Fredag kväll...

Så var det fredagkväll. Den här dagen försvann lika snabbt som gårdagen... och dagen före den.

Den började i alla fall kl 8 med morgonpromenad tillsamans med hundarna och Pernilla. Vi gick upp till slalombacken.. jädrar så brant uppför det är .. ja.. i och för sig lika brant nerför... men oj va puls man får upp :)

Efter promenaden drog vi hem till Pernilla för lite olika projekt. Jag hjälpte henne att höst-stöka lite utomhus, och hjälpte henne även provsmaka dessert för i morrn kväll och cykelfesten. Jag kan säga så mycket som att de som hamnar på dessert hemma hos Pernilla och Nils, drar vinnarstrået.

Efter att ha pysslat där ett tag så åkte jag hem och pysslade här hemma. Förberedde förrätten för i morgon och bestämde vad jag ska ha på mig. Blev inte det jag hade tänkt förut kan jag säga.

Strax dags för sista pinket med hundarna, sen isäng. Morgondagen blir helspäckad, så det gäller att försöka vara hyfsat utvilad.

Hörrni....  oj vad en del människor mår dåligt. Det är jättetråkigt och tragiskt, särskilt med de som inte ens är medvetna om det själv...   Jag känner med er allihop!

Hoppas ni haft en bra dag i övrigt.

Gokväll

Paddy och Kelly är höstfärger.... Molly är Vinter.Det brukar ju vara så när man ska välja rätt smink... att man ska välja om man är vår, sommar , höst eller vinter.

Idag har jag varit så himla duktig :)  förutom promenader och träning med hundarna var för sig, dammsugning och tvätt, så har jag även städat ute i farstun :)   Grannen blev nog glad i alla fall :)  Jag känner mig stolt och glad över mig själv :)

Det har både varit strålande sol, och regn idag. Mellan skurarna har det varit helt fantastiskt :)  och nu på eftermiddagen har det varit magiskt vackert


Färgstarkt... sådär som man vill att hösten ska vara :)

Förresten... jag hade väl för lite att göra ett tag när hundarna var tvungna få vila en stund :)  så jag googlade på mitt stjärntecken Stenbocken.  Ok, en del stämmer väl... men.. är jag verkligen en pessimist?  Allvarsam?  Det mest allvarsamma tecknet tydligen :)   Här har jag kopierat från en sida:

Den typiska Stenbocken är lojal och pålitlig, noggrann och systematisk, alltid mån om att uppträda strikt och kontrollerat. Stark självdisciplin, allvar och höga ambitioner är kännetecknande, liksom en plikttrogen, ansvarskännande läggning. japp, stämmer väl bra såhär långt
Stenbocken brukar trivas bäst ihop med äldre männsikor men håller sig ofta för sig själv - en självständig natur, som föredrar att ha viss distans till andra. yes, rätt¨

Ett behov av att planera och strukturera tillvaron hör till bilden. Stenbocksmänniskan överväger noga sina beslut och tänker alltid på konsekvenserna innan hon handlar. ehh.... fniss
Planeten Saturnus är tecknets härskare, vilket indikerar en praktisk, metodisk läggning samt en målmedveten strävan mot högt ställda mål. ok
Karriären och det offentliga livet är en viktig del i Stenbockens vardag. Här finns såväl god organisationsförmåga som naturliga ledaregenskaper. Uthålligheten och viljestyrkan ger Stenbocken goda möjligheter att förverkliga sina ambitioner och så småningom kanske nå toppen. Siktar dit , ja :)

Baksidan är Stenbockens omänskligt höga krav på sig själv och tendenser att ta livet väl allvarligt. Den som är präglad av detta försiktiga, något tungsinta jordtecken skulle må bra av att försöka sänka kraven en smula och att tillåta sig själv att uppträda spontant och överraskande emellanåt. fniss, fniss, fniss  Stenbocken är inte speciellt förtjust i omställningar utan har lätt för att fastna i gamla invanda hjulspår. Nödvändiga förändringar ska helst planeras långt i förväg och om planerna av någon anledning måste ändras tar det ofta emot. Stenbocken behöver lång tid på sig för att ställa om sig. he he... nä jag kanske är lite för allvarlig och tungsint... HAHAHAHAHAHAHAHA

Ekonomisk säkerhet har hög prioritet. Stenbocken är i allmänhet duktig i att hantera sin ekonomi och brukar inte ha någonting emot att hävda sig med hjälp av olika statusmedel. fniss
Strävsamma, plikttrogna Stenbocken drivs ofta av en längtan efter att "bli någon" inför världen, är en aning formell och principfast - men samtidigt pålitlig och uthållig. Stenbocken ger aldrig upp sina planer eller projekt. Vi finner många chefer och framgångsrika karriärmänniskor i detta målmedvetna tecken.
Fysiskt förknippas tecknet med benstomme, leder, knän, tänder och hud.   Japp, benstommen är grov, lederna korrekta, knäna stora och blå, tänderna ua - har aldrig haft ett hål... hud... Ja... över hela kroppen :) : )

Nä... endera misstämmer det väldigt... eller så är jag inte som jag borde vara :) :)

Hur det än är med den saken, så är jag strax på väg isäng. Ut med hundarna bara, sen ska jag krypa ner i en renbäddad säng ... AAHHHH :)     Börje har fixat cykeldäcket åt mig idag, hundarna är nöjda... själv är jag supernöjd med dagen och ser fram emot en natts god sömn :)

Gokväll

ÅÅÅHHHHHH regniga torsdag

Vaknade inatt av att det regnade. Inte så lite heller. Det regnar fortfarande kan jag säga, fast inte riktigt lika intensivt. Lilla Molly gillar att ha sin regnkappa på sig när det regnar...   :)

En kopp kaffe, sen ska jag ner i tvättstugan en sväng. Efter det har jag inte direkt några spikade planer... får se om regnet ger sig under dagen eller om det blir en riktig innedag idag.   Javisst ja... jag har ju inte bytt cykeldäcket... kanske bäst göra det.... alternativt be Börje hjälpa mig....  

Nä..  detta duger inte. Ha en bra dag hörrni :)

Gomorron

Åhej vad det gårJa... dagen har fortsatt i samma rasande tempo som den började. Skillnaden från morgonen är att resten av dagen har varit i full sol :)

Dagen idag har jag fyllt med träningar med hundarna var för sig, promenad runt byn, extended version=en timme, plus en utflykt upp till slalombacken där Paddy fick göra det han älskar mest: springa.

Idag fick jag mail om att tävlingslydnadskursen är inställd pga för få anmälda.... känns inte kul, men i vår hoppas jag att den blir av. Kanske är någon mening med att det inte blir just nu, eftersom ekonomin är minst sagt ansträngd då jag haft självrisk x 2 hos veterinären= 5000 kr på tre månader... och det är inte min ekonomi gjord för.

Nu håller det på att vara dags för kvällspinket för hundarna, och sängen för mig. Det hjälper visst inte att sova till halv 9... förvisso vaknade jag flera timmar före... men ändå.  Nä.. en hel natts sömn, då räcker nog 8 timmar... Tänk... när man var några år yngre och barnen var små... då var man oerhört nöjd om man fick sova 5 timmar totalt... och det var inte sådär överdrivet ofta man fick det... men DÅ orkade man. Ska väl inte säga att åldern spökar, men nuförtiden är det segt att klara sig på 5 timmar per dygn i längden. Nåja... NÅT ska det väl ge att bli äldre... och att få sova fler timmar per natt är väl EN av förmånerna man jobbat ihop till, eller hur?

Pappa dog för snart 20 år sedan.... han var 51 år. JAg tyckte att han var hyfsat gammal när han dog. Men då var jag iofs bara 25 ... men jag tyckte nog att han hunnit göra ungefär det man behöver.... vafasen... om 6 år är JAG 51.. och jag tror KNAPPAST att jag hunnit göra allt jag behöver...   fniss... tänka sig... vad man ändrar åsikt och vishet.. ju äldre man blir :)

nä... nu ska jag gå ut med hundarna, och sen krypa isäng. I morrn är det torsdag... hoppas på uppehållsväder.
Hoppas ni haft en bra dag, och att ni fyllt den med nåt värt

Gokväll

Hejdundrande fart

Herregud, klockan är redan strax efter 11. Den här morgonen gick i en hejdundrande fart!  Vaknade kring 5, somnade om, vaknade kl 6, somnade om, vaknade halv 9 :)  DÄR har vi en av anledningarna till att tiden gått lite snabbt.... Mitt i morgonpromenaden började det regna, så den blev lite abrupt avslutad. Nu börjar det spricka upp tror jag, så jag ska gå en sväng med dem snart.

Idag får jag väl försöka byta cykeldäcket som jag var och införskaffade igår.

För exakt ett år sedan var det kanonväder och Hannah hade bestämt sig för att köpa lille Gullefjun.

Gomorron

Hej Gullefjun, hur är läget?Kommit hem från ett bra core-pass, varit ute med hundarna, nu ska man försöka varva ner och gå isäng.

Den här dagen blev inte bara blåsig som attan, den blev BRA som attan åxå :)    Tränade Kelly och Molly bara med leksak som belöning och det funkade superbra. Ja, att det skulle funka på Molly det visste jag redan förut,  men att det skulle funka såpass bra på Kelly, gladde mig, eftersom jag inte fått ner henne i vikt . Hon la på sig ett kilo efter ormbettet.... och ett kilo på den lilla kroppen är rätt mycket.

Det verkar som att tävlingslydnadskursen blir inställd pga för få anmälda :(   Det var trist... men hoppas att det drar igång en kurs i vår istället då :)

Innan middag gick jag upp med hundarna till slalombacken. Molly och Kelly har jag sällan koppel på nuförtiden, men Paddy fick ha koppel efter vägen. Väl uppe i backen fick han givetvis springa, och han körde störtlopps-varianten. Full fart både uppför och nerför :)  Jag säger det nog varannan dag åtminstone, men gud va den hunden älskar att springa. Särskilt när Kelly och Molly är med.

Idag ringde jag Hannah för att snick-snacka lite... men hon hade knappt tid med sin ömma moder. Hon är i Umeå några dagar för att söka jobb. Jag hann inte ens höra hur det är med lille Gullefjun. Man vill ju veta hur läget är med det lilla livet.

Hoppas ni haft en bra dag och att ni fyllt den med nåt värt. Att ni valt Glädje.

Gokväll

Arla morgonVaknade kl 5 i morse och var hur pigg som helst... men det kändes lite krystat att kliva upp då. Vad skulle jag göra?  Tog minsann tid att somna om, men till slut gick det. När jag sen vaknade, halv 8 .. kändes det däremot som om jag inte fått sova på hela natten. Är fortfarande sådär hutlöst morgonseg .... fastän jag varit ute på morgonrundan och allting.

Jädrar, idag blåser det rejält, men ser ut att kunna bli soligt :)

Dricker kaffe nu, försöker piggna till. Få se när det bär iväg för att köpa cykeldäck.. möjligtvis framemot eftermiddagen. Ikväll är det core .

Gomorron

Blott en dag, ett ögonblick i sänder....

Fan....   jag hade skrivit ett relativt långt inlägg..... och sen raderar jag genom att trycka uppdatera. Varför i helvete tryckte jag på Uppdatera?   AAAHHHHHHHH

Ok... då börjar vi om..... jo...

Har nyss kommit hem från möte med festkommittén. Nä, nu är det ju inte nyss, eftersom jag varit ute med hundarna , samt skrivit ett hyfsat långt inlägg som jag raderade... och det har ju tagit ett tag. Har för en bra stund sen, kommit hem från möte med festkommittén :)    Cykelfesten går av stapeln på lördag, och vi har väl rätt bra koll på saker och ting. Nu gäller det bara att ingen ringer och är sjuk eller backar ur av någon annan anledning.Idag var jag upp till slalombacken med hundarna. Ja... det är en gammal bild... för såhär soligt var det INTE. Men... det har inte varit såå dåligt väder idag... småregnade lite en stund på eftermiddagen, men i övrigt uppehåll. Grått och disigt... men uppehåll.

Idag fick jag ett mail där det stod "Bekräftelse av anmälan" Jo, jag sökte ju plats på tävlingslydnadskursen på Skellefteå BK häromdagen. Kursen börjar nästa tisdag. I mailet stod åxå att övrig info kommer med kallelsen.   Hmm... är jag antagen eller?  Vet inte faktiskt. Mailade och frågade, men har inte fått svar. HOppas jag kommer med i alla fall. Vill ju tävla med Kelly, men känner att jag vill ha mer kött på benen :)

I morgon måste jag iväg och köpa ett nytt cykeldäck. Bajken måste vara körklar på lördag :)   Å gud va kul det ska bli :) Cykelfest må ju vara världens bästa fest-idé :)  ja, sparkfest åxå, eftersom det är samma koncept :)

Ska även jobba med hundarna i morrn. Blev inte såå mycket idag.... Molly ska få jobba mer med target, och Paddy.... ja... honom ska jag ta utanför ica och hoppas att det kommer folk :)   Kelly tror jag ska få söka leksak .

Nä.. nu börjar det vara dags att knyta ihop den här dagen.  Hörrni... En dag går så himla snabbt... den är ju knappt ett ögonblick lång.  Visst är det märkligt, när man var liten så var en dag hur lång som helst. Vad är det som gör att en dag NU känns kortare än en dag när man var liten? En vecka var ju en evighet, och ett år... så långt gick ju inte ens tänka!  Varför blir tid lixom ..... snabbare? Tid är ju tid.... hur gammal, eller hur LITE gammal man än är?! eller?

Gokväll

MollygummanEfter tre dagar på kortison, så har klådan minskat, men det är fortfarande ganska rött. Hoppas det ger sig de närmaste dagarna.

Morgonpromenad avnjuten. det är ganska dimmigt ... hoppas det blir sol senare. Min tanke är att gå upp i slalombacken idag om det spricker upp och blir fint väder.

Nu blir det kaffe här

Gomorron

Tankar och funderingar....Den här dagen har varit en suveränt bra dag. Solen kom fram och jag har spenderat rätt mycket tid utomhus med hundarna, både med träning och promenader... varit i slalombacken bla. gick dit med Kelly och Molly. Paddy fick sig en promenad runt byn, sen på aftonen fick han en lekstund på avlägget nedanför 4:an.Jo, jag har sett felen jag gör... ska tänka på det tills nästa träningspass :)  Jag har anmält mig och Kelly till skellefteå Brukshundsklubbs tävlingslydnadskurs... hoppas det finns plats.. för jag vill så gärna gå.

Nu till nåt helt annat som jag funderat på.

Graven.

Pappas och farfars grav ligger i Robertsfors. Dit är jag sannerligen inte ofta. Det känns så kluvet.... farfar.. älskade farfar.. och pappa. Ligger i samma grav. Pappa dog för snart 20 år sedan.

Mamma ligger begravd i Burträsk. Hon har varit död i 6 år. Första året var jag där varje fredag för att tända ett ljus... sen har det blivit mer sällan.

Jag vill inte bli nergävd vid en gravsten, av den enkla anledningen att jag inte vill att mina barn ska känna ett "måste" att gå till graven. Jag vill inte heller att de ska måsta betala dyra pengar för att det ska hållas blommor på graven och vara välklippt och fint.  Dessutom: Jag är inte där. Lika lite som mamma finns vid sin gravsten... eller nån annan.

Är det så att det är samma tanke kring "kroppen" som det är i livet?  Jag menar .... är det inte "Det inre" ... "själen, tanken" som är viktig?  Kroppen, det fysiska... ÄR det vad som är viktigast?  Nä... det tycker inte jag.

Så: jag vill inte att mina barn och andra närstående ska gå till en sten och hylla min Kropp med blommor. Jag vill att de hyllar min själ, mina tankar ... allt det som finns överallt och ingenstans.

Så tänker JAG , och så vill JAG ha det. Då vet ni .

Nu ska jag börja knyta ihop söndagen. Har varit på ett supersvettigt zumba-pass, och nu har jag varit ute med hundarna för sista pinket... så nu kan jag krypa isäng. Så skönt det ska bli :)

Hoppas ni haft en bra dag, och att ni fyllt den med bra saker :)

Gokväll

Dagen idag ....

Vaknade kl 9, gick ut med hundarna, kickade igång perkon ... sen jag har gjort klart artiklarna och mailat iväg dem till redaktionen :)   Strax frukost och sen ut och träna hundarna. Jag ser lite sol därute, så det blir nog en vacker dag idag.

I afton är det zumba som vanligt :)

Ha en bra dag allihopa!

Gomorron

Men nåt så fruktansvärt TRÖTTDagen idag har varit rätt så fullmatad. Morgonpromenad, tvätt, träning med hundar, sen iväg på jobb för mellanbygden :)  Har skrivit en artikel om långritt som jag hoppas kommer in på tisdag :)   Sen hem, ut med hundar och därefter iväg för att försöka fånga in några katter som finns kring ett hus där ingen bor för tillfället. Djurskyddet har bett om hjälp. Jag såg en katt, men den var för skygg för att fångas in. Det ska sättas ut fällor.. få se om vi får in de katter som finns kvar där.

När jag kom hem var det läge att gå ut med hundarna igen... och sen var ALL energi borta. Det är länge sen jag var såhär fruktansvärt trött och slut. Finns ingen förkylning i kroppen, som det känns, utan jag är bara så erbarmligt Trött. Det var höstfest på hundklubben ikväll, och jag hade planerat att åka dit... men ... det fanns inte makter i hela världen som skulle kunna gett mig de krafterna som behövdes för att åka.

Har legat och halvslumrat i soffan hela kvällen ... från kl 17 ungefär. Nu ska jag gå ut med hundarna. Det blir sista pinket för kvällen det här... sen blir det gonatt. Oj så skönt det ska bli att krypa under täcket.

Hoppas ni haft en bra dag, och att ni får sova gott inatt.

Gokväll

Nä mina vänner.Det börjar vara dags att runda av.... FASTÄN det är fredag.   :)

Den här dagen har varit fylld av härligheter, trots att vädret inte velat bjuda på sol. Men.. sanningen är väl den att om man bara levde upp när det var sol... då skulle man inte leva så särskilt många dagar per år :)

Idag har jag, förutom att ha promenerat och tränat med hundar, varit iväg och hälsat på en människa på dennes jobb :)  Jag ska skriva en artikel som publiceras i nästa veckas Mellanbygden :) Det är HUR kul som helst!!!! I morgon har jag ett annat skrivuppdrag. Hoppas att det blir som de säger- uppehåll... det skulle passa perfekt till morgondagens intervju :)

Idag har jag inte tänkt så många djupa tankar... förutom de jag spann vidare på från gårdagen. Det här att man faktiskt SJÄLV kan välja glädje. Så är det. Håller fast vid det. Punkt.

Nu ska jag gå ut med hundarna, sen krypa isäng. HOppas ni haft en bra dag, och att ni valt glädje :)
Gokväll

Kylskåpskallt!

Idag blev det att ta på Molly sin Musse-pigg-tröja när vi gick ut. 5 grader visade termometern - kylskåpskallt alltså.  På väg hem började det dugga lite smått, så det blev några raska steg där i slutet innan vi var hemma :)

Idag är det alltså fredag igen. Jag ska åka in till Burträsk och svänga förbi gummiverkstan med mercan. Den vill inte stanna när man vrider av nyckeln. Igår afton när jag kört en sväng så höll jag på börja grina innan bilen äntligen stannade. Så... ska visa upp den på verkstan få se :)

Ska även hämta ut kortisonet till Molly... jag skulle ju först använda schampot på henne i 4 dagar, och om inte klådan var borta då, skulle jag hämta ut kortisonet och ge henne. Idag blir fjärde dagen med schampot... och klådan är inte helt borta... och jag vill inte stå hela helgen utan kortison ifall hon ff kliar i morgon.

I övrigt idag så är det ju städdag eftersom det är fredag :)    Och möjligtvis att jag går ner och solar idag... gjorde aldrig det igår.

Oj vad tinnitusen är högljudd!! vaknade inatt av att det levde om. Efter kaffet ska jag dra igång dammsugaren... då hör man det mindre

Ha en bra dag hörrni, och fyll den med nåt värt!

Att välja glädje.Då börjar torsdagen ticka mot sitt slut. Det har regnat till och från idag, och det har verkligen handlat om av eller på. Snacka om att- rätt som det regna så kom det en skur :) :)

Det har varit vilodag här hos oss. Promenader, javisst, men varken långa eller många. En 45-minutare, som inträffade efter middagen, men i övrigt har det varit kortare modeller. Lite träning inomhus har det blivit... men inte mycket. Jag har målat lite köksluckor... såpass att färgen tog slut :)   Tvättat lite... fipplat lite... i övrigt inte gjort nåt alls.

Hörrni... jag har tänkt och funderat igen.

Det sägs att man inte kan styra sina känslor. Man kan inte ändra sina känslor, bara sitt beteende. Men... är det verkligen sant?

Visst kan man styra sina känslor!!  Visst kan man ändra sina känslor!!  Varför skulle man inte kunna det??

Känslor ..... Dör ... sägs det. Men vaddå "dör" ?  Försvinner de bara fullständigt? Upphör? Går upp i rök? 
- Nej hävdar jag.... känslor försvinner inte i tomma intet... men de kanske förändras, pga att vi VILL att de förändras... dvs, vi ändrar dem. VI ändrar känslorna. Vi STYR känslorna från ETT till Ett annat.

Vi separerade för att känslorna dog, är nåt man hör då och då. Stämmer det? Att känslorna Dött?  - NEJ... känslor kan aldrig DÖ hävdar jag. Däremot kan man ha förändrat känslorna från det ena till det andra, dvs man har styrt känslorna från ... vad vet jag,.. passion, åtrå, lust, kärlek.... till: kompisskap, neutralitet, glädje men inte mer....

"Man kan inte styra sina känslor" ... men nåt så patetiskt sagt! Måste vara myntat av en person som varit otrogen typ.... eller nån som blev kär i någon annan och inte bekymrade sig om att styra om de känslorna till något annat, utan valde att Välja bort sin partner.  

"Man kan inte ändra sina känslor, bara sina beteenden" ...... varför då, undrar jag?  Varför skulle man inte kunna ändra sina känslor? 

VAD är känslor egentligen? Är inte det en reaktion på något?  Vilka känslor har man? Varför skulle dessa vara omöjliga att styra`och ändra?

Som ni ser så är jag tillbaka till tankarna om att vi själva styr våra liv. Vi styr inte bara vårt tänk, utan även våra känslor. Så ser jag på saken :)

Man kan alltid välja...  välja känslor..... JAG väljer ... Glädje :) :)

Gokväll

Sola idag kanske?Då var det torsdag. När jag kom upp från morgonrundan med hundarna och gett dem mat, samt jagat igång perkon, då tittade jag ut genom fönstret och upptäckte att det spöregnade. Wohoo vad tur jag hade som hann upp innan det började :)  Nu ligger de nyätna och nysprungna, och vilar . Det blir nog en vilodag för samtliga tror jag.

Idag ska jag ner i tvättstugan, dammsuga,  och måla köksluckor. Sen kanske sola? 
- jag har ett solarium i mitt förråd i källaren :)

Gomorron

Just nu..... regn.Den här dagen har varit superbra :)   Några härliga promenader, kanonbra träning med Kelly, God mat, gott kaffe, några målade köksluckor .... en Bra dag helt enkelt :)   Det har regnat till och från, och nyss när jag var ut med hundarna så var det Till. Regnade ganska ordentligt åxå.... så hundarna var rätt snabba må jag säga :)

Idag tränade jag Kelly på ICA-parkeringen, och det är kul när folk stannar och tittar, och säger en massa positiva saker :)  Ulla var en av dem :) Tack Ulla :) :)  Sen var det nån kvinna jag inte känner som sa att det var det "värsta" hon sett i hela sitt liv... men hon lät positiv så jag antar att det var positivt menat ... fniss...

Hörrni... det här med att vara lycklig... att vara tillfreds med sig själv och sitt liv. Det har jag funderat på i slutet, på mina promenader med hundarna.  Tänk... jag har nog aldrig i mitt tidigare liv varit så tillfreds med mig själv som jag är nu. Jag har aldrig gillat mig själv så mycket som nu  (ok... tidigare stod jag knappt ut med mig själv) och jag kan ärligt säga att jag är nog en av de lyckligaste som finns. Jo, det är säkert. - varför? - jo, jag njuter av varenda dag, jag ser till att själv styra .... jag påverkar själv.... eller rättare sagt, jag är MEDVETEN om att det är JAG som själv bestämmer över hur mitt liv ska se ut. En del blir lite irriterade och upprörda när jag säger så, det vet jag.... men jag håller envist fast vid att det är så.

Visst, jag har försökt få kontakt med min handläggare på AF ... och fick ju det till slut igår... bara för att upptäcka att det faktiskt är jag själv som ska styra.

Visst, jag känner mig ibland svag när jag är inne i ett skov av min sjukdom... men inte är det då någon annan än jag själv som tar itu med det som måste tas itu med.  Tro nu inte att jag inte vill ta hjälp när jag behöver det, det är inte DET jag menar.... men TÄNKET måste komma från mig själv. Tänket för att kunna känna lycka.

För.... Lycka är inget som ANDRA tillhandahåller.... Lycka måste komma från mig själv. Om jag sitter och väntar på att ANDRA ska servera min lycka... så kan jag vänta i evigeter... utan att någon bjussar... men om jag själv serverar min egen lycka... DÅ finns den ju tillgänglig :) :)   DÅ är det upp till mig själv :)

VAD är då LYCKA??

Det är för mig samma sak som att njuta av livet. Kommer ni ihåg vad jag skrev tidigare om att njuta av livet?

Såhär skrev jag:

Att ta tillvara på de stunder, varje dag, som Ger mig en positiv känsla. 

Så skulle jag kort kunna sammanfatta hela grejen. Varje kväll innan jag lägger mig, går jag igenom de stunder jag DEN dagen ser som guldkorn. Stunder jag är stolt över, som jag skrattar åt, som jag känner betyder något. Många av de här guldkornen plockar jag ju fram även andra dagar, och njuter på så sätt flera flera gånger av en och samma litet ögonblick :)

När det händer saker som är långt ifrån positiva, långt ifrån angenäma och LÅNGT ifrån vad man vill uppleva... kan man ändå njuta?

Ja... ibland till och med kanske PGA det som hänt. Det behövs ju då och då motvikter...  På så sätt bibehålls balansen tror jag.  Annars blir det att man ser inte guldkornen för alla guldkorn.

Många har frågat, både tidigare i mitt liv, och nu i slutet: Men hur ORKAR du?? 

Ja.. vad är alternativet? :)   Skämt åsido... Jag orkar just för att jag fokuserar på guldkornen.  Jag fokuserar inte på det hemska som hänt, på de som försöker göra mig illa, de som hatar mig. Jag fokuserar på det positiva som händer varje dag, de leenden jag möter, de glada tillropen, vänners stöd, barna, hundarna... Ställer man fokus rätt, så SER man det positiva....  och det negativa glider undan.... om man inte ägnar det tid och tanke.... så försvinner det ut i periforin.

Att ta tillvara på de stunder, varje dag, som Ger mig en positiv känsla"

DET är lycka för mig. Att ta tillvara på de stunder, varje dag, som Ger mig en positiv känsla.

Det finns hur många stunder som helst varje dag att ta tillvara på. Åtminstone för mig. DÄRFÖR är jag världens lyckligaste åxå.

Gokväll

OOps I did it again....

.... tog sovmorgon alltså.... och idag vaknade jag kl 10 :) :)   Då blev det benen över sängkanten, på med de kläder som låg närmast, raka vägen till hallen, på med skor, ut med hundarna :)  Tänk att de aldrig någonsin väcker mig på morgnarna...  men de vet väl att det är jag som styr världen ... fniss

Efter en kort runda med hundarna blev det kaffe och lite norran.se och aftonbladet.se  Strax ska jag måla ett par köksluckor ... 

Ser nu att det börjar regna lite....  men efter lunch kanhända att det slutat, då tror jag att vi ska promenera milen :)  Ska väl ut och träna hundarna lite åxå....  Igår afton när jag tränade med Kelly härute på gården, stod en kvinna med sin labrador på andra sidan vägen och tittade. Jag jobbade med fritt följ, stående och läggande under gång, samt lite freestyle-tricks . Kvinnan applåderade och berömde, frågade hur gammal Kelly är och hur länge vi tränat. Hon var helt imponerad. Sånt är ju faktiskt kul :)  Roligt när människor vågar berömma andra och inte bara hittar saker att hacka på.  

Ha en bra dag !

Gomorron

It´s just another day in paradise :)Ytterligare en underbar dag i mitt liv håller på att ta slut. Jag har njutit sedan jag klev upp i morse... superhärlig morgonpromenad... gott kaffe...  sen har det rullat på med några målade köksluckor, mer promenader, träning med hundarna, promenader var för sig.. skogsagility ... badat Mysiga Molly...  Ätit en god lchf-pizza... pratat med Hannah...  tränat core med Pernilla.   Har nyss kommit hem från träningen. Ska strax hoppa i duschen, och sen gå ut med hundarna... sen är det gonatt.Btw, idag ringde handläggaren på AF. Ska man skratta eller gråta?  Hon hör av sig så vi kan träffas fram i november. Va?  Ok... så inget ska göras fram tills dess??  Jamen... då vet jag. Då ska jag göra det själv.   Handläggaren sa: om vi sen kan ordna en sysselsättning åt dig som sträcker sig ett år, då har du ju jobbat ihop till en ny stämpelperiod.  VA??  Inte fan strävar väl jag efter att bara jobba ihop till en ny stämpelperiod heller! Jag vill ju ha ett JOBB.... som varar länge... jag vill ju JOBBA !  Nåja... jag trodde att hon skulle bistå med hjälp eftersom jag är kodad på AF ... men hjälpen verkar bestå i .... ingenting egentligen....   Nåja... det ordnar sig nog ändå... nu Vet jag i alla fall :) :)

Förresten...  JAg har fått en lillebror. Han är 1.5 år gammal... eller... 44 är han. äh... HAN förstår vad jag menar. Jag är barnsligt stolt över honom :) :)

Hoppas ni haft en bra dag, och att ni lyckats fylla den med nåt värt!

Gokväll

Sovmorgon

Idag tog jag sovmorgon till kl 9. Brukar oftast vakna kring 7.30, men jag var helt urlakad efter gårdagen, så kroppen kände att den behövde ta igen sig kanske :)

Molly charmade veterinären och sköterskan med sitt underbett och sin totalt obrydda attityd till blodprovstagning. Då sköterskan bjöd på en godbit efteråt, så viftade Molly på svans-stumpen allt vad hon kunde :)

Har varit ute med hundarna en sväng, nu dricker jag kaffe och lägger upp dagen. Ska måla några köksluckor... har ju börjat måla om dem.... så det ska jag pyssla med... i övrigt får vi se vad vi hittar på :)

Ha en bra dag hörrni, och fyll den med nåt värt!

Gomorron

Skaffat fler goda vänner!Klockan är strax efter 21 och jag är helt slut.  Dagen började tidigt, då vi hade tid kl 9.15 med Molly på djursjukhuset i Luleå. Eftersom det är 20 mil att köra så drog vi iväg strax efter halv 7. Pernilla och Hannah följde med, så även Kelly och Paddy :)

Det gick superbra hos veterinären :)  Hon skrev ut ett medicinskt schampo och kortison till Molly. Kelly tyckte hon att man kunde avvakta med... fortsätta med leverdiet-fodret, men i övrigt ge det mer tid. Hennes kropp tog ordentligt med stryk av ormbettet.... men i nuläge tyckte hon att det räcker med dietfoder och fortsatt kontroll :) :) :)

Efter besöket på djursjukhuset blev det några timmar på stan med Pernilla och Hannah. Vi hann både äta lunch och dra en fika innan det var dags att åka hemöver. På hemvägen stannade vi tvärt hos min storebror och hämtade upp de gula kantareller han plockat åt sin kära syster :) :) Tack storebror :) :)

Då jag kom hem blev det en promenad med hundarna, som mest legat i bilen hela dagen... men... tänk... de gnäller inte en endaste minut. De är så otroligt lätta att ha göra med. Efter promenaden har jag haft fullt upp med att ta hand om kantarellerna... och nu ska jag bara ut med hundarna, sen är det läggdags här.

Jag vill avsluta dagen med att tacka de som skickat en varm tanke och hållit tummarna för oss idag.... Tack allihopa, och ett särskilt tack till min lillebror!! TACK Rolle... Det värmer otroligt mycket!!

Gokväll

.... vad ska man säga?Då var söndagen slut. Det har varit kanonväder, så jag har varit utomhus med hundarna nästan hela dagen. Promenader och träning var för sig...   så har det sett ut :)    En dryg timmes Zumba som avslutning på dagen blev det, så nu ska jag bara ut med hundarna en sista pinkrunda för dagen, sen kryper jag isäng.

I morgon bitti blir det att åka till Luleå djursjukhus. Men inget blir väl nånsin som man tänkt, eller hur?

Min veterinär ringde mig ikväll. Hon hade fått provsvaren från Kellys blodprover, och levervärdena är INTE BRA, så hon tyckte att jag skulle ta med Kelly till Luleå också, och hoppas att de hade tid att ta in henne en sväng åxå. Det blir nog medicinering på henne.... och BARA DE HAR NÅT SOM HJÄLPER så får det bli så.  Jag trodde stenhårt att proverna skulle vara bra nu.... men så var det inte.

Jag känner mig lite.... tom just nu. Trött och tom. Hannah och Milo har åkt hem.... hundarna sover.... ska väcka dem och gå ut, sen kryper vi isäng.

Gokväll

Härliga Söndag :)En dryg timmes underbar morgonpromenad i det absolut bästa tänkbara vädret... DET ger styrka i själen!

Nu dricker jag en kopp kaffe... ska sedan ut och träna hund :)   Idag blir fokus på Milo och Molly.  Ikväll står det zumba på schemat, men innan dess ska man väl ha hunnit med fler långa promenader åxå.

Ha en härlig söndag :)

Gomorron

Lördagen är slut för den här gången.

Vilken otroligt sagolik dag det har varit!   Hösten har visat sig från sin allra bästa sida, med härligt väder HEELA dagen. Långa promenader, träning utomhus med hundarna... helt perfekt har det varit.

Nu är jag och Hannah på väg isäng... hon öppnar i morrn (på OK i Burträsk)  så hon behöver komma sig i säng känner hon.. och det är HELT ok för mig, som inte brukar vara uppe längre på lördagkvällarna ens :)

Jag har inte bara världens bästa och finaste hundar, jag har världens bästa och finaste döttrar åxå... ifall det är någon som missat det.

Ikväll har jag inte så mycket djupa tankar att framföra... nu seglar jag bara på vågen som blir av att få må bra, vara yrselfri och stadig på bena.... Jovisst brukar jag ha djupa tankar ändå, men just ikväll är det PRECIS det som på nåt sätt står i fokus. Oftast är det ju så att när man varit yrselfri en vecka eller två.... så återgår allt till det vanliga och man lixom ... kanske inte tar för givet... men ägnar det inte så mycket tanke... det här med att må bra. Man lixom bara ... mår ... och dagarna flyter på.  Nu när jag inte varit yr på såpass många veckor... så börjar jag fyllas med en tacksamhet över det. Förut kunde jag börja gruva mig redan efter en vecka....  undra: NÄR ska nästa yrselattack komma..... HUR länge ska jag måsta vara ostadig...    Nuförtiden är det inte så ... inte på samma sätt. Klart att jag tvärt kan tänka: Undrar hur länge jag klarar mig den här gången, men det är inte så att jag ligger sömnlös över det...  

Jag njuter verkligen av varje dag. Ja... så är det. Sannerligen.

Nä.. nu ska jag knyta mig. Vi har varit ute med hundarna, borstat tänderna... sagt gonatt till varandra, så nu är det bara att knyckla ner sig i sängen bland hundarna. Hoppas ni alla haft en bra dag, och att ni lyckats fylla den med nåt ni mår bra av :)

Gokväll

Från liten till storLilleman, Gullefjun.. han var inte stor när vi hämtade honom. Nåja, han är inte särskilt stor nu heller. De två första bilderna är från när han var liten... mindre.  Sista bilden är från igårkväll då han fortfarande var trött efter veterinärbesöket. Han är 1 år och två månader gammal snart, väger 1.8 kg och är 23 cm hög.  Han har en attityd som påminner om ett lejon, och en charm som kan smälta sten. Han är ljuvlig den lille krabaten :)

Nu på morgonen har vi varit ute en sväng. Idag är han pigg och lekfull som vanligt. Han sprang ikapp med Kelly och Molly så det stod härliga till. Det är lite kyligt dag, men nu har solen tittat fram, så det blir en sådär supervacker höstdag.  Äntligen !

Hannah jobbar och jag dricker kaffe. Ska ner i tvättstugan om en stund och hämta tvätt, sen ska jag ta en längre tur med hundarna.  Möjligtvis att jag delar upp dem i grupper... jo, så får det nog bli.

Hoppas ni får en bra dag, och kom ihåg att fylla den med nåt värt!

Gomorron

Fredag... kväll

Oj vilken fullspäckad dag. Det började med en underbar morgonpromenad i solsken :)  Sen drog jag och Hannah iväg med lille Gullefjun till veterinären. Där drogs 5 tänder och lill-gubben har varit groggy och trött... ända tills NU när vi ska gå isäng. NU börjar han ta fart den lille gynnaren.

När vi kom hem, mitt på dagen, tog jag hundarna på en dryg timmes härlig promenad, innan jag och Hannah gick och handlade för våran fredagsmiddag. Det blev fläskytterfilé och mangosallad för mig, samma sak plus potatisgratäng för Hannah. Till förrätt åt vi avocado med skagenröra :)  Mums!

Efter maten gick vi ut med hundarna innan vi tog plats i soffan för att se Idol. Båda två var så trötta, så vi närmast längtade efter att programmet skulle ta slut....   Kort pinkrunda med hundarna, och nu ska vi isäng. I morrn jobbar Hannah förmiddagspasset på OK, så hon börjar 7.45    Själv har jag inga planer för i morgon. HOppas på bra väder så att vi kan vara ute mycket.

Men.. NU är det sängen som gäller.  Hoppas ni fyllt dagen med nåt värt!

Gokväll

Till veterinären idag åxå.Vilken underbar morgon! Blå himmel och Sol... DET var länge sen :)   Efter en härlig morgonpromenad med hundarna, har jag druckit kaffe. Nu kom Hannah och lille Milo. Vi ska till veterinären med Milo, så han får bort några av mjölktänderna som inte lossnat än.

Hoppas vädret håller i sig hela helgen, så vi får njuta av långa promenader :)

Nä, nu ska vi åka

Gomorron

Vacker kväll i Paradiset!Den här dagen har verkligen varit.... Fullt upp.  Har fixat och trixat med artikeln till Mellanbygden och skickat in den för publicering, promenerat och tränat med hundarna, varit till veterinären med Kelly och Molly. Kellys blodprov får jag svar på till veckan.... Molly ska ju till Luleå på måndag.... håller tummarna.   

Paddy fick sig en egen promenad och träningsrunda på eftermiddagen :) 

Efter middagen blev det att dra iväg till Burträsk för att hålla tredje kurstillfället i Vardagslydnad. Det är så himla kul så jag vet inte vart jag ska vända mig :)  Jag skulle vilja hålla på med det som yrke!  DET och att jobba på Westmans.... det är mina drömmar :)

Nu är det kväll.. det är mörkt ute... skönt tycker jag... mysigt... Visst tycker jag om ljuset åxå, men ... jag varvar nog ner bättre när det är lite mörkt...  

Jag har suttit och kollat lite på IKEA.se.  Det är ju lite småprylar man skulle behöva... jag menar.... det räcker ju inte med att fixa ny duschdraperistång ... jag har skallat ner ena spegeldörren till badrumsskåpet åxå... så själva gångjärnet gick sönder... plast-skrot!  Det var ju ett tag sen.. men nu känns det läge att byta badrumsskåp åxå, när man lix är inne i badrummet och rustar till de fadäser man ställt till med.

I morgon fredag, kommer Hannah och Milo på morgonen. Jag ska följa till veterinären för att Milo ska ta bort några tänder.  I övrigt har jag inget planerat för morgondagen. Hannah och Milo stannar över helgen eftersom Hannah ska jobba. Det blir mysigt att rå om henne hela helgen :)  Hon har mycket kvar att berätta från sin tågluff :)

Nu över till en helt annan sak.

Skolvärlden. Grundskolan. VARFÖR har vi inte kommit längre i tänket om att stötta och peppa INDIVIDEN ??
Den stackare som sticker utanför skolans normer... får det minsann inte lätt. Vare sig man är smartare eller dummare. Att sticka ut är inte bra. Att våga vara sig själv och stå för det... är INTE bra. Att försöka uttrycka sig i former som inte passar i skolvärlden.... är förkastligt.  VAD LÄR SIG VÅRA UNGDOMAR?????

I en period av sitt liv när man har fullt upp med att försöka hitta sig själv, tror sig hittat en kanal ... och ibland även HAR hittat en kanal för att växa, ett område där man verkligen KAN glänsa och vara BRA ... då blir man KAPAD, SÅGAD, TILLINTETGJORD, KRÄNKT, NEKAD .... av vilka??   - Lärarna!!!! Är det vettigt?????

VARFÖR är det så himla svårt att låta ungdomar VÄXA i det de är BRA i?? VARFÖR bara fokusera på det som går tungt: ... hmm.. ja... Lisa har ju svårt med matte... hon förstår ju inte.... DET måste hon jobba med... istället för att : Lisa är en naturbegåvning i  Bild. Hon har en sällsam förmåga, och intresse i , att jobba med foto.... konst... skuggor.... ljussättning.... färger...  fånga känslor..... 

Nä... i skolan ska alla vara lika mycket intresserade av allting. Inget ska framhävas. Det man är DÅLIG på ska man jobba med. Inte det man är BRA på. Varför??  Chansen att man någonsin ska jobba med något man är kass på, är minimal. Man vill ju jobba med något man är INTRESSERAD av, eller hur??

Varför jag tar upp just DET, är att PRECIS det har drabbat en vän till mig. Hon går i grundskolan... och har blivit så erbarmligt dåligt behandlad. Hon har blivit tillbakatryckt av lärarna... på ett sätt som jag har väldigt svårt att förstå.

Nu ska jag strax gå ut med hundarna på en sista pinkrunda. Hoppas ni haft en bra dag, och att ni fyllt den med nåt värt. Som ni vet så kommer dagen INTE i repris.

Gokväll

Upprepning.Lite kyligt idag... men inget regn på min morgonpromenad med hundarna. Nu börjar det krypa fram lite olika färger därute... gult.. lite oreange... lite röda blad här och där... underbart vackert!

Förutom morgonpromenad har jag slipat lite på en artikel till Mellanbygden som snart ska skickas in, jag har läst och svarat på mail och jag har förundrats. Jag fick ett mail där personen beskriver hur JAG är denne persons förebild. Personen hade läst mitt inlägg på bloggen igårkväll, och ville förmedla att JAG åxå är förebild för någon. Det känns så fantastiskt!  Det värmer och ger sol att få höra sådant.

Dagens foto... är ju taget precis efter tatueringen... det är ju inte rött längre :)  men jag tror att budskapet måste läsas då och då.... så man påminner sig själv om vad livet egentligen går ut på.  För mig betyder den texten enormt mycket, och jag älskar den.  En annan text jag ofta tänker på och använder mig av och har gjort i många många år är:
                 Ge mig sinnesro att acceptera, det jag inte kan förändra
                 Mod att förändra det jag Kan,
                 och förstånd att inse skillnaden.

Idag ska jag till veterinären med Kelly och Molly. Ikväll är det hundkurs. Nu är det kaffedags.

Gomorron

RespektLisbet.... som gjort denna film.... är en kvinna som jag beundrar och har största respekt för.  Redan när jag var liten och gick i småskolan, var jag imponerad av henne. Jag fick ofta sitta bredvid henne i skolbussen, och jag tror inte att hon än idag vet hur mycket det betydde för mig. Jag var mobbad i skolan pga övervikt... men Lisbeth... hon var alltid glad och snäll mot mig. Jag fick sitta bredvid henne :)

Både jag och hon tävlade när vi gick i skolan.... hon gick några årskurser över mig, men jag minns några skol-dm när vi åkte tillsammans och tävlade. Jag var så impad av henne för hon hade skolrekordet i slungboll :)   möjligen även i kula... tills jag tog över det :) 

Lisbet var tillsammans med sin Sven i 25 år...   De hann precis gifta sig.... innan hon blev änka.  Det är så hjärtskärande.. det är så tragiskt.... men samtidigt så ljust. Missförstå mig rätt... men Kärlek... är alltid ljust.  

Lisbet är den coolaste jag vet. Hon är tjejen med klös...  hon är intresserad av kost, träning, livsstil... precis som jag. Vi har mycket gemensamt.  Hon är en av de som borde få ett pris, bara för att de är så bra förebilder.  

Vi har inte haft kontakt på många många år, tills vi hittade varandra på facebook. Många säger att facebook är patetiskt och way too much.... JAG säger att facebook är fantastiskt på många sätt. Att få återknyta kontakten med Lisbet, är för mig ett sätt att "knyta samman säcken" Hon är faktiskt en länk till min barndom, som är positiv.  En av de få faktiskt, och det är för mig en ära att sprida hennes film vidare.  Eftersom min barndom och uppväxt inte till största del är positiv, så känns det ÄN mer .... vad ska jag säga.... ödesbestämt... att just jag och hon hittade varandra på fb. ...   och att Hennes resa gör att det känns ÄN MER ..... Ödet.  En tjej jag alltid sett upp till och respekterat, tidigare pga hennes sätt att behandla mig,  hennes idrottsprestationer.... men nu på senare tid, hennes sätt att skriva.... och hennes sätt att.... Vara.   Jag önskar att jag åxå har hennes sätt. Inte för att jag vill efterapa... men vad jag menar är att jag hoppas att även Jag kan betyda såpass mycket för någon.

I filmen (ja även på lisbets inlägg på fb)ser man flera gånger: hanäbäst .... man blir helt tårögd när man tänker att det kan betyda både: Hanäbäst.... och Han ä bäst.  Vilket som är underbart.

Sån kärlek har jag nog aldrig känt till någon mer än mina barn än så länge.... men när man ser "bonde söker fru" så ser man ju att även kvinnor på 50 + kan känna så... fniss.... så det är väl inte kört... även om det känns lite avlägset. Jag har ju hundarna och tjejerna.... :) 

Nä...  nu ska jag ta ut hundarna på en kvällspromenad..  det har ju regnat en del idag... har ju hunnit upp till slalombacken en sväng idag, men återfärden gick i regn... Nu verkar det vara uppehåll, så jag passar på att ta en vända med dem.   Hoppas ni haft en bra dag och att ni fyllt den med nåt värt.

Gokväll

SlitenDet ser nästan ut som att det vill spricka upp idag... såg nyss lite blå himmel bland allt det gråa. Vore ju fantastiskt trevligt om så är fallet :)  BLIR det sol framöver idag... då tar jag Paddy med mig och går milen. De andra får ligga kvar hemma och tryna.... så tar jag ut dem på träningspass istället.

I övrigt idag har jag inte planerat nåt... ja... ska låna tillbaka min skruvdragare av Pernilla, så jag kan sätta upp nya duschdraperistången .  Skönt att inte ha några övriga aktiviteter, då jag känner mig rejält trött och sliten.

Gomorron

Uppförsbacke?Nyss hemkommen från ett väldans svettigt men bra core-pass. Pernilla har axlat rollen som instruktör, på ett ypperligt bra sätt. Hon är superbra :)  Det är rätt skönt att gå på andras pass ... om inte annat så vilar jag rösten ... fniss.  Ni som varit på mina pass, vet vad jag menar :)

Ibland har man oro i sig. En sån där malande oro..... sådär så att tårarna nästan tränger fram.... men så sväljer man några gånger och tårarna lixom absorberas....   men så kommer det tillbaka på en stund, ibland en längre stund, ibland en kortare stund.   Man tänker och tänker.... våndas och oroar sig...  herregud... hur ska det gå. Tankarna vandrar ibland, och skenar ibland....   vissa stunder tänker man: klart det blir bra, det finns lixom inga andra alternativ... men så plötsligt stiger tårarna och man tänker: men tänk om....

På torsdag ska de båda till veterinären... och jag ber på mina bara knän.... Snälla låt det gå bra!På fredag ska jag följa den här lille gynnaren  Milo till veterinären. Han ska plocka ut några mjölktänder som inte lossnat. Han ser ut som ett plockepinn i munnen den lille rackaren.

I afton gick jag till slalombacken med hundarna. Vad är det de säger... jo

Benen blir starkare om man tränar i uppförsbacke.

Gokväll

Tom eller överfull.Idag har jag umgåtts med Hannah och Pernilla hela dagen :)     Efter middagen for jag och Pernilla ut och sprang runt byn, och det var nåt kopiöst så tungt det gick!

Nu är jag trött.... vet inte om jag känner mig Tom eller överfull....  Vilket som, så är det dags att gå ut med hundarna och sen krypa isäng.

Gokväll

Olika förhållningssätt.

Igår var jag ju och bevakade handbollscupen i Robertsfors. Igårkväll tänkte jag på det här med förhållningssätt. Vad olika de kan vara... och vad olika det hanteras.      Jag såg och hörde En tränare låta rätt hård med sina mannar på plan, en gång ropade han: Men... Du gör ju fel varenda gång, till en av sina spelare.  Inte speciellt trevligt att höra när det ropades ut så alla hörde, både spelare och publik. En spelare känner förmodligen själv när det blir fel.... annars går det ju ta när killen kliver av planen.... alltså Bara med Honom, och inte skrika så hela hallen hör.  

Så borde det vara mellan alla förresten.... att man inte snackar bakom ryggen, utan snackar med den det berör, dvs den man snackar OM.

Gomorron


Nu är det slut på veckan.... DET är vi väl överrens om?

Söndag kväll..... JAG är i alla fall på väg isäng. Ska bara gå ut med hundarna en sista sväng. Dagen har varit superb, med sol och klarblå himmel.... träning med hundarna.... promenader i härligt väder.... men även HANDBOLL! Jag har varit till Robertsfors och bevakat handbollscupen för Mellanbygden :)

När jag kom hem från handbollen så gick jag ut med hundarna en sväng, sen blev det zumba en timme :)  Jobbigt, svettigt, roligt :)

Just nu försöker jag mest få kläm på de kommentarer jag fått tidigare från reTINA och SAM.  Att dessa personer försöker få mig att tro att JAG är Grym, att JAG handlar fel när jag ignorerar och tiger ihjäl de som tex ringt och hotat min veterinär, hotat och skrivit till mig att mitt liv är i fara.....Att JAG skulle vara grym som ignorerar sådana människor.... .. och DE vågar inte ens stå med sina namn.... Jag försöker få kläm... men får det inte. 

Tycker ni , reTINA och SAM att jag är FEG.... ORÄTTVIS eller bara .... Simpel??   Det vore oerhört trevligt om du/ni kunde ge svar på åtminstone EN fråga jag ställer, för det har du/ni inte gjort hittills. 

Att kritisera någon är lätt... men att stå till svars för sin kritik är svårare. 

Nu kryper jag isäng. 

Gokväll. 


söndags-LyxÅhh... klarblå himmel och sol idag! DET känns lyxigt. Perkon blev precis klar, så nu blir det kaffe innan det är dags för morgonpromenad med hundarna. 

Kollar på aftonbladet.se    Det är idag 10 år sedan terrorattackerna i USA.   10 år!   DE 10 åren har gått fort ska jag säga. Tycker fortfarande att det känns som en fäsk nyhet.

En 20-årig tjomme i England hade slagit vad med sina kompisar om att han kunde avhålla sig från alkohol en hel månad. När han vunnit vadet slog de till med en rejäl fest. Tjommen blev rätt packad, och kom på att han skulle simma över Themsen. Han drunknade.

Båda historierna vittnar om tragedier.... och ett mått idioti.

För exakt ett år sedan var det åxå sol och klarblå himmel. Nu blir det promenad!

Gomorron

Nädethärblirentidigkvällamen.

Nu har det verkligen varit fullt upp ett tag. Idag har jag varit i backen och fotat och skrivit för tidningen... sen har jag varit iväg och påbörjat en flyttstädning..  varit ute med hundarna x antal gånger... och nu är jag verkligen trött. Har precis kommit in med hundarna, och jag tror banne mig att vi lägger oss nu. Ja, så får det bli.

Funderar kring kommentarerna jag får på mina inlägg....  Vad är det som gör att Vissa tycker att jag är grym när jag ignorerar de som gjort mig fel? Eller... är det nåt annat det bottnar i?  Jag menar... oftast så är det ju mer än En sak som gör att man tycker som man tycker... inte bara Ett uttalande eller En åsikt.  Jag säger inte att den här någon har fel, jag bara undrar hur Den människan tänker.... eftersom jag inte får svar när jag frågar, så får jag inte veta hur tankegångarna går heller. Jag lär mig gärna nya saker, både om människor och om ting..... men då måste jag ju få svar på mina frågor åxå.

I morgon ska jag iväg på ett skrivuppdrag för tidningen. Åker mitt på dagen och blir borta några timmar. Sen blir det promenad och lek med hundarna, passar bra med vilodag för dem i morgon :)     sen blir det Zumba.  

NU blir det sängen här.... Hoppas ni haft en bra dag

Gokväll.

Störtlopp i backen idag!Perkon puttrar.... snart kaffe. Sen blir det promenad med hundarna innan jag tar mig iväg till backen för att skriva om det som händer där idag- downhill-cykling. De ska alltså CYKLA utför.... störtlopp på cykel. Herregud känner jag bara när jag tänker på det. 

Sen idag ska jag städa, och börja förbereda för ett skrivuppdrag jag fått i morgon.

Hundarna plirar lite på mig där de ligger.... jag var nyss och hämtade kaffe.  Efter tre koppar är det dags att hoppa ner från sängen och gå ut.

Vi kanske ses i backen idag då?

Gomorron

Yiiiihaaaaa springa är kul :)Den här dagen har formligen SPRUNGIT förbi i en rasande fart :)   JAg har jobbat med hundarna och tagit två långa promenader....  de ligger och trynar nu. Ska snart göra detsamma.  I morgon ska jag iväg till backen och skriva om down-hill-cyklingen ... hoppas på hyfsat väder, så att det kommer lite folk. Jag har i afton även fått ett annat skrivuppdrag som jag ska iväg och göra på söndag :)    Om hälften av det man skriver blir publicerat, så är jag nöjd :) :) :)  

I morgon ska jag även göra lite andra saker... som inte är så beroende av vädret...

Få se... har jag någonsin berättat för er att jag har världens finaste och bästaste hundar?!  NÄr man läser på forum (jag vet... man SKA inte vara på hundforum... man blir bara på dåligt humör... fniss)  så finns det ingen hejd på bekymren... och vet ni... idag kom en ny bok som jag beställt... japp, kring hundträning... jag har nog ett hundratal vid det här laget... läser allt jag kommer över kring hundar och träning.  Jo... i boken som kom idag (har bara hunnit bläddra lite snabbt) så står bla att om man gör fel när hunden är valp, så är det mer eller mindre kört??  En hund lär sig när den är ung, och sen sitter det beteendet. . MEn vad i hela friden... så korkat. 

Mina hundar är fd. gatuhundar. Min Kelly är nyss fyllda 5 (enligt passet.... det är gissad ålder... hon kan vara 7 lika gärna)  Hon är lydigheten själv.... hon är Extremt lyhörd och lättlärd....   Mina andra hundar är åxå lättlärda och lätta att ha göra med, att ha lös..... kommer på inkallning.... mm mm mm.  Tänk att vissa TROR att hundar BARA lär sig när de är valpar....  och sen är det kört.  Nåja... Idioti finns inom alla områden.

Nä... nu är jag trött.... ska ta ut hundarna på en sista sväng, sen blir det sängen. Hoppas ni haft en bra dag.

Gokväll

Fattar inte.... hur i hela friden kan det vara möjligt?

Idag ska jag jobba mycket med hundarna har jag tänkt. FFa Paddy. Han är så festlig när man ska träna med honom, allt går i slow-motion. Det är fantastiskt hur han kan vara lixom två hundar i en...   Den långsamme Farbror Paddy... för att sedan förvandlas till Vindsnabbe Paddy när han springer skiten ur de andra hundarna ute.  Han springer, fintar, byter håll, springer i cirkel..... måste filma nån gång så ni får se :)

Idag ska jag städa åxå. Tycker det är trivsamt att fredagsstäda....  Möjligen ska jag iväg på ett uppdrag åxå, vi får se om det börjar idag, eller om det blir på söndag. Inte ett skrivuppdrag, utan ett annat.

Nu är kaffet klart. Jag vaknade av att telefonen ringde. Det var lillebror som blev förvånad att jag låg och sov... klockan var nästan 9. Jag blev åxå förvånad kan jag säga.  Hundarna väcker mig aldrig, men det är klart att de börjar vara nödiga den tiden, så jag gick ut med dem före jag sprätte igång perkon.  Nu har den puttrat klart, så nu är det dags för en kopp.

Det enda jag knappt fattar nu..... hur i hela friden kan det vara möjligt?  - ja... att det redan är Fredag igen!! 

Gomorron


7 rätt på Lotto.Den här dagen blev ju inte regnig alls. Fläckvis soligt och riktigt varmt faktiskt.   Har varit en sväng hos Pernilla idag, sen följdes vi ut på promenad i mulleskogen med omnejd. Efter promenaden stack jag på fotouppdrag för Mellanbygden (lät kanske mer avancerat än det var.... Ulf, reportern, ringde och frågade om jag kunde springa över på ICA och ta kort på chefen där... och.. ja, det är ju min gamla arbetsplats, som ligger snett över vägen...)  Efter det stora och viktiga uppdraget blev det att köra lite trappträning, dvs kila ner i tvättstugan några varv.

En eftermiddagspromenad upp till campingen vid slalombacken, sen bar det iväg till hundklubben för vardagslydnadskursen. Jag tror vi måste flytta tiden från 18.30 till kl 18.00 framöver... för innan 20.00 börjar det vara lite för mörkt. 

I morgon är det fredag.... IGEN.  Idag när jag kom fram till hundklubben var jag faktiskt tvungen att tänka: men vänta... visst fan ÄR det väl torsdag idag..... det är väl inte ONSDAG.... men så kom jag ihåg att jag var ju på klubben igår afton och tränade med Kelly, och klubben var öppen då.... och det är ju onsdagar... så JA... det ÄR torsdag idag.   Jo... förresten... igår var ju dragning på lotto åxå... onsdagslotto... 5-veckors.... det verkar vara JÄVLIGT svårt att få mer än 1 rätt.... fniss..... men .... plötsligt händer det väl . Jag menar.... NÅN gång ska man väl få 7 rätt på Lotto??  Visst??

Gokväll

Snabbt övergåendeDet var sol när jag gick iväg på morgonrundan....superhärligt!  men innan jag var hemma igen så var det tämligen grått.  Det skulle ju regna idag... och de flesta andra dagar åxå, så det kommer inte som nån chock precis, även om man naturligtvis gärna hade haft sol och blå himmel.

Det här med att hantera människor...  oärliga... som rent av ljuger... jag har hunnit träna på det lite. Hur jag gjort? 
- jag ignorerar. Jag lägger locket på.  Nu när jag tänker efter så är det precis så jag gjort tidigare med oärliga människor.... helt enkelt tigit ihjäl dem. Till slut stryps de, och finns inte kvar längre för att kunna ta energi.

Idag ska jag fila lite på skrivandet, samt förbereda för nästa skrivuppdrag. Ikväll har jag kurs på klubben. Så ser den här dagen ut i runda slängar. ...  Att det blir promenader och träning med hundarna behöver väl knappt skrivas... :)

Ha en bra dag och fyll den med nåt värt!

Gomorron

Ganska regnig inramning av dagenIdag har det regnat en hel del... inte oavbrutet, det ska jag inte säga... men närapå.  Några av promenaderna med hundarna klarade man sig torrskodd... men inte alla.

Idag gjorde jag min första intervju... och vi får väl se om jag lyckas få ihop nåt vettigt av det. Har i alla fall börjat skriva ihop det hela....

I afton var jag iväg till hundklubben med Kelly. Vi körde lite blandat, både lydnad och freestyle, och det mesta var klockrent. Att sitta och ligga i regnet är däremot ingen höjdare tycker hon... så de momenten var lite ... sådär. MEN, ska man tävla så MÅSTE det funka även i dåligt väder, så det är bara att träna på. Idag var jag inte ensam på träningsplan, och det var kul. Det är alltid roligt att få träna med andra hundar som störning. Vi tränade en dryg halvtimme, sen gav vi oss. Jag är helnöjd :)  .. som vanligt :) :)      När vi kom hem sprang Kelly raka vägen upp i sängen och borrade sig in under täcket. Lilla gumman.

Nu ikväll har jag varit på ett kort möte med festkommittén, ut en kort runda med hundarna som nu ligger och trynar i sängen.... själv ska jag kolla på Idol på datorn innan jag kojar.

I morgon ska jag ringa AF och höra var min handläggare tagit vägen, har inte fått svar på mitt mail. Jag har ju planer som måste ros iland.... ja, får jag inte tag på henne så må jag ju ro själv... men tänkte att hon kunde ju få göra nåt hon åxå.   :)

Jag skänker en tanke till alla som drabbats av sorg på något sätt idag. Ni andra hoppas jag tagit tillvara på dagen.

Gokväll

Redan mittiveckan.

Då var det onsdag igen.... dagarna bara RUSAR .. och man får vara lite alert för att hinna med :)

Idag verkar det blåsa hej vilt, men det regnar inte. Inte än i alla fall. Ser på yr.no att det verkar ska regna idag, i morrn, på fredag, på lördag.... möjligtvis uppehåll på söndag.... sen regn hela nästa vecka.   Känns ju väldigt.... regnigt. Tack gode gud för regnkläder och gummistövlar :)  Nackdelen med regnjacka är.. eller ... inte jackan, men huvan..   när man har glasögon och har på sig huvan.... så immar glasögonen igen när man gått upp lite värme i kroppen.

Hundarna ligger ihopkurade på sängen och sover ännu.... jag står vid datorn och dricker kaffe..... strax dags för morgonpromenad. Sen blir det frukost, och efter det iväg på mitt första uppdrag som skribent. :)

Ha en bra dag hörrni, och fyll den med nåt värt!

Gomorron

Nu är dagen slutDet här blev en händelserik dag kan man säga. Det började med att jag ringde urgulliga veterinären Sara... hon måste vara världens bästa och trevligaste veterinär btw ...   nåja, hon var bekymrad över Mollys levervärden. Hon skrev en remiss till Luleå djursjukhus för ultraljud och biopsi.   Jag hann ju bli både kallsvettig och illamående innan jag begrep att jag fick tid den 19:de... vilket ju innebär att proverna inte var så alarmerande att det är akut. Skönt!  Molly är pigg och glad som vanligt, har världens i särklass bästa aptit, det enda jag märkt på henne är ju denna klåda och röda hud, som jag trott varit foderallergi. Nåja... ska bli skönt att få det utrett...

I övrigt.... tre träningspass med Kelly här ute... ett kort pass med Molly.... Paddy hade jag tänkt cykla en sväng med, men hade ingen luft i framdäcket på cykeln när jag kom ut. Upp med Paddy i lägenheten igen, dra ner cykeln till Börjes garage.... han har skaffat en kompressor och sagt att jag får låna den när jag behöver ha nåt pumpat.... nu passade det inte med nåt munstycke.... så det gick inte. Hittade en cykelpump, men den passade inte heller. Nåja... upp till lägenheten och hämta Paddy igen, som hunnit lägga sig och slumra ... sen gick jag med honom bort till avlägget och lekte med honom. Alltså... det han älskar mest av allt tror jag... det är att springa.... och det gjorde han. Runt runt.... efter pinnar.... fram och tillbaka.... jag jagade honom, och sen fick han jaga mig... vilket han nog inte såg som någon utmaning direkt..... det var både jobbigt och kul... Jobbigt för att jag sprang som en dåre, och kul för att jag såg att HAN hade kul :)   Sen fick han söka torkade leverbitar som jag kastade så långt jag kunde .... ok... vi snackar inga superavstånd, för en torkad leverbit i storlek som en halv lillfingernagel, väger inte så mycket.... så den åker inte så långt... men ändå.

På eftermiddagen gick vi en längre runda allihop..... då hade solen kommit fram och det var riktigt härligt.

Nu ikväll var det säsongens första core-pass... Brukar jag verkligen svettas så kopiöst? 

Strax en sista pinkrunda med hundarna, sen är det sängen som gäller. I morrn ska jag på mitt första uppdrag som skribent i Mellanbygden :) :)    HUR kul är inte det??!!   Det är en internvju  :)  Tänkte göra ett personporträtt :)  Har två andra uppdrag inbokade, och det är så spännande så man nästan går av :) :)

Nä... nu ska jag ut med hundarna... HOppas ni haft en bra dag, som ni lyckats fylla med nåt värt.

Gokväll

Lilla MollyHar precis pratat med veterinär Sara .... Jag ska åka till Luleå med Molly.... det är något med levern som spökar, det är några värden som är på tok... DET kan vara anledningen till att hon är så röd på kroppen och kliar sig. Det här känns inte alls bra..... 

ReligionTill middag åt jag surströmming, och det kan jag säga er: Surströmming ÄR religion!!! Nåt så kopiöst gott!!!  

Jag hade surströmmingskalas för mig själv, och det smakade ta mig fasen bättre än nånsin tidigare :)   Det var så makalöst gott så det finns inte ord att beskriva. Eftersom jag inte åt någon surströmming förra året.... således åt jag inte heller potatis eller tunnbröd förra året.. utan Potatis, tunnbröd och surströmming var det 2 år sedan jag åt. Det här mina vänner, betyder att magen kan komma att göra uppror inatt :) 

Att surströmming är mer än supergott... det säger nog hundarna åxå. De har aldrig någonsin tidigare visat ett sådant intresse vid matlagning, som de gjort i kväll. De brukar inte bry sig... ja ok, Molly brukar bry sig, vad än man lagar... men de andra brukar INTE springa runt i köket och sniffa oavbrutet....

Efter att ha sett Idol så närmar det sig tidpunkten när det är läge att gå ut med hundarna för en sista kvällsrunda. Sen är det sängen som gäller. För morgondagen önskar jag samma lycka som dagen idag: inget speciellt märkvärdigt, men uppehåll och en dag utan dåliga nyheter.

I morgon kväll börjar Core om... och ja... jag tror minsann att det kommer att bli HUR jobbigt som helst...men samtidigt behagligt.... skönt-ont kan man säga. Det är SKÖNT att det är igång igen, för man VET hur bra man känner sig efter ett pass. ..... och efter en termin :)

Nä.. det har inte hänt några märkvärdigheter att berätta om.. så jag tror att jag lämnar det såhär, med förhoppning om att ni alla får en fortsatt härlig kväll , och en god natt :)

gokväll

färgsprakande fyrverkeri

Nu har älgjakten börjat. Det är ett tecken på att hösten är här.  Men som vanligt när älgjakten börjar och hösten är här, så är det rätt så varmt ute ändå. 16 grader just nu. 

Luften är mättad med fukt... vilket gör att ryamattan jag tvättade med högtryckstvätten förra helgen, inte har torkat än... och lär väl kanske inte göra det utomhus heller. Det är bara den lilla detaljen att den är HUR tung som helst när den är blöt, så jag orkar inte bära in den i källaren ... annars kunde den ju ligga där och gona sig tills den blir torr...  Nåja. Börje kanske kan hjälpa mig att baxa in den.

Idag ska jag småskriva lite... planera för mer skrivande....  jag ska promenera lite längre med hundarna, men iom att älgjakten startat, så får det bli koppel-promenader för samtliga.  I övrigt har jag inte planerat något, utan ser vad dagen erbjuder i form av överraskningar :)

För min del får det gärna bli lite kallare nu. För mig är höst hög, klar luft....  en årstid när det är härligt att vara ute i skogen och plocka svamp, utan att bli svettig och tycka att det är för varmt.  För mig är höst när färgerna förändras, från grått till ett  färgsprakande fyrverkeri i naturen.

Gomorron

Skål för allt positivt :)Vissa dagar är bara.... så minnesvärda, utan att det hänt något spektakulärt. Jag menar... vädret var... sådär...  grått... regnet hänge i luften.... inga långa promenader att skryta om...   några kortare träningspass med hundarna, några korta promenader... nåja... EN var på 45 minuter i alla fall... men övriga desto kortare.   Ingen tur till hundklubben blev det, eftersom regnet hängde i luften, och jag prioriterade att tillsammans med Pernilla kolla att ljud och bild var ok inför kvällens Zumbapass :)

Zumban har alltså dragit igång igen för säsongen, och det känns SÅÅÅÅÅ himla kul :)  Det var skönt att jobba så svetten lackade. Nu blir det en dags vila, sen blir det core med Pernilla på tisdag :)   GUUUUD så skönt att träningssäsongen är igång igen!   Jag har verkligen längtat!

I övrigt ikväll så har jag pratat med någon ang. en artikel som jag möjligen ska skriva. Det känns jättespännande... och jag ser fram emot att skriva den och få den publicerad :)  ÅÅÅÅHHHHHH så häftigt!!!

Annars då?

Jo... jag försöker lära mig nya saker varje dag. Försöker lära mig att bli en bra människa. Säger uppriktigt FÖRLÅT till de jag sårat. Jag lovar och svär att det INTE varit min mening att göra dig ledsen. ALDRIG!  Visst kan jag vara vass mot de som beter sig illa, och JA jag hämnas mot de som betett sig kasst mot mig, men att såra någon som aldrig gjort mig något: Nej, det finns inte på min karta. Har jag gjort det så ber jag tusen gånger om ursäkt.

Jag försöker vara en positiv kraft. En människa som ser det goda i livet och som försöker sporra människor. Jag gör allt jag kan för att hjälpa människor att hitta sina starka sidor. Jag vill vara den som stöttar, ger tips.... som försöker ge ett annat perspektiv.... jag försöker ALDRIG vara en som sätter sig PÅ människor.... Den som tror det, har fått det hela om bakfoten.

Att många har förutfattade meningar ... det vet jag. Att en del Tror sig veta hur jag är... utan att ha den blekaste aning.... det vet jag åxå. ... för såna är människorna..   men... de som känner mig, och vet hur jag är... VET att det inte stämmer att jag skulle vara fördömande, icke empatisk, besserwisser...   sån ÄR jag inte... det VET jag.. och många med mig...  hur Du tolkar mig, är Din sak.. men jag hoppas att du tar i beaktning hur jag verkligen ÄR.

Nu är det hög tid för mig att gå ut på sista rundan med mina älskade hundar :)   I morgon är en annan dag... och då ska jag börja ta itu med en del skrivuppdrag jag fått. SÅÅÅÅÅ himla kul !!!!

Undrar om jag kan somna ikväll... såå spännande känns det... :)

Gokväll

Änglar ....

Såg nyss att ett av inläggen jag skrev igårkväll inte var publicerat. Förmodligen är det jag som glömt trycka på spara och publicera... inte första gången DET händer. Ska försöka återskapa det jag skrev.

Änglar. Såna där ni vet .... som FINNS .... utan att de gör så mycket väsen av sig. De lixom svävar runt och ser till att alla mår bra. Ser de att deras hjälp behövs någonstans, så landar de, mjukt och försiktigt, utan stora åthävor, inget dunder och brak.... utan .... ljudlöst ....  

Med lätta vingslag smeker de ens kind....  lämnar den hjälp de ser behövs... sen sveper de iväg.... lika ljudlöst och försiktigt som de kom.

Igår fick jag besök av en sådan ängel.

Grå morgon

Morgonrundan med hundarna är avslutad... en rätt grå inramning, med lite dimma, och fukt hängande i luften. Inte så kallt...   Jag börjar se fram emot lite klarare och kallare luft faktiskt... lite mer Höstluft.

Idag har jag tänkt ta med Kelly och åka på klubben en sväng. Träna med störningar helt enkelt. Hoppas att fler är där och tränar... annars blir det inte mycket till störning .. fniss...   Tänkte hinna ut en cykeltur med Paddy sen, innan det är dags för säsongens första Zumba-pass :)   Oj va härligt att träningen drar igång igen, det har jag längtat efter. På tisdag börjar core-säsongen åxå :)  Den här terminen är det Pernilla som håller i core-träningen, jag har bara zumban.

Nu blir det frukost här....

Gomorron

Men ÅÅHHHH :) :) :)Den här dagen har varit helt magnifik :)    Förutom det vanliga, dvs promenader och träning med hundarna, så har jag stått vid hundklubbens bord på Vuxenskolans öppet hus :)   Det var trevligt :)   Rätt som det var när jag stod där, så kom en reporter från Mellanbygden.... ja han fotade och skrev om Vuxenskolans öppet hus i sina nya lokaler ... och det var ju därför vi var där, så det var inte så konstigt att han var där. ... Nåja. Reportern frågade ifall inte JAG vill skriva för mellanbygden :)  Han vet ju att jag givit ut en bok, så han menade på att författar-talangerna finns ju där :)  Så.. jag kommer att skriva för Mellanbygden om Bygdsiljum, vilket jag verkligen ser som en ära :)  Oj va kul det ska bli !!!

Förutom det, så har vi ätit Tacos här ikväll, jag, Hannah och hennes Lukas. Gott var det! Hade egentligen tänkt grilla ikväll åxå, men hux flux så blev det tacos istället :)

Nu håller det så smått på att dra ihop sig till läggdags för min del. Jag tror att ungdomarna har tänkt se film... de har hyrt ett par stycken... själv känner jag mest för att krypa under täcket.. så jag tror inte ens jag påbörjar en film.  

Jo förresten... det här jag skrev om igår.... om ärlighet.  Jag lär mig nåt nytt varje dag, och jag tvingas reflektera över saker och ting... och GUD så kul det är :)    Jo... Om ALLA vore ärliga... hur fan skulle det bli DÅ?? !!   Kanske det handlar om att HANTERA oärligheten! Ja, så är det nog. Att alla hips vips skulle bli ärliga, det tror inte jag heller, och nu när jag tänkt några varv, så är det nog inte DÄR skon klämmer. JAG måste lära mig att hantera oärliga människor helt enkelt. Punkt.  Oj vad lätt det blev att tänka nu helt plötsligt :) :)   Det är helt underbart när man lär sig nya saker :)     NU känns det mest bara kul att få praktisera: Att hantera oärliga människor :) :)  DET ser jag fram emot.

Livet är bra fantastiskt! Orättvist- javisst, ingen har lovat att det ska vara rättvist... det är lixom inte uppbyggt så.
Lärorikt- Oh JA... bara man är villig att ta till sig nya kunskaper
Livet är !! Varken mer eller mindre. Vissa drabbas av saker man knappt trodde fanns.... andra drabbas av saker man i och för sig hört talas om, men inte önskar  någon....   Alla drabbas av NÅT.... VEM avgör vad som är värst att drabbas av?? Är det värre att få det ena eller det andra??  Att drabbas av något dödligt men vara klar i skallen hela tiden.... att drabbas av något som gör att psyket och tänket trubbas av..... jag vet inte vad som skulle vara värre... men jag fasar för att få något som gör att psyket och tänket sakta trubbas av och förstörs...   Jag kommer att tänka på vad min farfar sa: Jag vill dö hux flux med något gott i munnen, sittandes i fåtöljen framför tvn :)   SÅ vill jag åxå ha det. Hux flux....  

Nä, nu är det gonatt här..... sådär Hux flux...

Gokväll

Spana mot nya målLördag.... Hannah har åkt iväg till jobbet på OK i Burträsk. Själv står jag och dricker kaffe här vid datorn... två koppar till, sen ska jag och  hundarna gå ut en sväng.

Efter promenad och frukost, ska jag iväg till Burträsk, på Vuxenskolans öppet hus. Där ska jag stå ett par timmar vid ett bord och prata mig varm om hundklubben :) 

Jag har inte hört av min handläggare på AF ännu.... men det kanske är lika bra, för jag har kommit på en sak. För första gången i mitt liv (nästan) har jag ett MÅL jag vill nå.  Jag känner mig både ivrig och nervös på samma gång...  Här kan man verkligen säga att jag vill så det värker...   :)  

Om det går att genomföra?  - Självklart!  - Hur svårt kan det va?

Gomorron

Ärlighet... en utopi?

Ännu en helt underbar dag håller på att vara slut. Hannah och Milo är ju här hela helgen :)  och dagen började med en promenad med alla hundarna, Hannah och Pernilla. Efter promenaden blev det frukost, sen kammade vi till oss och drog iväg till Robertsfors på utflykt. Där gick vi i inredningsbutikerna, blomsteraffärn... sen hann vi inte så mycket mer förrän Pernillas sambo ringde och var på väg till vårdcentralen akut. Han hade fått nåt i ögat... vi mötte upp honom och sen.... ja... sammanfattningsvis så for jag och Hannah och handlade mat för kvällen, sen åkte vi hem. Nils fick ta omvägen via vårdcentralen till Umeå och akuten med sitt öga.

Jag och Hannah grillade ikväll. Gud så gott det var :) Det var nog säsongens sista grillning tror jag.   Sen har vi suttit i soffan och sett tv, haft lite fotmassage och haft allmänt trevligt :)    Nu är det dags för sista pinket för hundarna, sen är det sängen som gäller.  

Hörrni.... det här med att vara ärlig. En del verkar ha svårt med det. Det behöver ju inte ens vara svårt eller komplicerat, men en del lindar in sig nåt så fruktansvärt..... helt i onödan. Varför inte bara: Säga som det är?  Enkelt! 

Hur kommer det sig att många inte vågar vara raka och ärliga? Vad är det som hindrar lixom?  Vad är man rädd för, när man lindar in sanningen, eller inte ens vågar närma sig den? 

Är Ärlighet en Utopi??

Gokväll


Torsdagkväll.... redan!

Snart slut på veckan..... och jag tyckte att den började nyss :)

Jag och Kelly har påbörjat några nya moves, ska fortsätta träna i morgon. Molly har idag varit till veterinären pga klådan .... det har tagits prover, ska ringa dit på tisdag och höra vad som sägs. Tills dess ska jag bada henne varje dag med Etiderm schampo, och BARA ge ett foder som jag köpte nu idag... Inga tuggben, inga torkade leverbitar, INGET mer än fodret. Hoppas att det vänder snabbt nu.... Hon är alldeles röd i huden.

Det har varit superhärligt väder även idag. Mornarna är lite dystra... men sen spricker det upp frampå förmiddagen, och blir alldeles makalöst vackert :)

Nu ikväll startade jag en vardagslydnadskurs. Jätteroligt ska det bli att följa hundar med ägare, och se deras framsteg :)

Hannah är här och ska stanna hela helgen. HOn jobbar på ok i Btk lördag-söndag, så Milo ska vara här. HOn sitter nu och ser en film, men  själv tyckte jag filmen var så dålig, så jag går hellre och lägger mig. "Big mamas" tror jag filmen hette... och jag är alldeles för kräsen på underhållning.... fniss....

Nä.. nu knyter jag mig.
Gokväll


RSS 2.0