Ofattbart!

Det som hänt i Norge är helt ofattbart. Det är omöjligt att ta in denna katastrof i dess helhet....  HUR kan en människa bli sådan, att han utför dessa handlingar?  VAD driver en sådan människa? NÄR och HUR började det inom denne man, födas ett så makabert beteende, som går ut över så många människor?  VEM har gett honom RÄTTEN att bete sig så mot andra människor?

Att en människa tar sig friheten att bete sig på ett sätt som skadar andra, är för mig obegripligt. Det behöver inte vara så stort som det som nu hänt i Norge, utan även i mindre skala. Att vara så fanatisk, att man faktiskt är beredd att göra nästan vad som helst (i många fall verkligen VAD som HELST) för att , som de själva ser det, VINNA. Sådana människor bryr sig inte ens om att ta reda på vad de slåss MOT... de bara slåss. De verkar inte känna ett behov av att vara säkra på att de har rätt, de ska vinna till varje pris, kosta vad det kosta vill.

I vad består segern?  Att "vinna" när man inte har rätt?  Ser sig sådana människor som ÄNNU större efteråt, fastän de i omvärldens ögon är fullständigt miserabla?  De enda som ser upp till sådana människor, är ett fåtal (tack och lov) som är lika sjuka och har lika vriden syn på vad som är rätt och fel.

För mig..... HELT ofattbart.

Gomorron

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0