Att byta tänk

Jag pratar mycket om att man själv styr sitt beteende, och därigenom i stort styr sitt mående. Att byta livsstil, det snacket känner de flesta igen -  man måste gå ner i vikt och sluta röka kanske pga högt blodtryct tex. En sådan gång är det väl vettigt att byta livsstil- för sin egen skull?!  Många gånger hjälper en förändrad livsstil, när man rent medicinskt är sjuk. Inte alltid, men många gånger. Väldigt ofta kan man göra saker själv för att må bättre... att byta livsstil helt enkelt. 

Att byta beteende som man egentligen inte mår bra av- man kanske brusar upp väldigt lätt, beter sig illa mot sina närmaste, tänker sig inte för utan kallar sin partner både det ena och det andra för att han inte dammsugar när han borde se att det behövs.  En del går och har det så - de mår dåligt, både av att Han inte hjälper till, men även över sitt eget beteende.... att gå runt och vara sur, bitter och tvär.... det mår nog ingen egentligen bra av.

Jag påstår att man kan byta tänk och beteende, likväl som man kan byta livsstil. Man kan byta från negativt tänk, till positivt tänk, och därigenom hamna i en positiv spiral, där man faktiskt mår mycket bättre.

En del blir provocerade av att jag säger såhär....  varför kan jag inte riktigt förstå.... varför skulle inte det egna tänket och egna beteendet spela roll i ens mående? 

Vissa saker kan vi inte förändra. DET ska vi inte lägga energi på, eller bli bittra och sura över, det leder ingen vart... inte åt det positiva hållet i alla fall.  Det vi KAN förändra, tycker jag att vi har skyldighet mot oss själva att förändra, om det får oss att må bättre.  Vi har bara ett liv.... Ett enda. Inte EN ENDA DAG går i repris. INTE EN ENDA STUND kommer tillbaka..... Varför inte försöka se till att göra det bästa av det?

Förändring kan kännas gruvsamt... och svårt...   både att förändra livsstil och beteende/tänk ...  men... börjar man redan idag, så har man något positivt att se fram emot :) :) :)

Gomorron

Kommentarer
Postat av: Åsa G

Så sant, Så sant. det du skriver påminner mig om den gång jag själv bytte tänk. Att sluta innom barnomsorgen och omskola mig. Å vad många tycket att jag var galen. Men jag gjorde som jag själv kände och brydde mig inte om vad andra tycket och tänkte. Kände att det var JAG som skulle må bra. Å tänk så rätt jag gjorde!

2011-08-04 @ 10:49:47
URL: http://asagustafsson.blogg.se/
Postat av: Anki

Dääär kände jag att du träffade rätt. Ska nog sluta gruva mig för det som KANSKE EVENTUELLT MÖJLIGTVIS skulle kunna hända om ett halvår och låta det komma som det kommer. Försöka i alla fall=) Kram på dig!

2011-08-04 @ 22:08:14
Postat av: Maria

Ja Åsa, Tänk så Rätt det blev :) Visst är det härligt när man vågar hoppa!!



Anki: japp, sluta genast gruva dig för det som kanske eventuellt möjligtvis skulle kunna hända om ett halvår... Tänk efter vad du vill uppnå, och se till att DET händer istället :) :) Kram

2011-08-05 @ 09:54:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0