Å hej vad det går

Torsdagen är slut...   Jobbade mellan 17 och 21 ... och är imponerad av Melina Söderström och Ida Wiklund. Vilka tjejer !  Det är superkul att jobba med ungdomar som verkligen har ett driv, som Vill någonting, som tar ansvar och GÖR nånting :) 

Dagen i övrigt har gått i långsamt tempo. Redan på  morgonrundan vid halv 8 anade man vartåt det skulle barka med temperaturen.  Morgonrundan blev en stilla tillställning...    Efter ett par timmar tog jag småhundarna, Kelly, Molly och lille Milo, och gick ner till vattnet så att de skulle få bada. Milo var den som vågade sig ut längst. Molly var näst på tur... men Kelly... fniss...  lilla fegskiten.... hon fick fnatt och sprang runt runt som en galning, men INTE ut i vattnet.. hahaha... det var kul att se :)  Lite senare tog jag en liten runda med Paddy och Ziggy.... de blötte sig ner till knäna ... sen var det bra med det.

På eftermiddagen tog jag alla hundar på en gemensam promenad.... i absolut lägsta möjliga tempo.  Värmen är helt förlamande... man är inte ett dugg sugen på att sitta ute i solen... det är på tok för varmt. Inne är det åxå på tok för varmt.... så det känns mest som att man vill krypa ur skinnet.

I morrn är det fredag, å hej vad det går , då jobbar jag 9.30 - 12.30 ... sen ska jag iväg och hjälpa Pernilla med lite hårbestyr. Nu handlar det om att slinga håret. Hon ska på stadsfesten i morrn kväll, så det gäller att skärpa till sig och få det bra :)

Nä... nu har jag nog kramat ur den här dagen allt vad jag kunnat. Ska strax göra mig iordning för att krypa till kojs. Hoppas ni haft en bra dag, och att ni kommer att kunna sova inatt, trots värmen.

Gokväll

Där satt den !Jag har i många år funderat på att tatuera mig... fast aldrig hittat rätt motiv. Jag har funderat på motiv som Pippi långstrump, Ronja rövardotter, Kajsa kavat, Lotta på bråkmakargatan.... gemensamt för alla tänkbara motiv har varit att hitta något som känns som : Jag.  

På min 45-årsdag, som jag firade nere på Gran Canaria tillsammans med mina älskade barn Pernilla och Hannah, fick jag den där aha-upplevelsen när jag såg motivet.

Champagnefrukost med jordgubbar.... på 15:de våningen med utsikt över havet....

Där fick jag min fina presentDen här väggtexten, som nu sitter på min köksväggDEN texten representerar alla höjdpunkter i mitt liv, alla höjdpunkter i mitt och mina barns liv. Deras första steg, deras första ord, deras första skoldag, deras första sommarlov.... alla roliga saker vi gjort, våra utlandsresor, deras studentbaler, deras studentdag... dagen de tog körkort.... ALLA dessa dagar, ögonblick... lyckliga stunder som vi delat. DET är bakgrunden till att jag ville tatuera just den här texten. Den symboliserar mitt och mina barns alla höjdpunkter... våra stunder. De är många.... oändligt många... men de ryms i den här texten allihop. På nåt sätt blev cirkeln sluten när jag fick den texten på min födelsedag. Den viktigaste text jag läst.

Gokväll

Nåt är vajsing

Varken igår eller idag har det gått lägga in bilder här på bloggen. Lite irriterande faktiskt :)  Men... jag får väl försöka förklara läget så gott det går, bara med ord.

Idag var andra dagen på Westmans, och det var lika skoj idag :)  Men jädran så varmt!  Full styrka på sommarvärmen kan man säga. I morgon ska det bli ÄNNU varmare... men då är jag ledig. Jag ska in till stan och tatuera mig :) Det ska bli spännande... synd att det inte går lägga in bilder här på bloggen... fast de kan ju ha fixat det tills i morrn.

Dagens promenader har gått i sakta mak ... men nu på kvällsrundan var det svalt och skönt, och då sprang de för fulla muggar :)   Nu ligger de utslagna på sängen... och jag ska strax göra dem sällskap. Jag ska bara kila ut och hämta täcket som jag tvättade i morse och hängde ut på tork.

Nä... mer än så blev det inte i detta inlägg. Det är väl så ibland att man inte tycks ha så himla mycket att skriva om. Det känns som att det inte just hänt nåt som är värt att berätta, eller att man inte har några tankar som verkar vettiga nog att delge någon annan. Ibland är det ju bara så att det känns lite .... inte tomt, men... futtigt. Jag är minst lika glad som de dagar jag skriver långa inlägg, minst lika lycklig... men har bara lite färre ord :)

Men oj, nu kom jag på nåt som jag tänkte på igårkväll. Det var ju någon ung människa (med mina mått mätt, han var strax under 40 tror jag) som körde ihjäl sig på motorcykel häromdagen. Det är tragiskt när unga människor dör...   men det är rätt vanligt. Barn, ungdomar, unga vuxna....   trafikolyckor, drunkning, sjukdom, våld..... hela tiden dör unga människor.   På något sätt har jag förut alltid tänkt att "normalnormen" för en livslängd är typ 80 år, och att allt annat är ovanligt. Men så är det ju inte.  Många, många dör innan de nått hög ålder.... 

Det tål att tänkas på..... man vet ju inte vilken "grupp" man tillhör...  bäst njuta en stund till innan jag går isäng. Ska skicka gonattkram-sms till Pernilla och Hannah åxå. Jag ska inte vara orolig eller ängslig utan bara.... se till att alltid somna i vetskap om att den här dagen fyllde jag så bäst jag kunde med värda saker, och ser fram emot morgondagen.

Gokväll

Dags att runda av dagen....

Idag har jag ju varit min första dag på Westmans restaurang/café och bar :)  Det kommer att bli alldeles lysande perfekt... så känns det :)    Samma tider i morgon: 9.30-13.30. Så, jag hinner ut med hundarna ordentligt på morgonen, och samma sak när jag kommer hem. Perfekt.

Nu är sommaren här på allvar kan man säga. Rejält varmt är det .... Ser ju ut att ska fortsätta åxå...   Inte värt att jag säger min mening och klagar... en del blir ju så upprörda när jag gnäller... fniss.... och det vill vi ju inte.

Försöker febrilt få tag på en hovslagare, men DET mina vänner, är inte lätt. Alla har fullt upp  (fullt upp med ledighet kanske? )  Nä... hovslagarna slits åt alla möjliga håll... finns inte en hel drös av dem precis... har man fått erfara. Mitt sista hopp (vad jag vet nu i alla fall) har inte svarat i telefon, varken igår eller idag. Har provat både hem- och mobiltelefon.... fan åxå... nu MÅSTE jag få tag på nån snart !!!

Nä,  nu är det dags att runda av och krypa isäng. Hoppas ni haft en bra dag!

Gokväll

Första dagen på resten av mitt liv.Idag kl 9.30 ska jag vara på Westmans. Gissa hur kul det ska bli??!!! Jag ser fram emot det så mycket!   Vädret är strålande; solen skiner från en klarblå himmel, det verkar som att sommaren har kommit nu :)  Det bäddar ju för att människor som kommer in är på bra humör.   

Efter att ha druckit mina tre koppar nu på morgonen, ska jag gå ut med hundarna, sen duscha, och SEN iväg.... över gatan till mitt nya "jobb"   :)   Det är ju bara en månad än så länge... men vi får se vad som händer sen.

Nä hörrni, tredje koppen, sen iväg ut.   Det här ska bli en bra dag. Den första dagen på resten av mitt liv.

Gomorron

Ännu en underbar dag....

Den här dagen har varit superhärlig. Det började med en solig morgonpromenad....    eller... nä.. jag drack kaffe först. Idag fick jag fixa äggmjölk till kaffet, för grädden var slut.. och jag hade faktiskt glömt att äggmjölk var så himla gott :)  Nåja.. En timmes promenad med hundarna blev det, sen drog jag igång ett städprojekt. Gud va kul det är att städa egenligen! Jag tvättade två maskiner åxå, sen var tvättkorgen tom. Mitt på dagen kunde jag inte hålla mig längre, utan gick en timme till med hundarna :)  Sill blev det till lunch och det smakade förträffligt. Efter lunchen putsade jag fönster, sen ringde Hannah och meddelade att hon var på väg, hon ville rida. Japp, det blir kanon tänkte jag. Ut med hundarna en sväng...När Hannah kom och vi skulle sadla och ge oss ut, märkte jag att Maja tappat en framsko och en halv baksko. Ok... ingen ridning för mig mao. Hannah fick rida runt lite på Prinsen....
Här skulle det kommit en bild, men det gick inte ladda upp för tillfället....

Nåja, efter hennes ridtur så grillade vi hos Pernilla och Nils. Efter maten drog jag hem för att gå ut med hundarna igen...  En härlig kvällspromenad blev det... underbart väder!!    Efter kvällspromenaden har jag bara gjort ingenting... ska ut med hundarna för sista pinket, sen ska jag krypa isäng. I morrn börjar jag ju på Westmans, och det ska bli SÅÅÅÅÅ kul !!!!! 

Nä hörrni.... Gonatt med er.... nu är den här underbara dagen slut.


Tjohej, klackarna i taketMidsommardagen....   Den har jag fyllt med värda saker :)  Jag har tränat med hundarna, promenerat med hundarna, tränat lite mer, promenerat lite till.... pratat med Hannah (synd hon inte var här)  samt ätit grillat hos Pernilla och Nils. Efter mat och surr skjutsade de hem mig i båten. Så sanslöst fridfullt det var att åka över sjön... 
Nu har jag precis varit ute med hundarna för sista pinket...  ska snart krypa isäng.

Förutom att ha promenerat x antal gånger och tränat hundar några gånger... så har jag åxå torkat piss. Jag håller på att vara något så sanslöst less på att torka piss. Tv-bänken är Ziggys favorit.... den måste jag kasta ut. Måste bara skaffa ett vägg-stativ till tvn först...   Det verkar inte spela någon roll om Ziggy är ute en gång i timmen... han pissar och skiter inne i alla fall. och det är inte bara nån skvätt här och där... Och aldrig verkar han känna igen Pernilla och Nils, Hannah eller Lukas heller. Fortsätter det här länge till... eller... behöver inte ens bli länge.. så känns det ohållbart. Vet i sanningens namn inte vad jag ska göra. Har frågat om tips och råd... men ingen verkar ha nåt ess i rockärmen.   Han skäller mer nu än han gjorde förut. Han kliver upp kring 4, halv 5 och vandrar... skäller åt ljud han hör....  lägger sig några minuter, sen upp och vandra igen. Jag har provat med DAP-spray, men det verkar inte hjälpa. Jag känner mig lite maktlös. 

Nä, nu ska jag krypa isäng. HOppas ni haft en bra dag, och att ni lyckats fylla den med nåt värt.

Gokväll

Att engagera sig i arrangemang... för andra än enbart sig själv.

Idag är det midsommarafton...  och festkomitténs arbete bar frukt kan man säga. Även om vädret inte var till sin fördel, så kom det mycket folk, det var fullt röj när vi dansade runt stången, barn stod i kö för att bli målade i ansiktet, fiskespöna gick varma i fiskedammen, många gick tipsrunda och de 50 ankorna till ankracet tog slut. På många sätt var det en succé känner jag.  Det är kul att delta i arrangemang när det blir såhär bra utfall.

För en tid sen blev det en del kommentarer hos en kvinna på facebook som uttryckte att det kändes som att välja mellan pest och kolera när det var tal om att arbeta för sina barns fotbollsförening.  Jag framhävde min åsikt om att, ifall en förening (läs även: by, samhälle, ort) ska överleva, krävs medlemmars (läs även: innevånares) engagemang. Om INGEN orkar bry sig, arbeta för, engagera sig.... då dör det ut. Så enkel är ekvationen. Det är lätt att det hamnar i att: NÅN ANNAN får göra det.. JAG har inte tid/möjlighet/lust.   Vem är : Nån annan?  Varför ska just: nån annan, ha tid/möjlighet/lust?  Vad är det som gör att man tror att man inte behöver bry sig/anstränga sig när det handlar om att utföra ngt för ngn annan?  Om alla kunde hjälpas åt, så behöver ingen göra sådär överdrivet mycket, för visst kan väl ALLA ställa upp på att göra NÅGOT?? eller??

Ska vi ha kvar våra föreningar, vare sig det gäller idrott, hembygdsgårdar, livsmedelsbutiker, you name it, så måste vi nog alla hjälpas åt, annars dör det ut. ALLA måste känna sitt ansvar, och om alla delar ansvaret, blir det ingen tung börda.

Som "byssbo" kanske man tjänar hundralappar på att åka in till stan och storhandla... men tänker man sig för då?  Tänker man på att om alla gör så, då försvinner butiken hemma i byn. Om butiken försvinner, så försvinner arbetstillfällen. Om arbetstillfällen försvinner så utarmas snart byn, för allt hänger ihop. Skola, butik, företag. Att bo på landsbygd, tror jag, handlar om att ställa upp för varandra och för byn. Att faktiskt stå upp för sin by, att delta i byns arrangemang tex, tror och tycker JAG är ett sätt att säga: Jag är stolt över min hembygd, och jag engagerar mig i arrangemangen. SÅ kände jag idag när jag såg ut över alla människor som kom till midsommarfirandet som vi arrangerat.  Polis-Carro, Malin Eriksson, Johanna Holmström, Margona Vesterlund och Jag har träffats flera gånger och jobbat för att ordna midsommarfirandet. Vi har lagt ner vår tid och vårt engagemang för att, inte bara Bygdsiljumsbor (jo i första hand) utan även utbyssa, ska få ta del av vår by- årets by.   

Jag är stolt över resultatet. Jag tycker att vi lyckades alldeles utmärkt. Det kryllade av barn med superfina ansiktsmålningar, det strosade både vuxna och barn som klurade över tipsrundefrågorna, det skrattades över fångsten i fiskedammen...... och även om vädret var regnigt och grått hela dagen, så var alla glada. Spelemännen spelade, det var kanonstämning !

Det känns bra att engagera sig i arrangemang .... även om det inte bara gagnar mig själv... även om det tar tid från mig.... även om jag kunde gjort annat .....   För... kan jag göra något för min by, som gagnar även andra... i slutändan gagnar det även mig. 

Hoppas ni haft en Bra midsommarafton!

  MidsommarhelgenI morgon är det midsommarafton. Det var rätt många år sedan jag var på nåt traditionellt firande... När barna var små gick vi till hembygdsområdet i Burträsk... men när de blev lite äldre (typ 11) så slutade vi. Det var väl en kombination av att det alltid var kallt och regnigt, plus att det inte fanns så mycket som tilltalade oss... varken tjejerna eller mig...   eller.. säkert mest mig... men Hur som haver så blir det traditionellt firande i morgon, med dans runt stången och hela baletten. Varför jag så säkert kan säga att det blir dans, är att det är jag som ansvarar för dans och sång. Behärskar egentligen inget av det... men... det är väl mest bara att halvspringa runt runt och mumla där man inte kan texten, mima där man inte klarar tonerna, och  skråla för full hals där man känner igen låtarna :) :)  Ska bli störtkul i alla fall. Hoppas vid gudarna att det är uppehåll....

Dagen började med kaffe och morgonrunda med hundarna. Sen tog jag en promenad till Pernilla, hon fixade naglarna på mig :)   Vi åt lax till lunch och sedan återvände jag hem. En längre promenad mitt på dagen med vovvarna, lite tvätt, sen var det dags att träffa de andra tjejerna i festkomittén för att risa midsommarstången och förbereda lite för i morgon. När det var klart följde jag Nils och hämtade upp min båt, som jag lovat att Pernilla och Nils får lägga nere i sjön bredvid där de bor, så båten blir använd. Jag har haft den i ån, men förra sommaren la jag aldrig ens ut den. Synd att den bara ligger.... det är bättre att ungdomarna använder den... jag kan nog få åka med någon gång i sommar... om jag är riktigt snäll :)

Det blev inget spring tillsammans för mig eller min grupp....   vi får jobba dubbelt så hårt på tisdag :)

Nu ser jag att det regnar... hoppas det regnat av sig tills i morrn...

Förresten... efter firandet på dagen som beräknas vara slut kring 15.30  så ska jag grilla tänkte jag. Ifall det är väder för det...

Nä, nu ska jag gå ut med hundarna.... Ha en fortsatt bra kväll, och en supertrevlig midsommarafton !! :)

Gokväll

Yipppikayyyhooooowwwww :)

Då var onsdagen slut. Den började med kaffe (japp, med grädde i :)  )  sen en dryg timmes promenad med hundarna och Pernilla. Vi gick upp till Bergtäkten...  rätt bra tempo i promenaden.. och det är BARA uppför ... ja, förutom när man vänder däruppe... då är det nerför hem :) :)   Pernilla är inte nådig i sitt tempo.... men... kul med hennes sällskap :)

Jag har småstädat lite idag... dammsugat och fipplat lite... sen kontaktade jag Karin, chef på Westmans café. Japp, på måndag börjar jag där och ska vara där en månad, sen får vi se. Det ska bli sååå himla kul och jag är HUUUUR glad som helst. Jisses va roligt !!!!! :)

En promenad runt byn blev det på eftermiddagen, och snart ska jag ut på kvällsrundan med jyckarna. Man kan ju tycka att jag är ute såpass mycket med hundarna att det inte ska förekomma nåt pissande inne.. ja inte skitande heller för den delen... men Ziggy.... han pissar och skiter, både ute och inne. Tv-möbeln är helt förstörd...   fattar inte....

Nåja...  den här härliga onsdagen är slut... i morgon är det torsdag, och då kommer Hannah hit :)  Hon ska sova över tills på fredag. Härligt :)  Vi ska nog ut på en ridtur i morgon kväll, efter att festkommitén träffats och risat midsommarstången :)  Det blev ju bra väder såhär på kvällningen, hoppas det håller i sig.

Hoppas ni alla haft en lika bra dag som jag har haft :)

Gokväll

Magiska tisdag....

Dagen började... inte på något sätt olikt andra dagar :)   Tre koppar kaffe med grädde (ja, när det inte är sol så att man vill ta kaffet på balkongen... då blir det FÖRE promenaden. Vid solsken går jag FÖRST morgonrundan, SEN kaffe på balkongen) Sen gick jag och Pernilla en 1.5 timmars promenad med hundarna. Mestadels grått på himlen, men ibland kom det fram lite lite sol, och då blev det svettigt. När vi kom hem till mig åt vi en lätt (snudd på obefintlig) frukost, eftersom klockan hade hunnit bli en del.. och vi skulle äta lunch vid 12 hade vi bestämt. Efter frukost drog vi till Pernilla (klockan var då kring 11.30)   fniss...   Där hjälptes vi åt att baka en morotskaka som hon ska ha med sig och bjuda sina kollegor på i morgon. Nu har hon gått några veckors internutbildning och börjar officiellt sin anställning på Skelleftå City Airport i morgon. Så.... nästa gång ni flyger från Skellefteå kan det vara hon som nitiskt granskar dig i säkerhetskontrollen :) :)

Till lunch gjorde vi ett experiment. Laxfiléportioner på ruccolabädd med pepparrotskräm och gröna ärter. Jädrar så gott! Och snyggt blev det åxå :)  Efter lunchen hade Pernilla en nagelkund, så jag agerade assistent och kokade kaffe å sånt där... ni vet sånt där jobb som verkligen är viktigt och värdefullt, men sällan får någon credit.. hihihihi...   nä.. nu ljög jag... Eva var jättetacksam över kaffekokandet, så jag FICK faktiskt credit :)

SEN åkte jag hem för att gå ut med hundarna. Gick upp till slalombacken...  Nu vet jag i alla fall hur hundarna reagerar när de springer lösa och ser en orm. De aktar sig väldigt noga kan jag säga. De cirkulerade och gick inte i närheten.  Jag umgicks med hundarna ett tag, sen bar det iväg tillbaka till Pernilla. Jag gav hundarna märgben att tugga på, sen åkte jag iväg för en timmes ridtur. Det regnade lite ett tag, och hästarna ville mest av allt få gå hem igen och ställa sig i regnskyddet. De har verkligen kommit på det där med att gå dit ... och det är ju bra med tanke på att vi jobbade en del för att få undan bråten som låg därinne :)

Efter ridturen var det dags för spring tillsammans..... nu blev det så att det var bara jag och Pernilla ikväll... men.. det gick ju bra det åxå. Dessutom är det DET som är så skönt med att bara träffas sådär om man vill och kan. INGEN behöver ha dåligt samvete (hoppas jag verkligen) om de inte dyker upp nån kväll. Det är ju HELT frivilligt och UTAN några som helst krav. SÅNT gillar jag :)  När man kan göra saker ihop bara för att få en spark i arslet... utan att ha någon press på sig i form av deltagaravgift osv.  En del säger ju att de MÅSTE ha krav på sig för att få det gjort... men då tror jag att man valt fel motionsform... det gäller att hitta nåt som är såpass kul att man VILL hålla på. Inte för att man tror att man MÅSTE.

Nåja. Nu håller dagen på att vara slut... och den har varit magisk.  Fylld av underbara saker, från morgon till kväll. Det kan inte bli bättre :)

Hoppas att även ni haft en bra dag.

Gokväll

Strax dagsAtt klämma ner sig i sin bädd och sova.   Den här dagen har varit superbra :)   Började med kaffe och morgonrunda med hundarna i vanlig ordning, sen ner i tvättstugan en sväng. Efter det for jag till Pernilla och vi bytte hage till hästarna. Vi städade ur ett utrymme i ladugården så att hästarna kan gå in om de vill. Lunch hos Pernilla, sen hem och ut med hundarna en kort sväng, varpå det bar iväg till stan och Arbetsförmedlingen.

Min handläggare som jag fått, är faktiskt superbra. Så många handläggare man haft genom åren, både på FK och AF ... sååå många ... och knappt en handfull har varit bra. Faktiskt. Med bra menar jag att de lyssnar och försöker förstå vad man säger, istället för att plantera ord i ens mun, och promt läsa paragrafer istället för att se till verkligheten. Lämnade luntan med läkarintyg, så nu har hon att göra med att koda och greja.

När jag kom hem från stan blev det en promenad med hundarna igen, ner i tvättstugan, texta skyltar inför Midsommarafton som jag satte ut på trottoarpratare. Till middag blev det kotlett med gräddsås och en sallad. Gu va gott :)  

På kvällningen blev det så fint väder så jag var tvungen (nä, jag VALDE :)  ) att promenera till slalombacken så att Paddy skulle få rejsa lite. Jädrar som han springer :)

Nu är det dags att koja. All tvätt är uppe, disken diskad, hundarna har krypit ihop och lagt sig... nu ska jag borsta tänderna och krypa ner jag åxå. Hoppas ni haft en bra dag!

Gokväll

Examen :)Ok... Paddy är trött.... även ikväll. Han har haft examen i viltspårskursen...   men vill inte ställa upp på en bild där han stoltserar med en älgklöv i munnen, med reslig kroppshållning och krökt nacke... nä.. han är som Ferdinand... tar det hellre lungt...   Det gjorde han även på dagens, tillika kursens sista spår. Till en början följde han spårkärnan perfekt... men efter 100 meter och två vinklar... tyckte han helt enkelt inte att det var roligt längre... så han tröck ner skallen i sorkhål istället, i hopp om mer action.  Nåja... efter mycket hjälp och tillbakavisningar på spåret, så hittade han klöven till slut... men inte var det med någon överdrivet stor motivation... nä..  en sån här dag känner man att Paddy nog skulle passa bäst på ett äldreboende.... sittande i en gammal tant eller farbrors knä.... med krökt nacke och slutna ögon... och bli klappad. Det är nog DÄR han skulle passa bäst :) 

När jag kom hem, blev det en kort pinkstund med hundarna, sen iväg på en ridtur med Pernilla. Hannah var där åxå och provade rida en liten runda :) :)   Jag och Pernilla var ute 1.5 timmar, helt underbart :)  När vi var klara och släppt ut dem i hagen igen, åkte jag hem och gick en längre promenad med hundarna. Härligt ute... inte för varmt... och inte för blåsigt :)

Nu håller det på att vara dags att gå ut sista svängen. Ska bara ner i tvättstugan en vända först. I morrn ska jag in till stan på arbetsförmedlingen.  Ska dit och lämna en lunta med läkarutlåtanden. Tänk... läkarutlåtanden genom åren, som ligger till grund för sjukersättning... har jag aldrig läst själv, utan de skickas direkt till FK. Nu har jag ju läst de jag rekvirerat för att kunna lämna på AF. Det är inte så att man blir piggare av att läsa dem precis.... läkarna beskriver hur Meniére och ögonsjukdomen jag har, inte går att bota, men man gör allt för att förhindra progress, att jag ska förlora hörsel och syn..... . Tur att jag har ögonsjukdomen enbart på ena ögat än så länge...

Nä, nu ska jag skaka av mig det där. Tur man lämnar ifrån sig alla papper i morrn, så man inte läser dem gång på gång.... det räcker nu :)

Dagen har varit fantastisk i alla fall. I morrn ska jag se till att dagen blir strålande :) :) :)  Det är MINA VAL som avgör hur dagen blir. Inte vädret, inte tv-programmen, inte någon annan, utan JAG och mina VAL :) GUD så häftigt... vilken makt man har :)

Gokväll

18 juni

Kan någon förklara för mig hur det kommit sig att vi passerat mitten av Juni utan att man märkt av det?

Dagen idag började med en lite kortare morgonrunda, (efter 3 koppar kaffe med grädde)  30 minuter där hundarna fick springa lösa. Efter det blev det frukost: omelett med champinjonstuvning :) :)  Det är grejjer att börja dagen med :)  En kopp kaffe till på det, sen en längre promenad med hundarna. När jag kom hem igen var det bara att packa grejerna jag skulle ha med mig på spårkursen, och sen dra iväg till Gumboda.

Idag fick vi börja med att lägga spår till de andra. Vi fick alltså byta med varandra så att någon annan la ens spår. När det var gjort blev det att dricka lite medhaft kaffe och prata en god stund... sen blev det att lägga spår för i morrn. I morgon är det spårkursavslut, och de som ville fick lägga spår idag som de ska gå i morrn. Jag valde att INTE lägga Paddys spår idag, utan lägga det i morrn. På dagens spår blev det lite si och så... han som lagt spåret för mig och Paddy hade inte snitslat så bra, dessutom glömde han var han gått, plus att det krockade med ett annat spår, så det var inte det lättaste för Paddy-gubben. Han höll spårkärnan bra de första 200 metrarna, både med vinkel och blodstopp.... men de sista 100 metrarna tappade han fokus och började söka efter sorkar. Har man då inga snitslar att gå efter... då vet man ju inte riktigt var man ska peka in honom.... så det blev lite hipp som happ innan han som lagt spåret kom ihåg var han knutit klöven... och de sista 25 metrarna spårade Paddy klockrent :) :) :)  Men... som sagt... jag valde att INTE ta ett spår som ska ligga över natten. Bättre ta ett enklare så han får lyckas :)

Vi höll på från 12 - 16.45.... man var rätt mör när man satte kurs hemåt. Paddy la sig direkt och sov i bilen... När vi kom hem var Nils här för att få klippa sig. Det gick snabbt, och sen gick jag ut en timmes runda med hundarna. Till middag blev det kyckling i ketchup/coca-cola-sås... mums :)   En och annan öl plus ett glas vin han slunkit ner åxå. Vi har degat i soffan och sett: kvällen är din.... och ja, jag har gråtit :) :) :) ... fniss...

Nu är det strax dags att ta sista rundan med hundarna. I morrn är det kursavslut på viltspårskursen med Paddy. Hoppas det här hyfsat väder. Vill gärna hinna ut på en ridtur åxå.

Hoppas ni haft en bra och innehållsrik dag, och att ni njutit av eran tid :)

Gokväll

Sol ute, sol inne :)Den här dagen har varit helt fantastisk :)    Det var sol och härligt redan på morgonen när jag gick morgonrundan med hundarna. Efter rundan blev det kaffe på balkongen. När jag druckit kaffe och fipplat lite, så blev jag sugen på promenad igen, så jag gick upp till bergtäkten så hundarna fick rasa runt lite :)  När jag kom hem mötte Pernilla upp och vi åt lunch innan vi drog iväg hem till henne för att sadla hästarna och ge oss ut på ridtur.Vi var ute i två timmar och red och det var så fantastiskt härligt. Snacka om rogivande :)  När jag kom hem så blev det ytterligare en promenad med hundarna, sen blev det en kall öl :)   Det blev ingen avancerad middag... utan jag drog i mig lite kyckling och korv... utan nåt till.... får satsa mer i morrn.   I morrn är det förresten viltspårskurs med Paddy igen. Avslutning på söndag, så det blir spår två dagar i rad :)  kul!

Nu är jag på väg isäng, alla hundar har lagt sig... förutom Paddy som sitter och spanar ut genom sovrumsfönstret och småmuttrar. Han brukar göra så tills jag lagt mig.... han har väl nån slags uppgift tänker han... fniss...

Nä, nu blir det sängen. Hoppas ni haft en bra dag :)

Gokväll

oj

Nu har jag varit uppe längre än vad jag brukade orka vara uppe en fredagkväll eller lördagkväll när jag jobbar.  Det känns ju lite både och... på ett sätt är det ju underbart att kunna vara uppe och njuta av ljuset, den blå himlen, den spegelblanka sjön ... på ett annat sätt känns det lite... ledsamt. Jag har inget jobb att gå till i morrn så att jag MÅSTE isäng... jag har lixom inget som väntar på mig...  eller.. jo hundarna förstås :)  Fast de väntar gärna till 9-draget innan de går ut på morgonpromenad :)

I morgon ska jag jobba med hundarna på förmiddagen... jo förresten... det här med att träna hundarna. Jag tror att en och annan missförstår mig. Jag har inga som helst krav på alla mina hundar att de ska tävla i lydnad. Jag har inte krav på NÅGON av dem att de ska vara tävlingsinriktade på lydnad. Kelly trivs och blir superglad när vi tränar lydnad, de som sett oss träna kan nog vittna om det. Molly är störtskön och glad, hon älskar livet och allt vad det innebär. Jag tränar med henne åxå, men inte lydnad på det sätt jag tränar lydnad med Kelly. Jag har fått någon kommentar på facebook där jag beskriver Mollys ... ska vi säga.... inte så snabba tänk...   och jag kan bara säga att ... Jag har aldrig någonsin påstått att jag ens tränar tävlingslydnad med henne. Jag utgår från hundens intresse och förmåga, och tränar därefter. Att träna med hundarna innebär enligt mig, att kontinuerligt, varje dag, jobba med kommunikation, samspel, lekfullhet. ALL träning är inte tävlingslydnad... som någon verkar fått för sig.

När jag tränar Paddy så handlar det oftast om spår. Viltspår eller att spåra där jag gått. När jag tränar Ziggy så är det mest koppelträning, kontakt, att möta människor och andra hundar. Jag är helt övertygad om att hundar mår så mycket bättre när man tränar olika saker, när de känner att de får lära sig saker, när man utnyttjar och vidareutvecklar deras förmågor. Jag hör inte till dem som tror att hundar mår bäst av att bara ligga på mattan heldagars och på helgerna leka med andra hundar. Sorry.... så är det bara.  Därmed har jag inte sagt att det är tävlingslydnad som är mest värt på något sätt. Jag vill ta tillvara på alla mina hundars olika färdigheter.

I morgon slutar Pernilla lite tidigare så vi planerar att rida iväg mot Bygdeträsk. Jag har idag, av Camilla Wiklund, fått lära mig var den härliga skogsvägen är, har inte vetat det förut. Det kommer att bli kanonhärligt.  Hundarna har krypit ihop i sängen..... det enda som återstår är för mig att borsta tänderna och sen krypa isäng. Hoppas ni haft en bra dag, det har i alla fall jag haft :)

Gonatt

Underbart härlig dag.Det var tämligen grått i morse.. och jag klädde mig ordentligt innan jag åkte in till stan och ögonmottagningen. När jag kom fram till stan var det 20 grader och sol. Gissa om jag var för mycket klädd!  Det Var inget nytt läckage i ögat... men sjukdomen är sån att synen försämras och fältet med synbortfall har blivit större. Inget man kan göra nåt åt. Lite bedrövad kände jag mig när jag vände hemåt. Tankarna kommer ju: Tänk om jag får det på andra ögat åxå. Men.. nu är det ju så att jag inte HAR det på andra ögat åxå, så de tankarna måste jag begrava så  länge.

När jag kom hem tog jag ut hundarna på en timmes promenad. Härligt :)  Gick till slalombacken, Molly och Kelly lösa hela vägen, och Paddy släppte jag däruppe... där han inte kan äta någons kompost odyl. :) Han NJUTER av att springa och bli jagad av de andra, det ser man så tydligt. Det är helt underbart att se :)

NÄr jag kom hem från promenaden åt jag lite snabbt, sen iväg på festkomitténs möte där vi slipar inför midsommarfirandet. När vi hållit på ca en timme ringde Pernilla och frågade om vi inte kunde sticka ut och rida en sväng. Sagt och gjort, efter mötet blev det hem och byta om, sen blev det en timmes ridtur. SÅÅÅ rogivande och härligt ! En sån enorm lyckokänsla! Vi skulle bara haft en häst till, och Hannah med på ridturen, så skulle det vara komplett :)

Nu har jag varit ute med hundarna på sista svängen för kvällen. De har kurat ihop sig i sängen. Ska strax göra mig klar och krypa ner jag åxå... vill bara vara uppe en liten stund till och njuta av det som är kvar av dagen. Det är helt vindsilla... sjön ligger spegelblank... himlen har en så vacker färg ... vill lixom suga in det ett tag innan jag lägger mig.  Livet är verkligen en Gåva. En Gåva! Rätt häftigt att man kan få en så exklusiv gåva... måtte man alltid ha vett om att upskatta den... och att fylla dagarna med nåt värt.

Gokväll

Vilken underbar dag!Nä, Milo och Hannah har inte varit här... bilden är sen i lördags.

Den här dagen har varit super. Flera längre promenader med hundarna, sol men inte för varmt. Kanon helt enkelt. Annica kom hit och åt sin lunch, och när hon åkte iväg så bytte jag om, promenerade bort till hästarna och tog en lång ridtur. Det var magiskt... fast gjorde ont i ljumsken. Jag sträckte mig nämligen när jag skulle hiva  mig upp. Tänkte prova min smidighet.. fastän jag VET att jag inte är så särskilt smidig....  och hästen är typ en decimeter högre än hästen jag hade för några år sen..... så, när jag började hamna i axelhöjd med foten (ok. lite överdrivet) så sträckte jag mig. Jahapp... bara att leda fram hästen till en stubbe, hoppa upp på den för vidare transport upp på hästryggen.  Sen var allting kanon :)  Jag red bort till Högliden, vände där, red sen förbi storsand så jag kom fram hos tant Elna... sen hem. 

När jag promenerat hem (japp, vartenda steg gjorde ont) bytte jag om och gick sen en 45 minuters runda med hundarna. Det var nog tur att jag gick direkt, för sen när jag stelnat till lite, så blev det inte direkt bättre i ljumsken. Ska snart ställa mig i duschen... ska gå ut med hundarna en sväng först. En varm lång dusch med lite stretch kanske gör susen.... har inget liniment hemma... annars hade nog det varit bra åxå. Nåja... hoppas på bättring till i morgon. 

I morgon ska jag förresten in på ögon. Jag mailade ögonmottagningen idag, för det har nog blivit ett läckage i ögat igen...  hon ringde i afton och jag fick en tid i morgon. Jävla skit.. typ.  Hoppas läckaget stoppar av sig själv.

Nä, nu ska jag gå ut med hundarna, sen duscha. Blev inget spring tillsammans för mig ikväll... hoppas verkligen jag kan springa på torsdag. Men det borde väl vara bra då kan man tycka.

Hoppas ni alla haft en bra dag och att ni försökt tänka till och fyllt den med nåt värt.

Gokväll

Men ååååhhhhhh

Gud va långa dagar Pernilla har... vi hinner ju aldrig rida ut!  Hon kom hem 20.30 ikväll, börjar 05.20 i morrn och kommer hem 20.30 i morrn kväll... och då har vi "spring tillsammans"-gruppen.   Om det är hyfsat väder i morrn på dagen så rider jag nog ut själv.

Idag har varit en bra dag för promenader och träning med hundarna. Så har det åxå blivit :)  Just nu är det blå himmel, nästan ingen blåst alls, 10.8 grader... vackert! Synd att det blåser på dagarna... men .. man kan ju inte få allt.. hela tiden :)

Paddy mår lite risigt....  han hade diarré i 4 dagar... idag har han inte haft det, men då har han kräkts istället. Lille gubben... vad i hela friden??   Hoppas han är bra i morgon i alla fall. I morrn får han nog inte springa lös överhuvudtaget...  

Nä, börjar vara dags att borsta tänderna och krypa isäng. Tänkte titta på 4play på några program jag missat.

Ha en fortsatt bra kväll ni som orkar... ni andra ska ha gonatt :)

Ingen ridtur ikväll....Den här dagen blev sval, och på ett sätt skön. Det behövdes lite återhämtning, och några regndroppar på detta torra och heta som varit den senaste veckan. Nu behövs det förvisso mer regn än vad som kom idag, men det ser ju ut att komma till veckan, och det är bra, man vill ju inte att allt ska brinna bort :)  På tal om att brinna bort... jag startade ju min supersöta lilla grill igårkväll..... och grillade två köttskivor.... men tusan.. min lilla supersöta grill var som ett monster och brände köttet :) .... fniss..... äh...   det gjorde väl inte så mycket att det knastrade lite när man tuggade.... det hör ju lixom till :)

Dagen har innehållit lite längre promenader med hundarna. De varmaste dagarna fick inte Paddy springa lös så mycket, då jag var lite rädd att han skulle hitta nån orm nånstans.... han springer ju lite yvigare än tjejerna... så idag när han fick sträcka ut så formligen LYSTE det lycka om honom :)  å Gud va han sprang... och han NJÖT av att bli jagad av Kelly och Molly... jo lille Milo försökte åxå, men då han insåg att han var chanslös x100 så stod han bredvid mig och skällde som en besatt istället.. hahahaha. Nåja... hundarna är nöjda nu på kvällskvisten... de uppskattar det lite svalare...   

Det var tänkt att jag och Pernilla skulle rida ut ikväll.... men eftersom hon haft kalas och besökarna nyss åkt... så blev det lite för sent. Hon skulle ju även hinna plantera de jordgubbsplantor hon fick i present, så ridturen får vänta tills i morrn kväll. Gud va skoj det ska bli :)    Ska även ut och träna hundarna var för sig i morrn, det verkar ju ska bli uppehåll, men inte 30 grader varmt . Perfekt :)

Jag har en LCHF-pizza på gång, och strax en film på 4:an. Det är så oerhört sällan jag ser film....   men nu tänkte jag försöka. Se film och lyssna på musik.... det är nog de saker jag är sämst på.  Skriva mail och sticka ut hakan är nog det jag är bäst på...... Det har jag gjort nu åxå... båda delarna... får se var DET hamnar. Endera blir det ju positivt, och då får jag ett jobb. ELLER så blir det negativt och jag får stå med hundhuvud inför hela byn och skämmas för att jag sagt vad jag tycker.... eller vänta nu.... nää... jag står aldrig med hundhuvud för att jag säger vad jag tycker... skulle jag göra det, skulle jag se ut som ett hundhuvud oavbrutet... och det gör jag väl inte :) :) :) 

Hoppas ni haft en bra dag även om den inte lockat till sol och bad.

Gokväll

ÅterhämtningIdag är det svalare... 13 grader nu, och vet ni, jag tycker att det känns skönt. Det behöver inte vara 13 grader resten av sommaren, men just nu är jag glad över att få en dags återhämtning. Kunna ta en längre promenad med hundarna utan att riskera att både jag och de får värmeslag.  Igår efter att solen försvunnit från balkongen, satt vi där några timmar jag och hundarna. Det gick ju an när det var skugga...Det var gott med en kall fegis efter en av de korta och fruktansvärt varma promenaderna. Pernilla och Nils drog till stan igår, så jag gick bort till dem för att kolla till hästarna i värmen. De mådde prima :)Ikväll har vi tänkt ut och rida jag och Pernilla. Ska bli mysigt :)
Nu ska jag ta itu med dagen. Ner till tvättstugan bland annat. Ha en härlig dag!

Gomorron

HögsommarvärmeDagen har varit VARM!  Nu har Hannah och Milo kommit, jag har klippt Hannah och nu ska vi göra kväll.

Hoppas ni haft en bra dag och att ni sover gott inatt

Gokväll

Varmt så man kläcksFast... oj... det var visst så att när det är 30 grader PLUS så får man inte klaga... men när det är 30 grader MINUS får man klaga... Men vem i hela friden har bestämt nåt så urbota korkat??  Jag gissar att det är FLER som far illa när det är 30 grader PLUS. Både människor och djur. Själv hör jag i alla fall till kategorin som far illa när det är såhär varmt, och Ja.... JA.. jag HAR rätt att uttrycka min ovilja mot den här extrema värmen. Jag fattar lixom inte grejjen att man inte skulle få klaga när det är såhär varmt? Varför? VAD är det som säger att man inte "får".. man ska lixom lida i det tysta, må illa men le, inte kunna göra nåt men vara glad, plågas av värmen men njuta???

På vintern däremot, då får man klaga över kyla och elpris, snö och oplogade vägar. VAR finns logiken??

Jag skäms inte ett dugg över att jag klagar över en sån här värme. Varför skulle jag? Jag mår inte så bra av den och ser helst att den ger vika. Nu behöver ni värmeälskare inte gå i taket, för vädergudarna har ännu inte en enda gång lyssnat på mina böner, så försvinner värmen så är det nog inte för att JAG bett om det. SÅ mycket får ni inte tro om mig.

Nåja.... Det ser ju tack och lov ut att ska svalna något till veckan. Nu påstår jag INTE, märk väl INTE att jag vill ha 5 plusgrader och regn resten av sommaren... Bara svalare än det är nu. Så.. då var DET utrett.

Idag har det inte blivit långa promenader... gick ner till båtkajen för att hundarna skulle få bada.. men de var inte alltför sugna att simma, även om det var varmt :)Grabbarna doppade fötterna... sen blev det inte så mycket mer.

Till lunch sill, till middag lax..... och nu är dagen slut. Dags att gå ut med hundarna, sen krypa isäng och försöka sova i värmen.

Gonatt.

Att fylla dagarna med nåt värt.

Oj vilken värme! Jag backade från kvällens "spring tillsammans". Jag har svårt med värme.... och när det börjar bli kring 28 grader... då Klarar jag inte av att springa. Klarar knappt att gå...

Nåja... när det nu inte blev någon löpning... och hundarna inte var i trim om att gå en långpromenad i den här värmen ...( de ligger och flåsar stackarna...)  så har jag roat mig med att surfa runt på nätet. Tänk... ibland så får man sig verkligen en tankeställare om livet.. och även om jag varje dag försöker tänka på att fylla tiden med något värt....  så får man ibland en tankeväckare... sådär så man nästan skäms att man ändå inte utnyttjar tiden på ett vettigt sätt. 

VAD är det som gör att man inte tar itu med saker som man VILL göra? Varför ser man inte till att nå sina drömmars mål? Varför skriver man inte en lista på saker man vill hinna göra innan man dör, och sen ser till att beta av listan och faktiskt GÖRA de saker man VILL göra innan man dör?  Hur kommer det sig att man lixom lever på ett sätt som att livet varar för evigt?  Få tar itu med saker de vill göra.... få försöker fylla dagarna med nåt värt... de flesta vaknar, sen är dagen över och det är dags att gå isäng. Hur många är verkligen rädda om den tid vi får? Vi har ju ingen aning om (de flesta av oss i alla fall) hur lång tid vi har. Har vi veckor, månader, år?  Det händer olyckor, det finns sjukdomar mm mm. Få av oss VET. 

Det börjar vara dags att gå en sväng med hundarna. Sen är det sängen.... ska bara tänka på det här med livet först innan jag somnar..... 
 http://alicepyne.blogspot.com/2011/06/its-manic.html?showComment=1307644730763#c3348705884345700016

Kolla där.

Fyll morgondagen med nåt värt.

Gokväll


Svensk sommar?

Jag har hela tiden trott att Svensk sommar innebär kring 20 grader, inte en grad varmare. Är det växthuseffekten som gjort att vi har tropisk värme?

Jag kommer ihåg när jag pluggade på Universitetet i Umeå. Många från klassen var söderifrån. En tjej.... kan för mitt liv inte komma ihåg hennes namn.... men i alla fall, hon var från Lund. Hon skulle stanna kvar i umeå under första sommaren, men var helt förskräckt över att det aldrig blev kortbyxväder... Den sommaren BLEV det aldrig varmt överhuvudtaget. Hon hade rätt, det gick lixom aldrig ta på sig kortbrallor....   fast vi här uppifrån sa givetvis att det var en helt normal sommar, att häruppe säljer de inte kortbrallor i klädbutikerna, att vi var glada över att snön överhuvudtaget hann smälta undan.... Ja... vad visst hon? Hon gick ju på allt stackarn. Magnus, en kille från Piteå, lurade i den stackars tjejen att man efter krogen kunde ta ren-taxi hem.  

Nåja... detta är ju några år sedan, och själv har jag svårt nog att komma ihåg hur vädret var FÖRRA sommaren....  men VET att det var jävulskt varmt en period då åxå.... minns inte hur länge men....

Hundarna ligger utslagna.... det har blivit korta promenader och ingen träning utomhus. Ja... inte inomhus heller...   Det gäller bara att vänta ut den värsta värmen, och ta en längre promenad ikväll. "Spring tillsammans"-gruppen har bytt tid ikväll, vi springer 20.30 istället för 19.30. Efter löpningen blir det lagom med en promenad skulle jag gissa.

Idag gick jag och Pernilla på Vestmans och köpte kulglass som vi åt i parken. Såå härligt :) :)  


Bilden är från förra sommaren... det var betydligt soligare idag :) :)

Armarna svider.... svetten lackar.... fötterna sväller.... kläderna klibbar fast på kroppen. Svensk sommar?

Ha en bra kväll! :)

Nu har hästarna kommit

De kom en dag tidigare än beräknat... och jag må säga att det blev både spännande och nervigt på en och samma gång. Tage och Ingemar och ett gäng tjejer från Naturbruks kom med stora bussen med hästarna. De kunde alltså inte köra ända fram, utan stannade på Gruvbergsvägen, lastade av, och jag och Pernilla fick leda dem därifrån. Då kom problemet. Elins HINGST gick kvar i hagen vid vägen... och stängseltråden i hans hage är VÄLDIGT låg.... och My Way är ett sto... ja, resten kan ni gissa själva. Tage och Ingemar jobbade arslena av sig för att få hingsten att hålla sig i hagen och inte komma över stängslet... det var en spännande och smått obehaglig promenad på ca 700 m.   Pernilla ringde PG som fick tag i Elin, som Tack och lov kunde komma med en gång och ta sin hingst från hagen. Phu.

Fast, dagens egentliga höjdpunkt har varit Pernillas födelsedag :)   Lillgumman har hunnit bli 22 år...  Vi lunchade på Vestmans, hon kom farande, så vacker i sin sommarklänning, sitt långa blonda hår...


Efter lunchen fick jag sätta mig bakom Pernilla och dra iväg hem till dem. Där tog vi emot hästarna, fick fullt sjå ett tag, påminde oss själva om att dricka mycket vatten, satt på altanen och tittade på hästarna,Sen upp på fyrhjulingen igen, hem till mig, ut med hundarna.... en kort sväng i denna enorma värme...  gav dem frusna märgben innan vi kastade oss på fyrhjulingen och drog till Pernilla igen. Grillmiddag stod på menynGod mat och en kall öl avnjöts på deras nya fina altan. Därefter åkte jag hem för ett möte med festkomittén och Siljegårdsföreningen. Festkomittén....Tänk att en liten grupp på några personer, som man inte egentligen hade träffat för ett halvår sen.... kan på så kort tid börja betyda så mycket :)  Tillsammans är vi oslagbara!!!!

Efter mötet, hem och gå ut med hundarna. Nu ligger de helt utslagna av värmen... ska gå ner på gården så att de får pinka en sista gång innan natten... men hur farao ska vi kunna sova i den här värmen?

En superhärlig dag har nått sitt slut..... och en ny, superhärlig dag väntar i morgon....  Tänk va härligt livet är när man mår bra. Oj vad jag uppskattar de här perioderna när yrseln och ostadigheten inte besvärar....  

Mina vänner..... Både nära och mera obekanta vänner :)   ... jag värdesätter er allihop :) :)

Hoppas ni kunnat fylla dagen med något värt :)

Gokväll


YEEEEHHHHAAAAAA :)Dagen började med morgonpromenad och tre koppar kaffe med grädde. Frukost tillsammans med Pernilla innan vi begav oss till Burträsk och naturbruksgymnasiet för att provrida hästarna vi ska ha i sommar. Det hade blivit en ändring som gjorde att giganten till häst vi skulle ha, blivit utbytt mot en modell mindre... och det gör iiiingenting alls :)

Efter ridturen packade vi in sadlar, ryktpåsar, träns, säkerhetsvästar mm mm mm i bilen och tog hem det. På torsdag kommer hästarna, vi får dem hemskjutsade. Tack Tage och Ingemar!

Jädrar i mig så varmt det har varit idag. När vi kom hem gjorde vi en kycklingsallad som vi åt ute på balkongen, sen åkte Pernilla hem och jag tog en runda med hundarna i sakta mak.  Eftermiddagen har gått i lugnets tecken... ytterligare en promenad där hundarna fick springa lösa.... en kopp kaffe.... till middag det som blev kvar från lunchen...

19.30 var det dags för "spring tillsammans"- gruppens tredje spring-tillfälle. På torsdag är det fjärde gången, vilket betyder att det är halv-gjort. Vi ska springa 8 gånger, sen är det semester, vilket innebär: promenader och umgänge med hundarna, ridning och umgänge med hästarna, umgänge med Pernilla och Hannah hoppas jag :) samt en herrans massa sol.

Nu håller det på att vara dags att ta ut hundarna på kvällspinket. Sen dags att krypa isäng. I morrn fyller Pernilla år, så vi ska luncha på Vestmans :) :)

Tänk vilket härligt liv jag har :)   Mellan skoven är det ju helt underbart!  På nåt sätt så fick jag det bäst. Det har jag sagt många gånger, och det tål att upprepas. Jag är nog världens lyckligaste människa :) :) :)

Gokväll

Å gud vilken dag :)

Du gamla du fria, hurra hurra, hej å hå   Nationaldag gu bevars. Nåja... här har det varit som vanligt trots allt .. fniss.....  Dagen började med en morgonpromenad med hundarna. Lite kyligt i luften, men klarblå himmel. När jag kom hem kokade jag kaffe och satte mig på balkongen. Hundarna fick märgben att ligga och gnaga på.

Till frukost blev det jordgubbar och grädde, som avnjöts på balkongen :)  Härlig start på dagen!   Efter frukost gick jag ner och tränade lite med Kelly, sen med Molly. Kelly var taggad  som vanligt, och Molly... lilla gulliga mysiga Molly... hon vet knappt vad hon gör och varför... men hon är så himla glad :)   Åh  vad jag längtar efter att prova henne på agilitybanan :)

Sen blev det en långsam promenad runt byn.... nästan 1,5 timmar tog det... helt underbart väder. ca 20 grader... inte för varmt så att man blev svettig, utan det fläktade sådär lagom... (så att man inte märkte att man brände sig i solen förrän nu i skrivande stund) 

Till lunch blev det räkor och ett glas vitt vin..... som åts... hör och häpna... PÅ BALKONGEN :) :)   Superdupergott var det!

Efter lunch blev det en stunds slappande, sen blev det en timmes promenad igen... eller .... går väl knappt kalla det promenad... såå snabbt gick det inte :)    men helt underbart. Oj vad man njuter när man går där i sakta mak, solen lyser, fåglarna kvittrar.... allt är bara.... så himla lugnt och stillsamt. Såå underbart! Inte ostadig ett dugg... förkylningen är nästan borta.... inget är fel :) :)

När jag kom hem tog jag en kall öl och några skivor salami till eftermiddagsfika. Smaskens kan jag säga :)

Till middag blev det lax och egengjord pizzasallad. Jisses så gott det var!  Efter att ha slappat lite till så har jag gått en kvällsrunda med hundarna. Närapå vindstilla.... Molly och Kelly strosade lösa.... Paddy fick springa lös vid avlägget och kring 4:an... underbart!

Nu avslutar jag dagen som jag började den... med jordgubbar och grädde :)

Gokväll !

Vilken underbar dag!Nu är Milo återlämnad till Hannah och Lukas. Deras weekend i Stockholm är slut och de har hämtat sin lille Gullefjun. Idag har jag tränat med hundarna var för sig, och spelat in några pass jag gjorde med Kelly.

http://www.youtube.com/watch?v=T1UDz8XzWhE 

http://www.youtube.com/watch?v=bVGaqufAUvs

http://www.youtube.com/watch?v=I3bE6uUSsoc

Jag har fortfarande inte kommit på hur det var man gjorde för att få in klippet direkt på bloggen.... Kanske nästa gång :)

Nu håller det på att vara läggdags här. Massor med hostmedicin, öronproppar i , sen isäng. Ziggy har börjat skälla på nätterna.... varenda litet ljud han hör, så skäller han. Inte så najs.... och jag undrar varför han blir bara mer och mer osäker.... eller, det känns som att han blir det i alla fall.

Nä, nu är det gonatt

SometimesDet var jädrar i mig en blåsig dag!  Efter morgonpromenaden drog jag iväg till Pernilla där vi fixade lite i trädgården. Hujedamig vilka friska vindar!  När jag kom hem igen mitt på dagen, tog jag ytterligare en promenad med hundarna. Då hade en regnskur hunnit passera åxå. När man hamnade i lä för vinden, var det varmt nåt vansinnigt, men det var inte så stora områden som låg i lä kan man säga.

Jag satte om mina orkideér, fipplade lite i största allmänhet, pratade med Hannah som befinner sig i ett sommarvarmt (hett) Stockholm .....  Sen ut med hundarna igen.

Hostan och förkylningen känns sämre än igår.... så mot kvällningen mådde jag riktigt dåligt faktiskt. Somnade en stund i soffan, vilket händer i det närmaste ALDRIG. Kommer inte ihåg när det hände senast... brukar inte kunna somna i soffan även fast jag har lust, hämtar kudde och täcke och verkligen anstränger mig. Men... ikväll gick det. Vaknade... sprängande bihålor, sprängande huvud ... hosta så lungorna nästan hamnar på utsidan....   Till Sen middag blev det en kall grillkorv med ketchup på. Orkade inte anstränga mig mer.

Nu blir det kvällsrunda med hundarna, sen isäng. I morgon borde jag ju vara frisk igen kan man tycka... åtminstone från förkylningen.

Hoppas ni haft en bra lördag.

Gokväll

Att uppskatta det man har

Är man inte fullt arbetsför, då är man mindre värd. Man har låg inkomst, och den kan man inte påverka. Är man arbetsför så kan man utbilda sig, byta jobb, välja att på olika sätt vidareutbilda sig för att få högre lön. Är man fullt arbetsför har man möjlighet att ställa krav, man kan löneförhandla, sätta ett högre ekonomiskt värde på sig själv. Det är skrämmande på nåt sätt, att ens värde sätts utifrån hur arbetsför man är.  Är man icke arbetsför, får man vackert klara sig på den summa som är bestämd för en. Man har ingen som helst möjlighet, inget val, kan inte göra något annat än att ta av sig mössan och niga och tacka för att man får några pengar överhuvudtaget.

- Arbetar man inte ska man inte ha några pengar, säger en del.

Som om man VALDE att inte vara fullt frisk. Som om det var ens egna VAL att måsta falla inom sjukförsäkringens ramar, som om man VALDE att inte arbeta och tjäna pengar.

- Arbetar man inte, ska man inte ha råd med semester, stuga, hotellweekends... säger en del.

Nä... arbetar man inte, ska man väl helst sitta inlåst nånstans, inte drabba den arbetsföra befolkningen, inte ligga någon till last, och framför allt, INTE KOSTA PENGAR !!!

Kan man byta bort sjukdom? Ska vi säga såhär, att jag byter bort min jävla Meniére och den andra dyngan som gör att jag är halvt sjukskriven permanent. Ska vi säga såhär att NÅGON ANNAN LAT JÄVEL kan ta de sjukdomarna så jag kan få jobba heltid, för jag skulle vilja ha en stuga nånstans. Inte vid vattnet, det behövs absolut inte, då jag inte ens är stormförtjust i att se vatten... nä, en stuga i skogen blir bra. Men, eftersom jag inte är fullt arbetsför så ska jag nog inte ha det...

Gud vad jag blir trött ibland. Så inni helvete trött. Trött på Meniére, trött på folk som är så jävla inskränkta att hälften vore nog.... Jag är så trött så jag tror jag måste gå isäng.

Deppig?  nej, egentligen inte... bara tillfälligt irriterad. Missförstå mig rätt, jag har det väsentligen bra, men blir så less på de som tror att ALLA som har sjukersättning, spelar.  Blir så trött på människor som har sån kass människosyn att de tror att alla, förutom de som har cancer, egentligen VISST kan jobba heltid, men inte vill.

Fast... istället för att bli arg ska jag nog ändra mig......  jo precis....  så är det...  det är egentligen Synd om de som tycker så....   för den dagen DE eller någon av deras Nära blir drabbade.... så märker de vad jag menar.   Så... nu ska jag fortsätta i den bana jag vanligtvis färdas:

Jag är nöjd med det jag har, utifrån mina förutsättningar. Jag uppskattar varje dag jag mår bra. Jag värdesätter ting som är så små att Ni som står för mycket av det jag blir trött på, inte ens märker dem. Jag ska Fortsätta fylla mina dagar med saker som är värda, för mig. Jag ska fortsätta uppskatta det jag Har.

Gokväll


Fredag

Inte för att det spelar så himla stor roll när man inte har något jobb....  men idag är det ändå fredag :)

Det blåser som bövulen, skulle det inte gjort det så skulle det varit riktigt varmt idag. Lite För varmt till och med.  Jag har tänkt gå ut och träna lite med Kelly nu innan Annica kommer och äter lunch. Efter lunch ska jag ut och träna enskilt med de andra, sen ska jag höra om Pernilla kan ha Milo under eftermiddagen, så att jag kan ta en promenad till bergtäkten. Det blir nog lite för mastigt för lille Milo ... han var knäckt redan efter morgonrundan. Småbena får ju gå som attan, och han leker och står i med de andra. Nog för att det finns mer ork i den lilla kroppen, än man kan tro, men nån gång tar den slut :)Nä, ut och träna hund.

Ha en superhärlig fredag allesammans. Försök tänka till så att ni fyller den, åtminstone till hälften, med nåt värt :)

Gullefjun är här!Milo kom igår och stannar tills på måndag. Hannah och hennes Lukas drog ner till Stockholm över helgen, så jag ska ha det lilla livet hos mig. Pernilla vill nog åxå rå om honom lite under helgen, och det ska hon få göra. Milo hade med sig sin nya bädd när han kom, men eftersom han inte la sig i den, så skyndade Molly dit. Hon tror att allt nytt är hennes


Igårkväll efter sista kvällsrundan, la sig alla hundar för att sova... förutom Milo då. Han ville busa, leka med leksaker, gnaga på märgben....   Molly låg i Milos nya bädd nedanför sängen. Ziggy la sig i Kellys rosa bädd nedanför sängen... Paddy och Kelly försökte sova nära mig... och Milo jagade runt i sängen som en liten marodör. Till slut blev han så trött så han somnade.

Jag vaknade några gånger inatt av hostan, men sen sov jag ända till 8.30 Det var rätt grått ute då, nu ser jag lite sol, men det ser märkligt ut på himlen...  kan både bli så att det klarnar upp... eller så precis tvärtom.  Hoppas på det förstnämnda.

Har tagit morgonmedicinen plus en Ipren för bihålorna.... Nu blir det kaffe, sen får vi se om det blir en längre promenad med hundarna Före eller Efter lunch. Funderar på att gå upp till bergtäkten...  Sen blir det väl att vila sig i form för "spring tillsammans"- gruppens löp-pass ikväll.

Ha en bra dag och fyll den med något värt.

Gomorron

Men Guuuuud ändå

Jisses vilket härligt Väder det blev :) :)  Tänk vad solsken kan göra för hela kroppen :) 

Dagen började med regn och det var riktigt kyligt att gå morgonpromenad. Hundarna var inte så taggade heller, utan hade gärna vänt och gått in igen när de kom nedanför bron...   Mitt på dagen var det uppehåll när vi gick ut, och då var det lättare. Nu på aftonen och kvällen är det ju sagolikt väder :) 

Milo har kommit och han ska stanna tills på Måndag medans Hannah och Lukas är i stockholm och flådar till det med hotell och grejer :) 

Jag har ju blivit aktiv i ADA : http://www.ada-hundar.org/  Det är därigenom jag skaffat Paddy, Molly och Ziggy. Jag är medarbetare där och hjälper bla till med att placera hundar. Det går till så att man tar emot intresseanmälningar som människor lämnar på en hund de är intresserade av. Man tar kontakt med familjen, både via mail och telefon, gör intervju och en bedömning om ifall det verkar vara så att den hund de visar intresse för, passar i den familjen.  Om JAG bedömer att det verkar rätt, så bokar de hunden, betalar bokningsavgift. Sen kommer någon från föreningen på hembesök, för att ytterligare göra en bedömning. ( Alltså, INTE ifall man har det nystädat :)  )  Får man klartecken även på hembesök, så får man "adoptera" hunden. Sen börjar väntan för familjen innan hunden kommer. :)  Jag har hittills placerat 4 hundar och jag hoppas att det kommer att gå superbra för dem alla :)

Jag hoppas att det fina vädret fortsätter i morgon så att vi kan vara ute mycket. I morgon kväll är det dessutom dags för ytterligare ett pass med "spring tillsammans"-gruppen. Skitskoj :)

Strax dags för en promenad med alla hundarna. Sen en rejäl dos hostmedicin.

Gokväll

RSS 2.0