gruppen börjar, så hakar de andra på och tycker exakt likadant. Det blir så pinsamt att det Alltid är så när de bestämt sig för att trycka ner någon stackare som de anser är dåliga på hund. 
 
Just hundvärlden är ofta extrem i det här fallet. Eller, är det kanske så inom kattvärlden åxå? Eller andra djur? Att det ska klankas så fruktansvärt på andra ägare?  Varför inte hjälpas åt  istället?   Men då kommer nästa bekymmer. En del spyr så mycket galla över den som väljer att köpa blandras, och därmed stödja den aveln. För att inte tala om ifall man köpt en fd gatuhund. Då är man både ansvarslös och dum i huvudet. 
 
Äh, gick ur det där forumet nu på morgonen. Känner att jag mest blir irriterad på gruppen besserwissrar, och det ger mindre att vara med då. Har tagit mycket skit där pga varifrån jag köpt mina hundar, men har varit med i många trådar mer eller mindre i syfte att ta andra i försvar när "gruppen" gått igång. Nu får det vara nog. 
 
Nä, klockan går, bäst att väcka hundarna och gå ut. Ha en bra dag !
 
Gomorron

20 grader Kallt

Det är namnet på en cd-skiva som barnens pappa och hans ena band spelat in, det är åxå den temperatur vi har nu här i Ursviken. Det blev lixom tvärkallt igen. 
 
Att promenera och träna hundarna var för sig känns så oerhört viktigt och givande. Så även idag. En promenad med Paddy i skogen blev det
 
 
Efter det var jag ute och tränade med Kelly på gården. Jag ska träna lite mer avancerad inkallning, och det känns jättekul :)  All träning med hundarna känns förresten jättekul :)
 
Till middag blev det en simpel grönsakssoppa .... jag var frusen, och det passade perfekt. Nu har jag suttit i soffan med hundarna och kollat på tv några timmar, nu ska vi gå på kvällsrunda, klappa om plåtkompisen, och sen är det sängen som gäller. 
 
Hoppas du haft en bra dag, att du fyllt den med nåt värt, att du vågar säga din åsikt, och inte bara kopiera andras, men när det gäller negativa åsikter, måste ni kanske vara i grupp. Du som ska vara vaken länge, hoppas att   du får en fortsatt bra kväll :)
 
Gokväll

Snabbt och smidigt??

I morse blev det svettigt innan jag var på jobbet. Inte för att plåtkompisen trilskades, men jag hittade inte bilnycklarna när jag skulle iväg. Va fasen .... jag brukar alltid lägga nycklarna på en hylla i hallen, men de LÅG inte där. Ok .... försökte tänka samtidigt som jag vände upp och ner på hela lägenheten. Hann få upp lite puls då jag insåg att jag blir sen till jobbet om inte nycklarna kommer fram ÖGONABÖJ. De kom inte fram ändå. Då slog mig en tanke om att jag måste glömt kvar dem i bilen. - självklart måste det vara så. 
 
Tog trappen i några få kliv, joggade bort till bilen, slet ur motorvärmarsladden, upp med höger framdör, hiva mig in för att öppna förardörren, backa ut, slänga igen högerdörren, sprang runt bilen, kastade mig in ..... nä .... inte fanns det någon nyckel där inte. 
 
Ut, småsprang tillbaka, försökte springa i trappan utan att bli fullständigt genomsvettig .... upp med dörren, in i lgh ..... VAR FAN HAR JAG NYCKELN ???!!!!!
 
- host. 
- harkel
 
javisst ja .... jag hade ju varit så fin att jag tog handväska igår när jag åkte till Umeå. Det är sällan jag använder väska .... det är så sällan så jag hade hunnit glömma, att det var i väskan jag tryckte ner nyckeln när jag kom hem igårkväll. 
 
JÄRNET nerför trapporna, toksprang bort till bilen, in från höger, öppna förardörren, backa ut, kasta igen höger dörr, springa runt bilen, kastade mig in ..... Nu jävlar vill det till att du är med mig kompis, annars är jag rökt!
 
Min plåtkompis mullrade igång direkt :)
 
Efter jobbet svängde jag ner på stan. Min tanke var att köpa bläck till skrivaren. Tidigare har jag alltid beställt på nätet, men tänkte att jag slipper ju fraktavgiften om jag köper på stan .... hade varit in på Clas olsons sida och sett att de säljer bläck till min skrivare. 
 
Nu är det bara så att deras hemsida inte är helt uppdaterad. De har precis sålt ut det lagret.   Det var ju jädrigt snopet.   Det var bara att styra kosan hemåt igen. Utan bläckpatron. Han som hjälpte mig, visade dock några nya skrivare, med kampanjpris och allt. Jag blev faktiskt glad när Pernilla ringde från jobbet precis när han var inne på att visa den tredje skrivaren .... - jag måste ta det här samtalet, men tack för hjälpen, sa jag och tog samtalet :)
 
Nämän, då tar jag väl och beställer på nätet då. Som sagt ... jag vill ju få göra de där tavlorna som jag pratat om ett tag nu :)
 
Varit ute med hundarna, ätit lunch. Ska ta ut Paddy på solowalkabout, sen även Kelly. De andra sommarhundarna får väl vara inomhus och tryna :)
 
God lunch i alla fall :)
 
Tjing så länge!

Mummel mummel

4.30 och jag har druckit upp kaffet. Hur trögt det än känns, så är det dags att ta en morgonrunda nu. -Hör ni det vovvarna, det är dags att vakna nu! 
Inga reaktioner på det :)
 
Glömde ju visa vad jag lagade för gott häromdagen - en gryta med qournbitar, morot, lök, vitlök, paprika, färsk ingefära och rättika, kryddad med spiskummin och curry. En skvätt grädde på det  :)
 
 
 
Nä, klockan går, bäst gå ut. 
 
Gomorron

Om att förstå andras känslor!

Nu har jag varit i Umeå och magnetröntgat handen. Känns helt sjukt att köra 30 mil för att röntga en hand, men det är som det är.   Efter jobbet skulle jag ju sova en stund, för att överhuvudtaget orka köra både dit och hem, men jag kunde aldrig somna. Jag frös som en idiot, så det gick bara inte. Jag drog på mig två täcken, men jag frös ändå. Jag frös lixom inifrån. Till slut var det bara att kliva upp och ta en varm dusch. 
 
När det var dags att åka, packade jag in hundarna i bilen. Självklart skulle de få följa med :)   Allt var frid och fröjd ända tills jag hade ett par mil kvar till Umeå. då kändes det som att jag fick obalans i däcken.....  
- men vad är det NU då, kompis?
- Det fortsatte, och efter ytterligare en mil så blev det nåt jävla oljud UNDER bilen. Han hurvades och lät illa .... Jag kände i fötterna hur det lixom "durrade"
- Nää .... Kom igen nu! Vi är Snaaart framme!!! Ge INTE upp NU!!!!!    Jag hann i skallen göra en snabb plan B. Plan B innebar att lifta in till lassa, ha med hundarna på röntgen, och sen ta alla hundarna på bussen hem :)  Men, det var en plan jag inte gärna ville sätta i verket. 
 
Jag lyckades peppa bilen att faktiskt rulla ända fram på lassa :)  När jag skulle parkera, upptäckte jag att motorvärmarstolpe ingick i priset! BRA DÄR!!  Glad över det, då min lille plåt-kompis är lite känslig för kyla, checkade jag in med betalkortet, satte i motorvärmarkabeln, lyssnade så att kupévärmaren startade åxå, sa till hundarna, som jag alltid gör när jag går - matte kommer. 
 
Jag var tidig, men fick komma in direkt på magnetröntgen. På mage, med armarna i helt onaturliga vinklar blev jag inrullad i röntgentrumman. Det där med att jag fick både öronproppar och hörselkåpor på mig, det förstod jag rätt snabbt att det var befogat. 
 
25 minuter senare, kom Agneta som hon heter, och tryckte på knappen så att jag fick komma ut. TACK Agneta. Båda armarna var bortdomnade, nacken var helt väck, och jag var spyless ... fniss
 
Bytte till mina egna kläder på 1 ynka minut, halvsprang nedför trappan och iväg över parkeringen. Ryckte ur motorvärmarsladden, kröp in från höger sida (japp, har inte fixat det där än)  Då ringer telefonen. 
Det var Agneta, från Magnetröntgen. 
- Hej Maria, du glömde ditt kort i säkerhetsfacket här uppe på röntgen. 
- Jag kommer. 
 
Ut ur bilen - Matte kommer  - järnet upp på röntgen igen, hämta kortet, järnet nerför trappan och ut, över parkeringen, in från höger sida - HEJ vovvarna :)
 
Nu kom tankarna ifatt mig om att bilen inte låtit helt hundra, de senaste två milen. Jag bad en stilla bön när jag startade ...... både att den skulle starta, och att HAN (jo, från och med nu så är det en HAN)  skulle rulla hela vägen hem, utan gnäll. 
 
Rullade ut från parkeringen .... rullade iväg från området ... höll nästan andan. Tyst. AHHHHHH :)   Klappade honom på instumentbrädan :) - MIN kompis :)  - Nu åker vi hem :)
 
När jag kört nån mil, och det fortfarande var tyst, började jag slappna av något.   DÅ slog mig tanken helt plötsligt - Jag checkade aldrig ut med kortet när jag lämnade parkeringen !!!!
 
In på närmsta parkering, fram med biljetten, och som jag misstänkte så fanns ett telefonnummer där. PHU !!! Jag kunde checka ut via telefon !!!!    (En spontan tanke: Man kan alltså checka in med kortet när man är på stan, ringa efter en timme och säga att man glömt checka ut, och sen stå kvar ett par timmar till)  Nu blir det aldrig aktuellt för mig att göra så, när jag aldrig orkar vara på stan så länge :)
 
Jag har, som jag alltid haft, TUR SOM EN TOK !!!!! Bilen rullade hela vägen hem, även om han skorrar lite , eller rättare sagt kluckar, när jag bromsar. Min analys är, nu när jag lärt mig att förstå hans känslor, att han ÄR känslig. Han gillar inte kyla .... MÅSTE få ha motorvärmare MINST 3 timmar när det är -6 grader ..... längre när det är kallare. Han VILL inte åka så långt. Hans skorrande och hurvande på vägen till Umeå, var Hans sätt att säga: Det här är för långt bort!   Att han kluckade när jag bromsade, på vägen hem, var nog för att HAN VILLE HEM!!!
 
Jag förstår hans känslor nu. Jag har lärt mig. 
 
När jag tar hundarna på kvällspinket, ska jag gå till honom, klappa honom på plåten, stoppa i motorvärmarkabeln och säga gonatt. 
 
NU ska jag sjunka ner i soffan med hundarna en stund, innan det är dags för kvällspink och klappa plåtkompisen. Upp 3.45 i morrn. Inte värt vara uppe så sent alltså. 
 
Gokväll 
 
 
 

En ny vecka :)

Måndag igen :)   Jag trodde faktiskt inte riktigt att det var sant när väckaren ringde 3.45 i morse. Det var lite småtungt att få benen över sängkanten, men när man väl är uppe är det ju lugnt. Även fast hundarna vill ligga kvar under täcket och snarka :)
 
Nu efter jobbet, har jag varit ute på isen en dryg timme med hundarna. Ingen sol idag, men härligt ändå !   Nu ska jag lägga mig och sova en stund, för jag ska ju åka till Umeå och röntga handen. Ska vara där 17.50  Ska försöka få tag på en bläckpatron till skrivaren åxå, så att jag kan göra de där tavlorna som jag pratat om några dagar nu :)
 
Nä, nu sover jag en stund :)
 
Goddagens
 

Heart of Gold!

Lugn kväll här i paradiset. Åtminstone tills för en stund sedan. Då ringde jag nämligen en vän, Han heter Per. .....
 
Per fyllde 50 år för några dagar sedan. Igår hade han en fest. Inte en liten fest heller. Det var halliballo hela kvällen. 
 
Istället för kuvertavgift el dyl, så hade han en insamling till Cancerfonden. Den gav (hittills) 7500 kr. som han anonymt tänkt skänka till Cancerfonden. 
 
Jag är STOLT över att vara din vän Per Nilsson!!!!!
 
I övrigt behöver jag inte skriva mer känner jag. 
 
Gokväll. 

Har nog lärt känna dig nu!

Jobbat klart och varit ute med hundarna. 
 
Jag har nog lärt känna min bil nu, efter 1.5 år.   Det FUNKAR inte att bara ha i motorvärmaren i 2 timmar, inte ens om det är milda -6.  Det var därför den inte startade i morse. Jag har lärt mig det nu, så jag tänker aldrig utsätta den för det mer.  Nu håller jag på med nästa utredning - Är det timern eller sladden det är fel på?  När jag använt mig av timern till motorvärmaren, har säkringen i stolpen gått. Nu gör jag en utredning om vad som är felet. :)  I morrn bitti måste det bara funka, för jag ska jobba 5.45 -9.45 till veckan. Känns inte som att man har så stora marginaler, särskilt då motorvärmaren måste sitta i MINST 3 timmar, och det känns onödigt att ha den igång hela natten.  Alternativet, om det är timern som är trasig ..... är att jag sätter i motorvärmaren ikväll när jag går kvällsrundan med hundarna, men väntar med att starta kupévärmaren tills i morgon bitti då vi tar morgonrundan. 
 
Utredningen fortsätter under kvällen :)
 
Hann ut med Paddy på en ensam träningstur innan jag åkte till jobbet, men det är ju inte Den sortens träning jag hade tänkt mig med honom. En sån här gång är det tur att en vecka går fort :)
 
Nu ska jag börja klura på middagen :)
 
Tjing så länge :)

Nähäpp!

Det blev inte riktigt som jag tänkt mig .... idag heller .... fniss
 
Jag klev upp halv 8 i morse, för att sätta i motorvärmaren i bilen. Hundträning på ridhuset 10-12 ni vet.  Morgonkaffe, morgonpromenad, frukost, packa hundträningsväskan, klä på hundarna, packa in allt i bilen. Startar den? - NEJ !
 
Lasta ut hundarna, ta hundträningsväskan och hundarna och gå upp igen. Snopet! 
 
Jag får alltså ta bussen till jobbet idag. Ska låta motorvärmaren sitta i, sen blir det väl att ladda batteriet och hoppas på det bästa. Jag ska ju till Umeå i morgon afton, har tid 17.50 på Magnetröntgen. Måtte bilen ha piggnat till innan dess.
 
Nämän .... jag tar väl ut hundarna var för sig en stund då. Hinner åtminstone med Paddy och en till innan bussen går. Om en plan spricker, får man helt enkelt göra en Ny :)
 
.Förhoppningsvis tar jag mig till ridhuset NÄSTA söndag.
 
Tjing så länge

Fniss

Kan inte annat än fnissa ...... det går ju inte alltid som planerat precis :)
 
Efter  morgonkaffet, en helt underbar promenad med hundarna på isen
 
Efter det, skulle jag ju skapa de tavlor jag ska ha ovanför soffan. Jag skrev i Word, den text jag ska ha, kånkade fram skrivaren och kopplade in den .... allt såg bra ut till en början ... .MEN, när jag skulle skriva ut, upptäckte jag att det var slut svart bläck i skrivaren !  Det var bara att plocka ihop, och ställa bort skrivaren igen. Jag får bege mig in till stan och köpa en bläckpatron helt enkelt :)  Kanske i morgon?! :)
 
Till middag blev det jättegod vegetarisk ostfylld schnitzel och en sallad. Sjukt gott!
Det blev efterrätt åxå .... blåbärspaj gjord på mandelmjöl, med hemgjord vaniljvisp :)  Smaskens :)
 
Förutom att äta gott och umgåtts med hundarna, har jag även haft en härlig spakväll :)
 
Sagt det förut .... säger det igen - Jag fick det Bäst! :)
 
Nu börjar det vara dags att knyta ihop den här dagen. Jo, jag är så himla pigg och sprudlande även ikväll, så det kan bli tufft att somna ....   Det är nog mycket som spelar in, att jag känner mig så pigg. Gissar att det som har störst betydelse är att Meniére har gått hem till sig och tagit all packning med sig. Det är en stor skillnad att få ta en promenad utan att varje steg känna att det inte står rätt till i trycket i skallen. STOR skillnad. Både på promenaden, och på Livsglädjen. 
 
Lyssnar på Spotify ..... njuter av kvällen .... ska ta ut hundarna på kvällspinket strax .   Hoppas att Du åxå kunnat fylla din dag med värda grejer!
 
Gokväll

Skapande Lördag :)

En Ljus, underbar dag har börjat :)   Jag tog sovmorgon i morse åxå, tyckte det var desamma att passa på, dessutom var jag ju uppe ovanligt länge igår :)  Jag var så pigg och sprudlande så jag kunde knappt gå isäng :) Det är så himla underbart när det känns så! 
 
Idag ska jag skapa :)    Jag ska inte bara skapa mig en härlig dag, utan även skapa saker jag ska sätta på väggen, ovanför soffan :)   Om allt går som det ska, kommer jag att fota senare idag och visa :)   Jag tror att det kommer att bli superbra!
 
Står och dricker mitt morgonkaffe ..... hundarna har ingen brådska att gå ut, vi var ju ute såpass sent igår. När jag druckit upp kaffet ska vi gå ut på isen en sväng tänkte jag :) Det är en lyckokänsla att få se dem springa runt och rejsa, och en lyckokänsla att de går bakom mig på skoterspåret om jag ber dem. Eller, allt med hundarna är lyckokänsla :)
 
Nä, nu ska jag ögna igenom Norran och Aftonbladet innan det är dags att gå ut. Ha en underbar Lördag, och gör nåt ni blir glada över idag, något ni kan plocka fram ur minnesbanken längre fram, och tänka: Gud va bra att jag gjorde det där :)
 
Gomorron

Knaprat Lyckopiller

Idag har jag fullkomligt VRÄKT i mig lyckopiller !!!!  Kolla bara: 
 
 
Å Gud vilken UNDERBAR dag !!!!  
 
Jag blev så himla glad när jag hittade skoterspår på isen :)   Jag var ju inte säker på hur det funkar här i Ursviken, med isens tjocklek osv. Jag menar, det är ju inte som sjön i Bgm eller Btk. Här snackar vi Hav, och jag kände mig osäker på om jag skulle våga mig ut. Vet inte av några skoterleder heller .... så där hann jag känna saknad av Bgm .... de underbara skoterlederna !!!! MEN, jag blev så överlycklig idag när jag upptäckte de här skoterspåren :) Jag och hundarna var ute i en dryg timme och bara ..... NJÖT :)  AAHHHH !!!!!!  Livsandarna kör boggie woggie inuti :)  och det spritter i benen !!!! :)
 
Jag åkte iväg och handlade, hittade precis det jag ville ha :)  Unnade mig inte bara trasslet till skurmoppen, tog ett skaft åxå, det kostade bara 15 kr :)  
 
Jag hade beställt ett nytt tanklock på El o Diesel, och det hade kommit, så jag åkte dit. Tyvärr passade det inte, så han beställde ytterligare ett. Hoppas att DET passar! Det får vi veta om ca två veckor. 
 
Förutom att ha varit ute på isen, tränat hundar och handlat, så har jag tvättat och manglat :)  Det blir en dusch innan sängen ikväll, att få lägga sig nyduschad i nymanglade sängkläder ..... det är förbanne mig nåt som alla borde få uppleva :) :) :) 
 
Till middag blev det vetetarisk lasagne. Dessutom bytte jag ut pastan mot aubergine .... å gud så gott det blev!
 
Jag HADE tänkt göra nån sorts blåbärsefterrätt .... men jag orkade inte ... jag var för mätt :)     Nu ska jag ta ut hundarna, sedan duscha och möjligtvis se film innan jag skuttar isäng :)    Skuttar är rätta ordet, för jädrar anåda va pigg och glad jag känner mig :) :) :)     
 
Gokväll

Nej, jag Ska inte sluta!!

Fredag morgon. Jag är ledig idag :)  Tog sovmorgon till 8.30, gick sedan ut med hundarna. Jag hade hoppats att det skulle vara lika milt som igår, men det var det inte. -15 och hundarna ville in direkt vi kom ut. De är känsligare än vanligt, och det beror nog på det jag skrivit tidigare - det har varit så milt att de inte fått nån vinterpäls. De har alltså sommarkläderna bara, och då förstår jag att de fryser, även om jag tar på dem täcke. Nåja, få se vad som händer fram på dagen, om det kan mildras lite då. 
 
Jag var i alla fall förbi bilen och satte i motorvärmaren.  Jag ska åka iväg på nån större affär för att handla tänkte jag. Det mesta köper jag ju här på Konsum i Ursviken, men jag skulle vilja kolla i en affär som har större vegetarisk variation, och större grönsaksutbud. Ska även unna mig en ny skurmopp. Inte skaftet, utan bara själva trasslet längst ut. 
 
Jag ska inte sluta  med vegetarisk mat efter den här veckan. Jag har ju knappt hunnit prova nånting, och det jag provat har varit så himla gott! Mycket godare än jag trodde faktiskt.  Dessutom är det både spännande och intressant att fippla med nya maträtter. Mat är hur kul som helst :)   Inte bara att hålla på med, utan även att få lägga upp snyggt och njuta med ögat innan man börjar äta. 
 
Jag och hundarna är verkligen varandras motsatser där, fniss. Herregud, man kan tro att jag svälter dem, för när de äter så tar det inte många sekunder innan skålarna är tomma. När de åt torrfoder tog det lite längre tid, men med färskfoder äter till och med Gullefjun upp på max 3 sekunder. Det där med att äta med ögat är inget de köper :)
 
Blå himmel ute .... så himla vackert!  
 
Jag ska gå ner och boka tvättstugan, sedan blir det städning.  
 
Ha en Bra dag, fyll den med värda grejer och kom ihåg att alla känslor är tillåtna. Att hålla inne ilska och besvikelse bara för att någon annan tycker att det är jobbigt att bemöta de känslorna, är inte rätt. Vräk ut ilskan, Gråt ut besvikelsen, så känns det bättre sen. MYCKET bättre. När allt det där är ute, kan man fylla sitt inuti med glädje igen, inte bara en liten gnutta, utan hela sitt inuti. 
 
Mitt inuti är fyllt med Bara Glädje nu ! :)
 
Gomorron

Kraft och MOD att förändras.

En bra dag håller på att ta slut, och jag tar helg nu :)   Jag är ledig i morgon och på lördag, för att jobba på söndag igen. 
 
Tänker på det här med att faktiskt klara av att ändra sig. Att ha kraft och mod nog att förändra sitt liv, vare sig det gäller att gå ner i vikt, sluta röka, sluta snusa, sluta missbruka ..... att sluta med ett beteende man mår dåligt av. En del klarar av det. Vissa slutar med beteenden de haft under många år, som kostat dem oerhört, och inte bara DEM, utan även deras anhöriga. 
 
Under många år har jag gråtit tårar av förtvivlan, men de senaste åren har samma person fått mig att gråta - av glädje. Senast idag. 
 
Jag är så stolt. Så oerhört Stolt och glad över att Du gjort den resa du gjort. Det vet du. Älskade lillebror!
 
Dagens middag blev vegbullar med blomkålsmos :)
Ett som är stensäkert - man behöver inte vara vegetarian för att tycka om vegetarisk mat! Supergott!
 
Nu är det dags att ta kvällsrundan med hundarna här, och sedan krypa isäng. Ser fram emot en dag med mildare väder även i morgon, då jag planerar en längre walkabout med hundarna :)  
 
Hoppas du haft en bra dag, och att du fyllt den med nåt värt, och att du gjorde bra val. Själv valde jag Glädje :)
 
Gokväll

Milda makter

Jo, jag tror faktiskt att telefonen uppdaterat väderleksrapporten, fniss ..... det är milt idag, bara -6  Superhärligt, då kan man äntligen ta en promenad värd namnet, med hundarna. Det ser jag fram emot. Vad jag ÅXÅ ser fram emot, är att åka på ridhuset och träna hund på söndag!!! :) :)  Hoppas att det är såhär milt då åxå, då kan jag ha alla hundar med mig, så de får en stund var där inne. 
 
http://smhundtjanst.wordpress.com/2013/12/02/lucka-2-sa-lyckas-du-med-inkallningen/
 
Inkallning ska jag jobba med. :)
 
Nä, nu har jag druckit mina tre koppar, nu ska jag väcka hundarna och gå ut :)
 
Gomorron
 

Äntligen!!!!!!

Fick en kommentar på ett tidigare inlägg, och den är så klockren så jag blir helt tårögd. Det är underbart att se, att någon verkligen FÖRSTÅR vad man försöker beskriva i text! Kommentaren är:
"Jag får en känsla av att du och jag tänker väldigt lika om just detta. En tanke jag får är att jag inte kan förlåta när jag upptäcker att den jag trodde var ärlig mot mig visar sig vara förjävlig. Jag vill ha äkthet i vänskap och det behöver inte betyda att man tycker lika om saker men att förtroenden hålls och att man får respekt för sin person. Men att få en kniv i ryggen är bland det värsta som kan hända. Speciellt när man anförtrott en "vän" svåra saker och tankar och som sen dömer ut mig för det bakom min rygg. De faller bort. Jag är en svår person att förstå sig på ibland men jag försöker vara jag hela vägen. Men det orkar inte vissa människor med. Jag är inte glättig och ytlig och jag försöker åtminstone inte låtsas vara en sån person för man kan inte vara någon annan än den man är. Varför ska inte det då räcka ? Lång kommentar men ibland väcks tankarna..."
 
Med betoning på: "En tanke jag får är att jag inte kan förlåta när jag upptäcker att den jag trodde var ärlig mot mig visar sig vara förjävlig. "
 
Sånt har jag jätesvårt att smälta och gå vidare från, som ni nog alla märkt. Att bli kallad lögnare osv. Det kan jag ta, jag förstår att det bara ligger i den andra människans självkänsla .... men .... att upptäcka att den man trodde var ärlig mot mig, visar sig vara förjävlig ...... det gör mer ont. Det gör ont ända in i själen. 
 
Kvällsrutiner här, och det känns ändå positivt ikväll, med tanke på att jag fått hem både Hannah och bilen :)
 
Gokväll 
 

GRATTIS LILLEBROR !!!!!!!

Hämtade Hannah och Robban på flyget efter deras 3 veckor i varma Mexiko. De blev genast frusna när de klev av planet kan jag säga. Brunbrända och snygga, med massor av härliga semesterminnen att delge :)   De skjutsade mig upp på verkstan så att jag fick hämta min lilla bil :) Blev lite mer omfattande, och lite dyrare än jag först trodde .... MEN - bilen är tillbaka här hemma på parkeringen, och den fungerar !!!!!  :)
 
Jag ÄR så stolt över min lillebror!!! Idag körde han upp för lastbilskortet, och klarade det med bravur! Det finns INGET du INTE kan fixa lillebror! Du är HUR duktig som helst, och har tagit revanch på livet, och på alla som genom alla år har misstrott dig! DU är BRA !!!!!
 
Till middag blev det soppa med quornbitar, dvs vegetarisk köttsoppa. Gud så gott!
DEN grejen med quorn skulle falla Hannah i smaken, som hatar "gnekigt" kött :)
 
Nä, det här inlägget var bara lite helt apropå, så jag säger inte gokväll än ... nu fortsätter tv-programmet. 
Tjing så länge :)

uppdaterat

När jag kom ut med hundarna i morse, insåg jag direkt att det inte var några milda -13. Telefonens väderleksrapport hade inte uppdaterat, och när den gjort DET, visade det sig vara -24. Det var skillnad det :)
 
Nu har jag jobbat klart och varit ute med hundarna en kort sväng. -20 nu och strålande vackert! 
Om nån timme ska jag ta bussen in till stan, gå upp till Hannah och Robban, och hämta deras bil, för att sen åka och hämta dem på flyget :)  
 
Få se om jag till och med får hämta bilen från verkstan när vi kommer från flyget. Det vore ju toppen!
 
Nä, nu ska jag fippla lite innan det är dags att åka igen. 
 
Tjing så länge

Stadig morgon

Onsdag morgon och jag känner mig stadig :)  Sköna känsla!  Hundarna ligger helt orörliga i sängen ännu, det är inte dags för dem att kliva upp ännu helt enkelt. 
 
För idag hoppas jag att bilen är redo att hämtas när jag slutar jobba :)  Ska bli skönt att få hem den, fungerandes. Hoppas åxå att det inte blir dyrare än vad som är sagt. 
 
Nu har jag bott här i mitt lilla söta paradis i 8 månader. Vilka fantastiska 8 månader det har varit! Det är alltså 8 månader sedan jag ramlade från den där stolen, och på måndag ska jag in till Umeå och magnetröntga handen. Ska bli ytterst intressant att höra vad det är som är tokigt, eftersom jag fortfarande har ont. Inte hela tiden, men när jag anstränger handen så får jag ont. Nåja, gåtan är väl på väg att lösas förhoppningsvis :)
 
-13 visar tempmätaren. Inte så kallt, men inte så milt som jag trodde att det skulle bli. Ett tag såg det ju ut som att det skulle hamna på några få minusgrader bara. Nåja, 13 är inte så många, så det ska nog gå bra det åxå :)
 
Nä, nu är det nog dags att börja paddla ändå, klockan går rätt så snabbt såhär på morgonskvisten :)
 
Ha en bra dag, och fyll den med nåt värt!
 

Kasta inte sten i glashus

Stunden är kommen att gå isäng. Bilen står på verkstan, Pernilla och Matte hjälpte mig att bogsera dit den. Tack snälla ni!!!!  Hannah och Robban sitter på flyget i detta nu, på väg hem till Sverige, efter att ha varit i Mexiko i 3 veckor. Välkomna hem :)
 
Dagen har ju varit rätt lugn, men jag är ändå trött, och glad över att dagen är slut så man kan gå isäng. I morgon är en ny dag, och då är jag fit for fight igen :)   Hoppas att jag kan ta bussen in till stan och hämta bilen efter jobbet :)  Sen ska jag åka till flyget och hämta Hannah och Robban när de anländer till Sverige :)
 
Sanning...... 
 
Ska man framhålla sig själv att vara ärlig .... dvs ... Vill man uppfattas som ärlig .... så måste man VARA ärlig. Tänker ett varv igen. Jag vet att jag ständigt återkommer till det här med ärlighet ... men det kan inte hjälpas , jag tycker att det är viktigt. 
 
Visst. ..... En del som är otrogna, kanske är ärliga med sin man om det .... vad vet jag.     En del som undanhåller sanningen från sina närmaste, kanske räknar sig som ärliga ändå ..... vad vet jag.   
 
Men ... man ska aldrig kasta sten i glashus ....det blir så mycket glassplitter då. 
 
Gokväll

Nattligt besök

Så dundrade han in igen. Mitt i natten. Jag har gråtit och kräkts, bett honom gå. När det började ljusna ute, fann han för gott att ta till sjappen - Meniére. Så, jag orkade ännu en gång, fastän man knappt tror att man ska göra det. 
 
Den här dagen kommer således att framföras i väldigt lugn takt. Ska gå ner och sätta i motorvärmaren i bilen så att den är hyfsat snö-ren när vi ska bogsera den i afton. 
 
Perkon har puttrat klart. Ska dra i mig mina tre koppar och hoppas kroppen tar sig samman så att jag kan gå ut med hundarna sen. Pernilla ringde för nån timme sedan och frågade hur det är. Om jag totalt saknar ork, är hon bara ett telefonsamtal bort. Skönt att veta. 
 
Nu kan dagen bara bli bättre. 
 
Gomorron
 
 

Sängdags

Oj va trött jag är. Ont i skallen åxå. Därför ska jag nu ta ut hundarna på kvällsrunda, sen är det sängdags här. 
Dagens middag: 
Kikärtsbiffar med rivna morötter, soltorkade tomater , finhackad paprika och tapenade, sallad och tzatziki. God smak, men kikärtsbiffar är inte så mycket "tugg" i,. Nästa gång ska jag riva ner Mer morötter 
 
Skrev nyss med Hannah på facebook. De har sol, blå himmel, inte ett moln. Idag ska de iväg och simma med delfiner :)   På onsdag åker jag på Falmark och hämtar dem :)  Det ska bli skönt att få hem henne igen!
 
Nä, nu ska jag gå ut med hundarna så att jag får hoppa isäng nån  gång. Jag längtar. 
 
Gokväll 

snabba kast!

I morse blev morgonrundan kort och koncis. -26 och hundarna ville INTE vara ute. Klädde mig otroligt väl när jag gick till bussen, stora vintermössan med skinn och öronlappar, överdragsbyxorna, klänning, kofta, tröja, och två jackor. Jo, jag såg förjävlig ut, men det var ju kolsvart när bussen gick, så det var nog ingen som såg mig .... det där med klänning utanpå överdragsbyxorna .... jo jag vet ...   fniss.     Efter jobbet då jag skulle gå till bussen, var ju läget ett helt annat. Bara 8  minusgrader och fullt dagsljus. Då blev det nästan pinsamt faktiskt :)
 
Nåja, jag fick ju gå ombord på bussen och åka hela vägen hem, så allt gick ju bra :)    Skönt att kunna ta en ordentlig promenad med hundarna när jag kom hem. Det tyckte nog hundarna åxå. Åtminstone Paddy. Han var springsugen, och sprang på stället flera gånger. Nu verkar det ju ska fortsätta vara milt, så nu kan man återgå till vanliga promenadrutiner, det blir skönt. 
 
I veckan ska jag äta vegetariskt :)   Fränt va?!   Nu vet jag inte om man hinner upptäcka någon skillnad, men tanken är att försöka reda ut ifall Meniéren kan bli bättre. Dessutom blir det kul att testa lite olika saker. Ikväll ska jag laga kikärtsbiffar med twist, efter ett recept som jag hittade på när jag var på affären och handlade. Ska bli skoj och spännande :)
 
Är inte lika "svimmlig" idag, men helt hundra är det inte. Hoppas jag håller mig på benen så att vi kan bogsera bilen till verkstan i morgon. Måste även på apoteket då och hämta ut mer medicin. Jag ska ta rätt glasögon då, så jag även hinner på Björkis innan jag störtar hemåt .... fniss.  Jo just det, jag ska kuta in på Akvariecenter och Nords zoo åxå. Fick höra att man kan köpa Fodax, hundfodret jag använder, där. Ska kolla upp priset. Vore ju lite kul om jag kunde använda frysen till mig själv lite mer, och inte BARA till hundarna .... fniss. 
 
Kom ihåg - Vill du UPPFATTAS som ärlig, måste du VARA ärlig!
Vill du UPPFATTAS som glad, måste du VARA glad!
Vill du uppfattas som en idiot, är det bara att vara en idiot, så är det fixat :)
 
Nu ska jag träna hundarna här inne :)
 
Goafton

Uselt

Ibland är det nästan skönt att ha gjort nåt stort fel. Sådär så  man känner sig riktigt usel. Då får man gråta massor, men ändå bli förlåten, för felet man gjorde, drabbade ingen människa. 
 
Gonatt

Då var det dags igen

Dagen är slut, och det är dags att knyta ihop den,. Det är dags att inse att jag inte kan fylla den här dagen med mer, den chansen är förbi.   Jag är nöjd med vad jag fyllt den här Söndagen med, knyter ihop dagen och ser fram emot Måndagen.  :)
 
Svimmligheten som jag känt idag, är borta .... peppar peppar. Hoppas, HOPPAS att den är borta för gott .... 
 
Det blir ett kort inlägg .....   Jag är trött och ska gå ut med hundarna, sen är det hopp isäng här. Jag önskar er ALLA en god natt, och att ni får lägga er med gott samvete över att ni fyllt dagen med nåt värt. För er som INTE kan lägga er med gott samvete : 
 
Passar Perfekt. Klockrent!
 
Gokväll :)

Svimmlig

Å herregud så kallt det blev! Inte så att man inte varit med om värre, men nog blev man lite chockad ... fniss. 
 
Nåja, tog bussen iväg till jobbet mitt på dagen, och jobbade några timmar med Pernilla. Underbart att få skratta skallen av sig på jobbet :)  Det känns så himla skönt!   Däremot hände något som gjorde mig lite bekymrad faktiskt. Hux flux blev jag ..... om inte sådär jätteyr, så åtminstone .... svimmlig som jag kallar det. Har känt det tidigare  här i slutet ... och fattar inte vad det handlar om. Nåja ... har ju ett medicinskafferi på jobbet åxå, så jag tog ett åksjuketuggummi och jobbade vidare. Pernilla skulle skjutsa hem mig, och precis innan vi skulle åka, blev jag svimmlig igen. Väldigt obehagligt. Det höll i sig hela vägen hem, och även ytterligare en stund när jag väl kommit hem. 
 
Det gick över och nu känns det helt ok. 
 
Förresten, inatt drömde jag att jag plockade ut alla tänderna. Ni vet, då och då drömmer jag att jag tappar tänder, och då brukar det bli så att jag tappar typ varannan tand. Inatt drömde jag att jag plockade ut ALLA tänder. Det kanske betyder att jag inte behöver drömma samma sak igen? Nu är ju alla tänder ute, menar jag !
 
Till middag blev det pizza, och tamigtusan, det var den godaste pizza jag ätit :)
Strax är det läge att ta ut hundarna för kvällspink, och sedan är det gonatt här i paradiset. 
 
För morgondagen hoppas jag på att slippa svimmligheten. 
 
Gokväll

10 plusgrader

Ja, precis som det står, så var det 10 plusgrader när jag klev upp. Här inne alltså. Jag öppnade nog balkongdörren lite VÄL mycket igårkväll innan jag la mig :)   Jag har sovit gott i alla fall, och alla hundarna har sovit under täcket, så vi har haft det varmt och skönt. Så fort jag fick på  mig tjocksockarna och morgonrocken så kändes det helt ok även utanför sängen :)  Lite kallt om näsan bara ... fniss
 
Ute verkar det vara -29 och jag gruvar lite för att bogera bilen in till stan. Bäst ta med några filtar att vira in sig i . 
 
Hörrni, middagen jag åt igår - pulled pork, var jättegod :)
 
 
Ikväll kan det hända att det blir kyckling av något slag .... vi får se :)     
 
Druckit första koppen kaffe, ska strax ge mig själv påtår, sen följer tretåren innan det är dags att gå ut med hundarna. Om några timmar blir det att åka och jobba, sen förhoppningsvis få in bilen till stan. Ha en Bra Söndag och fyll den med nåt värt!
 
Gomorron

Spa

 
Jag har haft en underbar kväll. Jag styrde upp en spa-kväll här i mitt egna paradis :)
 
Tog en lång dusch, och sen blev det lite pyssel som att fila fötterna, och att smörja in kroppen med en underbar body-cream . Ja, kropps-kräm :)   den heter 417 och är flera år gammal .... konstigt nog har den inte härsknat. Man kan ju undra vad den innehåller .... fniss ... men den luktar helt gudomligt, och huden blir len som en barnrumpas. Varför jag haft den så länge, är för att jag varit så rädd om den :)
 
Hundarna har fått ytterligare fläskben att tugga på, så de har haft fullt upp att göra, medans jag pysslat med mina spa-sysslor :)   Jag ska byta rent i sängen nu. Gjorde inte det igårkväll, av den anledningen att jag var spy-trött. Nu känns det ljuvligt att få krypa ner i manglade sängkläder, balkongdörren öppen .... aahhhhh !!!! 
 
Men, först ska jag gå ut med hundarna :)
 
I morgon ska jag bogsera bilen till verkstan, och sen jobba några timmar :)  
 
Ni som orkar, och ska vara uppe längre ikväll - Ha en fortsatt Bra kväll! Ni andra, som lixom jag, ska börja knyta ihop dagen - Gonatt och Sov Gott! Hoppas att ni lyckats fylla dagen  med nåt värt :)
 
Gokväll 

Det sprack

Ja, det sprack upp alltså, och blev sol :)   Supervackert verkligen! :)  Efter att ha varit ute med hundarna gjorde jag mig klar för att ta bussen in till stan. Jag hade faktiskt tänkt strosa en stund på stan idag, vilket jag vanligtvis aldrig gör.  Jag brukar lägga i högsta växel, springa och köpa det jag ska ha (om jag hinner komma ihåg vad det var jag skulle ha) och sedan skynda mig hem. Idag tänkte jag börja med nåt nytt - att åtminstone nån gång emellanåt, stanna kvar en stund .... gå runt i butiker och kolla, speciellt nu när det går att fynda på rea. 
 
Jag stod här vid datorn precis innan jag skulle gå ut till bussen. Jag deltog i en diskussion på ett hundforum, och det var intressant, så hux flux upptäckte jag att bussen går om 2 minuter. Det blev att kasta på överdragskläderna, trampa ner fötterna i kängorna, greppa väskan och halvspringa. När jag kom ut upptäckte jag att jag hade fel glasögon på mig. Jag hade terminalglasögonen, vilket betyder att jag ser jättebra de första 4 metrarna, bortom det i princip ingenting. Jag hann inte upp och byta heller, så det fick bli som det blev ..... fniss
 
Kom fram till stan 13.10, gick ner på Clas Olssons, handlade tavelkrokar och ett skal till mobilen, lång kö i kassan, upp i trappan och iväg på busstationen igen. 13.35 åkte jag hem :)    Det blev alltså inte så mycket till att strosa, och om jag mötte någon av er på stan och ni var mer än 4 meter bort, så ber jag om ursäkt att jag inte hälsade .... jag såg er inte  .... fniss
 
Kom hem, tog ut hundarna, gav dem varsitt fläskben att tugga på, och nu har jag stoppat in min middag i ugnen. Jag ska prova Pulled pork :)
 
 
Till veckan ska jag prova lite vegetarisk mat tänkte jag. Sneglade på lite olika vegetariskt när jag handlade senast, och till veckan ska jag prova.  Varför?? - Tja, varför inte :)
 
Nu ska jag fippla här lite, sen gå en sväng med hundarna. 
 
Goafton

Lördag morgon

 
Sov länge även idag, fast inte lika länge som igår :)   Det räckte med strax före 9 idag. Jag har varit ute med hundarna och står nu och lyssnar på melodikrysset och dricker kaffe. Idag har jag en sjujävla tinnitus, vilket inte känns speciellt kul. Hoppas att jag med hjälp av musiken, lixom slutar höra den. Måste beställa tid på hörcentralen och få upp brusljudet på hörapparaten, för jag hör inte bruset längre. Måste även få upp själva volymen på apparaten även om det känns mindre viktigt. 
 
Idag ska jag ta bussen in till stan, ska gå på Björkis och köpa nya fleecesockar till smårumporna och Milo, Paddys hittade jag ju igår morse på ett bra ställe.  :)   När jag lix är i stan ska jag köpa såna där små tavelkrokar, samt ohålat skrivarpapper. Jag har en idé nämligen :) Jag ska tillverka lite fint att hänga på väggen ovanför soffan. Det har fått mogna fram, vad jag ska ha där, och nu har det mognat klart :)
 
Jag har det så himla fint, och Pernilla nämner det varje gång hon kommer hit - Gud så fint du har det mamma, säger hon :)   och det Har jag. Vilken enorm tur jag hade när jag fick tag på den här lägenheten, till det priset. Det är helt horribla priser på små lägenheter i och kring stan nu, Jag känner sån sjukt stor tacksamhet över det jag har, både lägenheten, jobbet,  barnen, hundarna.  Jag tänker på Det varje dag. Varje dag känner jag Glädje över det jag har, och dit jag har tagit mig. Varje dag är jag glad över att vara Jag :)
 
Nu ska jag riva runt här lite innan det är dags att ta bussen in till stan. Ha en sällsamt Härlig Lördag, och fyll dagen med nåt värt :)
 
Gomorron
 

Helt Ärligt!

"Jag växte upp med att ärlighet varar längst"
 
En kommentar jag fick av Jonny för ett tag sedan. Tänker nu ikväll på det här med ärlighet, därav att jag återkommer till den kommentaren. Den kommentaren säger egentligen ingenting alls om hur läget är NU. 
 
MIN uppväxt, var allt annat än ärlig. Jag växte INTE upp med att ärlighet varar längst. Tvärtom. Det är precis DÄRFÖR ..... JAG tycker att ärlighet är så viktig. För att jag VET vad lögner och oärlighet för med sig. Vad det främst för med sig för min del, så är det klippta band från min sida. 
 
Det är väl såhär att jag är så brutalt ärlig att jag mister kontakter pga det. Så kan det vara, och så kommer det att fortsätta vara. Oärlighet har ingen plats i mitt liv, både på gott och ont ska jag säga, för ibland skulle det vara smidigare att kunna stå ut med lite oärlighet. Men, det gör jag inte. Inte så att jag Hatar den som är oärlig, absolut inte ..... den människan lixom bara faller bort. Blir helt utan positiv betydelse i mitt liv. Nästan som när man spelar de här spelen, där block ligger staplade på varandra. Man ska plocka bort block för att gå vidare. Hips vips så ramlar det ner block ovanifrån, som man inte hunnit rädda. Dessa block representerar oärliga människor i mitt liv ..... hips vips så ramlar de ner, och så är det med det. 
 
Vad beror det på, att ärlighet, för min del, betyder så mycket?
Vad beror det på, att Oärlighet, väger så tungt till dess nackdel?
 
Ganska lätt och självklart enligt mig. 
 
Inte sagt att jag inte kan vara vän med någon som inte alltid är ärlig och uppriktig, absolut inte, MEN, är man oärlig och icke uppriktig mot MIG, så är det kört. - med min vänskap alltså :)  Så - det är HELT upp till DIG om du vill ha kvar din vänskap med mig. JAG är vän, lojal sådan, som går i elden för dig, så länge du är ärlig och uppriktig :) Jag gör allt för dig. Jag ställer upp för dig. Jag bjuder in dig i mitt liv :)  JAg peppar dig, puschar dig, ger dig kramar och klapp på axeln, håller om dig när du är ledsen och behöver tröst. Jag tycker om dig och värdesätter dig. Så länge du är Ärlig. 
 
Det är väl såhär att vi alla har svagheter och brister. Jag Skulle vilja vara mer förlåtande mot människor som är oärliga och gör mig illa, men jag har inte kommit dit än. Kanske kommer jag dit någon gång, jag vet inte. 
 
På baksidan av min bok har bokförlaget skrivit: "Ändå kunde hon förlåta"
 
Det är inte sant. Jag kunde aldrig förlåta. Jag accepterade, men förlät aldrig. 
 
Sådärja ..... ett litet mittpåkvälleninläggsådärapropå. 

Att välja, och KÄNNA Glädje!

Jag har haft en jättehärlig dag, och den är inte ens slut än. Efter morgonpromenaden, som knappt infann sig på morgonen, utan lite mer mitt på dagen .... fniss .... så blev det kaffe och lätt frukost, sen tog jag Paddy på en solopromenad. 
45 minuter är inga bekymmer trots kylan, då jag hittade Paddys fleecesockar. :)   Det var en underbar promenad!
 
Efter den promenaden städade jag min fina lägenhet, gömde korvbitar (så gott det går i en etta) för hundarna att söka. En kort promenad med alla hundarna och sedan har vi myst. Kloklippning för samtliga hundar, och konversation med älskade Hannah via facebook. De har sol även idag, och var på väg ner till solstolarna när vi språkades vid. I morgon ska de iväg och fiska. Det blir kul att höra hur DET var, eftersom hon har något av en fiskfobi ..... 
 
Nåt jag tänker på nu i afton, är det här med att kunna bli UPPRIKTIGT glad för någon annans skull. Att kunna känna Glädje och stolthet över någon man känner, för att denne klarat en prestation som hen är stolt över. Jag blev så himla glad att jag grät en liten skvätt, över en person i min bekantskapskrets. 
 
Jag är uppriktigt stolt och glad över att jag har den förmågan - att glädjas för andra.
 
Bitterhet och besvikelse - jo, de känslorna kan jag åxå ha, då det är befogat, och det är inget jag varken skäms över eller ångrar. Jag bejakar Alla känslor, men, låter inte de negativa känslorna äta upp mig. En del fastnar i det negativa, och kan lixom inte leva på annat sätt än att prata skit om andra, och vara negativ ..... Dessa människor är det synd om. Dessa människor kan aldrig vara genuint glada, för de låter det negativa ta överhanden. 
 
Jag är så otroligt glad över att jag kan känna GLÄDJE. LYCKA, STOLTHET. Positiva känslor, både gällande mig själv, och andra. Jag utvecklas, och ser det som en stor källa till stolthet. 
 
Många, otaligt många gånger har jag fått frågan - hur har du orkat? Hur orkar du vara glad och positiv?
 
- Jag har inte tillåtit mig att fastna i bitterhet och sorg. 
 
Goafton

Blanda, både högt och lågt

Idag klev jag upp samma tid som jag slutat jobba tidigare i  veckan, nämligen kl 10 :)   Tog på hundarna sina tröjor och gick en promenad bort till kanotudden. Mulet idag, - 14, och perkon puttrar.  Det blir alltså morgonkaffe till lunch :)  Sedan blir det städdag, vilket jag tycker är kul. Ska gå ner och se om tvättstugan är ledig åxå. Byter jag rent i sängen så får jag ju ihop en maskin :)
 
Får inte glömma att ringa verkstan efter kaffet. Har ju tid med bilen på onsdag förmiddag, men måste bogsera dit den redan på söndag. Ska ringa och höra om det är ok. Att byta olja, oljefilter och bränslefilter skulle kosta 1500. Man kan ju ha roligare för pengarna, men det var ändå hyfsat billigt. Hoppas nu bara att det är bränslefiltret som är bekymret, annars  blir det ju mindre kul :)
 
Nu börjar man se att det är ljusare ute. Det hinner ju faktiskt gå en bra bit in på eftermiddagen innan det är kolsvart. Nu blir det en superhärlig tid framöver.  Bara jag fixar fleecesockar till hundarna så är det inga problem att vara ute länge, då får man ju användning för vinterkläderna åxå :)   Nya handskar behöver jag känner jag dock, och det är ju ingen hemmansaffär, så det kan jag ju lösa snabbt. 
 
Jag ska dyka in i frysen och se vad jag ska hitta på för kul mat ikväll, det är alltid lika skoj :) Det är nog dags att hitta på nåt nytt känns det som. Nytt, oprövat. Ska fila på det under dagen. 
 
Ha en bra fredag, och fyll den med nåt värt!
 
Gomorron
 

Underbara dag!!!!!!

Å gud vilken underbar dag!  Det flöt på otroligt bra på jobbet, vädret har varit sådär magiskt vackert ...
 
Jag känner ..... Lycka.     Språkat med Hannah över facebook, de mår bättre nu och skulle precis gå ner och lägga sig i solstolarna när vi pratades vid ....   :)   Gott att höra att hon har det Bra :)
 
Aftonsrundan blev lite kortare än jag tänkt mig, beroende på att Molly och Paddy skrek av köldkramp i tassarna efter en kilometer, så det blev att värma tassar och ta sig hemåt. 
 
Men det var en härlig promenad, så länge den varade. Jag måste ner på stan och köpa nya fleecesockar till alla. De verkar ha omkommit i flytten nämligen. 
 
När jag kollar runt på facebook, och inte bara där heller egentligen, men jag slås av något som jag har svårt för: När man stoppar ner valpar och bäbisar i skålar, korgar och div. byttor för att det ska se gulligt ut. JAG HAR SÅ SVÅRT FÖR DET !  Kanske samma ådra i mig som har så svårt för buskis och annat "tillgjort" humoraktigt.   Jag är nog lite tråkig kanske. Fast, jag  är ju Stenbock, och har lite svårt att släppa loss, det kanske beror på Det :)
Har även lite svårt för när man drar på hundar människokläder, kepsar och solglasögon .....  Har inga problem med "nyttokläder" för hundarna, dvs täcken och tröjor gjorda för hundar, för att hålla dem varma .... men att spöka ut djur, bara för att det ska vara coolt eller gulligt? Nä .... där kommer den här torra tråkiga Stenbocken fram.   
 
Idag har jag fredag, för jag är ledig i morgon och på lördag :)  Mina Underbara chefer Pernilla och Mattias, såg nog att jag var sliten idag, och erbjöd mig att vara ledig i morgon :)  Då jobbar jag några timmar på Söndag istället :)  Nästa vecka börjar jag kl 8 igen, så jag behöver INTE kliva upp 3.45 nästa vecka :)   Även om det inte varit någon katastrof, det har faktiskt gått bra, men .... ok .... det har varit tufft. 
 
Nu ska jag mysa ner mig i soffan med hundarna igen. 
 
Älskar när solen börjar komma fram på dagarna :)  Snacka om att det börjar spritta i benen! HOppas solen kommer fram i morgon åxå :) 
 
Goafton

Min morgonstund

Idag vaknade jag till och med en kvart innan väckaren drog igång. 3.30 med andra ord. Nu har en halvtimme passerat sedan jag klev upp, det är alldeles tyst, sånär som på min tinnitus som ibland får mig lite ur fattningen. Har hällt upp första koppen och ser att det är -19 idag. När jag tittar till vänster, ser jag ut genom rumsfönstret ut på balkongen. Mycket snö på räcket. Ser lamporna från entren i huset mittemot. Det är enda lampan jag ser. Ingen annan verkar vara vaken. Eller, så är de vakna men har inte tänt några lampor. Några som INTE är vakna är i alla fall det här gänget
 
Igår blev det köttbullar och blomkålsmos. Gött !!
 
Åter till min morgonstund - 
Det är så härligt såhär på morgonen .... allt är tyst och stilla. Läser norran och aftonbladet på nätet,  lite av vad som händer i världen utanför mitt paradis. Tänker på vad JAG kan göra för att påverka, både världen, och min egen dag. Vad kan JAG göra idag, för att göra skillnad?  Göra skillnad på mitt jobb, göra skillnad för människor jag möter idag, göra skillnad för alla jag pratar med idag ..... Om jag möter världen med en sur och bitter Min, så blir det svårt att få glädje tillbaka, så därför gör jag likadant idag, som andra dagar - jag väljer Glädje.
 
Nu ska jag klä mig och väcka hundarna. Det är dags att gå ut på morgonpromenad. Jag är laddad för en Ny Dag
 
Gomorron

Tidigt upp, tidigt isäng.

Klockan är snart 20.30 och jag ska strax göra kväll. Jag kände av yrseln för ett par timmar sedan, så jag tror att det är en bra idé att gå isäng faktiskt. Eftersom hundarna ska ut såpass tidigt i morgon, så kommer det att gå bra, de håller sig. 
 
Jag har språkat med Hannah idag <3 Både i morse kring kl 4, och nu i afton. Dessvärre har både hon och Robban legat en hel dag pga matförgiftning, men det låter som att de är hyfsat på benen igen. De skulle åka iväg på WalMart när vi pratades vid :)  
 
Tänkte på en sak. Jag får ofta frågan: Är du ALLTID glad?
- Nej, inte alltid, men oftast :)    Alltid finns det NÅT att vara glad över, och då är det lika bra att vara just - Glad :)
 
Nu känner jag mig glad över att få gå isäng faktiskt :)
 
Gokväll

Förlåt!!!!!

I morse blev det lite stressigare än jag hade begrepp om. Jag fipplade på med att packa kartong, tomma förpackningar och glas, för jag skulle lix gå förbi med soporna på väg till bussen, tänkte det var lika bra att få bort de där förpackningarna åxå,. När jag stod i hallen med påsarna och skulle klä mig, såg jag att klockan var 05.06  Fasen, bussen kommer 05.08     Så snabbt har jag aldrig fått på mig överdragskläder mm., kutat nerför trapporna och ut på gården. När jag kom in på sopstationen insåg jag att jag inte hade tid att stå och sortera, så jag kastade sopppåsen i rätt binge, sen kastade jag bara in påsen med div. och tänkte att jag tar det där när jag kommer från jobbet. Eftersom jag slutar 9.45, bussen hemåt går 10.20 från stan och jag är hemma 10.55 så tänkte jag att det är nog knappt någon som hunnit vakna och varit in i soprummet då. 
 
Efter jobbet, pratade jag med kompis Eva i telefon, hela vägen hem i bussen, förbi parkeringen, in i bilen för att kolla hur långt den gått (verkstan ville veta) och upp i lägenheten. Glömde att titta in i soprummet för att sortera påsen jag kastade in i morse.  Tog på Molly mockakappan och tog ut hela högen lösa på gården för en pink. 
 
Nyss, när vi var ute på en lite längre promenad, jo hör och häpna - det är 15 grader, men nu har nog hundarna härdats lite eftersom det varit dryga 20 grader de senaste dagarna, så vi gick 3 km-rundan utan större problem. Nåja, det var inte DET jag skulle berätta. Det var att när vi kom tillbaka från promenaden, så kikade jag in i soprummet för att sortera upp påsen jag kastat in.  Då har någon av mina grannar redan gjort det. 
 
Förlåt! Det var inte meningen att någon annan skulle måsta sortera mina förpackningar!
 
Gissar att det var "spionen" . Han är uppe tidigt, och han brukar vara inne i sopstationen och kolla läget. 
 
EN morgon kvar att kliva upp 3.45  Det känns rätt ok att få sova lite längre på fredag :)  Det tycker hundarna åxå 
 
Nu ska jag börja knåpa ihop dagens middag. Det blir köttbullar m blomkålsmos, gräddsås och lingonsylt :)
 
Ha en Bra kväll! Det finns fortfarande tid att fylla dagen med värda grejer för den som inte gjort det hittills :)
 
Goafton

Någonstans i Mitten

Jahapp. 15:de Januari. Mitten av månaden. Klockan är 4.15 och jag är trött.  Idag är det inte lika kallt, bara -16, så jag hinner nog lite längre med hundarna innan de vill hem igen. Jag har druckit mina tre koppar och har ingen anledning längre till att inte klä på mig, väcka hundarna och gå ut. Det går lite segt bara. Det känns Bra att det bara är i morgon jag ska upp lika tidigt igen, på fredag börjar jag inte förrän kl 8, så då blir det sovmorgon till kl 6. 
 
Bilen, som jag måste försöka få iväg på El å Diesel inne i stan, lär jag inte hinna få in i veckan. Ja, möjligtvis under helgen då, men eftersom det är rätt kallt, så hinner man väl halvt frysa ihjäl om man ska bogsera den. Nåja, det mesta brukar ju lösa sig, även då det gäller bilen, så jag gissar att det löser sig den här gången åxå :)
 
Nä, nu ska jag inte stå här och filosofera längre, nu ska jag gå morgonpromenad med hundarna. Ha en Bra Onsdag!
 
Gomorron

Ps

Har sett Farmen på Tv, och fick ytterligare en tanke :)
 
En av kvinnorna sa: "Jag är en Geare, inte en tagare. Jag bara Ger, jag Tar inte"
 
Jag är nog åxå en "Geare"   Det kan vara bra att vara medveten om vilken slags person man är. 
 
Jag är åxå en slags person som blir förbannad över idioter, glad över glädjande ting, gråter hejdlöst när jag blir ledsen eller rörd, Skrattar som en idiot när något är kul, och min humor är vardaglig .... fniss 
 
Ibland är  jag mer korkad än tillåtet, men oftast är jag helt ok. 
 
Jag är oerhört stolt över mig själv och det jag åstadkommit hittills. Jag är oerhört glad över vad jag gjort och vad jag gör. Jag trivs med mig själv, även om jag inte är perfekt. Jag är nöjd över det jag åstadkommit inom alla möjliga områden - min bok, barnen, hundarna, lägenheten, det jag ställt upp för alla möjliga människor .... jag är helt enkelt nöjd med mig själv. 
 
Jag är dessutom Trött och ska snart gå isäng :)  Ska gå ut med hundarna en kort sväng först, sen är det gonatt här.   Hoppas du fyllt dagen med nåt värt, och att du kan få känna dig nöjd med dig själv!
 
Gokväll

Fortfarande Tisdag 14/1

Å gud så vackert det har varit idag! kring -22, blå himmel och Sol! Helt fantastiskt!   Hundarna tyckte att det räckte med jättekorta promenader dock. Men, att vara inne och titta ut, när det är såhär vackert, det funkar det åxå :)
 
Jobbade 5.45-9.45 , tog bussen hem, ut med hundarna på gården, åt lite, sen vila/sova ett par timmar i soffan. Tänk, tidigare kunde jag inte sova på dagarna, och somnade YTTERST sällan i soffan. Nu går det hur bra som helst :)   Det är aldrig för sent att ändra på sig :)
 
Till middag blev det fetaostfyllda köttfärsbiffar, gräddsås och sallad. La på en klutt lingonsylt i mitten, efter att ha fotograferat. Gott var det!
 
Nu i afton har jag funderat kring det här med vänner. Vad är en vän? Vad är en bekant? Var går gränsen? Tänk, en del som man tidigare räknat som .... möjligtvis bekant .... man vet vem det är, har delat många tankar, men bor så långt ifrån varandra att man ändå inte räknar människan som Vän ..... men en fråga, en mening, en fundering .... människan, den bekanta, kryper närmre i ett nafs, och plötsligt känns det inte "bara" som en bekant längre. Hon har kommit närmare på nåt sätt. 
 
Inte för att det är så viktigt med en etikett, men jag funderar kring det ibland. 
- Jo, henne känner jag
- Jo, det är en vän till mig
 
Är det något man bara SÄGER möjligtvis? Att KÄNNA någon .... det krävs ju MER än att bara veta vem det är. En VÄN .... kräver ännu mer. Åtminstone i MIN bok. 
 
Att känna någon utan och innan. Finns det något sådant? 
 
Att känna någon utan och innan, måste ju innebära att man vet ALLT, eller åtminstone NÄSTAN allt om någon. Men, förutsätter det inte åxå att den människan man känner ..... inte förändras, utvecklas, lär sig nya sätt?  Eller, hänger man med i den utvecklingen? 
 
VILL man se/uppfatta/förstå att vänner faktiskt ÄNDRAR sig? Eller, tar vänskapen slut då? VAD bygger vänskapen på?
 
Eller, är det så att hur mycket man än lär sig, så förändras man aldrig? 
 
Ibland blir det väldigt många och djupa tankar, bara sådär :)
 
Nu ska jag sjunka ner i soffan med hundarna framför tvn. Mina bästa hundar :) Jo, jag känner dem rätt väl vid det här laget, men, de har ju sina ryck de åxå :)
 
Goafton

Tisdag 14/1

Klockan är 4.50  Hundarna har varit ute och fått mat, själv har jag druckit kaffe och styrt upp frisyren :)  Strax dags att knalla ut till bussen. 
 
Inte mycket har hunnit hända på de timmar som gått sedan jag skrev sist .... fniss.  Inatt har det varit dryga 20 grader kallt, Nu är det betydligt mildare, -15   
 
Nä, bäst jag börjar dra på mig överdragskläderna och går ut, jag vill ju inte gärna missa bussen :)
 
Gomorron

Måndagkväll

Klockan är 21 och det börjar vara dags att strukturera upp sänggåendet :)    Ska strax gå ut med hundarna på kvällspinket, sen kryper vi isäng här. Det är ganska stor skillnad på att kliva upp kl 5, och att kliva upp 3.45 har jag märkt. Inte så att det är tungt att kliva upp, och inte är jag trött på dagen heller .... men kvällen blir otroligt lång och tung. Eller .. inte tung .... men lång och ... trött :)
 
Tog Paddy och Kelly på en två km promenad efter jobbet, och efter att hela bunten fått vara ute på gården och busa en stund. 
Molly och Milo tyckte att -19 var alldeles för kallt.   Det har varit såpass varmt hittills, att de har ännu mindre vinterpäls än vanligt, så det är inte så  konstigt att de tycker att det är kallt. 
 
Jag kollar på Idrottsgalan på Tv, och gråter som ett barn. Jo, jag Är lättrörd .... fniss.     Jag är verkligen en känslomänniska ut i fingerspetsarna, även om en del inte tror det. 
 
Nä, kvällsproceduren väntar.   :)
 
Gokväll
 
 

Sally

Nu känner jag att jag måste få skriva lite om Sally, ni vet, döva Sally. Hon flyttade ju till Luleå, till ett superhärligt ungt par. När vi träffades så att de skulle få möta Sally, så sa Krille: nu MåSTE vi köpa hund. Hon har klickertränat katterna så de är less. Hahahahahaha
 
Jag glömmer aldrig någonsin det där mötet. De gjorde ett stort intryck på mig. Jag vet att jag tänkte när jag åkte hem (Vi träffades i stan, uppe på campingen)  - om jag sett ett foto på dem innan, skulle jag kanske inte ens ha åkt för att träffa dem. Han - rakad skalle, tatuerad. Hon - alldeles för snygg för sitt eget bästa. Med detta brukar följa en alldeles hopplös attityd.   Men vet ni. De är helt underbara, de här unga människorna. 
 
Jag får hänga med dem på facebook. De uppdaterar ständigt om Sally, och vet ni, HON har det perfekt! 
 
Kring Jul fick hon en "liten" lillasyster, då Sofia och Krille skaffade valp. Hon heter Julia och är gigantisk. En blandras st Bernhard/Rottis. De blev bästa vänner, och Sally agerar duktig fostermamma :)
 
För nåt tag sedan, såg jag på Amigos Mios hemsida, en hund som heter Blanco. Han fanns i Spanien på hundshelter, och sökte hem. Jag fick en känsla ...... och skickade länken till Sofia. Igår kom de hem med honom till Luleå, så nu har Sally en "brorsa" åxå.   Nu har Sally hamnat i en flock, där hundsyskonen faktiskt gillar att busa, precis som hon. Mina älskade hundar må vara världens bästa hundar, men det där med att stoja och busa .... ingår lixom inte i deras favvosysselsättningar. Visst, de ställde upp ibland, och Paddy sprang ju gärna kapplöpning ... men inte det där bus-lek. Sally har det toppen, och det känns så himla Bra. Jag ska åka upp till Luleå och hälsa på dem, när Blanco fått bo in sig :)
 
Det är så skönt att veta att du har det bra Sally-gumman!
 
Efter jobbet var jag ute på gården med hundarna en sväng så de fick rasa av sig lite :)
Jo, Paddy var åxå med, men han var utanför bild och sprang :)
 
Har sovit en stund i soffan. Det är lite halvtungt att kliva upp 3.45 ändå.  Strax ska jag ut med hundarna en sväng igen, sen ska jag väl försöka veva ihop nåt att äta. 
 
Tjing så länge :)

Tidigt som skrutt

3.45 ringde väckaren, och jag har snart druckit mina tre koppar. Klockan är 4.05 och jo, det känns tidigt. Det verkar vara kallt idag, - 15, så idag blir det inte kontorsklänning och strumpbyxor, utan en annan outfit. Inte för att jag ska vara utomhus direkt länge, men jag ska ju ändå promenera från storvägen upp till jobbet. 
 
Idag ska jag nog ta Paddy och Kelly på en något längre runda. Nu snackar vi inte någon mil, men några km i alla fall. Ska gräva fram fleecesockarna till dem bara.  Molly och Milo ska jag åxå klä på och ta en liten sväng. Ska inte glömma att ringa El å Diesel och boka en tid för att få lämna in bilen. Dessa grejer blir dagens prio när jag kommit från jobbet :)
 
Nä, klockan går. Bäst skaka liv i hundarna och ta en liten runda :)
 
Gomorron

Skön Söndag

Det råder febril snöröjning härutanför. Vet inte HUR många traktorer som kör runt och jobbar för fullt, samt ett helt gäng gubbar med snöskovlar som arbetar för glatta livet.  När jag tog ut hundarna på morgonrunda, pratade jag med en av dem. Han bor i Kåge, och där har det kommit totalt 5 cm sa han, här har det kommit 10 gånger så mycket..  Inne i stan har det knappt snöat nåt heller. Snacka om lokalt. 
 
Bilen startar ff inte, så jag satte i batteriladdaren igen. Vågade inte köra den hela natten, var rädd att överladda, som jag läste mig till att man kunde göra. Jag ska iväg och jobba ett par timmar fram på dagen, men startar den inte så får jag ta bussen. Var bara så synd att jag inte kunde komma mig iväg till ridhuset. 
 
Nä, dagen rullar på. Jag ska gå ner och låna spade så jag kan skotta av balkongen lite, annars har jag väl snö där till i mitten av augusti :)
 
Ha en Skön Söndag!
 
Gomorron
 
 

Dags att knyta ihop dagen.

Nu håller den här lördagen på att ha nått sitt slut. Det har snöat kopiösa mängder idag, och nu är det äntligen riktig vinter! Molly fick en chock av allt snöande, och vill INTE gå ut .... lilla gumman. De övriga mullvadsdjuren vill gärna plöja runt och leva rövare i djupsnön :)
 
Jag har haft i batteriladdaren idag, och de senaste timmarna kopplade jag bort den och satte i motorvärmaren. Gick ner nyss och provade starta. Nej. Det snurrar hej vilt, men startar gör den inte. Men älskade biljävel, vad är det NU för fel?
 
Satte i batteriladdaren igen. Går ner i morgon bitti och byter till motorvärmaren. Få se om jag får igång bilen så jag kan åka och träna hundarna. Det är iofs inte så säkert att jag kan åka ändå, även om jag får igång bilen .... beror ju på om någon hunnit skotta så man kommer sig iväg, men det lär jag ju bli varse :)
 
 
Jamen visstja, jag såg ju film på tv! Det hade jag hunnit glömma. Jag var ut med hundarna, sen iväg till bilen, och nu ser jag ju att pausen är slut :)  Ska kolla klart på filmen, sen är det gonatt :)
 
Hoppas du fyllt din dag med värda grejer :)
 
Gokväll

Äntligen Vinter!

I morse var jag tvungen bära Milo en bit, då snön var alldeles för djup på vissa ställen efter gångvägen. Jädrar vad det har snöat :)   Molly gick baklänges stor del av promenaden, då hon ville gå med nosen hemåt. Hade jag släppt henne lös, skulle hon sprungit hem, utan att stanna vid någon korsning överhuvudtaget.   Det blir bättre när det slutat snöa, då kommer hon att tycka om att vara ute igen  :)
 
Före morgonpromenaden fick jag dra i mig en alvedon. När jag vaknade hade jag så himla ont i ena ögat, och hann väl nästan bli lite rädd, innan jag insåg att det är bihålorna som värker. Nåja, med en alvedon i  kroppen gick jag ut, och efter promenaden gick jag ner till bilen och kopplade batteriladdaren.   Lite kaffe på det, och nu står jag här. Värken kring ögat har släppt, kaffet var minst dubbelt så starkt och gott som det brukar vara, och hundarna vilar maten. Tittar ut på snöflingorna som virvlar runt ..... helt underbart!
 
Oj, nu har halva dagen gått. Pratat med Pernilla, pratat med kompis Annica .... nu ska jag städa :)
 
Förresten så pratade jag med Hannah via facetime igårkväll :)  De hade sol och helt underbart väder!
 
Goddagens :)

Nej.

Har diskuterat på hundforum. Sånt kan driva en till vansinne :)   Fniss ... skämt åsido.  Det är så många hundägare som ber om hjälp med olika problem, och en del ger tips och råd som är helt förfärliga.  Tänk så många som använder sig av rätt så hårda metoder när det gäller inlärning hos hundarna. De lixom förutsätter att när hunden inte gör Rätt, så måste man hårdhänt tala om att den gör FEL.  Nån dag när jag orkar, ska jag skriva mer om det. Just nu försöker jag bara hitta nåt som gör att jag kan justera volymkontrollen på Spotify :)   
 
Jo, jag spelar musik ... men va fasen, det är full volym, och jag kan inte få ner den. 
 
Å hörrni, det blev äntligen VINTER :)  Jädrar va snö det har kommit idag!!!! Å när jag läste Norran på nätet, så förstår jag att här i området där jag bor, har det kommit Mer, än inne i stan till exempel. Supermysigt ! Milo den lille rackaren, han fick nytt liv när det kom snö istället för regn :)  Paddy älskar ju snö, Kelly springer gärna i snön .... men Molly..... Hon gillar varken regn eller snö.  DÄR är det tvärt NEJ. Molly vill ha sommar och sol. Älskade Molly <3
 
I´ve made up my mind
I am waisting no more time
 
Viktig tanke. I am waisting no more time.   Varför låta en massa tid försvinna till inget alls? Varför slösa tid på saker som inte betyder något? Fast .... å andra sidan..... HUR ska man veta vad som betyder något och inte? Det som verkar helt värdelöst NU, kan betyda mycket framöver, och tvärtom- Det som känns livsviktigt just NU, kan om en tid vara helt utanför kartan. NEJ, man kan inte VETA, Därför är det nog säkrast att betrakta Allt som viktigt .... Viktigt i MITT liv. 
 
Where is the passion when you need it the most?
 
Var är passionen? Passionen till livet, glädjen? Har du tappat den? Aldrig haft den? 
Tja .... Look deep in yourself kanske? 
 
Lend me your ears and I will sing you a song.

Att lyssna på andra gör ofta att vi växer själva .... lär oss. Jodå, ibland kan vi vara lite envisa till mans, och inte VILJA lyssna ... men det är en annan sak. 
 
Jag tycker inte om dig, jag håller inte av dig ... men jag känner väldig sympati

Nä, man tycker inte om alla. Så är det bara. Det behöver man inte heller. 

Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
Anytime you whisper my name, you'll see

Where every single promise I'll keep
Cause what kind of mum  would I be
If I was to leave when you need me most

What are words
If you really don't mean them
When you say them

What are words
If they're only for good times
Then they're done

When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we're gone
 
 
Ovanstående, sista texten är direkt riktat till Pernilla och Hannah. Jag har ändrat Ett ord i texten för att det skulle passa perfekt till hur det är. 
 
you raise me up to more than I can be. 
 
Med detta gör jag kväll. 
 
 

Rastlös?

För exakt två år sedan, skrev jag ett inlägg om att vara rastlös. Eller rättare sagt, jag skrev att jag inte visste hur det kändes. Det vet jag fortfarande inte. Jag har Fortfarande aldrig varit Rastlös! Jag har aldrig haft tråkigt heller. Nästan lite märkligt tycker jag själv, men hur jag än försöker tänka och komma på nåt tillfälle, så finns det bara inte. Jag begriper ju vad andra menar när de säger det, mest för att följdmeningen på båda uttrycken brukar vara - jag har inget att göra. 
 
Jag är rastlös, jag har inget att göra, eller : Jag har tråkigt, jag har inget att göra. 
 
Det är väl just DÄRFÖR jag aldrig varit rastlös, eller haft tråkigt - Jag har Alltid något att göra .... om jag Vill. De gånger jag slappar i soffan, vare sig det är en kort stund, eller hela dagen, är det för att jag Väljer att göra det. Det är inte av tristess eller något annat negativt, det är ett val.  Nu, de dagar jag varit sjuk, har jag åxå VALT att ligga i soffan, under täcket, för att om möjligt få känna den där friskhetskänslan snart :)  Visst, det är inte kul att vara sjuk, men jag har inte Tråkigt för att jag är sjuk.   Jag och hundarna är nog väldigt lika varandra förresten. De blir aldrig heller rastlösa och klättrar på väggarna .... fniss. 
 
Tänker en del på resonemang man har med andra hundägare, eller bara saker man läser om hundar och hunduppfostran till exempel. Ibland blir jag helt förbluffad själv faktiskt över mina hundar och hur de fungerar. Jag säger aldrig åt mina hundar att gå och lägga sig tex. - jamen, säger en hundägare, om hundarna är i vägen, visst måste du säga till dem? 
- Nej, de ÄR aldrig i vägen. 
 
Ibland känns det som att jag har en lättsammare inställning, blandat med att jag har världens bästa hundar. Denna kombination verkar göra susen :)
 
 
Inställningen gäller nog livet överhuvudtaget, och inte bara hundarna. Jag glömmer aldrig när barnen var små, Pernilla kanske var 5 och Hannah 3 år. Vi hade besök av en kompis och hennes barn. De hade fått en liten skål med chips och tappade den på köksgolvet. - Å så tur att jag nyss har skurat golvet, sa jag. Då sa min kompis: Gud vad du är positiv, andra skulle sagt: Men ÅÅHHH, Jag som nyss skurat golvet!   
 
Så, med positiv inställning och attityd, blir det inte tråkigt :)   Det kan lixom inte hjälpas hur mycket än vissa människor tycker att min, och andra lyckliga människors "fasad" tar död på oss.... fniss ....  ÄR det så att man Dör av Lycka, så gör jag gärna det :)   Dör hellre av Lycka, än nåt annat :) :) :) 
 
Gomorron

Väntar .....

I  morse, kl 5.20 när jag skulle åka på jobbet, startade inte bilen. Förbannat. Fick ringa Jeanette på jobbet, som ju skulle sluta 5.45 när jag kom, och säga att jag måste ta bussen och kommer sent. 6.15 var jag framme på jobbet och Jeanette kunde gå hem.   Det var ju inte en sån där drömstart precis, men det gick ju det med :)
 
I morgon ska jag åka på Jula och köpa en batteriladdare till bilen :)
 
Buss hem från jobbet, ut med hundarna, äta lite , sen har jag vilat mig frisk. Väntar  bara att friskhetskänslan ska infinna sig. Men, det kommer väl. 
 
I morgon börjar jag inte förrän kl 8, så jag kan sova lite längre. Men, jag måste ta bussen förstås. 
 
Det har snöat en liten aning äntligen 
Bilden tagen strax före kl 5 i morse.    
 
Det blåste lite snålt på eftermiddagspromenaden, men det känns bra att det börjar snöa och bli ljusare ute.   
 
Nu har jag tittat på tv - djurskyddsinspektörerna. Man blir både förvånad och inte, när man ser hur vissa resonerar kring djurhållning. Att det finns många som har djur, som inte borde, det visste jag sedan tidigare, så det förvånar mig inte alls. 
 
Nu ska jag ta ut hundarna, sen är det läggdags här. 
 
Gokväll

Är du helt korkad?

Jag tvivlade på att det var sant, när väckaren ringde för 25 minuter sedan. Jag tvivlade så länge jag bara orkade, sedan var jag tvungen att inse att det var på riktigt. Klockan var 4 och det var dags att kliva upp. 
 
Sagt och gjort. Nu står jag i mitt lilla kontor och dricker mitt morgonkaffe. Några snabba koppar, sedan ut med hundarna. 
 
Idag är det alltså torsdag, och sista dagen (åtminstone den här veckan) som jag behöver kliva upp den här okristliga tiden. I morgon börjar jag klockan 8 som vanligt.  Eller ... ska jag vara ärlig så har det gått bra att kliva upp den här okristliga tiden åxå ... Egentligen spelar det väl ingen roll när man kliver upp, och när man gör det för att ställa upp för någon, då går det genast lättare :)  
 
Tänkte på det här med att engagera sig i andra, och i saker som nödvändigtvis inte indkluderar en själv. Det finns ju de som absolut inte engagerar sig i saker som de inte själva tjänar på, eller "har med att göra". Det finns många som till och med säger - Man ska inte lägga sig i.  - varför skulle jag bry mig,?   Tja .... är man sådan som person att man inte VILL bry sig så länge man inte tjänar på det själv, så ... ja, då är det väl så, men det är ju tur att alla inte är sådana. Om alla bara brydde sig om sig själv, vilken värld skulle vi då leva i?   Om ingen kunde ställa upp för någon annan, hur skulle vi då må? Som samhälle alltså. Ett skyddsnät är ju inget annat än andra människor som bryr sig, och som faktiskt lägger ett par knop för att hjälpa andra människor. Jag är gärna med i andra människors skyddsnät. Jag ställer gärna upp och agerar för andra människors skull, och har ju vid ett flertal tillfällen fått ta del av när andra människor ställer upp och finns där för Mig (speciellt de gånger någon av hundarna varit dåliga) 
 
Jag har försiktigt fått frågan det senaste halvåret - Lever du ensam?   :)
 
Ensam? - fniss ..... Verkligen inte. Jag inte ens BOR ensam :)  Jag har ju mina hundar att trängas med i lägenheten, när det gäller boendet, och när det gäller levandet, är jag långt ifrån ensam. Jag har många som inte tvekar att ställa upp för mig, som finns där och som engagerar sig i mig. Det känns helt underbart och jag är så tacksam över att ni finns där, ni som gör det. 
 
Rubriken?   - Den stämmer in i detta NU, när jag ska väcka hundarna för en promenad, och möter Mollys blick. 
 
Gomorron
 

Onsdag och Sängdags

Eftersom jag börjat köra metoden - vila mig frisk, så ska jag gå isäng nu :)   Hundarna är pinkade, jag har borstat tänderna .... allt är klart för sänggång. 
 
Efter jobbet blev det en sväng med hundarna, lite lunch, och sedan somnade jag i soffan före kl 12. 14.30 vaknade jag av att lillebror ringde :)     Då blev det ytterligare en promenad med hundarna, sen har det varit lugn och ro i soffan. 
 
Idag blev det vanlig mat istället för soppa. Jag lagade currykorv :)
 
Det var gott. Igår hade jag just ingen smak, men idag kände jag, kanske inte hela smakpaletten, men något i alla fall.   
 
Det småduggade lite nu när jag var ute. Framåt fredag verkar det vända och bli kallare. Hoppas den där snön kommer åxå!
 
Nä, eftersom jag mest sover, så har det inte hunnit hända så mycket mer. :)
 
Gokväll

På´t igen bara

Onsdag morgon. 04.10 har klockan hunnit bli. Kaffet är klart. Hundarna snarkar ännu. Jag känner mig inte pigg och utvilad, men det är inte det värsta jag varit med om heller, det känns .... inte helt ok ... men hyfsat i alla fall, och det är ett steg framåt :)
 
Har faktiskt sovit mer än vad jag trodde att jag skulle få göra. Visst, jag har varit vaken några gånger för att snyta mig, och för att hosta, men mellan varven har jag faktiskt sovit. Skönt. 
 
Tittar ut genom fönstret .... ingen snö än så länge. Men det skulle ju börja idag, så det kommer väl :)
 
Igår hade jag ju tid för att Magnetröntga handen i Umeå, men jag ringde och bokade om tiden. Skulle ha varit där 18.20, men som jag mådde hade jag ingen ork att köra dit överhuvudtaget. Frågade om det inte gick att få en tid under dagtid, men mest troligt blir det en liknande tid även nästa gång. Nåja ... bara jag hinner bli pigg så får det väl gå. Hade hoppats på dagsljus, då jag ser så skruttigt i mörker, men nu ska det ju bli snö, och då blir det ljusare, och lättare att se :)
 
Nä, nu ska jag dra i mig kaffet och väcka hundarna. En ny dag har precis börjat :)  Fyll den med värda grejer, gör bra val, och låt bli att göra illa de du har omkring dig!
 
Gomorron
 

Dagen är slut innan den börjar

Jag ska jobba 5.45 - 9.45 i morgon och på torsdag åxå. När man slutar så tidigt så känns det som att arbetsdagen tog slut redan innan man började jobba, på nåt sätt. Kanske är bra att den slutar före jag börjar, för jag känner mig inte så kurant som jag hade hoppats. Nu är läget att näsan är täppt, jag nyser, nyser, nyser, snyter, snyter, snyter, hostar, hostar, hostar. MEN, ingen feber i alla fall :)    Jag ska snart göra kväll. Gissar att sömnen kan bli lite upphackad, och ska man upp kl 4 vill det till att man åtminstone hunnit blunda en liten stund :)
 
Efter dagens jobb blev det en kort runda med hundarna, lite lunch, och sen sov jag i två timmar. Vaknade kl 14 och kände att jag skulle göra något jag egentligen slutat med - jag drack kaffe. Vanligtvis dricker jag bara kaffe på morgonen nuförtiden, men jag kände att jag nog behövde nån form av extra boost.   Det funkade nog, för jag orkade promenera 40  minuter med hundarna. Nu ska alla ha klart för sig att det var nästan så att Milo tyckte att det gick sakta ..... sååååå sakta gick det ....   :)   
 
Efter prom blev det lite soppa,
 
och sedan har det varit vila hela kvällen. strax ut med hundarna, en alvedon och sen isäng. 
 
Det ska börja snöa !! Men äntligen!!! :)   Nu får det förbanne mig ligga kvar åxå!
 
Gokväll
 

Ytterligheter

Igår sov jag till kl 10.30 , idag till kl 04.00  Snacka om ytterligheter :)
 
Jag ska börja jobba 05.45, det är anledningen till denna arla timma. Står och väntar på perkon, sen kommer utmaningen att väcka hundarna och få dem att förstå att de ska ut redan :)
 
Det har inte hunnit hända så värstans mycket sen sist ....  har ju bara sovit. Ok, sovit och sovit .... det var lite hostigt och svårt att sova. 
 
Det är som att klockan går extra snabbt den här tiden, nu när jag kollar så inser jag att jag måste suga i mig kaffet och väcka hundarna pronto. 
 
Dagen har börjat - 
 
Gomorron

Å Gud .... jag ångrar mig redan.

Det börjar vara sängdags. Den här dagen blev Bra! Städade bort Julen .... men jag gjorde något som jag kommer att få ångra .... eller rättare sagt så ångrar jag mig redan. Ni vet ..... det är lite .... körigt nere i förrådet. Jag gick inte ner och hämtade upp de två lådor som julgrejerna ska ligga i ..... jag tog ner allt i två kassar istället .... och bara tryckte in i förrådet. Oj vad jag kommer att ångra det längre fram ...... 
 
Nåja, julen är bortstädad i alla fall, och jag har gått några lite mer rejäla promenader med hundarna ..... sen gick jag ner och körde ett pass i tvättstugan åxå ..... fniss. ..... 
 
Jag har nog vilat mig frisk nu, för i morgon är det jobb :)
 
Hundarna har varit ute, det är renbäddat i sängen ..... det är bara att borsta tänderna och krypa isäng. Hoppas du kunnat fylla din dag med värda grejer!
 
Gokväll

Mitt fågelbord.

Jag har ett fågelbord. Inte ett sånt där som ser ut som en stuga med 4 väggar, tak och några gluggar till fönster. Mitt fågelbord har inga väggar alls, utan bara tak och golv. Tak, så att alla kan få skydd om de sitter under det, och golv för att få fotfäste. 
 
På själva plattan lägger jag ut mat till alla fåglar som vill landa. En del fåglar återkommer år från år, en del känner jag väl, och de känner mig. En del kommer till fågelbordet under någon säsong, och flyger sedan vidare. Vissa fåglar landar bara några gånger, äter lite, och återkommer aldrig mer.   Vilket som, är helt ok för mig. Jag gläds åt vilket som. Jag gläds åt alla de  färgglada fåglar som faktiskt slagit sig ner i mitt fågelbord, även om de inte återkommer. Ibland hinner jag studera deras färgprakt, deras skrud ..... hur de beter sig mot de andra fåglarna. Ibland hinner man inte, för de har redan flugit iväg, en del av dem hinner man studera grundligt .... nästan lära känna.    Varför jag har valt ett fågelbord utan väggar, är för att jag vill,  att ingen fågel ska känna sig trängd av fyra väggar. De ska kunna flyga iväg åt vilket håll de vill. Vill de flyga till grannens fågelbord, till grannbyn, eller vart som helst, så är det helt ok. Ibland kommer det skator, och de flaxar och väsnas så till den milda grad att all mat flaxas ut. Ingen fara. Jag lägger upp mat igen
 
Nej, det handlar inte om fågelbord åt fåglar, utan det handlar om vad jag har att erbjuda  mina vänner och mina bekanta. 
 
Ingen, INGEN, ska känna sig tvingad att stanna vid mitt fågelbord, och det tror jag inte att någon Gör heller. Alla mina "fåglar" är fria att söka mat, samvaro och bekantskaper, precis överallt. Mångfald berikar. Jag skulle aldrig någonsin kräva av mina "fåglar" att välja fågelbord. Aldrig någonsin säga till mina "fåglar" att jag är besvikna på dem, för att de valde att äta lunchen på grannens fågelbord. 
 
Det jag erbjuder på mitt fågelbord, är mina tankar och funderingar, min humor, mina berättelser, mitt sätt att vara. Du är välkommen till mitt fågelbord. Det finns inga väggar. Bara tak och golv. Det är upp till Dig hur länge du vill stanna och äta, umgås, ta del av vad jag erbjuder. Det finns inga tvång. Inga Måsten. 
 
KvittViddeVitt
 
 

Sovmorgon Grand De Luxe Supreme

Jag tog till mig det en vän skrev till mig på facebook igår - du ska VILA dig i frisk, inte ranta runt   Jag tog henne på orden och vaknade 10.30 idag :)  Har vad jag minns, bara varit vaken en enda gång inatt, då jag hostade lite väl mycket, men sen har jag sovit. Kände mig dessutom utvildad när jag vaknade! :) Det var faktiskt länge sedan känner jag. Tog en 30 minuters promenad med hundarna, och nu står jag och dricker kaffe. Jag har min onepiecepymme på, för jag ska tränga ut den lite mer. Upptäckte som sagt igårkväll när jag tog på mig den, att den inte direkt farit väl av att ha tumlats när jag tvättade den. Nu känns den bra i själva omfånget, det är längden på ärmarna och benen som inte rustat till sig under natten ... men det må vara :)
 
Idag ska jag ta bort julen :)  Det räknar jag med tar ca en kvart. Ja, en halvtimme om jag räknar tiden från det jag går ner i förrådet och hämtar upp lådorna som grejorna ska ligga i, tills jag burit ner lådorna igen. Fast .... när jag tänker efter så kan det ta en timme åxå .... eftersom jag tryckt in en massa röt i förrådet sen sist .... förbaskat, det hade jag nästan lyckats glömma bort. Ni vet, jag var ju till Bygdsiljum för ett tag sedan och hämtade de sista kartongerna, som jag hade på vinden där. Jag skjutsade dem i bilen några dagar, tänkte åka på återvinningen och kasta det mesta, men såg att det var några prylar jag ville ha kvar. Plötsligt en dag behövde jag tömma bilen ..... återvinningen var stängd ....... och jag mitt arsle, Bar ner ALLT i förrådet. Japp. Knökfullt är det nu. Men .... det brurkar ju lösa sig .... jag får bara vara där nere och baxa en stund ..... tur jag känner mig utvilad .... och jag ska inte baxa Alltför mycket ..... Jag ska ju vila mig frisk :)
 
Nä klockan är 12 och jag har inte ens hunnit dricka mina tre koppar. Jag ska inte stressa, men kanske trampa på gasen en liten liten aning :)
 
Ha en bra dag hörrni! 
 
 
 
 

Knyta ihop säcken

Jag glömde ju berätta det viktigaste som hände igår. Det var nog för att jag var upptagen med att tycka synd om mig själv ändå :)
 
Jag pratade med Hannah och Robban via facetime. Hannah får möta sina fobier, och jag kan ju hoppas att det är positivt för hennes del Det finns tydligen väldigt mycket fåglar i Mexiko. 
 
Jag hörde fåglar i bakgrunden hela tiden när vi pratade, så till slut var jag ju tvungen fråga - är det fåglar där? 
- JAAAAA, svarade Hannah med uppspärrade ögon - SJUKT mycket fåglar!!!! 
- FISKAR åxå!!! fortsatte hon, och berättade att Robban fått BÄRA henne ut i vattnet när de skulle bada, för det var fiskar alldeles nära stranden :)   Det går bättre när hon kommer ut en bit, så att hon inte ser dem :)
 
Det regnade igår hos dem, och jag sa att det är nog bra. De ska ju trots allt vara där i tre veckor, så jag sa: Bra, då hinner ni inte bränna er.   - Bränna oss sa hon och skrattade ..... nä , men jag har flagnat i pannan !!!!!!   Lillgumman!
 
Om nån vecka kanske vi äntligen får lite vinter här som det låter. Lite vinterkyla och tillhörande snö! Det blir kanonbra tycker jag. Längtar efter vinterpromenader, om möjligt efter skoterleder. 
 
men det funkar bra som ovan åxå, bara ett uppkört spår nånstans :)
 
Det är så underbart med stora skiftningar mellan årstiderna tycker jag. Vinter är vinter ..... 
 
Sen är det härligt när det blir vår .... och sommar ...
 
 
Just nu är det ju varken eller, och det är mest bara grått och ishalka. Jag brukar försöka se det positiva i allt, men det känns som att jag går lite bet här.  :)
 
Jag vill inte heller behöva "hoppa över" en årstid bara i längtan efter nästa .... det är INTE att fylla dagarna med värda grejer, för då försvinner ju en massa dagar bara i intet.   Men, hoppas på snö och vinterväder, det gör jag :)
 
Nu ska jag ta ut hundarna på kvällspink, sen avrundar vi härifrån Paradiset. En Bra dag blev det. Känns så kul att jag kunde åka och träna med Kelly :)  Ser fram emot nästa söndag :)
 
Hoppas du haft en bra dag !
 
Gokväll

Sanningen kommer alltid fram till slut.

För den som farit fram med stora lögner, men slagit sig för bröstet om att den är sanningen trogen
Kommer, som för alla andra, sanningen att komma fram till slut. 
 
För den som betett sig illa mot andra, men inte står för det
Kommer, som för alla andra, samvetet att gnaga ett hål. 
 
Så småningom. 
 
Kanske inte idag
Kanske inte i morgon. 
Men ..... så småningom. 
 
 
 
 

Ja men just det ja

Ok. Jag skrev ett inlägg i morse som jag aldrig publicerade. Nähäpp tänkte jag när jag upptäckte det för en liten stund sedan, jag fyller väl på och publicerar Nu då. 
 
Det var bara det att det jag fyllde på, kom aldrig med när jag publicerade, utan det var bara det halva inlägget jag skrev i morse som publicerades. Såg ju skumt ut, så jag raderade :)
 
Nåja, hur som haver så har jag hostat en del inatt, men inte så mycket. Kände mig rätt bra i morse när jag klev upp .... drack kaffe, gick ut med hundarna. Ok, ingen superwoman, men det hade jag inte väntat mig heller.   Efter morgonpromenad, packade jag en väska med div.   Apportbock, koner, lock, korvbitar, vattenflaska, och en fäll. Kelly fick hänga med på premiärträning på ridhuset :)    Å gud så stort utrymme vi har! Halva ridhuset, och det var mycket större än jag trodde. Vi var bara 4 stycken där. En tollare, tre welsh, varav 2 var supersöta små valpar, åsså Kelly. Jo jag vet, 5 hundar, men 4 människor :)   
 
 
Nästa gång lastar jag in alla hundarna i bilen, så de får en stund var på träningsplan :)    
 
På vägen hem sprang jag in på Konsum och köpte halstabletter och hostmedicin. Måste erkänna att det känns lite sämre än i morse, men det var kanske inte så oväntat.   Drog i mig en rejäl klunk meducin när jag kom hem, sen tog jag Paddy på en solo-walkabout i flexit, så han fick springa lite.   Nu ska jag koka lite soppa .... sen ska jag vila. Det känns som om jag svalt en halmbal. Lite trångt och stickigt i luftrören. 
 
Nåja, lite varm soppa gör nog susen :)
 
Goddagens

Hey, NU är det för sent att klaga!

 
 
Den här dagen har faktiskt varit riktigt Bra, förkylningsmässigt :)   Blev feberfri frampå förmiddagen. Det var nog duschen som gjorde sitt till ;) Visst , man känner sig inte som nån Rambo, men betydligt bättre än igår!  DET känns bra!
 
Jag har inte utfört några stordåd precis, men varit på Konsum, och tagit en promenad på en kvart med hundarna. Det känns som ett stort steg framåt ändå :)   Strax ska jag ut med hundarna igen, och sen har jag faktiskt tänkt göra kväll. Vill ju så gärna orka fara på ridhuset och träna Kelly i morgon!
 
Varför det är för sent att klaga? 
Tja, vi har passerat 2:a januari. 
 
Gokväll
 

Lördag 4 Januari

Igårkväll somnade jag i princip när jag la mig. Vet inte hur många timmar jag sov bort under dagen, men ett antal i alla fall. Somnade kring 23, väcktes kl 03 av att Paddy behövde ut. Då mådde jag spunk, kollade febern, 38.7   Vaknade kl 04 av att Paddy gnällde igen, men vet ni, då fanns det inte en chans att jag skulle orka, så jag sa åt honom att lägga sig igen, vilket han gjorde. Vaknade 9.45 med fullständigt sjöblöt säng, nej Paddy hade inte pinkat, jag hade svettats! Man hade kunnat tro att jag varit uppe i sömn och duschat, med pymmen på, för både pymmen och håret var genomblött. Kände mig feberfri när jag vaknade, men hade ändå 38.2. Annars brukar det ju vara så att man, när man är förkyld, TROR att man har feber, men termometern visar envist 37.3 Nåja, tempen är på nedgång och jag känner mig bättre. 
 
Jag har varit ute en kort runda med hundarna, och nu står jag och dricker kaffe. Ska gå och ta en dusch sedan, det behövs verkligen. 
 
Igår var jag verkligen ynklig. Tack till alla som tyckte synd om mig, det behövde jag :)
 
Idag ska jag ta det lugnt. Vila mycket, om än inte sova. Hoppas vara pigg nog att kunna åka på ridhuset och träna hund i morgon :)  
 
Nä, nu ska jag ta den där duschen. Känns säkert Ännu bättre efter den :)
 
Gomorron

Förbaskat

Idag blev jag hemma från jobbet. Kände igårkväll att jag hade ont i halsen, och jädrar så snabbt det gick- Idag har jag sovit mer eller mindre hela dagen, haft hög feber och verkligen mått skrutt. Nu på kvällspinket hade jag fått ner febern till 38, och då orkade jag gå runt härute på gården i nästan 10 minuter. Det var ganska skönt.  Jag gissar att natten kommer att bestå i hostande. Hade velat ha nässpray, men det har inte funnits en chans att jag skulle ha orkat gå på affären idag, så det måste klara sig ändå. 
 
Huvva så jobbigt med feber. Nu ska jag lägga mig och hoppas få sova bort det här. 
 
Gokväll

Torsdagen.

Jag har jobbat och varit ute med hundarna. Lite pissigt väder, slaskigt och halkigt. Varför kan det inte bara En gång för Alla, bli VINTER?! Till middag blev det nåt gott jag lagade i min nya supersöta ugnsform :)  Kokade rättikaskivor och broccoli, stekte fläskytterfilé. La ner allt i formen, pressade en vitlöksklyfta, kryddade med chili och pytsade över lite grädde. In i ugnen på 225 grader tills det såg lagom ut :)  Gud så gott !
 
I morgon är det jobb igen, och sen ledigt i tre dagar igen. Så himla många lediga dagar det varit!   Fast, känns bra att vara ledig snart, för nu i afton börjar det killa i halsen, jag fryser och hostar lite. Känns SÅDÄR kul! hoppas kunna mota det onda med glass som är över efter nyårsaftonens efterrätt. Hjälper inte DET så får jag ta till tyngre artilleri :)
 
Det här inlägget har tagit mig över en timme att skriva :)   Jag ser nämligen på film, vilket som ni vet, inte inträffar ofta. Jag sitter och kurar i morgonrock och tjocksockar och tittar på "Råttatouille" och tycker den är superbra :) Jag skriver en rad eller två när det blir paus :)
 
Jag har ju haft råttor, det kanske jag har berättat. Två stycken takråttor, stora, fina tama.  Jag har ju faktiskt haft en himlarns massa olika djur - hamster, katt, undulat, nymfparakit, häst, kalv, ökenråtta, marsvin, kanin, hönor,  tupp .... och hundar :)
 
Nu är filmen slut och jag ska ta ut hundarna och sen krypa isäng.
 
En Bra dag är slut. En dag som jag faktiskt fyllt med värda grejer :)   Jag gjorde nåt på jobbet som jag inte gjort förut, men jag klarade av det :)  Det blev jag jätteglad och stolt över :)
 
Gokväll 
 
 
 

Hastigt och Lustigt

Lite hastigt innan jag kryper till kojs:
 
Jag har fyllt dagen med så himla mycket värt !
Kaffe, morgonrunda, te, längre promenad, sen åkte jag in till stan och gick en RASK 45 minuters promenad med Pernilla, sen åkte vi till jobbet och gjorde några timmar. Hem, ut med hundarna, sen pratade jag med Hannah och Robban via facetime :)   De har det bra i Mecico som det verkar :)  Soligt och varmt. 
 
Jag ska störta isäng nu, är trött, och ska ju faktiskt upp och jobba i morgon :)
 
Gokväll

1:a Januari 2014

Då har vi ett nytt år!   Vi har faktiskt sovit riktigt Gott här. Efter 00.30 blev det tyst härute, och Paddy låg tyst och stilla i sängen hela natten. Phu, då har vi alltså inte backat så mycket som jag befarade :)  Varmt var det dock, eftersom jag inte kunde ha balkongdörren öppen, som jag är van :)  Men, det viktigaste var att Paddy kunde slappna av och somna. 
 
Vi var många hundägare som hade kontakt via facebook igårkväll. En vän till mig låg på en madrass inne i badrummet, med cd-spelaren på toalocket. En annan campade i sin källare, Många, många hundar mådde fruktansvärt dåligt. Inte bara hundar förresten, även katter och andra djur. Samt deras ägare förstås. 
 
Vi har rätt märkliga lagar i det här landet. Du får ABSOLUT inte dricka en öl i parken. Du får ABSOLUT inte ta en picknick en sommardag, med vin i korgen. Du får INTE kissa mot en häck om du håller på att kissa ner dig. Gud, det är ju stötande mot andra, respektlöst. 
 
Men, vid vissa tillfällen är det helt ok att fullständigt strunta i respekten för andra. På många ställen i landet smäller det och lever jävel en hel vecka före nyrsafton, och en vecka efteråt åxå. Många blir skadade varje år av dessa fyrverkerier, och många hanterar fyrverkerier i fyllan. Märkligt att det får fortsätta tycker jag. 
 
Jag kommer att engagera mig i att det får ett slut.  Det vore ju ok om det gick få människor att skjuta tex mellan 22 och 01, då kan man som djurägare styra upp det, och kunna vara beredd. Som det är nu är det ju helt omöjligt. Dessvärre finns det alldeles för många, bevisligen, som skiter fullständigt i hur andra mår av deras smällande, så att få dem att bara skjuta mellan 22 och 01, är nog omöjligt. Vad Skellefteå Kommun har för tillåtet tidsfönster för smällandet, det har jag inte hittat någon info om, men knappast är det  hela dygnet i alla fall. Nej, det bästa vore nog om det helt enkelt förbjuds för privatpersoner. Opinionen växer i frågan att förbjuda fyrverkerier. BRA !
 
Nu ska jag ta och diska efter gårdagskvällen. När jag tittar in i köket ser det ut som att vi var 8-10 personer här igår :)     Sen ska jag helt enkelt se till att börja fylla det här året med så många värda grejer jag bara Kan :)   
 
Tjing

RSS 2.0