Mycket Märkligt!!

Onsdag .... Sista April. Valborgsmässoafton. Klockan är strax efter 20 och solen skiner .... det har slutat blåsa ... det är 2 plusgrader. En fantastisk kväll! Första smällaren kom kring 19, så jag är nöjd :)  Balkongdörren var öppen och Paddy har varit som ett plåster på mig efter det, men han ligger ner bredvid mig nu, och sluter ögonen, så det är inte alltför allvarligt :)
 
Det har varit en bra dag på jobbet, flöt på rent otroligt bra faktiskt  :)    Hade tänkt åka på Biltema och köpa kätting när jag slutade, men orkade faktiskt inte, så jag rattade hemåt direkt jag slutade. En promenad med hundarna följde, sedan har vi tagit det rätt så chill :)
 
Vet ni .... det märkligaste jag varit med om tror jag, hände nu ikväll. Jag vet inte när jag kommer att smälta det, om jag ens kommer att göra det. En vän på facebook skrev om någon klassåterträff de skulle ha ,.. jag fick ett pm om att en annan vän nyss sett filmen på youtube ... ja, alltså "snälla mamma och pappa"     Inget mer med det, jag satte mig i soffan och såg tv tillsammans med hundarna. Jag vet att jag tänkte: Skulle aldrig falla mig in att åka på en klassåterträff. Det var få som inte mobbade eller åtminstone snackade skit .... en av dem som INTE gjorde det, var Sussie. En av få, skulle jag säga. 
 
Den tanken har jag inte haft, aktivt, på säkert 20 år .... just det där med mobbningen osv .... och att Sussie var en av de få som INTE snackade bakom min rygg, mobbade osv. 
 
Ca en halvtimme efter att jag tänkt den tanken så ringer telefonen. Det var Sussie!   
 
Vi har inte ens pratat i telefon sedan vi slutade högstadiet. Vi träffades tvärt för ett par år sedan .... i övrigt har vi inte haft någon kontakt. Vi pratade en timme, och jag kommer nog aldrig att smälta det här ... att jag tänkte på henne och att hon ringde .... efter alla dessa år. Hur i hela friden kommer det sig !!! Vad är det som styr!? Att det är något som styr, är ju fullt tydligt. 
 
Det är nästan svårt att hitta andra tankar just nu .... det var alldeles för märkligt det som hände. Tror jag avrundar här.  Ha en Trevlig Valborgsmässoafton! 
 
Gokväll

Känslor

Många känslor ikväll. HAN har varit på förhör har jag fått veta. Han har på sig tills i morgon för att få fram vittnen eller teknisk bevisning till sin fördel. 

Jag vill bli av med mardrömmarna! 

Älskade Pernilla och Hannah ... Ni är bäst i hela världen! :)

Gokväll

Kätting

Igår åkte jag på järnaffärn i förhoppning om att hitta kätting som hundarna ska dra. De hade dock bara en lite klenare variant, men det räcker ju som start för lille Milo, så jag köpte en meter av den. Fick tips om att åka någonstans där de säljer båtar, för att få tag i lite kraftigare don till Molly och Kelly. Ska försöka mig på att hitta det, kanske i morgon, för då jobbar jag förmiddag. Måste även gräva fram sommardäcken ur förrådet i morgon så att jag kan skifta dem på torsdag ..... för på fredag åker jag iväg och blir borta tills på lördagkväll :)   Då ska hundar, sele och kätting med :)
 
Nu på morgonen höll jag på att få ett psykbryt ..... när jag skulle starta upp den här supersöta lilla datorn, blev skärmen randig, sen hände inget mer. Startade om datorn x antal gånger,  men det blev likadant varje gång. Sms:ade Hannah, hon sa att jag skulle försöka vicka skärmen lite .... och då funkade det. Något är glappt .... höll på att befara att jag dödat även den här datorn .... fniss.
 
Nu ska jag ta ut hundarna på solorundor innan det är dags att åka på jobbet. Ha en bra tisdag, och kom ihåg att fylla den med värda grejer :)
 
Gomorron
 

Ghaaaaaaa !!!!!!!

Åhhh ... helvete.... nu är jag snudd på rasande faktiskt. eriophne3y70349y7u678657854557090j bvn0i9u 4      GHAAAAAAA !!!!!!!!!
 
Jag tänkte en tanke på vad jag absolut ville blogga om .... det var så klokt och klockrent .... MEN NU KAN JAG INTE MINNAS VAD DET VAR !!!!! 
 
Åhhh ..... det var nog det klokaste inlägget hittills under mina år som bloggare, det är jag säker på !! fniss
 
Måste gå ut med hundarna och se om tankarna lossnat. Om de inte gör det, så kryper jag isäng efter kvällsrundan, så hörs vi i morrn.
 
Gokväll
 

Sovmorgon en Måndag :)

Ställde väckaren på 8 .... vaknade halv 3 av mardrömmar, men somnade om och sov tills väckaren drog igång. Skönt att jag hade sovmorgon känner jag faktiskt. Klockan är strax 9 , står och dricker kaffe medans hundarna lurar vidare :)  Ska  strax väcka dem för att gå ut. 
 
Kl 13 börjar jag jobba, och före dess ska jag in till stan, återlämna Milo och köpa lite kätting. Ska bli kul att börja med den här träningsformen med Kelly och Molly. Paddy, han får göra annat .... känns inte som att han har någon framtid inom draget ..... fniss ....  men han kan framöver få låna någon sele ifall någon har i hans storlek. Har inte råd att köpa fler för tillfället. 
 
Hux flux har klockan blivit 10. Hannah ringde, Pernilla ringde, jag har varit ute med hundarna i 45 minuter .... Nu är det dags för frukost, sen blir det inte så länge förrän det är läge att åka iväg. 
 
Hannah frågade om jag lagt på sommardäcken ..... nää ..... gruvar att få ut dem ur förrådet ..... fast, måste ju ta itu med det där nu de närmsta dagarna. 
 
Nä hörrni, frukost var det :)
 
Gomorron

Söndagkväll

Haft en fantastisk dag!    Efter morgonpromenad och frukost
Åkte jag iväg för att jobba. Det gick finfint :)  Efter jobbet gick jag ut med hundarna, åt lite snabbt, och sen kom Tony och lämnade DW-selarna till Milo, Molly/Kelly :)  De blev hur fina som helst :)
 
 
 
 
Efter det blev det till att förbereda för vardagslydnadskursen jag drog igång idag :)
 
Sen, efter kursen, blev det en kort runda med hundarna, och nu är det kväll. I morgon börjar jag inte förrän kl 13. Min kontorskollega Carina har fått ryggskott! Stackarn!     Före jobbet ska jag återlämna Milo och åka på Järnia och köpa kätting :)
 
Hoppas du åxå haft en Bra dag :)
 
Gokväll
 

Ett helt år

Idag är det precis ett år sedan jag fick  nycklarna till min supersöta lilla lägenhet :) Tänk så mycket som har hänt under det år som gått. Man brukar ju fokusera på att tiden gått fort, men jisses så många händelser som jag pressat in i detta år!
 
 
Som sagt .... ett år sedan jag fick nyckeln .... ett år fyllt av grejer .... de flesta har varit värda grejer :)
 
Nu ska jag dra igång den här dagen, för att hinna fylla den åxå med värda grejer :)   Ut med hundarna, iväg på jobbet, sedan starta vardagslydnadskurs :)
 
Gomorron
 

Lördagen tar slut

Jag har haft en superhärlig dag! Efter morgonrunda och torkning av golven, hade jag planerat att ta ut hundarna på solopromenader, men jag ändrade mig. Jag tog hela bunten till den där promenaden nedanför Scharins. Vi var där en timme och hundarna fick springa benen av sig. Ja, inte Paddy, han fick ha flexit. Det finns rådjur och fåglar där ... och han har ju lite svårt för att begripa att man inte ska störa dem såhär års ....
 
 
Det var en underbar timme i alla fall . 
 
När vi kom hem därifrån, blev det lunch på balkongen
Supergott, och precis lagom varmt därute. Cilla ringde och vi pratade nästan en hel timme ..... jättetrevligt :)
 
När jag kände att jag fått nog av solen, gick jag in och gav mig fan på att få liv i belysningen i badrumsskåpet. Jag har ju levt helt utan belysning därinne ett bra tag nu.  Nu blev jag less. Fram med lite verktyg, ner med lamporna, meka, skruva, pickla, svära, prova, svära ännu mer ..... Men till slut så fick jag liv i den ena lampan :)
Hade hoppats få liv i båda ... men i helvete heller. Hoppas nu att den jag fick liv i, fortsätter att sprida ljus :)  Försökte även skriva ut materialet jag skrivit för hundkursen ..... men det gick inte. Det var som att datorn inte hittade skrivaren. Laddade ner drivrutiner, ,men det gick inte ändå. Ridå ner. 
 
Till middag blev det tre-rätters. Förrätt - baconlindad sparris med vitlök- och basilikakräm
varmrätt - karré med svampsås, rättika och vitkålsgratäng
Efterrätt - jordgubbar, ananas och vispad grädde
Jag är fortfarande mätt kan jag säga. 
 
Strax dags att ta ut hundarna, ta en dusch och krypa isäng. I morgon blir det full dag, jobba och dra igång vardagslydnad. Rolig dag, men full dag. Hoppas jag slipper mardrömmar inatt. Jag ska fokusera enbart på positiva saker nu innan jag lägger mig, så kanske jag slipper :)
 
Hoppas du haft en härlig Lördag! 
 
Gokväll

Tror knappt det är sant!

Det är klarblå himmel även idag!
 
Nu behövs det nog vatten från skyarna. Rätt så många gräsbränder har det varit redan, och har det inte regnat till sista april, kan det sluta med katastrof.  Men .... önska regn, det är något som bara bönder får göra tror jag  ... fniss. Att önska att det inte ska bli så himla varmt, får man absolut inte heller göra. Men, jag önskar det ändå - att det inte blir så himla varmt :)   Sol får det gärna vara, men det behöver väl inte bli så helvetiskt många grader!
 
Idag ska jag småstäda lite .... finns inte så  mycket att städa faktiskt, men torka golven och byta rent i sängen. 
 
I övrigt har jag inget planerat, mer än hundpromenader förstås :)
 
Som sagt, klarblått även idag :)
 
Gomorron!
 

Drömmar ....

Fredag .... börjar bli kväll .... fast jag är inte på väg isäng än. Sitter och skriver slutklämmen på materialet till hundkursen. Jo, jag Sitter faktiskt :)   Den här bärbara, klarar av en hel timme utan laddkabel, så jag har suttit i soffan och skrivit, tänkte passa på att skriva kvällens blogginlägg medans strömmen i batteriet räcker till. 
 
Inatt hade jag faktiskt inga mardrömmar. Jag har ju haft det i en dryg veckas tid nu. Vad mardrömmarna handlat om, vet de som står mig närmast, och det räcker. Inatt drömde jag nåt helt annat. Jag drömde att jag var tillbaka på gården hos min mormor och morfar, och det var massor med bilar och maskiner där .... det byggdes om eller nåt ....  och jag skulle köra därifrån ... och backade rakt in i Ernst Perssons bil.    Ernst Persson?? Vad i hela friden har DEN stackaren med det här att göra?  Nåja, jag backade på honom men när jag skulle hoppa ut och be om ursäkt så hade han kört iväg sin bil bland alla andra och jag hittade honom inte. Efter många om och men åkte jag från gården ändå, och då ringde Janne, chauffören på jobbet. Han ville att jag skulle åka iväg till ett ställe dit de hade beställt bröd, men han var osäker på att ordern var rätt. Det var en typ av sekt som besällt brödet, så jag var tvungen att vara väldigt försiktig när jag kom dit, för om de skulle upptäcka att jag var där för att kolla om vi gjort rätt, så skulle de bli vansinniga. 
 
Jag har En vän på facebook, som är duktig på att bryta ner alla mina drömmar och få allt att låta så himla naturligt och självklart .... vad tror du Li? Vad betyder det här?  Som sagt, det var ingen mardröm, jag vaknade inte som tidigare nätter sjöblöt i svett och med puls på flera hundra ..... det var bara .... fullständigt verkligt. 
 
Idag har det varit helt fantastiskt väder igen. Underbar morgonrunda med hundarna! Mitt på dagen kom Tony och tog mått på Milo och Kelly, för att sy DW-selar. Tack snälla Tony!!
 
En sväng på stan, en stund ute på balkongen .... en middag som jag trodde skulle bli god som inte blev det .... äh, shit happens  :)
 
Pratat med Världens Finaste och Bästaste Döttrar i telefon, haft en Riktigt Bra dag! 
 
De här tankarna som jag får ibland, där jag undrar över människors beteende ..... jag har förstått nu att jag aldrig kan få ett svar. Jag kommer aldrig att få veta Varför människor beter sig illa mot andra. Jag kommer aldrig att kunna förstå .....   Jag VET att många tycker och tror att man måste kunna förlåta för att gå vidare .... men .... vissa människor kan jag bara inte förlåta. Huruvida det är till min egen nackdel eller inte, det vet jag inte, vet bara att det är så. 
 
Vet åxå att den här dagen varit Bra. Riktigt Bra. Jag är Nöjd och Tacksam  :)
 
Gokväll

Strålande Sol!

Klockan är snart halv 7, jag står och dricker kaffe och gläds åt att det är klarblå himmel och strålande sol härutanför. Strax ska jag väcka hundarna och gå ut, ska bara dricka mina 3 koppar först. .... Det går segt idag, tur att det är bra väder, det piggar upp. Har haft mycket mardrömmar inatt åxå, och sovit urdåligt. Längtar tills allt det här är över. 
.....................................................................
 
Ja,som ni ser så skrev jag aldrig klart blogginlägget i morse :)  Fortsätter väl nu istället :)
 
 Vilken underbar dag! Strålande sol, bra dag på jobbet, härliga promenader med hundarna, advokaten som är utsedd som min, ringde och hon var jättegullig ....  Tröttheten och tankarna på mardrömmarna blir ju lite mildare när man kommer på jobbet, och av att det är bra väder.   När jag kom hem från jobbet, gick jag bara upp och hämtade hundarna, i vanlig ordning, och tog en härlig promenad. Efter promenaden satte ... nä, la jag mig i min nya härliga fåtölj ute på balkongen. Ok ... kan hända att jag brände mig lite i solen .... men det är ok .... fniss
 
Till middag blev det en supergod räkmacka
 
 Efter middagen har jag tagit det väldigt lugnt. Skrivit lite på materialet till kursen som startar på söndag .... men inte så mycket mer. En lugn, härlig, solig aftonspromenad med vovvarna 
 
 Åh så fint jag bor !!!!!
 
En vän till mig på facebook, miste sin hund häromdagen pga huggormsbett. Oj så jobbigt för henne! Jag känner verkligen med henne .... Minns ju hur jag mådde när Kelly blev ormbiten för några år sedan, och låg inne på djursjukhuset i Luleå och svävade mellan liv och död. Så fruktansvärt!  Kramar till dig Marie, kan inte göra mer än att tänka på dig, och krama dig via cybern. 
 
I morgon kommer Tony hit och tar mått på hundarna för att sy selar för att de ska kunna dra kätting :)   Jag hoppas att det går att sy en sele som passar både på Kelly och Molly, så att de kan samsas. Lille Milo ska åxå få en sele, så att han kan dra en liten kättingstump :)  
 
Jag har haft en bra dag. Jag har lärt mig nya saker, jag har varit ute i solen, jag har fått umgås med Pernilla, även om det "bara" var på jobbet, jag har njutit av promenader , jag har pratat med lillebror i telefon...... Jag har fyllt min dag med värda grejer. Hoppas att du åxå kunnat göra det. 
 
Strax kvällsrunda här. Jag har gjort helg förresten, för jag är ledig i morgon .... så jag har fredagkväll :)  Kanske skulle försöka vara vaken ett par timmar till :)
 
Gokväll
 

Onsdagkväll

Efter jobbet åkte jag ner på stan, köpte hundfoder, hämtade Milo, åkte hem, gick upp och kopplade hundarna och begav mig ut på promenad i solen. Gick inte någon överdrivet lång promenad, det ska jag inte säga ... men skönt var det :)
 
Till middag blev det tacokarré, med stuvad rättika .... sjukt gott!
 
Efter middagen har jag fipplat med att skriva mer på materialet till vardagslydnadskursen :)  Strax dags att ta ut hundarna på kvällsrundan, och sedan krypa isäng.  I morgon är det torsdag och jag gör fredag :)  
 
Jag fick brev från Tingsrätten idag, om att jag blivit tilldelad ett målsägandebiträde. Det blir jättebra :)  
 
Det här med människors beteende har alltid intresserat mig, kommer förmodligen att fortsätta göra så åxå, hur sjukt det än låter. Nu pratar jag inte BARA om människors Dåliga beteende, utan även människors Goda beteenden. Jag har massor med exempel på människor som ger så mycket av sig själva, utan att de känner de människor de ger utav sig själva Till. Jag har flera sådana som vänner på Facebook till exempel. Mycket inspirerande!  Tänk att man kan vara betydelsefull för en annan människa, utan att ens känna varandra! Visst är det fantastiskt!   Även okända människors kramar, är kramar. Även okända människors gillanden, är gillanden. 
 
Nu är det dags att koppla hundarna och gå ut en sväng. Underbart väder .... blir en härlig promenad. Hoppas du haft en Bra dag, och att du kunnat fylla den med Glädje och värda grejjer!
 
Gokväll
 

23dje April

Nu på morgonen när jag kom ner till vattnet, var isen borta. Jag tar det som ett tecken :)
 
Jag vaknade kl 4 av mardrömmar och hade svårt att somna om, men känner mig rätt så pigg ändå. Solen skiner, klarblå himmel, det blir en fin dag :)
 
Efter jobbet måste jag ner på stan och köpa hundmat, sen ska jag hämta Gullefjun innan jag åker hem åxå. Hannah och Robban ska till stockholm idag och kommer hem på söndag, så fjunet ska bo här under tiden. På tal som söndag förresten, då drar jag ju igång vardagslydnad. Jag satt och skrev igårkväll på materialet och det är nog läge att skriva lite ikväll åxå, så att jag hinner få det klart. 
 
Druckit kaffe, Promenerat, ätit frukost .... strax dags att styla luggen och åka på jobbet. Ha en bra dag hörrni, och fyll den med värda grejjer :)
 
Gomorron

Nu jädrar

Nu ska jag ta ut hundarna på kvällspink, sedan kryper vi isäng. Den här dagen är över, Meniére är utkörd ...nu känns det som att det bara kan bli bättre :)  Allt sjukt, tungt och svårt ligger bakom mig :)  
 
Jag är, har alltid varit i grunden, en positiv människa ..... men gud förlåt mig om jag i slutet låtit negativ. Det finns en gräns, även för mig. Tycker ändå att jag lyckats hålla en positiv ton, och hittat guldkornen i varje dag, trots att det stormat. 
 
Tro aldrig att jag befunnit mig i läget att jag gett upp, även om jag legat nere för räkning. Innan du räknat till 3 är jag uppe igen. Så, du som tror, och hoppas, att du sänkt mig ..... Tänk igen. Äjnt gånna häppen som Hannah säger :)
 
Nu ska jag ta ut hundarna som sagt .... sedan är det kväll här. I morgon är en ny dag .... Nu kör vi :)
 
Gokväll

Yes!

Klockan är 15, och jag är på benen igen :)   Meniére golvar en, men inte för alltid :)  För en stund sedan tog jag en promenad bort till konsum, runt där  och tillbaka med hundarna, så snart är jag fit for fight igen :) 
 
Solen formligen sprutar från himlen .....   Hundarna har legat på balkongen och solat mest hela dagen. Här inne blev det lite kallt, då det trots solen, inte varit sådär supervarmt, men jag har lix legat under täcket mest hela dagen, så lite luft har bara varit skönt. 
 
Som du kanske förstår, så har det inte hunnit hända så mycket idag, men jag blir så bubblande glad över att vara på benen igen :)
 
Tjing så länge :)

Tiden Efter

Igår var en jättebra och rolig dag. Jag och Hannah hakade på när "storbarna"  körde dw med sina hundar på Vitberget. 
Tack till Tony som lånade ut selar som passade till Milo och Molly. Kelly och Paddy fick hänga med som promenadsällskap. Det var superkul, och hundarna var rejält trötta efter timmen på berget :)
 
Efter den promenaden, åkte jag och jobbade några timmar, sedan hem för att se hockey, där Skellefteå återigen knep Guldet! En lugn kväll där hundarna var trötta, speciellt Molly
Jo, jag var mör jag åxå.    
 
Vaknade någon gång inatt av att Meniére kom förbi. 
 
Klockan är strax före 11 och jag har inte varit uppe så länge. Har nyss druckit kaffe. Hundarna har fått vara nere på gården. Såna här gånger uppskattar jag ännu mer att bo där jag gör. På många Br-områden, står ju skyltar om att man inte får rasta hundarna inne på gården. Här finns inte såna regler, och jag är oerhört glad över det. 
 
Idag blir en vilodag. 
 
Gomorron

Hoppet

Söndag .... tickar mot kväll. 
 
Efter morgonrunda med hundarna och frukost, när jag stod i färd att dra ihop för att åka på Anderstorp för att hjälpa till att städa i hundrastgården, då ringde polisen. 
 
Jag sammanfattar: Polisen fotade min hals. Jag kom inte iväg till Anderstorp. En av de engagerade ringde mig när jag inte dök upp. Jag förklarade varför - besöket på polisstationen. Norran fanns på plats på Anderstorp. 
 
Sammanfattar: Polisen ringde och berättade att Norran ringt dem, fått nys om händelsen på Ica-Maxiparkeringen. Summa summarum. Polisen ville bara berätta att det kommer att hamna i Norran, och att de verkligen inte ville det, men .... de kan inte neka eller ljuga när media kontaktar dem. 
 
Hur jag mår? 
 
Hur jag tänker på det här med att lita och tro på människor?
 
Hur jag hanterar YTTERLIGARE en människas förbannade tro att de kan bete sig hur som helst?  På min bekostnad?  Gubbjävel. Jävla Gubbjävel, tillsammans med andra jävla idioter. Satans jävla förbannade PACK!
 
Jag vet inte om jag kan så många svordomar så att det räcker till. 
 
Så får det vara, så länge. 

Fullständigt överkörda

Det kan man säga att Färjestad blev i hockeyn. Jisses. 
 
Klockan är 8.30 och jag står här vid supersöta lilla datorn som Hannah fixat åt mig. Den funkar kanonbra, och har lagom stor skärm :)
 
Toppen! 
 
Igårkväll ringde en vän jag lärt känna genom facebook. Hon bryr sig om mig, och ville höra hur jag mår efter vad som hände i onsdags. Det uppskattade jag verkligen! Hennes skånska funkade bara dåligt första meningen, då jag svarade på något hon inte frågade .... fniss ... men sen begrep jag alltihop :)   
 
Tack för telefonsamtalet Li.  
 
Polisen ringde igår åxå. Trodde inte att det skulle hända så mycket under helgen, men de jobbar med det för fullt. De ska utse ett målsägandebiträde till mig, och jag vill helst ha en kvinna, så det ordnar de. I övrigt är de väldigt måna om att jag har någon/några att prata med, och det har jag. Jag uppskattar att de verkligen tar det på allvar, och att de gör vad de kan för att jag ska känna mig så bekväm som det är möjligt. 
 
Strax ska jag ut  med hundarna på morgonrundan, ska bara dricka upp kaffet först.... och väcka hundarna förstås. 
 
Ha en Bra söndag! 
 
Gomorron
 

Påsklördag

Sömntablett igårkväll gjorde att jag sovit till kl 7 i morse. DET var skönt, och välbehövligt.  Står i mitt lilla kontor och dricker kaffe .... en tår till och sen ska jag väcka hundarna.    Mitt på dagen ska jag dra in till stan och luncha med Hannah, sen tar jag med Milo hit. Hannah jobbar i Burträsk i helgen, och Robban är borta på jobb han åxå. 
 
Hannah, min dataräddare, har fixat fram en annan bärbar dator till mig, så jag kan packa bort den här stora oxen som är på gränsen till att krascha hela tiden. Ska bli skönt att få en nättare modell, med mindre skärm, igen. Den ska visst vara i sådant skick att man inte behöver ha i laddkabeln jämt, så det BLIR ju en bärbar på riktigt :)   Får ju även rulla ihop nätverkskabeln som ligger tvärsöver hela rummet, det ska åxå bli skönt. 
 
Nu har jag druckit upp kaffet, så nu ska jag hänga bort morgonrocken, klä på mig och väcka hundarna. Det är inte full sol ute, men det känns som att den här dagen kan bli bra. 
 
Ha en skön påsklördag, och fyll den med nåt värt!
 
 
Gomorron
 
 

Vad skulle DU göra?

Om du frågat mig för en vecka sedan, hur jag skulle reagerat om nån tar stryptag på mig, skulle jag förmodligen svarat: Gud, jag skulle slå vederbörande i ansiktet, knäat i skrevet, sparkat i benet el. dyl.   Hur reagerade jag när det verkligen hände?   Jag gjorde INGENTING. Armarna hängde som blytyngder utefter kroppen i flera sekunder innan jag fick upp dem, munnen var knäpptyst ....   
 
Det har varit fantastiskt väder idag, men min dröm och plan om att promenera minst nån mil, den sprack. Fanns ingen kraft i kroppen. Hoppas på att den återvänt tills i morgon.  
 
 
Nu blir det let´s dance. Det spritter inte i Mina ben, men kan ju vara upplyftande att se andras dans. 
 
Gokväll

Långfredag

Igår blev jag tvungen göra något som jag tror aldrig har hänt tidigare, ens på vintern. - jag jobbade i långärmat. Min sköna huv-jacka ..... som jag egentligen bara har utomhus, då jag inomhus blir för varm. Igår var jag så sjukt frusen att jag inte kunde ta av mig den. Jo, jag förstår varför jag var så frusen ..... 
 
Jag åkte hem en timme tidigare från jobbet, tog ut hundarna på promenad, sedan kröp vi ihop i soffan under ett täcke. Hade gärna sovit bort några timmar, men det gick inte somna. Framemot kl 17 försökte jag ringa det journummer jag fått av polisen, om jag ville prata med någon, men det tutade bara upptaget. Ringde och pratade med en polis en stund, och hon var supergullig. Efter det ringde jag upp lillebror och pratade en bra stund, innan jag gick ut med hundarna, och sedan började hockeyn.   Efter hockeyn en kort pinkrunda med hundarna, en varm dusch och sedan isäng.   Haft mardrömmar inatt, och sovit som en kratta, men gissar att det lixom hör till. 
 
Klockan 8 ringde storebror och kollade läget. Klockan är strax efter 9 nu, och jag har druckit mitt kaffe. Ska väcka hundarna och ta en promenad, sen ska jag ägna mig åt städning. 
 
Hannah och Pernilla. Tack för att ni finns. 

Sömn gör Nytta

Vaknade förvisso 4.30 och kunde inte somna om, men sov fram tills dess i alla fall. Idag känns det bättre, och chocken över vad som hände igår, har väl lagt sig till största delar. 
 
Jag begav mig efter jobbet, upp till Solbacken. Tänkte mig in på Ica Maxi och rusta en sväng. Körde på vägen mellan parkeringarna, och bilen precis framför, var på väg att svänga vänster in på en parkering, själv tänkte jag köra längre fram, så att jag stod mittemellan Ica och Rusta. Det kom dock utkörande en bil från parkeringen där framförvarande bil skulle in, och den hade svängt in lite snävt, så den som skulle ut kom inte ut. Då kastade föraren i framförvarande bil in backen och började backa och jag insåg att om inte jag backar, så kör hon på mig. Med den tanken, kastade jag i backen och skulle backa jag åxå. Hann dock bara rulla bak en bit så tog det stopp - jag hade backat in i en bil som var direkt bakom mig. 
 
Värre saker torde ha hänt här i världen, men så upplevde tydligen inte gubben som blev påbackad. Han  blev HELT rabiat, och jag hann inte ens ut ur bilen så var han framme hos mig. Han kom så nära och skrek oavbrutet: DIN JÄVLA IDIOT; TA HIT KÖRKORTET DIN JÄVLA IDIOT SÅ JAG FÅR KLIPPA SÖNDER DET!! Själv sa jag ingenting. Det flög spott ur munnen på mannen, och det hamnade i mitt ansikte. Då kunde jag ha spytt. DÅ tog gubbjäveln stryptag på mig, fortsatt skrikande att jag var en jävla idiot som inte skulle köra bil. Han höll inte stryptaget mer än 5 sekunder, men det gjorde ont och jag hann bli rädd. 
 
Då ser jag en kvinna komma fram och hon säger till mannen: Sådär kan du fan inte bete dig. Då vänder han sig till Henne och skriker : HÅLL KÄFTEN DIN JÄVLA IDIOT!   Sen skrek han en massa, men det var som att jag inte riktigt hörde. Då kom han riktigt nära igen och skrek: KÖR FRAM DIN JÄVLA IDIOT SÅ JAG FÅR SE HUR DET GICK MED MIN BIL!
 
Jag hoppade in i bilen och lyckades med darriga ben köra fram nån meter. Jag kände igen kvinnan som kom fram, hon bor kring Burträsk. Hon sa till mig - Ring Polisen. 
 
När jag hoppade ut för att kolla hans reg. nr sprang han en sista gång fram i mitt ansikte, tog mig i armen och skrek : NU HADE DU EN JÄVLA TUR!   Kör iväg så jag kommer härifrån, jag har inte tid att stå här hela dagen. 
 
Jag tog hans reg.nummer och satte mig i bilen. Tänkte, det är bäst att köra undan och parkera så att jag inte är i vägen för annan trafik. Shoppingivern hade försvunnit, men jag var ju tvungen att hitta en parkering. När jag parkerat ringde jag 112 och anmälde stryptaget, och en patrull kom efter bara 10 minuter kanske. Blev förhörd i ca 40 minuter, och poliskvinnan filmade min hals, som var absolut skållröd. Polisen var helt gudomliga och det kändes rätt ok när de åkte. De försäkrade sig flera gånger om, att de inte ville åka om det inte kändes ok för mig. 
 
Jag gav dem namnet på kvinnan, och hoppades att det VAR hon, så att jag inte blandade ihop henne med någon annan. Jag sa att jag skulle fiska fram hennes telefonnummer, men att jag var rätt så säker på vad hon heter och var hon bor, så jag berättade det. 
 
Man kan säga att jag mådde darrigt under gårkvällen. Jag ringde några samtal och fick till slut tag på numret till kvinnan. Hon fanns inte på Hitta eller Eniro, så jag luskade genom några andra som jag tänkte kunde känna henne. 
 
När jag senare fick tag på henne i telefon, berättade hon att polisen redan ringt henne. Hon hade inte känt igen mig, och hade väl blivit lite skärrad när jag körde iväg, hon såg inte att jag bara körde och parkerade. Hon blev glad att jag polisanmält, och blev nog glad att polisen ringde henne åxå.
 
Polisen ringde mig och hade ett foto på mannen som de hittat i Norran. Han skickade över det på telefonen för att jag skulle bekräfta att det var han. Ja, det var han. När jag såg ansiktet på honom, började jag grina rakt ut. Fy så obehagligt!   Polisen ringde upp igen och jag berättade att japp, det var hans fula nuna. Han rekommenderade mig att ringa brottsoffermyndigheten direkt igårkväll, och det gjorde jag. De sa en summa de absolut tyckte skulle gälla som skadestånd för händelsen. 
 
Igårkväll pratade jag med Hannah och Pernilla, samt bästisen Annica. Gick en ytterst kort sväng med hundarna, sen la jag mig. Kan väl inte påstå att jag somnade direkt jag la mig, men tror inte att jag låg vaken alltför länge. 
 
Jag vet att jag inte behöver jobba idag, men jag tänker göra det ändå. Jag vill nog ha dem omkring mig. Jag ska börja kl 10, och sen blir det påskledigt. 
 
Gårdagen blev inte så bra, men den här dagen kan bli det. 
 
Gomorron

stryptag

fortfarande ont i halsen .... skriver mer när jag orkar. 
Gokväll

Krock

Vet inte riktigt vad jag ska skriva .... jag känner mig helt tom. Har idag suttit 40 minuter i en polisbil för förhör, därför att en snubbe tog strypgrepp på mig, och vittnen rusade fram. 
 
 

Hockey

Hockey, hundar, himlarnsgodmat, herregutrött
 
Dags att avrunda den här dagen. Jag är så himla trött, och har en sån sjuk tinnitus. 
 
Men god mat blev det i alla fall
 
Bilderna visar före- och efter ugnen. 
 
Gokväll

Kunden framför allt, och allt annat åxå.

För att jobba  med ett jobb där man har kontakt med kunder, och där kunder lixom är vad hela jobbet går ut på, så gäller det att klara av att bemöta kunder på ett positivt sätt. Jag tror faktiskt att jag Har det sättet :)
 
Jag älskar att prata med kunder. Jag älskar att kunna lösa allehanda uppgifter och förfrågningar som kunderna har. Jag kan nog, utan att skryta ihjäl mig, säga att jag är duktig på mitt jobb med kunderna :) Visst, en del kunder kan vara lite sura och tvärsöver ... men aldrig, aldrig, aldrig, har det hänt att jag sagt åt dem att de handlat fel. Skulle aldrig falla mig in. Kunderna är det käraste vi har, och de är vi rädda om :)  De allra flesta, minst 100 % av dem :)  är helt fantastiska, och så himla roliga att prata med. Oj va skratt man får varje dag, både av de kunder man pratar med i telefon, och de man möter personligen. Åh , om ni bara fick läsa det här allihop, ni som förgyller min dag, så att ni verkligen förstår hur mycket jag uppskattar er  alla kunder som jag träffar, och /eller pratar med :)
 
Måndag kväll. Påskvecka. Jag kommer nog inte att plocka upp nåt påskpynt i år heller. Varför? - Äh ... jag har det så himla fint i lägenheten, och varför stöka upp en massa saker som man äntligen lyckats stöka ner?  ... fniss ... jodå, det kan verka tråkigt ... men ... jag behöver inte HA roligare än såhär ... fniss 
 
Nä hörrni ... dagen håller på att ta slut ..... ska ta ut hundarna på kvällsrundan .... sen kryper vi under täcket. En ny dag väntar i morgon :)
 
Gokväll
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Morgonstund

Det är absolut tyst sånär som på vårfåglarna. Visst är det lite häftigt ändå, på dagtid är det ett ljuvligt kvitter från fåglarna, och  man blir helt fylld med glädje när man hör dem. Kring kl 3 fram till kl 6, är det inte kvitter, utan då formligen SKRIKER de. Då är man sådär måttligt road av deras kvidevitt .... fniss.   Tack och lov för silikonöronproppar :)
 
Då rullar en ny dag, och en ny vecka igång. Mitten av april och jag har inte upplevt så mycket till Aprilväder. Men, vi kanske gjorde bort det i mars. I morgon fyller lille Kevin 1 år förresten :)  fast, det blir nog inte förrän till helgen att åka dit och gratulera. 
 
Idag blir ingen vanlig dag på kontoret. Jag ska börja ringa runt till kunderna och höra hur de vill ha sina leveranser kring påskhelgen. Mycket ringande blir det Hoppas på bra väder när jag slutat så att vi kan ta en rejäl promenad jag och hundarna. 
 
Nä, nu har jag druckit mina tre koppar, nu är det dags att skaka liv i hundarna och gå ut. Tänkte på en sak när vi lagt oss igårkväll. Balkongdörren står ju öppen på nätterna, och nu bryr sig aldrig hundarna om ifall det promenerar förbi någon därute, pratar, kör bil, hundar som skäller när de går förbi. De ligger där under täcket och myser bara :)  De har till och  med slutat bry sig om tidningsbudet. Skönt!
 
Hörrni, ha en bra Måndag. Fyll dagen med nåt värt!
 
Gomorron

Avrundningen kvar

Efter jobbet gick jag bara upp och hämtade hundarna, sen tog vi en 40-minutare. Det är inte nå mycket snö kvar alls här, dessvärre tinar det ju fram både det ena och det andra. Tänk va folk bara kastar omkring sig egentligen.
 
Efter promenaden blev det middag. Vetetarisk färsröra med sallad. Supergott !
 
Det blev ju lite sen middag, så jag har inte gjort så mycket efter det. Bara slappat i soffan. Nu ska jag ta ut hundarna på en kvällspromenad, sedan är det läggdags här. Bara avrundningen kvar alltså :)
 
Hoppas du haft en Bra dag :)
 
Gokväll

Söndag förmiddag

Det har regnat inatt, och var 5 plus när vi gick på morgonpromenad här i paradiset. Efter promenaden blev det en kvart på löpbandet, sedan frukost. Nu ska jag duscha och sedan åka och jobba några timmar. 
 
Där kom bilden på gårdagens middag :)
 
För exakt ett år sedan skrev jag följande mening: 
 
"Och hörrni .... Paradiset, det har jag i  fickan, så det följer med MIG!!"
 

Tänk så rätt jag hade :)
 
Svårt att gissa vad det ska bli för väder senare idag. Lite grå moln, som dammtussar ungefär, smyger runt däruppe på himlen, får se vad det blir av det. Börjar det regna så fortsätter jag träna hundarna inomhus var för sig. Har ni sett det där filmklippen på hunden som går mot en boll, och ägaren får hunden att gå några steg mot, sedan stå stilla, för att senare på kommando backa några steg, gå fram igen, stanna osv. DET har jag börjat träna Kelly i :)  Superkul :)  Spelar väl in resultatet vad det lider :)
 
Nä, dags att hoppa i duschen . Ha en Skön Söndag!
 
Gomorron
 

frampå eftermiddagen sådär

Hunnit mycket roligt idag :)   Men det var inte i första hand DET jag skulle skriva egentligen. Kom på att jag glömde berätta en del grejer från igår. 
 
När jag kom ner på stan igår, stod en tiggare precis nedanför CK-trappan. En herre på kryckor och krökt rygg. Ytterligare en tiggare, en kvinna, satt utanför entren till Åhlens.   Jag blev illa till mods och tänkte först ringa soc jouren, då ju kommunen har yttersta ansvaret för de som vistas i kommunen. Nu valde jag dock att inte göra nånting alls. Jag MÅSTE inte agera i alla sammanhang :)
 
Pernilla och Hannah berättade att det är många tiggare på stan nu. Själv har jag aldrig sett en tiggare här förut. Bara de här dragspelstjommarna ... men inte de här på kryckor och med krökta ryggar. 
 
Ok. Upptäcker nu att jag aldrig skrev klart och publicerade eftermiddagens uppdatering, så det blir någon form av summering så här på kvällskvisten :)
 
Efter att ha stoppat tvätten i torktumlare och torkskåp, tog jag Paddy på en solopromenad på 40 minuter. Hem, tog ut Kelly på en 35 minutare .... tog upp tvätten, tog ut Molly på en 35 minutare. Sedan kändes det som att det var färdigpromenerat för idag :)
 
Nu på kvällskvisten har vi softat i soffan och kollat på tv. Till middag blev det fisk och stuvad zucchini, vilket inte kan visas på bild nu, då det verkar krångla här på bloggen. Nåja, Gott var det i alla fall :)
 
Nu ska jag ta ut hundarna på kvällspink, sedan är det gonatt här :)  Hoppas du haft en BRA dag:)
 
Gokväll
 

Lördag 12/4

 
 
Vaknade kl 5. Somnade om. Vaknade kl 6, somnade om. Vaknade kl 7, somnade inte om, utan klev upp strax före halv 8 och kokade kaffe. Kl 8 drog väckaren igång, och jag kunde för mitt liv inte fatta varför jag ställde den igårkväll överhuvudtaget. 
 
Gick en 45-minutare med hundarna. Skönt ute, 4 plusgrader, men inte lika klarblå himmel som igår. Kl 9 kom jag ihåg varför jag ställt väckaren - jag bokade ju tvättstugan 7-11 :)  Då blev det lite småbråttom, särskilt när jag upptäckte att jag var helt utan tvättmedel, så jag fick springa iväg på Konsum och handla först.  
 
Phu, men nu är tvätten i maskinerna i alla fall och jag kommer att hinna få det torrt åxå :)
 
När tvättstugebestyren är avklarade tror jag att det blir solopromenader med hundarna faktiskt. Känns som en lämplig dag för det. 
 
Nu ska jag olja in hyllan i hallen åxå
 
 
Ha en Bra Lördag, och fyll den med nåt värt!
 
Gomorron

Dagen såhär långt

Madicken vaknar med ett ryck,
drar upp rullgardinen med en smäll och skriker till sin
syster Lisabet ”Idag känner jag livet i mig!”. ”Hur känns
det?” frågar Lisabet. Madicken svarar; ”Det är när allting
är härligt”

Klockan är bara 17.30, men jag har redan hunnit fylla den här underbara dagen med så mycket värt, att även om dagen tog slut i detta NU, så skulle det vara helt magiskt. 

Jag åkte ner på stan, handlade olja till köksbänken .... tänkte till ett varv, då jag VET att Pernilla och Mattias har ett sanslöst tungt jobb idag .... många förändringar i lokalerna på jobbet, maskiner som skulle flyttas osv. , så jag ringde Pernilla när jag var på stan, och frågade om jag skullle köpa lunch eller om de hade med sig. Det blev oerhört uppskattat att jag fixade lunchen :) :) :) 

När jag kom hem, ställde jag in påsen med olja, sen tog jag ut hundarna var för sig och tränade ute på gården. Oj oj oj oj oj . Har jag världens Bästa Hundar, eller har jag VÄRLDENS BÄSTA HUNDAR !!!!!

När jag kom in från detta, drog jag med lätt hjärta igång städningen och inoljning av köksbänken.  Har även pratat med älskade lillebror, som går från klarhet till klarhet. Åhh lillebror !!!! The sky is the limit! Om ens det!!

Nu ska jag ta ut hundarna för eftermiddagsrundan .... sen blir det middag och fredagsmys. Fredagsmys i fullt solsken :)

Tjing så länge

 


Ho hoooo :)

Igår gick det inte logga in på bloggen, så jag kunde inte skriva nåt. Höll på att få hjärtsnörp då jag blev rädd att någon hackat bloggen, men nu är allt i ordning i alla fall :)
 
Jisses vilken härlig dag!! Det är så soligt och vår-likt att man blir alldeles till sig :)
 
Vaknade strax före 8. Jag är ju ledig på fredagar som ni vet. Rivstartade med att en kompis ringde redan innan jag hunnit kliva upp, och vi pratade i 1.5 timmar. Under den tiden hann jag kliva upp, koka kaffe och dricka mina 3 koppar, så när vi la på luren var det bara att klä på sig och gå ut med hundarna. Jag hade inte förstått hur soligt och varmt det var, så jag klädde mig för mycket. Men gud så vackert det är nu. Nu vågar jag mig inte ut på isen mer, för nu är det öppet vatten därute
 
Efter 1.5 timmars härlig promenad, blev det frukost, sedan hann jag prata en stund med bästisen Annica åxå. Nu ska jag tvärt ner på stan och köpa nån olja att olja in köksbänken med, sen ska jag städa  :)  Har tänkt hinna sitta en stund på balkongen åxå tror jag och sola på mig några rynkor. 
 
Nä, nu ska jag dra iväg så att inte hela dagen hinner försvinna. Jag vill ju hinna fylla den med en massa värda grejer :)
 
Kom ihåg: Gapa inte över mer än du klarar av ..... det kan sluta med att du sväljer ihjäl dig
Gomorron

Onsdag eftermiddag

I morse kom jag mig upp lite sent .... vet egentligen inte riktigt varför. Jag var vaken när väckaren drog igång, och kunde ju gjort som jag brukar - kasta benen över sängkanten och he mig upp.  Det gjorde jag inte. Jag låg kvar och fipplade med telefonen! Jag ville bums få bort ljudet från ett spel jag brukar spela då och då, och fick för mig att kl 6 på morgonen när jag inte ens skulle spela, var ett Bra tillfälle. Det kunde förvisso varit så ifall jag gjort rätt från början, då hade det tagit ca 20 sekunder. Men ..... som ni alla förstår så gjorde jag inte rätt från början, vilket fick till följd att jag låg kvar bra mycket längre än tänkt ....   Så jo, jag vet varför .... men kan för mitt liv inte begripa att jag gjorde det .... fniss
 
Efter jobbet, en  underbar promenad i solen. Lite kyligt, men gud så vackert! 
 
 
Idag har jag återlämnat Kia till sin ägare Kim, och jag fick en jättefin blomma av Kim och hennes kompis Nina, för att jag ställde upp och hade Kia här. Kim har nämligen hjälpt Nina de senaste dagarna, det var därför jag hade Kia :)  Såhär fin blomma fick jag 
 
Hörrni, jag tänkte på en sak. Det här med människor. Jo, ett ständigt återkommande ämne .... fniss.  En del människor tycker man så mycket om, fastän man inte känner dem, och inte ens träffat dem. En del gillar man inte, trots att man inte känner dem, eller har träffat dem. Vissa är det jättelätt att tycka om, knappt av någon anledning alls, medans vissa är det Oerhört lätt att INTE tycka om, även om anledningarna till det, kan vara rätt så små. Hur kan det vara så?
 
Om jag vet att någon uppskattar mig och beskriver mig med positiva ord inför andra, är den människan oerhört lätt att ta till sig och tycka om. 
 
Om jag vet att någon pratar illa om mig inför andra, är den människan oerhört lätt att tycka mindre bra/illa om. 
DE sakerna är både rätt så logiska och i mitt tänk självklara, men de övriga?  
 
Nä, nu ska jag njuta av solen tillsammans med hundarna :)
Tjing så länge!

Dansa min docka

Tisdag eftermiddag. En rolig dag på jobbet är slut, och efter jobbet tog jag ut hundarna på promenad. 
Fotot är från igår morse, men ni förstår principen :)
 
Kelly och Kia leker ganska mycket ihop, och det är ett jädra hoppande i sängen! hahahaha, Kia kastar sig mellan soffan och sängen så det dånar i sängbotten ... fniss. Molly håller sig undan, och Paddy vill som vanligt ha lugn och ro
 
Det har ju inte funkat att lägga in bilder från Instagram ett tag .... så jag bildbombar lite, nu när det funkar :)
sådärja. Det var väl vad som hänt sedan sist :)
 
Nu ska jag gräva i frysen och se vad jag ska hitta på för middag .... om det ens blir nåt från frysen. Vi får se :)
 
Ha en fortsatt bra dag :)
Tjing så länge

Jag skriver under.

Funderar kring det här med att skriva under med sitt namn. Det har alltid känts som att det är så otroligt viktigt och personligt .... just att underteckna ett papper. 
 
Namnteckning. 
 
Jag skriver under på heder och samvete. 
 
Det är väl därför det är brottsligt att förfalska och efterhandsändra redan underskrivna papper kan jag tänka. Ni som gjort det .... tänker ni inte på vad ni gör?
 
Ni som förändrat papper som någon annan skrivit under. Tänker ni inte på att ni kränker människan som skrivit under? TÄNKER ni inte på att det människan skrivit under, gäller nåt annat än det ni skrivit till i efterhand?
 
Jag hoppas och tror att polisens arbete ger resultat, och att även Ni förstår att urkundsförfalskning är ett Brott. 
 
 
Tjing så länge

Måndagmorgon :)

 
Jag och Kia är uppe, de andra sover. Mina hundar bryr sig inte ens om att Kia är här, vill de sova, så sover de .. fniss. 
 
 Jag står och dricker kaffe, men ser nu att jag måste raska på lite. Ska ju hinna ut med hundarna innan det är dags att åka iväg på jobbet. Nu har förresten Kia somnat om. :)
 
Igår var det soligt och fint, hoppas på lika bra väder idag
 
Ha en skön måndag, och bara för att det är Måndag, så behöver man inte sabba möjligheterna att få en underbar dag genom att ha dålig attityd till dagen redan från start :)
 
Gomorron

sovmorgon söndag

Vaknade kl 9  :)  Klev upp strax efter och kokade kaffe.Har precis kommit in efter morgonpromenaden, och måste försöka börja från början med att skriva det nya materialet till Vardagslydnadskursen jag drar igång den 27:de.
 
Mitt på dagen drar jag iväg och jobbar en stund, och sedan hämtar jag Kia. 
 
Sprungit en kvart på löpbandet, ätit frunch ... nu blir det duschen :)
 
Ha en skön söndag!

Snacka om Värd Dag!

Efter morgonpromenaden med hundarna, och frukost, drog jag iväg in till stan, med klippsaxarna i väskan. Efter frisering på Mattias så åkte jag och Prippan ner på stan, köpte lunch som vi levererade till Hannah som jobbade ensam på MakeUpStore idag. Där blev vi ju kvar en stund och språkade med henne innan vi drog iväg på Carl-Viktor där Pernilla bjöd mig på lunch. Efter lunchen gick vi på stan x antal varv. Vi var nog inne på alla butiker  åtminstone 4 gånger, då Pernilla promt skulle köpa en ny top. En färgglad vår-top. Inget annat. Det slutade med ett par svarta jeans. 
 
Nåja. Eftersom hon och Mattias för en gångs skull är lediga och skulle på fest ikväll, så dök vi in på systembolaget åxå, en kvart före stängning. Mycket folk, hyfsat långa köer till kassorna. Jag skulle inget ha, så jag greppade en plastpåse och började packa flaskorna, när jag hör en desperat röst : MAMMA !!! Jag har leget i träningsväskan!!!
 
Kassörskan hade alltså frågat efter leg. 
 
Jahapp sa jag. Jag insåg ju direkt att det lixom inte löns säga: Då betalar jag. Det hade ju blivit langning. Kassörskan fann sig dock snabbt och sa till mig: Är du förälder? - Ja svarade jag, jag är mamman. (som om kassörskan skulle få för sig att jag var pappan??)  
- Du går i god för att hon fyllt 20?  - Jo, hon fyller 25, så det gör jag. 
 
Pernilla fann det hela väldigt pinsamt, men hon fick handla i alla fall :)
 
Efter detta gick vi några varv till i butiker där vi redan konstaterat att det inte fanns något, men vi höll på ända tills allt stängde, sedan gav vi upp :)  Jag skjutsade hem Pernilla, åkte hem, tog ut hundarna på en 40-minutare och sen har jag bara tagit det väldigt lugnt. Sjukt god middag - Köttgryta med ingefära och vitlök
 
Ok. Nu skulle jag infoga en bild från Instagram, men av någon anledning så går det inte !!!! Nähäpp. Då får ni bara gissa hur det såg ut :)
 
I morgon är det söndag, och jag ska jobba. Efter jobbet ska jag hämta Kia :) :) :)   Hon ska vara här tills på tisdag, och det känns jättekul att få träffa henne igen :)
 
Min planerade spakväll uteblir ... .istället blir det en vanlig dusch, en kvällspromenad och sedan sängen :)  Inte fy skam det heller ... fniss. 
 
Nä hörrni, jag har fyllt dagen till bredden med värda grejer. Jag känner ingen panik över att dagen snart är slut. Jag är supernöjd :)
 
Gokväll

Lördag 5/4

Igår efter jobbet, kånkade jag upp min gamla stationära dator som jag ställt i förrådet, då jag ju fick ta Hannahs gamla bärbara när jag flyttade hit. Det var ju Hannahs gamla bärbara som hastigt dog, men jag kom på igår när jag var på väg hem från jobbet, att jag ju för tusan har min gamla härk kvar. 
 
Skärmen är alldeles för stor för mitt lilla kontor, och nätverkskabeln ligger tvärs över golvet från tvn och bort till kontoret, och når knappt fram. Själva burken ligger på Ikea-pallen .... det här ser inte bra ut, och så här stor skärm kan man fasen inte ha. Får ju nästan vrida på huvudet för att kunna läsa ... fniss
 
Nåja. En vacker dag kanske jag har råd att köpa en ny bärbar. Fast, glasögon står högre upp på listan, så det lär dröja. 
 
Vad som hände igårkväll, förutom att Skellefteå AIK vann ytterligare en match mot Linköping, var att strömmen tog slut i telefonen. Det är första gången det händer med min nya lur. Det märks att det suger mer ström när jag inte kan köra på mitt trådlösa nätverk. Nåja, satte i laddaren och tänkte väl inte så mycket mer på det, förrän jag skulle starta upp telefonen. Pin-kod. Hmm .... knappade in den kod jag hade i skallen, och det var ju fel. Trodde att jag halkat på tangenterna, så jag knappade in samma igen, och det var ju fel det med. Kom då ihåg att det var pin-koden till den gamla telefonen som jag stod och försökte mata min nya lur med. Letade som en besatt efter papperna till den nya, men hittade dem inte. Blev så paff när de inte låg i den lilla låda i kontoret, där jag lägger sånt där. Stod länge och stirrade i den lilla lådan, gick igenom alla papper i den, minst 20 gånger innan jag insåg att det låg inget papper på den nya luren där. Gick igenom de små lådorna jag har i tvbänken, men inte heller där låg det nåt. 
 
Fick tips av en vän att gå ut, och sen komma in igen och låtsas som att jag nyss hämtat ut telefonen. Ja va fan tänkte jag, måste ju prova allt!
 
Jo vet ni vad som hände. När jag gått ut, och in igen med telefonen i handen, så slog det mig: Jamen ... jag kom ju på att jag skulle lägga det på översta hyllan i garderoben, där jag har kaffeförrådet :)   
 
Så, slutet gott, allting gott :)
 
Klockan är strax 9 och jag har precis druckit mina 3 koppar. Nu ska jag väcka hundarna och ta en promenad. Senare ska jag in till stan, ta med saxarna och klippa Mattias, samt umgås en stund med Pernilla, utanför jobbet :)  Det ska bli kul! 
 
Ha en Skön Lördag, och fyll den med nåt värt! :)
 
Gomorron
 

Fredagkväll

Skellefteå AIK vann ikväll ... igen :)  Sveriges bästa lag :)
 
Vet ni ... det är inte bara att man saknar foton .... då datorn plötsligt dör. Insåg ikväll att allt arbete jag skrivit i form av nya, uppdaterade materialet till vardagslydnadskursen .... är förlorat. Förbannat. 
 
Nåja, bara att börja om från början helt enkelt :)
 
Nu ska jag ta ut hundarna sedan göra kväll. Även om jag sovit en stund idag, så är jag så sjukt trött. HOppas du haft en bra dag, och en bra kväll. Det har i alla fall Jag :)  Jag fick ett meddelande av en vän nu ikväll, som gör att jag mår så sanslöst bra. Oj så härligt det kan vara att bli uppskattad för någon man gjort eller sagt :)
 
Gokväll

Fredag

Igårkväll skrev jag inget inlägg, för datorn dog plötsligt. Att blogga från telefonen är så fippligt, så det orkade jag inte :)
 
I  dag har jag jobbat 05.00-09.00   Pernilla ringde igårkväll och frågade om det var ok. Självklart :)   När jag kom hem var det läge för morgonkaffe och frukost .. fniss. Sen blev det en runda med hundarna. Har kånkat upp min gamla stationära dator som jag stoppat ner i förrådet, så nu har jag den härken här i kontoret, som är alldeles för litet för den här gigantiska skärmen. Herregud, allt blir så stort så man får nästan huvudvärk. 
 
Nu ska jag ta en filt och lägga mig i soffan och kolla på tv och sova en stund. Ikväll vill jag ju orka hålla mig vaken och se hockey :) :) :) 
 
För er som gillar att fika bakelser så finns slutspelsänkor från oss på Wallins Kafferepet :) Det är svart/gula änkor :)
 
ÅHH En av nackdelarna när datorn dör och man måste ta en annan ....... och man inte hunnit spara ner bilderna från det senaste året på usb.... är att man inte har några bilder från senaste året att lägga upp. 
 
Tjing så länge

Några dagar in i April

Den 1:a april förra året, var jag och kollade på den här supersöta lägenheten :)  Ett helt år har alltså gått sedan jag såg den första gången. Oj så mycket det har hunnit hända på det här året! Och faktiskt bara positiva saker. 
 
Det blir fint väder idag. Åtminstone vad jag kan se Nu :)  Det är ju april, och kan snabbt ändras :) 
 
Förresten, helgen 26/27 den här månaden, åker jag till Burträsk för ett steg till, instruktörsutbildning, del två,  med Carina Persson. Ska bli superskoj!  Den 27:e startar jag även upp en vardagslydnadskurs här i Ursviken. Så, den helgen blir fullspäckad. Positivt fullspäckad :)
 
Nä, nu ska jag dra täcket av hundarna och tala om för dem att det är dags att gå ut :)
 
Ha en bra dag, fyll den med nåt värt :)
 
Gomorron

Fullt upp!

Man hinner mycket när man kliver upp tidigt :)
 
Jag jobbade 5.45-9.45, åkte hem, tog en timmes promenad med hundarna. Jädrar, det blåste kallt faktiskt. Efter promenaden blev det att dammsuga. Jag upptäckte direkt jag kom innanför dörren en sak som jag blev tvungen åtgärda. Den största (naturligtvis) presenten som jag köpt till Paddy i present (köpte tre mjukisdjur på Myrorna för en spottstyver) var fylld med pyttesmå frigolitkulor. Vahettere ..... det var fullt med små frigolitkulor i hela lägenheten .... fniss
 
Efter dammsugningen blev det en timmes nap i soffan med hundarna. Eller ok. Närmare 1.5 timmar var det nog ifall man ska vara petig :)  Skönt var det i alla fall. 
 
I morgon är det torsdag, och jag ska börja jobba kl 8 igen. Anledningen till att jag börjat tidigare de här dagarna är att Någon måste byta av hon som jobbat natt i kondis, och hon slutar 5.45. I vanliga fall börjar Pernilla och Mattias då, men de har måst jobba både dag,  plus nattskift, då vi har en som är sjuk. 
 
Efter morgondagens arbetspass, tar jag helg :)  Ledig fredag och lördag, sen jobba söndag igen :)   På lördag ska jag och Pernilla träffas utanför jobbet förresten :)  Det blir inte så ofta nuförtiden, då vi jobbar tillsammans. Men, på lördag ska vi ner på stan, fika och greja :)  Det blir kul. 
 
Nä, nu ska jag ta itu med nånting här. Tror jag tar itu med att slappa i soffan en stund :)
 
Tjing så länge
 

Håll Käft så får du vänner!

Ok. Återigen har jag fått erfara att det är inte enbart poisitvt att stå upp för något som de allra flesta förvisso håller med om, men få vågar stå upp för när det verkligen gäller.
 
En människa slår sin hund med kopplet. Jag påtalar att jag inte accepterar det beteendet. Nu kommer det kruxiga. Det är inte BARA hundägaren som slagit hunden, som faktiskt försvarar sig (vissa hundar måste tas tag i hårdare, bla bla bla bla bla) utan även andra, som stod bredvid, men inte sa något.
 
Jag behöver inga nya vänner. Så är det. 
 
Vad jag däremot behöver, är att få säga till, när djur och barn blir illa behandlade.   Jag kommer ALDRIG att hålla käft. Vad DU än tycker och säger :)
 
OOOPs, nu är det hög tid att komma isäng. Upp 3.45 . 
 
Gonatt

Menåååååå !!!

Direkt efter jobbet lastade jag in hundarna i bilen och åkte in till stan och hundrastgården på Anderstorp. Jag är med i en facebookgrupp för hundrastgårdens bevarande, och idag åkte jag dit och träffade flera andra ur den gruppen, samt deras hundar 
 
Det var mellan 10 och 15 hundar och Paddy passade på att kappspringa med några av dem. Kelly smög mest omkring, och Molly höll sig klistrad vid mina ben. Hon är osäker runt nya hundar, och var inte så villig att släppa någon hund nära. Efter ca 40  minuter kände jag att Molly tränat tillräckligt mycket, så vi åkte hem. När vi kom hem, upp för trappan, fram till lägenhetsdörren .... upptäckte jag att jag tappat nyckeln. OK . Ner i bilen och leta där ... nää .... ok. Lasta in hundarna i bilen igen och åka tillbaka till hundrastgården. Fortfarande rätt mycket folk och hundar och jag frågade om någon av dem sett en nyckel. Nu stod ju hela gruppen där de stått hela tiden medans jag var där, så jag gissade att de inte rört sig. Själv hade jag gått kors och tvärs över precis hela rastgården, så det blev till att systematiskt avverka hela stället. 
 
Efter några minuters letande hittade jag nyckeln!! Yesss!!!  Det kändes tillräckligt drygt att måsta åka tillbaka för att leta, hade jag inte hittat den, skulle jag fått spunk!  Nåja, det var bara att vända hemåt igen, och äntligen komma sig in i lägenheten :)
 
Hundarna ligger utslagna och tar igen sig, själv laddar jag för tvättstugan.  
 
Tjing så länge

Arla morgon

Klockan är 5, och jag har druckit mina tre koppar, varit ute med hundarna och ätit frukost. Nu återstår bara att styra upp frisyren, ta på kontorsklänningen och åka på jobbet. Börjar 5.45 idag, därav den arla uppstigningen. 
 
Fortfarande mörkt ute, ett par minusgrader, sådär lagom så att jag blev lite frusen. 
 
Idag är det första April. Undra hur många gånger man ska bli lurad .... fniss. 
 
Nä, nu ska jag börja rotera. Ha en bra dag !
 
Gomorron
 
 
 

RSS 2.0