Ibland så sätter det stopp

Ja, regndropparna alltså. Att springa i regn behöver inte alls vara nåt bekymmer i vanliga fall, men när ostadigheten finns i kroppen .... då funkar det inte. Regndroppar mot glasögonen ställer till det så till den milda grad att yrseln mycket väl lägger sig på lut. 
 
Haft en bra dag i övrigt. Tränade hundarna ute på gården efter jobbet, allihop i en klunga, och det gick hur bra som helst :)
 
Nu är det läggdags här. Ska bli skönt att krypa isäng. 
 
I morgon är det den första Oktober, och lillebror ska på tingsrättsförhandlingar. Mina tankar finns hos dig lillebror. 
 
Gokväll

God Morgon Kamrater!

Måndag morgon, ny arbetsvecka :)    Eftermiddagsvecka dessutom. Det känns riktigt bra att jobba varannan vecka förmiddag, och varannan vecka eftermiddag. Man får ut det bästa av alla dagar, på en tvåveckorsperiod :)
 
Det blir inget gym före jobbet. Hannah är förkyld och mår piss. Undra om jag ska ta Paddy och springa en sväng istället. Tänk, för några år sedan, sprang jag varendaste dag, till och med på julafton :)      Att gå på gymet själv, nä ....då skulle det ha funnits något grupp-pass, men det gör det inte. 
 
Nåja, det kommer nya dagar, och som sagt, jag kan ju faktiskt skärpa till mig och springa en trudelutt. 
 
Igårkväll fick jag ett sånt där lyckorus igen, ni vet så det plötsligt värmer till inombords. Jag brukar delta i undersökningar, där man sitter med i en panel, och får mellan 3 och 10 kr. per undersökning. Igårkväll gick jag in på min profil för att kolla om det var något som var läge att ändra. Jo, det var det. Bland annat punkten- Hur bor du? Tidigare har det ju stått - Hyresrätt .... men kom ju på att det stämmer inte längre. Jag bor i BOSTADSRÄTT ! :)
 
Den här fina, fina lägenheten är MIN ! Jag har KÖPT den :) :) :)    Åh, nu blev jag sådär lycklig igen :)
 
Nä, nu ska jag ta ut hundarna på morgonpink, jag har inte klivit ur pymmen än. Hundarna har inte klivit ur sängen :)
 
Ha en härlig Måndag hörrni!
 
Gomorron
 

Menååååå

Herregud vilken snabb dag det här har varit !
 
Efter morgonrunda, kaffe och frukost, var det dags att dra igång en ny vardagslydnadskurs. Superkul som vanligt! Tänk att det ska vara så himmelens roligt !!!! 
 
Efter kursen var jag ute med hundarna en dryg timme, sen låg vi i soffan och halvsov .... eller, ja, till och med sov, en stund. Örat kändes helt igenmurat .... så det var läge att bara ta det lugnt.   Jag har hunnit vara iväg till Skelleftehamn en sväng för att hämta nå grejer som Hannah köpt via facebook, sen blev det middag. Räksallad, som var helt sjukt god!
 
Kvällen har spenderats i soffan med hundarna. Nu blir det kvällspink, sedan är det läggdags. I morgon är tanken att åka på friskvårds och träna med Hannah före jobbet. 
 
Bäst rotera, så att jag kommer isäng någon gång. :)
 
Gokväll

Sängdags Lördag.

Lördagen är snart slut, och snart är även September månad slut. Gu så fort det går !  
 
Idag, efter städningen, gick jag för att handla på Konsum. Efter det, på vägen hem, gick jag över till frissan, som håller till mitt över vägen där jag bor. Hon hade öppet, och det står "Drop in" på dörren. Hade inga planer på att klippa mig egentligen, men av någon anledning gick jag in och hips vips har jag klippt mig, rätt så rejält åxå :)
 
Det är en Iransk tjej som driver stället. En fantastiskt trevlig människa, vi pratade massor!  Massor av det hon sa, ringer fortfarande i mina öron. Hon har varit singel i 8 år, och känner att hon inte räknas som människa överhuvudtaget som singel. Hon bjuds inte med på någonting av vänner, eftersom de är par, hon passar inte in någonstans. För att passa in och bli bjuden, bör man vara kompis med någon annan singel, och bjudas in tillsammans med den. 
 
 
Nu är jag ju lite av en ensamvarg ... har alltid varit. Visst, jag kan föra mig i stora sällskap, men hamnar inte så ofta där. Går aldrig på fest. Jag kan nog sägas vara social, men är mest hemma med hundarna. Jo, jag var ju på Stadsfesten i sommar och lyssnade på Magnus Uggla .... men jag var själv där. Frågade några vänner om de skulle dit, men ingen nappade, så jag åkte själv. Inte för att det är synd om mig för det, jag är van att göra saker själv. Men för de som INTE vill göra saker ensamma, kan jag förstå om singellivet blir jobbigt. Eller .... många lever i förhållanden men känner sig ensamma, och måste göra saker ensamma ändå, så ett förhållande betyder inte automatiskt att man har någon att göra saker tillsammans med. 
 
Visst kan jag titta på foton på fejjan, där jag ser kompisar lägga upp bilder på festligheter de deltar i, många som sitter vid ett bord och har roligt, och känna att jag skulle velat ha något liknande. Visst kan jag känna ibland att det var ett tag sedan jag skrattade så jag kiknade. Men då tittar jag på mina hundar ..... å sen mår jag rätt bra igen :)
 
Nu ska jag ta ut hundarna på kvällspink, sen kryper vi isäng. I morgon startar jag en ny vardagslydnadsgrupp. Det ser jag fram emot. DET är KUL :)
 
Gokväll

Lugn Lördagmorgon

Vaknade strax efter kl 8, låg kvar till halv 9. Klev upp i lugn och ro, då hundarna sov vidare. Drack mina tre koppar kaffe, läste norran på nätet. En lugn och supermysig start på dagen. 
 
Klädde mig för morgonrundan, men när jag väl kom ut, kände jag att det var så skönt ute att jag gick en längre runda än vanligt direkt på morgonpinket. Vi var ute en dryg timme, hundarna fick strutta runt, jag njöt.
 
Lite parkour fanns det omgivning till att göra åxå :)
 
Till frukost blev det miniomeletter med skinka och ost, och en sallad. Gott! Nu ska jag dra igång Lördagsstädning, sen gå på affären en sväng. 
 
Ha en härlig lördag, fyll den med nåt värt :)
 
Gomorron
 

Det blir inte alltid som man vill.

Jobbade 7-11 idag och det gick bra. Kände i slutet att jag började känna mig mer svajig. Efter jobbet åkte jag hem, gick ut med hundarna på en promenad, en snabb lunch, sen la jag mig. Vilade ett par timmar, klev upp, drack kaffe .... som jag nära nog slutat med på dagarna förresten. Oftast dricker jag bara mina tre koppar på morgonen, sen är det bra. Tänkte idag att jag kanske piggnar till i skallen om jag dricker lite två-kaffe. Det blev inte så. Svajigheten fortsatte, så jag la mig igen.Klev Upp och gick ner med hundarna på gården där kring 5. 
 
Det blev inget personal-event för min del. Jag vågade helt enkelt inte åka iväg. Förra fredagens yrselattack finns alltför färskt i minnet, ,och jag ville inte utsätta mig för risken att det hände ikväll, på en personalfest. Så. Jag blev hemma. Så kan det bli. Det är varken första eller sista gången jag måste ställa in något pga Meniére. 
 
Har myst i soffan med hundarna. Nu laddar vi för att gå ut på kvällspinket. Det regnar, så det blir bara en kort historia. I morgon är det en Ny dag. Hoppas det stillar sig i skallen och att svajigheten försvunnit när jag vaknar i morgon. 
 
Det var lite kortfattat vad som hänt idag. Satsar på morgondagen :)
 
Gokväll

Kvällen före Dagen D

Torsdag kväll. Det gick bra på jobbet :)  Det känns verkligen som att jag börjat få kläm på sysslorna inne på kontoret nu .... och det är väl hög tid :)   Det känns bra när telefonen ringer, och man faktiskt kan besvara deras frågor. Det känns bra när man utfört de uppgifter man SKA utföra, och man känner att man VET att man gjort rätt. Härliga Känsla !!!
 
Efter jobbet åkte jag hem, gick ner i förrådet, stökade runt en hel evighet, möblerade om hela förrådet innan jag hittade den kartong jag letade efter - Den med mössor, vinterskor, överdragskläder. Kånkade upp med den till lägenheten, bara för att upptäcka att det inte fanns en tillstymmelse till vantar i kartongen. DET var ju snopet, när det i första hand var fingervantarna jag var ute efter. Det är kanske bara att konstatera att jag kastade bort dem?
 
Jag VET att ETT par fingervantar kastade jag. Det var hål i två fingrar, och jag tänkte: Nu ska jag flytta till stan, då kan man lixom inte florera med fingervantar som visar två fingrar. MEN .... De ANRA vantarna då? Kastade jag verkligen DE åxå?? 
 
Nåja, klädde mig och Molly, gick iväg med hundarna på promenad. Det blev till skogen idag :)  En helt underbar timme på skogsutflykt blev det :)
 
Tänk vad en timme i skogen, tillsammans med hundarna, kan göra för kropp och själ!!
 
 
I morgon fredag, ska jag inte jobba på kontoret, utan ute i produktionen. Dessutom är det Personalfest i morgon kväll :) DET ser jag fram emot :) :)  Ska bli jättekul !!!  Superkul att vara på ett jobb, där man faktiskt ser att dessa träffar utanför jobbet, tillför arbetsgruppen positiva detaljer :) :) 
 
Strax ut med hundarna, sen isäng. Börjar kl 7 i morgon, och det är jag inte van vid ... fniss. Efter jobbet ska jag och Hannah iväg och träna på Friskvårdskompaniet. 
 
Hoppas du haft en bra dag !
 
Gokväll

oj så tyst

Klockan är halv 7. Står i mitt fina kontor och dricker kaffe. Hundarna sover än ..... det är knäpp tyst, (så när som på min tinnitus) Lugnt och skönt.  Sovit gott hela natten, balkongdörren öppen som vanligt. Mysigt att krypa in i morgonrocken när man kliver upp. Det är jättemånga år sedan jag ägde en morgonrock, alltså, innan jag köpte den turkosa, snygga, som jag har nu. I många år .... så länge jag kan minnas faktiskt, har jag för det första klivit upp direkt jag vaknat. Klivit upp och dragit på  mig kläderna. Nu kan jag ligga kvar i sängen och...... avvakta kan vi kalla det :)  ... rätt så länge, innan jag glider ur sängen. Min nya onepiecepymme och min turkosa morgonrock, är nog de bästa köp jag gjort på väldigt länge :)
 
Förresten, på tal om nåt helt annat: Sally ska figurera i tidningen "Härliga Hund" :) ;)    En journalist bor nära Sallys nya hem, och hon hade lagt märke till när Sofia och Krille varit ute och tränat med Sally, och hon förstod att hunden måste vara döv. Eller, hon hade väl noterat hela Sofia och Krilles djurfamilj, då katterna ofta är med ute på gården tillsammans med Sally, Sofia och Krille, och helt enkelt frågat om hon fick skriva om dem. 
 
Så, håll korpgluggarna öppna, ni som vill se Sally i tidningen :)
 
Ser precis att det är 2 grader ute. Då är det dags att kliva i långbyxorna, och lägga undan trekvarts-varianten :) Kände igår att jag måste ner i förrådet och försöka leta fram lådan med mössa och vantar åxå. Hur var det? Köpte jag nya handskar i fjol?  Minns inte faktiskt. Måste utreda saken. 
 
Nä, nu är det nog ändå dags att hänga morgonrocken på kroken inne i badrummet, kliva ur pymmen och klä mig, väcka hundarna med en morgonsång, och gå ut på dagens första promenad. Ha en Bra torsdag hörrni!
 
Gomorron
 

Lycka och Besvikelse

Hand i hand. Känslor. Lycka, besvikelse, ren och skär ledsenhet .... alla känslor är förknippade på något sätt, eller hur?  Ibland blir man bara lite mer ... vad ska jag säga ... besviken, än andra dagar. 
 
På jobbet gick det kanon :)  Trivs verkligen toppenbra! Jag har nog nyttjat benämningen "v'ärldens bästa jobb" och "världens bästa chefer" ..... på ett sådant sätt, eller rättare sagt, till ett sådant jobb, och sådana chefer, att jag inte vill använda de uttrycken ännu. De är inte "avsmutsade" än Missförstå  mig rätt ... jag TRODDE verkligen att jag hade världens bästa jobb ..... då. Jag TRODDE att jag hade världens bästa chefer.    Tänk så fel man kan ha. 
 
JOBBET var bra. Klacka runt och vara positiv ... DET var MIN grej :) DET förnekar jag inte. Med GLÄDJE rusade jag runt och serverade, plockade disk, sopade, pratade med gäster, serverade kaffe osv osv .... Nu pratar jag om mitt TIDIGARE jobb. Jobbet på Westmans. Tänk .... För en stund trodde jag att det var det Bästa jobbet. 
 
Det är väl som relationer kan jag tänka. Äktenskap eller andra nära relationer. Man TROR att det ska vara för evigt. Man TROR att man är säker. Man lever i den villfarelsen om att sagt ord gäller. Man VILL att det ska fortsätta vara .... det bästa. 
 
SÅ ÄR INTE VERKLIGHETEN !!!
 
Nej, bevisligen inte. 
 
De man trodde att man hade nära ..... som stöd .... som alltid funnits där. De finns inte där. 
Vad gör man då?  Bryter ihop? - Ja. 
 
Onsdagskvällen i övrigt?
Ikväll var en av de ytterst få gånger jag ställt in hundkurs. Jag är ostadig. Inte yr. Kräks inte. Bara ostadig. Bara. Fy fan säger jag. Både till ostadighet, yrsel, Meniere och opålitliga människor. 
 
Gokväll

Stand By Me?

Att stå vid varandras sida
Att lita på varandra
Att känna styrkan från 
Att kämpa tillsammans
Att tro på
Att LITA på
 
Att inte Tvivla
Att GE 
Att Ställa sig nära, vid sidan om
 
Att Tyst ge sitt stöd
 
Why dont you stand by me?

Gäsp!!

Börjar vara dags att kliva isäng. Ska strax ta ut hundarna på kvällspinket, sen kojar vi. 
 
Dagen har varit superbra :)   En bra dag på kontoret, hämtat och fått in all frusen hundmat i frysen :) :) :)   Härlig promenad med hundarna där de fick springa fritt .... fast de sprang inget alls faktiskt .... men de FICK :)
 
Sen lunch blev det när jag kom hem från hundpromenad, lite sådär småfrusen ..... så jag kokade ihop en fisksoppa, som var SÅÅÅÅÅ himla God!
 
 
Lite småfippel med ditt och datt, pratat med storebror i telefon idag förresten .... vi pratar alldeles för sällan känner jag. Lillebror pratar jag med varje dag. Om en vecka blir det tingsrättsförhandlingar för honom mot vår fd arbetsgivare. 
 
Till middag blev det god korv stroganoff 
 
En kompis tycker att jag ska starta en matblogg .... fniss ..... kanske skulle starta en blogg Enkom för mat .... hmm .... vad ska den heta? 
 
Nä, nu ska jag väcka liv i hundarna och ta ut dem för kvällspinket. Hoppas du haft en bra dag!
 
Gokväll

Endast jag som är vaken

Tisdag morgon, grått ute, men det regnar inte. 
 
Idag måste jag sticka lite tidigare från jobbet, för jag ska möta upp frysbilen och hämta mer hundmat, sen iväg till Kim och lämna av en del, för hon har åxå beställt. 
 
Här är middagen jag åt igår: 
helt vanlig stekt falukorv med blomkålsmos :)
 
Efterrätt:
Blåbärspaj med vaniljgrädde :)
 
Gott, både huvudrätt och dessert :) :) 
 
Vad jag ska hitta på för kulinariskt idag, vet jag inte än, men måste nog ta något ur frysen eftersom jag måste rymma hundmaten där. Det brukar inte rymmas särskilt mycket för min egen del, det blir först efter nån vecka jag kan köpa nåt och lägga dit igen. Det är faktiskt bra på ett sätt. Förr, hade jag mycket i frysen ..... och visst, det är väl bra, men många gånger fick man börja kasta saker därifrån tex när jag avfrostade....... helt enkelt av den anledningen att det blev för gammalt. Nu, när jag till största delen använder frysen till hundarnas mat, blir det ju inte att köpa saker "förattdeärbilligaochgårattfrysain"  i lika stor utsträckning. Inte har det blivit dyrare för det, som jag trodde att det skulle bli. Tänkte tidigare att man ju utnyttjade extrapriserna genom att frysa in ..... har upptäckt att extrapriserna återkommer såpass ofta, att jag inte BEHÖVER frysa in :)
 
Vi hade en härlig stund ute när jag kom från jobbet igår. Det var sol :)   Ja, inte klarblå himmel, men solen stack fram. Hundarna fick vara på sakletarpromenad vid vattnet. Balansera på stenar och doppa nosen i kallvatten :)
 
 
 
Nä, nu har jag druckit upp mitt kaffe. Dags att krypa ur morgonrocken, klä på mig, väcka hundarna och gå ut. Ser faktiskt lite blå himmel :) :) 
 
Gomorron

Vem är det som piper och gnäller?

Det blev senare än jag tänkt innan jag somnade. Fastnade vid ett tvprogram om brott. Intressant det där med brott, hur människor beter sig mot andra, och sen hur de rättfärdigar det. 
 
Vaknade kring halv 3 av att någon gnällde. Trodde det var Paddy som behövde ut och pinka, men upptäckte att alla tre hundarna sov så himla gott. Aha, det var min tinnitus. Ett lite nytt ljud i mitt högra öra har tillkommit efter fredagens anfall. Hoppas det ger sig .... det räcker med de ljud jag redan har. 
 
Idag börjar jag alltså jobba klockan 8, så jag har inte alltför mycket tid på mig innan jag ska iväg. Vill bara stå här och dricka mina tre koppar kaffe innan jag väcker hundarna och tar ut dem. Det verkar inte regna, just Nu i alla fall, men vinden sliter lite i träden. En vanlig höstdag alltså :)
 
 
 
Nä, bäst att börja rotera, så att det inte blir stressigt i slutändan. Ha en Bra dag, och kom ihåg: Även Måndagar kan fyllas med värda grejer :)
 
Gomorron

Ser man på

Söndagen är snart slut, och den har varit helt underbar!  Sov väldigt länge, men när jag vaknade hade Meniére gått hem för den här gången, och jag kände mig bra. Morgonrunda till kanotudden som vanligt, tre koppar kaffe ... å guuuud så gott det var ! 
 
Mitt på dagen gick jag iväg till vattnet, därborta där hundarna verkligen kan få springa hur mycket de vill, och där var vi en dryg timme. Herregud så härligt det var!
 
Totalt var vi ute i nästan två timmar, sen gick vi hem. Då stod städning på schemat. Det gick fort och lätt :)   Tvättstugan bokad i morgon, så efter jobbet är det tvätt :)  Rimmar å allt :) :) :) 
 
I morgon, eller hela nästa vecka rättare sagt, jobbar jag 8-12. Bäst komma sig isäng så jag inte är så trött i morgon. Hoppas Du haft en bra dag Du åxå :)
 
Gokväll

Back on Track ! :)

Det känns som att jag är tillbaka på banan igen :)
 
Gårdagen spenderades till största delen i sängen. Morgonpink på gården för hundarna .... samma sak mitt på dagen, och på eftermiddagen. De fick springa lösa helt enkelt.. Jag kom mig till sittande frampå eftermiddagen, sen ett par timmar i sängen, och kvällen satt jag i soffan igen. Kvällspinket blev faktiskt bortanför gångtunneln innan jag vinglade hem igen. 
 
Vaknade 9.45 i morse. Kroppen tar så fruktansvärt mycket stryk efter ett anfall, det är helt sjukt. MEN, jag kände mig faktiskt riktigt BRA :)  Gick bort till kanotudden som vanligt, och gud så kaffesugen jag är :)  Drack ju inte en droppe igår, så perkon puttrar för fullt nu :)
 
Åh gud så härligt det känns :) :) :) 
 
Nu är kaffet klart, då ska jag fokusera på att känna hur gott det är :) :) 
 
Ha en sällsamt bra Söndag, och fyll den med nåt värt :)
 
Gomorron

Lördag morgon

Hundarna fick bara en pink ute på gården 20.30 igårkväll. Sen gick det inte. Kl 22 höll jag på att frysa ihjäl, så jag ställde mig i en varm dusch, kröp i pymmen och la mig. Låg inte vaken alltför länge, somnade och sov till 9.10   Ut med hundarna .... herregud så jobbigt att gå .... släppte dem så att de fick springa runt lite själva, tänkte att om jag möter någon som blir rädd, arg eller sur, så får jag ta det DÅ. 
 
Gett hundarna mat .... vill inte ha kaffe ..... måste försöka få i mig nåt ... tinar en näve blåbär, sen går jag och lägger mig. 
 
Det borde väl rimligtvis vara bättre mot eftermiddagen hoppas jag. 
 
Ta vara på er dag. 
 
Gomorron

Förbannade Fredag

Eller rättare sagt: Förbannade, jävla, SATANS Meniére !!!!
 
Jobbade 8-12 idag, och fram tills dess gick allting bra. Nu var det bara så att jag var inte riktigt färdig kl 12, så jag stannade kvar för att göra klart. Jag stod vid märkningsmaskinen och märkte påsar när plötsligt, PANG så var jag tvungen att lägga mig på golvet. Meniére kom förbi. 
 
Pernilla stod så hon såg mig, och hon förstod ju vad det var, hon kom springandes till mig. Å herregud vad det snurrade. Betonggolv är både kallt och hårt, men Pernilla hämtade jackor som kudde och täcke. Efter ca 10 minuter lugnade det ner sig såpass att jag kunde öppna ögonen. Pernilla satt hos mig hela tiden, och jag hörde Mattias röst flera gånger åxå. Försökte hasa mig upp i sittande ställning, då drog det igång igen. Nu vet jag inte riktigt hur länge jag låg, men inte alltför länge. Då kom jag mig upp på benen och gick på toa, sen satte jag mig inne på kontoret. 
 
Pernilla och Mattias skulle ju gå hem tidigt, eftersom Wallins stänger kl 12 på fredagar. De skulle bara städa bort, sedan skjutsa hem mig. Nu var det bara så att jag kunde inte sitta så länge i stolen, så drog det igång igen, och den gången på allvar. 
 
Det går inte beskriva hur fruktansvärt det är. Direkt jag försökte röra mig, bara röra en hand .... så kräktes jag. Jag blundade hela tiden ..... orkade inte prata ..... försökte ligga så stilla som  möjligt .... kräktes direkt jag rörde mig det minsta. Pernilla satt på golvet bredvid mig hela tiden, strök mig på ryggen, bäddade om mig, hjälpte mig när jag var tvungen att få flytta armen lite ..... hörde hur Pernilla sa: Nu måste nog handen få lite blod, den är alldeles blå. 
 
3 timmar låg jag där. 3 timmar satt Pernilla bredvid mig och försäkrade mig om att det skulle bli bra. Just då tvivlade jag på att det skulle gå över någonsin. 
 
Strax efter kl 4 kom jag mig upp såpass att Pernilla och Mattias kunde hjälpa mig ut till bilen. Med spyhinken i knät påbörjades hemresan. Kunde INTE titta upp, utan satt och stirrade ner i hinken hela vägen. Fy fasen så illa jag mådde, och det snurrade till vid varje gupp .... 
 
Jag satt kvar i bilen medans Pernilla och Matte sprang upp och hämtade hundarna för att pinka dem. Då började jag kräkas igen. Hur ska det här gå? vet jag att jag, inte bara tänkte, utan även sa högt. 
 
Minns knappt hur jag faktiskt tog mig uppför trappan ..... vet att Pernilla stöttade mig på ena sidan .... och att jag försökte dra mig uppför ledstången. Vilken känsla det var att få komma in och lägga sig i sängen. Det snurrade .... gud vad det snurrade .... illamåendet rev i kroppen. Kelly la sig halvt på mig, morrade åt Molly när hon kom för nära .... Kellygumman. 
 
Pernilla och Matte åkte hem efter att ha sagt flera gånger att jag skulle ringa när jag ville! Tyckte att det var hemskt att deras lediga eftermiddag blev förstörd. Tack för allt idag Pernilla! 
 
20.15 vaknade jag till och kände att jag kunde öppna ögonen igen. Klev försiktigt upp .... gick på toa .... kände att jag kunde gå .... så jag gick ner med hundarna på gården så att de fick pinka. Sedan har jag halvlegat i soffan. Det är fortfarande inte helt bra, och jag hoppas och ber att det inte drar igång igen ikväll eller inatt. Kroppen är helt slut .... Ska försöka dricka lite vatten .... mat är inte att tänka på. 
 
Det var min Fredag. 
 
Återigen, TACK Pernilla !!!! och tack till Dig åxå Mattias ! 
 
Gokväll

Jamen Gomorron :)

Uppe lite tidigare idag. Kelly hoppade ner från sängen och sprang av och an strax efter kl 6. Olikt henne. Hon sprang ut på balkongen, in igen, upp i sängen, ner från sängen, ut på balkongen. Halv 7 klev jag upp, klädde på mig, skakade liv i de andra hundarna och gick ut, tänkte att Kelly nog var skitnödig. När vi väl kom ut, förstod jag vad som gjort han hon sprang ut på balkongen ..... fåglarna hade rivit ut mer från soppåsen som grannarna längst ner, lagt ut på sin altan. Det luktade förmodligen rutten mat typ, för påsen har ju legat där några dagar. Så ... hon var inte så värstans nödig överhuvudtaget :)
 
Hörrni, igår fick jag det här med posten: 
 
Det låg på hallgolvet när jag kom in med Kelly och Molly efter deras runda. Jag förstod att det Måste vara nåt ätbart i det stora kuvertet, för Molly och Kelly blev som galna. hahaha, Gud va de nosade där kuvertet legat på hallmattan,. Hade posten kommit när jag var ute med Paddy, så hade Molly garanterat slaktat kuvertet och käkat upp chokladen, tveklöst!  Trevligt att få en välkomstpresent, och god choklad var det åxå :) 
Edit: Jo, jag har mailat kyrkoherden och tackat för chokladen, med tillägget att det var tur att  jag inte hunnit till jobbet så att Molly åt upp chokladen, då choklad är giftigt för hundar. 
 
Få se .... det är torsdag idag va?! Man tappar lätt begreppet om vilken dag det är, eftersom på jobbet så jobbar man mot morgondagen hela tiden. Det står till och med morgondagens datum på datorn, så att ordrarna ska komma på rätt dag .... eftersom det ju bakas på natten. Lite komplicerat i skallen såhär till en början. 
 
Nåja, Nu är det i alla fall morgon, morgonrundan är gådd, och jag står i mitt fina lilla kontor och dricker kaffe. Ha en Bra dag hörru, eller rättare sagt: GÖR dagen till en Bra Dag!
 
Gomorron!
 

Repris

Upptäckte nu när jag gick in på bloggen, att morgonens inlägg låg kvar, opublicerat. Nåja ... ingen större fadäs, för det hade inte hänt så värstans mycket, så inlägget var kort :)
 
Morgonrunda med hundarna, sen en solorunda med Paddy ... efter det tog jag ut Molly och Kelly på duopromenad, för att avsluta det hela med en liten runda med Milo. Det här gjorde att det blev lite bråttom med lunch, för att jag skulle hinna till jobbet i tid :) Men, det funkade, och jag hann på jobbet :)
 
Ibland snurrar det såpass många tankar och känslor, att man inte riktigt kan placera dem ..... inte får ner dem i skrift så att de blir vettiga . Så är det nu. Många tankar och känslor i omlopp. Människors reaktioner, uttalanden, ibland även Tystnad .... som gör att jag ..... kanske inte funderar ... men reflekterar. Så är det ju faktiskt - det är inte alltid vad människor SÄGER .... utan ofta människors TYSTNAD .... som spelar roll .... som gör skillnad .... som gör avtryck .... som ger anledning till funderationer. 
 
NU funderar jag mest på att gå ut med hundarna, så jag får krypa isäng. Trött. 
 
Gokväll
 

Tisdagkväll.

Idag har varit en superbra dag på jobbet :)  Jag TROR att det gick bra ... fast ... facit på hur det gick, får man ju inte förrän dagen efter .... för det är ju i morgon alla kunder får det bröd som JAG givit bagarna i uppgift att baka nu inatt. Om JAG gjort fel i ordrarna .... hört fel ... knappat fel .... så syns det ju först i morgon när bagarna gjort som jag sa ... kunderna fått sitt bröd ... och i värsta fall upptäcker att det är fel. Jag hoppas och tror att allt är rätt :)
 
I alla fall .... Idag kom en av chaufförerna in till mig på kontoret. Han har jobbat där i ... tja .... en herrans massa år, och han sa: Du ska ha en ELOGE för att du fixar eftermiddagskontoret! ÅÅÅHHHH så glad jag blev !!!!! 
 
Pernilla, min chef, säger varje dag: Gud va bra jobbat!  ... och det värmer åxå, men att få höra det av någon som funnits i företaget LÄNGE ..... det är som att det värmer ännu mer. Det är lixom så att .... Pernilla ... älskade dottern Pernilla .... klart hon vill se mina POSITIVA sidor .... och DE vill hon framhålla .... men ... när någon helt utomstående, som faktiskt är beroende av att mitt jobb på kontoret är RÄTT ....  berömmer .... ja, då känns det EXTRA bra :)
 
Glad i hågen efter dagens arbete, åkte jag iväg och hämtade upp Milo, sen hem .... ut med hundarna ... hem igen ... laga mat ... ... ahhh .. slappa i soffan med alla hundarna nära .... DET är livskvalitet :)
 
Nu är det dags att krypa isäng här. JAG har fyllt dagen med värda grejer fullt ut .... ÅHHH ... jag är så himla glad över dagen. Inte bara för att jag fått beröm, men Meniere har hållit sig undan ... jag har pratat med Hannah .... alltså .... En HELT UNDERBAR DAG :) :) :) 
 
Hoppas du kunnat fylla dagen med nåt värt !  Mina tankar går ikväll till en vän som försöker hålla modet uppe, trots att hon och hennes familj inte har en egen lägenhet. De bor i husvagn, och hon försöker verkligen hålla modet uppe ....   Marie, jag håller alla tummar som GÅR för dig .... hoppas det löser sig snart, så att du och din fina familj får lägenhet snart !!! OM någon av er som läser min blogg, vet av en lägenhet i Haninge- området i Stockholm, snälla, hör av er!!!!!! 
 
Gokväll

Gode Gud, det är sent nu

Eller ... ja. .... klockan är ju bara 22.30, så det är väl inte alldeles galet sent, men ändå :)
Dagen har gått riktigt BRA ändå :)  Var riktigt ostadig till en början ... men det gick BRA :) :) :) TACK !!!!!   Fixade att jobba !!! TACK !!!!!!!!! 
Hem från jobbet, ut med hundarna på en pinkrunda, hem, svimma en stund i soffan, laga middag. ... det blev stekt fisk :)
Efter maten blev det lugn och ro i soffan med hundarna. Nu känner jag mig helt ok. Hoppas det håller i sig och till och med blir bättre!  Vill så gärna få känna den där känslan när trycket helt försvunnit ur skallen .... när det känns LÄTT ..... 
Ska strax ut med hundarna på kvällspink, sen krypa isäng. I  morgon ska jag hämta Gullefjun efter jobbet, han ska vara här några dagar. Hannah är i Stockholm på utbildning i veckan. Hon åkte igår och kommer hem på fredag. Det är MakeUpStore som skickar henne på utbildning, så det är smink och såna saker ...... 
Robban ska iväg på nåt jobb i morgonkväll, så jag hämtar lille Milo efter jobbet, och sen blir han kvar här tills på fredag. :)
Nä ... Gode Gud .... Nu måste jag rotera .... Hoppas Du haft en BRA dag, fyllt den med nåt värt !
Gokväll

Nähäpp!!!!

Sovit gott inatt, vaknade halv 8. Igår var en sån fantastisk känsla i skallen .... utan det där trycket jag gått med ett tag nu .... ostadighetstrycket. Minns att jag riktigt TÄNKTE på det när jag var ute och gick med hundarna, att det känns så Lätt i både skallen och kroppen när trycket är borta. Det spritter i benen Du vet :)
 
Det började så även idag tyckte jag ..... ända tills jag kom ur sängen och började klä mig. Då kom det där jävla trycket tillbaka. Klädde mig lite sakta ..... drog igång perkon ..... Paddy behövde ut lite pronto, så det var bara att ta på skorna och jackan och gå. Kände i trappen på väg ner att det här kan sluta hur som helst. Om vi säger såhär: Det blev en extremt kort pinkrunda. Står nu och dricker kaffe i kontoret. Inte så yr så att jag måste lägga mig .... men det känns inte alls bra. Kontentan av alltihop är väl att den korta yrselattack jag hade i lördags, inte räckte för att få ut det ur kroppen. Skovet är inte över. Jag ska försöka att inte bryta ihop, men fy fan så grinfärdig jag blir. 
 
Ska ändå lägga mig en stund och vila .... måste ju ut med hundarna nåt mer innan det är dags att dra på jobbet. Få se hur det blir med bilkörning, eller om jag måste ringa och be dem hämta mig.  Surt att det inte var över !!!! 
 
Ha en Bra måndag. Fyll den med värda grejer!
 
Gomorron

OOps

herregud vad den här kvällen tog slut snabbt :)
 
Efter lunchen och duschen, tog jag en promenad med hundarna. Gick en helt ny sväng idag, ca 5.5 km lång. Lite kul att hitta nya rundor.   Efter promenaden tog jag fram saxen och klippte mig. Tyckte att det var dags, och jag blev nöjd :)
 
Vet knappt vad jag gjort ikväll eftersom tiden gått så snabbt, men jag har gått en härlig kvällspromenad med vovvarna. Det var så himla skönt ute! Tänt värmeljus, ätit god mat, myst med hundarna i soffan ..... Nu ska jag ta ut dem för kvällspinket, sen må jag ju skynda mig isäng. 
 
Det blev ett kort inlägg, men så blir det ibland :)
 
Gokväll

Söndag mittpådagen

Inatt var det stojigt värre härute. Någon hade bokat lusthuset och hade partaj. Det partajet höll på, åtminstone till kl 4 i morse, för jag vaknade och hade tappat ena hörselproppen, och det var fullt pådrag. Tack gode gud för silikonöronproppar!
 
Klev upp halv 9, drack kaffe, gick ut med hundarna ..... sen bar det iväg på Friskvårdskompaniet för spinning. Det var länge sedan jag var på ett spinningpass ..... länge sedan jag svettades sådär mycket .....    Det var kul, men jag trodde inte att det skulle vara sådär besvärligt med handen, som det blev. Det blev till slut svårt att överhuvudtaget hålla på något sätt så att det inte skulle göra ont. Knepigt. 
 
Hem, åt lite lunch, nu ska jag duscha, sen gå ut med hundarna. Det är härligt väder, sol och blå himmel. Lite blåsigt dock. 
 
I övrigt får vi se vad dagen ger :)  
 
Goddagens!

En Underbar dag är slut.

Då börjar Lördagen ticka på de sista minutrarna. Det har varit en helt underbar dag, med nåt litet undantag. 
 
Mitt på dagen tog jag en lite längre runda med hundarna, stannade så att de fick söka godis, och passade på att träna lite med dem där åxå,. 
 
Efter en sen lunch, hade jag bokat tvättstugan. Hade En tvätt, samt att jag handtvättade hall-mattorna. 
 
På aftonen, hände nåt märkligt och ovanligt. Fruktansvärt ångestframkallande .......
 
Jag stod vid datorn när jag plötsligt kände att Meniére dunkade mig i skallen. Det var bara att vika ner kroppen snett till höger och landa i soffan. Oj vad det snurrade! Jag hann börja gråta av ångest .... Det är en fruktansvärd känsla när yrseln kommer ..... 
 
15 minuter senare var yrseln borta. Jag har aldrig varit med om att den bara varat en kvart. Fattar ingenting, men är oerhört glad att det inte höll i sig längre än så. 
 
Med den glädjen i behåll, har jag nu varit ute med hundarna på kvällspinket, och ska strax krypa isäng. Tinnitusen är fruktansvärd ..... hoppas att allt bara GER sig under natten. 
 
Fyllt dagen med nåt värt? DET har jag :)
 
Gokväll

Min Lördagsmorgon!

Sov till kl 8, klev upp, kokade kaffe, drack mina tre koppar, sen klädde jag på mig och tog ut hundarna på morgonrundan. Det ser ut att bli en fin dag idag åxå! Idag har jag absolut ingenting inbokat, och det känns fantastiskt skönt. Ska ägna det mesta av dagen till hundarna, träna dem var för sig utomhus. Städa ska jag åxå göra, men det tar ju inte så värstans lång tid :)
 
Nä, klockan tickar, bäst jag drar igång dagen, så att jag hinner fylla den med värda grejer :)
 
Gomorron

Magnus har rätt!

Kasta inte pärlor åt Svin!

Kung i Baren

Just Nu är det jag och Magnus :)   Han sjunger och jag dricker ett glas rött :)  Sån är fördelningen hemma hos mig. 
 
Var nyss ute på kvällspromenad med hundarna, och nu känner jag, efter snart 4 månader, att jag kan ha Paddy lös på strandpromenaden. Det är en härlig känsla :)
 
Jag brukar ofta tänka på det där med att ha hunden lös. Oftast har jag koppel, även när jag kan ha dem lösa. Då de går superbra i koppel, finns lixom ingen anledning att de ska gå lösa för det mesta. Går de iNTE bra i koppel, ska man inte ha dem lösa överhuvudtaget .... så det är en balansgång där man bör tänka efter varför man ska ha dem lösa överhuvudtaget. Hade dem lösa på eftermiddagen när jag var nere vid vattnet så att de skulle kunna springa nere vid vattnet och busa, och nu på kvällsrundan såg jag hela vägen bort till Kanotudden att jag var ensam ute ..... då kände jag att de kan få rusa runt lite hej å hå :)  För, släpper man Paddy lös, kan det lätt bli lite hej å hå :)
 
Oj va Magnus sjunger bra för mig ikväll!  Vi får se när det blir läge att sparka ut honom så att vi får lägga oss här. Han får väl hållas så länge värmeljusen brinner i alla fall .... Det blir nån timme till om jag räknar rätt :)
 
Hoppas Du haft en BRA fredag, och att du fyllt dagen med nåt värt!
 
Nu ska jag mysa med hundar och Magnus, tills jag kroknar :)
 
Gokväll 
 
 

Som en fars!

Idag har jag ju alltså varit till Umeå, på Handkirurgen. Körde 15 mil, fick komma in direkt, kom ut efter 25 minuter, sen var det 15 mils bilkörning hem igen.   Träffade däremot min kusin Lasse och fick en kram, så det räddade dagen :)
 
Vad sa då läkaren? Jo, han gjorde en genomlysning av handen med en maskin som såg ut som degblandaren på Wallins bageri. Efter det ropade han in överläkaren. Vi kan kalla henne Olga, för hon var ryska (eller något liknande land)  hon pekade på genomlysningsbilden och pratade om Artros. OM det är artros, tar de helt enkelt och opererar bort pisiforme. Det är ett ben som inte behövs. Typ som blindtarmen. 
 
Om det INTE är artros, ska det röntgas med MR. Hittar man inget då, så ska man göra en titthålsoperation. Handen är ff svullen, ff ond , så NÅGOT är tokigt .... men vad? 
 
Nåväl. Handkirurgen skriver remiss till Skellefteå, eftersom röntgen av pisiforme specifikt, kan de göra här. - Tack. 
Går det vidare till MR-röntgen, görs det åxå i Skellefteå. - Tack. 
 
Efter läkarbesöket var jag hungrig, och körde runt lite för att hitta nåt enkelt att äta. Umeå är numer rondellernas stad, och jag hamnade på Obs, och tänkte att där kan jag gå in och köpa nåt enkelt. Vem träffade jag utanför, om inte min kusin Lasse :)  Iklädd Coop-uniformen stod han utanför och krängde bröd ... det var nån sorts brödmarknad, och Lasse är ju högsta höns på coop Ålidhem, så jag gissar att det var flera coop inblandade i det hela. Nåja, bröd är väl vad jag behöver minst av allt :) :) :)   Så jag kramade om honom och fortsatte min färd :)
 
Det var ju strålande sol och varmt när jag åkte, därav att jag inte tog med hundarna. Hade jag vetat vad jag vet NU, skulle de fått åka med. Hann inte så långt förrän jag kunde plocka av solglasögonen ... och i Umeå var det inte bara grått, det var snudd på kallt. Hundarna hade gott och väl kunnat ligga i bilen och vänta, och då hade jag hunnit hälsa på kusin Lena, kanske någon annan i Umeå åxå, Hanna V och Anton till exempel. Men  .... som sagt. Hade ju lite bråttom hem till hundarna. På hemväg, ju närmare hem till paradiset jag kom, desto soligare blev det ..... naturligtvis. Väl hemma, var det underbart väder. Strålande sol. Gick upp och hämtade hundarna, bytte bara klackeskorna mot foppa, och gick ner till vattnet. Där satte jag mig på en sten och släppte hundarna. 
 
Nu blir det lugn och ro ..... myskväll .... härligt !!! 
 
Goafton
 

Fredagen den Trettonde.

Morgonrunda, kaffe x 3 och frukost: check. 
 
Nu strax en dusch, och sedan bär det iväg till Umeå och Handkirurgen. Känns drygt att köra dit, men jag har ju som inget val.
 
Tåget dunkade precis förbi, det var nog det tredje sedan jag klev upp, och jag blir fortfarande lika glad och lugn på nåt sätt, när jag hör ljudet. 
 
Har inte så mycket att förtälja såhär på morgonen. Minns inte vad jag drömde (skit åxå) och det har inte hänt nåt såhär långt. Igår fick jag läsa några oerhört intressanta mail, men det var ju igår det. 
 
Nä, in i duschen!
 
Ha en bra Fredag!
 
Gomorron
 

Kväll

Läggdags för ett tag sedan. Har varit ute med hundarna. I morgon bär det iväg till Umeå och Handkirurgen. 
 
Ärlighet varar längst. I alla lägen. Kom ihåg det :)
 
Gokväll

japp

Haft en BRA dag :)  TROR det gått bra på jobbet .... det KÄNDES bra i alla fall. Återstår att se om det faktiskt VAR bra åxå :)
 
Ikväll startade jag upp en vardagslydnadsgrupp. ÅÅÅHHHH så kul det är !!!!!
 
Tidigare idag, just innan jag åkte till jobbet, var jag ute och tränade med Kelly på gården. Waow .... hon var taggad till tusen! Jag har tränat alldeles för lite med henne i slutet .... eller, så har jag tränat alldeles lagom mycket, så att hon bibehåller sitt "go" :)
 
NU ska vi i alla fall hoppa isäng. Eller .... hundarna har redan parkerat .... fattas bara Jag :)
 
Hoppas du fyllt dagen med nåt värt ..... så att du kan lägga dig och vara nöjd. DET kan JAG i alla fall. Lägger mig med ett leende :)
 
Gokväll
 

morgonvind i seglen

Efter en natts dålig sömn, klev jag upp kl 8. Så trött som jag kände mig då, var det länge sedan jag kände mig. Kaffe x 3, sen ringde jag på jobbet för att kolla om jag överhuvudtaget skulle våga mig dit idag :)   Det kändes ..... ska vi säga ..... osäkert, om jag fick alla brödordrar rätt igår ....  Några fel jag gjort, upptäckte jag ju i tid, så frågan var: Hur många fel hade jag gjort, som jag inte ens upptäckt?
 
Kring kl 9 var det ingen som ringt och varit irriterad över att de fått fel bröd, att det fattades något, eller nånting .... så jag är försiktigt optimistisk inför dagen. 
 
Jag tog en lite längre morgonrunda, brukar ju gå 1.5 km, men tog 3.5 km rundan. Kände att jag behövde det för att överhuvudtaget komma igång. Skönt ute, inte för varmt, inte för kallt ... helt lagom :)
 
Till frunch blev det broccolisoppa med stekt bacon ..... blev lite sent som frukost, och lite tidigt som lunch .... petar väl i mig nån frukttallrik eller nåt innan jag åker på jobbet. 
 
Ikväll startar vardagslydnadskursen :)  Ska bli skoj som attan :) 
 
Nä, nu ska jag gå ut med hundar på gården och träna lite var för sig. Ha en sällsamt Bra dag!
 
Gomorron

Tisdagen i ett nötskal

Kärleken till hundar, är aldrig komplicerad. 
 
Så skrev Sandra, Boston´s ägare till mig igår. Jag vet inte ens om hon förstår själv hur rätt hon har!
 
Kärleken till hundarna, är ALDRIG komplicerad.
 

Kärleken till sina barn, och kärleken till sina hundar, är den enda kärlek jag VET, som bara .... ÄR.  Helt villkorslös. En kärlek som aldrig kväver, en kärlek som aldrig ifrågasätter .... en kärlek som ÄR .... KÄRLEK ... i ordets rätta bemärkelse. ( jo, kärleken till nära släktingar och bästa kompisarna ryms här åxå)
 
Idag jobbade jag på kontoret alldeles ensam. Eller ... hade ju Catti på övervåningen, Pernilla och Mattias att be om hjälp när det knep .... och det knep både nu och då. Hoppas vid gudarna att jag inte ställt till det alltför mycket med ordrarna ..... hoppas vid gudarna att inte alltför många kunder ringer i morgon och är fullständigt galna för att de inte fått det de besällt ..... hoppas vid gudarna att jag fått, åtminstone det MESTA rätt ! Det är fanimig inte LÄTT ska jag säga. Det här är nog första gången som jag känner att min standardfras "Hur svårt kan det va`?  ABSOLUT inte passar, på något sätt. Jag är kanske inte vassaste kniven i lådan ..... så kan jag känna när jag försöker bena ut vad det är jag egentligen ska göra. Men .... så är det väl när man är helt ny på jobbet. Man förstår inte ens det enkla ... för allt verkar så komplicerat .... 
 
 
Kärleken till hundarna, är aldrig komplicerad. 
 
Tar ut hundarna på kvällspinket .... sen gör vi kväll här. Jag och hundarna. Helt okomplicerat :)
 
Gokväll 
 

Bakom molnen är himlen alltid blå

Morgonrundan och en sväng till Konsum är gjorda. Ja, tre koppar kaffe åxå :)
 
Strax en längre promenad, och sen iväg på jobbet. I dag ska jag sitta ensam på kontoret, och försöka minnas vad det var jag skulle göra, hur det skulle göras, och i vilken ordning.  Hoppas jag inte ställer till det ALLTFÖR mycket :)
 
Det ville nästan duggregna när jag gick på affären, men nu ser jag lite blå himmel. För så är det: Bakom molnen, är himlen ALLTID blå :)
 
Ha en bra dag, och fyll den med nåt värt :) 
 
Gomorron
 

Ilska och Glädje

Idag har jag verkligen blivit både URFÖRBANNAD, och SUPERGLAD. 
 
Fick mig vidarebefordrat ett mail, som verkligen gjorde mig upprörd. Tänk att vissa verkligen kan ljuga sig blå i ansiktet ... utan att röra en min. Men ..... Karma is going to eat them. 
 
Fick ett sms som gjorde mig upprörd. WHAT? I MITT paradis??   Jobbar vidare på den.
 
MEN, så fick jag åxå ett mail, som gjorde mig så himla glad, och jag väljer att fokusera på DET. Jag väljer helt enkelt Glädje :)
 
Ni vet ... jag har skrivit om Boston, en av de första hundarna jag placerade här i Sverige, när jag var aktiv inom föreningen ADA.. Sandra, som Bostons ägare heter, fick ju kontakt med det par som hittade Boston, och skjutsade honom till hundhägnet, när de skulle lämna spanien och åka hem till Sverige. 
 
Igår träffade Sandra, Sandras sambo och Boston, det par som hittade Boston i Spanien. Åh gud .... vilken glädjesaga !!!!  Vet ni .... ibland KÄNNS det verkligen att det var Meningen. Det var TÄNKT att bli ..... Det finns omständigheter som visar på att det var meningen. Att få vara delaktig i det ... i den glädjen .... DET är helt fantastiskt !   :)
 
Var nyss ute med hundarna ..... jo, det fick bli kvällspinket. Siktar på långpromenad med hundarna i morgon, då jag ju tränade idag, och börjar 12 i morgon åxå. 
 
Mycket som händer nu. Kan inte avslöja allt ...... om jag röjer något, kan jag bli dödad .... kanske .... jag vet inte .... fniss .... man vet aldrig. inte värt att riskera i alla fall :) Tur att jag har mina vakthundar, så mycket kan jag säga. 
 
 
Gokväll

Då Vare Måndag igen!

Igårkväll orkade jag inte skriva något, jag myste i soffan med hundarna istället, ända fram till läggdags. 
 
Åkte i alla fall på hundkappen igår med Paddy. Kim följde med för att kika, och hon filmade Paddys spring-tur. Nu var det så att det blev i princip samma sak som när vi var på hundkappen för två år sedan, skillnaden var bara att nu sprang han ännu kortare sträcka innan han vände och kom tillbaka. Paddygubben. Det blev för läskigt att lämna matte. Han bjöd dock publiken på några snabba piruetter 
 
Jag hade ju bokat ett spinningpass kl 18, men bokade av det, då jag insåg att jag inte skulle hinna. Mycket riktigt, jag kom hem kring halv 6, och då var det ju dags att gå ut med vovvarna. Det blev en promenadrunda, och sedan släppte jag alla tre på gården så att de fick göra lite korv-sök och annat smått och gott. Vet att grannarna blir så imponerade av när de sitter alla tre bredvid varandra, och jag går en bit bort och ropar in dem en och en.  Jo, jag blir faktiskt imponerad av dem jag åxå :)
 
Idag jobbar jag 12-16. Eller, hela veckan rättare sagt. Förutom fredag, då är det 8-12.  10.30 ska jag och Hannah vara på Friskvårds. Nu dricker jag kaffe, om en stund ska jag gå ut med hundarna. Så ser starten ut på min Måndag. 
 
Gomorron
 

Sovmorgon De Luxe!

Var uppe halv 2 inatt för att gå ut med Paddy, sen sov jag till kl 9, men låg kvar till 9.50 :)  Jag har skaffat rätt så många nya vanor sedan jag flyttade hit :)  
 
Efter morgonrunda, tre koppar kaffe och Frunch framför tvn, har jag diskat bort och vips är klockan mitt på dagen :)
 
Åh, glömde berätta igårkväll. Grannarna under mig, de som har den här lille gossen som gärna luftar stämbanden, de hade främmande igår afton. De åt middag ute i lusthuset, och gud va det luktade gott i trapphuset när jag gick fram och tillbaka till tvättstugan. Undrar vad de åt egentligen .... skulle väl ha stuckit in skallen och frågat egentligen, men gjorde inte det.   Nåja, sista svängen till tvättstugan, eller rättare sagt, sista svängen FRÅN tvättstugan, när jag manglat klart .... kände jag när jag öppnade porten, att det luktade bränt ... nästan lite brandrök .... helvete ... jag hade väl inte dragit igång nåt på spisen, hann jag tänka. (Minnet är ju lite si och så ibland) 
 
Det blev ett litet träningspass: Två trappors Spurtrusning med fullsmockad tvättkorg under armen.   När jag kom in i min lägenhet, insåg jag att något förmodligen gått lite galet i matlagningen i lägenheten under. Eller, så hade det inte alls gått galet, som sagt, jag vet inte vad de åt, så jag vet inte hur det skulle lukta när de kom fram till efterrätten :)
 
MIN middag blev i alla fall kalasgod! 
 
Nä, nu ska jag klappa hundar en stund :)
 
Gomorron (Läs Goddag)
 

Värt!

Det är dags att krypa isäng. Knyta ihop dagen. Kolla igenom den här dagen en sista gång, kunde jag gjort något annorlunda? Vad lärde jag mig idag? Vad ska jag tänka på tills i morgon? 
 
Åh vilken härlig dag jag har haft !!! Ja, förmiddagen vet ni redan, och eftermiddagen blev åxå bra. Promenad och träning med hundarna var för sig, tvätt, där jag tvättade upp även hundarnas fällar och filtar .... har bäddat rent med nymanglade sängkläder .... ätit gott .... druckit ett par glas rött .... 
 
I morgon ska jag in till stan och klippa Pernilla och Mattias. De skulle ju egentligen komma hit, men det kom annat, så de kunde inte. Men, jag ska ju lix in till stan i morgon. Jag ska ta Paddy och åka iväg på hundkappen, så han får prova springa efter trasan igen. Få se om han vågar springa lika fort Bortåt, som Hem mot mig, den här gången :)
 
Har tänkt en del tankar idag kring det här med jakt .... ska fundera klart innan jag skriver mer. 
 
Den här dagen har jag verkligen fyllt med värda grejjer. Hoppas att du åxå har det. I morgon kan bli lika full med värda saker, har bokat in ett spinningpass på Friskvårds :)
 
Nä, nu ska jag blåsa ut ljusen och krypa isäng. Jag är så himla nöjd med dagen. Lägger den i arkivet, under mappen "Värt att minnas"
 
Gokväll

Bra start på dagen!

Klev upp halv 8, gick ut med hundarna och därpå blev det sedvanliga tre koppar kaffe. Efter lätt frukost åkte jag iväg in till stan. Först upp till Hannah för att lämna Gullefjun, sen tog jag Hannah med mig på Friskvårdskompaniet där vi bokat ett core-pass. Pernilla anslöt åxå, så vi tränade, sida vid sida :)
 
Efter träningen skjutsade jag hem Hannah, och hämtade de älg-märgben hon tagit hem från älgslakteriet igår. Hennes Robban jagar ju, så hon var där och bevittnade styckningen :)  
 
När jag kom hem, gick jag upp och hämtade tvättkorgen och bar den till tvättstugan. Vafan .... då är det någon som tvättar!!!   What?!
 
Då såg jag på tavlan att det inte var förrän nästa lördag jag bokat tvätttid ..... skit åxå. MEN, jag hade så tur att tiden 15-19 var ledig, så jag tog den istället :)
 
Nu ligger hundarna på balkongen och tuggar ben, själv ska jag anordna någon slags lunch .... senare idag kommer Pernilla och Mattias hit för klippning ... Hundarna ska ut på någon form av längre runda/träning. Så ser MIN dag ut i alla fall. Hinner jag, ska jag sätta mig på balkonen med en kall cider åxå tänkte jag. 
 
Nä, nu ska jag städa tänkte jag. :)
 
 
Fyll dagen med nåt värt! Dagen tar snabbt slut, och sen är den borta. 
 
Goddagens

men VAD

Nu är det kväll och läggdags. Känns skönt!  Förut ikväll, eller eftermiddag ska jag väl säga, var jag rädd att få en yrselattack. La mig i soffan .... och det lugnade sig faktiskt. Kanske för att jag tänkte så positiva tankar :)  Vem vet? :)
 
Hörrni, är det inte nästan komiskt: 
 
Ikväll, när Hannah skulle köra från jobbet i Burträsk och in till stan ... så ringde hon i halv (läs HEL) panik. Temperaturvarnaren lyste rött och varnade dessutom genom en ljudsignal.  
- VAD SKA JAG GÖRA`?
- Var är du, frågade jag
- MITT PÅ VÄGEN
.... fniss .... älskade Hannah .... tänkte mer rent geografiskt ....
 
Hon befann sig i Lappvattnet så jag lugnade henne med att det ju finns några hus där, bland annat brorsans frus syrra. Det var dock 500 m. dit, och mer hann vi inte prata innan strömmen dog i min telefon. Jag satte i laddaren, men när batteriet riktigt dött, tar det ju en stund innan man får liv i telefonen igen. 
 
När jag äntligen fick kontakt med henne igen, hade hon fått hjälp med att fylla vatten i kylaren och hade startat bilen igen. Hon var dock smått hysterisk trots detta. 
- Hur ska det här gå? . Kommer jag att ta mig hem? Det är ju kolsvart?
- jamen, går tempmätaren ner?
- Nej, den står på 90 
- He på full värme och full fläkt, sa jag, vilket hon gjorde ..... vilket jag i skrivande stund skrattar högt åt ... förlåt Hannah .... förlåt ... jag kan inte hålla mig för skratt .... men nu fortsätter vi berättelsen:- 
- Mamma, ska jag kanske ringa Robban?  (sambon Robban är nämligen i Prag för jobb) 
- Men, vad BRUKAR tempmätaren stå på`?
- Det vet jag inte, jag brukar inte kolla
 
Här tog en liten diskussion vid, kring att man bör .... ja ni vet. 
 
- Gud va jag svettas!
. Du .... jag tror att du kan vrida ner värmen .... tempen är nog på normal nu .... 
 
Hahahahahaha, vet du Hannah, en vacker dag kan nog även DU skratta åt det här :) :) :) 
 
Vi pratade i alla fall tills hon var hemma, och nu ska jag ta ut hundarna på kvällspink, sen ska jag skynda mig isäng. I morgon är det träning på friskvårdskompaniet kl  9.45, och innan dess ska jag ha tagit ut hundarna och gett dem mat, samt skjutsat hem lille Milo. 
 
Hoppas du fyllt dagen med nåt värt!
 
Gokväll
 
 

HJIKM

Å gud .... vilken dag!
 
Att lära sig nya saker, tar inte bara mycket tid, det tar mycket energi åxå. SAMT mycket tålamod av den som ska lära en de nya grejerna :)   Carina, som jag tagit rygg på, samt Pernilla, gör allt de kan för att jag ska fatta :)  Så småningom så BORDE det ju sitta, eller hur?! Den här gången aktar jag mig dock för att säga: Hur svårt kan det va? , för en del grejer förstår jag inte alls än, och det kan ju inte vara att jag är trög, utan visst måste det vara så att det är svårt :)
 
Nåja .... Kom iväg från jobbet kring 12.30. Meningen var att jag skulle åka till Hannah och hämta Milo, men hon glömde lämna nyckeln när hon åkte hemifrån, så jag kunde inte komma in. När jag kom hem och varit ute med hundarna, ringde hon och kunde skicka nyckeln med någon som bor i stan, så jag körde iväg på Anderstorp och mötte upp han som eskorterade nyckeln. Fram till dess funkade allt som det skulle. Det var när han körde därifrån, och jag befann mig ensam på parkeringen på Svenska Hem, som problemen startade. Jag hade tydligen glömt slå av lyset på bilen, de 10 minuter jag stod där och väntade, så min bil startade inte. Vet inte hur länge sedan det var, att jag befann mig så nära gråt. (utan att ha sett nåt på tv, eller läst nåt rörande) 
 
Helt ensam på parkeringen. Inte en själ på Mio-parkeringen heller. Hann faktiskt tänka och fundera kring hur dessa två möbelaffärer får ihop det, då parkeringen är helt tom, såpass länge som jag satt där ..... väntade och hoppas att någon skulle komma. 
 
Till SLUT kom en bil med släp, och började trick-backa mot typ där man hämtar grejjer. Jag tog långa benet före, och drog iväg fram till dem. Mannen öppnade bildörren. 
- Hej, Har ni möjlighet att ge mig starthjälp`? Kvinnan såg stressad ut. 
- OM ni hinner vill säga, annars väntar jag på nästa bil, pressade jag ur mig, halvt desperat. Tänkte: Måtte de inte lämna mig här på parkeringen. 
- Har du kablar?
- Japp!
Då sa mannen till kvinnan: Gå in och börja du, så kommer jag sen. 
 
- På vilken sida har du batteriet?
- På bortersidan.
- Rulla bak bilen
 
Jag halvsprang och rullade bak bilen med ett leende som var bredare än en fyr-filig väg.   Han körde upp sin bil jämte min, jag hade förberett och kopplat kablarna till Mitt batteri .... satte mig i bilen, full av förtröstan, Han kopplade fast sitt batteri, startade sin bil .... jag glödgade lastbilen ..... vred på nyckeln .... och inget hände. Va fan?
 
Mannen gick och Bökade med kablarna lite ..... sen provade jag igen. Inget. ! Jag anar, eller rättare sagt VET att han såg desperation i min blick ..... han fipplade med startkablarna en god stund, sen skulle jag prova igen. 
 
Min lastbil startade på ett Kick :)     Å gud ..... Nu blev jag sådär nära gråten igen. TUSEN Tack !!!! Jag har inte ens en tjuga i kontanter så att du får köpa karra, sa jag, med ett leende bredare än en 8-filig väg
 
Då sa han något som faktiskt gjorde att jag fick gåshud. Han sa
- Nej, Nej .... man SKA hjälpa varandra. 
 
Man SKA hjälpa varandra!   hahaha ..... are you kidding me? hahahahahaha ...... Glad i hågen, Lätt om hjärtat, med ett leende bredare än flygplatsens landningsbanor, vinkade jag när jag drog iväg. 
 
Iväg på Norrböle och hämta Milo, vågade inte stanna bilen, utan sprang uppför trapporna, sprang ner, sprang fram till bilen, när jag kom ihåg att jag ju för bövulen måste lämna Hannahs nycklar, så att HON tar sig in när hon kommer hem ikväll kring 21. SPRANG tillbaka, lämnade nycklarna, SPRANG till bilen ...... sen .... var det helt underbart att få börja rulla hemåt. 
 
Nu är jag hemma ..... och det ska ni veta. Här kommer inte att vara mycket aktivitet ikväll. 
 
Goafton!

Kort fredagmorgon

Alarmet på kl 6, uppstigning, kaffe x 3, morgonrunda med hundarna i underbart morgonpromenadväder, kamma till håret och iväg på jobbet. 
 
Funderingar på morgonrundan: Självklart ska hundägare ta upp skiten efter hunden! Tycker åxå att det borde vara självklart för den som röker, att ta hand som sin fimp, för den som snusar, åtminstone portionssnus, att ta hand om sin prilla när den tjänat sitt syfte. Många verkar tycka att det är både ok och självklart, att bara trampa ner fimpen i marken när de rökt klart, eller spotta ut snusen var som helst. ÄR det ok? 
- Jag tycker inte det!
 
Ha en bra dag, jag ska hasta iväg på jobbet.
 
Gomorron

Fick Mail

Igårkväll fick jag ett mail, som jag blev väldigt glad över! För två år sedan, var jag aktiv inom ADA, den förening jag tagit Paddy, Molly, Ziggy och Sally genom. Jag jobbade då med att placera hundar, och en av de första jag placerade i Sverige var Boston. Efter intervju med tilltänkte ägaren, kände jag att det var rätt, och godkände en placering. DET blev en lyckträff!! Vi har haft konakt genom åren, och igår skrev hon ett mail där hon berättade att hon kommit i kontakt med det par som hittat hennes Boston ute på gatorna, och tagit honom till ett hundstall, varifrån hon adopterade honom, med min hjälp.  Paret, var överlyckliga över att höra att Sandra, som hon heter, hörde av sig, och nu ska ni få höra : De bor bara en halvtimmes bilkörning från varandra!!!!!!
 
Det här paret, spenderar många somrar i Spanien med sin husbil, och för två år sedan kom en liten pigg hund med gigantiskt underbett och krafsade på dörren till deras husbil. På den vägen är det, och när paret skulle lämna Spanien, lämnade de in hunden på ett hundstall där de visste att han skulle bli väl omhändertagen. Lyckliga omständigheter gjorde att Sandra kom i kontakt med det här paret, och på Söndag ska paret komma för att åter få träffa Boston, och få träffa Sandra, som givit honom ett hem här i Sverige. Tänk .... ibland är världen inte bara liten, utan åxå God !!!!
 
Jag ser så mycket fram emot att få höra hur mötet blev :)
 
I övrigt idag så har jag jobbat, promenerat och tränat hundarna, sen bara tagit det lugnt. I morgon jobbar jag 8-12, som alla fredagar, sen är det helg. 
 
NU ska jag väcka hundarna och ta ut dem på kvällspink, sen är det läggdags här. Hoppas Du haft en Bra dag!
 
Gokväll 

ÅÅÅHHHHH Underbar morgon!

Tog sovmorgon till 9 även idag :)   DET var skönt!    Gick ut med hundarna Före kaffet den här dagen, och tyckte det såg lite gråkallt ut, så jag tog den lite tjockare jackan. Kände direkt jag kom ut att jag börjat dagen med ett fel-val .... fniss .... det var alldeles för varmt ute, trots att det var lite grått. Nåja, en del fel-val gör inte så mycket :)
 
Knallade iväg bort till Kanotudden och spanade in ute-gymmet de byggt där i parken. Vet inte om de ska bygga till fler grejer, men det mesta såg man ut att ska använda armarna till .... Nu kollade jag inte så noga men .... får jag lust att tvär-gymma lite spontant nån kväll, så är det ju bara att knalla dit och göra det :)
 
Nu är det nära nog klarblå himmel och sol..... IGEN! Herregud va mycket sol det har varit den här sommaren. Känns som att det varit konstant sol sedan i mitten av maj, när jag flyttade hit :) Det har redan gått drygt 3 månader, ja, snart 4 faktiskt, sedan  jag packade ihop och styrde kosan hit till Ursviken. Herregud, snart 4 månader ..... och precis lika länge har jag haft ont i handen. 
 
För den som inte hängt med sedan flytten, kan jag berätta att jag, dagen då stora flyttlasset skulle gå, hivade mig upp på en stol med skruvdragaren i hand, för att skruva ner en taklampa i sovrummet. Jag nådde inte riktigt, så jag ställde  mig på tå, och jag tror faktiskt att jag gjorde nåt slags hopp-moment åxå ..... och då hände det som inte fick hända - Stolen tippade och jag ramlade handlöst i golvet. Stolen blev bara skrot, trodde genast att jag brutit axeln och handleden, för när den första stunden var över, då när hela armen och axeln var avdomnad men känseln kom tillbaka ..... då tänkte jag: Helvete, nu bröt jag axeln. 
 
Hann knappt upp på fötter, så dundrade Börje in. Börje, grannen i lägenheten under min. - Va i helvete är det som händer, undrade han. 
 
Nåja, det är historian bakom min onda hand. Jag har röntgat handen två gånger, då jag fortfarande har ont, och nu har jag fått tid på Hand och plastikkirurgen i Umeå för vidare utredning. 
 
 
Hörrni, har ni tänkt på en sak: För ett år sedan, bodde jag åxå i ett paradis, och tycktes ha det bästa jobbet. NU bor jag i Paradiset och HAR det bästa jobbet :) :) Vem fick det Bäst?! :) :) :) 
 
Nä, nu har jag druckit kaffe, nu ska jag ta Världens Bästa Hundar, och ta en härlig promenad i världens bästa väder :) :) :) 
 
Gomorron !
 

Onsdagstankar

Efter jobbet, en längre runda med hundarna i underbart väder. Sol, men inte alltför varmt. Precis som jag vill ha det :)   Sen  har det varit lite småfippel här hemma resten av dagen och kvällen .... förutom en aftonrunda med hundarna förstås. NU är det nära nog läggdags, och jag har hunnit tänka rätt mycket på det här med vänskap. Eller, inte bara vänskap kanske ... utan .... vad ska vi kalla det .... samhörighet. Eller om vi ska vara RIKTIGT noga . "DetmanTRODDEvarvänskapellersamhörighet" 
 
Hamnar i den här tanken lite då och då vet jag. Det är väl för att jag inte riktigt kan släppa tanken tror jag. Eller ... VET jag. 
 
HUR kan det komma sig, att någon man haft nära, visar sig, uppenbarligen och tydligt, kunna bete sig på ett sätt som en nära vän eller nära whatever, INTE skulle bete sig, enligt min karta i alla fall.  VAR de aldrig nära? VAR det bara ett SPEL? Var det .... fejk? Var det ..... Ljug? 
 
Ljug är det värsta jag vet. Oärlighet är ett annat ord för ljug. Snacka bakom ryggen, hålla inne med info som sprids inför andra, viktig info som gäller mig, är ANDRA benämningar. Sak samma - Det  värsta jag vet. 
 
HUR kan det komma sig, att människor, som VET detta ... ändå UTSÄTTER mig för detta???   Visst att en del glömmer att jag är sån ... men de som VET ... mycket VÄL. HUR kan det komma sig att man från en sådan människa får ett sms med texten : Jag vet inte vad jag gjort för fel. 
 
DÅ finns två alternativ: Endera har man aldrig känt mig, eller så har man inte ens fattat vad man gjort. 
 
En liten tillbakablick bara, som ligger väl i tiden.   Själv har jag myst i soffan med hundarna, tända värmeljus .... njutit av tystnaden såhär på kvällskvisten. Barnet i våningen under, blev tyst där kring 21 .... så en dryg timme har det varit en oändligt angenäm .... tystnad. 
 
I morgon börjar jag jobba kl 14. och dagens jobb har givit mig sådant HOPP inför framtiden :) :) :) Mycket har fallit på plats, och det känns inte alls omöljigt att lära sig längre :) Yeyyyy 
 
Jag har haft en fantastiskt bra dag, fyllt den med värda grejjer ... hoppas att du åxå gjort det :)   Längtar till morgondagen, med morgonpromenad osv. Åhhhh ..... Ska bli underbart !!!!! Ska bara sova lite först :)
 
Gokväll

Morgonstund i Paradiset!

Klockan är snart halv 7. Står här i mitt lilla kontor och dricker kaffe. Hundarna trynar under täcket ännu, de har inte visat en endaste tendens till att vakna än. Det är skönt med tyst morgon ..... Lugn och Ro. 
 
Igårkväll var jag trött. Till middag blev det Strimlad nötytterfilé, som jag wokade tillsammans med kantareller och strimlad Zucchini. Det blev supergott!  Efter middagen blev det en kort runda med hundarna, sen hängde vi i soffan fram tills läggdags. Kollade på Idol och några andra program som jag inte ens minns vad det var .... fniss
 
Idag ska jag jobba med Pernilla i kontoret, 8-12.  Eftermiddagspasset därinne, är så fruktansvärt stressigt, så man lär sig i princip ingenting. Inte jag i alla fall. Jag hinner inte ens fatta vad man ska göra, och varför .... eller hur allt hänger ihop. Så ... för att ha en chans att lära mig, måste jag gå några dagar på förmiddspasset, som tydligen är betydligt lugnare. Det blir bra. 
 
Nu i höst kommer jag att köra en, eller max två hundkurser. Det blir här i Ursviken och den nästa onsdag drar nr 1 igång. Det ska bli kul :)  
 
Ska boka en instruktörstimme på Friskvårdskompaniet, det ingår i priset när man köper ett träningskort. Jag vill ha en genomgång på gymmets alla maskiner, de ser ut som ufo:n allihop :)   Ska boka in några grupp-pass åxå, och fram tills jag kan använda handen i träningen, så får det bli core, spinning och zumba :) Har i alla fall bokat in mig på core på lördag. 
 
Nä, om jag skulle ta och veva igång dagen genom att krypa ur pymmen, dra på mig nåt annat, väcka hundarna och gå ut en sväng. Ha en Bra dag! Fyll den med bra val, och välj Glädje :)
 
Gomorron
 

Sovmorgon

Vaknade först kl 6. Somnade om. Vaknade kl 7. Somnade om. Vaknade kl 9 ..... då kändes det läge att kliva upp :)   Gick ut med hundarna, underbart väder förresten, sen upp och dra igång perkon. Kaffet är strax uppdrucket, och sen hinner jag ut på 5-km-rundan med hundarna innan det bär iväg till jobbet. Ostadigheten känns faktiskt bättre. 
 
Några timmars kontorskunskap idag åxå, sen nån timme ute i kondis .... så ser upplägget ut. Minns jag nåt från igår? Jodå .... tror jag ... men om jag minns RÄTT vet jag inte :)  Det värsta blir ju när man ska sitta där själv, och TROR att man gör rätt .... fniss ..... 
 
Nä, bäst jag sätter lite fart, måste ju hinna äta innan jag åker åxå. 
Ha en Bra dag!
 
Gomorron

Inte så konstigt

Idag började jag trimmas in på Kontoret, på Wallins Kafferepet. Tanken är att jag ska jobba där :)
 
Oj .... vet ni .... det är MYKCET att ha koll på, hålla reda på, knappa rätt, göra rätt! Jag ska suga i mig så mycket jag kan den här veckan, när jag ska lära mig av Carina, som jobbar på kontoret hon åxå. 
 
Efter jobbet: ut med hundarna, iväg på affären, laga mat .... det blev köttfärssås och zucchinipasta :) Tillsammans med en ruccolasallad och en slev tzatziki, som jag för övrigt gjorde igår :)  Det blev supergott!
 
Molly verkar som vanligt, tack gode gud. Det var aningen jobbigt att fara på jobbet idag, även om jag bara jobbar 4 timmar per dag, och jag visste att hon verkade som vanligt när jag åkte stax före 12. Skönt att hon verkar pigg igen, lilla hjärtat !
 
Tinnitusen är helt sjuk ..... locket för örat och ostadigheten likaså. Man får ofta en känsla av att man ska ramla, eller svimma ...... Skovet is here!  Men .... det är kanske inte så konstigt:
 
Kia, som dök upp som en virvelvind, har ju faktiskt krävt en del under 6 veckor
Handen, som gjort ont i dryga 3 månader
Det nya jobbet, på kontoret, med allt vad det innebär av att lära sig nya saker
Den stundande rättegången lillebror vs vår gamla, gemensamma arbetsgivare
Nattens sömnbrist
 
Egentligen är det inte så konstigt alls, men nu vill jag att det ska sluta. 
 
Strax dags att ta ut hundarna för sista pinket, sen får jag äntligen lägga mig och sova. Det längtar jag efter just nu. Hoppas att allt känns lättare i skallen i morgon, efter en natts sömn. 
 
Hoppas du haft en bra dag, och att du fyllt den med nåt värt! Jag har fyllt den med värda grejer, efter förmåga, precis som jag hoppas att Du har :) Mer kan man inte göra :)
 
Gokväll
 

Jobbig natt

Inatt blev det inte mycket till sömn. Igårkväll när vi la oss, märkte jag att Molly inte mådde bra. Hon kunde inte ligga stilla, utan ålade runt, satte sig upp, la sig ner, ålade runt, satte sig upp osv. Efter ett tag kräktes hon, sen blev det samma sak igen.  Hon kröp under sängen, vilket hon aldrig någonsin brukar göra, sedan ut i hallen för att kräkas igen, upp i sängen, ligga nära .... åla, vrida, gny ..... Hon försökte Sitta och sova ..... sen ner på golvet för att kräkas igen. 
 
Jag satt uppe med henne till klockan var strax efter 5. Då hade jag hämtat in en av bäddarna från balkongen och lagt den bredvid min säng. Hon satt i bädden och somnade så, och till slut föll hon ner sovandes. Jag hade sänglampan på ett tag, för att kunna titta på hennes andning osv. en stund innan jag somnade själv. Vaknade vid halv 8, trött som ett lik ..... Låg till halv 9 men kunde inte somna om. 
 
Efter kort morgonrunda, åt hon med god aptit, men sprang sedan och la sig igen. Får studera henne noga .... jag börjar jobba kl 12 och måste ju veta att hon mår bra innan jag åker. 
 
Tinnitusen är fruktansvärd, och idag är jag ostadig. Inte så konstigt kanske, och det har ju lixom legat på lut ett tag nu. Hoppas det inte blir värre än såhär. Det här räcker. 
 
Det har i alla fall slutat regna, vilket det gjort hela natten. Det klarnar upp och blir sol. Hannah skickade mms i morse, hon sitter på älgpass med Robban, och hon var blöt i häcken, men hade gott hopp om   att solen som då krypit fram, skulle göra susen :)
 
Ha en Bra dag!
 
Gomorron
 

Ljuva September

En lugn, skön dag håller på att ta slut. Kröp ur pymmen mitt på dagen för att ta en promenad med hundarna :)  Sen har vi inte gjort så fasligt mycket här. Hundarna har varit otroligt trötta, och även om de aldrig direkt varit aktiva inomhus, så har det varit snudd på extremt. MEN, det har passat bra, vi har myst i soffan och haft det bra :)
 
Frukost intogs i soffan framför tvn 
 
Strax dags att ta ut hundarna på kvällspink i regnet, sen kryper vi isäng.  I morgon är det ny dag, ny arbetsvecka, nya val och nya beslut. Jag ser fram emot det :)
 
Gokväll
 

Vad är det för dag, är det en vanlig dag?

- Nej DET är ingen vanlig dag, för DET är Kellys födelsedag, HURRA; HURRA; HURRA !!!
 
Idag blir min fina Kelly 7 år. 
 
 
Min Fina, Fina Kelly <3 
 
På morgonrundan drog jag bara överdragskläder på min one-piece-pymme. Vet knappt om jag ska krypa ur pymmen idag :)   Mötte förresten det par, med schäfer, där kvinnan röt åt Kia för nån vecka sedan då vi möttes. Kia skällde, och deras schäfer gjorde detsamma. Kvinnan tog då ett steg mot oss och röt åt Kia. Jamen hur tänkte du NU !  Det blev precis som jag sa till kvinnan i det ögonblicket: Det där lär det inte bli bättre av. Mycket riktigt. 
 
Nu när vi möttes, kortade mannen kopplet till sin schäfer så att han nästan hängde i snöret, precis som sist alltså. Gissa vilket kroppsspråk DEN hunden fick. Kvinnan Stirrade på mina hundar allt vad hon orkade, och det som säkert kändes snopet för Henne, var att den enda hund som levde om, var deras schäfer. Hade god lust att ta ett steg mot dem och ryta, men ville inte sänka mig till den nivån. Skulle iofs ha kunnat fråga: Tror du det hjälper om jag kliver fram och ryter :)
 
Sovit gott och länge. Vaknade först kl 6 och hörde att det spöregnade. Somnade om och vaknade kring 8 .... men gjorde mig ingen större brådska att kliva upp. Hannah ringde så vi surrade en stund innan jag kastade benen över sängkanten och gick in för att koka kaffe. 
 
Strax ska jag göra någon form av kul frukost, mysa ner mig i soffan med hundarna och slå på tvn. Kellys födelsedag ska, åtminstone inledningsvis, firas med MYS :)
 
Ha en skön söndag, och fyll den med nåt värt!
 
Gomorron
 
 

RSS 2.0