måndag morgon

Tyckte nyss jag skrev den rubriken, men det är bevisligen en vecka sen.

Har sovit lite knaggligt inatt. Inte urdåligt, men knaggligt. Kom isäng efter 23, vaknade nån gång av att jag plockade örngottet av kudden.... varför har jag ingen aning om. Vaknade kl 02 igen och var tvungen gå upp och dricka vatten. Lite segt att somna om. Vaknade 4.30 av att Paddy låg och gnällde. Han var pinksnödig.  Sen var det ännu segare att somna om, fast låg i djup sömn när alarmet drog igång.

Nu, en kopp kaffe in på morgonen börjar det kännas lite bättre.  Efter två till är det dags för morgonpromenad. Jag tror jag känner av ryggmusklerna efter gårdagskvällens zumba faktiskt :) Bra det, i morrn kväll blir det ju ingen träning för min del, så Pernilla får ta både core- och styrkepasset. Efter träningen ska hon komma och hämta mig och Ziggy på flyget :) SÅÅÅ spännande!!!

Ikväll ska jag steka lite köttbullar som jag ska ha med mig i morrn. Har haft med det när jag hämtat de andra hundarna åxå, ja, att bjuda dem /muta dem ... fniss..... och det har ju fungerat utmärkt.

Dags för andra koppen och lite norran.se

Gomorron

KvällÄnnu en underbar dag håller på att ta slut.

Dagen började med (naturligtvis efter tre koppar kaffe med grädde) en timmes promenad med hundarna och Cilla. Efter det en frunch, rester från gårdagens fiskgryta.  Lite småpyssel och städning, klo- och tassvård på hundarna, ont i skallen och mera kaffe.  Mitt på dagen en två-timmars promenad på skoterleden mot Bygdeträsk. Helt fantastiskt !! Man får sån ro i kroppen, och njuter i fulla drag av att gå där med hundarna. Inkallningen fungerar bättre än man kan drömma om, att bara gå där och känna att man har världens kontakt med de små liven :)  Fantastiskt!

Efter promenaden blev det en panna kaffe till...... desperata försök att bli av med huvudvärken. Har även druckit en hel del vatten.... ifall det skulle vara orsaken... men inget verkar hjälpa. Kanske inte skulle sett handbollen??

På aftonskvisten ytterligare en promenad, samt en halvtimme på norrlandsvagnars parkering för lite träning av hundarna. Nöjd och glad inväntade jag två timmars zumba som nu är avklarat. Kul som vanligt, och nåt så otroligt svettigt. Nu ska jag duscha, bädda rent i sängen, sen är det nog gonatt här hos oss.

I morrn är det måndag igen... sen tisdag ... vilket innebär att hämta Ziggy :)

Gokväll

Underbar dag!

Den här dagen har varit helt underbar! Efter att ha sovit som en stock hela natten, vaknade jag strax före 8.30, kokade kaffe, drack mina tre koppar innan jag klädde på mig och ämnade gå ut med hundarna. Kände mig slö, så jag tänkte ta en kortare runda på morgonen, men när jag väl kom ut så blev det den vanliga rundan på 50 minuter. Sen tränade jag Paddy och Molly inomhus. Paddy gör så gott han kan :)  och Molly har så smått börjat förstå vilken position jag vill att hon ska befinna sig i . Nu ställer jag inte så höga krav på henne än, att inkallningen fungerar är det viktigaste för hennes del, och hon håller sig nära i alla lägen så det är lugnt.

Efter att ha tränat dem tog jag Kelly med mig och gick på ICA-parkeringen för att träna fotgående samt lite andra saker, med störning. Det gick, som vanligt, så himla BRA! . Jag såg i ögonvrån hur en bil parkerade och ett par klev ur bilen och tittade på när vi tränade. När jag tog en paus kom de fram och sa: IMPONERANDE så följsam hund du har!! Sånt är jätteroligt. Kelly satt hela tiden och tittade på mig och ägnade de främmande människorna inte en blick, hon väntade på vidare träningsmoment. Paret gick in och vi fortsatte vår träning. Nu ska jag lägga in andra moment tills nästa gång. Det går så sagolikt bra :)

Efter lunch gick vi ut och promenerade igen. Tog skoterleden bort till Kallbäcken, sen vägen runt korpen. Det blir en dryg mil. Hundarna fick springa lösa en stor del (Kelly och Molly mest hela vägen, medans Paddy får gå i koppel på vägen och springa lös på skoterleden, han är lite yvig än)  Sen dess har hundarna i princip legat och sovit. En kort pinkrunda innan maten, men i övrigt sov-läge. Jag vet att jag tänkte jag skulle vara vaken längre ikväll än igår.... men jag är inte så säker nu.... herregud... klockan är inte ens 19 och jag skulle kunna gå isäng... fniss....

Jag har pratat med Pernilla och Hannah i telefon flera gånger idag, vilket åxå bidrar till en underbar dag. Nu blir det snart efterrätt här. Till middag blev det spicy fiskgryta. Gott faktiskt :)  Snart Pannacotta med passionsfrukt. Sen en virre tror jag. Sen är det kanske gonatt :) 

Ha en bra kväll!!

Ny dag :)

Då var det en ny dag igen. Ny och helt oförstörd :)    som jag kan fylla med det jag tycker är värt.  Jag ska strax gå en promenad med hundarna, sen tänkte jag städa lite. Eftersom jag inte orkade vara vaken särskilt länge igårkväll tänkte jag försöka vara uppe lite längre ikväll ... fniss...  Ska försöka mig på att laga nån god mat med tillhörande efterrätt. Efterrätten blir pannacotta med vanilj och passionsfrukt i alla fall.  Grädde, vaniljstång, gelatinpulver och passionsfrukt. Kan det bli enklare? 

Idag är det plusgrader ute. Kan bli milsrundan idag, promenad kombinerad med div träningsmoment för hundarna. Blir bra.

Nu har jag druckit mina tre koppar, så nu är det dags att ta ut hundarna.  Ha en bra dag allihop och kom ihåg att fylla den med nåt värt!

Gomorron

Fredagkväll igenDå var jobbarveckan slut igen. Jag har varit ute med hundarna och nu väntar en lugn kväll framför tvn. Alla som känner mig vet att jag gör mitt bästa för att vara vaken till kl 22. Att lägga sig före det känns lite för vekt.

Nu är det inte många dagar kvar innan jag hämtar Ziggy. Det ska bli otroligt spännande :)  Vad ska Molly säga?.. fniss... Hon är den som har mest att säga överhuvudtaget.

I morrn hoppas jag på härligt promenadväder. Hoppas även att de snart börjar bygga balkongen här så att den hinner bli klar till sommaren. Skulle gärna se att jag fick ny matta i köket och hallen snarast åxå. I övrigt har jag allt jag kan önska mig och är hur nöjd som helst med allting :)

Kanske blir en Laphroaig ikväll....  skulle sitta fint.  Ett glas rött till maten åxå. Man vet aldrig, hux flux blir jag så pratsam så jag gör ett inlägg till på bloggen senare ikväll, hahahahaha

Goafton

Nuså

Dagen idag har varit en lika märklig dag som alla andra dagar. Visst är det fantastiskt, VARENDA DAG är MIN. Varenda dag har jag möjligheten att göra nya val, ändra mina åsikter, lära mig nya saker, förlåta om jag vill, hämnas om jag har lust..... JAG BESTÄMMER :) :)  Snacka om att ha MAKT !!!  DET är häftigt tycker jag. Ofta så lunkar man på i samma spår utan att tänka att man faktiskt har makt att byta till ett annat spår. Bekvämlighet och gammal vana gör att många tragglar på i samma gamla fotspår. Jag påstår inte att det är FEL att göra det, jag säger bara att alla har MAKT att byta :) Fräsigt va :) :)

Den här dagen blev bra den åxå. En timme ute med hundarna och Cilla i morse, sen lite träning inomhus med hundarna var för sig. En timmes mittpådagenpromenad, sen lite vila och småpyssel här hemma. På eftermiddagen stack jag och Pernilla och sprang på skoterspåret..... JÄÄÄÄÄDRAR så tungt det gick!!!  Försökte hänga på Pernilla så gott jag kunde, men kroppen kändes verkligen blytung idag. En timmes kvällsrunda på ett mörkt skoterspår med hundarna följdes av en supergod LCHF-pizza. Sen har det varit tv-läge.

I morrn vankas jobb, och eftersom det är fredag betyder det 8,30-17.30. Längsta dagen på veckan, vilket brukar betyda att jag efter jobbet går ut med hundarna, sen orkar jag inte så mycket mer. MEN det är i morgon det :)

Nu ska jag ta hundarna och återvända till soffan och tvn en liten stund innan det är dags för sista rundan med jyckarna, sen isäng.
Gokväll :)


Lagom pigg.Känner mig trött .... har sovit hela natten, men känner mig lite sliten.  Jag märker så tydligt när något har tagit energi. De senaste dagarna har jag varit irriterad och upprörd på ett par personer som lovat saker men det har visat sig vara för mycket svammel och för lite substans. Detta har tagit på krafterna märker jag. Nu vid 45 har jag lärt mig hur jag fungerar, och känner hur saker och ting påverkar mig. Det är ganska häftigt :)

Strax dags för morgonpromenad, hyfsad temperatur ute. Sen ska jag jobba med dem enskilt utomhus idag. Hoppas jag möter några andra hundar då...  

Jag längtar till starten på lydnadskursen i mars. Ska bli hur skoj som helst :) 

Nä, bäst börja rotera. Om 20 minuter ska jag möta Cilla vid korsningen, vi ska ta en promenad upp mot backen.

Gomorron

Tisdagkväll

Kommit hem från träningen. Undrar om jag fortsätter en säsong till efter den här. Det är kanonroligt, tro inte annat, men jag ska ju börja gå kurser med hundarna åxå :) och det finns ju arvtagare till mitt tränar-jobb som klarar det galant :)   Är i alla fall skakig i armarna, ja... i övrigt åxå om sanningen ska fram.

Dagen blev jättehärlig. En lång promenad med Pernilla och hundarna på skoterleden mot Trollberget. Synd att klockan hann bli såpass mycket att solen inte orkade leta sig mellan träden, men härligt var det ändå. En rask promenad på den leden är som ett träningspass i sig, VÄLDIGT kuperat...

Strax dags att krypa isäng, ska bara ut med hundarna en sista sväng. Den blir väldigt kort eftersom temperaturen sjunkit till -21. Molly behöver både tröja och fleeceskor även om det blir en kort runda, annars får man bära henne... lilla gumman.

Nä, dags att börja rotera så man hinner isäng innan klockan blir alltför mycket. Sov Gott allihop.

Gokväll

TisdagDå var det -17 igen. Det känns nästan som om jag drömde att det var plusgrader igår...  :)  Men nu är allt som vanligt igen. Hoppas det blir mildare nästa vecka då Ziggy kommer :)

Idag är jag ledig och min tanke var ju att vara ute med hundarna mest hela dagen. Nu blir det inte så, utan vi får hitta på saker inomhus istället. Finns ju faktiskt mycket man kan träna och göra inne åxå, så någon panik är det inte.

Nu blir det en kortare morgonrunda i alla fall, sen får vi se hur jag styr upp dagen. Har inte hunnit hända så mycket att skriva om :)

Gomorron

Måndag igen

Då var det en ny dag igen, ny vecka. Trodde inte att det var sant när jag nyss tittade på ute-termometern. 0.8  PLUS :) :) Vadan detta??  Det är verkligen av eller på, igår var det ju -20. Gladast av alla blir nog Molly. Hon har redan fått lite päls under magen och på insidan benen, där hon var helt kal förut. Detta trots att hon har kläder när vi är ute. Lilla gumman....

Perkulatorn puttrar, hundarna sover, det är faktiskt lite ljust ute....  mysigt :)  Kl 11 börjar jag jobba, så jag hinner en rejäl promenad med hundarna innan det är dags. Måste ner i tvättstugan åxå, allt hann inte torka i tumlaren igårkväll, så jag får inte glömma gå ner och tömma nu på morgonen.

Sådärja, nu har jag hällt upp första koppen kaffe med en skvätt grädde i. Det är en härlig start på dagen :)

Nä...  dags att läsa norran.se   

Gomorron 


SöndagkvällDå var söndagen över, och den har varit fylld med värda saker :)  Jag har : varit ute med Paddy själv för att träna honom och han är nog inte så dum i lydnad ändå, Varit ute med Kelly på ett lydnadspass på ICA-parkeringen, och hon var verkligen klockren trots människor som kom fram och pratade. Tränat Molly inomhus med helt basic-grejer och det går superbra. Träffat Lukas och Milo som kom hit och åt middag, utan Hannah däremot, som jobbade. Varit på superhärlig skoterledspromenad med hundarna, med infälld träning. Super! Varit på två timmars zumba och jobbat så svetten lackade. NU är det sängdags och det ska bli så himla skönt att krypa under täcket.

I morrn är det måndag igen, ny arbetsvecka, nya möjligheter, nya upplevelser :)  Hoppas ni haft en bra helg!

Gokväll

Gomorron söndagOch vips så är helgen nästan slut .... NÄR hände det??  fniss....
Nu på morgonen var det svinkallt igen, hoppas det mildrar sig lite under dagen så man får ta sig en rejäl promenad. Hade även tänkt köra ett lydnadspass med Kelly på Parkeringen.... undra om jag ska köra lite lätta övningar och hålla till på ICA-parkeringen så jag får lite störning.... istället för att köra lite svårare grejer på umesläpsparkeringen. Vi får se vad det blir.

Idag måste jag tvätta täcke och sängkläder åxå. Mad Molly blev så himla ivrig när hon försökte få ihop alla leksaker och lägga dem på sin puff, så hon pinkade en liten stråle på ena täcket. Det GÅR inte ha framme så många nya leksaker på en gång, då får hon hjärnsläpp.

Nu blir det frukost här, sen ner i tvättstugan. Ha en bra dag!
Gomorron

LyckaLycka kan vara att ha roffat åt sig, både sitt eget PLUS Mollys tuggben. Lycka kan vara att kunna kliva upp på morgonen, vara uppe hela dagen, ta långa promenader med hundarna, träffa barna, och INTE VARA YR!
Gudarna ska veta att jag uppskattar de här perioderna när jag inte känner av yrseln. Jag är så själaglad så det finns inte ord att beskriva det. Livet känns helt fantastiskt och jag är nog världens lyckligaste just nu.

Idag var jag och kollade på en lydnadstävling. Jag vill ju ha lite koll på stuket inför min och Kellys karriär :)
Det som gjorde mig en aning beklämd var att en del hundägare betedde sig lite illa enligt min mening. En kvinna daskade till sin hund då den inte lydde fort nog. Det kändes inget vidare. MEN... när jag kollade på tävlingen, en lydnadsklass II så slog det mig att Kelly kan en del av momenten hur bra som helst. Det ska bli otroligt spännande att gå kurser och så småningom ge sig ut på tävlingsbanan.

Jag tog en hyfsad promenad längs skoterleden mitt på dagen. SÅÅÅ härligt med solsken och vacker omgivning! Jag har världens bästa hundar och världens vackraste omgivning :)
Pernilla var förbi på eftermiddagen, och jag kan ärligt säga att jag har världens bästa barn åxå :) :) :)

Nu på kvällningen blev det en kortare tur med hundarna, samt lite träning på parkeringen till umesläp. Sen har det bara varit mys i soffan till handbollen.

Kvällen blir lugn.....  är ju ingen nattuggla, så det blir nog en tidig kväll som vanligt. Ha en kanonkväll ni som orkar vara uppe, sov gott ni andra :)
Gokväll

Mollys nya bäddDen mjuka puffen jag köpte på Björkis, har blivit Mollys egna favorit. Ja... allt jag köpte på Björkis (några pipleksaker och bollar) har blivit HENNES egna favoriter. Hon vill ha alla själv, samlar ihop dem på sin bädd och sitter sen där och håller koll på dem. Så, jag har lagt bort dem och tar bara fram dem en stund på dagen.

Idag är det läge för långpromenad, bara -5. Kan hända att det blir en svärg runt korpen.... få se om jag vågar mig ut på skoterleden, ska väl va så vansinnigt mycket skotrar där idag (märkligt.. fniss)  Försöker få tag i pernilla för att om möjligt låna bilen en sväng. Skulle vilja komma mig till Flarken och kolla lite på lydnadstävlingen. Igår gjorde jag en intresseanmälan till den allmänlydnadskurs som hundbiologerna håller i ridhuset i Flarken. Nästa kurs börjar i Mars, så det kan nog bli att jag går den istället för att ta hit Jimmy.  Längre fram ska jag gå kurs med Molly åxå, lilla gumman..... hon är verkligen en hund som inte vill dra iväg på några längre utflykter från mig när vi är ute, hon kommer åxå att bli superduktig i lydnad. Paddy har andra kvaliteter :)  Han kan jag prova nån spår eller sök-kurs med. Ziggy, den nye, han har aldrig fått bo inomhus, så han får väl fullt upp med att lära sig bo bland sängar, soffor, tvapparater och en puttrande perkulator.  

Hundarna ligger i sängen och sträcker på sig. Jag har fått i mig två av tre koppar kaffe innan det är dags för morgonrundan. Ha en bra dag vänner, och kom ihåg att fylla den med nåt värt!
Gomorron

FredagkvällFredagkvällar brukar bli korta tillställningar hos oss. Jag är så slut efter en hel dags jobb att jag har svårt hålla mig vaken till det magiska klockslaget. Nu försöker jag tänja ut så att hundarna ska få komma ut så sent som möjligt innan vi går isäng.

I morrn skulle jag vilja åka till Flarken och kolla på en lydnadstävling. Får se om jag kan låna Pernilla och Nisses bil. I övrigt blir det lite städning och tvätt och träning med hundarna. Ser ju inte ut att bli alltför kallt heller, så nån långpromenad kan det nog åxå bli.

Nä... nu börjar jag krokna. Ha en bra fortsättning på fredagkvällen ni som orkar.

Gokväll

Då var det fredag igen.Fortfarande kallt, nu får det ge sig en aning. Fast... då ska det väl komma en meter snö istället.... Man blir visst aldrig riktigt nöjd :)

Idag är det jobb som gäller. Mina vänner brukar säga att hundarna nog blir glada när de ser att jag tar på mig jobbaruniformen, då förstår de att de får vila några timmar .... fniss.....   Ja för vilar det är vad de gör när jag jobbar. När jag kommer hem på lunchen så är det väldigt nyvakna hundar som möter upp i hallen. Likadant när jag slutar jobba. Man hoppas ju att Ziggy, den nye hunden, får samma lugn och ro i kroppen som de övriga.

Förbaskat åxå. Jag fick igår erbjudande att delta i vardagslydnadskurs i flarken på ridhuset, söndagar kl 16-18 med hundbiologerna. MEN jag har ju zumban, så jag var tvungen tacka nej. Skulle börja nu på söndag. ATTANS! Men hoppas att det inte dröjer alltför länge innan nästa tåg går. Väntar mail av Jimmy, som jag träffade på Björkis igår åxå... han skulle maila nåt förslag på hur en kurs skulle kunna se ut ifall vi är ett gäng som tar hit honom som kursledare. Nackdelen här är att vi måste vara utomhus, och hur kul är det ifall det är -25.

Mina mysiga vovvar ligger ihopkurade på sängen i godan ro. Snart ska jag väcka dem för morgonrundan, som även idag blir en kort historia. Hoppas på bra väder i helgen (ja.. vem gör inte det förresten)

Nu ska jag hälla upp tretåren, sen klä mig och väcka hundarna. Ha en bra dag allihop och kom ihåg att fylla den med nåt värt!

Gomorron

Den som gapar efter mycket....Idag har jag varit in till stan. Gick på stan (eller.. nä.... var in på Björkis, that´s it) och köpte lite grejjer till hundarna, lite leksaker och tugg-grejer samt skålar till Ziggy som jag bestämt att nya herren i huset ska heta. Inne på Björkis träffade jag en kille - Jimmy, som åker runt och håller kurs i tex vardagslydnad. Kanske skulle dra ihop en grupp och ordna här i bgm? Han ska maila mig ett förslag så får vi se.

Efter shoppingen på Björkis var det Ögonmottagningen och doktor Mattias som stod på schemat. Han är nog världens gulligaste.... det är knappt man kan hålla sig för skratt, för han låter EXAKT som Mark Levengood när han pratar.  :)    Nåväl. Nu har han gjort vad han vågar i form av laseroperation, han skickar alla papper med mätresultat osv till min optiker. Nu blir det hennes utmaning att räkna ut ett glas som ska göra det hela mer uthärdligt. Jag kan se rad 4 på tavlan med ett schysst glas, men det här att jag ser så krokigt och fel, ska man försöka jobba med. Jag kommer aldrig att se mer än rad 4, men vad gör det? Man får väl be alla intressanta att ställa sig i rad 3 :)

Jag ser fram emot att få gå lydnadskurs med, endera Jimmy, eller så i flarken. Har även kontaktat nån som håller kurser där få se. NÅT borde det bli i alla fall. Mitt mål är att så småningom tävla i lydnad med Kelly. Molly kan nog åxå vara en kandidat med tiden, men hon behöver tid nu ett bra tag bara att smälta in i sverige och bygdsiljum :)

Tanken var löpning ikväll, men det blir inget med det. Det känns lite för kallt. Eller..... är väl inte kylan som är det största problemet... mer bekvämlighet. Jag ids helt enkelt inte :)  Så är det ... fniss....

Nu ska jag träna med hundarna lite. Ska jobba med "stå" lite intensivt tänkte jag. Läste i Fannys blogg om boken "lydnadsträning i teori och praktik" så den har jag köpt och fått hem idag. Ska lägga mig och läsa i den sen. Jädrar va tjock den var btw.

Over and out för den här gången. Ha en kalasbra kväll :) :)

Där ser man

Ikväll är man desto muntrare! Tänk vad bra det är att våga vara ärlig och rakt på sak :)  Mina vänner är mina vänner och inget annat. SKÖNT!

Gårdagskvällens nedstämdhet påminner mig om hur oerhört lyckligt lottad jag är. När var jag nedstämd sist? Måste vara mer än ett år sen....  herregud... jag hör nog till de lyckligaste i världen, allvarligt. Jag har inte varit nedstämd på över ett år!!! Då var det fanimig på tiden att jag var det igår :) :) Även om det inte finns rättvisa i världen så är det någon som ser till att man får på lakaskallen nån gång emellanåt :)

Efter dagens jobb blev det en kort promenad med hundarna. Släppte dem lösa så att de skulle få springa och hålla värmen och leka en stund. För kallt för lilla Molly att promenera, så efter en kvart gick vi in igen. Har tränat lite inomhus och nu ligger de och gnager.

Jag fick tillbaka en av mina datorer ikväll av S-E. Den första jag lämnade in hade råkat ut för en allvarlig sjukdom, så fosterhemsplaceringen blev permanent. Då hade jag ett annat lik att lämna in, och den har han spottat upp så till den milda grad att jag hinner knappt med när jag skriver :) Härligt slippa vänta så fruktansvärt länge på att datorn ska smattra klart innan man fått upp en sida. Det här känns verkligen bra :)

I morrn ska jag på ögon för sista återbesöket efter laserbehandlingen. Jag ser fortfarande krokigt.... och en liten fläck med synbortfall efter lasern.... men jag hoppas att när jag får rätt styrka på glaset, så ska det inte bli så tokigt.

Jag mailade till robertsfors brukshundsklubb igår. Jag vill ju så gärna gå lydnad med Kelly, få tävlingslicens och få tävla med henne. Hoppas de ska ha ngn kurs i vår. De andra hundarna kanske inte är några tävlingsämnen direkt.... ja möjligen Molly när det gått lite mer tid. Hon är bra på inkallning i alla fall :) och det är ju alltid något.

Nu ska jag sätta mig i soffan med hundarna :) Ha en bra kväll allihop!

Gokväll

Vilken dag :)

Idag har varit en fantastisk dag, och även om den sista timmen blev lite trist, så överväger det positiva. Jag har tränat med hundarna, och allt har gått så sanslöst BRA. Vi har promenerat några timmar på skoterspåret, haft en jättehärlig dag. Avslutade med ett core och styrkepass som var bra.

Det negativa är att jag skrivit till en "vän" på facebook och frågat om hon har ngt emot mig. Jag har fått den känslan eftersom jag flitigt "gillar" och kommenterar hennes inlägg....men hon ger lixom aldrig något tillbaka. Det känns snarare tvärtom... som att hon ogillar mig helt enkelt. Så... jag skrev ett meddelande och frågade rakt ut om hon har ngt emot mig. Jag vet att hon varit på fb sen jag skrev... hon har skrivit flera inlägg, men hon har inte bemödat sig med att svara mig. Sånt kan göra mig besviken. Egentligen borde jag väl inte bli det....  har för länge länge sen slutat lita på människor, och borde inte ta åt mig det minsta. Men det gör jag ändå. Känner mig lite nedstämd för det. Varför ha mig som vän om hon inte ens gillar mig?? Klart att alla inte kan gilla mig.... vore ju väldigt märkligt om så var fallet.... men gör mig åtminstone den tjänsten att radera mig om det inte passar. AVSKYR falsk vänskap. AVSKYR.

Nä... nu ska jag läsa lite hundböcker, krypa ner i sängen där mina älskade hundar redan ligger och snusar, och krama om dem. Har träffat Pernilla på träningen ikväll, och pratat med Hannah i telefon. En bra dag.

Gonatt.

Tisdag idagHar vaknat och druckit en av tre koppar kaffe innan det är dags för en promenad med hundarna. Ser att det är -15, så det blir ingen lång sväng nu på morgonen. Får bli inomhusträning senare för att trötta ut dem.... även om de beter sig rätt så uttröttat ändå..... de är så himla lugna och fina de här hundarna :)

Om två veckor flyger jag ner till Arlanda och hämtar Chulo :)  Ska förbi och hälsa på hundtanten Sophie och hennes hundar en sväng åxå. Ska bli superskoj :)  Ska träffa Anneli åxå, det ska bli skoj det med.

Idag är jag ledig och ska som sagt träna med hundarna, men även justera kvällens styrkepass som jag inte var riktigt nöjd med sist. Måste byta ut låtarna....

Men vad jag först ska göra när jag kommer in från rundan med hundarna, är att skicka iväg några foton för framkallning. Ska skicka iväg ett ärende till ARN (om ni minns overallerna jag köpte till hundarna före jul.... jag skickade tillbaka dem, men fick tillbaka en av dem där det står att det är ingrodd LERA på den så de tar den inte tillbaka. LERA ???  Har inte använt den utomhus, och även om den skulle vara det så inte fasen är det LERA ute här. Det skrev jag till företaget i Enköping men de vägrar svara. Så.... nu skickar jag ärendet till ARN.)

Nu häller jag upp tredje koppen. Snart ut med hundarna. Ha en bra dag!

Gomorron

zumba

Första passet Zumba avklarat och det var verkligen hur kul som helst! Det kom såpass många att jag delade gruppen på två, så nästa söndag blir det två grupper efter varandra :)

Nu är jag på väg isäng, är verkligen jättetrött. Har varit ut med hundarna en sista sväng inför natten, och det snöar en del nu. Onödigt med så mycket snö NU. Nu vill man ju ha vår!

I morgon är det jobb igen, hoppas på lämpliga temperaturer på morgonen så man kan gå en längre runda med hundarna. Aftonspromenaden blev på skoterleden, Paddy fick finna sig i att gå i koppel medans tjejerna fick springa lösa. Det är inte synd om Paddy, för han har redan sprungit lös nästan en timma idag. Han kan behöva tränas i att gå lite fint vid sidan han åxå :)

Nä, nu blir det sängen här. Gonatt och sov gott :)

Magiska klockslaget

Lördagen närmar sig hastigt sitt slut och det känns skönt. Jag är hur trött som helst, och vore det inte för att hundarna behöver ut en liten sväng för kvällspinket, skulle jag legat redan.

Idag har vi inte gjort många knop. Promenaderna har sträckt sig till 10-minuters-rundor, och inne har vi inte varit så aktiva heller. Vi har helt enkelt haft en slappar-dag. Tvättat, dammsugat och torkat golven, samt gått igenom zumba-passet inför i morgon, det är allt.

I morgon ska det inte vara lika kallt.. det har redan mildrat på sig en hel del. Nu är det bara -14. Det innebär att promenaderna blir fler och längre :) 

Nu börjar det närma sig det magiska klockslaget 22.00 när det är helt legitimt att gå och lägga sig. Jag ska gå ut med jyckarna en sväng, sen är det gonatt här.

Ha en fortsatt bra lördagkväll ni som orkar vara uppe. Gonatt och sov gott ni andra :)


FredagkvällDå var det fredag igen. Jädrar så kallt det blev... -20 är det nu, vilket förde med sig att jag efter jobbet tog hundarna på en väldigt kort runda. Molly var tveksam till hela grejen och ville vända direkt vi kom ut på trappen. Lilla gumman....

Nu ligger hundarna och gnager på varsitt märgben. Jag ska strax ta itu med att fundera vad jag ska äta. Kan bli att bränna på någon lövbiff och ta lite vitlökssmör till. Alternativt en skiva entrecote. Ett glas rött blir det i alla fall.

I morrn ska jag satsa på att få till zumbapasset på ett bra sätt. Ser ju ut ska bli kallt, så det blir nog inga timslånga promenader. Ska fortsätta inomhusträningen med hundarna och tvätta. Sen är nog lördagen fullbokad. Få se om man får sig en sovmorgon till och med :)

Jo förresten... min ordinarie dator är fosterhemsplacerad hos S-E och jag sitter och hamrar på en dator som lever sitt eget liv. Gud så jobbigt det är när saker inte fungerar..... och SPECIELLT inte när man inte har kunskap nog att göra något åt det. Jag lämnade datorn till datadoktorn S-E igår. Han ringde igårkväll och talade om att datorn inte mår bra alls. Det måste bytas moderkort och processor och gu vet allt. Jag bad om fosterhemsplacering tills allt är i ordning. Orkar inte ha en krasslig modell hemma... vill få tillbaka den när den fungerar utan att knorra.


Ha en bra fredagkväll allihop :)   Själv ska jag försöka vara vaken till 22.00

KvällMitt på dagen tog vi ännu en promenad på skoterspåret, den här gången en timme. Det här betyder att aftonpromenaden bara blev en kort promenad. Alla hundar var trötta och nöjda med dagen.

Jag bäddade rent i sängen ikväll, och samtliga har förstått att när jag säger:gå ner, så hoppar de ner från sängen, för att inte hoppa upp igen förrän jag säger att det är ok. Att Kelly har fattat är nästan självklart. Att Paddy fattar är lite mer imponerande, och att Molly redan förstått, är nästan ofattbart :)

Jag läser regelbundet Fredrik Steens blogg. Där läste jag nåt som stämmer så sällsamt bra:
Det är stor skillnad mellan ledarskap/uppfostran och inlärning.

Min teori är: ledarskap är något man ÄR, medan inlärning är något man GÖR.

Jag läser väldigt mycket hundböcker av alla möjliga författare. Varvar och blandar hej vilt mellan Cesar Milan (som jag tar ledarkap och lugn ifrån) Anders Hallgren (har nu läst "drivkraft & motivation" för tredje gången och lär mig nåt nytt varje gång, Fredrik Steens böcker, Jan Gyllensten, Victoria Stillwell, Kerstin Malm mfl. Det finns MASSOR att läsa och lära, och att ha flera hundar ger åxå möjligheten att studera hur de fungerar tillsammans i flock. Mycket givande må jag säga. Jag har lärt mig massor det senaste året, både genom böcker, nätet, men åxå att studera hundarna och deras kommunikation med varandra. Det är hur häftigt som helst :)

Nu börjar det vara dags att göra kväll här. Jobb i morrn. En sista sväng ut med hundarna bara, sen blir det att krypa ner i renbäddad säng :)

Sov Gott mina vänner
Gonatt

Lite tröttaLedig idag.... ahhh.... sovmorgon tänkte jag igårkväll och stängde av alarmet på telefonen så att jag inte skulle bli väckt halv 8. Fördelen med att bo själv och ha hundar som aldrig skulle komma på tanken att väcka mig är ju att sovmorgnarna kan bli hur långa som helst när jag är ledig :) 

Kl 7 vaknade jag av telefonen. Pernilla ringde. HOn hade försovit sig, dessutom låg hennes smink i Nisses bil, och han hade åkt till jobbet. Självklart fick hon komma hit och låna lite smink av mig. Medan hon stod och sminkade sig, stekte jag ägg åt henne så hon skulle få sig lite frukost innan hon drog iväg till stan och skolan. Jag kokade kaffe och när Pernilla åkt iväg strax efter halv 8 så var jag lix så pigg att det var lika bra att starta upp dagen. Hundarna var inte fullt lika pigga, så de la sig i sängen igen. Vi väntar en stund till, så det hinner bli lite ljust, sen tar vi en långpromenad tror jag. Det snöar lätt ute, är ca 9 minusgrader, så man får vara nöjd. Kunde ha VRÄKT ner snö, varit stormvindar, alternativt 28 minus. Så.... det känns riktigt bra :)

Jag fick inte sån träningsvärk som jag trodde att jag skulle få. Igårkväll kändes det som att dagen idag skulle bli en jobbig dag, men det blev inte så farligt. Fast.... ska väl inte ropa hej.... dagen är inte över än :)

Idag ska jag träna Paddy utomhus med att inte koncentrera sig så mycket på älg. Det är vansinnigt med älg kring där vi brukar gå, och han scannar området hela tiden. På kvällspromenaderna är det bara Kelly och Molly som får springa lösa, för de håller sig nära, även om de springer som attan. De springer en kort bit, stannar, nosar, gräver, tittar upp för att se var jag är, gräver lite mer, ibland stannar de kvar och gräver och har sig medans jag går förbi, vilket får till följd att de sätter upp världens fart för att komma ikapp när jag kommit en bit :) Eftersom Paddy har bra mycket bättre mörkerseende än jag, är jag rädd att jag inte hinner vara med när han får syn på nån älg, och det är såpass djup snö att jag inte vill att han drar iväg efter dem så han blir nertrampad.

Jag ska ta med mig lite leksaker för att Paddy ska lära sig att koncentrera sig på annat än älg. Har tränat förbudsträning inne (lägger fram två godisar och pekar på den han får ta, den andra får han inte röra) och det går bra. Nu gäller det att träna utomhus åxå.

Nä... nu blir det tretår, sen ner till tvättstugan tror jag, sen promenad. Ha en bra dag och kom ihåg att fylla den med nåt värt!

Gomorron

Nu är träningen igång!


Skönt att träningen är igång efter juluppehållet... ser ut som att jag behöver mer styrka, så att jag inte behöver ta i så mycket för att få upp en skumpaflaska :)

Onsdag idag och det betyder jobb. Börjar kl 11, så jag hinner ut med hundarna en lång sväng före jag börjar. Det känns bra. Lite kallare idag ser jag, -10 , men det är ju inte FÖR kallt. Snart mitten på januari.... sen är det februari... efter det vill man börja hänga i nödbromsen så att tiden inte ska gå så fort. Den här perioden när solen börjar värma... snön börjar smälta.... och sedan när det börjar bli sådär ljusgrönt... å gu va vackert det är. Då kan man bli poetisk bara av att ta en promenad :)

Håller ju på med fotgående med hundarna, ja, Kelly har ju kommit längst naturligtvis. Hon är så otroligt motiverad till all träning och det går superbra. Paddy.... han är ju som han är. Han är definitivt inte lika alert som Kelly och Molly.... allt går i hans egna lilla takt... men det ska nog gå bra där åxå, med enträget övande. Molly, lilla studsbollen, är oerhört lättlärd, bara man får henne att lugna ner sig lite så hon hinner lyssna :)

Om dryga tre veckor kommer Chulo. Ska bli så himla spännande att se vad det är för personlighet som tillförs flocken. Han är ju något äldre än de här. Kelly är 4.5, Molly är ca 3 och Paddy ca 2.

Nu blir det kaffe, sedan promenad. Ha en bra dag och fyll den med nåt värt!

Gomorron

Gomorron

Då var det mådag igen, och NU är väl helgerna över och allt börjar rulla på lite som vanligt igen. Bara nån enstaka minusgrad och mängder med snö, så ser det ut för dagen. Jag ska strax gå ut med hundarna en sväng, sen fylla ytterligare några petflaskor med sand, sen blir det att knalla iväg på jobbet.

I morrn börjar träningen om, det känns härligt :)  ska bli hur skoj som helst. På söndag börjar zumban, och det ska åxå bli hur skoj som helst :)

Om några veckor hämtar jag Chulo på Arlanda, och DET ska åxå bli hur skoj som helst :) :)

Snart har kaffet puttrat klart i perkulatorn..... hundarna har inte riktigt vaknat än....  Allt är som vanligt

Gomorron

ChuloDen 1:a februari flyger jag ner till stockholm för att hämta nya tillskottet till familjen, Chulo. Det är en podenco, som Paddy, och det ska bli oerhört kul :)  Han är något äldre... hur gammal han egentligen är, vet man väl inte riktigt.... ska bli kul att ta honom till Karin (veterinären) och höra vad Hon tror om åldern.

Idag startade jag upp dagen med att springa med hundarna och Pernilla. Efter det har det blivit träning inomhus med var och en. Tränar fotgående och lite annat och det går jättebra. Längtar till sommaren när man kan hålla till länge utomhus med träningen. På eftermiddagen gick vi en timme på skoterspåret, och sen har det inte blivit många knop. Har suttit och sett lite av fångarna på fortet, om en stund blir det att gå ut med hundarna igen, sen blir det nog sängen. I morgon kommer Pernilla så att vi får köra lite zumba :) :)  då får vi skratta igen... fniss....

Nä... hade inte mycket vettigt att skriva. Hade först tänkt skriva nåt djupt om livet, men känner att det får bli en annan gång :)

Gokväll

Gonatt

Gud va trött jag är. Klockan är drygt 21.30 och jag nästan storknar av trötthet. Jag ska bara gå ut med hundarna, borsta tänderna, sen är det hopp isäng för min del.

Dagen idag har varit en märklig dag.... den har varit Min... som alla andra dagar... så SÅ märklig har den ju inte varit om man räknar såååå.... :)   Har varit ute på en tvåtimmars promenad på skoterspåret, städat bort julen, tvättat, i övrigt.,... inte så mycket... ja tränat hundarna förstås.. och pratat med barna i telefon...

Nu finns inte en gnutta ork kvar i den här kroppen... fast ska man hårddra det så finns det ju alltid mer ork än man tror, men jag har inte ens tänkt prova, jag vill gå isäng helt enkelt :)

I morrn är det jobb från 8.30, så jag ska upp kring 6. Då är det väl helt legalt att lägga sig nu.. ja... det tar ju ett tag innan hundarna varit ute, jag har tvättat mig och borstat tänderna, ... bäst jag rappar på så att det inte blir så himla sent :)

I morgon är en annan dag. Sov gott
Gonatt

Trettondagsafton

Vänta... jag tror inte jag hänger med. Vad är det för mystiskt och häftigt med trettondagsafton egentligen? Har vi inte haft en massa helger redan? Vadan detta lixom?

Efter jobbet gick jag ut en snudd på timmes promenad med hundarna på skoterspåret. Kelly tog en mus som inte lyckades kravla sig iväg under snön i tid. Skyll sig själv säger jag bara. Eller.... är jag hemsk nu?  Hur är det, hundar får inte jaga vilt om det inte är jakt. Råttor, möss och fåglar.... de räknas lixom inte, eller hur?
Om en hund sätter iväg efter ett rådjur utanför jakt, eller efter annat vilt..... då blir det bannor. Men katter jagar och fångar småfåglar och råttor året runt.... det är bra. Ibland förstår jag inte logiken. Vem är det som bestämmer värdet i de vilda djuren? Ibland under kontrollerade former får man döda vissa djur, men bara under vissa perioder och datum. Övriga datum är det strängeligen förbjudet och förlagt med straff om man dödar. Vissa vilda djur är det inte en sate som bryr sig om, och det leder inte till något som helst straff om man dödar, snarare tvärtom. Märkligt va.

Nåja. Strax dax för sista pinkrundan för hundarna. Måste nog ta koppel på Molly.... för att få ut henne, annars vägrar hon :)

Gonatt

Gran Canaria.... ljuva minnenOkej Annica, här kommer nr 1 i bevisningen: Jag blev GLAD över presenten :)

KOlla in tjejen som sitter bortanför oss :) :) ... HUR avundsjuk ser inte HON ut :)   fniss

Idag har Pernilla varit här. Vi har fixat så jag har fått bilderna från vår resa, vi har kört ett zumbapass (höll på att skratta ihjäl oss) ätit tacos samt varit till min älskade lillebror och hämtat min mammas symaskin som jag nu fått överta. Brorsan har inte sytt alltför många styngn med den... så den gamla Berninan från -64 är i skick som ny :)

Jag har tränat hundarna i fotgående (det går förvånansvärt bra, även för Paddy, som är skarpare än han ser ut :) )  Varit ute på några promenader där de både fått springa skallen av sig, men även fått kommando att hålla sig nära. Faschinerande att Molly redan fattar. Nu på kvällningen blev det däremot så himla kallt. I skrivande stund -17, så kvällspinket gick oerhört snabbt. Nästan så att man måste ha koppel på dem så att de inte bara springer upp på bron utan att ha hunnit göra nåt.

I morrn är det jobb igen, och jag sneglade precis på klockan och insåg att jag är uppe en timme senare än jag brukar. NU blir det hopp isäng å det snaraste!!!

Gonatt

Hjälp, Min Molly har blivit senil !!!Molly... lilla gulliga Molly. Jag är rädd att hon blivit senil. För en timme sen pinkade hon inne.... och efter 10 minuter hade hon glömt att hon pinkade inne, så hon pinkade inne en gång till!!!  Fniss..... ja... jag fnissade inte just DÅ så himla mycket.... men man kan inte göra annat när man tittar på hennes underbara underbett, och hennes charmiga lilla svansstump... och hennes goa attityd. Nu är jag på väg isäng, händerna luktar Klorin, sovrummet luktar fortfarande lite svagt av vom-pinnarna som hundarna fick att tugga på förut idag.

Ser ut att ska bli kallare igen. Visst fasen räcker det nu!! Har ju varit så himla skönt de senaste dagarna, att kunna ta de här timmespromenaderna utan att hundarna frusit arslet av sig. Tur att tiden går fort. Snart är det vår :)

I morrn är jag ledig. Då ska jag och Pernilla ta en promenad med hundarna, det blir nog milen om det inte är för kallt. Sen blir det att fortsätta träningen inomhus, klickar fotgående och lite annat smått och gått för tillfället. Gud va jag längtar till sommaren då man kan vara ute heldagars och träna.

Nä, nu släcker vi lamporna och stänger ner för ikväll.

Gonatt

SöndagDå var nyårshelgen i det närmaste avklarad. Hannah och Lukas har hämtat lille Milo, och ordningen är återställd. Jag har nyss varit ute på en timmes promenad på skoterleden... lite väl mörkt, men härligt när det inte är så kallt. Mötte två älgar, men ropade lite högt, så de fann för gott att vika av in i skogen. Hundarna har sprungit som tokiga, och ligger nu utslagna och sover.

I morrn är det jobb igen. Herregud vad en helg går snabbt. Eller en vecka..... till och med ett år. Det gäller att försöka hänga med i svängarna så gott det går. I och för sig så är det ju en period framöver nu: januari och februari, som gärna kan gå lite snabbt.... sen kunde det ju få bromsa ner en aning. Till middag idag blev det tv4-räkor.  :)  Hannah och Lukas åt här, så jag passade på att lyxa till det lite. Gott var det i alla fall :)

Nu ska jag ner i tvättstugan en sväng, sen blir det nog tv om det finns nåt att se, annars blir det träning med hundarna.

Ha en bra kväll :)

2011

Då var det nytt år igen. Ut med det gamla och in med det nya.

Jag jobbade till kl 13 igår, sen ut med hundarna en timme, blev hämtad för att hjälpa Pernilla och Nils lite med middag, eftersom de skulle ha varmrätt till 15 pers och Pernilla jobbade till kl 14. Stod hos dem och pysslade med knyten. Smördegsinbakade fläskfiléknyten med cantadou stod på menyn, och jag trodde aldrig att jag skulle bli klar. Tur Nils fyllde på mitt vinglas med jämna mellanrum :) :)  Nils skjutsade hem mig och Milo (jag har Milo i helgen då Hannah och Lukas är i Jäckvik) kring 17, då gick jag ut en sväng med alla hundarna, så de skulle vara välrastade när smällandet kom igång senare.

Jag lyxade till det med trerätters jag åxå :). Till förrätt blev det pilgrimsmusslor med kall sås, till varmrätt oxfilé, till detta några glas De Bortoli (väldans gott rött vin) och till efterrätt glass med varm hjortronsylt. Inte illa må jag säga :)

Efter maten försökte jag se tv en stund, men herregud va dåliga program som sändes. Det blev att träna med hundarna istället.

Hux flux var klockan närmare 22 och jag tyckte att det var lika bra att krypa isäng. Ut med hundarna en sista sväng, gick bara ut på gården eftersom det börjat smälla några gånger, och jag ville inte riskera att hela flocken blev rädda utomhus. Vi kröp isäng och somnade snabbt.

Kring 12-slaget vaknade jag. Då hade grannen dragit igång stora fyrverkeriet, som nära nog aldrig verkade ta slut. Paddy och Molly var ängsliga, De försökte sitta innanför skinnet på mig, nära, nära, nära. Kelly och Milo verkade inte bry sig mycket, men då Paddy blev så ängslig så klev jag upp, satte på tvn, skar upp ett gäng korvbitar och körde lite trickträning. Har man korv i näven så har man hundarnas fulla koncentration, det är då ett som är säkert. Tränade tills fyrverkerierna ebbat ut, sen la vi oss igen. Paddy, som brukar ligga vid fötterna, valde att ligga på min arm för säkerhets skull.

Det har snöat inatt, har varit ute en kort runda med gänget. Frampå dagen när Pernilla kvicknat till, kanske hon kan passa Milo en stund, så att jag kan ta en lång promenad med Mina hundar.

Nu drar ett Nytt År igång. Jag ska se till att fylla det med nåt värt :)

Gomorron

RSS 2.0