Fredag den Trettonde ... och bekräftelse.

Fredagen den trettonde Juli började med en kort pinksväng på gården med hundarna, sedan tre koppar kaffe med grädde. INGA nya moves alltså. Rutin, tradition, det gamla vanliga, trygga .... underbart härliga :)
 
Det regnade lite smått, men morgonrundan med hundarna efter kaffet, var sagolik i alla fall. Fåglarna verkar inte bry sig om ifall det regnar, för de kvittrade så glatt. Varför kvittrar fåglar egentligen? För att kommunicera?  Känner de sig tvingade att meddela sig med varandra? Om vad? Vilken kvist de sitter på, om hur de känner, om någon är i analkande ?
 
Hundar sitter i sina löplinor när jag passerar .... de skäller. Varför skäller de? Vill de kommunicera? Vill de jaga bort oss andra? Vill de ha bekräftelse? Vill de säga: HJÄLP, JAG SITTER FAST I EN LÖPLINA, !!! Hundar sitter i liten hundgård när jag går förbi med mina hundar i rask takt. VRÅLSKÄLL  från hunden i hundgården.... Varför? Vad vill den instängda hunden säga?  Vill den säga: Försvinn? Vill den säga: JAG VILL HAKA PÅ, TA MIG MED !! Eller? 
 
Svårt att veta vad betydelsen av deras ljudliga kommunikation är. Vilka är VI att tyda och tolka vad de menar?  Klarar vi av det? Kan vi med SÄKERHET säga vad hundarnas kommunikation betyder?
 
Att tolka varandra ..... om vi nu börjar med att prata människor emellan ... är NOG svårt ... för att inte säga snudd på omöjligt. Vad MENAR människor egentligen?? Ofta handlar det om TOLKNINGAR av ord, fraser, meningar .... Det finns HUR många sätt som helst att tolka vad den andre säger.  Vad är det som säger att vi tolkar RÄTT?  FRÅGAR vi ofta ifall vi uppfattat den andra personen rätt??  Säger vi: Har jag förstått dig rätt om jag tolkar dig såhär?
 
Nä .... oftast drar vi våra egna slutsatser, utfrån VÅRT sätt att se på saken.
 
Efter promenaden med hundarna, helt underbar promenad, även om det var lite regn ....  så var det jobb som gällde. Jag överdriver inte ett endaste DUGG när jag säger att det är det roligaste jobbet. Jag trivs nåt så oerhört, både med jobbet i sig, men även med arbetskamrater och chefer. Jag fick det bäst ... det har jag sagt förut, men nu känns det som att det fått en ännu vidare innebörd :) :) :)
 
Fredagkväll. Ett glas rött, max tre ... för i morrn jobbar jag igen :) :) :) :)    
 
Hoppas ni haft en BRA dag, och att ni fått fylla den med nåt värt!!
 
Gokväll

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0