okidoki

Onsdagen slut. En BRA onsdag är slut. :)

Härligt väder idag, sol och faktiskt plusgrader :)  Morgonrunda med hundarna, frukost, sen bar det iväg till veterinären med hundarna. Kelly skulle vaccineras, Molly kollade hon bara allergistatus på, och Paddygubben har ju sån hosta. Hon tempade honom, och det var precis som det varit den senaste veckan, LITE feber... men inte mycket.  Han ska BARA ha koppelpromenader i 14 dagar, sen får vi se.

Efter veterinärbesöket drog vi iväg till min lillebror och åt lunch. Jo, både jag och hundarna faktiskt. De får ALLTID nåt att äta när de kommer dit, och det VET de :)  Efter lunch blev det kaffe, sen åkte jag och hundarna hem för att gå en längre promenad i helt underbart väder. Skoterled Yes :)

Städade lite, fipplade lite.. sen var det dags att åka till Burträsk för Zumba. Hemkommen tog jag ut hundarna en kort sväng, sedan har jag kollat på tv. Nu känns det som att det är dags för kvällspinket för oss alla, sen är det sängdags :)

I morgon ska jag åka in till stan igen, till Pernilla. Hannah ska möta upp, så vi ska äta lunch i P:s lägenhet, umgås, hundarna får träffa Milo och busa lite.....   en härlig dag väntar :)

Gokväll

Tisdag 28:de februari.Man kan ana att våren är på väg... även om det snöat inatt. :)

MOrgonen drogs igång kl 05.35 när jag fick ett sms av Pernilla: Grattis på namnsdagen mamma! :)  Ok.. jag somnade om ... :)    Det var milt, bara ett par minusgrader, när jag tog hundarna på morgonpromenad på skoterleden. Det var såpass milt att jag klätt mig för mycket.

Mitt på dagen drog jag iväg till Umeå för att umgås med Hannah som var ledig idag. Vi gick i butiker, fikade på NK, plockade upp Hannahs bästa kompis Miranda och stack iväg på Rusta. Jag köpte lite tuggben till hundarna, samt en förlängningssladd och några spot-lampor. Sen drog vi iväg till lägenheten på Ålidhem för att sätta upp gardinupphängningsanordning... och vi kan säga såhär: Till slut var jag tvungen att åka hem. Ska ringa och höra om de överhuvudtaget förstod hur det skulle vara :)

När jag kom hem var det bara att gå ut med hundarna, äta lite soppa, sen iväg på core. Fasen... det är ju så himla kul att hålla i träningarna... jag KAN nog inte sluta :) :) :)   Inom en snar framtid ska vi dra igång- spring tillsammans-grupp....  det blir ÅXÅ kul :) Startade det förra året, och det var superskoj :)

Nu har jag och hundarna hängt i soffan och kollat på tv en stund. Nu ska vi ut, sen ska vi krypa isäng. HOppas ni haft en bra dag, och att ni får sova gott.

Gokväll

Härliga Måndag :)

En helt underbar dag är slut. Jag har sugit ur det sista och nu ska jag gå isäng.

Morgonen, efter kaffe och morgonrunda, bestod av spinning. Superbra start på dagen :)  Sen hem, ut med hundarna, lunch, sen bar det iväg in till stan för att hjälpa Pernilla lite i lägenheten. Hon var på IKEA i lördags, och därför fanns det lite smått och gott att montera. Det gick bra faktiskt :)

Jag hade Kelly med mig till stan, för efter att ha varit hos Pernilla, så var det dags för lydnadsträning med Kelly. Det gick superbra :) 

Hem, ut med hundarna, mat... slappa i soffan. Sen hann jag inte mer den här dagen. I morgon ska jag åka in till Umeå och umgås med Hannah, som är ledig i morgon :)

Bäst krypa isäng.....

Gokväll

what a wonderful day :)Nu håller det på att vara dags att arkivera den här dagen. Det känns som att jag verkligen fyllt den med nåt värt, och jag är så himla glad och nöjd :)

En 40 minuters morgonrunda i härligt väder.... sol...   lite kallt, men underbart!   Jag HADE tänkt åka till Burträsk och hänga på hundklubben idag eftersom det var öppet...  (sista söndagen varje månad under vintern)  hade satt i motorvärmaren å allt... men när jag vägde för och emot ....  Endera spendera tiden på klubben inomhus, drickandes kaffe.... i och för sig väldigt trevligt... eller vara ute med hundarna i underbart väder .... och kombinera sol, luft, helt underbar natur träna hundarna, umgås med hundarna........ så vann utevistelsen med hundarna.

Mitt på dagen gick vi på en 1.5 timmars promenad igen... det går ju lixom inte vara inne när det är så ljuvligt ute.


Det var så superhärligt !!!

När jag kom hem var det lite lunch, sen gick vi ut en timme till :) :) :)SÅÅ härlig dag!!  Sen kändes det helt ok att slappa i soffan med hundarna :)  fram tills det var dags för cirkelträning.

Jag har ju nämnt för några att det här är den sista terminen jag håller träningarna här i bgm. Men hur ska jag kunna sluta??  Jag har inte tänkt sluta för att jag inte tycker att det är är Kul , för det tycker jag :) Det är det roligaste jag gjort, men om jag får jobb nu.. så tror jag inte att jag orkar ....   träna orkar jag.. det MÅSTE jag... men att ha den... ska vi kalla det "pressen" ? 

Håller man i träningen, så MÅSTE man dit. Det är bara så. Man ska fixa passet, musiken, peppen....   Man kan lixom inte välja att inte orka gå .... man kan inte sluta orka peppa..... 

MEN.... det är så himla kul!! Orkar jag verkligen välja bort det??   Gahh.... svårt.  Nåja... vi är bara i mitten av den här terminen än...   och fram till sista April ska jag åtminstone hålla på :) :)

När jag sammanfattar dagen...   arkiverar.... slickar igen kuvertet som innehåller allt vad den här härliga dagen innehållit i promenader, träning, samtal med barnen, den underbara cirkelträningsgruppen....  så kan jag inte annat än le när jag slickar på kuvertet.   What a Wonderful Day!

Gokväll

LördagkvällLånga promenader med hundarna idag? - Nope.
Tränat lydnad ute på gården? - Nope
Städat?- Nope
Tvättat- Nope
Tränat- Nope

:)

Gokväll

FUll Fart, Fullt Upp

Igår blev en fullspäckad dag kan man säga :)  Morgonen började precis som vanligt med Kaffe och morgonrunda med hundarna. Lite tidigare än vanligt dock, då jag skulle till Burträsk och hålla spinning kl 9. Efter spinningen åkte jag hem, åt, sen gick jag en längre promenad, bara med Kelly den här gången. Gick efter skoterleden och myste. Kom hem, tog ut Molly på gården för ett längre lydnadspass. Hon är så ivrig ... hon steppar på alla 4 medans hon väntar på ett kommando. Lilla hjärtat :)   Efter det fick Paddy också komma ut på ett lydnadspass. Han kör i slowmotion han ... fniss....  men när jag kastar godisar i snödrivan så att han ska leta, DÅ blir det fart på honom :)

Lite fredagsstädning, kaffepaus, prata i telefon med Hannah, sen var det dags att åka iväg in till stan. Sprang en sväng på stan, sen körde jag på Ok söder och tvätthallen. Pernilla mötte upp där efter jobbet, så vi hjälptes åt att tvätta bilarna, sen körde vi upp på Solbacken och Ica-Maxi. Pernilla behöver ju fylla både kyl och skafferi, så det tog ett tag på affären. Vrålhungriga var vi, klockan var 18.30 när vi handlat klart, så vi skyndade oss till hennes lägenhet och lagade mat. Efter maten var det dags för mig att åka hem. Jag var hemma 20.30, tog ut hundarna lite kort, hällde upp ett glas rött, och satte mig i soffan. Hannah ringde, hon var på väg hem till Boliden från Umeå, hon hade jobbat till 19 ....   men hon var trött och hungrig, så hon stannade här och sov istället. Just nu sover hon fortfarande, och det kan hon gott få göra.

Kl 10 ska jag, som de senaste lördagarna, hjälpa en bekant träna sin hund. Superkul :)  I övrigt idag är inget inbokat, och det känns skönt, för att ha så fullt upp flera dagar i rad, brukar innebära yrsel .... och DET vill vi inte ha :)

Nä, nu ska jag ta ut hundarna en sväng... ska bara väcka dem först.

Gomorron

Tappade perspektivNyligen hemkommen från festkommitténs möte, före det var det boxercise-pass i Burträsk. Tidigare idag har jag varit på skolan och haft Zumba med 3-5:an, och precis före det var bästa Annica här på sin lunch. Innan hon kom hade jag varit ute på gården och tränat alla hundarna var för sig, och jag är, som vanligt, imponerad av deras framsteg. Morgonen började som vanligt med kaffe samt morgonpromenad med hundarna :)

Jag har funderat lite ....   när man befinner sig i intressegrupper så är det många som faktiskt tappar perspektiven tycker jag.  Jag har flera exempel, men tar upp Ett av dem: Hundforum. Jag är medlem på ett forum för hundar, där man diskuterar hundar och allt som har med hundar att göra. En del är så .... perspektivlösa så man blir helt matt. Om man inte Barfar sin hund, tänker man inte på sin hunds bästa. Om man inte går till veterinären direkt hunden verkar ha svid i ett öga, då är man en dålig hundägare, som inte bryr sig om sin hund.   Alltså.... det är superbra att man kan dela erfarenheter och kunskaper.... men hallå!    Men... jag tror att det kan vara sådär i de flesta intressegrupper. Man lixom stirrar sig blind på nåt sätt... och tappar, kanske inte verkligheten, men tappar lite av det sunda förnuftet, och det blir till ytterligheter.

De allra flesta hundägarna, är bra hundägare, även om de inte Barfar sina hundar, även om de ger sina hundar torrfoder, och även om de inte gör allt helt rätt. Visst finns det en del som inte borde ha hund överhuvudtaget, så är det... men.... de allra flesta vill nog ändå göra Rätt ... och gör åxå det, även om det alltid går att lära sig mer och bli Bättre :)

Det finns som sagt många intressegrupper som fungerar på samma sätt- inget vidare brett perspektiv på vad de sysslar med.

Sådärja... det var vad jag funderat på idag :)

I morgon startar dagen, förutom kaffe och morgonpromenad förstås, med spinning. På eftermiddagen ska jag åka till stan och Pernillas nya lägenhet.

HOppas ni haft en bra dag, och att ni får sova gott inatt :)

Gokväll

oj oj .... :)

Jag är trött, glad.... trött och glad :)

Idag har det snöat i princip oavbrutet. Mycket snö blir det på en hel dags snöande. Men... skit samma, jag har hämtat bilen :) :) :)

Morgonpromenad på skoterspåret med hundarna. Då snöade det faktiskt inte, utan var, inte sol och blå himmel, men uppehåll i alla fall. Fram på dagen drog snöandet igång. Jag lånade en bil och drog iväg till Robertsfors för att kolla in brorsdotterns konstutställning. Tänk... hon är bara 18 (snart 19) och fantastiskt duktig på att måla.

När jag var yngre, höll jag på med teckning mycket. Jag ritade, ritade, ritade, skrev dikter och ritade. Det var mest blyerts, men även kol.  Jag var riktigt bra på det dessutom.... minns inte när jag slutade .... men .. det gjorde jag. Men.. vem vet, jag kanske tar upp det konstnärliga igen :)

Zumba ikväll. Hur kul som helst :)  I morrn blir det en lektion zumba med eleverna på skolan här i bygdsiljum, och det ska åxå bli skoj :) Ser fram emot det :)  På kvällen i morrn är det boxpass, och sen möte med festkommittén ... så... i morrn är det fullt upp.

NU är det dags att krypa isäng. Jag är trött... oj oj så trött jag är.

Hoppas ni haft en bra dag :)

Gokväll

Nykär!

Jaa.. så känns det. Det lixom bubblar i kroppen... spritter i benen..... pirrar i maggropen....  leendet är så brett att om inte öronen satt i vägen så skulle toppen på skallen ramla av.  Såhär känns det väl när man är nykär?  Man är så glad... kan inte tänka på annat.

Jo, jag är nykär. I livet :)   När allt lixom bara verkar lösa sig. När människor runtomkring hjälper till så att drömmarna slår in.  Kan man bli annat än kär då?  :) :) :)   Lyckligt kär!

DESSUTOM, efter 40 minuters morgonpromenad på skoterspåret med hundarna, gick jag och köpte grädde, så jag åt nyss FISK OCH GRÄDDSTUVAD SPENAT som jag längtat så efter :) :) :)

Japp, jag är on top!!

Gomorron


Att få hjälp att nå sina drömmar.

På bara några dagar eller ögonblick.... så är jag nära mina drömmar. Eller... jag är nog där.... bara ett litet papper ifrån....  :)

Idag har jag varit ICA-tant ... och efter det så blev det en sväng med hundarna innan det var dags för core-pass. Jag hade ju längtat efter fisk med spenatstuvning sen igår.... riktigt såg fram emot att få sätta tänderna i det... men vafasen, då hade jag glömt köpa grädde... så det blev inget med det. Nåja... får äta det i morgon istället :)

Jo, mina drömmar....   jag har världens bästa kompis, som ordnat en bil åt mig. Tack Annica och Johan, jag hoppas jag kan återgälda det någon gång.

Nu är jag så trött så trött.... Hundarna måste ut, men sen är det sängen.....  

Trött.... glad.....  jätteglad :)

Gokväll

Drömmar

Då var det tisdag och jag ska vara ICA-tant idag. Bara någon minusgrad ute och snön ser tung ut. För precis ett år sedan var det -21.

Men oj vad jag har blivit värdelös på att filma träningen med hundarna och lägga in här.  Det är ju evigheter sen märker jag när jag backar i bloggen och läser vad jag haft för mig. Idag lär jag inte göra det, för jag har fullt upp, men kanske i morgon :)

Ikväll är det core, så jag lär väl vara helt slut innan det är läggdags, men i morgon har jag inget inplanerat under dagen. Mer än att försöka få tag på en bil förstås, för på kvällen är det zumba i Burträsk.

Det är inte kul att vara utan bil ....  man blir vingklippt. Måste nog sätta mig och kolla blocket..... få se om jag får tag på något jag har råd med. Kanske måste chansa och köpa en trisslott snart, för om jag får jobb måste jag nästan köpa ny hörapparat .... och det gruvar jag för.

Fy va jobbigt det är när ekonomin är sådan att man inte har råd. Jag Vet att det finns människor som anser att om man inte jobbar, ska man inte ha några pengar alls, så man får väl vara glad att man överhuvudtaget har pengar till hyra och mat.... och det är jag. Jag ÄR glad att jag har till hyra och mat .... och HELT nöjd blir kanske ingen. Fast.... när jag hade både jobb och bil .... då var jag helt genomnöjd.  HELT genomnöjd. Mitt mål är att hamna där igen. Jobb och bil.

Det är drömmen just nu. Jobb och Bil.

Gomorron


Underbar dag är slutIdag har varit en helt fantastisk dag. Sol, blå himmel, aaahhhhh

Kort morgonrunda, kaffe m grädde, sen bar det iväg på en dryg 1.5 timmars lång promenad på skoterleden mot Bygdeträsk. Det är så fantastiskt när solen skiner....   snön gnistrar... hundarna springer....     ljuvligt helt enkelt. Synd att jag inte hann fippla fram telefonen och få fram kameraläget när vi gick ner på skoterleden vid Johanssons Åkeri, för där stod 2 älgar på skoterspåret. Kelly och Molly var lösa, men de jagar inte, och jag var glad att jag hade Paddy i flexit faktiskt.   Eftersom jag vet att det är mycket älg där, vill jag inte släppa honom förrän jag scannat av området....   skulle han jaga iväg i djupsnön efter älg nu, skulle han lätt kunna bli sparkad...    När vi kom upp mot lappsjöudden släppte jag honom däremot.. :)

Efter den promenaden fick hundarna tugga på ett ben medans jag gick och  handlade. Sen tog jag Paddy och sparken och drog iväg...  ja... JAG drog... för Paddy var inte så sugen. Han fick lite mer fart i benen när vi vände hemåt igen :)  

I morgon ska jag vara ICA-tant , så det är bäst att jag her mig isäng nu. Ska bara ut med hundarna en sista sväng för kvällen. Hade några djupa tankar jag hade tänkt skriva om, men de får vänta tills i morgon... eller en annan dag....  

Gokväll

Neee.... dags att krypa isäng

Det blev som sagt ingen rally med Molly. Fasen vad handikappad man känner sig utan bil.  Vädret har inte inbjudit till några långa mysiga promenader med hundarna heller. Har tränat alla inomhus istället, och det gick riktigt bra :) 

Efter cirkelträningen kom Hannah och Lukas och hämtade lille Gullefjun, som bott här sen förra fredagen.

I morgon har jag egentligen spinning i Burträsk... men... eftersom jag inte har någon bil så tar jag mig inte dit och hem. Surt. Då måste de alltså ställa in den, och det känns inte bra alls. Men...  är man utan bil så är man.

Nu ska jag i alla fall krypa isäng..... till sängen tar jag mig i alla fall utan bil :)

Hoppas ni haft en bra dag!

Gokväll

Ingen Rally med MollyIdag börjar rallylydnadskursen jag ska gå med Molly. Ett dubbelpass såhär första gången... MEN jag tar mig inte dit. Jag har ingen bil. Skit åxå.

Nåja, jag får jobbar hårdare på att skaffa en ny bil, så att jag kommer mig dit nästa söndag istället.

Det har snöat och blåst en hel del igår och inatt, och det verkar fortsätta idag. Känns väl ... sådär... nu när man är inställd på vår, men såhär är det ju alltid i februari, mars ... och vi får ju alltid snö i april åxå, så än kan man inte räkna med att det är över.

Det blir en mysdag med soffhäng här hos oss.  Ska sätta mig och kolla Blocket... bilar...

Gomorron

Men Jisses!!!

Idag har jag hjälpt Pernilla att packa lite, för hennes flyttlass gick idag. När hon hämtade mig, blåste det en aning, och vägen hade drevat igen, så vi fick skotta en del för att komma upp till huset. Två timmar senare var det fullständigt igendrevat och det var mest bara att hålla tummarna för att flyttlasset skulle komma fram till stan. Vilken snöstorm!!!

Hundarna ville in lika snabbt som de kom ut, så även för en liten stund sen, då Molly faktiskt vände och sprang uppför trappan innan hon kom ut. Jag fick gå upp igen och hämta henne, för hon hade INTE tänkt gå ut och pinka. Lilla gumman....

Nu har det dragit ihop sig till läggdags... känner mig väl riktigt hyfsat bra... trött och slut i kroppen mest... men ingen direkt yrsel. Hoppas det är ännu bättre i morgon :)

NU blir det ryggläge och en bok.

Gokväll

Slut dag.Idag har jag varit på benen hyfsat i alla fall. Morgonrundan blev inte ens en runda, men fram på dagen piggnade jag till så att vi gick iväg på en 40 minuters i makligt tempo. Sol och superhärligt väder var det :)

Hundarna har fått sig en kort men intensivt lydnadspass ute på gården, var för sig åxå, och det uppskattades :) 

I övrigt har jag småstädat och tvättat idag.  Nu är det sängdags här, och hoppas vara HELT pigg i morgon. Det är planen.

Gokväll

Ovälkommet besök.

Har inte så mycket att berätta idag... fick ovälkommet besök kl 02.30 inatt .... Meniére dök förbi, så jag har i princip legat hela dagen. På eftermiddagen kom jag mig förbi Per Burmans hus, så hundarna fick rejsa runt där nere en stund, i övrigt har de bara sprungit på gården.  Nu ska jag krypa isäng och hoppas på en kanondag i morgon.

Gokväll

Hej!Ok... Man ska inte ropa hej....... men det bubblar i kroppen :)  så jag kan åtminstone säga Hallå lite halvhögt :) Jag håller det lite lågt tills vidare.... men snart kan jag nog ropa Hej :)

Helt underbar dag! God lunch på Westmans, trevligt snack, härliga promenader med hundarna. DEssutom kom det världens artigaste yngling och köpte SABBen idag. Herregud, en ung kille som direkt han hoppade ur bilen, sträckte fram näven och presenterade sig.... Sånt imponerar :)

Jag har ju ingen bil som sagt.... åkte med storebror när han slutade jobba, hem till honom, sålde bilen, sen skjutsade brorsans fru Susanne mig till Buträsk där jag hade 1.5 timmars zumba, sen skjutsade min kompis Annica hem mig efter den. När jag kom hem gick jag upp och hämtade hundarna så att de skulle få komma ut en sväng.... sen kikade jag lite på Sveriges mästerkock. Har inte ätit än.... kanske skulle peta i mig nåt lite pronto... 
I morgon ska jag på skolan och ha zumba med 3-5:an, egen koreografi. Det ska bli kul :)  I övrigt i morgon.... måste väl försöka få tag på en bil... känns som att det är knivigt att vara utan nu...  mycket på gång...

NÄ.... bäst äta lite, och sen är det väl bara att krypa isäng antar jag. HOppas ni haft en bra dag :)

Gokväll


Alla hjärtans dag.

Usch..... jag känner mig ledsen på mig själv.  

Idag försov jag mig från det jag skulle göra en artikel om i tidningen. Sov skruttigt inatt och vaknade inte förrän 9.30, och då var det för sent att flexa in. Det blev att gå ut med hundarna, dricka kaffe, gå ut med hundarna igen för vädret var super :)  sen kom min kompis Annica hit på sin lunch....

Jag la ut min bil på blocket på förmiddagen, och en tjomme ringde efter ett par timmar bara. Han ville komma och kolla på den. Jag hade i annonsen skrivit att bilen inte startar, sa det även till honom....   och jag vet inte om det var input som var igentäppt eller om det var språkförbistringar, trots att han pratade svenska..... men han kom (tillsammans med en hel bil full  med kompisar) men köpte inte bilen då den inte gick att starta ..... ??  fniss...

Efter den intressanta föreställningen åkte jag hem (ja, bilen står ju kvar hos brorsan sen igår) Gick ut med hundarna... sen var det dags för core. När jag gick dit kom jag på att jag glömt äta både lunch och middag, men tänkte att det justerar jag sen när jag kommer hem igen.

Nu har jag kommit hem.... lite drygt. Har pratat med kompis Eva i telefon, lekt med hundarna.... men inte ätit... men ... nu känns det lite sent att äta... äh.. jag äter i morrn istället. Jag åt ju en ordentlig frunch, det räcker ett tag :)

Jo... jag är ledsen på mig själv.....   för att jag glömt köpa något till mina barn på Alla hjärtans dag.

Gokväll

Men gud så sjukt!

Den här dagen har varit både innehållsrik och skum.  Morgonen startade med ett spinningpass... ja, efter kaffe och morgonrunda med hundarna förstås. Efter passet, ytterligare en promenad med hundarna .... lite städning... sen på eftermiddagen blev det en sväng till storebror, som skulle hjälpa mig med bilen inför besiktning. Jag har haft problem med att bakljus och bromsljus inte velat lysa på ena sidan.. trots att jag bytt lampor. Nåja, brorsan har mekat bil sen 15-årsåldern, så jag var inte orolig det minsta, när jag rullade in bilen i hans garage.

Det visade sig vara mer komplicerat än man kunde ana.....  En säkring var trasig... vi bytte. Då helt plötsligt lyste ALLA lampor därbak..... men . .. de gick inte att släcka! De lyste även sen man vridit av vredet och vridit av tändningen.....   Vi fortsatte. Ibland lyste alla lampor, ibland inga. Hux flux lyste det på ena sidan, men inte den andra. Hips vips så startade fläkten när man vred på lamp-vredet..... WHAT??

Efter 3 timmars jobb insåg vi att det här funkar inte. Måste nog lämna in bilen på verkstan för att få den duglig till besiktning. Ok. Dags köra ut bilen ur garaget och gå in för den obligatoriska kaffetåren som brorsans fru kokat.

Då kom nästa kalldusch- Bilen startade inte!  Vilka bekymmer jag än haft med bilen, så INTE är det att den inte startat!  Efter många om och men, prova än det ena än det andra... så var det bara att inse: Vi får inte igång den. Det var bara att rulla ut den och skaffa skjuts hem.

Nu är jag alltså utan bil. Det känns inte vettigt att rulla den där härken till verkstan...  det är nåt major el-fel på den, och det kostar nog en del att få till, och det är inte värt det. Nu handlar det om prioritering.... Hörapparat eller bil....   

Fan.

Äh... det ordnar sig nog :)

Gokväll

Helt underbar dag :)

Den här dagen blev sannerligen underbar :)   Efter förmiddagens runda med hundarna i strålande sol, tog jag Paddy på sparktur.


Vi drog iväg mot Korssjön, vände där vid korsningen till Andersfors/Söderby. Dit är det 5 km. När vi vände..... stannade jag för att kolla vad klockan var.... då passade Paddy påHan tyckte nog att han kunde få vila lite :) :)  

När vi kom hem fick han vilaDen där städdagen jag skulle ha... den lixom föll utanför ramen... så den hamnar på morgondagen :)  På morgondagen ligger åxå ett spinningpass, ett lydnaspass med Kelly inne i stan, samt ett besök hos storebror för att fixa lite med bilen inför besiktning.

NU ska jag krypa isäng, kvällens cirkelträningspass gick bra, hundarna ska ut för kvällspinket... men sen är det gonatt.

Hoppas att ni haft en bra dag, och hoppas ni haft lika sagolikt vackert väder som Jag haft :)

Gokväll

Helt underbart!Har nyss varit ute med hundarna... och GUUUUUD så härligt väder. Man kan nästan börja ana att det kommer en vår så småningom :)  Idag ska jag städa lite, för i fredags jobbade jag, igår var jag på kalas, så det blir idag ... men jag måste nog ut om en liten stund först.... kanske tar Paddy och sparken en sväng :)

Ha en Bra Söndag allihop :)

Kalasdag :)

Idag är dagen när lillebror fyller 45, så jag och hundarna, samt storebror m fru uppvaktade honom. Han bjöd på en sådan braklunch att jag var tvungen hoppa över middag ikväll :) 

Hundarna hade en bra dag åxå kan man säga... fniss....  

När vi kom hem från lillebror, blev det en promenad med hundarna. Tänk.. idag var det faktiskt lite vår i luften.... nollgradigt och en gnutta fågelkvtitter :)   Efter promenaden åkte jag iväg och hämtade två pinnstolar som jag slipat åt Pernilla .... hon ska måla om dem. På tal om Pernilla..... hon kommer hit ikväll och ska sova över. Jag har tagit ner madrasserna och bäddat åt henne....   hon dyker nog upp snart :)

I morgon är det söndag, och då blir det städning. Fredag jobbade jag och idag har jag varit borta, så i morrn smäller det :) :)

Nu ska jag ta mitt glas vin och sätta mig framför tvn och vänta på Pernilla :)

Gokväll

Skriva Bok

Går jag på övervarv tro?  Jag är övertrött .... väntar på att det ska bli läge att gå ut med hundarna för sista pinket... och har hunnit funderar lite... trots att jag är trött...  ja, alltså... tankarna slutar ju inte snurra bara för att man inte orkar tänka ... fniss...

Mer och mer nuddar mina tankar vid att skriva ytterligare en bok. Förra boken såldes ju slut illa kvickt, och andra upplagan sålde slut LIKA illa kvickt... Nu grunnar jag på att skriva en till... och jag VET redan ETT kapitel...  Det ska jag Helt tillägna en människa jag känner som... inte Håller på med teater, men som gärna vill. Hon är teatralisk, dramatisk.....  Skulle nog gärna vilja vara en stjärna på teaterhimlen..... men ter sig mer som en falnad fyrverkeripjäs... som ett torrt svart förkolnat litet flarn.  DET kapitlet är redan skrivet....  

I övrigt ska boken handla om livet .... ,känslor.... positivitet (förutom teaterwannabekapitlet)  .... om hur livet faktiskt GER möjligheter.... MASSOR med möjligheter...   bara man är villig att ta dem.  ETT kapitel ska jag ägna åt någon i min närhet som, enligt mig, fötts på nytt. Som kämpat en kamp och vunnit... och som i mina ögon inte bara kommit tillbaka, utan även vuxit om många av oss andra. En människa som trots motvind, SKAFFAT sig medvind ...   som Inte klagar, inte tycker synd om sig själv, som Kämpar, VILL ...En människa att beundra.

NU är hundarna redo för kvällspinket, och JAG är redo för sängen.

Gokväll

"Man blir så glad när man ser dig"

Idag har jag  jobbat på Ica. Jag är helt slut. Tänk att nåt så roligt, ska ta slut på en totalt :)  Nu är jag enbart vaken för att hundarna måste få gå ut en gång till....  skulle det inte varit för hundarna, skulle jag gjort natt kl 19.

När någon säger: Man blir så glad när man ser dig, DÅ blir man alldeles varm inombords. När någon människa ärligt och uppriktigt uppskattar en, bara för att man är den man är. Inte för att man gjort något speciellt, man har inte utfört något hjältedåd av något slag.... bara varit sig själv.... DET känns ända in i själen.  

Att välja glädje är lätt :) :) 

I morgon fyller älskade lillebror 45 år, och jag och älskade storebror m. fru ska dit och uppvakta. Lillebror är kock och ska bjuda på lunch.... :) :)  Need I say more?  :)   Hundarna ska med, och åtminstone Molly VET hur gott man kan få smaka när man är där :)


Nä... ska mysa ner mig i soffan med hundarna en stund innan det är dags att gå ut med hundarna för sista pinket, och sen... äntligen få krypa isäng....

Gokväll 

Lite från igår, och lite från idag :)Igår när jag gick skoterleden med hundarna, kom jag fram på vägen mot grustäkten, och den vägen är det på bilden. De har lagt ut grovgrus så att lastbilarna ska ta sig upp.  Innan jag var nere på storvägen så hade hela himlen klarnat upp och det var helt ljuvligt ute resten av dagen. Rätt mäktig utsikt när man kommer däruppifrån


Rätt mäktigt efter skoterleden inne i skogen åxå :)

Idag är jag uppe med tuppen, för jag ska vara Ica-tant. 8.30 börjar jag, så jag ska strax gå ut med vovvarna. Ska bara dricka upp kaffet och väcka de små liven. Idag är det bara kring -10 och i helgen skulle det bli ännu mildare. Det blir bra det :)

Ha en bra fredag hörrni, och när ni lix ändå måste göra en massa val under dagen - se till att välja glädje, och att fylla dagen med värda grejjer :)

Gomorron

Både skratt och tårar

Det har varit både en utomordentligt härlig dag, med sol och måttliga temperaturer, men även lite smolk i bägaren såhär i slutet på kvällen.

För att ta dagen från början:   Lätt snöfall och lite grått var status när jag gick iväg med hundarna för dagens långpromenad. Temperaturen var den att jag siktade på en långis på skoterleden. Hundarna sprang, det var härligt ute... och hips vips så klarnade det upp och blev alldeles ljuvligt vackert :)   När vi kom hem åt jag lite, tränade en stund med hundarna var för sig, sen tog jag Paddy, dragselen och sparken och sparkade iväg en timme :)  Helt underbart!  Han drog faktiskt lite, och höll sig framför sparken mest hela vägen :) :) :)   Helt perfekt :)

Kellys apport känns rätt stabil nu :)  och Mollys position börjar infinna sig :)  En toppendag med hundarna helt enkelt :)

Kl 18 gick tutan för boxercise-passet..... och det var precis lika jobbigt, svettig och Kul som vanligt. Avslutade med lite yrsel bara.... men det var för att jag deltog i Idioten... fastän jag VISSTE att jag inte kan ta snabba svängar just nu. Nåja... det var inte värre än att jag satte mig ner..... Nu känns det helt ok.... ska inte hålla på att svänga runt så mycket bara. Instruktören skrev till mig nyss och frågade om jag var ok, och det känns superbra att de följer upp :)

Ok... då kommer vi till smolket.

Hannah blev lovad en lägenhet häromdagen.... men nu har det kommit fram att hyresgästen som flyttade ut, inte visste att hyresvärden lovat lägenheten till en annan.... så Hannah och Lukas står utan lägenhet lika förbannat. Trist, minst sagt......

Med detta ska jag och hundarna krypa isäng. I morgon är det fredag och jag ska leka Ica-tant hela dagen :)

HOppas ni haft en bra dag, och att ni fyllt den med något värt.,

Gokväll

Onsdagen är slut....

Ännu en dag är slut.  Hur gick DET till?  Det känns som att den nyss började :)

Dagen började lite ... abrupt. Jag hade en så himla härlig dröm.. och PRECIS när den var som bäst.... då vaknade jag av att Paddy gnällde. Han kikade ut genom sovrumsfönstret och såg nåt....   men TACK Paddy!!!

I övrigt idag, en vacker dag... lite kall .. kring-20 .... men ååhh så vacker.  Har inte gjort några jättestora verk idag...   en lagom lång runda med hundarna... lite träning här inne..... inte så mycket mer. Zumba i Burträsk 1.5 timmar ..... sen .... inget mer. Det räcker så :)

Nu är jag på väg isäng. Ska bara ta ut hundarna för en sista pink.   

HOppas ni haft en bra dag :)

Gokväll

Den flaxar hit och dit ....Ja, temperaturen alltså. Igår var det -20 på morgonen, och -5 några timmar senare. Då började det blåsa och snöa.... igårkväll sjönk temperaturen igen, så idag har det varit jättevackert.... och -25.  Ett par korta promenader, och en något längre (fast inte lång den heller) med enbart Paddy...   han fixar rätt mycket kyla bara han får ha fleecesockar och mockatäcke :)   De andra har jag tränat här inne en del.

Mitt på dagen drog jag iväg till Robertsfors en sväng, kaffe hos lillebror mm. sen åkte jag hem igen :) Herregud, lillebror fyller 45 på lördag. What?? är inte JAG 45??... nävisstnä... jag fyllde ju 46 dagen före julafton... hahahaha... 
 
Har även vikt in min (äntligen) skåptorra tvätt i garderoberna idag ... ...   Nu har jag varit på core, och väntar på att Hannah ska ringa och säga om de får ta lägenheten hon tittat på nu ikväll. HOppas verkligen det!!! Oj vad jag håller tummarna!

I morgon onsdag ... ska väl inte ha förhoppningar om mildare väder...  så det får bli träning inomhus igen, och korta intensiva utomhus-sekvenser. Jobbar mycket med positionen för Kelly nu.... samt apporten. Med Molly är det position och fritt följ, och det funkar riktigt bra. Paddy.... fniss... ja... han har väl nån form av position han åxå...  :)   och det räcker nog så.  För hans del ligger utmaningen i att lära sig lyssna även om han SER älg framför sig..... eller rådjur eller vad det månde vara. Det gäller bara att träna mer.  Inte i skarpt läge givetvis, men att träna principer. Har inte lagt ner tillräckligt mycket tid på det känner jag.

JJJAAAAAAAAAAAAA    Fick precis veta att Hannah och Lukas fick lägenheten :) :) :) :) :)   GUUUUD så härligt!!!  Det är ju en lite mindre lägenhet.... så jag får inget eget rum... men ändå ;)   fniss   

Ett härligt besked att avsluta den här dagen med :)    

HOppas ni haft en bra dag, och att ni fyllt den med nåt värt.

Gokväll 

Skit åxå... kan man säga....Hann i princip bara skriva förra inlägget, så visade Molly att hon inte mådde bra. HOn hade nog fått i sig något olämpligt när vi var ute på promenad... för hon började kräkas. Å herregud va hon spydde. Rätt som det var, såg jag att hon var på väg från rummet ut i hallen, men så spydde hon så det bara sprutade, samtidigt som det sprutade lika mycket där bak. Jag har aldrig varit med om det förut... att det faktiskt sprutar både fram och bak samtidigt .... Lilla gumman....

Konstant torkande av golvet i ett par timmar blev det.... hon hann upp i sängen och kräkas en sväng åxå ....

Det blev ingen träning med Kelly i stan i afton... ville inte lämna Molly som hon mådde....   I afton och ikväll har Molly mest sovit. Hon har inte ens hängt med in i köket fastän jag var i kyl och frys och grejjade, och DET har aldrig någonsin hänt förut. Nu har hon varit uppe en sväng och kollat läget... men gick och la sig igen. Vi ska ut på gården lite tvärt nu, sen kryper vi isäng.

Jag har varit ner och hämtat upp tvätten.... skåptorrt, pyttsan. Jag har provat köra både skåptorrt plus, skåptorrt och varmt program...     jag vill ha ett program som heter KRUTTORRT.  Inte fasen kan man lägga in tvätten i skåpen så som de är nu. Jag kallar det inte skåptorrt... jag kallar det småfuktigt.

Nä, nu är det dags att ta ut hundarna och sen krypa isäng.

Gokväll

Äntligen :)

Idag stod spinning på morgonschemat. Snabb sväng med hundarna, tre koppar kaffe, sen iväg :)   När jag kom hem var det bara 5 minusgrader, vilket bäddade för en rejäl promenad med hundarna. Gud så skönt det var, även om det blåser och snöar en del.  Lite lunch på det, och nu blir det kaffe :)

I afton ska jag iväg in till stan och träna med Kelly, det ser jag fram emot. I övrigt händer nog inte så mycket.... ja.. jag försöker torka tvätt i tumlaren som vanligt... fniss...  ska gå ner nu och se om det hänt nåt på torkfronten.

Goddag :)


En väldigt lugn dag

Idag har det inte varit många knop, det ska gudarna veta. Tränat alla hundarna var för sig, tvättat några maskiner, varit ute på gården med hundarna....   skrikit och gastat på cirkelträningen... japp, där har ni min dag :)

Att ens skriva ett inlägg om det, är lite komiskt....   har inte ens funderat speciellt mycket över nånting alls... fniss... jag har bara låtit dagen gå. Det är inte ofta det inträffar ... jag brukar ta tillvara på vareviga dag, och det har jag förvisso gjort, men det har inte blivit några funderingar kring dagen.   Eller... ja.. kanske det är saker på gång som nästan ingen vet än... men det får vara lite hemligt nån dag till :)

Dags att krypa isäng känner jag. I morgon bitti är det spinning :)

Gokväll

Slut

Dags att krypa isäng. Dags att säga hejdå till den här dagen :)  Den här underbart vackra dagen... herregud så fint det har varit ute ... magiskt minst sagt. Promenaderna har varit ca 1 minut långa.... i 37 graders kyla blir det inte längre med mina hundar..... vi har myst inomhus istället :)

I morgon hoppas jag att det blir lite mildare,  för nog vore det kul att kunna vara ute med hundarna en längre stund....  Inte för att DE verkar må direkt dåligt av att bara slappa en hel dag... fniss...

Nu ska jag renbädda i sängen, sen krypa ner under täcket ... gud va skönt det ska bli känner jag. Kanske bläddra i nån bok ....

Mer blir det inte sagt den här dagen. Jo förrensten.... den där filmen jag började se häromdagen.... gav upp och struntade i det... som vanligt....

Gokväll

Det kan inte hjälpasNär det är såhär vackert ute, kan man sitta och titta ut hela dagen, och bara förundras. Varför jag gärna sitter inomhus och förundras, är för att det är -36, och förundran övergår raskt i förfrysning om man är ute för länge... fniss....Fullt påklädda letar hundarna leverbitar i snön :)  

Övrigt idag, alltså förutom att titta ut och förundras, ska jag städa. Gårdagen innehöll så mycket annat, så jag hann inte, men den här dagen är inte på något sätt uppbokad, så jag skrider till verket. Undra om jag ska tvätta en maskin....  bäst man gör det, för det kan ju ta några dagar innan tvätten är torr.... 

Ska sätta igång nu direkt, för att kunna ta en paus om en stund, sätta mig, och bara titta ut genom fönstret.

Gomorron

Tjatigt ... jo jag vet :)Dagens utsikt från vardagsrumsfönstret :)  -33 i skrivande stund, men -3o idag när bilden togs. Jag är välsignad med byns bästa utsikt :)Från köksfönstret....   
Jag vet att jag lägger upp många foton på min utsikt... men det är så vackert att jag kan inte låta bli :) :)

Idag har det som sagt varit svinkallt. Spinning på morgonen, sen iväg och träffa en väldigt kär vän som jag inte träffat på länge. Det var så himla roligt, och jag blev tårögd flera gånger, för hon sprudlade .... det glittrade i hennes ögon... och DET var länge sen jag såg. Det var verkligen JÄTTEROLIGT att träffa dig idag!!! Ja, det var kul att träffa gubben din och hunden åxå, men ... att få träffa DIG var extra roligt :)  Kramar till Dig!

Efter det så åkte jag hem, klädde hundarna ordentligt och gick sedan en kort promenad. SÅÅÅÅ vackert, men såå kallt. Hem, träna hundarna var för sig ...  sen kom Lukas och hämtade upp mig, sen åkte vi in till Umeå. Jag följde ungdomarna och kollade på en lägenhet.... Trång och Svindyr var den. SVINDYR!! Hur mycket de än behöver en lägenhet, så kan de inte hosta upp såååå mycket varje månad. Det är inte vettigt. Så, jakten på lgh fortsätter.

Eftersom det är 33 grader, blir det ingen kvällspromenad. Det blir mys i soffan istället :)  Har börjat se en film... få se om jag orkar se hela, eller om jag, som vanligt, ger upp och går isäng istället ... fniss.

Hoppas ni haft en bra fredag, och att ni fyllt den med nåt värt.

Gokväll

Älskade Kelly <3Idag har min älskade Kelly varit hos mig i Två år. För två år sedan hämtade jag min lilla gumma på Arlanda. Jag blev faschinerad av henne direkt jag såg henne, och det är jag fortfarande, varenda dag.

Kelly är en once in a lifetime-hund. Jag minns månaderna före hon skulle komma..... jag höll på att längta ihjäl mig. De foton jag fått av henne via mail, tittade jag på säkert hundra gånger varje dag. Jag mailade Hundrondellen flera gånger i veckan, fastän jag försökte låta bli. Jag frågade om både ditten och datten, fastän jag förstod att de egentligen inte kunde veta....  Jag minns att Malin på hundondellen sa: Om du tänker på henne riktigt hårt, så känner hon det.

Om du tänker på henne riktigt hårt, så känner hon det. ......  vet ni... jag tror att det stämde. Jag tror att det är därför vi har ett alldeles speciellt starkt band. Det är därför hon hela tiden vill hålla ögonkontakt. Det är därför hon inte viker från min sida när jag har yrsel. Det är därför hon ligger nära nära på nätterna. Det är därför jag aldrig någonsin behöver tvivla på att hon lyssnar på mig. Jag älskar min lilla Kelly, och det känner hon.

-30 idag. Vi firar inomhus :) :)

Gomorron

Får frispel snart.

 
Jag får ingen ordning på bloggen, provar ett inlägg till få se. Jag bytte till Google crome eftersom Explorer jävlas hela tiden.. men då funkade inte radbrytningarna på bloggen. Blogg.se rekommenderar mozilla firefox... men jag tycker inte att det verkar funka så himla bra det heller. Det här är ett test-inlägg för att se om jag ska bryta ihop eller om det ska ordna sig :) :) Gokväll

Tragedi .... är det lättare?


Oj, idag blev en kall dag 
 
Vacker... men kall. -28 på morgonen, och det bet i kinderna kan jag säga.

Molly tycker att man kan kissa inne och helt enkelt strunta i att gå ut såna här dagar ... fniss. Det föranledde en resa till Ånäset och inköp av en overall till damen

Iförd overall och fleece-skor gick det väl hyfsat att vara ute tills man pinkat tyckte hon. Gullegumman :)

 Idag har jag tränat extra mycket på fritt följ med alla hundarna inomhus. Vad jag måste skärpa till mig med, är att även träna linförighet, dvs med koppel. Det slarvar jag faktiskt med. Ska göra det i morrn.   Till och med Paddy fixar det med bravur, vilket glädjer mig oerhört :)  På måndagens träning i stan med Kelly, ska jag be de andra klicka mig när jag går med Kelly, så att vi fixar 10 poäng på det :)

Mina tankar idag.... har kretsat lite kring det här med att enas. VAD är det som gör att vi enas, både familjevis, men även vänner, byar, samhällen, städer och länder..... till och med över landsgränserna, när det gäller tragedier, men inte när det gäller glädjeämnen?  Jo... visst är det så att tragedier enar mer än glädjeämnen?
Titanic, Estonia, WTC, Tsunamin .... dessa händelser som är fruktansvärt tragiska.... binder samman människor från olika världsdelar till och med. Man har nåt gemensamt. Tänk att det ska vara DÖD och TRAGEDI som binder samman, MER än glädjeämnen.  Det finns FLER grupper i teman tragedi, än i teman glädje. Är inte det lite trist?
 
Förstå mig rätt, det är jättebra att man kan samlas kring tragedier, men varför är det lättare att samlas kring tragedi än kring glädje?  När det handlar om glädjefyllda händelser, är det lättare att det blir avundsjuka kring det hela, istället för delad glädje .... tråkigt. Nu ska jag mysa ner mig i soffan med hundarna och se tv. I morgon bitti står det spinning på schemat, har väl inga stora förhoppningar om att det ska vara mildare ute ... men det får man väl ta :)  

Gokväll

Tjugoåtta grader Kallt - DET är Kallt!


Idag är det så kallt att allt lixom håller andan. Till och med fåglarna tror jag. Det är KNÄPPTYST ute....  ok, jag har inte haft råd att skaffa ny hörapparat än, så helt säker är jag väl inte... men inte är det några stora ljud inte.

Dagen kommer knappt att innehålla någon utevistelse, och jag har väl fullt upp i tvättstugan eftersom jag fortfarande, efter flera dagar, inte fått tvätten torr. Det där täcket tog jag till slut ut ur tumlaren och hängde upp ... nu ligger några hundfällar och filtar och förhoppningsvis tumlas. Om jag iddes, skulle jag sitta därnere och kolla på tumlaren hur länge, läs LITE länge, den egentligen håller på. Jag försöker vara av förstående natur, men den där tumlaren förstår jag mig verkligen inte på.

Inatt sov jag lite hackigt. Jag hann somna och sova en stund när jag vaknade av att Molly ramlade ner från sängen. Somnade om efter en stund. Vaknade av att det var så fruktansvärt varmt. Jo, det var jättekallt när jag la mig, så jag drog på lite värme på elementet.... det visade sig att jag drog på för mycket. Klev upp, drog ner, la mig igen, men ni vet hur lätt det är att somna om när man ligger och svettas?   Nåja, somnade väl om efter ett bra tag. Kl 4 gnällde Paddy och behövde ut, så det blev en snabb sväng därnere på gården ....   Den gången var det tuffare att somna om. Men bevisligen så lyckades jag, för jag vaknade 8.30 igen :)

Nu blir det frukost här. Ha en bra dag hörrni :) Gomorron

Minnen.

För exakt ett år sedan kom Ziggy hem till mig. Tänk att ett år har gått sedan den dagen han anlände. Tänk åxå så turbulent mitt liv blev kring honom. Inte för att han kom, utan för att han inte mådde bra, och en del människor vägrade se det, och vägrade tro på det. När jag tänker tillbaka så vet jag inte riktigt vad jag ska tänka, mer än att en del människor verkligen inte har förankring i verkligheten.


Ziggy, du vet att jag kommer ihåg precis varenda dag vi fick tillsammans. Du vet åxå att jag alltid gjorde vad jag ansåg vara bäst för dig, vad än de här människorna påstod. DU vet Ziggy, och det räcker för mig. Matte minns dig, alltid, varje dag. Det vet du.

En sån här dag, när det lix är så kallt att man inte promenerar bort tankarna, så tänker man lite mer kanske... eller JAG i alla fall. Idag föll det sig naturligt att tankarna hamnade kring människor som vägrar vara resonabla. Hur mycket jag än funderar, så kan jag aldrig förstå ....  Om du spyr galla över någon, verkligen har något emot någon.... men denna någon får aldrig veta vad den gjort för fel ...... vad gör då gallan för nytta?  Det denna någon förstår mer och mer, är ju att den INTE gjort nåt fel, men det kan gallspyaren inte fatta .... det enda den människan vill, är att spy.

Det känns nog bra för den människan att spy, och inte svara denna någon.... inte förklara eller på annat sätt argumentera sin spya.  Vissa människor MÅSTE tydligen spy.... för att må bra. Eller... tror inte att de mår bra heller, men de måste få spy för att få ur sig det som gör att de mår dåligt... de har bara inte förstått att det dåliga måendet handlar om dem själva och ingen annan. Så... hur mycket de än spyr, så mår de aldrig bättre..... tragiskt egentligen...

Ikväll stod Zumba på schemat, och det var, som vanligt både svettigt och kul :)   I morgon har jag inget alls planerat, hoppas på lite mildare temperaturer så det blir någon timme eller mer i sagoskogen :)

Nu är det kväll i paradiset ... läggdags för oss alla .... Hoppas ni haft en bra dag, och att ni fyllt den med nåt värt :)
Gokväll

-15 är för kallt tycker MollyEfter en kort morgonrunda kan jag konstatera att idag blir det nog ingen timme i sagoskogen. Det är lite för kallt. Det får bli kortare turer helt enkelt. Fint, tycker Molly :)

Idag ska jag göra ytterligare ett allvarligt försök att förstå mig på nya torktumlaren nere i tvättstugan. Vafasen, det ska väl inte ta 3 dagar att torka ett täcke i den?  Måste utreda närmare.

I afton är det Zumba som gäller, men före det ska Annica komma upp och käka lunch bla. Ska väl hinna med lite annat åxå tänker jag.

Nu blir det nån slags brunch i alla fall :)

Gomorron

RSS 2.0