Söndag

Då var det söndag och klockan är vriden tillbaka till vintertid. Jag var ute FÖRE kaffet i morse..... vet ju inte riktigt hur länge Molly kan hålla sig ännu... så man får såhär i början kliva i byxor och skor och gå ut INNAN kaffet. Det rätar nog upp sig när det får gå några dagar.

Inatt har Molly sovit i sängen med oss andra. Igårnatt fick hon inte det eftersom hon försökte köra ner Kelly och Paddy. Då styrde jag in henne i buren så hon fick sova där. Igårkväll la hon sig på min ena sida, Kelly på den andra, och Paddy... han kom och hoppade upp nån gång inatt. Han sov några timmar på soffan först.... manligt.

Nu ska jag ta påtår, sen ska jag träna lite med hundarna.

Ha en bra dag och kom ihåg att man väljer själv hur man ska hantera det som händer. Jag ska välja Glädje :)

Söta lilla Molly :)



Nu är Molly hemma. Men visst skulle namnet UnderBetty passa henne bra åxå :)
Det har varit ett tungt dygn. 20.30 igår landade jag på Arlanda. Kl 01.00 Landade planet från Spanien. Tack och lov fick jag sällskap hela natten, först var vi tre tjejer, jag, Heléna och... minns dessvärre inte vad hon hette.... Hennes, vars namn jag inte minns, tåg gick 3.40, så efter det satt jag och Heléna och pratade tills det var dags att checka in. Mitt flyg gick 8.15 och det var skönt att kliva ombord.

Väl hemma Satte Molly skräck i Paddy och Kelly. Hon visade att trots att man är liten och tjock och har stort underbett så kan man ha världens största attityd :)

Nu hör jag att Idol börjar. Ska försöka se det, sen ut med hundarna. SEN ISÄÄÄÄÄNG!!!!!

Molly



I morrn flyger jag ner till Arlanda och hämtar Molly :) :) :)

Idag har jag: Började dagen med att promenera  till Pernilla och Nils. Där var vi ute i skogen och plockade granris bla. Sen blev det zonterapi i burträsk hos Anna. Jag och Pernilla fick även gå husesyn, vilket var jätteroligt eftersom jag sålde huset till Anna och hennes sambo Björn. Det är så härligt att just De har köpt det, jag är jättenöjd och glad :) :) De har gjort så himla fint i huset, och det var hur kul som helst att få se. Tack Anna!!

Efter husesyn och zonterapi (samt samtals och kuratorterapi) åkte jag och Pernilla hem, bytte om och drog iväg hundarna på en löptur. Det regnade och var inte alls trevligt väder, men det kändes skönt när man väl kommit in igen. Nu väntar man mest på att bonde söker fru ska börja, sen ut med hundarna och ISÄNG. Jag längtar efter att få gå isäng. I morrn hoppas jag på bra väder så man kan vara ute med hundarna ordentligt på dagen, ska försöka sova några timmar på dage åxå så man orkar med natten på Arlanda.

Nu ska jag steka en köttbit i väntan på tvprogrammet. Ha en bra kväll!!

Måndag

Då var det måndag igen. Igår åkte Hannah hem med lille Milo, och mina hundar pustar nog ut lite... fniss. Han är för läcker den lille krabaten, så söt så man smäller av!

På torsdag åker jag ner till Arlanda och hämtar Molly, det ska bli så himla kul :)   Men först gäller det att ro iland dagarna som följer. Idag jobbar jag 11-18, sen är jag ledig i morrn. På onsdag är jag åxå ledig, har tagit ut semester då, för det var meningen att jag skulle flyga ner till stockholm redan då, men så blir det inte. Nåja, man ska nog få den dagen att gå ändå :)

Inatt vaknade jag av att det levde om så förskräckligt. Det gick knappt somna om heller. Det var tinnitusen som körde på maxvolym. Det är lättare att stå ut med under dagtid, när det är andra ljud som täcker upp lite, men på natten när det är knäpptyst är det inte roligt.

Nä, nu blir det iväg till jobbet. Ha en bra dag och kom ihåg att fylla den med något värt!

Gomorron

Lille söte ljuvlige MÖRDARMILO är här :)



Han har inte vuxit mycket, han har inte fått tätare päls... men jädrar vilket självförtroende, och vilken attityd han fått :)

Härlig kille Milo. Han är framåt och tuff. Paddy är inte sådär överdrivet förtjust i honom. Han håller sig gärna på sin kant. Kelly, älskade Kelly däremot. Hon har en ängels tålamod. Leker med honom, står ut med hans sylvassa tänder i kinderna och i bakbenen, fostrar honom och ser på när han knycker tuggbenet. Hon är ett under av sanna moderskänslor. Milo är ett under av kaxig attityd och mod utöver det vanliga. :) :)

Jag får rå om Milo nu när Hannah jobbar. Hon slutar kl 21  och kommer hit sen. I morrn jobbar hon från kl 9. I morrn kväll åker de hem. Paddy blir nog glad. Kelly blir nog lättad. Själv blir jag .... tom. Det är ju så kul när de är här :) :) :)

Ha en bra lördagkväll!!!

Molly



Om exakt en vecka åker jag ner till Arlanda och hämtar lilla Molly som anländer från spanien :)

Ännu en dag

Dag läggs till dag.... en vecka går snabbt... blir till veckor.... veckor går fort... blir till månader... och hips vips har ett år gått. Jag har bott i lägenheten i ett år och en vecka nu. Herregud va fort det har gått. Och HERREGUD va mycket som hunnit hända på det året. Hannah har tagit studenten, jag har skaffat två hundar... eller tre rättare sagt, den tredje har bara inte hunnit komma. Pernilla har köpt hus här i bygdsiljum. Jag har hunnit få meniéres på båda öronen, och makuladegeneration i ögonen. Jag har sålt bilen, köpt en ny säng, ätit lchf ytterligare ett år, fortsätter ha träningar på martinsons......  på ETT sätt är allt likadant, men samtidigt har så mycket hänt. OCH man lär sig nåt nytt VARJE DAG. Oftast kommer man inte ihåg vad det är man har lärt sig, men jag säger högt varje dag: Man lär sig nåt nytt varje dag.... det kan ju vara småsaker... bagateller rent... men nytt är det.

Det enda jag saknar är väl ..... att ha ett mål. Jag vet att jag borde ha tänkt ut ett mål här i livet... men jag har inte det. Känns lite frustrerande ibland.... drömmar... mål....  men.. nää...  Känns lite snävt att bara ha som önsketanke att vara yrselfri, att få behålla synen på båda ögonen..... hyfsad hörsel.... vafan är det för mål?? Det är inte heroiskt eller beundransvärt... det är lite beklämmande kan jag tycka själv. MÅL är väl att drömma om en karriär, att skaffa stuga nånstans, resa jorden runt, vilja BLI nåt. Eller? 

Nåja, så länge jag inte kan hitta på nån såndär livsönskning eller mål här i livet, så nöjer jag mig med att få vara yrselfri, behålla synen på båda ögona, hyfsad hörsel, orka fortsätta med träningen på Martinsons.

jo nu vet jag en önskning förresten. Jag önskar att Jag, Annica och Challan ska orka träffas och dricka vin nån kväll :) :) :) Det var länge sen... och hörrni... SÅÅÅÅ gamla är vi ju inte, hahahahahahahahahahaha

Riktigt Ruttet

På morgonpromenaden hittade Paddy ruttet slaktavfall från älg. Han drog i sig en köttbit, rätt stor, som luktade så himla ruttet så jag fick kvälvningar. När vi kom hem sen, satt han bredvid mig och rapade.... jag trodde jag skulle spy. Få se hur han blir i kistan av den frukosten.

Nu är jag på väg till jobbet, jobbar 11-18 idag, sen promenad med hundarna och en slapp kväll framför tvn.
Ha en bra dag !!


söndagkväll

Idag har jag äntligen mått bra igen. Jag har kunnat vara ute med hundarna, kunnat springa bort på matinsons, ha två timmars träning och sen springa hem igen. En sån här kväll känner jag verkligen hur tacksam jag är, över mina barn, mina vänner, över hundarna, över min lägenhet, men nästan mest av allt, jag är så tacksam att jag inte är yr !!!!

Nu blir det sängen.  I morrn är det jobb.

Gonatt

Runt runt runt

När jag i tidigare inlägg pratade om att man kanske borde springa runt runt i snön för att testa ifall det är en hit, så måste min hjärna ha trott att jag ville att DEN skulle snurra runt runt. Vaknade inatt kl 2 av att ALLTING snurrade och det var ju inte SÅ jag menade.

Igår var jag in på ögon på lassa. Läckaget i gula fläcken är stoppat av laserbehandlingen, men synen på ögat är inte bra, ser dubbelt och krokigt och det är verkligen urjobbigt. Jag måste blunda när jag ska läsa... ja... med höger öga alltså... inte med båda ;)  men det finns hopp om att det ska läka ihop såpass att dubbelseendet och krokigheten ska minska eller i bästa fall försvinna. Att jag måste skaffa nya glasögon IGEN... eller åtminstone nytt glas på högersidan...  ja.. det får man väl ta då. Jag längtar i alla fall tills  jag slipper se dubbelt och krokigt.

När jag kom hem från lassa åt jag lite lunch, var ut med hundarna, gick på jobbet. MEN jag fick gå hem igen efter en timme. Herregud sån huvud och ögonvärk jag hade. För ljust var det åxå så man fick kisa hela tiden. Nåja, Anki, min räddare i nöden, jobbade mina timmar i slutet, Tack Anki! Tack även för lånet av bilen!! TACK även för kanongod paj !!!!! :)

Jag gick hem och la mig. Var tvungen ringa min kompis Annica som skulle ha varit här igårkväll. Jag mådde inget vidare, så hon fick hälsa på nån annan kompis. Kring 19 klev jag upp och åt lite, sen låg jag mest i soffan tills det var dags att pinka hundarna en sista gång. Vaknade sen kl 2 av att allting snurrade. Å FY FAN för dessa yrselattacker. Natten var fruktansvärd minst sagt. Det märks att jag fått meniére även på höger sida. Attackerna är mer aggressiva såhär i början. Halv 10 kom jag mig upp och stapplade ut med hundarna. Jag tvingade mig den vanliga rundan så att hundarna skulle få springa lösa. Det brukar ta 40 minuter men tog en dryg timme. Jag trodde ärligt talat inte att jag skulle ta mig hem ett tag.... genomblöt av svett, ostadig och svag. Men jag behövde inte ringa någon för bärgning utan kom mig så småningom in. Har legat i stort sett sen dess. Nu har jag ätit lite och ska koka kaffe. Måtte jag må bra sen ikväll. Just nu tycker jag rätt synd om mig själv som ni märker, och det kommer jag nog att göra resten av dagen.  Ska ändå försöka fylla dagen med nåt värt: har glass i frysen och den ska jag äta upp.
Goddag

Lycka



Hundarna visade stor lycka igår när det snöade. Att få springa runt runt i snön är tydligen en hit, kanske borde man prova?! Paddys lycka var nog störst ändå. Första gången han ser snö :)  Kelly tycker det är jätteroligt en stund, sen går hon gärna in. Paddy hade nog kunnat vara ute och leka hela dagen. Han studsade runt på bakbenen och fångade snöflingor, jagade flingor som hann ner på marken, plus detta springande runt runt.

Jag jobbade 13-18 igår, blir väl nåt liknande idag. Jag jobbar egentligen 8.30-17.30 idag, men ska in på lassa, vara där kl 10, så jag kommer inte tillbaka förräns kanske kring 13..... då blir det att äta lite, gå ut med hundarna, sen jobba.

Efter jobbet kommer min kompis Annica hit. Vi ska surra, surra, surra och se Idol :)

Ha nu en bra dag allihop, och kom ihåg: Fyll den med nåt värt!
Gomorron

Fantastiskt

Tänk ändå vad många man har runtomkring sig som betyder mycket. Det kan faktiskt vara någon som man inte ens träffar speciellt ofta... men som betyder mycket ändå. Det kan vara något som någon sagt nån gång... som har stor betydelse i ens liv. Det betyder alltså att JAG kan ha stor betydelse i någon annans liv... utan att jag ens vet om det. ... för ingen säger rakt ut att man betyder mycket, förutom ens närmsta vänner. Det kan ju vara så att man gjort skillnad i någons liv utan att man vet om det. Visst är det coolt att tänka sig :)

Nu ska jag ta mina djupa tankar och gå isäng, är trött. I morrn ska jag egentligen vara ledig, men ska jobba från kl 13. Jag ska vara på lassa på fredag och missar några timmar där, därför ska jag jobba i morrn åxå. Måste nog sova nu pronto med andra ord. Sov gott allihop!!

Tratt

Idag har jag tränat mycket med hundarna. Fick ny inspiration efter ett youtube-klipp om klickerträning. Kelly är makalös helt enkelt. Paddy är duktig han med... men .... han är lite eljest.

Hannah och Milo åkte härifrån idag. Det blev tomt och tyst när de åkte. Paddy blev nog lite glad, för han är lite skraj för Milo. Känner sig lite osäker på krabaten. Kelly har varit som en reservmamma och fostrat honom, lekt med honom, lagt sig på honom när hon funnit det nödvändigt, och haft VÄÄÄÄÄÄRLDENS tålamod när den lille bitit, hängt i kinderna, tuggat i hennes svans mm.

När brorsan slutade jobba åkte vi iväg till skogen och plockade 30 l trattkantareller. Det tog en timme lite drygt. Hundarna sprang runt som galningar... eller... Kelly springer ju inte mer än 5 meter från mig, men Paddy var helt salig och sprang... sprang... sprang och sprang. Däremellan kom han för att få en godis :)

Kvällen har avrundats med en timme core. Nu är man lagom trött och slut. Det är så jädra jobbigt med höger öga. Nu har jag börjat se dubbelt, så jag måste blunda med det ögat när jag ska läsa. Ytterst irriterande. Jag ska på ögon på fredag. Hoppas de har nåt ess i rockärmen att plocka fram.

Nu ska jag mysa med hundarna framför tvn
Gokväll

Paddy Cool & Co



Söndag och sol. Härligt. Minus att jag ska jobba idag förstås. Eller... det är rätt skoj faktiskt, så det gör inget. Snart kommer Pernilla och hämtar Milo, hon ska sköta om honom idag eftersom Hannah jobbar idag åxå. Alla som sett honom vill sköta honom, så det blir nog aldrig nåt problem att få hundvakt.

Idag ska jag försöka få till några bra bilder utomhus. Provade lite igår, men det är inte lätt att hålla styr på Milo och få honom med på bilderna .. fniss... han simmade ur bild hela tiden. Som mest kom bakdelen med :)

Ikväll är det träning igen. Kul !!! Ska länga på passet några låtar, så vi utnyttjar båda timmarna maximalt.
Nu blir det påtår, sen ska jag klä på mig, Pernilla är nog på ingång när som helst.
Ha en bra dag allihop, och kom ihåg att fylla den med nåt värt!

Gomorron

Inför helgen

Jag har inte varit speciellt aktiv vid datorn de senaste dagarna. Anledningen är som alla säkert förstår, att Hannah och Milo är här :)  Ja... Lukas är åxå här faktiskt.

Jag har varit ute med hundarna på morgonrundan, druckit kaffe, läst norran på nätet och kollat mailen. Snart ska jag äta frukost och börja kamma till mig inför jobbet. Sen är det helg och ledig lördag, men söndag jobbar jag.

Nu frukost

Gomorron

Milo min Milo



Lille Milo är här :) Hannah stannar här hos mig med Milo tills på söndag. På lördag åker hon och jobbar, och då ska jag sköta om honom. Vet ni hur söt han är ??!! :) Och hur LIIIITEN han är??!! Han är hur söt och hur liten som helst :)

Huvva vad det blåser ute. Det är inte precis njutbara promenader de här dagarna. Hoppas det lugnar ner sig snart. I morrn ska jag in till stan. Ska vara på lassa  på förmiddagen, sen en vända på stan, sen hem igen. I morrn kväll är det hundträff . Hoppas att det inte blåser lika mycket då.

Nu blir det sängen.
Gonatt

Håll i hatten

yeehaaaa vad det blåser idag :) :) 
Morgonkaffet och morgonpromenaden avklarade. Nu väntar en sen frukost, efter det blir det uniform på och iväg på jobbet. Ikväll kommer Hannah :)  vi ska ju till Dorotea i morrn och hämta Milo :) :)  Ska bli kul!

Jag tänkte på en sak i går när jag gick morgonrundan med hundarna. Jag har gått samma runda sen jag fick hem Kelly i februari. Då var det så himla vackert (de dagar det var sol i alla fall)  med gnistrande snö, hårda fina skoterspår, vacker omgivning. I våras blev det så vackert när det började bli grönt, under sommaren har det varit som en sagostig, så fint har det varit, och nu är det helt makalöst vackert med alla höstfärger. Snart blir det sådär vintervackert igen med gnistrande snö :) Ett helt varv lixom, och alltid vackert fast på olika sätt :)

Ha en bra dag och fyll den med nåt värt

Gomorron

söndagkväll

Då var söndagen slut. Dagen började kl 8 med kaffe, sen gick jag morgonrundan med hundarna. När jag kom hem ringde Pernilla, hon hämtade mig och hundarna så att vi skulle kunna börja tapetsera. Vi jobbade på fram till kl 15, då tog tapeterna slut och i sanningens namn var jag rätt slut jag åxå. Vi promenerade hit till mig, satt och surrade ett tag, sen kom Nils och hämtade henne och jag dog i soffan en stund. Passade på att ringa Hannah också. Kl 18 var det dags att byta om inför söndagsträning. I vanlig ordning sprang jag bort till träningen, sen två timmars träning, sen springa hem igen. Väl hemma gick jag ut med hundarna på en gång . Nu sitter jag här, duschad och klar för sängen. Det blev visst ingen middag idag... men det funkar det med ... har ätit några ostskivor med smör på... mums :)

I morrn är det jobb, sen kommer Hannah hit på kvällen. Hon ska sova här, för på tisdagmorgon drar vi till Dorotea för att hämta lille Milo :) :)  Hoppas inte Paddy tror att det är en harunge eller nåt, för då slutar allt i en fars.

Nä, nu tror jag att det är dags att krypa isäng.
Gokväll

Lovely

Vilken härlig dag!!!
I morse klev jag upp kl 8, kokade kaffe, hängde vid datorn i lugn och ro. Hundarna snoozade till kl 9 då Pernilla ringde. Då klädde jag på mig och tog hundarna och promenerade iväg. Pernilla mötte på martinsons-rakan, sen följdes vi hem till henne där vi åt frukost och sen spacklade väggarna i gästrummet. I morrn ska vi tapetsera. Vi hade nog tänkt hinna mer idag, men hennes pappa och småbröder kom på besök, så jag tog hundarna och for hem :)  Nog hade jag kunnat stanna kvar, inte för det, men då hon lix skulle få besök var det ju lika bra att dra hem och hinna nåt hemma åxå. Jag småpysslade, tvättade och var ute med hundarna :)

Har börjat träna handtarget med hundarna. Svårt dock, när jag även tränar high five..... vet inte än hur jag ska lösa det.... hundarna måste ju se skillnaden..... ska tänka på saken under kvällen här, få se vad jag kommer fram till. Funderade ett tag på att köra med targetpinne, men känner att handtarget är mer användbart eftersom jag tänkte pyssla med rally-lydnad. Nåja... det löser sig nog.

Underbart väder det blev idag. Hösten är magisk helt enkelt. Perfekta temperaturer och fantastiska färger. Helt makalöst!!!

I morrn blir det att fortsätta hos Pernilla och Nils, förhoppningsvis är det bra väder så att det blir en längre stund ute med hundarna åxå. Sen är det ju tvåtimmarspasset core+ på kvällssidan. Härlig dag med andra ord.

Nu ska jag hänga i soffan med hundarna resten av min vakna tid idag. Hoppas ni har en härlig kväll :)


Fredag igen

Veckorna bara rusar fram, det är redan fredag igen. Och som vanligt när det kommer till helg, så är det grått, grått, grått utanför fönstret. Trist. Hoppas det klarnar upp igen.

Igår när jag kommit hem från umeå promenerade jag milen med hundarna, sen kom brorsan hit med drygt 10 l trattkantareller :)   för andra gången. Herregud va han (och hans fru) är duktiga på att plocka svamp. Nu ligger det trattisar på tork i hela köket :)

Var på hundträff igår åxå. Vi var tre stycken och det gick så underbart bra. Kelly är så fokuserad på mig så hon bryr sig inte ett dugg om de andra. Hon kastar en snabb blick på dem, sen fullt fokus på mig igen. Då är det lätt att träna hund :)  Jag har köpt en bok om rallylydnad som jag har börjat gå igenom. Jättekul :)  Få se sen när Molly kommer, om hon är ett ämne för det hon åxå. Ska jobba med Paddy i helgen rätt så intensivt har jag tänkt. Han har åxå blivit duktig med kontakten, men inte på långa vägar som Kelly.

Nu blir det morgonpromenad med trötta hundar, sen jobbet.
Ha en bra dag och kom ihåg att fylla den med nåt värt :)
Gomorron

RSS 2.0