Vilken åldersgrupp har jag att göra med??

Ibland känns det som att människor inte riktigt beter sig efter ålder....   fast ... nä, det var fel sagt. För att kunna säga så, så förutsätter man på nåt sätt att ökad ålder innebär större vishet  och mognare beteende ... men det har bevisligen inte med varandra att göra. Ibland blir man helt förskräckt över människors beteende ... och jag har svårt att tolka vissa människor och deras handlande.
 
För ett bra tag sedan, blev jag blockerad på facebook av en människa som sade sig vara en vän. Hon betedde sig minst sagt märkligt, och utan vidare förklaring så blockerade hon mig. Nåväl, värre saker har väl hänt. Jag mailade henne flera gånger för att reda ut missförstånd eller vad det nu var som gjorde att hon inte ville fortsätta umgås på ett moget och vettigt sätt, men fick aldrig något svar. Jag la inte mer energi på det, utan tänkte att, vill hon inte så får det vara, och jag hade sträckt ut handen men hon ignorerade .... så då får det vara så.
 
Häromdagen hade jag en vänförfrågan från henne.  När jag inte besvarade den, så blockerade hon mig igen ..... fniss .... jag blev faktiskt fruktansvärt full i skratt ... hahahahahahahaha, förlåt men jag kan inte hejda skrattet .. hahahahahahahahahahahahahahaha
 
Dagen började med hundarnas morgonpink, tre koppar kaffe, morgonpromenad och frukost, precis som vanligt. Efter diverse fippel och ytterligare en sväng med hundarna så var det dags att gå ut med hundarna igen. Efter det var det bästa JOBBET som stod på schemat. Jobbade till kl 17, hem, ut med hundarna, iväg till Burträsk för rallylydnadskursen ... Hem, ut en kort sväng med hundarna .... sen tvsoffan. Nu är det snart dags för kvällspinket, sen kryper vi isäng här. En varm dag är slut.
 
Hoppas ni haft en bra dag !
Gokväll

Kära Kusin :)

Idag, Måndag, har jag varit ledig.  Vädret har varit .... märkligt. Inte så varmt, och ingen sol, men klibbigt och svettigt på nåt sätt. Inte behagligt i alla fall.   Efter morgonrundan med hundarna blev det frukost och sen inväntade jag min kära Kusin Lena från Umeå. Hon drog på Mc-turné idag. Först åkte hon till min lillebror Rolle i Robertsfors, och sen skulle hon till mig. Jo jag vet att jag bor lite avsides, bevisligen ... för hon körde lite vilse innan hon hittade hit : :) Men det bjöd mest på skratt :)
 
Vi var båda vrålhungriga när hon kom, så vi traskade över vägen till mitt jobb, Westmans café och bar, för att inmundiga en lunch. Supergott var det !!  Efter maten gick vi hem, bytte om lite, och gav oss iväg upp till slalombackan så att hundarna fick springa lite. När vi skulle gå hem började det regna ... men inte alltför hårt... men visst blev man blöt :)
 
Efter en stunds surr så var det dags för min kära kusin att grensla hojen och dra hemåt. Det var verkligen superkul att du kom Lena, och jag tror inte att jag någonsin riktigt visat dig min uppskattning för allt du ställt upp för mig. Den tanken slog mig när du åkt hem. Förlåt för det, och jag har för avsikt att fortsättningsvis ge dig den uppskattning du så väl förtjänar.
 
Nu är det läggdags här ... ska bara ut med hundarna för kvällspinket. En jättebra dag når sitt slut. Hoppas att du åxå njutit av din dag!
 
Gokväll

Söndagmorgon

Igår var det varmt. Fast om man jämför med temperaturerna vi kom upp i förra sommaren, så var det inte så fasligt varmt ändå ... men med tanke på den HÄR sommaren .... så var det varmt :)   
 
Kelly väckte mig, vilket inte hör till vanligheterna. Hon verkade stressad, så jag tänkte att hon har nog bråttom ut. Upp, dra på mig nåt i klädväg och ner med hundarna ... men hon var inte så nödig ... hon verkade mest ha bråttom ut för att få äta gräs. Ibland betar de som kor hela bunten, men igår var Kelly som besatt av gräset. Kanske mådde hon lite pyrt i magen.
 
När vi kom upp och jag gav dem mat, förstod jag att hon inte mådde så bra, för hon vägrade äta ! Det har aldrig hänt förut.
 
En inte alltför lång promenad blev det innan jag drog iväg på jobbet.
 
Efter arbetsdagen blev det en promenad med vovvarna igen, sen blev det tv-soffan och OS hela kvällen. Idag är det grått. Det har regnat, men är uppehåll just nu i alla fall. Ska ta en vända med hundarna och titta lite på OS innan det är dags att gå på jobbet.  I övrigt inget inplanerat idag.
 
Gomorron

Oh my god

Fredagen är inte bara slut, den är snudd på lördag :) TÄNK att JAG varit vaken såhär länge!!!
 
Dagen började med en raketstart .....Molly upptäckte att Judit, påfågeln, satt under vår bro, så när vi kom ut på morgonpinket, så jagade hon iväg den över vägen ...i ordets rätta bemärkelse. Judit FLÖG över Westmans-huset .... och landade i ett träd i parken. Molly, som tillfälligt blivit stendöv, lyssnade inte på nåt stanna-kommando utan kutade som en idiot över på Westmans. Själv baxade jag upp övriga hundar och sprang som en idiot ....
 
Molly hade, i brist på påfågel, bitit tag i dvärgtuppen Birger. Ett bra grepp om fjädrarna. Som tur var satt cheferna Solveig och Joakim ute på Westmans terass .... så Joakim hann sprinta ner från terassen och ryta åt Molly så hon släppte Birger ..... Molly sprang upp på terassen till Solveig och kissade på sig. DÅ kom jag springande. Nyvaken med håret åt alla håll, foppatofflorna åt både härsan och tvärsan .... HERREGUD MOLLY   SÅDÄR FÅR MAN INTE GÖRA !!!!!!
 
Allt slutade väl, både Judit och Birger mår bra, men Molly får vara kopplad på morgonpinket framöver.
 
Morgonrundan blev runt byn, alltså kring 4.5 km. Det blev lite svettigt .... jo, det är ju sommar, så det SKA vara svettigt ... fniss ....   Frukost, fippel ... sen ytterligare en sväng runt byn  med hundarna. Jo, jag hann klämma in ett pass med Kelly åxå innan det var dags att kamma till mig och gå på jobbet :)
 
Som vanligt så var jobbarkvällen en dunderhit :) Jättekul !!!  Sen har jag mest slappat. Varit ute på sista kvällspinket med hundarna, och nu är det dags att gå isäng. Kan ni fatta att jag är vaken än ?? Whats up liksom ?? :)  Men nu tar det tvärstopp däremot .....  
 
Gokväll

Knyta ihop Torsdagen.

Efter morgonpink för hundarna och mina obligatoriska tre koppar kaffe med grädde, så tog jag Sally och Paddy på en promenad runt byn. 45 minuter senare kom jag hem och fixade frukost, sen gick jag iväg med Kelly och Molly upp till slalombacken. Väl hemma blev det lite dammsugning och fippel (läs: dammsugning och inte ett förbannat smack)  Jag tänkte träna med Kelly en liten stund på gården, men hon var för ovanlighetens skull inte på hugget, så jag avbröt och satt bara ute med henne en stund. Hon behövde en vilodag :)
 
Då jag behövde allt annat än att vila, gick jag ner i mitt supersöta lilla gym, och körde ett kort men tungt pass. Såpass tungt att jag tog en paus ute på bron när jag kom upp från källaren .... för all låta mjölksyran gå ur benen innan jag klättrade vidare upp till min lägenhet :)
 
Efter en dusch och en kort promenad med hundarna var det dags att klacka på, och gå över till mitt underbara jobb. Jo, jag tror kanske .. möjligtvis ... kanhända ... att jag sagt det förut ... men för säkerhets skull säger jag det igen:
- Jag har världens bästa och roligaste jobb! Jag har bra kollegor och superfina chefer. Jag trivs och är nog världens lyckligaste arbetstagare. Att jag är världens lyckligaste människa, det vet ni alla som följt min blogg ett tag ... men jag är även världens lyckligaste arbetstagare. DET ni!! 
 
Efter jobbet blev det en kort runda med hundarna, och sen har vi bara tagit det lugnt här i mitt paradis. Ok, lite bus och lek med hundarna har det visst blivit .. men i övrigt har det varit lugnt.
 
Nu är det dags att ta ut hundarna för kvällspinket, sen kryper vi isäng här. Det känns som att jag sugit ur den här dagen, allt jag bara kunnat. Jag har fyllt den med värda saker, och jag kan lägga mig och vara nöjd med dagen. :)  Hoppas att ni åxå kan göra det!
 
Gokväll
 
 
 
 

Den enda som är oberörd är Sally.

Idag har jag varit i stan och umgåtts med Pernilla och Hannah, mina älskade tjejer! Vi startade dagen med att åka på Ica-Maxi och handla, där passade vi på att äta lunch åxå. Två korv utan bröd :)   Sen iväg på Lakkapä där jag köpte en säck hundfoder. Ska prova deras och se hur det är ... kostar inte ens hälften av det jag har nu, och verkar helt vettigt innehållsmässigt. Efter det åkte vi till Pernillas lägenhet där vi hjälptes åt att laga matlådor. Det blev 26 stycken att frysa in. 10 port. köttfärssås, 10 port. köttfärsbiffar m sås och 6 port. fylld köttfärslimpa :)
 
Hannah var tvungen dra iväg till jobbet kl 15, och då tog jag, Pernilla och Mattias hundarna och gick på en timmes promenad. Hundarna känner sig stressade av stadsmiljön .... Jag åxå .....den enda som är helt oberörd är Sally. Sally stressar Aldrig upp sig överhuvudtaget!  HOn är cool i alla situationer!   En superhärlig hund.
 
På vägen hem i bilen, lyssnade jag på Tomas Ledin på Spotify. Tack för länken Li :) :) :)
 
Väl hemkommen blev det en pinkrunda med hundarna, sen var jag helt slut. Vi kastade oss i soffan och såg halv 8 hos mig ..... sen blev det svart. Vaknade kl 22. Jag som ytterst sällan somnar i soffan överhuvudtaget ! Stadsluften suger!!!
 
Nu har jag varit ute med hundarna och är på väg isäng. I morgon jobbar jag, men börjar inte förrän kl 15, så jag hinner träna Kelly före :) Toppen! Tänkte filma i morrn och lägga in.
 
NU är det gonatt! Hoppas ni haft en bra dag och att ni fyllt den med nåt värt!
 
Gokväll

Tisdag. Ledig. Tränat

Den här dagen var ju både rolig och inte. Det började med morgonrunda ... Eller om vi ska förkorta det hela så var allt perfekt fram till eftermiddagsrundan. Jag gick med hundarna, varmt var det .... tänkte gå milen, men när jag kommit bara en liten bit så började det regna. Nåja, ingen fara bli lite blöt när det är varmt ... saken är bara den att det började STÖRTREGNA. Det fanns lixom ingen hejd på störtregnet. Herregud, det var som att varje regndroppe var en hel kaffekopp fylld med vatten. Trodde inte det var sant! Efter någon timme var det sol igen, men tänkte att det var nog bäst att ta gummistövlarna på när det var dags för rallylydnad. Saken var bara den att i Burträsk, där hundklubben ligger och rallylydnaden äger rum, där hade det inte regnat ALLS :)  Så, kvällens kurs genomgicks i fantastiskt väder :) :)
 
I övrigt den här dagen, har jag tränat med Kelly med stora framsteg. Ställandet funkar, utan att jag vänder på huvudet ... vilket Karina SA att jag inte behövde, vända på huvudet alltså .... och hon hade rätt.
 
En kort sväng i mitt supersöta gym blev det, men inte alls länge ...
 
Nu, innan det är läggdags tänkte jag skriva en rad om det här med vänner. Vänner på facebook, gamla vänner, eller rättare sagt gamla bekanta, som man kanske inte ens var vänner med. Ibland är vänskap stark. Ibland finns känslor som inte funnits tidigare, och gud vet vad som gör att man engagerar sig ... men ibland gör man det. Just nu går mina tankar till dig/er. Du vet vem jag menar. Oj vad jag känner med dig!
 
Nu är det sängdags här. I morgon ska jag åka till stan och umgås med Pernilla och Hannah :) :) :) :)
 
Gokväll

Kon var i server-rummet!

Igår hade jag en trivsam ledig dag. Efter en kortare morgonrunda tog jag Sally och Paddy runt byn, sen tränade jag Kelly ute på gården. Position och ställande låg fokuset på och Kelly var lika träningssugen som vanligt :)
 
Molly fick sig ett kort träningspass åxå. Funderar på att ta Molly med till hundklubben ikväll så hon får gå några varv på agilitybanan, men det beror på hur varmt det blir. Hon måste ju i så fall ligga i bilen under rallylydnaden. På eftermiddagen gick jag upp till backen med vovvarna och körde lite intervaller :) En superbra dag!
 
När jag loggade in på bloggen igårkväll kom det bara upp en ruta om att kon var i server-.rummet ... hahahahahaha ... det gick alltså inte komma in. Nu verkar kon vara ute i hagen igen, så inloggningen gick problemfritt :)
 
Står nu och lägger upp taktiken för dagen. Är inne på min andra kopp, så En kopp till, sen är jag på väg ut med hundarna. Idag ska jag gå ner i mitt supersöta lilla gym. Så fysiskt inaktiv som jag varit de senaste månaderna, har jag inte varit på väldigt många år ... och jag vet egentligen inte varför. Nåja ... strunt samma :)
 
Ha en bra dag allihop, och fyll den med nåt värt! 
 
 
 
Gomorron

Glädje trots allt.

Igår, den 21:a var en dag jag skulle uppmärksamma. Dessvärre trodde jag att det var den 20:de igår, och trodde således att den 21:a var idag.
 
Igår var det precis ett år sedan jag lät Ziggy somna in. Det är både smärtsamt och befriande att tänka på det. Smärtsamt att han inte fick må bra och leva vidare, befriande att veta att han inte behövde lida och inte jagas av demoner. Matte tänker på dig Ziggy, även om du inte finns med oss längre. <3
 
Morgonpromenad runt byn i trevligt promenadväder, dvs 14 grader :)   Nä, jag hånflinar INTE åt er som vill ha jättevarmt .. men jag var glad över att det var bra promenadtemp. Efter promenad blev det frukost, dusch och sen jobb på allra roligaste jobbet. Jag VET att jag upprepar mig hela tiden, men det är UNDERBART att få gå till jobbet med ett leende, och verkligen TRIVAS. Jag måste säga det igen: TRIVAS. Sådärja, då hade jag sagt det två gånger ifall det var någon som inte förstod det första gången :)
 
Efter jobbet, en kort promenad med hundarna, sen tränade jag ett pass med Kelly, och fick återigen hjälp av Karina. Vi gick igenom lydnadsklass 1 och jag känner nu att jag ändrat mig igen. Jag SKA tävla i lydnad med Kelly  :) 
 
Efter lydnadspasset, hem, ner i tvättstugan, lite småfippel, sen iväg på jobbet igen för städpasset jag ville ta ikväll :)  Man ska lära sig ALLT på jobbet, inte BARA det som försiggår på dagtid :)  Efter kvällspasset har jag inte gjort mer ... och ska inte göra heller.
 
 
Gokväll

Lördag

Jag tyckte mig ha skrivit ett väldigt innehållsrikt inlägg igårkväll innan jag kojade ... men tydligen gjorde jag inte det.  ... eller skrev jag och glömde publicera? Jag vet inte Kanhända att jag drömt att jag skrev .... eller så är det bara så att jag trodde att jag skrev, men inte gjorde det :)  Skit samma, inget blev publicerat i alla fall.
 
Idag, Lördag, klev jag upp kl 8. Jag hade bestämt med Karina Holgersson att vi skulle träffas kl 10 för att träna hund. Först kändes det självklart att ta Kelly på träning ... sen tvekade jag och var nära att ta Sally ... men det slutade med att jag tog med Kelly ändå :)  Karina tävlar Elit med sin hund, och det var superkul att få se henne träna med sin hund. Hon gav mig många värdefulla tips som jag tog till mig. Med Kelly handlar det för mig om att hitta NYA saker att träna på, så att det inte bara blir samma hela tiden. Vittringsapport, samt fjärrapportering blir moment att träna på framledes. Även om jag inte tänker tävla, så är det både kul och viktigt att gå vidare i träningen.
 
Efter dagens träningspass med Kelly, blev det ett kort pass med Sally, sedan en promenad med hela bunten innan jag klackade om och gick på jobbet. Som vanligt en underbart rolig och innehållsrik dag på bästa jobbet!   När jag jobbat klart tog jag ut hundarna en kort sväng, sen hem, hälla upp ett glas rött och kasta mig i soffan med alla hundarna. Jo just ja, i morse dammsugade jag och bytte överdrag i soffan. Ska bädda rent ikväll åxå. Molly kliade sig så förtvivlat mycket på morgonskvisten .... och bet/slickade tassarna så det nästan blir sår. Idag gav jag henne en kortisontablett, samt sprayade henne med kortisonspray. DET tillsammans med att bädda rent, hoppas jag underlättar för henne.
 
I morgon jobbar jag 12-17, så jag hinner ut en bra runda på morgonen med dem. Tänkte gå upp i slalombacken  ... alternativt gå milen ... vi får se :) 
 
Nu är det dags att koja i alla fall. Hoppas ni haft en bra dag !!
Gokväll

Torsdag ... underbara Torsdag.

För er som bara vill läsa om hundarna och deras träning .... ni kan nog sluta läsa redan nu, och återkomma i morgon :)  Det här inlägget kommer inte att handla om hundar överhuvudtaget, även om jag naturligtvis jobbat med dem idag åxå. Btw, när man kollar mina fotoalbum på facebook, åtminstone om man kollar på mitt album: Sommar 2012, så kan man undra: Umgås jag ALDRIG med någon annan än hundarna??   FNISS
 
Jo ... just det. Dagens tankar och funderingar.
 
Att vara uppskattad. Att få VETA att man är uppskattad. Att få HÖRA att man är bra på nåt. Herregud va kul det är !!!!
 
Häromdagen när jag var ute med hundarna så mötte jag en cyklist. En kvinna från byn. Hon bor i Handlarbacken. Hon bromsade in cykeln och sa: Gud va du skriver Bra! Du skriver med sånt flyt, det är så härligt att läsa ... det bara flyter på ... hon använde kroppsspråket för att understryka vad hon menade ... När jag tackade så väldigt mycket för hennes ord, och sa att jag tycker om att skriva, sa hon att hon önskade att hon åxå kunde skriva ... men att skriv-kunskaperna slutade vid handlingslappen.
 
Jag TYCKER verkligen OM att skriva. Jag har alltid tyckt om att skriva.  Jag har inte alltid varit duktig på att uttrycka mig i skrift, men jag har alltid tyckt om det. Jag har alltid tyckt om att uttrycka mig. Jag har inte alltid varit rättfram och ärlig ... men jag har alltid tyckt om att uttrycka mig. Det är först de senaste 20 åren som jag upptäckt att Sanningen varit väldigt viktig för mig. Jag har nog ALLTID vetat det, men det är bara de senaste 20 åren som jag märkt att det är inte bara viktigt, utan avgörande.
 
Jag tycker om att Peppa människor. Jag GILLAR ... eller inte bara gillar, jag VÄRDESÄTTER verkligen att kunna entuiasmera människor, att pusha människor  .... DET blir jag peppad av.
 
Nu börjar klockan bli såpass mycket att jag ska ta ut hundarna och sedan krypa isäng. Funderingarna får följa mig i sömnen och återkomma i morgon.
 
Gokväll
 

Jag är inte döv ... men hör dig inte.

Om du inte talar Direkt till mig, hur ska jag då höra dig?  Om du pratar enbart bakom min rygg, hur ska jag då förstå dig? Om du inte vågar säga det du tänker ....  är du då min vän?  Eller är det JAG som är en dålig vän, eftersom du inte vågar? 
 
 
Idag, onsdag, har det varit sol och varmt. När jag gick morgonpromenaden med hundarna ... eller ok ... det var mer av en förmiddagspromenad, för jag tog sovmorgon :) :) :)   ... nåja ... när jag gick första promenaden för dagen med hundarna, och passerade Malin och Johans hus .... så tänkte jag: Det här unnar jag dig Malin. En solig och varm dag :) :) :)  
 
Efter promenaden som varade en dryg timme, makligt tempo ....  så satte jag mig på balkongen en kvart i en skön solstol. Jag har ett minne av att jag tidigare tyckte om att sola. Jag kunde ligga en hel dag  på långnäsets strand och bara STEKA. Jag kunde ligga i timmar på en filt på gården ....  men NU ... Nä vet ni ... det GÅR inte. Vet inte om det är ålder, vishet, eller nåt annat oidentifierbart ... men jag KAN lixom inte. Det blir för VARMT.  Fördelen för MIG är att jag kan helt enkelt gå in och strunta i att ligga ute. De som VILL ligga ute i solen ... har inget val. Är det ingen sol, så funkar det lixom inte. DÄRFÖR unnar jag alla som vill ha sol, att det blir väldans mycket sol resten av sommaren :)  Jag kan ju faktiskt vara ute på nätterna och promenera  med vovvarna ... när jag tänker efter.   Paddy är sugen på en löprunda åxå, och jag har varit oerhört lat ... så jag ska skärpa mig ... på med löparskorna!
 
Fram på dagen blev det ytterligare en promenad med vovvarna, i övrigt har de mest fått vila idag. Jag åxå kan man säga ... har inte överansträngt mig på något sätt :) 
 
I morgon jobbar jag igen :)  Jag ser fram emot det :)  Det är så himla kul !   Jag gick tillbaka ett år i bloggen och läste, och där kan man se att jag VERKLIGEN ville börja jobba på Westmans ... nu GÖR jag det :) :) :) :)   helt fantastiskt. Dessutom är det hundra gånger BÄTTRE nu än förra sommaren på stället, så gissa min glädje :)
 
Nu är onsdagen rätt så urvriden känns det som ... Ska sätta mig i soffan och klia lite hundar innan det är dags att krypa isäng. Hoppas ni haft en bra dag !  Livet är ett underbart mysterium, och man lär sig nya saker VARJE DAG !!! 
 
Gokväll

Höll på att smälla av !!!!!

Tisdag. Eller rättare sagt Slutet på tisdagen.
 
I morse var det lite halvkallt på morgonpromenaden .. men det förbyttes i ren och skär värme under dagen. Jag har tränat Kelly på gården, Varit ute på ensampromenad med Sally, varit uppe i sandtaget för tung träning med Paddy, tränat lite rallylydnad med Molly ....
 
På eftermiddagen en gemensam promenad med vovvarna, men det var faktiskt riktigt varmt och svettigt, så det blev ingen långpromenad.
 
Ikväll hade jag avslutning på vardagslydnadskursen. De fick köra en rak inkallning med störningar, och sen fick de prova agilitybanan. Det här är nog första kvällen som det inte regnat :) :) :)  Vemodigt att avsluta en kurs. Jag kommer att sakna allihopa ... Eller ... några valde att fortsätta kursa med mig, och gå Rallylydnadskursen som jag påbörjade ikväll. Superkul :)
 
Kom hem från hundklubben, gick ut med hundarna ... tycks inte ha hunnit så mycket mer, men när jag tittade på klockan alldeles nyss höll jag på att svimma ! WHAT? är klockan SÅ mycket??  Bäst att borsta tänderna och krypa isäng.
 
Hoppas ni haft en bra dag, och att ni fyllt den med nåt värt.
Gokväll

Lycka, vad är det egentligen?

Måndag. Ledig dag. Jag vaknade och klev upp 6.30. Varför?  - för att jag vaknade och var pigg :)
 
Idag har jag haft en superbra ledig dag. På förmiddagen var det hundarna som gällde, promenad och träning. Mitt på dagen drog jag iväg till Burtäsk där jag åt lunch med bästisen Annica och hennes Johan. Vi åt Västerbottenspaj på Ostens Hus, och det var sannerligen Gott!  Efter lunchen drog jag iväg till hundklubben för lite surr, och för att hämta tunnlarna till agilitybanan, jag ska laga dem lite tills i morrn.
 
När jag kom hem blev det en promenad med hundarna. Rejält varmt och soligt ska jag säga ... så det blev ingen lång, rask sväng. Lite träning passade jag på att göra under prommisen dock ... ja, alltså ... träning för hundarna :)
 
Jo, det här med Lycka. Vad blir man lycklig över? Vad ÄR lycka?  För MIG är det tex:
- att träffa Pernilla och Hannah. Direkt jag SER dem blir jag lycklig inombords.
- Att kliva in på jobbet. Direkt jag kommer innanför dörren, känner jag en lyckokänsla.
- Att träna med hundarna. När vi jobbar ihop, då jag känner att kommunikationen funkar, då känner jag lycka
- Varje gång jag går in i köket .... ser den nya mattan, utsikten från köksfönstret .... DÅ känner jag lycka
- När jag på kvällen öppnar sovrumsdörren och möter den svala luften från sovrummet .... (nu pratar vi när det är sommar och varmt ... har fönstret öppet dygnet runt, och dörren stängt på dagarna. På kvällen är det SVALT och SKÖNT)   DÅ känner jag lycka
 
Det finns MASSOR med tillfällen när jag känner LYCKA ... skulle jag räkna upp alla tillfällen här, skulle inlägget bli för långt, inte bara för Hannah, utan för alla :)
 
NU är det läggdags ... Det har varit sol och varmt idag, och det har jag unnat alla som gillar värmen :)  JAG har fått massor med svala sköna dagar, så nu är det inte mer än rätt än att alla andra får som DE vill någon gång :)
 
Jag har haft en underbar dag, hoppas Du åxå haft det, och att du fyllt den med nåt värt.
 
Gokväll

Söndag mitt i Juli

Mitten av Juli månad. Tiden går så fort så det är helt otroligt, vilket gör det ÄNNU viktigare att faktiskt njuta av varje dag, och fylla den med någt värt !
 
Jag är ju så uppe i glädje över mitt jobb. Tänk att få jobba på ett ställe som ligger mitt över gatan från där man bor. Tänk att få jobba med något man verkligen trivs med. Tänk att få ha chefer och kollegor som man verkligen uppskattar. Tänk att varje dag på jobbet, få uppleva en stämning som är så glad, trevlig, uppskattande, rolig, samtidigt som det i botten finns allvar, stil, klass ....  Helt magiskt tycker jag. 
 
Efter morgonens tre koppar kaffe, gick jag milen med hundarna. Till en början var det lite blåsigt, inte kallt, men svalt ... skönt promenadväder med andra ord. Efter nån halvtimme sprack det upp och blev sol och VARMT ... sen mulnade det lite igen, tack och lov. 1 timme och 40 minuter senare var vi hemma igen :)  
 
Jobbet var LIKA KUL som vanligt. Men hur mycket man än älskar sitt jobb ... så tar krafterna lite slut ... så när jag kom hem efter jobbet, så var jag otroligt lycklig, men sliten. En kort kort runda med hundarna, och sen har det inte hänt så mycket mer. Nu är jag ledig måndag, tisdag, onsdag .... Ska passa på att träna hundarna massor :)
 
NU är det snart dags att krypa isäng ... såpass trött är jag.
 
Hoppas ni haft en bra dag, och att ni fyllt den med nåt värt!!
 
Gokväll

Fredag den Trettonde ... och bekräftelse.

Fredagen den trettonde Juli började med en kort pinksväng på gården med hundarna, sedan tre koppar kaffe med grädde. INGA nya moves alltså. Rutin, tradition, det gamla vanliga, trygga .... underbart härliga :)
 
Det regnade lite smått, men morgonrundan med hundarna efter kaffet, var sagolik i alla fall. Fåglarna verkar inte bry sig om ifall det regnar, för de kvittrade så glatt. Varför kvittrar fåglar egentligen? För att kommunicera?  Känner de sig tvingade att meddela sig med varandra? Om vad? Vilken kvist de sitter på, om hur de känner, om någon är i analkande ?
 
Hundar sitter i sina löplinor när jag passerar .... de skäller. Varför skäller de? Vill de kommunicera? Vill de jaga bort oss andra? Vill de ha bekräftelse? Vill de säga: HJÄLP, JAG SITTER FAST I EN LÖPLINA, !!! Hundar sitter i liten hundgård när jag går förbi med mina hundar i rask takt. VRÅLSKÄLL  från hunden i hundgården.... Varför? Vad vill den instängda hunden säga?  Vill den säga: Försvinn? Vill den säga: JAG VILL HAKA PÅ, TA MIG MED !! Eller? 
 
Svårt att veta vad betydelsen av deras ljudliga kommunikation är. Vilka är VI att tyda och tolka vad de menar?  Klarar vi av det? Kan vi med SÄKERHET säga vad hundarnas kommunikation betyder?
 
Att tolka varandra ..... om vi nu börjar med att prata människor emellan ... är NOG svårt ... för att inte säga snudd på omöjligt. Vad MENAR människor egentligen?? Ofta handlar det om TOLKNINGAR av ord, fraser, meningar .... Det finns HUR många sätt som helst att tolka vad den andre säger.  Vad är det som säger att vi tolkar RÄTT?  FRÅGAR vi ofta ifall vi uppfattat den andra personen rätt??  Säger vi: Har jag förstått dig rätt om jag tolkar dig såhär?
 
Nä .... oftast drar vi våra egna slutsatser, utfrån VÅRT sätt att se på saken.
 
Efter promenaden med hundarna, helt underbar promenad, även om det var lite regn ....  så var det jobb som gällde. Jag överdriver inte ett endaste DUGG när jag säger att det är det roligaste jobbet. Jag trivs nåt så oerhört, både med jobbet i sig, men även med arbetskamrater och chefer. Jag fick det bäst ... det har jag sagt förut, men nu känns det som att det fått en ännu vidare innebörd :) :) :)
 
Fredagkväll. Ett glas rött, max tre ... för i morrn jobbar jag igen :) :) :) :)    
 
Hoppas ni haft en BRA dag, och att ni fått fylla den med nåt värt!!
 
Gokväll

Plötslig trötthet

Igårkväll ...... hade planerat att skriva ett riktigt innehållsrikt blogginlägg .... men jag drabbades av plötslig trötthet, precis som så många kvällar tidigare ... så jag hann inte skriva, utan var tvungen att skyndsamt ta ut hundarna innan jag kröp isäng.
 
Jag var i alla fall ledig igår. Började dagen med en promenad med vovvarna, efter kaffet vill säga. Efter promenaden blev det tvätt och renbäddning, både i sängen och i bilen hos hundarna :)  Mollys allergi verkar bli värre igen, och jag vet inte om sprutorna hon får en gång i månaden, hjälper så värst mycket.
 
 
En kort träningsstund med Sally härutanför mitt på dagen, sen var jag över på Westmans och skrev för tidningen. Mats Eriksson, momspromenaden, var där så jag skrev en artikel kring det.  Har skickat in artikeln också, men när jag läser igenom den själv, så skrev jag den inte bra. Skit åxå ....
 
Efter DET så blev det en prommis med hundarna igen, och sen .... tja ... så hände inte så mycket mer vad jag minns.
 
Idag jobbar jag 11-16. Det regnar. Har varit på en kort morgonrunda med hundarna, ska ta en längre sväng med dem innan jag går till jobbet.
 
Ha en bra dag allihop!
Gomorron

En härlig dag är slut.

Åh vilken härlig dag jag har haft! Efter morgonpink med hundarna på gården och tre koppar kaffe, tog jag Paddy och Sally på en härlig promenad runt byn. Det regnade inte, men det var lixom så regnfyllt i luften att glasögonen smäckade igen, och tröjan blev blöt.... själv blev jag svettig. När jag kom hem tog jag Kelly och Molly och gick elljusspåret .... vi var inte ensamma precis ... det var ett par tusen mygg åxå :)  Jag var blöt upp till knäna när vi kom tillbaka men ... va fasen spelar det för roll? Vi hade en härlig promenad .... tränade lite olika saker ... lite balansövningar osv.   Ja, hundarna då ... inte jag :)
 
Jag kan förstå om många tycker att en sån här dag är dålig om man tänker: sommardag. Men ... har man någonsin fått någon garanti för att sommardagar ska vara soliga och varma? Det är som att, om sommardagar är regniga och grå .... då har man rätt att vara sur, grinig, bitter ... och har INGEN anledning att vara glad och försöka fylla dagen med nåt bra. Om en sommardag är kall och grå ... då är det inte SOMMAR .... men ... det är ingen som lovat att sommaren ska vara varm alla dagar .... Och det GÅR att ha roligt även om det är grått :) :) :)
 
Jo jag vet, DU tycker inte det ... Du vill ha sol och varmt ... och jag unnar dig det.... men FÖRSÖK att göra nåt positivt även av de grå dagarna, så att de här dagarna inte är förgäves. Tiden är begränsad ... för många är den mer begränsad än man kan tro .....
 
HOppas att ni kunnat fylla dagen med nåt värt, ÄVEN om det inte varit sol och varmt.
 
Gokväll

Måndagen bara försvann :)

Igårkväll när jag tänkte skriva ett inlägg, kom det annat i vägen och vips var jag för trött och det var bara att gå isäng :) 
 
Jag jobbade ju några timmar igår, det var precis lika roligt som vanligt. Efter jobbet blev det en promenad med hundarna, och sen ett pass med dem var för sig ute på gården.
 
 
Kelly, min stjärna! Det finns lixom inget hon inte kan göra :)
 
Molly är ivrig och vill lära sig, Sally är cool och hur lugn som helst, hennes temperament är Mollys raka motsats, sävlig och ligger gärna ner och tittar .... Paddy är den som har kortaste koncentrationen. Han vill ju gärna dra in i häcken och fånga trastungar, eller springa så fort han kan ... eller andra, enligt honom, vettigare sysselsättningar än att lära sig att backa och gå slalom ... fniss
 
Det verkar ska börja regna idag, och regna hela dagen. Få se om jag hinner ut och göra nåt vettigt med vovvarna innan det drar igång.  I afton är det hundkurs i Burträsk. Näst sista kurstillfället och jag tänkte fokusera på inkallningar.
 
Nu ska jag fokusera på kaffet en stund.
 
Gomorron
 
 

Jag - en trött människa?

Jag har hunnit få ett flertal frågor om varför jag raderade mitt förra inlägg. Står jag inte för vad jag skrivit? Ångrade jag mig?
Svaret är - Jo jag står för vad jag skrev och NEJ för allt i världen, jag ångrade VERKLIGEN inte vad jag skrev. MEN , någon for illa av mitt inlägg. IINTE skämtaren själv, men någon annan, och det var aldrig min mening. Därav att jag raderade inlägget.
 
Idag har det småregnat till och från, hela dagen. En längre promenad med Sally och Paddy, samt en timmes träning på "hundträffen" med Arne och co. med just de hundarna, tillsammans med 4 andra personer, samt 6 andra hundar, som gick superbra :)  Kelly och Molly fick träna lite sök härute på gården .... sen har vi tagit det lugnt. I morgon jobbar jag 11-14, och jag hoppas på bra hundtränarväder då :)  Ska köpa blod så att jag kan lägga några spår, framförallt till Paddy. Det har inte blivit av, att jag köpt blod hittills. .....
 
Nu ska jag sjunka ner i soffan med hundarna och glädjas. Jag gläds över mitt liv, mina barn, mina hundar. Jag gläds över mitt jobb och mina vänner. Jag gläds över att vara Jag.
 
Gokväll

Jag - en stridsfeminist?

inlägget raderat av mig själv. 

Å gud va lyckat!!

Semesterpuben igår kväll blev verkligen lyckad! ca 200 personer som åt, drack sjöng allsång, dansade (nåja ... kanske inte inte alla 200 dansade) och stämningen var verkligen på topp!  Jag var där ca 2 timmar och hade jätteroligt .... eller ... jag kunde hoppat över den detaljen när en smågalen snubbe hällde en halv öl över mig. Det var min öl dessutom. Det var inte meningen kan jag tänka , men han slet upp min arm, naturligtvis höll jag min nyöppnade öl i den handen .... och sen skulle han shejka loss. Med min arm. Tja ... det sägs ska vara bra för håret med öl ..
 
Idag är det fortsatt varmt, och nu på morgonpromenaden så var det Hyfsat med mygg åxå. Vindstilla och kokhett ....  mycket mygg .... flugorna har börjat komma åxå. Sommaren är underbar :) :) :)
 
Idag jobbar jag 12-17, hoppas på lite svalare väder på aftonen ... så att man kan ta en lite längre promenad.
Nä, nu blir det lite frukost här. Hade tänkt dammsuga en runda åxå ....
 
Ha en bra dag allihopa!
Gomorron

24 grader varmt!!

Å herregud ... nu är det sådär varmt.  Ni vet sådär varmt så hundarna inte mäktar med några promenader i travtempo .... och jag mäktar inte med heller. Förbannat att man ska vara så lättsvettad, det är INTE kul !! 
 
Har varit ute korta stunder med hundarna var för sig, med betoning på korta. Nu ligger de utfläkade och flämtar.
 
Strax dags för en lätt lunch, ut med hundarna en liten sväng till, sen blir det jobbet.   Ha en bra dag i värmen, hoppas inte alltför många stryker med i hettan.
 
Gomorron

Sol och sommar

Idag har det varit sol och varmt ... fast inte FÖR varmt, lustigt nog. Inga långa raska promenader, men det gick vara ute i alla fall :)
 
På förmiddagen tog jag ut Sally på en egen promenad. Hon är ljuvlig att gå med. Stannade och gjorde några sitt-övningar på vägen, och tränade lite sitt-sitt kvar, samt inkallning när jag kom hem på gården igen. Kelly har fått sig två träningspass härute idag och hon blev överlycklig. Först ett pass tillsammans med Molly, där jag vill träna dem att jobba bredvid varandra ... kul men svårt :)   Sen tog jag ut Kelly ensam en sväng ... sist Paddy.
 
Eftermiddagsrundan blev bort till Martinsons och hem igen ... i väldigt sakta mak.
 
Har tvättat och hängt ut tvätten idag .... måste nog bädda rent i sängen även om det är nygjort ... det luktar ju så himla gott :)
 
I morgon jobbar jag 13-20 ... så lång dag brukar jag inte ha. Det verkar ska bli RIKTIGT varmt i morgon .... vilket är lite både och, för inne på bästa jobbet har det en tendens till att bli bastu-varmt, även om det inte är så himla varmt ute.   I morgonkväll är det semesterpub med liveband på jobbet. Själv går jag hem, går ut med hundarna, och förmodligen slocknar rätt snabbt ... är min gissning alltså, men vi får se :)
 
NU ska jag i alla fall strax gå isäng. Hoppas ni haft en bra dag!
 
Gokväll

Irriterad, vansinnig, ledsen, förbannad, förtvivlad ....

När man efter morgonrundan öppnar veckans Mellanbyden, för att söka igen de artiklar man Själv har skrivit .... och upptäcker att redaktionen totalt förvrängt det man skrivit ... DÅ går lixom ridån ner. MITT namn står under en artikel som inte är bra alls. JAG har inte skrivit så. JAG har skrivit på ett annat sätt, som godkänts av den intervjudade ... men nån gök på redaktionen har tagit sig rätten att skriva om artikeln och helt enkelt förvrängt fakta.
 
Jag säger inget om att de förkortar artiklar som är för långa, eller rättar grammatiska fel ... men den här gången har de helt enkelt bara .... gjort fel. Artikeln blev inte alls som jag skrivit den ... Gud va lessen jag är över det. Inte bara lessen .... förbannad åxå.
 
Efter jobbet och efterjobbetpink med hundarna, bar det iväg till Burträsk för att gå på marknaden med Pernilla och Hannah. Tiden var alltför kort. ALLTFÖR KORT!!   Sen blev det fika hos tjejernas farmor. Tjejernas farmor är typ 80 år ... hon blir jätteglad när man kommer.... jätteglad att få koka kaffe (koka vatten plus snabbkaffe) och bulla upp, och där går gränsen. Jag säger INTE att jag inte äter fikabröd, utan jag äter både bulle, rabarberpaj och nåt flarn som hon bakat...... ÄVEN om jag får ont i magen sen. Ibland får man helt enkelt bara bjussa lite, då hon blir så glad. I vanliga fall skulle jag INTE äta något för att vara snäll ... men ibland känns det bara rätt :)
 
SÅ ... när jag kom hem hade jag ont i magen.... men gick ut med hundarna ... sen hade jag tänkt laga nån smaskig mat ... men hade lite ont i magen så jag strök det.
 
Jag fick svar från Mellanbygden, där jag publicerat min artikel. Jag ifrågasatte varför man ändrat min artikel och förvrängt fakta .... svaret jag fick gjorde mig både lessen, uppgiven och förbannad på samma gång. Jag hade tänkt lägga upp både MIN artikel, såsom jag skrev den, och scanna in och visa hur resultatet blev i tidningen, men har upptäckt att det går inte scanna in och kopiera in artikeln. Trist!
 
Nu är jag både trött och trött ... ska gå isäng nu. Hoppas ni haft en bra dag. Det har i alla fall varit sol och varmt idag.
 
Gokväll

Är det sommar nu?!

Idag verkar det ha vänt. Det var varmt och soligt, och det ser ut ska fortsätta hela veckan.
 
Efter morgonrundan, som blev lite kortare än planerat ... fniss ... för först mötte jag världens bästa chef Solveig m. man Kenneth precis utanför huset när skulle gå. Vi stod och pratade en liten stund. Sen när jag kommit ett par hundra meter, mötte jag Malin Vesterlund .... å det var så kul att språka med henne en stund :) :) Det är inte så ofta!  
 
Nåja, efter en supertrevlig morgonrunda, bar det av till Bästa Jobbet. Det började lite lugnt när vi öppnade ... men det var bara lugnet före stormen :)  Sen gasade det på rätt bra med folk !!  KUL !!!!!!
 
Efter jobbet, en härlig men varm promenad med vovvarna. Jag gick en bit bortanför Martinsons, sen vände jag. Varför jag inte gick in på Gruvbergsvägen och gick runt byn, är att jag, vis av erfarenheten, vet att det knappt blåser eller fläktar alls efter den vägen. Både jag och hundarna behövde lite vind i pälsen för att inte storkna av värmen .... så Martinsons-rakan var perfekt :)
 
Efter promenad och lite mat, var det dags att dra iväg och ha vardagslydnadskurs i Burträsk. Idag hade jag planerat en promenad in till "centrum" med hundarna, träna koppelgående, samt störningar utanför Konsum. Det happade sig så, vilket jag inte ens tänkte på förra veckan när jag delgav deltagarna kvällens plan .... att det är ju marknad nu. PERFEKT :)  
 
Jag är helt imponerad av deltagarna. De inte bara gör som jag säger, det funkar åxå :) :) :)   Hur kul som helst :)
 
Hem, ut med hundarna, och nu sitter jag här. Ska strax gå isäng för att kunna ladda för en ny arbetsdag. Direkt efter jobbet i morrn, ska jag ta med Milo och åka till Burträsk. Där ska jag möta upp Hannah och Pernilla, vi ska gå nåt varv på marknaden tänkte vi.
 
HOppas ni haft en toppenbra dag, och att ni fyllt den med nåt värt.
 
Gokväll

Kompis eller inte kompis ... det är frågan

Idag har jag varit ledig, och dagen har bjudit på soligt och varmt väder, blandat med lite regn :)  Jag tog långärmat när jag gick på 1.5 timmars promenad med vovvarna på förmiddagen, för jag tyckte att det såg grått ut på himlen ... och tänkte att jag skulle bli kall om det började regna. Det BÖRJADE aldrig regna ... utan blev svettigt som tusan :)
Jag gick upp till grustäkten så hundarna fick rejsa runt lite och det gjorde de så gärna :)
 
Hörrni .... det här med att vara vänner .... på rikt eller på facebook. Visst förstår jag åxå att många av de vänner man har på fejjan, inte är solida vänner SÅ, men jag tycker ändå att deras omtanke är värd att ta i beaktning. eller?
 
I den eminenta tidningen Mellanbygden (!) fanns en krönika häromsistens skriven av Jennelie Wiljebrand,   som handlade om beroendet av facebook, med citatet:  "frågan är vad som händer med våra hjärnor när vi dagligen matar dem med lika ytlig som kortsiktig bekräftelse..."  
 
Jag vet faktiskt inte vad hon menar riktigt ....  Är det ALLTID så att responsen vi får på facebook är ytlig och kortsiktig?
Vem har bestämt att det är så?  Vad betyder ytlig bekräftelse?  Är det RIKTIGARE och MER VÄRT om man får kommentarer och bekräftelse utanför Facebook?  Var går gränsen? Mail?  telefonsamtal?
 
Vad händer med hjärnan om den matas med information på norran.se eller aftonbladet.se gentemot om man kollar på nyheterna på tv?? eller läser papperstidningen??
 
När mobilen kom, och möjligheten att sms:a, eller mailen ..... då förfasade sig många över hur lätt-tillgängligt det var att komma i kontakt med människor.  ... eh ... Ja ... DÅ såg man det som av ondo ... men ... visst är det fantastiskt att kunna nå människor på andra sidan jordklotet med bara ett tangenttryck!! Är DET ytligt och av ondo?
 
Nä ... jag blir helt trött av det här. JAG tycker att det är positivt och bra att kunna delge varandra sina tankar, bara med några knapptryck. Jag har svårt att se att det skulle leda till några större hjärnskador. MEN jag kan ha fel.
 
Nåja. Nu går jag isäng. Med eller utan hjärnskador. Lycklig är jag i alla fall :) :)
 
Gokväll

Är jag egoistisk, Sjuk och Svag?

Neee .... såklart inte Fniss ....
 
Jag tänker på Facebook och alla citat osv. som cirkulerar, och alla inlägg som man ska gilla och kopiera, annars bryr man sig inte om cancersjuka eller så är man inte en bra vän. Jag brukar ytterst sällan gilla och kopiera sånt trams. Bara för att jag inte kopierar och delar, betyder det INTE att jag inte bryr mig om de som är sjuka. Bara för att jag inte gillar och kopierar, betyder det INTE att jag inte ser dig som vän.
 
Jag tror att många gillar och delar utan att tänka sig för riktigt .... Stämmer verkligen det här?  - jo jag vet, jag kanske är petig i överkant ... men jag tycker att det kan vara idé att tänka efter.
 
Igårkväll kom ett sånt där uttryck:
 
Utan varandra är vi INGEN.
 
Hur kan man säga så? Jag är helt övertygad om att man är stark i sig själv. Som ensam kan man VISST påverka, men man måste ju kunna se proportionerna. Ska man förändra världen, så behöver man nog vara ett gäng, men man kan påverka arbetsgruppen, grannarna, kompisgänget, hemma i byn ....
 
Utan varandra är vi INGEN ..... 
 
Det är ju att nedvärdera sig själv.   Man behöver däremot inte heller säga: Ensam är stark. Det finns inget likamedtecken, men även om man är ensam, är man NÅGON. Man är UNIK, och styrkan kommer inifrån en själv.
 
Visst, att ha en grupp där man känner tillhörighet, är guld värt, att ha kompisar man kan dela saker med gör en glad ... Men det är inget MÅSTE för att man ska RÄKNAS.
 
DU är NÅGON.  .... Hur ensam du än är.    
 
Kom ihåg det !!  :) :)
 
Gomorron

RSS 2.0