Sommartider hej hej

Söndag. Sista dagen på mars månad. Vaknade kl halv 6 av att Paddy behövde ut, sen sov jag till halv 9. Underbart väder idag åxå. Har varit nere på gården med vovvarna en sväng, nu lyssnar vi på fågelkvitter genom det öppna fönstret. Hundarna ligger och solar i strålarna som kommer in ..... 
 
Tänker på hur lätt man glömmer bort att göra saker som GER energi. Trodde aldrig att jag skulle glömma bort det, då jag tycks ha lärt mig precis hur det fungerar ... men jag glömde ändå. Jag glömde hur viktigt det är att faktiskt se till att GÖRA de saker man mår bra av. Pö om pö åts tiden upp av mycket annat .... och jag lät det hända. 
 
Nåja, handbromsen är åtdragen nu. Nu ska jag Enbart göra Bra Val.   :)
 
En långpromenad på skoterleden med hundarna till en början i alla fall, sen får vi se. 
 
Gomorron

Kycklinghelgen

Påsklördagen håller på att vara slut. Vet ni .... i år tog jag inte upp nåt påskpynt från källaren. Har inte kokat nåt ägg heller .... Flög ingenstans ..... Haft en lugn, skön, tyst helg såhär långt. 
 
Var ute med smårumporna på en 45-minutare på skoterleden. Underbart väder ... tyst ... skönt ... bra för själen. Tog sedan ut Sally på en solo-walkabout ..... åxå tyst ....skön 
 
Paddy .... fick på sin födelsedag en kortare runda, sedan leta godis i snöhögen på gården
 
Hade tänkt grilla ikväll .... men .... blev så sugen på lax- och räksoppa .... så jag ändrade mina planer. I övrigt har jag .... tja ... inte gjort nåt mer. Klappat hundarna. Pratat med hundarna. Nu är det snart dags att ta ut dessa hundar på kvällspinket, sedan krypa isäng. 
 
Har inte jobbat idag. Kommer inte att jobba i morgon heller. Ibland behöver själen .... komma ikapp. Önskar att själen kom ikapp lite snabbt .....
 
Gokväll

Va e de för dag, e de en vanlig dag?

Nä DE är ingen vanlig dag för DE är Paddys fölsedag, Hurra, Hurra, HURRA !!!
 
Enligt passet fyller han idag 4 år. Grattis Paddy!   Jo förresten, det jag förhastat skrev igår om att törst och pinkeri blivit bättre. Radera det. Dessutom visade han igårkväll återigen att något känns tokigt i bakvagnen. Jag sa till veterinären att han verkar lite mer krum, tar inte ut steget på bakbenen som förut, men hon menade på att det är nog för att det är någon form av vinthundsras (?)  Igårkväll var han lite vinglig rent ut sagt, och stod och höll ut benet och verkade inte tillfreds med hur bakdelen kändes. Få se hur det artar sig här under helgen, ska ju ha kontakt med djursjukhuset igen i början på  nästa vecka.
 
I afton kanhända att jag tar fram min supersöta lilla grill och drar igång grillsäsongen. Min nya granne Annelie har ju kämpat och skottat balkongen :) och Jo Annelie, direkt den där påsen med älgben tinat fram så den går att få loss, så ska jag ta bort den  ... fniss ... hoppas du inte föll ur solstolen när du såg vad det var!
 
La mig ju tidigt igår ... var isäng kl 20. Upp och ut med Paddy igen kl 21, sen vid midnatt, sen höll han sig till strax före kl 7 ... men så hade jag tömt vattenskålarna igårkväll åxå så att han inte kunde dricka under natten. Strax ska jag ut med alla vovvarna på en rekreationspromenad. 
 
Gomorron
 

Äntligen kväll ....

Jo jag vet ... det är inte sent ... men likväl känns det skönt att dagen är slut. Strax ut med hundarna, sen ställer jag klockan och går ut inatt någon gång. Jag är helt genomslut. Mentalt fullständigt urlakad. 
 
Gokväll

Längsta fredagen ever

Efter en natt i fullständigt mörker,( jo, det blev svart direkt jag la mig igårkväll) så är det återigen morgon. Fredag morgon. Långfredagsmorgon. Ska försöka mig på att jobba idag, få se hur det går. 
 
Vattenskålarna var orörda i morse, och jag har inte varit ute med Paddy inatt, så kanske medicineringen hjälper!? Näsdroppar i ögonen kanske verkligen ÄR melodin vid ökad törst?!  :)   Håller tummarna för att det funkar i längden åxå. Veterinären från Luleå Djursjukhus har mailat och frågade hur det ser ut, både med törsten, pinkeriet och vikten. Han hade ju gått ner nästan ett kg på en vecka när jag var där, ger honom nu lika mycket mat som Sally får ... Sally väger 23 och Paddy 11.5   Vet. hör av sig efter helgen så får vi se hur det ser ut. 
 
Bäst dra i sig tredje koppen lite småhastigt, det har varit kallt inatt så jag måste sätta i motorvärmaren ... ska jobba i backen. Ha en Bra Långfredag allihop!
 
Gomorron

5 fulla liv plus 2 extraliv

I förrgår beskrev jag hur jag efter en underbar 1.5 timmars promenad med hundarna på skoterleden, i full sol, fyllt livsboosten med 5 fulla liv plus 2 extraliv. Jag skrev så sent som igår om min lycka. Nu har jag förstått att vissa undrar hur det står till - ÄR jag lycklig, eller är jag INTE. 
 
Jo, jag är lycklig. Jag är hur lycklig som helst. Jag har massor att se fram emot, jag har planer och Mål som jag lixom bara väntar ska infrias :)   Däremot möter man ju ibland hinder på vägen, sånt där som tar ett liv eller två efter vägen. Tro Aldrig att jag är Olycklig bara för att jag mår dåligt. Eller, bara och bara .... att må dåligt är inte så bara, och spelar stor roll i livet ... men .... jag VET att måendet inte beror på MIG. Dvs, det är utom Mig och Utom mitt EGET .... det dåliga finns. Således inget jag skulle behöva må dåligt över ..... men nu är situationen sådan att jag gör det ändå. Nåväl, förklaringar till detta komplicerade uttalande kommer nog framöver ....vad det lider. 
 
Har kikat på Sofias änglar .... och Gråtit. Å herregud ... jag har ju så lätt för att gråta överhuvudtaget .... och det här tangerar ju min smärtgräns. 
 
Till slut vill jag säga: Tack. Tack till mina barn, ni är världens bästa! Tack till mina vänner, som verkligen visat att ni FINNS där!  Jag känner mig så himla ..... jo, Lycklig över att jag har Er.  LYCKLIG över att jag har ER !!  
 
Gokväll

Att vänta

Torsdag morgon. Mår inget vidare. Blir det inte bättre så måste jag kontakta läkaren. Kände direkt jag vaknade att jag kommer måsta sjukskriva mig idag, vilket jag åxå gjort. 
 
I övrigt är det väntan på olika besked som ständigt står på agendan. Hoppas på positiva sådana.  Strax dags för hundarna att få komma ut på morgonpink. Sedan väntar en lugn dag. 
 
Gomorron.

Från det ena...

Tänk att ibland kan skillnaden vara hårfin ....


Mår illa

Mår fruktansvärt illa.på mer än ett sätt.


Saknad

Jag saknar dig.
Jag saknar din röst
Jag saknar ditt skratt
Jag saknar det mesta med dig.
 
Ibland vill jag bara ta telefonen och ringa dig. 
skratta en stund, eller gråta
Berätta små och stora händelser
Tala om ditt och datt
Bara ... prata bort en stund ... eller några timmar.
 
Ibland vill jag komma förbi
bara sådär
överraska Dig.
 
Men jag kan inte. 
 
 

Lill-Lördag

Då var det hux flux Onsdag. Gårdagen var en fantastisk dag, promenaderna på solig skoterled gjorde verkligen gott i själen. Inte ett dugg ostadig var jag heller, så det var en lyckans dag :)  När man går där med hundarna ... njuter av solen, tystnaden .... njuter av känslan helt enkelt, så poppar det upp massor med positiva tankar, roliga minnen, det mesta känns lätt. Inte för att jag har någon särskilt betungande vardag i övrigt, det kan jag absolut inte påstå, men den här fjäderlätta känslan inombords ..... Den är Härlig att känna :)
 
 
Förstår ni!!??   Den där fjäderlätta känslan ..... av total Lycka!
 
Gomorron

Dagen idag är en märklig dag .....

Tisdag morgon, står och dricker kaffe medans hundarna ligger i solstrålarna på soffan. 
 
Det är lite kyligt ute än, så det blir nog bara en kort pink för dem när jag druckit mitt kaffe, sedan väntar vi ett par timmar innan vi tar en längre promenad. Igår gick jag skoterleden bort mot Trollberget. Hade tänkt ta hela varvet, men kände att det kanske var lite väl optimistiskt ..... så jag vände när jag gått 40 minuter. Efter lite mat så tog jag ut Kelly och tränade. Hon var på hugget som vanligt :)   Efter Kelly var det Sallys tur, och det funkade riktigt riktigt Bra :) :)   Fortsätter idag tänkte jag. 
 
Jag letar fortfarande lägenhet inne i stan, Skellefteå alltså. Vet du av någon etta eller billig tvåa, hör av dig! :)
 
Nu ska jag vi gå ut!
Gomorron

Lediga Måndag

Det är måndag, vilket betyder att jag är ledig :)   Igår var jag såpass ostadig att jag åkte hem tidigare från jobbet. Besvärligt när man kör bil ..... bättre att jobba här nere på Westmans och bara kan gå över vägen så är man hemma. Gick isäng tidigt igår .... ville egentligen krypa isäng halv 9, men då hade jag måst kliva upp 2 gånger inatt för att släppa ut Paddy, så jag kämpade till kl 22. Upp kl 2 och släppa ut en mycket pinknödig vovve, sen sov jag till halv 8, då den mycket pinknödiga hunden väckte mig och behövde komma ut Pronto! Nu dricker jag kaffe och hundarna ligger på soffan och sover i avvaktan på promenad. 
 
Idag ska jag småstäda, bädda rent .... även i bilen tänkte jag :)   Ska även försöka få tag på hyfsat mycket plastad frotté, både till soffan och madrassen ute i bilen. Inte för att Paddy pinkat ner sig i bilen än, men nu blir det ju lite slaskigt framöver .... ja , inte riktigt än, men snart .... fniss .... och det är ju onödigt att hela madrassen blir nerslaskad. 
 
Igår sprang Sally lös en liten stund på skoterleden. Det var INTE meningen, men hon kröp ur selen. Jag har aldrig använt selen på henne förut, men tänkte att det var en bra idé då hon ibland kör sina tok-ryck. Jag spände nog lite för klent, för hux flux hade hon krypit ur den och rejsade som en galning. Jag visslade in de andra och när Sally upptäckte att ingen hakade på, så kom hon lika snabbt tillbaka. Phu, det var tur, för det var rätt så mycket skotertrafik i solskenet. 
 
 
Nä, dags hälla upp kopp nr 3, sen gå ut :)
 
Gomorron

Lite kort

Söndagkväll och slut på arbetsveckan. Ostadigheten drev hem mig lite tidigare från jobbet .... och tyvärr så orkade jag inte heller gå den långa härliga promenaden jag tänkt mig med hundarna. Tur jag hann gå en rejäl, härlig morgonpromenad på skoterleden med dem. Efter jobbet tog jag skoterleden bort till Mikael Åström, där fick jag vända ... men hundarna hann ju springa av sig lite i alla fall, samt leta godis och träna lite annat smått och gott.
 
Har legat väldigt lågt .... och nu är vi redo att vingla isäng här.  
 
Gokväll

Earth Hour

Tänk .... många känner sig stolta över att ha släckt lamporna under en hel timme ikväll. I vanliga fall har de på lamporna i alla fönster, plus några mysbelysningslampor här och var i många rum .... 
 
Själv har jag sällan på lampor överhuvudtaget, har ofta svart här hemma. Eller, jag eldar värmeljus för mysfaktorns skull. Det är ju knappt så att ugns-lampan får lysa någon gång. SÅ .... jag mår inte alls dåligt att jag inte stängde tvn under Earth Hour .... det enda elektriska, förutom datorn, som stod på. Som vanligt alltså. Anser mig själv spara hyfsat mycket energi vareviga dag, året om. 
 
Nu är det läggdags här. Och nä, jag kommer inte att orka läsa ikväll heller, så sänglampan lär vara svart även denna kväll :)
 
Gonatt

Vem i hela världen kan man Lita på?

Läser på aftonbladets hemsida att Shirley Clamp inte alls gått ner i vikt med hjälp av viktväktarna, utan att hon använt en annan metod, och när hon redan gått ner i vikt, inleddes samarbetet med VV. Dvs, hon var redan smal när hon ställde upp i deras reklam ..... "före"-bilden var flera år gammal. 
 
En busschaufför som rattade en buss mellan cityterminalen och Eckeröfärjan, delade upp passagerarna i två bussar - Svenskt utseende i ena bussen, och utländskt utseende i den andra bussen. 
 
Det är inbrott, rån, stölder, misshandel, mord, bråk, krig, skottlossning, fyllekörningar, droger...  Det är lögner, svek, utredningar, undersökningar, förhör, vittnen ....
 
Vissa drivs av ekonomiska intressen ..... vissa drivs av Ren och Skär Idioti. 
 
Nu har jag druckit mina tre koppar .... ska ut med hundarna ... blir ingen lång promenad dock. Är för ostadig för det. Sen blir det jobb i backen. Idag är det ju "Backens Dag" 
 
Ha en Bra Lördag min Vän!
 
Gomorron

Planer som spricker

Fredagkväll. En märklig dag är slut. Märklig på sätt jag inte kan beskriva. 
 
Tänkte mig laga nåt gott ikväll..... en köttbit ... lite blodig ... sallad och vitlökssmör till .... ett glas rött kanske. Vad det blev? Jo, det blev spenat- och löksoppa ... för all del med ett glas rött :)  Gott var det i alla fall, och det är väl huvudsaken :) Ibland spricker lixom planerna ... men det kan lika bra ändå. Inte alltid ... men ibland. 
 
Hörrni .... ibland blir man helt förskräckt över hur människor beter sig. Människor som man Trodde att man kände ... som man inbillade sig att man visste ungefär var man hade ... som man ... trodde på ... litade på. Det visar sig att man har fel ibland. Eller ... är det så att man ska tänka kring människor, som man tänker om hundarna. Det går nog aldrig att veta till hundra procent att man kan veta vad de ska göra ... bara till 99 .... den där sista procenten .... ja ... där kan det barka iväg. 
 
 
Paddy har fått sina droppar i ögonen .... nu väntar bara kvällspinket ... sen är det gonatt här. Ostadigheten gick bra idag ... jag jobbade hela dagen. Känns ostadigt nu åxå,, men nu är det ju lix dags att gå isäng, så det spelar ju mindre roll Nu. Hoppas att det riktar upp sig fullständigt tills i morgon. 
 
Ibland vill man bara SKRIVA .... SKRIKA .... SÄGA allt man tänker och tycker ... men det Kan man inte. Tyvärr ... det gnager inuti istället. Så måste det vara ibland. Hoppas det inte behöver vara så någon längre period, för det orkar jag inte. Såhär .... orkar jag inte ha det. INte länge. 
 
Gokväll
 

morgonfunderingar

Vaknade kl 6 och kände mig lite ostadig. Nu är klockan 20 över 8 och jag känner mig fortfarande ostadig. Ska strax ut med hundarna ..... ville bara vänta tills effekten av åksjuketabletten satt in. Jag har ju faktiskt klarat mig bra senaste året, har inte haft så långa skov .... vad jag kan minnas i alla fall  :)  Ibland är det bra att glömma :)
 
Fast .... ibland önskar man att man mindes mer .... som nu till exempel .... jag vet ju när jag skrev rubriken, att jag hade någon fundering jag tänkte lufta .... men nu minns jag faktiskt inte vad det var jag tänkte skriva om ... fniss ... nåja, det kanske dyker upp senare under dagen, så att jag kan ta med det ikväll :)
 
Nu kom solen fram åxå, perfekt :)    Dags att knalla iväg
 
Gomorron
 

Gruvar ....

Oj vad jag gruvar mig ....  ska jag våga?
Det känns nästan outhärdligt .... plågsamt. 
Det sliter och river i mig av vånda .... 
 
Jag VET att jag har mig själv att skylla.
Jag VET att jag skulle tänkt mig för.
Jag VET att jag kommer att få betala priset.
 
ÅÅÅHHHHHH 
 
VARFÖR stängde jag inte sovrumsfönstret LITE tidigare????
 
Kryper isäng i arktisk Kyla.
 
Gokväll

Vad vet man?

Onsdag kväll. Läggdags. Paddy får sova här hemma :)
 
Vad som fattas honom, vet vi inte än. Fått utskrivet nåt hormon som ska droppas i ögat två gånger per dag i två veckor, få se om det riktar upp sig. Veterinären var i övrigt väldigt inne på att han ju faktiskt är från Spanien, och att det där finns sjukdomar som .......   ni vet. Nåja, det var inte Addissons, så jag behöver inte vara rädd att han hamnar i akut Addisson-kris i alla fall, och det känns skönt. Nu är det bara att ge medicinen och avvakta. 
 
Hörrni ... det här med .... Kärlek. Jag är kanske inte den rätta att uttala mig sådär tvärsäkert kring det ämnet men .... 
 
Min Dröm, är Din verklighet
Din dröm, är Min Sanning
Jag saknar, Det Du har
Du saknar, Det jag Vet
Du saknar Inget
Men vill ha det ändå....
 
Jag Vet ... det Du vet
Du anar ... vad jag Tänker
Du Vet ....  
Du Vet. 
Det räcker så. 
 
Nu är det kvällspink här på Robertsforsvägen ... sen kryper vi isäng, HELA flocken .... åhh .... skönt att Paddy fick följa med hem :) :) :) 
 
Gokväll

Luleå nästa

Onsdag morgon. Står och dricker min andra kopp kaffe. Strax dags att lasta hundarna i bilen och åka till Luleå för att lämna Paddy på djursjukhuset. Huvva ... känns inte kul att lämna honom där, men hoppas att de snabbt hittar vad som felas honom. 
 
Här blev det en lång paus :) :) :) 
 
Nu ska jag packa oss iväg ..... ha en bra dag !
 
Gomorron

Aldrig någonsin

Man ska ALDRIG sluta förvånas över människor! Beteendevetenskap när den är som Bäst!  
 
 

Lugn Tisdag

Igår var det ljuvliga Måndag, idag är det lugna tisdag ... eller .... hur lugn den i själva verket Blir har jag ju ingen aning om .... dagen har ju precis börjat :)   Hoppas bara att tvättstugan är användbar idag..... det behövs. 
 
Jädrar så kallt det är på nätterna! Ja, nu på morgonen åxå för den delen. Hoppas det spricker upp under dagen så att solen tittar fram, den värmer ju faktiskt en gnutta nu. 
 
Dagarna rusar fram .... veckorna rusar fram .... månaderna rusar fram .... herregud .... ett eller ett par år, rusar fram .... Vart tar tiden vägen?  Jag har bott i den här lägenheten i 3.5 år nu. Det känns märkligt att det är så länge. 
Jag vet att jag skrivit det förut, men jag tar det en vända till: Var tar tiden vägen när den är slut? ÄR det så att den bara upphör att existera? På ETT sätt är det lite märkligt att man är duktig på att tala om för människor att de ska leva NU, för man vet aldrig när livet tar slut. Men .... då känns det väl ÄNNU viktigare att ta vara på den TID man har .... för den VET man när den tar slut. Jag VET precis hur många timmar det här dygnet har, sen är tisdagen oåterkalleligen slut. Bäst att passa på att värdesätta den här dagen och dess timmar, för när det blir midnatt, så är den över. Inte så att man ska Stressa för att hinna göra saker .... mer vara medveten om att det ÄR så. Jag menar .... när det nu verkar som att tiden verkligen försvinner i samma sekund den passerat.... är det ju lika bra att försöka vara medveten om det. 
 
Nu har det börjat snöa i alla fall. Ska styra upp mig lite, gå på ICA, ner i tvättstugan ....  Klockan är snart 10. Jag klev upp kl 7. 3 timmar har passerat ..... 3 timmar har redan tagit slut. Det har varit 3 BRA timmar :)
 
Gomorron

Ibland

blir man bara så .... jädra Trött.
 
Gokväll

Det går i cirklar

Söndagkväll. Å gud så trött jag var efter jobbet! En runda med hundarna och sen höll jag på att gå av på mitten av trötthet. Tänkte först lägga mig och sova en stund .... men då kan jag ju räkna ut med lillfingret hur natten blir, så istället för att sova, dammsugade jag. Jo förresten, jag städade kylen åxå :)  Det blev ändå kvar lite tid innan det var dags att dra iväg på cirkelträningen, så jag drack ett par koppar kaffe för att kvickna till. Tur att man ALLTID piggar på sig när man väl kommer iväg till sporthallen :)  Som vanligt, en superkul cirkelträning :)
 
Strax ska jag kasta mig ner i soffan med vovvarna tänkte jag. Hoppas på bra väder i morgon, för långa promenader på skoterleden .... DET vore passande. Funderar på om man skulle ta och springa en sväng åxå .... kanske med Sally :)   Tror att Paddy får avvakta lite ... tills han varit på djursjukhuset, och  jag förhoppningsvis fått veta vad som är tokigt med honom. 
 
Lyssnar på Spotify ..... Rod Stewart ... Have I told you lately that I love you. 
 
You fill my heart with gladness .... take away all my sadness .... ease my troubles that´s what you do ....
 
Någon som minns när jag spelade den senast, och grät som en idiot??  Det minns jag. Jag la ut texten här på bloggen den kvällen .... spelade den om och om igen .... och grät floder. Då var jag förtvivlad och så fruktansvärt ledsen .... Nu spelar jag den för att jag är glad ....  :)
 
Det går liksom i cirklar .....  det mesta. Lite: What goes around comes around. Det cirklar på ....
 
Gokväll

Sköna Söndag!

Söndag morgon. Hundarna är pinkade, Paddy fick pinka i en burk, kaffet är uppdrucket. Ingen sol idag vad det verkar, inte än i alla fall. Men .... dagen har ju knappt börjat, det kan hända mycket innan dagen är slut :)
 
Sovit dåligt inatt .... Paddy har fått för sig att han behöver få ligga på Kellys plats och det går inte Kelly med på. De har diskuterat detta lite högt under natten. 
Paddy var till slut tvungen att ge sig och åla lite längre ner på sängen. :)
 
Idag är det jobb i backen igen, ikväll är det cirkelträning. I morgon är det måndag. Ljuvliga Måndag. 
 
Gomorron

Kommunikation. Kunna prata. VILJA prata.

Den här dagen håller på att ta slut. Underbart väder ..... tror jag. Åtminstone som jag lyckats se ibland genom fönstret på jobbet. 
 
Att kommunicera. Att MÅSTA kommunicera. Att ha som UPPGIFT att kommunicera. Att VILJA kommunicera. 
 
Kommunikation kan vara svårt. Jättesvårt. Kommunikation kan åxå vara lätt. Jättelätt. Det beror nog på. Både sammanhang och bakgrund till varför man ska kommunicera. 
 
I vissa roller kan jag tänka att man inte har nåt val egentligen, det är ens ROLL att kommunicera. Inte om vad som helst givetvis, men att inte stänga ner dörrarna för kommunikation. I andra fall är det helt självmant och självvalt om man VILL eller INTE vill. Det är en stor skillnad kan jag tänka. 
 
Ibland blir orden för svåra, innebörden för tuff, tanken för komplicerad .... jo , då är det nog bättre att vara tyst och be om en stunds eftertanke och stilla frid. Annars går ALLT åt helvete. Kanhända det gör det i alla fall.
 
Goafton

Lyckliga Lördag

Lördag morgon ..... står med första koppen kaffe. Tänk .... den där första koppen på morgonen är alltid så himla god! Tittar ut genom fönstret .... ahh .... så vackert så man nästan smäller av. Det ser ut som att träden är sprutade med kristyr .... solen riktigt glittrar i all denna vita kristyr .... Hur vackert som helst!
 
Veterinären ringde igår. Paddy ska läggas in på djursjukhuset i Luleå på utredning. Jag ska samla morgonurin från honom i tre dagar innan vi åker in. Paddygubben!
 
 
Idag jobbar jag i backen. Ska strax ta ut hundarna på morgonrunda, ska bara dricka mina tre koppar först. Jo, de har varit ute och pinkat, men promenaden, DEN blir efter kaffet :)
 
Gomorron!

Original eller kopia?

ÄR du ett original, eller en kopia på någon?  Många försöker härma, apa efter ... skaffa ett likadant liv .... En Wannabe helt enkelt. Detta brukar sällan vara särskilt lyckat. En wannabe är en Wannabe ... en kopia är en kopia. 
 
En kopia ... överrensstämmer alltid med originalet. Alltid. Annars vore det inte en kopia. En Wannabe är någon som vill försöka Efterlikna ett original, så gott det går ... men det finns ALLTID små saker som bevisar att det är en Wannabe .... en KOPIA ... är en EXAKT kopia ... dvs, det skiljer INGENTING!!!!!!!!!!! DET är en JÄVLA skillnad. 
 
Kom ALDRIG MER till mig och påstå annat än att en kopia är en kopia. ALDRIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kom ALDRIG MER till mig och påstå att du gjort annat än försökt försköna sanningen annat än  för din egen skull !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Min kärlek är obegränsad ..... men bara till vissa. De ärliga.
 
Goafton

tja

Vissa dagar .... vissa stunder .... vissa saker ...... får en att känna ..... ja vad ska man säga ... att det vore bäst att man helt enkelt var tyst. Inte säga nåt överhuvudtaget. Inte hålla med, inte säga emot ... inte säga nåt alls. Inte yppa sin tanke, inte säga sin mening, inte ge sitt stöd, inte säga någonting alls. Vissa dagar .... önskar man bara att man helt enkelt kunde hoppa över. Ibland känns det som att man sugs in i konflikter man INTE är delaktig i ... men lika fullt blir betydelsefull i. FAST MAN INTE VILL . 
 
Jag är en känslomänniska. Jag är en människa som gärna säger rakt ut vad jag tycker och tänker. Jag är den typen som inte gillar hyckleri, som inte uppskattar tjafs och skitsnack. Jag uppskattar ärlighet, rakt-på-sak-snack ... utan att linda in åsikter och använda andra människor som fallskärm. 
 
Jag tycker inte om att hamna i någon sorts korseld. Jag tycker inte om att hamna emellan två stridande . Jag tycker inte om att behöva välja sida, när jag inte gjort något fel. Jag tycker inte om att behöva stå till svars för något jag inte gjort. Jag tycker inte om att behöva må dåligt över saker jag inte rår för. 
 
JAG TYCKER INTE OM ATT MÅ DÅLIGT ÖVER SAKER JAG INTE RÅR FÖR.
 
Livet är fullt av .... Bra mående, Dåligt mående, rättvisa, orättvisa, otänkta människor, sluga människor, dumma, korkade, snälla, avskyvärda, fanatiska, genomärliga, falska, överhoppningsbara ... och helt fantastiska människor. Tur att det finns alla sorter . 
 
Är JAG en perfekt människa? - Nej men då ser jag åxå till att så få som möjligt måste ha med mig att göra. 
 
GOkväll. 

Helgen är över

Onsdagkväll och mina lediga dagar är slut. I morgon är det jobb igen. Idag har jag ju varit med Paddy till veterinären igen. Först togs ett blodprov, och ja hon fick hålla på lika länge som sist, med att få ut lite blod ur benet på honom. Han var precis lika tålmodig nu som då. Veterinären var till och med tvungen att ta ur andra benet åxå, för det kom inte många droppar. Hon förklarade det delvis med att han har väldigt lågt blodtryck, mest troligt pga den sjukdom de misstänker att han har. Efter blodprov fick han en spruta i muskeln, och det gjorde nog ont, för han skrek rakt ut. Efter sprutan fick vi vänta 1.5 timmar för att sedan ta ett nytt blodprov. Nu är det bara att avvakta provresultaten. Tack Gode Gud att man har hundarna försäkrade, för med mig hem fick jag en räkning på 4200 kr. 
 
Vilket underbart väder det har varit idag!!! Synd att innan vi fick oss ut på promenad, hade solen dassat av, för att helt enkelt försvinna, och då var det inte riktigt lika mysigt .... jag började faktiskt frysa. På tal om att frysa, jag höll på att få en chock när jag klev upp i morse. Det var -26 grader! Varför lixom?  Ser ut att bli kallt inatt åxå .... jag har stängt sovrumsfönstret för några timmar sedan ... fniss
 
Nä, nu ska jag skrapa ihop mig och kliva i pymmen. 
 
Gokväll

Är det möjligt?

Idag hittades innerdörren till min bil. Jag har många vänner som spanat efter den, och idag fick jag den hemskjutsad. Den låg vid vägen ungefär 5 km härifrån ....
 
 Tyvärr är den bara att kasta bort, då den förmodligen blivit överkörd. Så förbaskat surt och onödigt !  
 
I övrigt har jag haft städ- och tvättdag. Nu på kvällen har jag myst med tända värmeljus i soffan tillsammans med vovvarna. Tror faktiskt .... hur tokigt det än låter .... att jag somnade en liten stund framför tvn ikväll åxå ... fniss ... förbaskat åxå .... 
 
Nu har hundarna kvällspinkat, jag åxå för den delen. Nu kryper vi isäng här ... i morrn bär det iväg till veterinären igen med Paddy. Sov gott mina vänner!
 
Gonatt

Hej vad det går

Dagarna bara rusar förbi. Inte så att jag inte hinner fylla dem med nåt värt, men de tar slut så snabbt... Lite väl abrupt ibland till och med.

Idag, efter morgonpinket ... Ja alltså hundarnas morgonpink, åkte jag in till stan för att återlämna milo. Innan jag ens kom iväg så hände dagens stora fadäs! Jag plockade ut innerdörren, som jag haft liggande bak i bilen. Jag skulle ha hundarna med mig och Jag ville inte att de skulle trampa sönder den. Nu råkade det bli så att jag la upp innerdörren på taket, bara lite tvärt ... Skulle ta in det sen.

För att förkorta historien så kan jag berätta att jag naturligtvis glömde innerdörren där på taket, och har inte hittat den än !!!

Dagens positiva är att jag träffat Pernilla och Hannah och att jag och Hannah hittade den inhägnade hundrastgården som jag fått tips om att den fanns. Kul att kunna släppa även Sally lös :)

Jo just det, varför jag skriver Nu när klockan är 01- jag har börjat ett nytt liv tydligen. Somnade sittande i soffan kring 22. Japp !

Gokväll!


Hello Mello

Lördag har blivit kväll. Eller , inte bara kväll .... snudd på slut faktiskt. Efter jobb och kort sväng med hundarna, har jag bara slappat. Soffmys med hundarna. Kollat på Mello. Jag har inte kikat på så många av melodifestivalprogrammen, men kände att kvällens final var lite .... tvunget :)
 
Summering:
Ett gäng unga grabbar med, som en vän på facebook kallar det: "Den där Mary-frisyrer". Samma koreografi och mimik hela bunten. MEN .. jag måste erkänna att bredden på startfältet var större än jag väntat. Inte bara dessa unga Erik Saade-kopior, utan även Rebellen Ralf, Morfar och hans kompisar, En Markoolio-wannabe, underbara Louise Hoffsten, samt en Hen som förmodligen bott i någons garderob men hittat ut. Faschinerande minst sagt. Musikmässigt .... tja .... sådär. Finns så otroligt många i det här landet som sjunger, spelar, musicerar så otroligt bra .... som skulle bräda de här tjommarna vilken dag som helst. Fick precis resultatet ... Robin vann. Ja ... varför inte?!
 
Säger som Jonas Gardell uttryckte det ikväll: Kan man inte få rösta på Euphoria en gång till?
 
Nu, ut med hundarna och sen isäng. Jobb i morrn igen
 
Gokväll

Gomorron Lördag!

Då var vi där igen .... Lördag morgon. Såg fint ut på himlen när jag öppnade ögonen .... har lite senare upptäckt att det är 20grader kallt åxå. Det var ju lite onödigt. Hade planerat en lång härlig promenad med hundarna på skoterleden .... får revidera och ta en kort härlig promenad istället.  
 
Inatt hade jag ställt väckaren på 02, så att Paddy skulle få komma ut och pinka, och som han pinkade! Nu när jag inte plockar bort vattenskålarna på kvällen så fortsätter han ju dricka även på natten .... stackarn. 
 
Tänk ändå hur andras beteende kan påverka oss. Tänk hur någon som varit en god vän, plötsligt visar sidor som man inte hade en aning om kunde rymmas i den vännen. Tänk att någon kan byta skepnad och från att i ena stunden  tala väl om en, i nästa stund gör precis tvärt om. Är det konstigt att relationer kan vara  svåra?!
 
"Det här trodde jag inte om dig"  Är ett uttryck som används .... alltför ofta i negativ mening känns det som. ÄR det så att när man litar på någon, så tror man inte att den människan någonsin ska förändras inför ens ögon, eller är det bara så att man aldrig kan känna en person såpass väl som man tror?  "Det här trodde jag inte om dig" ..Kan ju även vara i positiv mening .... men handlar väl egentligen om samma sak - Att man trodde man kände personen utan och innan, att man inte förväntade sig just DET agerandet/handlandet/sättet.
 
En människa kan både växa och krympa i ens ögon .... beroende på, framför allt deras beteende. Ta som exempel en människa som stjäl något .... den krymper i ens ögon. Kommer den personen tillbaka med grejjen han stal, och dessutom ber om ursäkt och visar ånger .... då VÄXER personen plötsligt lite grann. Det där med att krympa och växa i andras ögon .... det kan ske på ett ögonblick. En sagd mening, ett litet agerande. 
 
Mycket intressant det där, tycker jag ! :)
 
Nu ska jag träna hundarna var för sig !
 
Gomorron
 

Paddygubben

Fredagkväll. Men gu va man får vänta länge frampå kvällen innan man kan tända värmeljusen!   SÅÅ ljust har det blivit nuförtiden :)
 
Efter arbetsdagen och kort runda med hundarna, ringde veterinär Elin. Några av provsvaren har kommit på Paddy, och mycket tyder på att han har en sjukdom som heter Addisons sjukdom.  Hade aldrig hört talas om det, men Elin beskrev rätt bra vad det handlar om, och att behandling sker med samma medicin som till människor. Nu var det så att företaget som får fram medicinen, har svårt att prångla fram den, så de har stoppat leveransen till veterinärer, och tillandandahåller bara medicinen till människor, vilket är vettigt prioriterat när preparatet är slut. 
 
Jag plockade ju bort vattenskålarna på kvällarna, för att Paddy inte skulle pissa ner sig på nätterna, men fick veta att jag INTE får neka honom att dricka. Igår drack han dryga 2 liter, och skulle nog druckit mer om jag inte tagit bort vattenskålen på kvällen. Inatt ska jag ställa väckaren och gå ut med honom, för det är ju som att han inte ens känner själv att han behöver pissa .... det bara kommer .... för om han behöver ut, så säger han ju till .... men nu är det som att han inte kännser det själv. På onsdag ska jag till veterinären med honom igen. 
 
Nu ska jag mysa ner mig i soffan en stund till med hundarna, innan det är dags att koja. I helgen jobbar jag här nere, så jag börjar inte förrän kl 12 ....   :)
 
Gokväll

Hej Marianne Jansson :)

Fredag morgon. Står och dricker kaffe vid datorn. Hundarna ligger utspridda, två i soffan, en i fåtöljen, en i biabädden ....  Molly ligger nog kvar i sängen gissar jag :)  Det ser ut att bli kanonväder idag åxå. Igår var det ju rent magiskt vackert väder! Mycket folk i backen var det, och det kan nog bli samma sak idag. Nu ska jag inte vara i backen idag, utan är stationerad härnere på Westmans istället, och fredagar är fredagar, de kan se ut lite hur som helst :)
 
Oj, igårkväll hände något som förvisso hänt några gånger, men inte direkt hör till vanligheterna. Jag somnade sittandes i soffan. Jag såg det här engelska bak-programmet som börjar kl 21. När klockan började närma sig 22 och det var dags för någon av bagarna att bli utröstad ...... då somnade jag. Vaknade med gamnacke strax efter 23. Trodde inte mina ögon .... fniss ...... fast vet ni .... när jag varit ute med hundarna på kvälls (natt) - pinket, borstat tänderna ..... och öppnade dörren till sovrummet .... så höll jag på att smälla av. Jag hade ju, som vanligt, haft fönstret öppet ..... men inte brukar det bara vara 2.3 grader varmt när jag ska lägga mig. Å herregud .... Gissa om jag frös när jag snabbt som ögat slet av mig kläderna, hoppade i pymmen och kastade mig isäng. Det tog nog 20 minuter innan jag slutade frysa om fötterna. 
 
Nåja, jag somnade och sov gott i alla fall :)
 
Nu är det så ljust på morgnarna, att man inte behöver ställa väckaren längre. Vaknar kring halv 7 av att det är ljust - det är underbart!
 
Nä hörrni, tre koppar är druckna, nu blir det morgonrunda med hundarna :)
Gomorron

Sjuka människor

Ibland slås man av insikten att en del människor verkligen är sjuka på något sätt. Vad som driver dem vet man inte ... kanske vet de inte ens själva. 
 
Nu ska jag i alla fall krypa isäng. Det är sent som skrutt :)
 
Gokväll

Å Paddy <3

I morse när jag begav mig mot Ånäset och veterinären, packade Hannah ihop sin väska och åkte tillbaka hem till stan. Hon och Robban, Pernilla och Mattias, ska åka iväg till Kittelfjäll i morgon. Milo ska vara här och terrorisera under tiden :)
 
Paddy .... milda, fina, lugna, mysiga Paddy. Han satt som ett ljus hos veterinären, som vanligt. Han rörde inte ens en min när hon fick fippla bra länge med att få in kanylen i hans blodkärl, för att kunna ta blodprov. Blodkärlet bara rullade iväg och vet. började svära som en borstbindare "Fan, det här har jag aldrig varit med om" , "men va fan, jag kommer inte in i kärlet" .... hon fick byta och ta längre kanyl, fortsätta sticka, böka, vrida, bända och vända .... och hela tiden satt Paddy och tittade på henne. Höll upp benet självmant, och bara tittade med sin milda blick. Inte en enda gång gjorde han en tendens till att dra tillbaka sitt ben. 
 
- Gud va du är snäll, sa hon till Paddy när hon äntligen fått sina blodprov. Sen sa hon åxå att alla de fd gatuhundar hon träffat, är så otroligt lugna och trygga. Undrar hur det kommer sig egentligen. Man tycker att det borde vara tvärtom. KAN hundar känna tacksamhet? KAN hundar begripa att man räddat dem?   Har aldrig någonsin trott det. Men ... vem vet?
 
 
Det medhavda urinprovet visade i alla fall att han dricker alldeles för mycket vatten. Det visste jag redan innan jag åkte dit. Vad det beror på, vet vi inte än. Nu ska blodproverna analyseras för att försöka ta reda på vad det är som händer i kroppen på honom. 
 
När jag kom hem tog jag ut småhundarna på en runda, sen var det Sallys tur. Hon fick springa i flexit och busa lite efter skoterleden. Det såg inte ut att vara så kallt ... men jädrar vad det blåste småspik!  Paddy tar en nap i soffan ... ja det gör förresten alla hundarna. Själv har jag varit ner i tvättstugan och dragit igång en maskin. Fick meddelande häromdagen att de ska lägga klinker i tvättstugan i helgen, så man ska se till att ha tvättat under veckan :) Yey, det blir nog fint i tvättstugan :) :) 
 
Nä, nu ska jag äta lite!
 
Tjing

Ombokad

Hannah och milo är här :) Hannah sover över tills i morgon, och milo blir kvar över helgen.

Veterinären ringde i morse och bokade om paddys tid, så vi ska dit i morgon kl 9.30 istället.

Nu är det läggdags här :)

Gonatt


Herre Jösses vilken dag :)

Dagen igår blev så himla innehållsrik och fullsmockad med roligheter, att jag helt enkelt inte hann blogga ner allt som hände :)
 
Morgonen började med att jag skulle gå ner och flytta bilen. Motorvärmaren satte jag i på söndagkväll, men jag var tvungen parkera lite illa för min nya granne håller på att flytta in, och behöver lite utrymme för släp osv. Nåja, jag gick ner för att flytta bilen till min vanliga plats .... då startade den inte.  ???  Så där satt jag .... Ingen av framdörrarna gick stänga pga det frusit ... bakluckan samma sak .... dessutom var batteriet dött. Jag stod ivägen för postbilen, stod förmodligen ivägen för tant Gunda, för jag parkerade precis vid hennes bro. Nåja ... problemet måste lösas lite hastigt, för jag skulle ju in till stan och följa Pernilla till stallet. Fick tag i bästa grannen Börje, som äger både batteriladdare och värmefläkt. Lånade rubbet, lämnade sedan bilen och lät den stå och småmysa medans jag gjorde annat i några timmar. Telefonen gick knappt att använda heller, det var nån störning i Telias sladdar, så det kändes som att tekniken inte var på min sida riktigt.
 
Well, jag hade en utomordentligt trevlig förmiddag trots detta, och kring 14 var bilen i toppskick igen, dörrarna gick igen med ett dovt klickande, den spann igång som en belåten katt, och jag kunde åka iväg till stan som planerat :)
 
Med hästen gick det lysande, och de problem som fanns förra gången, var i stort sett som bortblåsta.  Det enda lilla stressmomentet blev när vi skulle tillbaka in i stan, då var det totalstopp i trafiken. Vi fick således stå stilla rätt länge och bara lixom gilla läget. Det visade sig vara två utländskregistrerade lastbilar som stod bredvid varandra vid rödljusen, som inte kom sig loss i halkan. Såå jädra halkigt var det väl inte? Men ... de stod där och slirade i alla fall, och kom sig ingen vart. Vi hann titta på klockan ett antal gånger, Pernilla skulle nämligen ha främmande kl 19 ... och tiden gick.   Så småningom, efter många om och men, kom vi oss framåt i kön, men som sagt, det tog ju en bra stund. 
 
Hem, ut med hundarna, och efter det en lugn kväll i soffan. Somnade kring midnatt ... och jag somnade så himla tvärt. Pang lixom. 
 
Nu står jag och dricker kaffe, hundarna ligger i soffan och avvaktar vidare information. Strax dags för morgonrundan. Kl 11 ska jag vara hos veterinären med Paddy. Håll tummarna!
 
Gomorron

Paddy, what is wrong?

Har reflekterat ett tag över att Paddy pissat nåt så oerhört mycket. Jo, han dricker mer än normalt/vanligt åxå, men herregud, han verkar ju ha tappat greppet fullständigt över pisseriet. Jag måste helt enkelt ringa veterinären för att få honom kollad, det här har spårat ur.
 
Det är ett tag, då han står och pissar ... flera minuter. VARJE GÅNG han är ute. Dessutom måste jag ta ut honom flera gånger mer än vanligt, och han står flera minuter varje gång. Idag toppades det hela med att han, när jag höll på att träna honom inomhus .... lite fotgående osv .... helt plötsligt, mitt under passet .... så pissar han en hel flod på golvet. HAN var helt fokuserad på mig, det var som att han inte ens upptäckte att han pissade. Själv kände jag att det skättade på min fot ... och upptäckte att det bara sprutade. 
 
Nyss stod han upp i soffan och tittade ut genom fönstret ... och hips vips så börjar han pissa i soffan! Har aldrig hänt förr, och samma sak nu ... han verkar inte ens märka att han pissar ner sig. 
 
Nä, ringa veterinären i morrn blir det. Åka in till stan blir det åxå. Pernilla vill att jag kommer :) :) :) 
 
Strax kvällspink med hundarna ... eller ... om ett längre tag kanske. Ska smutta i mig min Laphroaig först :)   och jo, jag var nyss ut med Paddy, så det är lugnt :)
 
Nämän hörrni .... ska sjunka ner i soffan igen med vovvarna och whisky-koppen :)
 
Gokväll

så sjukt

Å herregud vilket skitväder det blev idag. Varningar gick ut, att man inte skulle he sig ut på vägarna om man inte absolut måste .....  och hur de tänkte de som kom till slalombacken idag, det kommer jag aldrig att förstå ....  Nåt så jävulskt som det snöstormade! Kan aldrig i mitt liv tänka mig att det var speciellt njutbart att åka. Känns lite .... sjukt att ens åka iväg till backen en sån här dag. 
 
Kring mitt på dagen kom en kvinna in och berättade att en snowboard precis blåst iväg nerför backen, så jag greppade micken och meddelade de som satt i serveringen att ifall någon av dem kom ut och snowboarden var borta, så var den förmodligen inte stulen, utan kunde förmodligen återfinnas längst ner i backen .... i bästa fall. Hoppas ingen fick den projektilen på sig i alla fall.
 
Efter jobbet luftade jag hundarna ute på gården. En promenad var det inte tal om. Har spenderat kvällen i soffan med vovvarna, ska kvällspinka dem strax, och sen krypa isäng. Skottas inte gården i morrn bitti, så tar jag mig inte till jobbet. 
 
Gokväll

Hä blås Kall´n

Idag är det skotercrosstävling här i Bygdsiljum, och jag hade önskat bättre väder för deras skull. Ja, de som kör kanske inte bryr sig så mycket, men de som ska se på lär ju inte få någon sådär jättepositiv känsla av vädret. När jag var ute på morgonrundan med hundarna, gick det som vanligt bra i medvinden .... men när man svängde runt och fick motvind .... då blåste det småspik rakt i ansiktet. Tur jag hade stor-hovva-hovva-lurve-mössa, annars hade jag frusit skallen av mig. Nu gick det ju bra ändå, jag knäppte ihop öronlapparna under hakan, borrade ner ansiktet och bara traskade ... fniss
 
Nu har jag tvärt varit på Ica, kammat till mig, ska strax åka iväg på jobbet. Hoppas på bra flyt idag. 
 
Har ni märkt hur man ibland läser så tokigt och fel?  
 
Nästa helg kommer Milo hit :)
 
Gomorron!

Har Ni fredagkväll?

Efter jobbet blev det en kort runda med hundarna. Fan ... har faktiskt dåligt samvete att jag inte gick längre ... när det var så fint väder å allt. Det är sällan mina ben lixom inte .... vill gå längre. Den här dagen har hundarna inte ens fått promenader. Bara pinkspauser. Visst ... de får massor med kärlek och bra mat ... men det är inte DÄRFÖR Paddy blir lite stissig ... det är avsaknad av fysisk aktivitet.   
 
I övrigt ... jomen .... ska väl inte klaga. Blev ju sol och fint väder i alla fall. Ska tydligen snöa i morrn, så jag är glad att man fick se solen idag. 
 
GHAAAA .... ibland är det verkligen så att man är TYST .... bara för att man inte kan SÄGA allt som finns inuti. Både positivt och negativt .... det bara BUBBLAR .... KOKAR .... Men ... man måste vara tyst ... utåt. Svårt. Tufft. Men nödvändigt. 
 
Nu, pinkrunda med hundarna ... sen krypa under täcket ... gissar att det är ÄNNU kallare i sovrummet ikväll :)
 
Gokväll

Skit

Men gud vilket skitväder! Några minusgrader, snö, grått .... tur man jobbar inomhus :)   Det finns ju faktiskt lite fördelar med skitväder, eller åtminstone lite kallare och lite mer snö ... man slipper det här skitiga slasket, och modden som gör att det knappt går att vara ute, varken till fots eller i bil. Så .... det är nog inget skitväder ändå när jag tänker efter ... fniss
 
Strax dags att glida iväg på jobbet. Det blir backen idag .... undrar om det är så många som är sugna på slalom eller bräda en sån här dag ... men man vet aldrig. De riktigt inbitna verkar inte bry sig det minsta om vädret. 
 
Ha en Skön Dag hörru, så hörs vi sen :)
 
Gomorron

RSS 2.0