Ja

Ropar man hej innan man kommit över ån, kan det bli som att börja pissa innan man dragit ner brallorna. Man blir blöt. 
 
Spången gick av precis när jag skulle kliva iland .... har kravlat mig upp och håller på att tillverka en ny spång. Vore väl fan om man inte skulle komma över torrskodd :)

Morgonstund

Då var det morgon igen. Sovit som en stock, vaknade 5.20 och det var omöjligt att somna om. Låg kvar nästan en hel timme däremot, och spelade spel på telefonen och myste med hundarna. Inatt har även Paddy sovit i sängen hela natten, han brukar ju ha en tendens till att vilja ha soffan för sig själv på nätterna annars :)
 
Direkt jag klev upp, gick jag ut med hundarna. Klev i ett par leggings, foppatofflorna, drog jackan över pymmen, sen ut. Måste nog lära mig någon form av brandmannaihopstökning av kläder på kvällen nu när jag flyttar till Ursviken. Det går lixom inte att sega så mycket där ..... det är Två trappor, och sen måste man hinna från innergården innan hundarna får pinka ....  Undrar hur det kommer att gå. Blir om möjligt tvungen att gå runt och meddela mina grannar att Paddy är sjuk, och inte klarar av att hålla sig .... fast hoppas medicinen han får nu, hjälper något. Har jag lite tur, får jag provsvaren i veckan .... ni vet .... Leischmania och leptospirosis .... som jag absolut inte tror för ett ögonblick att han har. 
ok att han ser lite hängig ut .... men jag hoppas att han snart är tiptop igen. 
 
När det är regnigt ute, måste man ta koppel på Molly, annars blir det som det blev igårkväll på sista pinket. Sally i koppel, de andra lösa. Direkt jag öppnade ytterdörren där nere, och Molly insåg att det regnade, vände hon och sprang upp i lägenheten igen. Jag blev tvungen gå upp och hämta henne ... fniss ... lilla gumman 
 
Sally, underbart vackra mysiga Sally .... hon satte sig och pinkade på köksgolvet igår, bara sådär. Jag sprang fram och skakade i henne, men hon tittade bara upp på mig ... typ: Vänta ... ska bara pinka klart. 
 
Nä, nu ska jag börja packa te- och kaffeservisen. Jag ska ta med den och stora rumslampan, har sålt det på annons och lämnar av det hos köparna på hemväg från Stan.   Det här blir en spännande Dag!!!
 
Gomorron

Vilken underbar dag! :)

Oj va jag har varit duktig idag :)   Herrejösses vad jag har burit, kånkat, rensat ..... Nu ligger det en rätt så häftig hög ute vid vägen. Grovsoporna hämtas i veckan :)  Hur tur har inte JAG ? :)  Tur som en Tok skulle man kunna säga :)
 
Det har varit lite pissigt väder idag, så det passade alldeles utmärkt att pyssla med det jag gjort. Det blev inga direkta promenader med hundarna. Hoppas det är uppehåll i morgon.  På tal om i morgon ..... jag ska ju iväg på tilltänkta jobbet :)    Sen en sväng till nya fina lägenheten tillsammans med Hannah, sen järnet hem så att jag hinner hem innan det börjar smälla ute. 
 
Nu är jag trött. Ska ta ut hundarna, sen måste jag böka ett tag i sovrummet innan jag kan gå isäng. Det ligger hyfsat mycket på sängen ...... jag lixom gjorde högar där ..... ni vet : Kanske spara, lägga i kartong, tveksamt .... så .... egentligen borde jag ta en sopsäck och kasta allt som ligger på sängen :)  
 
Nä, bäst jag roterar, så att det inte blir så himla sent. 
 
Gokväll

Flytt

Hörrni ..... nu får jag börja flytta till min helt egna, nyinköpta lägenhet :)   Det känns så himla kul !!!  Lägenheten är verkligen supermysig och fin, men tapeterna! Det är rätt så nytapetserat, men jag vet INTE vad människan led av, som valde tapeter. Så, det ska tapetseras om innan jag flyttar in :)
 
 
Nu ska jag på allvar dra igång det här med packandet :)  Håller ju på att sälja iväg lite saker som jag inte rymmer att ta med mig. Bland annat min säng!! 160 cm bred MALM från Ikea, med två sängbord. Någon som är intresserad? 
 
Nä, tredje koppen, sen ut med hundarna .... SEN packa, packa, packa :) :) 
 
Gomorron

gråt och tandagnisslan

Så var det på julafton ... Men NU .... hörrni ..... ärligt talat .... kan livet bli så mycket bättre än såhär? Tror inte det. 
 
Gokväll

Fredag ... helg ni vet.

Åh ... vilken underbar dag jag haft, ni skulle bara veta!  Promenerat, tränat med hundarna var för sig, skiftat däck på bilen, ätit gott, funderat på livet :) :) :) 
 
Nu blir det helg. Ledig helg. Som jag sagt förut, känns lite ovant att vara LEDIG på helgen. Inte för att det händer nåt världsomvälvande bara för att det blir helg I VANLIGA FALL .... men den HÄR helgen är inte I VANLIGA FALL 
 
Som ni vet, så kommer jag att få nyckeln till MIN lägenhet i morgon :) Åh ... Gud vad jag längtar! Det blir ju helt enkelt superhärligt :)  Ska fota och visa er så himla fint det är där :)
 
Hörrni ... jag kom att tänka på nåt .... Det här med människor ... jo jag vet, det är ett ämne som ständigt berör, ständigt är ett diskussionsämne ... ständigt UPPRÖR.  Människor som man tidigare sett som en vän ... som man helt enkelt tappat all respekt för. Det finns lixom inget kvar. Det blir ... tomt. Vacuum. Betydelselöst vad människan säger. Det finns .... INGET kvar att tycka om. Inget...... Man ser bara en svag, falsk, bekräftelsesökande liten individ .... som man inte ens hyser respekt för. Visst ... jag kan älska och respektera svaga människor ... men ... ibland går dessa människor över gränser till vad jag anser är .... respektabelt. och DÅ`... hamnar de lixom under gula strecket. Så är det bara. Rent krasst. 
 
I övrigt har den här dagen, som sagt, varit helt underbar!  Jag är priviligerad att få vara med om helt makalösa känslor och händelser. Jag är lyckligt lottad! Jag är tacksam och glad över Allt vansinnigt som händer :)
 
NU händer DET att jag ska ta ut hundarna, sen krypa isäng.... för att .... förhoppningsvis kunna sova :) :) :) 
 
Gokväll 

Some notes to self

* Lägg aldrig mat på diskbänken, dit Sally når. 
* Lägg aldrig något uppe på biltaket.
* Ha aldrig på dig ett klädesplagg du är rädd om, när du färgar håret.
* Hårfärg går inte att ta bort från Ikea-lampan i vardagsrummet
* Droppad hårfärg går heller inte få bort från nya mattan i kök och hall
* Spad från rödbetsburken är nästan lika färgäkta som hårfärg.
* När något skriker under huven på bilen, är det bilens sätt att tala om att den behöver bli ompysslad ... Omgående
 
Med detta i bakhuvudet tar jag mig an en ny dag.   Solen skiner, fåglarna kvittrar, i morgon får jag nyckeln till MIN lägenhet, På tisdag ska jag på möte på mitt (förhoppningsvis) nya jobb. 
 
Vad kan gå fel lixom :) :) :) 
 
Gomorron

Å snart är det helg åxå

Idag, torsdag, har jag varit barnvakt till söte lille Kevin :)    Hannah var åxå med, så även Kevins storebror som är 6 år. En supermysig dag helt enkelt :)
 
Dagen rusar mot sitt slut .... ska snart ta ut hundarna, och sen krypa isäng. I morgon är det fredag .... helg. Känns nästan märkligt att man inte ska jobba nu när det blir helg. I nästan ett helt år, har jag jobbat torsdag-söndag .... så att vara ledig på helgen .... känns lite .. ovanligt. 
 
I morgon siktar jag på att jobba med hundarna var för sig. Hoppas på uppehåll :)  Planerar att hålla till på ICA-parkeringen. 
 
NU känns det som att den här kvällen tar slut .... här och Nu. 
 
Gokväll

Mittiveckan

Onsdag. Superhärligt väder idag :)  Efter morgonpink och frukost, blev det en dryg mils promenad. Tog med bara Paddy och Sally .... Lät smårumporna och Milo stanna hemma. Efter prommis och lunch tränade jag hundarna var för sig inne, sen bar det iväg till Lappvattnet där storebror bor, för att träffa hans dotter Tina m sambo Jonte, och deras lille son Manfred :)  Men gud va bäbisar är gulliga :) :) :) 
 
Efter den mysiga träffen, bar det iväg hem, ut med hundarna, sen var det iväg på hundklubben för att hålla vardagslydnadskurs. Superkul, som vanligt :) 
 
I morgon ska jag iväg till veterinären med Paddy för ytterligare provtagningar, inköp av svindyrt foder för levern ... samt mediciner. Sen iväg till lillebror för att vara barnvakt till lille söte Kevin :)
 
NU ska jag ta ut hundarna, sen sprinta isäng ... för vet ni ... jag är jättetrött :) Jo just ja ... fick telefonsamtal idag om att jag ska infinna mig på det som förhoppningsvis är nya jobbet framöver, på tisdag. Yes :)  Livet leker :)
 
Hoppas du haft en bra dag .....
 
Gokväll

Jävulskt trött

Tisdag kväll. Sent på kvällen dessutom. 
 
Idag har jag och Hannah varit och hållit i supersöte lille Kevin :)     Före det hann jag gå en promenad runt byn, och vet ni, jag har ju tur som en tok, jag hann precis hem innan det började regna och snöa :)
 
Jag har fortfarande inte hört av djursjukhuset ang. Paddy, så jag tänker kontakta dem i morgon och höra hur de tänker kring det här. Det känns så sjukt ohållbart att han ska måsta ha det såhär. 
 
Tränade lite med hundarna här på kvällskvisten, och jo just det ja, lille Milo stannade här över natten, för jag och Hannah ska träffas även i morgon, då vi ska iväg och träffa lille Manfred, storebrorsans lilla barnbarn :)
 
Jag har faktiskt hunnit packa lite åxå ... men frågan är om jag inte ska ta och packa upp det igen, fota och försöka sälja istället. En hel bananlåda full med hundböcker .... som jag inte kommer att läsa en gång till. Superbra, superintressanta .... det är agility, lydnad, rallylydnad, hundpsykologi mm mm mm mm etc. osv. 
 
Men Oj va trött jag är! Nu är det hög tid att ta ut hundarna, borsta tänderna och gå isäng. Det kommer ju en dag i morgon åxå, som man ska orka med :)
 
Gokväll

Glädjefnatt

Dagen började lite .... sådär kan man säga. Meniére kom förbi helt plötsligt. DET var inte kul ett enda dugg, men nu på kvällningen börjar jag känna mig helt återställd, förutom den här förlamande tröttheten som infinner sig efter en yrselattack. 
 
Man kan däremot säga att på eftermiddagen gaddade glädjeämnena ihop sig som en svärm, och attackerade med full kraft :)  Jag har lidit av glädjefnatt hela kvällen, och kommer väl förmodligen att få svårt att somna ikväll, även om jag är så sanslöst trött och slut i kroppen. Nåja, jag har legat vaken många nätter tidigare, men då av negativa skäl, och att ligga vaken av ren glädje, det är nog bara trivsamt :)   Vad allt det här handlar om, ska jag berätta mer om en annan dag, då allt är klart :)
 
Nu ska jag gå ut med hundarna i alla fall :)
 
Gokväll

Öhhhhh..... Hmmm ...... Va???

Jag har haft en helt underbar helg!!!! Den här instruktörsutbildningen med Carina Persson, har varit LÅNGT över mina förväntningar. TACK Vuxenskolan, för att ni GETT mig den här utbildningen!!!!!  TACK, TACK, TACK !!!!!
 
Igår efter en heldags utbildning ... var jag HELT SLUT. IDag .... efter YTTERLIGARE en HEL dags utbildning ... var jag ÄN MER SLUT ... men ACK så GLAD och TILLFREDS !!!!  
 
ATt gå utbildningar, är Alltid Bra. Man lär sig nåt nytt varje dag. MEN ... att ha sån tur att både gruppen och instruktören håller sådan nivå att ALLT .... precis ALLT, ifrån diskussioner, pauser, luncher, genomgångar, praktiska och teoretiska övningar .... blir så KLOCKRENA .... DET är inte ofta. Jag kan  säga att den här utbildningen, är den Bästa jag gått, och då överdriver jag inte någonstans. Jag har nog aldrig tidigare genomgått en utbildning, varken lång eller kort, där jag fått så många "aha- upplevelser" , så många tankar, skratt, igenkännanden ... och samtidigt sån samhörighet med gruppen, som jag fått den här helgen.  Om NI läser det här, ni som varit med i helgen ....  TACK .... från mitt hjärta ... verkligen TACK. För Allt den här helgen. Ni är Guld värda! Både i utbildningssyfte för andra hundägare, men även för Mig. Ni har ALLA tillfört MIG något de här dagarna. Ni har tillfört något som inte fanns i mig förut. Det är jag jätteglad över. Jag lär mig nåt nytt varje dag! En sån här helg BEVISAR den saken. Jag är så superglad över att jag fått dela det här med er !
 
När skallen blir trött ... då funkar nästan ingenting, varken på en själv eller på hundarna. Det är bevisat :)  Och inte är det konstigt heller. Lärdomen av DET är att inte ställa så stora krav, varken på sig själv eller hundarna, när man VET att hjärnan nära nog fått nog för idag. Det här är inte alls något nytt för mig. Det här VET jag ... men lika förbannat måste jag tydligen påminnas ... för mitt minne verkar vara alltför kort. Att HUNDARNA måste få lite respit ... det är för mig fullständigt självklart ... att jag behöver det SJÄLV åxå ... det är nog mer Nytt. 
 
Nä ... Nu tror jag att jag ska använda mig av min nyvunna kunskap om mig själv - Jag kan inte ta in mer idag. Jag stänger ner. Jag kryper ihop. Jag gör kväll :)
 
JAG har fyllt dagen med allssköns värda grejer, jag är supernöjd över min dag. Hoppas att DU åxå är det :)
NU kan vi gå isäng med ett leende på läpparna :)
 
Gokväll
 
 

21/4

Igår kom jag inte hem förrän klockan var nästan halv 7. Utbildningsdagen var fantastiskt rolig, och jag var så fantastiskt trött igårkväll. Undra om jag inte satt och nickade till i soffan faktiskt. Idag är utbildningsdag nr 2 och vi börjar redan kl 9 idag, så tanken är väl att vi inte ska hålla på till kl 18 ..... men det är ju så himla intressant, så man kan sitta och prata och diskutera hur länge som helst. 
 
Jädrar, snart är April månad slut åxå. Det går så sjukt snabbt! Snart kommer den här tiden när snön försvinner och det börjar grönska. Det är nog den tid på året jag tycker är allra vackrast ... men den går så nedra SNABBT! Det är lixom över precis när det börjat på nåt sätt. 
 
Nä, kopp nr 3 är snart uppdrucken, sen ut med vovvarna en sväng innan det är dags att packa in oss i bilen och dra iväg till hundklubben. Ha en Bra Söndag, och kom ihåg att fylla den med nåt Värt :)
 
Gomorron
 
 

Det stormar

Jädrar vad det har blåst inatt!! Jag blev tvungen stänga fönstret i sovrummet kring 3-snåret. Glömde ju springa in på apoteket och köpa öronproppar när jag var till Robertsfors häromdagen, och det där stormljudet gick inte sova till. Det blåser hej vilt nu åxå, hoppas det ger sig under dagen. 
 
Ska strax iväg på hundklubben för instruktörsutbildning, ska bli kul :)
 
Hoppas Du gör dagen till en Bra dag, det tänker Jag göra i alla fall :)
 
Gomorron
 

Kom ihåg!

Att Hålla MED någon  är EN sak
Att STÅ VID någon, en annan
 
Att Tycka LIKA är Ett
Att Våga Stå UPP för
Nåt HELT annat. 

Ensam mamma söker

Fredageftermiddag. Lite tidigt att kalla det fredagkväll än, klockan är ju bara 18.   Soligt men blåsigt så inni rackarns!  Blev en kort promenad idag, bara 3 km .... känns futtigt, men eftersom Paddy visar tecken på att inte orka fullt ut ... så valde jag att vända och gå hem igen. Inte så att han rasade ihop .... men man ser ju tecken på att orken inte är vad den borde vara. Veterinären ringde idag och sa det jag på något sätt visste .... det är något galet med levern .... VAD vet de inte än. Vad vi ska göra, vet de inte heller ännu ..... hon skickade provsvaren vidare till Luleå djursjukhus, få se vad de säger. 
 
 
Smakar lite på anledningen till att jag blivit uppsagd. - Arbetsbrist. Ska inte säga rakt ut vad jag tror om den benämningen .... inte såhär precis inför sommar och turistsäsongen. Har JAG gjort något fel? - Nej, det VET jag med säkerhet att jag inte gjort. Surt. 
 
JAG söker - Nytt jobb.  
 
Ny bostad känns nära nog spikad nu . Kanhända att jag till och med vågar JUBLA :)  ÅHHHH ... jag längtar otroligt mycket efter att faktiskt ha svart på vitt att jag kan flytta in !!!! Det ska bli så himla kul att göra fint i nya lägenheten, göra det till MITT :)  Badrummet och köket är i absolut nyskick, då det renoverades nyligen. Kvar är bara att smacka upp tapeter som säger : Här bor Maria. Maria Tafvelin :) :)   Med Pernilla och Hannahs hjälp ska det nog gå att få en bra touch på stället :) 
 
I morgon och på söndag ska jag gå instruktörskurs på hundklubben. Det ska bli superkul! Jag håller ju redan kurser där, men att få en utbildning känns jätteroligt. Det blir kring boken "Kontaktkontraktet" och DET känns extra roligt, eftersom DET är ledordet i MINA kurser: Kontakt :)  Spännande och intressant helg med andra ord! Man ska ha med sig en hund, och jag väljer Kelly till det här tillfället :)
 
NU ska jag slappa framför tvn med vovvarna resten av kvällen. 
 
Gokväll
 

Guldregn!

Igår var en härlig dag!! Efter morgonrunda (extremt kort pga regn)  åt jag frukost, småfipplade lite, packade in hundarna i bilen och drog iväg till Robertsfors för att träffa mitt nya brorsbarn Kevin :)  Å herregud, han är den sötaste lilla bäbis ...
 
Jag fick hålla i honom, pussa på honom, och byta blöja :)  Han är så himla liten! Jag tog väldigt många kort kan jag säga :) :) 
 
Efter att ha kommit hem, luftade jag hundarna, väldigt snabbt pga regn, sedan kom bästa Annica upp på lunch.  Eftersom det var den sjunde dagen igår, gjorde jag inte mer än att ta det lugnt i väntan på hockeyn som till min stora glädje gick på en kanal som jag faktiskt HAR :)   Att få se Skellefteå AIK ta guldet var stort, och var en perfekt avslutning på en Bra dag. 
 
När jag vaknade idag, efter en natts god sömn, sken solen. Nu har det dragit in moln, men det är inte jämngrått i alla fall, så vi får se vartåt det lutar vädermässigt. Är det bara uppehåll så lär det bli en längre promenad, och jag hoppas att veterinären ringer idag så att jag får höra vad Paddys prover säger.   I övrigt så är det väl nåt papper som ska skrivas under som inte känns sådär jättekul, men satsar på att ha en Bra Fredag ändå. 
 
Gomorron

Hoppla

Oj, är dagen redan slut? jo, jag hann fylla den med en massa värda grejer, men den tog slut lite abrupt ändå :) Efter sedvanligt morgonkaffe, som intogs något senare än vanligt då jag tog sovmorgon :) , blev det kort morgonrunda med hundarna, sedan vidtog städ och tvätt. Mitt på dagen promenerade jag en mil, åt en god kycklingsallad, bökade i tvättstugan .... sedan bar det iväg till Burträsk för att dra igång en vardagslydnadskurs.
 
När jag kom hem hade Paddy pinkat ner sig i soffan, i övrigt har det lixom lunkat på. I morgon ska jag åka iväg och träffa lille Kevin :)
 
 
Hoppas Du haft en bra dag du åxå!   Nu ska jag ner i tvättstugan, ut med hundar, bädda rent i sängen, sen krypa isäng :)
 
Gokväll
 

Helt underbart!

Det håller på att bli kväll och läggdags här. Skellefteå vann precis hockeyn, dagen har varit kanonbra från start till mål :)
 
Efter mina 3 koppar, morgonpink med hundarna och frukost, har jag bara pysslat med härliga saker idag. Snacka om att fylla dagen med nåt Värt !   Mitt på dagen bytte jag om till träningskläder, tog hundarna och drog iväg på promenad. Det var helt sagolikt vackert väder, varmt till och med. Jag gick mina vanliga 12 km ... tyckte att det var lika bra, då man ändå kommit igång :)    Hem, gjode en supergod kycklingsallad till lunch .... ja, ganska sen lunch blev det .... och sen hann jag visst inte så mycket innan hockeyn började. 
 
Så himla nöjd med dagen ..... Ska bli skönt att gå isäng, för jag är hyfsat trött. Ska bara gå ut med hundarna först. De ligger utslagna i soffan hela bunten .... nöjda efter dagens promenad.   På Torsdag hoppas jag få höra av veterinären för att få veta vad proverna sa. Håller tummarna nu att det går hitta felet. 
 
Hoppas Du haft en bra dag du åxå!
 
Gokväll
 

Oj vilken Dag!

I morse klev jag upp, drack mina koppar kaffe, gick ut med hundarna, tog pinkprov på Paddy .... sen iväg till veterinären med Paddy för provtagtningar. Som vanligt satt han helt stilla när veterinären bökade runt i hans ben för att få ut lite blod ... som vanligt var det INTE lätt att få ut nåt blod överhuvudtaget .. men min Paddy satt så stilla och tålmodigt .... och som vanligt blev veterinären imponerad över hans lugn och tålamod. 
 
På väg hem från vet. fick jag ett mms av min lillebror. En bild på en söt liten nyfödd kille :)  Jag har blivit faster igen :)  En liten grabb som ska heta Kevin :)  Brorsans beskrivning av förlossningen, som skedde med kejsarsnitt:
 
Allt kändes lugnt ända tills läkarna kom in, iförda de största stövlar jag sett. Undrade varför de behövde de där stora stövlarna. Sen, när de skurit henne i magen, började de slita åt var sitt håll .... Det var som om de höll på att riva en ladugård .
 
Alltså ... när han berättade det här, höll jag på att skratta ihjäl mig ... oj vilken upplevelse, hahahahahahaha. 
vad jag skrattade MINDRE åt, är att de inte ens bjöd den nyblivna pappan på en macka. Ingen lunch .... han kunde inte ens KÖPA lunch där .... Det tycker jag var dåligt. Men  i alla fall, Grattis Lillebror och Daww, till lille Kevin. Grattis Em till en lillebror. Grattis till mina tjejer, för att ha fått en ny kusin :)  Grattis lille Kevin, och Välkommen till familjen :) :)
 
Efter att ha kommit hem från veterinären, gick jag en sväng med hundarna. Det började regna efter 2 km, så jag vände och gick hem .... kändes som en lugn och bra dag efter löpturen igår. Eftermiddagen och kvällen har gått i lugnets tecken. Hoppas få papperna på lgh i morgon :)  
 
Strax dags för sängen ..... inte riktigt än .... men snart. 
 
Gokväll

Vågar jag prata om det?

Det bubblar i mig av längtan att prata om det .... jag VILL ju prata om det ... Längtar så otroligt!! Fasen ... nu KAN väl inget skita sig? Nä ... vet ni vad, jag utgår ifrån att det kommer att gå bra ....
 
Jag har köpt en lägenhet. Ja, mest troligt alltså ... fniss. Papperna är på väg hem till mig för underskrift, sen ska det iväg på Riksbyggen så att jag blir godkänd ... men SEN .... !!!   I mitten av Maj kan jag flytta in, och jag längtar verkligen!!  Åh så kul det ska bli!!!   
 
Jag har bott här i Bygdsiljum i snart 5 år, och i min lilla fina lägenhet i 3.5 år. Jag har trivts så otroligt bra, både i byn och i lägenheten. Det är många och mycket jag kommer att sakna. Det är så mycket jag kommer att se tillbaka på med stor glädje. Min tid som ICA-tant minns jag med enorm glädje. Söta tant Anna-Lisa som grät en skvätt när jag skulle sluta där. Mitt jobb på Westmans minns jag åxå med glädje. Att få klacka runt och servera, fixa, dona, texta, träffa underbara gäster ....   PRO, som jag träffat ett ganska stort antal gånger. Alla dessa underbara pensionärer. Jag har tänkt besöka dem på sin torsdagsträff innan jag flyttar. Jag har tänkt be dem klänga sig kvar vid livet, så att jag får vara med dem när jag blir pensionär .... då kan jag flytta tillbaka hit :)
 
Träningsgruppen. I 8 terminer har jag skrikit åt dessa härliga tjurskallar :)  Gruppen har bara växt och växt, och vi har jobbat med core, gummibandsgympa, Zumba, cirkelträning och tabata genom åren. Tänker på de som knappt missat en enda träning de här åren, tänker på han som var tvungen gå ut och kräkas på cirkelträningen, hon som svimmade, han som fortfarande inte riktigt kan stretcha baksida lår, trots allas tips och goda råd. Som vi har skrattat tillsammans .... 
 
Spring Tillsammans. Några säsonger blev det spring tillsammans-grupp, som åxå var så fantastiskt roligt. Minns Monkan som första gången hon var med, när hon rökt klart, trampade igång och drog upp värsta tempot :) Vi jobbade med teknik, envishet, och mycket glädje. 
 
Skolbarnen, där jag var och höll Zumba några gånger ... så otroligt KUL !!!
 
Hundträffarna jag startade, där vi träffades och tränade hundarna .... 
 
Så ... många Goda och Glada minnen tar jag med mig härifrån, och naturligtvis kommer det att kännas vemodigt och jag kommer säkerligen att gråta en liten skvätt när jag åker härifrån med sista lasset ... men... eftersom jag håller koll på er på facebook, så ser jag ju om träningsgruppen börjar balla ur .... då kanske jag kommer och gästspelar och skriker lite igen :)
 
Tre koppar är druckna, nu ska jag ta hundarna på en promenad. Ha en Skön söndag och hörrni ...... Fyll dagen med nåt Värt!
 
Gomorron
 
 

Paradiset i fickan

Men JAAAAA :) :) Skellefteå AIK .....   Härligt!!!!  
 
Hörrni .... med den här glädjen i ryggen ger jag mig på lite djupare funderingar. Har jag blivit aggressiv, bitter, tungsint? Lägger jag min mesta energi på passiv aggressivitet och riktad ilska? Allvarligt alltså?  Jag har faktiskt gett tanken några varv i dag. Att jag svarade spontant här i bloggen, det är väl inget konstigt eller ovanligt, eller hur? :)     Men ärligt talat så brukar jag tycka om att faktiskt tänka igenom saker och ting åxå. 
 
Att ilskan blir riktad, ser jag inget fel i. Det är väl värre om man blir aggressiv mot Alla tänker jag. Att jag väljer att berätta endast en del av vad som händer, har ju sina orsaker ... skulle jag hellre välja att inte säga något alls? - tja kanske ... men nu är det ju så att jag skriver min blogg som en kanal för känslor. Absolut inte bara för ilska, och det vet alla som hängt med i bloggen ett tag. Mina känslor är Mina känslor. Kan känslor vara fel??  Kan tankar vara Fel??
 
Bitter? - Nej ... jag är inte alls bitter. Inte det minsta. Jag lever ett fantastiskt liv. Jag lever ett innehållsrikt, spännande, glädjefyllt liv. Jag har ett liv många säkert avundas mig, det är jag helt övertygad om. En stor del av det är säkert att jag faktiskt VÅGAR säga hur jag tänker, känner, tycker. Att någon enstaka tycker att jag tänker, tycker, skriver FEL ..... det gör mig egentligen ingenting. Det säger Mer om Dem, än om Mig. JAG har rätt att uttrycka mig precis som jag vill, vare sig det gäller glädje, sorg eller ilska ... och ni som följt min blogg sedan start, vet att jag betar av ALLA dessa delar, hela tiden :)    MEST glädje skulle jag vilja säga. 
 
Fick en fråga idag - men vad i hela friden, ska du flytta till URSVIKEN? Vilka band har du DIT?   .... tja ... Inga band överhuvudtaget. Det har jag inte här heller. Det hade jag inte i Burträsk heller. Inte ursprungligen. Jag har aldrig varit rädd för att ta ett steg till däremot. Jag har inget som håller mig kvar här, jag har egentligen inga rötter någonstans ... varför inte flytta vidare och uppleva nya saker? Jag lär mig nya saker varje dag .... det har jag sagt hur många tusen gånger som helst ... Jag Älskar mitt Liv!!! Jag har fått prova på så mycket, så många olika jobb, träffat så många människor .... sett så mycket, upplevt så mycket.  Jag vill fortsätta se, uppleva, upptäcka, lära mig. Man BEHÖVER inte flytta utomlands för att göra det.
 
Och hörrni .... Paradiset, det har jag i  fickan, så det följer med MIG!!
 
Tjing

Vad som än krävs

Ingen sol idag, inte ute i alla fall :)   Men  det gör inte så mycket. Har sovit gott inatt, möjligtvis pga att jag inte stängde sovrumsfönstret, utan lät det stå öppet inatt. 
 
Till morgonkaffet kom Cilla förbi på en kopp, sedan fipplade jag lite med att packa. Efter att ha gjort alldeles för lite, drog jag iväg till lillebror m familj för en fika som avbrott i stöket ... fniss. På vägen hem sprang jag in på systemet för att köpa några öl, det är ju hockeyfinal i afton, och då kändes det bättre med en kall öl, än ett glas vin. En kall öl, fötterna på bordet .... japp, så får det bli :)  Inne på systemet hör jag en röst - Hej Maria. Jag tittade på personen varifrån rösten kom, men kände faktiskt inte igen henne med en gång. Ett par sekunder hann ticka, innan jag kände igen min gamla kompis Sussie. Herregud Sussie!!! DET var länge sen!!!! Det var jättekul att träffa henne, även om det bara blev helt tvärt. Vi hängde ihop som ler och långhalm i högstadiet, sen har vi i princip aldrig hörts av eller setts. 
 
Har tänkt på det här med att vissa finns i ens liv en kort period .... betyder jättemycket just under den perioden ... men försvinner ändå ur ens liv. Det är inget fel med det , inget konstigt alls. Det gäller ju både kompisar, kärlekar, arbeten ....   Man går lixom vidare. Men, vissa blir kvar. Vissa människor blir kvar hela livet. Faschinerande känner jag, eller Tycker jag att det är.  Vissa människor som man verkligen känt sig nära .... som man tyckt så mycket om .... plötsligt är det inte så längre. 
 
En knapp timme till nedsläpp. Nu jädrar. Vad som än krävs !!!!
 
Goafton

Fredagstrött

Fredagen började precis som alla andra dagar - tre koppar kaffe, innan det var dags för morgonrunda med hundarna. Jag tyckte att det var lika bra att ta samma sväng som jag gjort de senaste dagarna, 12 km i hyfsat rask takt.  Efter Lunch har jag fortsatt fippla med förarbete inför flytten. Kan inte påstå att jag hunnit så himla mycket, men det är väl för att jag inte vågar ropa Hej än. 
 
Har kollat på Lets dance, varit ut med hundarna för kvällspink, och nu blir det sängen. Hoppas du haft en bra dag och att du gjort bra val.
 
Gokväll

Kväll

Den här dagen är slut. Möjligheterna att styra den här dagen är över ... det enda som återstår är att styra sig isäng. Det ska bli vanvettigt skönt, för nu är jag rejält trött. Det verkar hundarna vara åxå :)
 
Det blev en 12 km promenad idag åxå. Strålande väder, lite kyligt, men underbart väder att promenera i. Efter promenad, dusch och brunch, drog jag igång projekt "börja stöka ur möbeln i köket" Oj ... inte visste jag att det fanns så mycket i de lådorna. Helt ofattbart vad skrot som rymdes där! Fortsätter projektet i morgon tänkte jag, ska även strukturera upp förrådet, så jag får lite koll på vad jag egentligen har .... fniss
 
Nä, nu orkar vi inte vara uppe längre här
 
Gokväll

Fortfarande Sol

Torsdag morgon. Kaffekopp x 3 är uppdruckna, står och  lyssnar på fåglarna genom det öppna fönstret i vardagsrummet. Fashinerad över att det är Sol, även idag. Ska passa på att ta en promenad nu på förmiddagen, för det kan ju inte vara sol jämt och ständigt, så NÅGON gång lär den ju krypa bakom snömoln eller whatever moln som kommer i vägen. Det gäller dessutom att passa på när nu Meniére haft artigheten att hålla sig borta. Man vet ju aldrig när han kommer på oanmält besök. 
 
På måndag ska jag till veterinären med Paddy igen, för ytterligare provtagningar. Nu känns det som att det börjar brådska med att få veta vad som är fel. 
 
Efter promenaden ska jag nog börja stöka ur möbeln i köket, kasta det som ska kastas, och packa det som ska med :)  
 
Nä, nu blir det promenad!
Gomorron

Trött

Dagen tickar mot sitt slut .... och även om det inte ens är mörkt ute, så känns det som att det är dags att gå isäng. Jag är hur trött som helst. Men, måste hålla mig uppe för att gå ut med hundarna lite senare, även om de inte verkar så himla pigga de heller :)
 
Dagen har varit Bra. Efter förmiddagens långpromenad, var bästa Annica hit och åt sin lunch ... sedan har det varit rätt så lågt tempo här. Pratat med Pernilla och Hannah, småfipplat en aning .. men inte mer. Tänkte ett tag börja packa lite .... men det kändes lite .... ska vi säga ... VÄL dristigt att börja, innan papperna är skrivna. Jag menar, även om jag tänker: Vad kan gå Fel, så känns det lite onödigt att utmana ödet. Däremot har jag så himla tur att det är grovsops-hämtning v 18 !! Gissa om DET känns som BINGO! 
 
Jag brukar kolla på allehanda matlagningsprogram på TV. Masterchef, Sveriges Mästerkock, Vad blir det för mat osv. Blir inspirerad, imponerad, taggad, förundrad ..... men när jag sen ska handla för att laga mat själv, så blir det det gamla vanliga lika förbaskat .... fniss ..... när ska man någonsin släppa sargen?  
 
Nä .... ska sjunka ner i soffan med hundarna en stund till, innan det är dags att väcka dem för kvällspink. Hoppas du haft en Bra dag!  
 
Gokväll

fnissar så tänderna skallrar

förlåt "Linda" .... alltså Linda som inte heter Rosing.   Det du skrev, eller rättare sagt hänvisade till : "Att klaga på, kritisera, hitta fel ... jovisst , det är lätt ... men ... när det lixom inte finns nån substans? Blir det inte bara patetiskt då?"
 
VAD vet du om det? Vad vet du om vad jag skriver om, egentligen? Hur väl tycks du känna mig? Ursäkta mig, men det verkar rent ,..... komiskt ... om jag får uttrycka mig milt :)
 
Tjoflöjt :)

Ang. kommentar från inlägget "måste bara säga"

Även om jag tycker att folk har fel, så lyssnar jag, tänker ... försöker ta till mig. Men ... ibland talar människor så mycket emot sig själva, alternativt tar upp saker som är så irrelevanta ... att jag blir nästan bara full i skratt. 
 
Idag blev jag bådadera faktiskt. "Linda" som kommenterar mitt inlägg i "måste bara säga" framhäver sin åsikt ... ni kan gå tillbaka och läsa själva. Jag kan ärligt säga att jag inte Visste, att man inte får skriva helt fritt, i sin egen blogg. Jag är inte med i nåt som ska öka läsarantalet, jag sprider inte min bloggadress för att fler ska läsa.... så hur Linda, och andra med henne som bara vill vara negativa, har ens hittat till min blogg, det vet jag inte. 
 
Linda kan inte ha följt min blogg särskilt länge .... då de allra flesta av mina inlägg, inte alls handlar om aggressivitet. De allra flesta av mina inlägg de här 2.5 åren, bygger på nåt helt annat än riktad ilska. Visst har sånt förekommit, men jag känner ändå att vid de tillfällen de gjort det, har det funnits grund för det. 
 
 Varför jag ens skriver ett inlägg om det, svarar på kommentaren och inte bara raderar, är att jag finner det intressant med människor och deras beteende. JAG har aldrig någonstans fyllt i att jag vill ha någon form av respons på min blogg ..... någons "tyckande" om det jag skriver .... Ni som läser kan dock kommentera alla mina inlägg. Tycker ni att det jag skriver är uselt, aggressivt, saknar kontext .... så hoppas jag att ni tar ert förnuft till f¨ånga och slutar läsa min blogg. Hur svårt kan det va? 
 
Visst, det finns människor som absolut MÅSTE säga sin "åsikt" och det är helt ok, annars skulle jag radera den kommentaren ... men jag kan inte låta bli att fundera kring vad som driver dessa människor?  OBS Linda att det här inte är "riktad aggressivitet" utan rent allmänt tänkt. Allvarligt . Om JAG skriver en blogg om min vardag, mina hundar .... som förövrigt är det mesta min blogg handlar om .... och som sagt ... Du Linda har nog inte läst alltför många av mina inlägg de här åren  .... men .... VAD är det som driver människor? Det är jätteintressant tycker jag. 
 
Att klaga på, kritisera, hitta fel ... jovisst , det är lätt ... men ... när det lixom inte finns nån substans? Blir det inte bara patetiskt då?
 
Nåja, nu blir det middag här .... 
 
Goafton :)

Walk a mile in my shoes

Härligt, klockan är snart lunch och jag har redan hunnit promenera 12 km med hundarna. Det hördes skulle mulna på under eftermiddagen, så jag ville passa på att vara ute medans det var sol. Det var underbart väder! Svårt däremot att klä sig .... då det ju inte är så varmt i luften, men det blir ju lite småsvettigt i solen. Små bekymmer :)
 
Annica dyker upp på lunch idag åxå :)  Eftermiddagen viks åt div strukturering och planering inför stundande flytt. 
 
Nä, ska fixa nåt ätbart, är rent hungrig :)
 
Goddagens

Japp

Jag har så mycket kärlek i mitt liv. Jo, ärligt. Hur många rövhål och idioter det än finns, så finns det ÖVERLÄGSET fler som ger kärlek. Började dagen, förutom kort morgonrunda, kaffe osv osv .. med en rask promenad med Cilla, Tack Cilla, jag fick igång blodcirkulationen :)
 
Idag svängde älskade lillebror förbi ... bara sådär :)  Jag blev jätteglad :)  Jo, dessutom fick jag provköra hans coola BMW , det gjorde inte saken sämre :)  Skämt åsido .... jag uppskattade att du kom förbi!  
 
Inte nog med det, så var ju bästa Annica hit på lunch, samt dotter med sambo. Åh, vilken härlig dag jag haft ... så full av kärlek!
 
Det börjar dra ihop sig till läggdags. Ska ut med hundarna .... Paddy lille gubben har ju fortfarande bekymmer med detta ständiga pinkande. Ringer vet. i Ånäset i morgon för att höra hur vi ska gå vidare. 
 
Jag har nog aldrig förstått tidigare hur  många som misstolkar det jag skriver .... men jag har idag fått förklarat för mig att det är många. Jag hoppas att ni alla läser det jag skriver, och inget annat. Undrar ni något, så fråga i en kommentar, så reder vi ut det. Det här är MIN blogg ... .MINA tankar .... och jag skriver vad som faller mig in. Det är ingen lynchblogg, men tycker jag något, så skriver jag det. Mig veterligen så är det inte brottsligt. 
 
Åh ... längtar fortfarande efter det där tecknet i skyn när jag kan brista ut i ett YES !!!!  ... Men ... det är lite för tidigt. Jag avvaktar .... tar mina mediciner .... borstar mina tänder .... tar ut mina hundar .... sköter MITT. 
 
Gokväll

Makt

Funderar kring det här med Makt.   Att ha makt kan både brukas och missbrukas, som allt annat. Att befinna sig i maktposition, kan tex vara att befinna sig i den sitsen att man pga sin position, kan bestämma hur det ska se ut. När, var och hur  .... I vilken omfattning, på vilka premisser, i vilka situationer. 
 
Lätt hänt att missbruka sin makt. 
 
Gokväll

Oxfilé

Äta oxfilé när man är sjukskriven för nedstämdhet ..... nä fy ... det passar sig väl inte? Eller?

Måste bara säga ....

Jag har sagt det tidigare, men det tål att upprepas:
 
Om jag skriver om idioter, och DU tar åt dig ...... Då är du mest troligt en Idiot. 
 
Lägg ALDRIG ord i min mun som jag aldrig sagt!!!! 
 
DIN tolkning av det jag skriver, är inget annat än DIN TOLKNING. 
 
Tjing

Måndag morgon

Tittar tillbaka i bloggen, som jag ofta gör. Det är kul att se hur det såg ut för ett år sedan, eller två år sedan, just det här datumet. För två år sedan var Katy här den här tiden. Herregud .... på ett sätt känns det som att det aldrig hänt, och på ett annat sätt som om det vore härom veckan .... nåja, lite överdrivet ...
 
Det var några jobbiga veckor minns jag i alla fall tydligt. Å herregud, den där hemska golvmattan dessutom ... 
 
Kaffet smakar bra och jag hoppas att de tre kopparna fyller sin funktion .... så att man piggnar till en aning. Sovit som en kratta inatt. Inatt åxå skulle jag väl kunna tillägga. 
 
Nu ska jag springa ner i tvättstugan medans jag kommer ihåg det. Tvättade täcket igår, eftersom lille pinkelink drog en liten stråle på det ....  och torktumlaren .... ja .... behöver jag säga mer? Täcket var i alla fall inte torrt igårkväll, så mycket kan jag säga.  Åh ... på det nya stället .... dit jag ska flytta snart (om inget skiter sig i vanlig ordning) .... DÄR i alla fall, finns ybermodernt torkskåp, stor torktumlare, MANGEL och Två tvättmaskiner.  Tvättstugan var så himla stor och fin .... typ två rum, med toa och dusch. Om någon ska hälsa på och sova över, så kan jag sova i tvättstugan så får ni låna lägenheten :)  
 
Nä, som sagt .... nu mellan kopp två och kopp tre, ska jag springa ner och kolla täcket. Kl 11 ska jag vara hos doktorn, sedan kommer min bästa Annica hit på sin lunch.  Ha en Bra måndag och kom ihåg: Hur jävligt det än känns, så ordnar det sig. 
 
Gomorron

Mums

Lille milo har åkt hem efter att ha fått sina klor klippta. Korta promenader har det blivit i snöandet ... Till middag blev det oxfilé ..... Det är väl ungefär allt :)

Gokväll


Rövhål

Ibland finns det lixom inte finare ord för att beskriva vissa människor. Det är lixom Rövhål, som passar bäst helt enkelt. 
 
Tro ALDRIG att du kan behandla mig kasst, och sen räkna med mig. ALDRIG. 
Så är det bara. 
 
Nu ska jag gå ut med hundarna .... sen blir det kväll vad det lider. Läkarbesök i morgon är det som står på agendan. 
 
Gokväll

Japp, det är April

Idag snöar det. Molly visade med all den tydlighet hennes kropp kan förmedla, att hon INTE gillar att vara ute i sådant här väder. Snacka om handbromsen i :)    Lille Milo är här idag, och jag tror inte att han var nåt vidare sugen på promenaden han heller. 
 
Trots det gråa vädret, och snöfallet .... så kvittrar fåglarna. Det är precis som om de vill säga nåt till mig. Det jag tror att de vill säga är - Ge inte upp, Det kommer att ordna sig. Allt kommer att bli bra, även om det är lite grått just NU. 
 
NU blir det nån form av brunch .... sen lite tvätt och stök. Ner på affären när de öppnar .... sen inte mycket mer. 
Fortsättning följer. 
 
Gomorron

Ett liv är skört

Varit ute och promenerat två timmar med hundarna. En dryg mil. Idag blev det inte skoterleden, utan vägen. Solen sken ..... tystnaden nära total och underbar. Det enda som spräckte tystnaden ibland, var de fåglar som ihärdigt kvittrar och sjunger ..... som fyller en med hopp och glädje. Ni vet .... fjäderlätt smekning på kinden om att allt kommer att ordna sig. 
minns ni: ORDNA  SIG ....snyft snyft .... ORDNA SIG?? MAMMA, DU ÄR 47 OCH DET HAR INTE ORDNAT SIG FÖR DIG ÄÄÄÄNNNN!!!!!!     Blir så fnittrig och skrattig när  jag tänker på Pernillas känsloutbrott där på julafton. Förlåt Pernilla, det är inte meningen att förringa din känsla av djup besvikelse då .... men ... jag vet ju att du åxå skrattar åt det nu ..... fniss
 
Det här med att fylla på livsandarna inom sig .... tänk att 5 fulla liv och 2 extraliv kan försvinna så fort. Det räcker att man trampar ner i ett minfält, så försvinner alla liv på samma dag i princip. Man springer på en bana och försöker plocka slantar och svampar, hoppa över murar och klättra upp i molnen .... men det finns en drake nånstans på banan som sprutar eld ... vips är ett liv borta. Man tar ett liv till, hoppar över vatten, tar hjälp av extraspeed .... men det ligger en ful filur på vakt som sparkar undan benen på en .... och vips har ytterligare ett liv försvunnit. 
 
Efter dagens promenad med tillhörande fågelkvitter, samt lite annat smått och gott som hänt ..... så har jag nu återigen 5 liv och 2 extraliv. Det känns oerhört skönt. 
 
Har precis duschat .... nu blir det någon slags mat framför tvn med trötta och nöjda hundar. Ha en BRA lördag mina vänner och kom ihåg: Att vara Stolt över sig själv ..... ger tröst, hur andra än beter sig!

Uppskattning

Att få uppmuntrande meddelanden och ord, är alltid så himla kul! Att få höra att bilder och filmsnuttar på hundarna uppskattas och skänker glädje till någon, är superkul :)
 
Jag är trött ..... så himla trött .... ville bara få skriva och berätta det ... att jag verkligen uppskattar uppskattningen!
 
Gokväll

urholkad

Vattnet är vassare än stenen.
Tårar vinner över den hårdaste attityd. 

Solen gick i moln

torsdag. Dagen före fredagen typ. Känns som om jag blivit överkörd av tåget. Det känns så tydligt att det nästan så att jag ser att det står SJ i pannan. 
 
Vissa saker VILL man berätta .... vissa saker FÅR man inte berätta .... Vissa saker BORDE man berätta. Vissa saker känns så himla rätt att säga. Klockrent lixom. Precis som jag nyss gjorde när jag såg mig i hallspegeln: Maria, du ser förjävlig ut. Alldeles svart under ögonen av för lite sömn. Alldeles grå om kinderna. Fast .... svart och grått är ju färger det med. Ska man se det från den ljusa sidan så är jag väl rätt så färgglad då. 
 
Och, hur jag än vänder och vrider på mig framför spegeln, så sitter arslet på arslets plats. Det är bra. 
 
 

va?

ja ... vad säger man??     Finner inte ord. Vet inte hur jag ska beskriva det. Det här är nog bland det sjukaste jag varit med om. 
 

Tisdag

Förbannat åxå. Hade ju tänkt fota i den supersöta lägenheten jag kollade på igår ...... men vet ni, jag glömde totalt bort det. Inte ett enda foto tog jag. Det var orutinerat!  Nu väntar jag bara, för att se om det blir jag som drar längsta strået, eller om det blir någon annan. Ordföranden för Brf var i alla fall hur himla gullig som helst, en riktig mysfarbror :)  Jag skulle nog trivas bra i det där området tror jag :)  Eller, tror och tror .... trivseln har jag med mig var jag än bor :)
 
Mycket av det här med att trivas, styr man själv. Man väljer helt enkelt. Man väljer ett sätt att hantera allt som uppkommer. Då och då uppkommer dock situationer och händelser man inte riktigt vet hur man ska hantera .... man hinner knappt ens välja, förrän det är ett faktum att man inte trivs med det som händer. 
 
Nu väntar jag på att min kompis Annica ska komma upp och äta sin lunch. Ska bjuda på jordgubbar och grädde till kaffet :)
 
Ha en Bra tisdag!
Goddag

RSS 2.0