Söndagens guldkorn :)Då börjar söndagen lida mot sitt slut. Tänkte visa mina reflektioner över dagen innan jag kryper isäng. Eller... ja.. först ska jag och Hannah gå ut med hundarna en sista kvällsrunda.. men SEN är det krypisäng som gäller.

Dagens guldkorn

Morgonpromenad med Pernilla och hundarna
En god kopp kaffe efter promenaden
Ett lysande träningspass med Kelly
En härlig promenad med Bara Paddy
Ett besök på hundklubben, några lysande varv på agilitybanan med Molly
Superhärligt väder hela dagen, inte för varmt.... sådär perfekt :)
Hannah kom hit och ska sova över :)
En superb middag: entrecote m vitlökssmör och ett glas rött.
Utöver dessa guldkorn finns fler idag... jag har mailat några människor och tackat för visat stöd och engagemang.
Nu blir det kvällsrunda......  Hoppas ni haft en bra dag, som ni kunnat fylla med något värt!

Gokväll

Att Njuta av Livet, VAD är det?Vad innebär det att njuta av livet?  Är det att alltid vara glad och lycklig? Är det att vara nöjd med det man har, eller vad är det egentligen?

Jag har de senaste dagarna funderat rätt mycket på det där. Ägnat det en hel del tid och tankeverksamhet... försökt luska ut i mitt inre vad jag egentligen menar när jag säger att jag njuter av livet.

Att ta tillvara på de stunder, varje dag, som Ger mig en positiv känsla. 

Så skulle jag kort kunna sammanfatta hela grejen. Varje kväll innan jag lägger mig, går jag igenom de stunder jag DEN dagen ser som guldkorn. Stunder jag är stolt över, som jag skrattar åt, som jag känner betyder något. Många av de här guldkornen plockar jag ju fram även andra dagar, och njuter på så sätt flera flera gånger av en och samma litet ögonblick :)

När det händer saker som är långt ifrån positiva, långt ifrån angenäma och LÅNGT ifrån vad man vill uppleva... kan man ändå njuta?

Ja... ibland till och med kanske PGA det som hänt. Det behövs ju då och då motvikter...  På så sätt bibehålls balansen tror jag.  Annars blir det att man ser inte guldkornen för alla guldkorn.

Många har frågat, både tidigare i mitt liv, och nu i slutet: Men hur ORKAR du?? 

Ja.. vad är alternativet? :)   Skämt åsido... Jag orkar just för att jag fokuserar på guldkornen.  Jag fokuserar inte på det hemska som hänt, på de som försöker göra mig illa, de som hatar mig. Jag fokuserar på det positiva som händer varje dag, de leenden jag möter, de glada tillropen, vänners stöd, barna, hundarna... Ställer man fokus rätt, så SER man det positiva....  och det negativa glider undan.... om man inte ägnar det tid och tanke.... så försvinner det ut i periforin.

Att ta tillvara på de stunder, varje dag, som Ger mig en positiv känsla. 

Japp, det är precis vad jag ska göra även fortsättningsvis.

Gomorron

Snaaaaaart :)

Har precis kommit in. Var först på en 45 minuters promenad med Paddy, sen en kort sväng med de andra. Ska ju hålla mig vaken tills det är dags att åka och hämta Pernilla och Nils från festligheterna de är på ikväll.

Den här dagen har varit superbra. Gick lite trögt på förmiddagen... men det ordnade upp sig :)  Har städat lite, tvättat lite, promenerat rätt mycket, tränat hundar ..... jobbar med Kellys apport nu... och det kommer inte att dröja länge förräns det sitter :)  

Lille Milo är trött....det tar på krafterna att vispa runt som han gör :) ..  han fyller 1 år i morgon förresten... då blir han stor kille ... fniss...   och i morrn kommer Hannah hem från PDOL, så hon kommer hit i morrn afton nån gång.
Mitt på dagen i morrn har jag tänkt mig på hundklubben... tror jag tar Molly med mig den här gången, och kör nåt varv på agilityplanen... Hade först tänkt ta Kelly och träna på den andra planen... men har ändrat mig.  Hoppas på lagom värme... inte alltför varmt.

Dagens "värda"

promenaderna med hundarna
Träning och lek med hundarna
telefonsamtal med Hannah
Träffat Pernilla och Nils
Fick besök av Lena A
Städat och tvättat
Fyndat på loppis utanför ICA

Det var de störtsta guldkornen för idag :) 

Hoppas ni åxå haft en bra dag!

SNAAAAAAAART får jag åka och hämta ungdomarna :)

Gokväll

härlig kvällHar varit hos Annica på vinkväll ... och vi höll på bra mycket längre än vi brukar :)  Fasen... klockan är ju över midnatt nu... förvisso har jag hunnit vara ute med hundarna sen jag kom hem, men ändå :)   Många och långa skratt har det varit ikväll! Som vanligt när vi träffas alltså :)   Det är härligt med vänner :)

Jag har verkligen njutit av kvällen, och kommer då osökt in på ämnet att njuta av livet. VAD är att njuta av livet?  Vad innebär det att njuta av livet, av sin dag, att njuta överhuvudtaget? Vad gör man när man njuter?

För mig innebär att njuta av livet, att man försöker göra det bästa man kan av varje dag. Att försöka hitta guldkornen i de dagar man får. Varje dag är en ny gåva att göra vad man vill med. Man kan välja att strunta i alltihop och bara låta dagen gå... man kan fylla den med bråk, skrik, hårda ord och hat... men man kan åxå välja att fylla den med glädje, positiva tankar och handlingar, man kan hjälpa någon, krama någon som behöver det, bära en kasse åt någon, bara byta några ord, ibland räcker det att bara ge någon ett leende....   Om man varje dag försöker fylla den med något positivt.... om man varje dag försöker njuta .... om man varje dag försöker hitta guldkorn... Då tänker jag att man njuter av livet. Om man en måndag steker en entrecote bara för att man vill... dricker ett glas vin på tisdagkväll..... äter en bit god choklad en torsdag..... Passar på att njuta helt enkelt. Om man passar på att njuta närhelst man kan... vare sig det är måndag eller fredag.... så ... vips... njuter man av livet :) :) Det behöver inte alls vara komplicerat :) Det är lixom bara att njuta på :) :)

Ska fördjupa mig mer en annan dag.... nu är det sängdags.

Gonatt :)

ofog och idioti

Läser i dagens Norran, att några medlemmar ur ett nätverk som kallar sig "ofog" varit och målat på landningsbanan på flygflottiljen f21 i Luleå. Man kan dra ihop nätverk kring precis vad som helst. En del nätverk blir säkert inte särskilt stora, men det är ju en styrka i att vara enade i någon eller några frågor. Det kan ju vara precis vad som helst som sagt; handarbetarnas vänner, vi som har bränt bort ögonbrynen när vi skulle tända en cig, eller nåt annat.

Hamnar tillbaka till Oslodramat i tankarna. En övertygelse kan vara så otroligt stark att man är beredd att göra precis vad som helst. Att de dessutom övertygade om att de gör RÄTT, gör saken än mer svår att greppa.

Jag undrar fortfarande vad det är som styr sådana övertygelser, vad som styr dessa människor. Vad har gått snett?  ETT nätverk som skulle bli väldigt stort kan jag tänka, är att bunta ihop alla idioter och kalla dem precis för vad de är: Idioter.

Själv tänkte jag starta ett eget nätverk och undrar om ni vill vara med? Det ska heta: Vi som njuter av Livet!  Jag startar idag :) :)

Gomorron

Så jävla arg!

Det är så ytterst sällan jag blir förbannad nuförtiden. Ni vet sådär fruktansvärt jävla ilsken...  Det är Ytterst sällan... ytterst sällan....   OM jag ska bli så förbannad, så krävs det att något väldigt VÄLDIGT uppretande har hänt. Sådär uppretande att det lixom kokar inuti... så man känner att ilskan är större än nåt annat.

Tur att det är sällan... för det är lite jobbigt att vara så jävla arg.

Gokväll

Molly och Paddy till veterinären idag.

Idag har Molly och Paddy vaccinerats. De fick vaccinet upp i näsan... det var lite fräsigt :)   Paddy reagerade inte ett smack, Molly var, som väntat, lite mer "slingrig" men fick ju godis av vet. efteråt, så allt var frid och fröjd. Veterinären och assistenten blev mer än charmade av både Paddy och Molly. De kommenterade Mollys underbara underbett, och jag berättade att jag ett tag var inne på att döpa henne till UnderBetty. När vet skulle skriva papperna frågade hon: få se, var det Betty hon heter? - nä, Molly.... å gud va hon skrattade... hon tyckte att UnderBetty hade passat perfekt :)

Det är verkligen varmt ute. På förmiddagen, innan det hunnit bli såå varmt, tog jag Paddy och gick rundan runt byn. En timme tog det.... vi gick i rätt makligt tempo.  NU är det alldeles för varmt för dylika utflykter. För en stund sedan bjöd grannen Börje på kaffe här nere, och då fick hundarna ligga i skuggan och tugga frusna märgben.

Nu ska jag hacka ihop nåt att äta... lite sen lunch sådär...  Melon och Mango tror jag att det blir... möjligtvis lite grillad kyckling till.

Ha en fortsatt bra dag :)

A walk down memory lane.....Den gången jag tog barnen med på finlandsweekend.... de var inte många år då...  övernattning på båten, frukost på båten innan vi skulle kliva iland. Var bara det att vi hann inte iland så vände båten hemåt igen. Eftersom jag sagt till alla därhemma att vi skulle vara borta hela helgen, så vägrade jag åka hem... så vi drog till Lycksele djurpark istället, där jag fotade massor.... för att senare upptäcka att jag inte hade någon film i kameran.

Den skyltsöndagen barnen, efter att vi varit ute och kollat på byn, åkte skridskor på gatan och sen satt i badbaljan, tog ett varmt bad och drack nyponsoppa

Den gången vi skulle på familjedag på Edelvik, och vi missade i princip allt utom ..... hårdrockskonserten!

Den gången Vi hade lilla "nyckelpigan": bilen som var lite av ett.... provisorium...   När vi skulle iväg så fick En av barna sitta och trycka på gasen, medans jag var under huven och vred på den provisoriska kontakt som fanns för att få igång bilen... Den blev ditsatt istället för att måsta ha den stora skruvmejseln jag tidigare hade för att starta bilen.... DEN ville jag inte ha längre efter ha stått parkerad vid en stulen bil, så polisen stod där när jag skulle starta en dag...

Den gången jag och barna var i Grekland och tog taxi från vårt lilla ställe, in till storstan. När vi skulle ta taxi tillbaka kom jag inte ihåg vad byn hette där vi bodde.... och när jag skulle visa taxichauffören på kartan, så fanns byn lixom utanför kartbilden.....

Den gången vi skulle till Östersund och bilen lixom gav upp... Tror vi körde 30 knyck de sista 25 milen....

Den gången vi åkte bil, Pernilla sa plötsligt: Mamma, he upp ljudet... jag vill höra den här låten... varpå jag var tvungen svara: Gumman.... vi har ingen bilstereo...

Alla dessa gånger som blivit så totalt "eljest" motför det var tänkt....  Det har mer varit en regel än ett undantag, när saker jag planerat och genomfört med barnen, blivit.... ska vi säga..... nåt helt annat :) :) :)  Detta har lockat oss till skratt genom åren, det här att det lixom aldrig blivit "rätt" fast ändå i slutändan makalöst roligt :)

Pernilla och Hannahs sambos, har åxå fått erfara att när jag är med, då Blir det på något konstigt sätt alltid nåt helt annat än planerat.

ALLT det här..... ryms under: Moments that take MY breath away......

Gomorron
Stoff till ny bok.

Då var ännu en varm och underbar dag slut :)   Den började lite... annorlunda.

Igårkväll när jag och Hannah gick isäng frågade hon när vi skulle åka in till stan. Ja sa jag... jag brukar vakna kring 7.30-8.00, så efter att ha varit ute med hundarna, duschat och ätit frukost... så vid 10. Eftersom jag alltid vaknar den tiden om inte väckaren är ställd.... så ställde vi ingen väckare heller.

Nu var saken den att Paddy vaknade 5.30 och var kissnödig. Jag klev upp och tog ut alla hundarna.... de kissade allihop, sen gick vi in och la oss igen. Det gick lite trögt att somna om, men bevisligen GICK det ändå till slut, för när jag kollade på klockan nästa gång var den 9.40 :) :)   Jag väckte Hannah och sa att det nog var dags att kliva upp :)

Oj vilken värme det blev idag!  Pernilla och Nils Gamm-merca har ingen ac .... så det var hyfsat varmt kan jag säga....   På AF gick det snabbt och smidigt, sen ett litet varv med Hannah på stan, upp på solbacken där jag skulle lämna in min kamera på ONOFF... men de har ju gått i KK så det gick inte.... nåja. Ett varv på systemet och Arken Zoo..... via Royal hästsport och sen hem. Ut med hundarna en kort sväng, in på ICA, sen hem igen. Äta lite grillad kyckling, iväg till hästarna och beklä dem med de nyinköpta flug-pannbanden, sen iväg på agilitykurs.

Väl hemkommen, ut med hundarna en kort runda, kolla mail och här sitter jag nu. Jag har mer och mer börjat fundera på att skriva en till bok. En helt annorlunda bok mot det jag skrev förra gången. Fortfarande dokumentärt, dvs verklighet.... men den här gången mina vänner är det mer av en action... eller ska vi säga fantasy... för ingen kommer att tro att det är verkligt :) :) :)

Jag kan säga så mycket som att det finns stoff till en bok :)

Strax dags för sista pinkrundan med hundarna. I morgon har jag tid för Paddy hos veterinären, i övrigt har jag inget inplanerat. Vi får se vad väder och värme bjuder på.

Hoppas ni haft en bra dag, och att ni fyllt den med nåt värt!
Gokväll

Tisdagen slut

Det har varit varmt idag åxå, även om det inte varit klarblå himmel och sol. Det har varit ömsom sol, ömsom moln, men varmt som sagt var. Jag har varit ute med Molly och plockat smultron :)Har även varit ute med Kelly på gården och tränat lite.   "Rutan" och "hopp"

Det blev ingen tur på agilityplanen, Hannah och Milo kom hit och vi for till Pernilla och Nils och lagade middag och åt tillsammans. För en stund sen gick jag en kvällsrunda med hundarna. I morgon ska jag en sväng in till stan på Arbetsförmedlingen, sen köpa två nya skor till My Way....   sen blir det väl att åka hem igen :)   På kvällen är det agilitykursen, så dagen blir nog fullspäckad.

Lägger in en filmsnutt på Mollys premiär på agilitybanan... hon har bara provat En gång än... men det ska bli superskoj att jobba vidare :)Nä hörrni... klockan går :)    Jag och Hannah ska upp på vinden och hämta ner madrasserna, hon ska sova här :)  Hoppas ni haft en ljus och bra dag :)

Gokväll

Lilla hjärtatHar nyss pratat med veterinären. Kelly har fortfarande något höga levervärden... men vet. trodde inte att vi behöver medicinera i nuläge. Jag ska fortsätta ge henne dietfodret, och inte motionera henne hårt. Inga långa eller krävande promenader, utan stilla sådana i en månad till, sen ska vi tillbaka och ta prover igen. 

Idag kanske jag tar Molly och drar iväg på hundklubben och tar några varv på agilitybanan.

Oj, nu landade en liten skat-unge på fönsterblecket.... hahahaha..... den ville in genom myggfönstret.. men ändrade sig när Paddy tryckte dit skallen och talade om att HÄR bor VI :) 

Detta blir ett sånt där väldigt kort inlägg, ville egentligen bara säga Gomorron. Dagens händelser och tankar kommer i kvällens inlägg.

Gomorron

I morgon bitti

Idag har jag varit ute och tränat en stund med Kelly. Hon var superglad :)  Hon blir så himla lycklig när jag tar fram klicker, koner, apportbock och musmattan.... hon verkligen älskar att träna :)  Det gick jättebra och jag hoppas nu att jag får ett positivt svar av veterinären i morgon bitti. Då får jag nämligen veta resultatet av blodproven..... håller tummarna.

Molly fick gå ett spår... köttbulle-spår :)   HOn var kanske lite yvig, men hittade målet till slut :)  Hon blir åxå så glad när man ska träna...  Tänkte åka iväg till agilitybanan i morgon med henne.

Paddy fick sig en liten tur med cykeln :)  Myspaddy... nu sover han gott :)   Måste väcka honom strax, för då är det dags att ta sista pinkrundan. Det har börjat regna, så den rundan blir kort...

Kort inlägg.... men har ju skrivit tidigare ikväll.... det får räcka för idag. Har väldigt många tankar i skallen just nu... men släpper inte ut dem än....   får se i morgon om jag vågar öppna dörrarna för dem...

Gokväll

The power of LoveIdag har jag till stora delar följt Aftonbladets rapportering från Norge. Häktningsförhandlingar, presskonferens, intervjuer....  Den här mannen anser sig ha utfört ett viktigt och nödvändigt uppdrag... han ser på fullt allvar på det skedda, som att det är det rätta att göra.

Jag skrev ett inlägg igår, där jag ställde frågan: Vad kan man göra?  Följande är väldigt tänkvärt:

http://www.aftonbladet.se/ledare/article13371398.ab

Jag hamnar återigen i funderingarna: Vad är det som göder hatet?

Hur kan det komma sig att människor hatar så mycket, att de är beredda att göra vad som helst för att få fram sin ståndpunkt?  Är det övertygelsen i sig som skapar hatet, eller är det tvärtom, hatet som styr och de använder övertygelsen som mantel?

Nu kanske någon säger: men.. har du ALDRIG hatat?  .... Jo.. det har jag. Jag har burit Hat, bitterhet, ilska,  misstro till andra människor....   men jag gör inte det längre.  Jag har insett att den som förlorar mest på det är jag själv.   Det tar så mycket energi att hata, att vara ilsken, att vara bitter.... Det  förtär en innifrån.... till ingen som helst nytta.

Jag har helt bytt taktik de senaste åren...  Jag hatar inte... bär ingen ilska...  ingen bitterhet heller.  Arg blir jag på sin höjd vartannat år om ens det...   Jag låter andra saker styra. Jag väljer annat än ilska och hat.  Jag väljer:

The Power of Love.

Goafton.

Gonatt från Oss!
Vad kan man göra?

Som läget ser ut nu, med det som hänt i Norge, känns det som att jag vill skriva lite mer om det. Det här med att en del människor ser som sin uppgift att MÅSTA göra saker... saker som är så fullständigt FEL, men som i dessa människors hjärnor är Rätt. Eller inte bara rätt, till och med Nödvändiga. Är det sjukdom som styr? Vad är det som styr dessa övertygelser? Är det samma övertygelse som styr tex Jehovas vittnen, som känner att de MÅSTE åka omkring och övertyga folk? Jag menar nu inte att det är lika FEL, men är det samma mekanism som styr?

Att Jehovas använder sig av fula tricks, fick jag definitivt klart för mig när jag såg en dokumentär på tv, där en avhoppad medlem berättade att de i förväg studerat kvarteret de skulle besöka. Fanns där barnfamilj så hade de med sig broschyrer där det var bilder på barn, besökte de en familj med hund, så fanns det skrifter med hundar på... Fula knep helt enkelt.

Snubben i Norge... körde med fula knep. Klädde ut sig till polis, kanske för att inge förtroende... och sen sköt ihjäl dessa stackars ungdomar.

Att köra med fula knep... är det för att de förstår att vanligt folk med sunt förnuft aldrig skulle gå på deras snack annars? Det finns fler än bara Jehovas, man kan ta som exempel, men det är rätt tydligt känner jag. Just det här att försöka övertyga människor om att DE har rätt... och att alla andra har fel. Hur kan man ändra på det här? Vad kan man göra? HUR ska vi få bort sånt här? HUR ska vi kunna se att någon är på väg att tippa över gränsen?

OM vi ser det... är det någon som vågar ingripa och göra något?

Tänker på den här norrmannen igen. Han har planerat det här i 9 år. Kan det vara så att det finns människor i hans närhet som vetat? Kan det vara så att det finns de som anat, men inte gjort något? VÅGAR vi ingripa om någon visar tecken på att den tänker göra något fel?

Om man tänker i mindre skala, fast fasansfullt ändå: Någon tänker köra i fyllan, Stoppar vi denne? Någon kör alldeles för fort, ryter vi ifrån? Någon visar väldigt dåligt omdöme i någon situation, säger vi till? Dessa situationer kan åxå sluta i katastrof, kanske inte för så många som i Norge, men även en mindre katastrof är en katastrof.

 Att mista någon anhörig pga rattfylleri, misshandel, fortkörning, droger..... Det finns mycket som gör att en människas liv kan släckas... och deras nära och kära hamnar i kris....

Ondska kommer nog alltid att finnas. Det kommer alltid att finnas människor som sätter sig över andra människor. Övertygelser av olika slag kommer alltid att existera. Rattfylleri, misshandel, drogrelaterade brott.... vi kommer aldrig att kunna få bort det... men ... Vad kan vi göra för att det inte ska drabba VÅRA nära och kära? VÅGA stå emot! VÅGA säga ifrån! Våga stå för människors värde!

VÅGA VÄGRA VARA VÅP!!!!!!

Gokväll

Med åskan försvinner värmen.

Nä det stämmer inte. Det åskade rejält igårkväll och regnade nåt vansinnigt... men det är varmt idag ändå. Åskan försvann alltså INTE med värmen, sommaren fortsätter varmt.  Fortsätter det vara uppehåll mitt på dagen, ska jag ta en vända till hundklubben innan jag börjar jobba. Molly ska få en vända på agilitybanan :)

Perkon puttrar ... måste komma ihåg att köpa kaffe idag, för de sista bönorna åkte i nu. Det är INTE kul när man ska koka kaffe, och upptäcker att det är slut. Det är nästan värre än att sitta på toa och upptäcka att papperet är slut.

Skulle ha haft upp tvn på väggen åxå....  Nils ska hjälpa mig... men måste höra med Börje först om det går några ledningar el dyl i den vägg jag tänkt sätta upp den. Tvbänken måste ut ... pronto.

Dagen blir nog fullspäckad utan att man direkt anstränger sig. Måste försöka få tag på en hovslagare åxå... Maja har trampat av halva framskon... och Prinsens hovar behöver tas om hand.

Ha en bra dag allihop, och försök fyll den med nåt värt.

Gomorron


Drifter eller övertygelser eller vad?

Efter det som hänt nu i slutet, så måste jag ställa mig frågan: Vad är det som driver människor?  Är det samma sak för alla eller är det olika saker? Finns det någon gemensam nämnare för alla, eller är det slumpvis? Är det något genetiskt eller är det nåt annat? Handlar det om övertygelse?

Det är väldigt intressant egentligen.... att fundera kring vad som styr en människas beteende. Massmördare, pedofiler, de som misshandlar, sektledare, diktator, mördare, tyranner, terrorister.....  

Vad är det som driver dem?  Är det makt? Mindervärdeskomplex? Sjukdom? Hjärntvätt? 

NÄR förlorar en vanlig människa, förmågan att se rätt/fel?  Vad krävs för att "tvätta bort" sunt förnuft ur tänket?  Är det människor som är "sjuka" sen födseln?  Var går gränsen till "vanlig" idioti, och sjuklig idioti? Kan man faktiskt förutspå vilka som kommer att "balla ur" fullständigt, men man har inte möjlighet att göra något åt det?  Ser man långt i förväg vilka som kommer att spåra ur? 

De som kommit loss från sekter pratar om hjärntvätt.... och när de kommit sig loss, så är det en befrielse. Hur många "sitter fast" i övertygelser, som inte är friska eller byggda av sunt förnuft?  ÄR det bara sekter, eller finns det "mindre" grupper övertygade och övertygande människor som "tvingar" människor till helt ofattbara handlingar?

Vad är det som gör att vissa aldrig hamnar i dessa situationer?

Vad är det som gör att många av oss, faktiskt kan utnyttja sunt förnuft och aldrig hamnar i att bete oss på ett sånt vedervärdigt sätt som tex skett i Norge?  Eller många andra platser runt om i världen?  VAD är det som skiljer oss åt? 

ÄR det så att de som gärna krossar en annan, pga övertygelse, rätt eller fel..... Kan bli en sån som Norgesnubben? Är det så att när man väl "klivit över gränsen" kan göra vad som helst?

Kanske.

Ofattbart!

Det som hänt i Norge är helt ofattbart. Det är omöjligt att ta in denna katastrof i dess helhet....  HUR kan en människa bli sådan, att han utför dessa handlingar?  VAD driver en sådan människa? NÄR och HUR började det inom denne man, födas ett så makabert beteende, som går ut över så många människor?  VEM har gett honom RÄTTEN att bete sig så mot andra människor?

Att en människa tar sig friheten att bete sig på ett sätt som skadar andra, är för mig obegripligt. Det behöver inte vara så stort som det som nu hänt i Norge, utan även i mindre skala. Att vara så fanatisk, att man faktiskt är beredd att göra nästan vad som helst (i många fall verkligen VAD som HELST) för att , som de själva ser det, VINNA. Sådana människor bryr sig inte ens om att ta reda på vad de slåss MOT... de bara slåss. De verkar inte känna ett behov av att vara säkra på att de har rätt, de ska vinna till varje pris, kosta vad det kosta vill.

I vad består segern?  Att "vinna" när man inte har rätt?  Ser sig sådana människor som ÄNNU större efteråt, fastän de i omvärldens ögon är fullständigt miserabla?  De enda som ser upp till sådana människor, är ett fåtal (tack och lov) som är lika sjuka och har lika vriden syn på vad som är rätt och fel.

För mig..... HELT ofattbart.

Gomorron

HopplaDen här dagen försvann väldigt snabbt. Jobbade några timmar, sen ut med hundarna. Jag delade på dem och gick med Paddy först en lite längre sväng, sen gick jag med Molly och Kelly en kortare runda. Jag har stökat lite med tvätt också... tvättat upp lite hundfällar och filtar bland annat.

Det har varit sanslöst varmt! Min plan om att kunna cykla en sväng med Paddy grusades i och med värmen. Får se hur det ser ut i helgen. Till middag blev det en grillad kycklingklubba med lite sallad och en kall öl. Efter maten hällde jag upp ett glas vin, men hann bara dricka halva glaset, då ringde Pernilla och undrade om vi skulle ut och rida en sväng. Sagt och gjort. En tvåtimmars långsam tur blev det. Det värsta är att jag måste få hit hovslagaren... IGEN !!!  innan vi kan rida ut igen. Trist men sant. Ska ringa honom i morgon och höra hur han har det i värmen.

I morgon är jag ledig, sen jobbar jag på söndag igen. Jag hoppas på lite svalare väder... skulle vara skönt att springa en sväng... fast inte i den här värmen då. Länge sen man gick milen åxå... fast samma där... inte i den här värmen.

I morgon måste jag försöka komma åt att filma när Molly plockar smultron. Oj va hon älskar smultron lilla gumman :)


Hon är så fräsig lilla MOlly :)Medans Paddy, som vanligt, kör den coola stilen...


Kelly... min solstråle.

Nä, Hoppla vad klockan är mycket.... dags att koja tror jag bestämt.

Gonatt

Fredagmorgon

Inatt har jag sovit hela natten, utan avbrott. DET var länge sedan, och det var väldigt skönt!  Morgonpromenaden inte så lång, då Kelly inte ska ta längre rundor ännu....   Hoppas få positivt svar av veterinären i morgon bitti.  I afton om vädret tillåter och det inte är för varmt, ska jag cykla en sväng med Paddy, och träna Molly härute på gården. Kelly ska få träna några nya trix :)

Igårafton när jag gick ut med hundarna, släppte jag Paddy och Molly så att de skulle få rejsa ett varv. Efter någon minut såg jag Paddy spetsa öronen och börja spåra. Jag ropade in både honom och Molly, för jag förstod att något var i görningen. Mycket riktigt. En förrymd kanin satt under en buske.

Jag band hundarna vid en stolpe, gick och tog upp kaninen i famnen och tänkte: jahapp, vad gör jag nu?  Kändes inte läge att hämta hundarna och bära kaninen samtidigt.... vill inte få bröstkorgen sönderklöst.... så jag halade upp mobilen och ringde min granne Börje. Innan Börje hunnit komma, dök en annan granne upp, polis-Carro,  som var ute på gården och hörde mitt telefonsamtal med Börje. - Har du hittat en kanin, frågade hon. Ja... visst serru...  - jag vet vems det är , de har letat hela dagen :) :)  Så... får jag inte jobb på Westmans så ligger jag kanske bra till inom polisen.... Carro kan ju lägga ett fint ord för mig som hundförare :) :)  

Slutet gott, allting gott.

Nu håller det på att vara dags att kamma till håret och gå iväg på "jobbet". Hoppas ni får en bra dag allihop, och glöm inte att fylla den med nåt värt!

Gomorron

Liv och Död.Ikväll har jag tänkt mycket på det här med liv och död. Inte så mycket vi människors... men hur det är i naturen. Bland djur. Bland de som jobbar med djur. Bland de som vistas nära naturen och dess innevånare.

Jag växte upp med att spendera stora perioder hos min mormor och morfar. De bodde ett par kilometer bort och hade jordbruk. Tidigt lärde jag mig att i djurens värld ser allt så annorlunda ut. Mormor och morfar hade bla grisar. Oj så många små kultingar man suttit och flaskmatat inne under mormors arbetsbänk i köket. Mormor gjorde iordning en kartong med mjukt linne som bädd.... och sen var det bara att flaskmata, hålla varm och hoppas på det bästa. För det mesta gick det dåligt.  - Det var inte meningen, sa morfar alltid när en liten kulting dog. Själv brast man i småbitar..... Varför? Jag gjorde ju ALLT! Den var så SÖT!

Jag var med på slakt, nödslakt, men även när kor eller suggor födde sina små liv  :)  Liv och död gick på något sätt hand i hand, LIV var lika rätt som Död, på nåt sätt. En naturlig del av det hela. Orden "Det var inte meningen" ringer i mina öron ibland när jag ser djur som på olika sätt lever ett ovärdigt liv, men som av olika anledningar tvingas leva kvar, som tvingas leva ett ovärdigt liv, enligt naturens mått mätt.

De flesta vet att min Ziggy under flera månader visat mer och mer tecken på att lida av något. Symtomen blev fler och fler. Jag har rådfrågat veterinär, hundpsykolog, hundvänner, bekanta....   och efter att ha gjort en rejäl undersökning hos veterinären och uteslutit andra fysiska åkommor, återstod det jag och många med mig redan gissat: Det är något i hjärnan. Endera pga hög ålder, demens, hjärntumör eller skador av andra orsaker. Det går inte medicinera.

Att se en av sina älskade hundar, bete sig på ett mer och mer förbryllande sätt. Att se de andra hundarna, till att börja med ignorera sin vän, för att sedan direkt visa missnöje med honom... Att se en av sina kompanjoner må sämre och sämre, och veta att det INTE hjälper med veterinärens insats, och inget annat heller... för det är inne i huvudet det händer saker... som inte kommer att bli bättre.  Att se symtom läggas till symtom. Att se försämringen månad för månad.... i slutet vecka för vecka.... DET är fruktansvärt.   Till slut måste man inse:
Det var inte meningen.

Det har gått en tid från det jag fattat beslutet. Beslutet fattades för Ziggys skull, för min skull och för de andra hundarnas skull. För VÅR skull helt enkelt, men MEST för Ziggys skull. Att behöva leva vidare med de symtom han hade.... som det förvärrades.... det är inte rätt mot NÅGON hund.   Att leva som hund... men inte kunna leva som HUND..... DET är inte rätt!     

En hund MÅSTE få vara hund. När den inte längre kan vara det..... Då är det inte längre meningen.

Veterinären var fantastisk!  Tack gode gud för sådana människor! 

Ziggy var, som han blivit, skräckslagen för människor.....   Veterinären frågade hur jag ville ha det. Hon skulle först ge honom ordentligt mycket lugnande efterom han var så skräckslagen. Jag ville sitta på golvet med honom. Även om han inte alltid kände igen mig, så var ju JAG den enda trygghet han kände till.   Han fick ha munkorg på sig när veterinären gav honom lugnande, men sedan tog jag av den direkt.   Han fick sprutan bara under huden, så det skulle ta ca 10-15 minuter innan den verkade. Under tiden gick vet. och ass. ut, och jag satt ensam med älskade Ziggy. Efter några minuter slappnade han av och la sig i mitt knä. Jag la honom tillrätta och strök honom som jag vet att han älskade. Jag höll Ena handen om hans nos..... det gillade han. Han suckade djupt.... slappnade av i hela kroppen. Jag nynnade för honom, en sång jag brukar nynna innan vi somnar på kvällen. Jag nynnade så länge jag klarade av att nynna.... sedan tog gråten över. ... men då sov han redan....

Efter ca 15 minuter tittade Vet in och kollade till oss..... - han sover, sa jag. Han sover lugnt.

Vet. gav honom ändå´sömnmedel..... sen smekte jag hans huvud, höll hans nos.... grät ner i hans päls....  medans vet. gav honom sista sprutan.


Ziggy älskade grisöron.  Ziggy älskade solen. Ziggy var till en början en liten spillevink....  Tyvärr så hann Ziggy bli en spänd, rädd, sjuk liten kille.   Ziggys hjärna började spela honom spratt.   Ziggy vankade uppe och skällde på nätterna... Ziggy såg saker som inte fanns....   Ziggys hjärna mådde inte bra.

Jag tror och hoppas att han fick med sig, att jag endast ville honom Väl..... att jag Alltid gjorde det som var bäst för honom. När jag såg att han var trött fick han vila från långa promenader..... När jag såg att han behövde lugn och ro, fick han ligga ensam i sängen....   Jag tror att han fick med sig Kärlek.   Nej, jag VET att han fick med sig kärlek.

Liv och Död.   Så nära varandra..... men ändå så långt ifrån. 


Men gu va soligt :)Det är ju aldrig dåligt väder den här sommaren!   Jag fick för mig att det skulle regna hela den här veckan, och nu har halva veckan passerat.... och knappt en droppe regn har jag sett. Det är så torrt i backen så det är nästan komiskt. Nu måste det komma regn! Det är inte så kul om allt grönt förvandlas till brunt.... mitt i sommaren.

Det har varit en superbra dag :)    Jobbet på Westmans är verkligen hur kul som helst. 4 timmar går hur snabbt som helst. Har nog sagt det förut, men jag upprepar mig gärna: ÅÅHHHH va jag vill fortsätta jobba där!!!!

Efter "jobbet" blev det en liten promenad med hundarna. Inte lång alls, med tanke på att Kelly fortfarande inte får gå några promenader att tala om. En 20 minuters pinkrunda bara. En visit på ICA, lite småplock, sen en lite längre promenad med Paddy och Ziggy....  Paddy fick faktiskt springa lös. När inte Kelly och Molly är med, så springer han knappt nåt. Det är väl inte lika fränt att springa som en dåre, när ingen lix jagar. Han lunkade bredvid mig... gjorde nån enstaka repa... inte mer.   När jag kom hem från den rundan, tog jag Kelly och Molly på en kortare sväng.

Innan det var dags att åka på agility på klubben, drog jag en sväng förbi Pernilla och Nils och bytte några ord. Sen som sagt iväg till klubben och andra träffen på agilitykursen för nybörjare. De är superduktiga i gruppen, och vi avancerar rätt kvickt. Det är så himla kul att följa ekipagen....  man borde alltid videofilma första gången... när de lite osäkert säger att: Vet inte hur det här kommer att gå.... om det kommer att gå överhuvudtaget....
Redan nu, andra kurstillfället, lyser det om dem, det går superbra, de jobbar sig genom en bana med fantastisk kontakt med sina hundar, ett bra flow, inga "NEJ"  (väldigt få i alla fall) Det första jag säger till de som börjar kursen är nämligen: EN sak är jag stenhård på: ni får INTE använda ordet: NEJ på plan. Det är nog nästan det svåraste med hela kursen. Ordet "nej" slinker ur de flesta, utan att de reflekterar över det.   Fast de lär sig snabbt att bita sig i tungan :)

Nu ikväll ville jag att de inte skulle kommunicera med prat, utan mer med kroppsspråk och ordlös kontakt. Detta för att de verkligen ska jobba med att hålla kontakt med sin hund, utan att använda språket. De såg VÄLDIGT tvivlande ut innan första vändan, men blev förvånade allihop skulle jag tro, att det snarare blev så att de hade Bättre kontakt med sina hundar :)

Det är så himla kul att se ekipagen bli bättre och bättre :)  Både hund och förare får bättre och bättre självförtroende (och kondition... fniss)

Nu är jag hemma igen, och ska snart ta en kvällsrunda med hundarna. I morrn blir det veterinären för att ta nya blodprover på Kelly. Hoppas få klartecken att börja promenera igen.... och jobba lite mer. Hon VIll ju så gärna... men man märker att hon inte orkar lika mycket. Inte konstigt... kroppen har tagit ordentligt stryk.. och hon har varit i princip helt stilla i 2.5 veckor.   Nu håller vi tummarna för i morrn :)

Hoppas eran dag varit bra, och att ni kunnat fylla den med nåt värt :)

Gokväll

MittiveckanmorgonDå var det morgon igen. Äntligen skulle jag vilja säga... kring 3 inatt gick jag upp och försökte lugna en nattvandrare som skällde och morrade och gick runt runt. Vid 5 kom han till ro igen... men inte jag. Nåja... nu dricker jag kaffe och ska strax ta morgonpromenaden. Det handlar fortfarande om korta promenader för Kellys del...  Hoppas proverna som tas i morgon visar bra resultat!

Btw... ska kontakta hyresvärden och höra hur det blev med den där nya mattan jag skulle få i kök och hall...  den på bilden alltså.... den ska bort och en ny, snygg ska in. Det skulle nog inte hinnas innan jul..... men det är ju ett tag sen det var jul.... Men det kanske inte hinns Efter jul heller.... fniss     Dessutom är det ju så att pga för mycket hundkiss på vardagsrumsgolvet, så är det läge att byta ut den mattan åxå... undrar vad hyresvärden säger..... 

Efter promenaden blir det ägg och bacon-frukost, sen iväg på Westmans. SOOOM jag önskar att jag får vara kvar där!!!   Låter inte helt troligt att de ska ha råd att anställa.... men .... fan.... jag GER mig inte. Jag SKA dit :) :) :)

Nä, nu ska jag fylla på kaffekoppen!

Gomorron

Vara lite bättre...

Det finns ett fenomen som jag aldrig blir riktigt klok på. (ok... finns flera stycken, men Ett jag tar upp nu)

En del tycks vara lite förmer.... Lite bättre...   Lite.... Finare.   Hur kan det komma sig?  Alltså... var föds tanken på att man skulle vara Bättre än någon annan?  VEM göder tanken att man skulle vara lite förmer?

Att man ska stå på sig, stå för sin åsikt, veta att man är VÄRD nåt, JAVISST !!! men man är ALDRIG bättre (eller sämre) än någon annan.

Alla tillför vi något till det vi alla lever i. Alla har lika stor rätt som alla andra .... alla har lika stora, både rättigheter och skyldigheter. Att tro att man är förmer, är lixom att höja sig över andra.... att se sig själv med förstoringsglas.... att ens egna betydelse skulle vara Över alla andras..... är för mig att sänka sitt eget värde, även om dessa människor tror att de ÖKAR sitt värde gentemot andra. 

Om man visar andra mindre respekt, om man våldför sig på ett eller annat sätt mot en annan människas värde... Då tycker jag att man själv visar att man inte når upp. Det finns många exempel: pedofiler, de som misshandlar och mördar...de som snackar skit om andra, de som på alla sätt försöker sänka en annan människa,  de som inte respekterar andras värde helt enkelt. De sjunker i nivå.

Sen finns det människor som SER andras värde, som ser att andra är lika mycket värda som en själv. De som peppar, stöttar, gläds åt andra människors framgångar. De som ser sitt eget värde, likväl som andras. De som, trots sitt stora värde, ser att Andra är värda precis lika mycket. De som ser andras kunskaper som Värdefulla och något att lära sig av.

VEM göder tanken på att någon annan är förmer?
VEM låter sina barn växa upp med uppfattningen om att de är Bättre än någon annan?
VEM lär sina barn att De som ser annorlunda ut/klär sig annorlunda/pratar annorlunda/beter sig annorlunda, kanske beroende på sjukdom, dåligt självförtroende etc, är mindre värda?
VEM låter sina barn gå genom livet i tron om att De är förmer??

En del säger att det gäller att ha vassa armbågar för att komma någonstans.
- Skitsnack säger jag.

Det handlar om att ha Kunskap och Respekt för att komma någonstans.  Kunskap om att Andra är lika mycket värda, och Respekt för andras lika värde, men även respekt för sig själv. 

De som sänker sin nivå då?  Pedofilerna och misshandlarna, de som inte respekterar andra? De som lever sitt liv i tron att de gör rätt, fastän de inte gör det?

-kunskap.
- respekt.
Har man KUNSKAP om att man gör fel.... att man faktiskt inte ÄR förmer....   man visar RESPEKT, både för sig själv och andra.... jamen då hör man väl till gruppen som är Värda all respekt... cirkeln är sluten :)  

Eller??

Gokväll

But than again.....

When the sun is rising
with all it´s light and love
even a fool should be greatful

a new day to be lived
a new day to give
a new day to learn
a new day to Be

When the sun is setting
with it´s glory and passion
even a fool should be thankful

Another day as a gift
Another chance of making right
Another day to love

has gone by

but than again....

A fool never appreciates
A fool never feel love or passion
A fool is never thankful

A fool only feel bitterness and hate
And make sure the world knows....

That he is a fool.....

Nu avrundar vi härifrån.
Ibland säger bilder mer än ord. Vi är nåt så kopiöst trötta här....   Vi måste ut en kort sväng, sen blir det sängen.  Har inte regnat så mycket som jag trodde att det skulle göra. Lite dugg bara.. och det har varit så varmt att det har inte gjort något att man varit ute i regnet. Få se vad det blir för väder i morrn.

Det skulle vara skönt med regn... sånt där stilla regn... en hel dag.... Ett sånt där regn utan att det stormar och blåser.. utan bara regnar... rakt ner. Lite mer som tårar som rinner.... ingen hejdlös gråt, utan bara stilla tårar....   Sånt regn kan man sitta och titta på, utan att bli frustrerad. Man kan bara sitta inne med en kopp kaffe och kika ut....   När det regnar sådär stilla och utan att blåsa och storma.....   Då känns det lugnt tycker jag. Lugn och ro på nåt sätt. Lugn och ro för själen.

Med de orden avrundar jag dagen.

Gokväll

Rättelse

Petter från föregående inlägg hörde av sig. Larsa hade bara betalt 3000 kr. Dvs, betalt sin skuld på 2500, sen blev det 500 kr över, som knappt täckte halva fraktkostnaden för bilen. Detta betyder att Larsa fortfarande är skyldig Petter 500 kr

:)

Rätt ska vara rätt!

Måndag morgonLite svalare i luften idag. Fast det kan ju hinna ändra sig på ett par timmar. Få se, hur var det, skulle det regna idag?  Såg ut möjligen skulle bli regn under flera dagar, men kommer inte ihåg vilken dag det skulle börja.

Perkon puttrar.... Hannah sover än...  tuppen på Westmans sover inte. Han har hållit på och galat en dryg timme. Var uppe tidig morgon, kring halv 4, för att hämta vandrande hund. Är rejält trött nu, men piggnar väl till efter morgonpromenad och dusch.

Jag har ett litet räkneexempel jag skulle vilja att ni klurade på: 
Anna är skyldig Lotta 2500 kr.  När Anna varit skyldig henne dessa 2500 kr ett drygt halvår,  så ger Anna henne 3500 kr.

På det sätt JAG räknar, har Anna då betalt sin skuld plus 1000 kr. Hur resonerar ni?

Vi kan ta ett annat exempel:
Larsa är skyldig Petter 2500 kr. Efter ett drygt halvår ger Larsa Petter 3500 kr, för Petter ska köpa en bil för 3500 kr och behöver pengarna. Som JAG räknar, har Larsa betalt sin skuld plus 1000 kr. Larsa lovade betala frakten för bilen, vilket var 1000 kr.   Nu hävdar Larsa att bilen är Hans, eftersom han betalt den. Som JAG räknar, har Larsa inte alls betalt bilen. Nu spelar det absolut ingen roll, eftersom bilen är skriven på Petter, men hur resonerar ni?

Slut med räkneexempel :)

Hoppas det är uppehåll i afton, då blir det nog en ridtur.  Ska även prova cykla lite med Paddy om det inte är för varmt. Ska kolla väderprognosen framöver, för jag vill iväg på klubben och jobba på agilitybanan med Molly åxå :)


När det onda vill ta över
med bitterhet och vapen
Med vrånga ord och hot

kom ihåg att mot det onda
de stora svarta gapen
Står endast Godheten emot

Nu är perkon klar.... tre koppar, sen promenad :)  

Gomorron

Veterinären ringdeVeterninären ringde ikväll. Tänk... att hon ringde en söndag!  Kellys levervärden var något förhöjda... så jag bad att få ta nya blodprov, för att kolla igen. värdena Kunde påverkas av hur länge sen det var hon åt, och det kanske var lite för nära inpå... så jag ska ringa i morgon och boka tid för nya blodprov.

I övrigt har dagen varit bra. Jag var på hundklubben och tränade lite med Kelly. Det var superskoj :)  Efter det har jag varit ute med alla hundarna på promenader, sen inte gjort så mycket. Det blev lax och ett glas vin till middag. Hade tänkt mig ett glas vitt, hade en liten slatt kvar, men jag råkade välta ut glaset, så det fick bli ett glas rött till laxen. Funkade det åxå :)

Hannah har kommit tillbaka efter sin heldag på stan med storasyster och lillebror. Nu ska vi bada hundar. Ziggy pissar på de andra hundarna, och ibland hinner jag inte ta undan dem, så det är några stycken som luktar piss. Efter badning blir det nog en kvällsrunda, sen isäng. I morrn är det jobb igen.

Hoppas ni haft en bra dag, och att ni sluppit bli jagade av störda människor.

Gokväll

Missade 1-årsdagen!

Den 13, alltså i onsdags, firade jag 1 år som bloggare.  Jag har skrivit 429 inlägg.   Det är rätt häftigt att gå tillbaka och läsa vad jag skrev i början.... Jag har skrattat en hel del när jag gått igenom gamla inlägg.... gråtit någon tår när jag läst vissa....  nickat och blivit stolt över mig själv över en del inlägg...   och Vartenda ett av dem, VARTENDA ETT, håller jag med om även idag.

Mycket hinner hända på ett år. Många tankar, många lärdomar, många nya och spännande utmaningar. Många funderingar över livet i stort, över andra människor, över sig själv.....  Många nyttiga erfarenheter, massor med respons från andra.

Det här året har på många sätt varit det bästa i mitt liv.  Jag har nog tagit vara på de Bra dagarna och stunderna, på ett mycket bättre sätt än jag gjort tidigare. Jag har faktiskt lärt mig själv att uppskatta det som är bra. Jag har lärt mig att Se att JAG är den som är proffs på MITT liv. Det är JAG som väljer, JAG som väljer bort.... JAG som styr MIN skuta.   Visst har jag vetat det förut åxå, men det här året har gjort att jag ser det mycket tydligare.

Det här året som bloggare, har gett mig så många nya lärdomar.... och det är verkligen värt att fira. Eftersom jag missade det i onsdags, så firar jag idag. Hela dagen :)  Ska strax iväg på hundklubben med Kelly. Ska köra ett lydnadspass på den fina träningsplanen. Hoppas det är fler som tränar, så att man får lite störning och kan träna tex platsläggande med andra.

Ikväll ska jag fira med någon god middag och ett glas rött.   Hannah har ju varit här en vecka så det har varit middag för två, men ikväll äter hon och Pernilla middag med sin lillebror i stan. Han har fyllt hela 8 år, så de är i stan på bodaborg med honom idag. Så... ikväll är det bara jag och hundarna. Men fira, det kan man göra bra i sitt eget sällskap åxå :) :)

Goddag!

Återigen.... spridningskraft.

Det är både mäktigt och lite märkligt. Det är till och med Fler som läser min blogg, än statistiken visar. Det har nämligen visat sig vara så att en del (ok, förmodligen bara En) kopierar vissa inlägg och mailar vidare. DET är spridningskraft. Ganska mäktigt att tänka sig.... hur MITT ord sprids. Det JAG skriver. Endera upprör det, provocerar, imponerar...... men sprids gör det.

Det här med att läsa vad som skrivs..... det tolkas, vrids, vrängs..... det misstolkas, läses in saker som inte står.... 

De människor som läser vad jag skriver, som inte tolkar in saker jag INTE skriver.... de hamnar rätt. De som hela tiden förvränger, misstolkar, läser varannan mening och bygger egna meningar av resten... De hamnar ofrånkomligen fel.

En del verkar uppröras av det jag skriver..... varför? 

En vän sa till mig en väldigt viktig och sann sak igår, som jag tänker på just nu. Och hörrni.... jag kommer INTE att sluta skriva... kommer INTE att sluta säga min mening. Vad Ni än tycker.

Vännen sa: Pennan är vassare än svärdet. Så sant!

Sovmorgon

Idag känner jag mig faktiskt rätt utvilad. Inatt har Ziggy varit relativt tyst, vilket har inneburit nära nog ostörd sömn. - Om jag tror att Ziggy blivit "frisk" ? - Nej, han har bara haft en natt där han varit uppe och vandrat mindre.

När jag vaknade regnade det, och det behövs verkligen. Igår när vi var på hundklubben jag och Hannah, med Milo och Molly, såg vi att Milo knappt ville springa i gräset. Vi insåg snabbt att det torkade bruna stickiga som gräsmattan förvandlats till, stack honom under tassarna och gjorde ont. Lille gubben
Molly passar perfekt som agilityhund. Jag tänkte väl det :)   Hon är superduktig när hon får ett hinder framför sig, konkret, som hon ska agera på. Att jobba med shaping och lydnad med henne är inte lika lätt, varken för henne eller mig :)  så agility får bli hennes grej :) 
 Så himla kul med hundklubben i Burträsk. Som medlem får man vara där och nyttja den superfina träningsplanen och agilitybanan. Det är hur perfekt som helst. Nu hoppas jag bara att det kan bli nån kurs eller cirkel i tävlingslydnad, så man kan få kontinuerlig hjälp att gå framåt med Kelly.

Jag har skaffat hit en cykel som tjejerna använde när vi bodde i Burträsk. Jag tänkte cykla lite med Paddy. Han vill ju så förtvivlat gärna få springa, och nu när jag pga ormen inte vågar ha dem utan koppel lika mycket, så tänkte jag cykla med honom.

Nej, nu blir det snart frukost tillsammans med Hannah. Sen får vi se vad det blir under dagen.

Eftersom jag haft sovmorgon, men nyss druckit kaffe så får det bli:
Gomorron

Spridningskraft.

Tänk om det positiva spreds lika effektivt som det man tycker är negativt. Jag kanske är så själv åxå, att jag MER sprider det som är negativt... jag försöker att inte vara sån, men det kan hända att jag måste försöka hårdare.

Om man äter på ett ställe och man inte är nöjd, så ger man inte stället så många fler chanser, dessutom sprider man ut att de inte är bra.  En missnöjd kund gör större skada än vad en nöjd kund gör nytta.  I fråga om spridning alltså. Att det ska vara bra är liksom en norm, där är nivån... normen.

Om jag tycker att någon gör fel, visst har jag min fulla rätt att tycka det. Jag har till och med rätt att tycka illa om någon som gjort mig något. Det tycker jag faktiskt. Jag behöver däremot inte sprida det vidare, för andra människor har andra relationer till den här människan.... och bara för att JAG tycker illa om den.... så ska inte andra behöva göra det.

Varför jag tar upp det här med spridningskraft.... är för att jag nu diskuteras även i Spanien. HUR jag kan ens FUNDERA på att avliva ett stackars djur, att inte ge det en chans.  För några dagar sedan skulle jag säkert ha brustit i gråt när jag såg det. På facebook. Kommentar efter kommentar om hur usel jag är som hundägare. Men... idag brister jag inte ut i gråt. För det första kan jag tänka såhär: Jaha ni i Spanien.... Jag tog hit en hund från er, som ni inte kunde ta hand om, eller erbjuda ett liv. JAG gav honom en chans. Nu har det visat sig att han har en skada i hjärnan... DÅ går det bra att yla på spanska om kärlek till hundar !!??  Hur vettigt ser DET ut??

MEN... som sagt... frågan var spridningskraft. Det goda jag gjort för de andra hundarna, har jag inte sett diskuteras så här hett, öppet och vida spritt. Det är SÅ det är.... men man kan ju undra varför.

Att fokusera på det man tycker är dåligt, är vanligt, men inte bra bara för det. Se på skolan tex. På föräldrasamtal fokuseras på det eleven gör sämre, och måste bli bättre på. Varför inte fokusera på det eleven är BRA på, och vill utvecklas ÄNNU mer i. Varför ska man måsta stampa på med det man är dålig på? För att man ska må sämre?Varför inte satsa på det man är BRA på?  :)   Logiskt va?   Dessutom mycket roligare :)   Jag menar... det är INTE så särskilt stor risk, eller chans, att jag kommer att jobba med matte eller statistik.... inte heller historia, geografi eller Kemi.

Nä... jag tror jag fortsätter med Zumba, träning, hundar och att njuta av Livet... DET är jag bra på... så det fokuserar jag på. Att jag blir omnämnd i Spanien får jag ta som en komplimang :) :) :)  

Gokväll

Störd nattsömn.... minst sagt.

Jag och Hannah har INTE sovit mycket inatt. Jag har mått ostadigt... varit uppe och tagit extra medicin och åksjuketabletter under natten.... Dessutom har Ziggy skällt sig genom hela natten. Skällt och morrat, HELA natten.... väldigt korta avbrott. De andra hundarna ignorerar fullständigt hans skällande och morrande. De ignorerar förresten honom mest hela tiden. De känner nog att allt inte står rätt till med honom.  När någon av de andra hundarna skäller till eller morrar, så blir genast de andra på alerten och spänner sig.... men när Ziggy skäller och morrar... så lyfter de inte ens skallen från kudden.

Var ute med alla hundarna en sväng i morse... sen har jag vilat. Nu är jag uppe och dricker kaffe.... Hannah har lyckats somna några timmar, så hon får göra det. Vi får väl försöka turas om att sova och att gå ut med hundar.

Jag ringde och sa att jag inte kommer och jobbar något idag. MÅSTE ta det lugnt och försöka minimera intrycken...  och hoppas att det inte blir värre än såhär...    Jag ska in till Burträsk idag och hämta ut mer medicin, få se om det blir att vi tar Molly och Milo med och tar ett varv på agilitybanan på hundklubben. Vi hade planerat det, men vi får se om det blir av...

Nä, mera kaffe .... sen får vi se.

Ha en bra dag allihop, och fyll den så gott ni kan, med nåt värt!

Goförmiddag

FokusIdag har jag legat mycket.... det känns att det varit för mycket ett tag. Tinnitusen är fruktansvärd.... få se hur det går inatt.... om jag hamnar i yrselattack eller om jag klarar mig.

Kvällen har gått i lugnets tecken... efter promenad med hundarna så har jag inte gjort många knop. Ska strax krypa isäng... ska bara språkas en stund till med Hannah.

Lille Milo har i afton visat att han blivit jätteduktig på att gå, både i koppel, och lös, och hålla sig nära.


Lille gubben...  I afon kröp han in i den tomma (fanns visst några kulor kvar) fodersäcken, och slickade i sig det sista...


Paddy... han tar det lugnt som vanligt...


och Ziggy... han är helt färdig efter vet. besöket idag.


Nä... nu ska jag bege mig isäng. Ska försöka fokusera på att vila, lägga energin där den behövs...

Hoppas ni haft en bra dag.
Gokväll!

Älskade Ziggy....Nu har jag varit till veterinären med Ziggy. Han har bra hull, inget fel på syn eller hörsel och veterinären säger att det mesta tyder på en hjärnskada. När man inte vet hur gammal han är, så vet man inte om det beror på ålder, något medfött, skador från hans gamla hemska liv i Spanien, hjärntumör eller något annat. Det är inte säkert att man ens vid en obduktion få veta.... Han var så rädd att han knappt gick att undersöka. Han var tvungen ha munkorg... lille lille gubben. Det gör så ont i hjärtat att se honom sånhär. Han har blivit sämre på relativt kort tid. Blodprov skickas för att utesluta någon inflammation i kroppen, men vet. trodde inte det, men vi får avvakta och se.

Nu har jag varit ute med Kelly, Molly och Paddy var för sig på några korta lydnadspass. Oj vad Kelly är på hugget, hon verkligen älskar att träna :) :) :)  Ska bli kul på hundklubben, att få träna på banan... och hoppas att fler tränar samtidigt. Alternativt att det blir någon lydnadskurs med inriktning på tävlingslydnad.

Nu ska jag äta lite... sen måste jag lägga mig känner jag. Det har varit too much... och nu börjar det göra sig påmint.

Ha en bra dag!

men ojojoj... HENNE tycker jag synd om!

Den här dagen blev ju riktigt varm ändå. Jag trodde att det skulle regna och bli kallt...   men .. ja , varmt kanske var att ta i.. men det har ju varit shortsväder på dagen i alla fall.  Efter jobbet tränade jag Kelly ett kort lydnadspass, och Molly ett ännu kortare. Sen en timmes promenad med Paddy, Ziggy, Molly och Milo, medan Kelly var hemma och vaktade soffan tillsammans med Hannah. Efter promenaden blev det god middag, sen bar det iväg till Burträsk för att starta upp en nybörjargrupp i agility. Det är så himla fränt att få vara med från början, och sen följa ekipagen och se hur de utvecklas :)  Jag är jätteglad över att det startat en hundklubb i Burträsk... nu skulle jag egentligen vilja ha en bil igen... så att man kan åka dit ofta och utnyttja träningsplan och agilitybanan.

Jag och Hannah har suttit och sett fotboll.... men det blev så tragiskt så jag ska inte se slutet. Nu blir det att borsta tänderna och gå isäng.

Jo, hon jag tycker synd om mötte jag när jag var ute med hundarna. Att ha en så himla skruttig bil, det är ju för hemskt! Stackars kvinna! Någon borde ju förbarma sig över henne och hjälpa henne, köpa henne en ny bil eller nåt. - Vad problemet var? - jamen..... hon hade ju ingen RATT !!!!! Herregud vilket helvete hon måste ha !!! Jag menar, hon kan OMÖJLIGT haft ratt i bilen, då skulle hon väl INTE ha kört så nära oss, utan väjt undan när vi möttes??!! Kan inte tänka mig att hon hade nåt att styra med....

Hoppas ni haft en bra dag allihop!

Gokväll

Milos nya supersöta lilla sele :)Jag glömde lägga in bild på Milos nya lilla sele igår, så den kommer idag istället :)  Den är så liten och söt... äkta skinn så den är mjuk och skön på hans lilla kropp. Det finns typ 4 hål kvar när man tagit på den, så skulle han växa lite till så går det bra :)  Han fyller år den 30de den här månaden lille gubben!

Ikväll startar agilitykursen för nybörjare. Ska bli jätteskoj! Hoppas det inte regnar bara....   Regna, det gjorde det igårkväll nåt så vansinnigt. Det blev en översvämning i mitt källarförråd. Tur att jag faktiskt var ner där och såg det.

Har varit ut med hundarna, dricker nu kaffe. Strax ner till källaren för att kolla läget, sen duscha, kamma luggen, gå och jobba. Känner mig lite smått ostadig... ska ta maxdos medicin...  jag är inte helt förvånad om jag hamnar i yrsel NU med allt som varit, och är, omkring....   Men som sagt. Maxdos medicin och hoppas på det bästa.. det är ungefär vad jag kan göra.

Ha en bra dag allihopa! Jag önskar faktiskt en bra dag även till de som egentligen inte förtjänar det. -varför?  - jo därför att då kanske de börjar må lite bättre inombords... och klarar av att börja mata den goda vargen.

Gomorron!

Det gäller att mata det goda....

Läs denna lilla berättelse om en pojke som sitter och pratar med sin farfar, och farfar säger:Det är som om, det finns två vargar inom mig, en som är god och som inte skadar. Han lever i harmoni med alla omkring honom och tar inte illa upp när avsikten inte varit att begå orätt. Han kommer endast att kämpa när det är rätt att göra det.. , och även göra det på rätt sätt. “

“Men den andra vargen … Jo! Det minsta lilla får honom att utlösa ett anfall av brinnande temperament. Han bråkar med alla, hela tiden och utan anledning. Han kan inte tänka eftersom hans ilska och hat är såpass stor att det ockuperar alla hans tankar. Det är hjälplös vrede, för hans vrede förändrar ingenting. “

“Ibland är det svårt att leva med dessa två vargar inom mig, eftersom båda försöker dominera mitt sinne .”

Pojken tittade nu uppmärksamt på sin farfar och frågade: “Vem vinner, farfar?”

Varpå farfar log och svarade med en låg ton: “Den som jag matar.”


Ibland glömmer man sig, och matar det onda.... det är därför det onda och elaka ibland får övertaget i ens liv. Men så snart man kommer ihåg sig igen, och matar det goda, så svälter det onda ihjäl :) :) 

Gokväll !


Tisdagmorgon

Hej Hopp!

Idag ska det regna hela dagen enligt YR. Det har inte börjat än, men det kommer väl. Det behövs lite regn i markerna nu, det håller på att vara sönderbränt. Det frassar bara kring tassarna när hundarna går i gräset.

Hannah och Milo har sovit här inatt. Milo har fått en ny sele, så söt så söt :)   Ska fota och lägga in senare idag :)  Men först ska jag iväg och jobba några timmar.

Ha en bra dag allihop! Försök fylla den med något värt!

Gomorron

Det blåser på toppenNär jag tog en promenad med Ziggy och Paddy tidigare i afton, så var det 24 grader... och det kändes nästan lite hurvigt ....  Har man blivit sjuk eller har man blivit härdad? :)

När jag var ute med Molly och Kelly nu i afton så märker man att Kelly börjar vilja göra nåt :)  Det spritter i benen på henne, man blir överlycklig när man ser det. I morgon ska jag beställa tid hos vet för att få ta blodprov på henne för att kolla lever och njurar. Mot helgen kan hon förhoppningsvis börja få ta promenader igen :)

På onsdagkväll startar agilitykursen :) Det ska bli superskoj. Vet inte hur stor grupp det är riktigt... men ser fram emot det.

Burträsk hundklubb kommer att bli en fantastisk tillgång för alla hundägare. Det finns definitivt förutsättningar för det, och det är så himla spännande :) 

Nu borde vi i bgm kanske ha nån brännbollsturnering... eller kubbkväll...istället för pubkväll.... eller nåt annat skoj.... får höra med festkomittén vad de säger...

Nä... ska strax ut med hundarna igen. De ligger och gnager urgnagda märgben fyllda med leverpastej :)  så de har väl ingen större brådska att komma ut... de får hålla på ett tag till innan vi går.

När det blir lite svalare ute ska vi ta och promenera upp på slalombackens topp, där kanske det fläktar lite mer... det brukar ju blåsa mest på toppen.

Gokväll

Ps.. vissa av er kanske noterat vissa ändringar här på bloggen. Jag har raderat några inlägg bland annat. Det beror inte på att jag inte står för det jag lagt in, men jag vill helt enkelt städa ur en del människor från mitt liv, och då är det inte läge att ha sådana inlägg på bloggen.

Ds

SolstråleGomorron, då var det en ny dag igen :)  20 grader och klarblå himmel i skrivande stund. Det verkar bli ännu en varm dag. Överdrivet varm skulle jag vilja säga.   Ska bara dricka upp kaffet, sen gå ut med hundarna, innan det är dags att kamma till luggen och gå och jobba.  Inatt drömde jag att jag jobbade på restaurang... det var en blandning av westmans och värdshuset i Burträsk.... chefen var Kenneth Burman.... hahahahaha.....   Jag la upp en grillbiff med stekt potatis, på ett kaffefat.... ja gud va snurrigt.... fniss....   Drömmar kan bli hur snurriga som helst :)

Nä, nu har jag pratat bort en bra stund i telefon med Eva, så nu får jag lägga på en rem. Ha en bra dag i solen

Gomorron

En tid för att tala... en tid för att vara tyst.

jo jag vet... ibland kan man tjäna på att vara tyst.... men... det är ytterst sällan jag bryr mig om att tjäna på nåt :)  Därav tidigare inlägg. Jag är så oerhört glad och tacksam över de kommentarer jag fått, som ändå visar att jag är en bra människa. Tack för det mina vänner .... Nu lyssnar jag på Spotify igen... det är helt sanslöst vad jag har börjat lyssna på musik :)

Every day is so wonderful
And suddenly, i saw debris
Now and then, I get insecure
From all the pain, I'm so ashamed

I am beautiful no matter what they say
Words can't bring me down
I am beautiful in every single way
Yes, words can't bring me down
So don't you bring me down today

Nu håller det på att vara dags att krypa isäng... i morrn är det jobb igen. KUL !!! 
Kelly är fortsatt piggare, vilket är en stor stor glädje i själen :) :) :) 

Nu knoppar jag...
Gokväll

Gomorron sötstrut !Sol och varmt idag åxå, men igår den här tiden var det nära 27 grader... nu är det 22... så det finns hopp om att det blir åtminstone Någon grad svalare idag.

Planen för idag är att planera agilitykursen som startar på onsdag. Ska bli så himla skoj. Molly ska få prova, jag tror att det kommer att passa henne.  Eller... ja... alla hundarna ska få prova förresten, det kan ju hända att det är världens grej för dem allihop :)  Kelly provade ju förra sommaren men för de andra blir det premiär i sommar :)

Kelly-gumman är definitivt piggare nu. Ska ringa vet. i morgon för att boka in en tid för blodprov. Hon ska ju vila hela den kommande veckan åxå, sen hoppas jag att hon mår prima igen :)

Har varit ute en kort pinkrunda med hundarna, sen druckit kaffe. Nu ska jag ta Paddy och Ziggy för en lite längre sväng. Hoppas ni får en härlig dag i solen :)

Gomorron!

Nä Pippi Långstrump, ska vi gå isäng :)Ok... nu har jag räknat till 10 .. .fniss...   Hann bara räkna till ett eller två innan jag publicerade föregående inlägg. Kanske lite förhastat.. men...   nåja. Det är som det är.

Nu ska jag i alla fall krypa isäng bland hundarna. De har somnat för ett tag sedan, direkt efter kvällspinket närmare bestämt.

Vackert ute nu.... stilla.... endast lätta svajningar i trädtopparna ... hoppas det blir svalare i morgon så att man kan vara ute mer. 

Nä hörrni, gonatt med er. ... och förresten.... jag skrev ju ett inlägg om hur människor berättat hur bra jag är. DET tar jag till mig. Att En människa tycker illa om mig... det kan jag utan problem ta. Den promillen är försumbar :) :)

Sov Gott :)

Du kan lita på mig.

Å herregud så varmt det har varit idag. Kring 30 grader hela dagen... helt sjukt. Hundarnas promenader har varit hur korta som helst...  och Kellys har naturligtvis inte varit alls... :)  Men hon blir glad när jag bär ner henne så att hon får snusa i gräset :)

Har funderat på det här med att lita på varandras omdöme... att faktiskt kunna tro på, lita på, att andra åxå kan fatta vettiga beslut.  En del är så säkra på att de är bättre än andra, en del tror inte andra om att kunna fatta riktiga beslut. Det är tråkigt när man inte kan värdesätta varandras kunskaper och faktiskt inse att det finns andra än en själv, som besitter både teoretisk och praktisk kunskap. Det är trist när man tror sig själv vara den enda som är Bra, den enda som Kan.

Ja, föregående stycke är riktat till dig kvinna som klagar på att jag gnäller, som håller mig vara en sjuk jävla idiot som ska dra åt helvete. Jag uppskattar däremot att du läser min blogg, för så småningom kanske det går upp ett ljus även för Dig. Det kanske blir så att till och med Du förstår att även JAG besitter kunskaper... Eller... så blir det aldrig så.. och vet du... mig kvittar det lika. Bekymret sitter hos Dig och inte hos mig.

Sådärja... då var det avklarat och vi kan gå vidare :)

Hannah kom hit idag. Vi tände min supersöta lilla grill och grillade kyckling. Till det en supergod sallad. Efter maten gick vi en kort runda med hundarna, sen drog vi ut på en timmes ridtur. Det var shorts och linne som gällde på ridturen... och vi skrittade bara... det var alldeles för varmt för nåt annat. Men flugor och brems räds inte värmen märkte man! 

Kommit hem, tog ut hundarna på gården... skulle egentligen duscha... men ställde mig vid datorn med ett glas rött och lyssnade på spotify istället :)  Har hunnit igenom lite Cornelis, Chicago, Rhianna, Elton John, James Blunt, Magnus Uggla.... men Strax dags för duschen :)

Att leva .... Att verkligen LEVA... vad är DET för er?  Vad är att Njuta av livet? Vad är att uppskatta dagen?  Vad är ödmjukhet inför andra och inför Livet självt?  Vad betyder: Att värdesätta andra?

För mig är Livet något som inte är på något sätt självklart. Livet blir vad man gör det till. Vi får varje dag en gåva, att fylla med vad vi vill. Varje morgon när vi vaknar, har vi en hel dag som vi rår över. - nej säger vissa, jag måste gå på jobbet så jag rår inte över min dag.... Mmmmm... på sätt och vis har du rätt... men inte helt. Är det så att du inte TRIVS med det du gör... så är det Ditt ansvar att faktiskt se till att göra något åt det. ALLA har ett val. Dagen innehåller MASSVIS med val som man gör... och det är upp till en själv att välja bra. Att välja Bra innebär att välja något som är bra för MIG:

Att njuta av livet, Ja.... det känner jag att det är att faktiskt värdesätta det JAG tycker om. JAG njuter av andra saker än grannen... och istället för att förfasa mig över att grannen väljer si och så... så väljer jag att glädjas åt grannens liv, och faktiskt lägga fokus på mina egna val.

Att uppskatta dagen. ..... som det låter: att vara glad över att jag faktiskt har en dag till att fylla med värda saker.

Ödmjukhet inför andra och livet självt, samt att värdesätta andra. Livet blir berikat på många olika sätt. Att klanka ner på andras sätt att leva, tycker jag visar mer på egna brister, än på den andras Fel. Varför lägga energi på att störa sig på Andras val? (jo, nu hamnade jag hos hon i Stockholm som klagar på att jag gnäller och fattar fel beslut)  Varför inte fokusera mer på att se glädjen hos andra, vad de än valt? Är MITT sätt det enda rätta?  Knappast. Tack och lov finns det många sätt att leva och förgylla sitt och andras liv. Jag har svårt att se att det skulle gynna NÅGON, inte heller mig själv, att klanka ner, och se ner på andra. De som gör det visar bara prov på osäkerhet... enligt mig.

Nä... Livet är både stort och Brett, orättvist och innehållsrikt, smalt och brett, upp och ner... men hur det än är, så har ALLA rätt att finnas där. Ja, även Du.

Och du..... Jag snackar Aldrig skit... lämnar aldrig ut någon.... Tycker Till gör jag, självklart... men Du... Du kan Lita på Mig.

Gokväll

My life is brilliantMy life is brilliant
my love is pure
I saw an angel
of that I´m sure

Igårkväll var jag faktiskt ut. Jag kände att det var ok att lämna hundarna några timmar och gå ner på semesterpuben. Jag gick kring 22 och kom hem precis efter  midnatt... och det var fantastiskt roliga timmar :)
Började med att gå iväg till Malin, Monkan och co  där vi surrade en stund och drack vin. Sen gick vi vidare till puben (efter en mellanlandning hemma hos Monkan för ett halvt glas vin till )  Det var så fantastiskt roligt... helt underbart att kunna stå ute i parken .... i sommarklänning....   prata och skratta... blandat med några varv allvar. Många frågar hur det går med Kelly, om hon mår bättre. Jag är fortsatt helt fashinerad över hur många som följer och engagerar sig i, både Kelly, och min blogg.  Igår kväll fick jag höra saker som glädjer mig enormt, ord som ligger som ett mjukt fluffigt täcke inom mig. Det som är nästan mer otroligt är att det inte bara var En människa som sa så fina saker till mig, det var flera. Jag känner mig väldigt uppskattad och omtyckt och DET mina vänner, det värmer.

Att vara omtyckt... att vara en som människor kallar inspirationskälla och glädjebägare, Att vara en som faktiskt påverkar människor positivt. Att kunna beröra och inspirera, engagera och glädja andra. Att få höra: Fortsätt med precis det du gör, för du gör det så Bra..... DET gör mitt liv Brilliant.

Gomorron


ÅÅHH Kelly <3Dagen idag har varit en väldigt varm dag :)   Morgonpromenaderna blev uppdelade i flera eftersom jag inte vill lämna Kelly helt ensam. Först ut blev Molly och Ziggy på en halvtimmes, sen blev det Paddy på en halvtimmes... sen ut med lilla Kelly på gården för ett pink. Jag var redo med burken för att kunna kolla om urinen såg ut som kaffe. Ja... som lite blaskigt kaffe faktiskt... inte lika starkt som igårkväll. Bra!

Efter några timmars jobb blev det hem, så kom då ÄNTLIGEN hovslagaren och snyggade till och skodde My Way. Äntligen kan vi rida igen :)

Efter skoningen gick jag och Pernilla en promenad runt byn med Paddy och Ziggy. Varmt var det! Efter promenaden blev det ett lydnadspass med Molly, och sen tog jag ut Kelly och en filt så vi låg på gräsmattan och bara myste :)  Underbara härliga Kelly :) :)   Jag skäms inte ett dugg att säga att hon är min favorit. Hon är mitt hjärta bland hundarna, så är det bara. Hon viker inte från min sida, och jag inte från hennes. Att man inte skulle ha sin favorit är bara skitsnack... klart man har det. Så är det ju med barnen åxå. Pernilla och Hannah är mina favoritbarn, utan tvekan :) :) :)

På kvällsrundan tog jag alla hundarna. Kelly bar jag i famnen tills vi kom till avlägget, där fick hon gå och snusa... sen bar jag henne hela vägen hem igen. Nu ligger alla hundarna i sängen. Vi ska ut på gården för en sista pink-runda vad det lider....

Nä hörrni.... återigen blir man påmind om hur snabbt saker och ting kan förändras... man blir även varse om vilka som bryr sig... och vilka man kan vara utan. Tänk.... sååå många som visat sitt stöd nu när Kelly varit dålig... det är helt otroligt egentligen. Att människor är så kärleksfulla... det är knappt så att jag visste det. Alla kommentarer på facebook och ute på byn... telefonsamtal och sms..... Tusen Tusen Tack. Gud vad jag är glad över det!

Jag hoppas att jag finns där för er, som ni funnits där för mig.

Gokväll

Fortfarande orolig.Idag har jag fått hämta hem älskade Kelly, och det är så skönt att ha henne hemma.... hon blev jätteglad när vi kom hem och hon upptäckte att hon var på sin egen gräsmatta. Jag har ju jobbat ikväll, eftersom jag inte jobbade idag, men Hannah har varit här med hundarna. Lilla lilla Kelly.... knallröd i ögonen, knallröd på kroppen... det märks jättetydligt där hon har mindre päls... tex i armhålorna. Skinnet är blodrött ! Nu ikväll har hon kissat blodblandat. Ringde direkt till Luleå där de sa att urinen varit ua idag.... men att jag ska tempa henne och kolla allmäntillståndet nu. Kanhända det blir att åka till Ånäset med urinprov i morrn. Blir hon sämre blir det att åka till Luleå igen. Lilla älskade gumman....

Hannah och jag grillade på min supersöta lilla grill


Hon diskade och städade bort här lite innan hon åkte hem till Boliden igen. Tusen tack älskade Hannah!!! Pernilla har ringt flera gånger idag och frågat hur det går med Kelly. Ni är världens bästa döttrar!!! Bara så ni vet! Tack för att ni finns!!!!

Gokväll.

Lilla lilla älskade KellyDe andra hundarna har fått minimalt med promenader och aktivering idag. Jag saknar Kelly helt enkelt. Jag har jobbat 4 timmar, och det var kul att få tankarna på annat en stund. Hannah var här hela dagen och åkte hem nu i kväll. Jag ringde djursjukhuset på telefontiden kl 15 och fick veta att hon druckit vatten och kissat. Då lever hon i alla fall. Hur det var med kroppen och inre organ fick jag inga svar på... utan fick veta att jag får prata med veterinären när jag ska hämta henne. När nu det blir. Hon visste inte om jag kan få hämta henne i morgon, utan de ringer.

Hannah har åkt hem... så inatt ska jag sova själv... eller.. inte själv... jag har ju tre andra hundar... men... tomrummet är stort när inte Kelly är här. Herregud.... jag är som ett barn. Har gråtit massor.... Kelly FÅR inte försvinna.

Nä... ska försöka ta mig samman och gå ut en runda med de övriga hundarna. Sen hopp isäng. I morrn får jag hoppas att de ringer och säger att Kelly är pigg nog att åka hem :)

Fyll dagarna med nåt värt !
Gokväll

Jobbig dag

I morse blev Kelly sämre. Hennes ögon blev röda, hon fick muskeldarrningar i kroppen, och hon blev slöare. Det blev att åka till Luleå, via Ånäset, för att lägga in henne. I Luleå på djursjukhuset sa veterninären nästan direkt att: Tyvärr så är prognosen lite dyster när slemhinnorna visar så stora tecken på blödningar. Jag höll på att svimma. Vadå dyster prognos? Men hjälp henne då!!   Kelly hade ont i hela kroppen, var öm överallt.... det var INTE kul att lämna henne och köra hem.   Pernilla och Hannah kom till mig så vi umgicks ett tag, Hannah stannar kvar här tills i morgon. Tack mina älskade tjejer!

Nu ska jag krypa isäng och försöka sova. De ringer från Luleå om Kelly blir sämre, och än har de inte ringt... det bådar ju gott. Hon får dropp och smärtstillande, samt dygnet-runt-övervakning. Det känns tryggt i alla fall.

I morgon vill jag att de ringer och säger att jag får hämta hem henne.

Gokväll

Äntligen... svullnaden börjar ge sig.Min lilla Kellys svullnad har börjat ge med sig... hon ser fortfarande helt svullen ut, men man ser att ansiktet sakta börjar återfå sin ursprungliga form..... Lilla gumman....  nu är det bara att hoppas att de inre organen hämtar sig.  Ska fortsätta bära henne ner på gården så att hon få kissa och bajsa, och sen bära upp henne igen. Jag får gå ut med hundarna i omgångar så att hon aldrig behöver bli helt ensam hemma.

Nu har jag duschat, bäddat rent i sängen, bäddat ner Kelly.... snart ska jag krypa ner själv åxå. Inatt kan jag nog sova, och det ska bli skönt. I morrn är det jobb igen :)  Men jag kommer att springa hem en gång i timmen och titta till Kelly. Skönt att jobba mitt över gatan :)

Nu är vi inne i Juli månad. Folk börjar ha semester....  Vad gör människor på sommaren egentligen? En del jobbar häcken av sig för att hinna allt de inte hinner resten av året? På nåt märkligt sätt så tror en del att de ska hinna massor under 4 veckor... fastän de inte hinner någonting alls under resterande 48 veckor.

En del tar tillfället i akt att resa och hälsa på släkt och vänner, är de i en parrelation så är det inte helt ovanligt att det blir bråk om vems släkt som ska besökas...  en del tar husvagnen och drar iväg hemifrån för att komma bort från vardagens vedermödor... och gnisslar tänder av stress när hela familjen ska tränga ihop sig i husvagnen därför att det regnar hela tiden.  En del får ångest av att vara lediga och många par bråkar som aldrig förr... 

En del sjunker ner i solstolen under soliga dagar, lapar sol och njuter av livet.... vickar på tårna och struntar i alla måsten. 

Tänk så många varianter det finns på en och samma månad.....

Gonatt på er allihop!

Ok... inte alltför positivt... varken ord eller känslor.Min älskade Kelly har blivit ormbiten. Det är fruktansvärt och jag bara håller tummarna att hon fixar det här... Var till vet och fick dropp och smärtstillande..... nu är det bara att vänta och hoppas. Hon sväller hela tiden.... lilla gumman... man känner inte igen henne.... och jag kommer nog inte att våga somna inatt... hon är mitt hjärta!

Annat jag blir ledsen över är såna här inlägg på facebook

Dumma cancer,Alla vill ha en ny bil, ny telefon, & gå ner i vikt. En person som har cancer bara vill en sak. Att bekämpa sin cancer. Jag vet att 97% av er inte kommer att sätta detta på din vägg. Men 3% av mina vänner kommer göra det. Sätt den på väggen för att hedra någon som dött av cancer, eller som kämpar mot det nu ♥

Alla vill inte alls ha en ny bil, ny telefon eller gå ner i vikt. Dessutom vill de allra flesta bekämpa cancer även om de vill ha en ny bil. Det finns inget antingen eller-förhållande!

Att försöka ge dåligt samvete för något, för att främja något annat, är enligt mig en vissen och urtråkig metod. Det finns så oerhört många sjukdomstillstånd, inte bara cancer, utan alla möjliga sjukdomar, och självklart skulle det vara optimalt om INGEN behövde vara sjuk, eller lida av någon åkomma. .... Utan att vara totalt och urbota egoist så skulle jag gärna se att Meniéres sjukdom gick att utrota åxå.

Jag hedrar alla människor som är värda det. Jag värdesätter alla, både sjuka och friska. Tjocka och smala. Om jag någon gång skulle önska mig en ny mobiltelefon, så skulle det inte vara på bekostnad av de mindre lyckligt lottade i samhället. 

Nu ska jag borsta tänderna... sen ska jag krypa ner bredvid min Kelly och titta på henne tills i morrn. Min älskade lilla gumma.... rid ut det här....   gode gud..... rid ut det här...

Gokväll

Fredag.... IGEN :)

Fredagkväll..... snudd på läggdags här ... ska bara ut med hundarna först. Idag har jag jobbat några timmar, och det är superkul. Jag trivs verkligen!  Jag jobbar i morgon åxå. Då är det firande av att vi blev utnämnda till Årets By. Jag jobbar 11-16  och det ska bli kul :)

Har pratat med Hannah nu ikväll. Hon har jobbat idag på Johanna i Parken, och ska ut inatt mellan 01.00 och 06.00 åxå. Hon jobbar alltså både dag och natt. Igår hade hon pratat med leadsingern i Hammerfall, och idag hade hon språkat med Robyn. Sådärja.... jag kommer att tänka på när jag jobbade på Trafikbaren i Bygdeå... en restaurang vid E4 ... Han, dynamitHarry, drängen i Emil i lönneberga kom in med ett gäng när jag jobbade. Jag var helt övertygad om att det skulle bli att slänga på en enrecote.. men döm om min förvåning när han ville ha..... raggmunkar. DynamitHarry !!! Raggmunkar.... DET smällde högt :)

Nu ska jag ut med hundarna en sista sväng, sen blir det hopp isäng här. Hoppas ni haft en bra dag, och att ni fyllt den med nåt värt.

Gokväll

RSS 2.0