Fd gatuhund. Vad har man då för tro på livet?Funderar kring livet och hur det blir. BLIR det någonsin som man tänkt? Det man tänkte och drömde om som tonåring, stämmer det fortfarande? Bytte man mål eller är målen desamma? Ändrade livet riktning? Hur ofta har man en utstakad väg som man följer, och framför allt, är man LYCKLIG då? Vad är det som gör att man byter bana, ändrar inriktning, väljer andra vägar än de man först tänkte? Varför ändrar man sig? Vad är det som gör att det man tyckte var en bra ide för några år sedan, inte ser lika bra ut nu? Är det något fel på att ändra sig?  Att inse att man inte älskar sin partner, ska man skämmas resten av livet för det? Ska man stanna kvar i en relation där ingen egentligen är lycklig? Ska man måsta lyssna på vad grannarna tycker? Ska man måsta må Dåligt för att grannar och bekanta uttrycker sig klumpigt? VAD är viktigt i livet?  ...... VAD ÄR VIKTIGT I LIVET?????

Varför dömer många, ens sätt att leva?  Varför anser sig en del vara bättre på att veta hur man ska leva sitt liv, och varför ifrågasätts de val man gör? Hur kan det komma sig att en del tycks veta precis hur allt är, fast de vet inte ett dugg egentligen?  Varför är det så att många MÅSTE fälla kommentarer kring saker de egentligen inte vet något om? ÄR det så att tragedier, dåliga nyheter, andras dåliga mående.... på nåt sätt FÖDER och GÖDER en del människors uttalanden?

Hur kan det vara så att vissa inte kan inse att de inte VET bakgrunden till de val man måste göra?  Hur kommer det sig att en del inte fattar att de val man gör, inte alltid är vad som är enklast, men som i hjärtat är RÄTT?  Vad är det som gör att en del inte fattar att en del val man gör är så oerhört svåra, och framkallar många, många tårar....   utan de tar för givet att man tar LÄTT på saken?

Livet är inte alltid lätt, inte rättvist, inte ens självklart. VARFÖR lägga sten på börda när någon har det jobbigt?

Att vara gatuhund kan inte vara lätt. Inga förhoppningar, inga mål förutom att överleva dagen, inga framtidsvisioner.

Gatuhund? Eller människa som är mitt i kvalet om den valt rätt?


Skit åxå

Regn.   Det var ju på väg åt rätt håll, med snö och lite kallt.... snökanonerna var igång i backen idag... och nu- Regn.

Har mått ostadigt idag åxå, så jag har hållit mig mestadels inne. Nu väntar jag på att Pernilla ska komma hit efter coren...  själv fick jag stå över ikväll.

I morgon är det onsdag och halva veckan har kutat iväg ... snabbt som attan går det.  

Gokväll

Måndagkväll.

Ok... den här dagen blev lite ... rumphuggen på nåt sätt. Har legat i stort sett hela eftermiddagen. Nu tar jag en stor laddning mediciner och hoppas morgondagen är yster och pigg, som vanligt.

gokväll

Det börjar gunga.

Sol, blå himmel... snö på marken även om det var lite.  Det lockade verkligen till långpromenad i skogen med hundarna.  Kände mig lite sådär.... slut i kroppen.... men tänkte inte så mycket mer på det.

Vek upp på skoterleden lite bortanför Mikael Åström, det var så oerhört vackert.... knäpptyst....   men... började känna mig lite ostadig efter en stund.  När jag gått en knapp halvtimme i skogen kände jag att jag måste söka mig ut på vägen pronto, och komma mig hemåt.   De sista 500 metrarna innan jag var hemma, var oerhört jobbiga, och i trappan upp till lägenheten var jag nästan lite gråtfärdig. Nu har jag tagit maxdos medicin plus en åksjuketablett.  Hoppas det stoppar upp nu så att inte Meniére ska hålla mig sällskap framöver.

Funderar på om jag ska försöka fixa en kopp kaffe .... sen blir det soffläge med hundarna.

Ser att det virvlar små lätta snöflingor utanför fönstret. Härligt :)

Ha en bra dag allihop!

Första Advent.

Skyltsöndagen är avslutad. Det blev riktigt bra faktiskt. Vi i festkommittén är nöjda med vårat jobb :)

Jag är helt slut efter dagen.  Det har tagit på krafterna faktiskt. JAg hade tänkt ta en skvätt av årets glögg ikväll... men jag orkar faktiskt inte.  Klockan är 20. 10 och jag har tänkt ta ut hundarna och sen gå isäng. SÅ trött är jag.   Har inte ens nåt särskilt att skriva om. Inga djupa tankar och funderingar....  orkar inte tänka så djupt just nu. Jag tror helt enkelt att jag kryper isäng...... så får vi se i morgon vad som händer.

Gokväll

Underbar morgon!En timmes skogspromenad med bästa vovvarna, blå himmel, sol, några minusgrader. VILKEN början på dagen!!

Idag är det första advent och skyltsöndag. Vi i festkommittén har fixat och donat, så mellan 14 och 16 är det öppet på Siljegården med lite försäljning, tipsrunda, glögg och julmusik.  Kom dit vettja :)

Nu ska jag äta frukost, sen bege mig bort till Siljegården och låsa upp. Ha en härlig första advent!

Gomorron

AdventspyntBerit har dragit förbi. Jag tror att hon har lämnat oss i alla fall....   verkar betydligt lugnare nu. Skönt tycker jag :)

Idag har jag tagit fram julstjärnor, stakar och tomtar, bytt till julgardiner i köket, städat, tvättat och varit duktig :)  Jag tycker att det är supermysigt med julstjärnor och stakar.....   men det kan inte hjälpas... direkt julen är slut så vill jag ta ner alltihop i källaren igen.  Direkt efter julafton ser jag fram emot våren, och då passar lixom inte julpyntet in längre.

Träningsvärken är något mildare nu.... tror jag.  Ska krypa isäng om en stund, hoppas vara helt ok i kroppen i morrn. Då är det skyltsöndag :)   Hoppas det kommer bra med folk till Siljegården :)

Förra året den här tiden, var det svinkallt ute, och rätt så mycket snö. Det känns märkligt att det blir skyltsöndag och det är plusgrader, gräsmattorna är gröna... inte en flinga snö. Jag kan faktiskt inte komma ihåg en första advent med plusgrader och gröna gräsmattor. Trist känns det. Riktigt trist. JAg saknar snön och minusgraderna. Det behöver alls inte bli 20 minus och kallare... men MINUS i alla fall... och SNÖ.  Vill kunna knalla iväg på skoterleden med hundarna.... knarr under kängorna.... sol, gnister i snön.... Vinter helt enkelt.  Hoppas det vänder snart och BLIR vinter. Riktig vinter.

NU är det sängdags här. Ska bara ta ut hundarna en kvälls-runda, sen kryper vi isäng. HOppas ni haft en bra dag!

Gokväll

Härliga lördag :)

Jag hade problem med att komma mig ur sängen i morse. Jag hade problem med att klä på mig. Jag hade problem med att få ner kaffeburken från hyllan. Jag hade problem att komma mig ner i sittande, och UPP från sittande ställning. Det gjorde ont att gå nerför trappan. Det gjorde ont att gå Uppför trappan.

Eftersom jag jobbade igår så har jag städdag idag. Det blir låg moppföring kan jag säga.

Jag har träningsvärk .... fniss...

Gomorron


Fredag... jobbat.... träningsvärk

Ok. Det är fredag. Jag har jobbat... på ett RIKTIGT jobb. Jag har varit ICA-tant idag :)

Japp, en hel dags jobb sätter sina spår.... jag är helt slut.  Dessutom har träningsvärken från gårdagens Box-pass börjat göra sig påmind...  så ... Ja.. jag känner mig inte alltför pigg och rask såhär på kvällskvisten. Lägg därtill att jag gråtit mig genom i stort sett hela Idol-programmet.... så har ni mig i ett nötskal: Trött, söndergråten, lemlestad kärring :) :)

I morgon ska jag sova tills jag vaknar av mig själv. Brukar bli kring 3-tiden.... hoppas det blir senare.  Sen ska jag promenera med hundarna och träna dem hela dagen. :)

NU ska jag snyta mig, torka tårar, sen gå isäng.

Gokväll

Riktigt jobb.Idag ska jag på ett riktigt jobb, därför är jag uppe med tuppen :)   Mina vovvar ska inte på nåt jobb alls, därför sover de än. Ska dricka upp kaffet, sen väcka dem och ta ut dem på en morgonrunda. Blir inte i skogen dock, för jag har ingen pannlampa.  Idag får de en riktig vilodag.

Jag känner faktiskt inte av någon träningsvärk, trodde att jag skulle få svårt att komma ur sängen ... men än så länge känns det bra. Ja, lite tunga armar, men inte onda.  Fränt :)

Nä, nu måste jag sörpla i mig kaffet och gå ut, sen frukost och iväg. Ha en bra fredag allihop!

Gomorron

Japp, tufft blev det!

Dags att krypa isäng. Hundarna har varit ute för sista pinket för kvällen och jag ska försöka varva ner med en bok när jag lagt mig. Tänkte bläddra i  "Med sikte på 10-an"  om tävlingslydnad.

Härlig dag har jag haft. Tränade hundarna var för sig en stund, och det gick utmärkt :)  Eftermiddagsrundan blev bort till avlägget där det blev sökövningar för samtliga. De jobbade hårt och bra :)  Efter det drog jag iväg till stan och umgicks med Pernilla. Vi gick på Friskvårdskompaniet och körde ett långt pass Box. Jodå... det VAR jobbigt :)  men superskoj och härligt. Jag köpte ett månadskort :)  I dagens Norran fanns en kupong så man kunde köpa ett månadskort för 99 kr :)   ETT pass kostar ord. 80 kr, så det tjänar man ju snabbt in om man går några gånger :)  Nästa Torsdag ska vi gå på ett 90 minuters  spinn/bodypump :)   HÄRLIGT´!!

I morgon ska jag jobba på ICA . Undrar hur härligt det kommer att kännas i armarna i morrn.... fniss....  men det lär man ju bli varse.

NU ska jag i alla fall lägga mig så jag orkar upp i morrn.  

Gokväll

Ikväll blir det tufft.Efter sedvanlig start på morgonen, med tre koppar kaffe m grädde samt en timmes skogspromenad med hundarna, är jag nu på mitt låtsasjobb... fniss...  

Idag har jag tänkt förbereda lite inför skyltsöndagen, och i afton ska jag in till stan. Jag ska hänga med Pernilla på ett 75 minuter långt box-pass på Friskvårdskompaniet. Det blir nog tufft :)

Nä, nu ska jag träna hundarna var för sig en stund, sen dra igång med andra projekt.

Gomorron

Nä hörrni... nu är dagen slut.

Idag  har jag varit på möte med af. Kan väl egentligen inte säga så mycket i nuläge....   Efter mötet så mötte jag upp Pernilla och Hannah... vi gick på stan, sen på Dallas och åt middag. Trevligt :)   Sen åkte jag hem, gick ut med hundarna...

Jag är helt slut. En dag med möte, komma hem kl 18 .... det tar krafterna ur mig. Nu ska jag ta ut hundarna och sen gå isäng.'

Gokväll

Full Flex

Då var det morgon igen. Hundarna har inte vaknat... de ligger i sängen ihoprullade ännu. Jag står här och dricker kaffe och funderar.  Under alla år jag varit sjukskriven, har jag ändå varit noga med att ha rutiner, så att det inte blir att vända på dygnet osv.  Jag har med andra ord haft ett låtsasjobb som jag varit tvungen kliva upp till. Jag har tagit lunch på mitt låtsasjobb, och även två-kaffe.   På senare tid ... eller rättare sagt när jag blev arbetslös i juli, bytte jag nog låtsasjobb ... fniss... för i mitt nya låtsasjobb har jag betydligt mera flex. Full Flex skulle man kunna kalla det :)Jag börjar alltså inte så tidigt på morgonen, utan snarare kring första fikat :)   Men jag verkar ju sköta mig bra trots allt, för jag har då inte fått sparken :)    Har iofs inte fått löneförhöjning heller...   men det är väl lite för mycket begärt när det bara är på låtsas.

Idag ska jag, på riktigt, på möte i stan. Arbetsförmedlingen. Spännande :)   Vi får se vart det här bär iväg .... 

Två koppar till, sen morgonrundan. Det verkar ha regnat inatt, tur man har vattentäta kängor för det är nog blött i skogen.

Gomorron

Hey it´s a beautiful dayStartade dagen, som vanligt, med en morgonrunda med hundarna. Eller... rättare sagt så drack jag ett par koppar kaffe FÖRE promenaden, men ändå :) 

Tänk att en timmes skogspromenad på morgonen ska fylla kropp och själ med en sådan härlig känsla att man lixom lever på den hela dagen :)   Varje dag, som inte yrsel eller annan sjukdom sätter P för, ska jag njuta till fullo av dessa promenader.  


Paddy, ståtlige PaddyHan spanade efter älg ..... och Molly... söta lilla Molly...Hon stack skallen i ett hål, som vanligt :) :) :)

Efter en härlig morgonpromenad så blev det frukost och lite pyssel inför skyltsöndagen, sen drog jag iväg till Burträsk för att träffa Pernilla som idag jobbat på kiosken, och sen drog jag iväg på OK för att tvätta bilen. Hem, ut med hundarna, middag, texta lappar som ska ut inför skyltsöndagen, sen kom Pernilla hit :)    Ikväll höll hon i coren och det var fanimig ett jobbigt pass, men superskoj och BRA :)

Hem, snabbdusch, ut med hundarna... nu sitter jag, eller rättare sagt Står jag här vid datorn. Nu är det dags att krypa isäng... men det är så svårt att varva ner när man tränat såpass sent.... jag menar... den här tiden är jag ju knappt ens uppe en fredag eller lördag :)

I morgon ska jag in till stan på ett möte på AF. Efter mötet stannar jag kvar i stan, möter upp Pernilla som slutar mitt på dagen på flyget ....och Hannah som sluter upp efter SITT jobb.... sen ska vi umgås några timmar.

Hoppas ni haft en bra dag ni åxå, och att ni fyllt den med nåt värt.

Gokväll

äh, nu sover vi va?!Då var måndagen slut. Ännu en härlig dag....  man är så lyckligt lottad ... och faktum är att jag uppskattar det åxå.   Långa härliga promenader med hundarna... lunch med bästisen..... snygg frilla... nya snygga ytterkläder som förmodligen är den bästa affär jag någonsin gjort....   pratat med Hannah och Pernilla i telefon....   jag menar....   Fy fasen va jag har det bra :) :)

Nu ikväll hade festkommittén möte, där vi drack kaffe och glögg, slog in en herrans massa paket, gjorde klart de sista förberedelserna inför skyltsöndagen....

Nu är det dags att krypa isäng. Jag är trött.... trött och oerhört glad :)

Hoppas ni haft en bra dag allihop, och att ni fyllt den med nåt värt, gjort bra val, och tar tillvara på allt det positiva som finns :)

Gokväll

Måndag

En timmes underbar morgonpromenad i skogen med vovvarna. Så började jag den här måndagen, och det känns alldeles förträffligt :)  Lite ägg och bacon på det, så är dagen i full gång. 

Jag hade ju hoppats att det skulle ha snöat inatt, så att det skulle ligga ett täcke nysnö på marken i morse... men så var inte fallet.  Det är inte ens ett cm tjockt lager... men snart kommer det nog :)  I skogen var det vitt i alla fall, frostigt och vackert... solen sken.... helt underbart.

Idag kommer kompisen Annica och lunchar. Hon kör post, och har den här linjen idag. Skojs att man kan träffas och surra lite då och då :)

Nä, nu blir det lite kaffe, sen ner i tvättstugan en sväng.

Gomorron


Kan inte annat än vara Glad :)Söndagen rullar mot sitt slut. Det har varit en superbra dag, som avslutades med Zumba och SNÖ :) Äntligen kom snön. Hoppas att det snöar under natten åxå :) 

Morgonrundan blev en timme i elljusspåret med hundarna. Paddy i flexikoppel för säkerhets skull. Jag ville få gå och verkligen njuta av lugnet.... njuta av att se Molly och Kelly springa av och an, njuta av tystnaden....  en helt underbar start på dagen.

Mitt på dagen tog jag Paddy med mig på ytterligare en timmes promenad. Jag gick bort till Pernilla och Nisse och hämtade en motorvärmarsladd. När jag kom hem tränade jag en liten stund inne med dem, sen tog jag Kelly med till hundklubben där jag avslutade en vardagslydnadskurs. Kelly fick följa med som störning :)  Inte för att hon direkt störde någon.... ingen av hundarna lät sig distraheras det minsta.

När jag kom hem gick jag ut en sväng med dem alla tre, sen var det dags för Zumba. 70 minuter av den varan, sen hem, duscha .. slappa en stund. Nu har jag varit ute med hundarna för kvällspinket för vi ska krypa isäng.  Tidigt... japp, men jag ska lägga mig och läsa en stund tänkte jag. Hundböcker givetvis... fniss...

Det blir spännande att vakna i morrn.... hoppas det är lite snö på backen. Det har snöat för lite för att hundarna skulle få spel när vi kom ut nu.... men jag vet åtminstone EN som blir överlycklig om det är åtminstone några cm snötäcke i morrn :)  Det är Paddy Plogbil :)

Hoppas ni haft en bra dag, och att ni fyllt den med nåt värt.

Gokväll

Tar ingen skit.

Jag läser en del bloggar... vissa är så himla upplyftande, man blir riktigt glad av dem :)  Vissa manar till eftertanke... medans vissa mest bara gnäller, utan att själv göra så mycket åt sin situation.  Att aldrig våga ta upp saker som gör en frustrerad, med den/de det berör, men att snacka bakom ryggen - är det vettigt? Har svårt att tycka det.  Att rad in och rad ut förfasa sig över hur andra beter sig, andra, som man dessutom känner.... och sen inte prata MED dem, utan hålla masken inför dem, men gnälla inför andra ....  men ÄNDÅ tycka att man är värd respekt ?

Är jag då perfekt själv?

Nä .. inte alls, men de gånger jag känner frustration kring hur någon/några beter sig mot mig, då tar jag upp det med den personen. Det önskar jag att folk gör med mig också.  Jag är mot andra som jag vill att de ska vara mot mig - ärlig och rättfram.  Är man det så föds inga större frustrationer, man kanske inte blir kompisar, men man respekterar åtminstone varandra.

Man behöver inte vara vän med alla, man behöver inte hålla med varandra, man behöver inte ha samma åsikter,  men man kan respektera varandra och erkänna andras kunskaper, även om man själv har andra kunskaper. 

Jag kan visst förstå att alla inte "klarar av" att vara ärliga och rättfram, pga osäkerhet. Men då ska man heller inte kasta skit tycker jag.

Men kan ni fatta, även om JAG inte tycker att man ska kasta skit, så kastas det :) :) :)   men... då är det åxå så att Jag TAR ingen skit :) :)

Nu blir det morgonrunda med hundarna i skogen.

Gomorron

Idag firar jag 12 år :)Kl 11, när jag städat en liten stund... skrev jag till Hanna på facebook: jag ser förjävlig ut, jag behöver hjälp. Detta med tanke på att Hanna är frisör... och jag såg för taskig ut i barret.   Jag har inte varit till en frisör många gånger i mitt liv, utan alltid klippt mig själv... men nån gång emellanåt, var tionde år eller nåt, känns det ok att låta en frisör sätta saxen i håret. Inte för att jag brukar bli så himla nöjd, men kände att Hanna är nog den jag kan lita på att hon förstått ungefär vad jag vill ha.   Hon sa: har du tid om en timme?  ... eh.... jaa....

Sagt och gjort, jag promenerade iväg och blev klippt :)  och blev SUPERNÖJD :) :) :)   Äntligen!!! :)

När jag kom hem, tog jag hundarna på en 1.5 timmars skogspromenad. Tog skoterleden bort till Kallbäcken, och när jag kom ut på vägen där, vände jag och gick tillbaka genom skogen åxå. Helt underbart :)  Men... nu får det börja komma snö va?!   Skulle vara härligt med lite vitt nu. Paddy skulle bli överlycklig :)

Städningen är hyfsat klar och nu ikväll har jag myst med massor av tända värmeljus, kanske lite väl många... det blir så himla varmt i lägenheten. Jag firar idag. 12 år. Det är 12 år sedan jag slutade röka. Gud så fort de åren gått. Jag började röka när jag var 14 ... slutade när jag var 33. Tack och lov. Det är bland det bästa jag gjort :)

Snart ska jag gå ut med hundarna för kvällsrundan. Sen ska vi gå isäng här. I morgon är det söndag, hoppas det är lite vitt på backen när jag vaknar :) :)

Hoppas ni haft en bra dag och att ni fyllt den med nåt värt.

Gokväll

NU städdag i paradiset :)När jag kom in från morgonrundan med hundarna, upptäckte jag att kaffet var helt slut. Japp, DÅ kom jag ihåg varför jag hade tänkt mig på ICA igår. Jag visste att det var nåt jag behövde handla igår, men jag kom aldrig på det... så jag gick inte på ICA ....    Turligt nog hade de öppnat nu när jag kom tillbaka, så det var bara att gå upp med hundarna, hämta plånboken och gå över vägen och handla. Nu puttrar perkon för fullt

Idag blir det den där städdagen jag pratade om igår.  Rätt trivsamt att städa faktiskt.... men en sak undrar jag ibland över . Jag har det på många sätt lättstädat i min lägenhet, men på ETT sätt är det lite svårjobbat:  NÄr jag startar dammsugaren ska ALLA hundar vara precis där jag ska dammsuga. De kan lixom inte låta bli att vara ivägen. När jag dammsuger soffan har de lärt sig att, precis som när jag bäddar rent i sängen, sitta nedanför tills jag ger dem klartecken med ett - varsågod, att hoppa upp igen.  De sitter nedanför soffan och kan knappt bärga sig tills jag är klar och ger dem det efterlängtade ordet - varsågod. Snabbt som attan har de hoppat upp allihop .... tills jag går till nästa rum med dammsugaren... då MÅSTE de följa efter.... eller rättare sagt- gå framför. Ingen av dem är rädd, ingen av dem skäller mot dammsugaren.... de vill lixom bara vara nära.

På tal om att vara nära- Paddy har blivit som en mamma-gris. Förut låg han ihoprullad längst ner på sängen, om han inte sov i soffan (manligt)  Nu har han bestämt sig för att han måste ligga så långt upp mot mitt ansikte som möjligt. Nu är det så att Kellys plats är precis vid ansiktet, och DEN ger hon inte upp, så Paddy får klämma ner sig precis nedanför henne. Molly, hon anser att hennes plats är vid mina knäveck.   Behöver jag säga att jag knappt kan ha elementet på i sovrummet?   :)  Men det är härligt när hela flocken är samlad :)    Enda gången Molly inte sover hos mig hela nätterna, är när Hannah sover här. Då ligger hon hos Hannah på madrass i tv-rummet.   Kelly skulle nog aldrig få för sig att sova någon annanstans... det har då aldrig hänt hittills.

Nä, nu blir det en påtår, sen drar städningen igång. Ha en härlig Lördag allihop!

Gomorron

Flexibelt i paradisetJag blev tvungen att prioritera om min dag, så städningen finns kvar tills i morgon :)

Redaktören på tidningen ringde och ville att jag skulle skriva om en grej, så det blev att jobba lite istället. Förutom det så åkte jag iväg till Burträsk för att hämta ut vaccinet till Molly, som jag var säker på skulle ha kommit vid det här laget. Det visade sig att receptet inte ens dykt upp än, så vaccinet är inte beställt. GGAAAHHHHH!!!

Nåja, jag kikade in till Catrine och drack kaffe och surrade en stund istället, sen hem, ut med hundarna, skriva artikel, ut med hundarna igen, sen var det fredagkväll :)   Nu har jag sett Idol och det håller på att vara dags att gå ut med hundarna för sista pinket för dagen, sen krypa isäng.

Det blev ett glas rött till middagen... nu blir det ett glas hostmedicin. Hoppas ni haft en bra dag idag.

Gokväll

Städdag i paradiset

Att kunna börja dagen med en timmes promenad i skogen med hundarna ... DET är livskvalitet. 

Nu är det kaffedrickartajm, sen ska jag iväg till Burträsk för ännu mer kaffe, samt på apoteket och hämta ut Mollys vaccin, som förhoppningsvis har kommit.  När jag kommer hem är det städning på schemat, förutom ytterligare en lite längre promenad med hundarna innan det blir mörkt.  Ikväll blir det entrecote och ett glas rött, Tv, lugn och ro.

Må fridens liljor växa och frodas hos er, samt att ni har en bra fredag :)

Gomorron

Slut för idag.Nu håller orken för idag på att ta slut. Det har varit en superbra dag, ett par längre promenader med hundarna, samt träning med de alla var för sig.   Efter middagen har det varit slapp i soffan med tv-tittande, och nu är det dags att börja ta sig mot sängen. Ska bara ut med hundarna först. I morgon är det fredag med allt vad det innebär... eller.. ja.. för mig innebär det väl inte så himla mycket... fniss... inte mer än vanligt i alla fall...

Nä... nu ska jag ta en slurk hostmedicin och sen gå ut. Hoppas ni haft en bra dag

Gokväll

AnsiktslyftYiihhaaaaa, Idag är den här värsta sjuk-känslan borta. Nu är det "bara" hostan kvar egentligen... och täppt i näsan. Skönt att känna att man börjar orka nåt igen, att man vill ut, att man är sugen på att promenera.

Redan torsdag ... snacka om att veckan försvunnit som i ett töcken, men så har jag dåsat bort långa stunder åxå.

Idag ska jag träna hundarna var för sig tänkte jag.  För Kellys del ligger fokus på att hålla apport-bocken, samt att stå rakt och stilla . För de andra handlar det om följsamhet mest, och för Mollys del är en stor utmaning att sitta lugnt vid sidan och lixom slappna av. För Paddy faller den delen sig helt naturlig... att slappna av alltså... men för Molly är det lite marigare :)

Morgonrundan blev elljusspåret. En timmes tyst, härlig promenad i skogen.... det ger själsligt
- Ansiktslyft.

Gomorron

sängdags. Basta!

Idag har jag spontanshoppat lite.   Nu vet jag var jag ska åka för att köpa nya tränings- eller utekläder. Matts sport i Robertsfors is the shit! Köpte en Craft skaljacka och ett par Didriksons skalbyxor för 1090 kr. Jackans ordinarie pris var 17oo kr och byxorna 599 kr. BRA PRIS!!  och helt suveränt. Precis det jag var ute efter!

Idag har jag och hundarna varit ute lite mer, bla en timmes promenad på elljusspåret och lite lydnad. Jag hoppas att jag mår bra i morrn. Denna hosta är inte kul, men den kan ju vara bättre i morgon.  Nackdelen med ingefärste kan jag säga är att magen kraschar. I övrigt kanske ingefärste är kanonbra mot förkylning :)  Hoppas alltså att jag mår rätt prima i morgon.

NU ska jag krypa isäng. Ska bara ta ut hundarna för sista pinket, sen kojar jag.  Hoppas ni haft en bra dag, och att ni fyllt den med nåt värt.

Gokväll, host host. snörvel.... snyt. nässpray... lite tyckasyndom.

äntligen morgon

Hostat mig igenom natten....   det var riktigt skönt när alarmet drog igång och talade om att det var dags att kliva upp.  Klev ur sängen, gick in i köket, laddade perkon, startade datorn , läste norran.se, aftonbladet.se .....  

När jag gick in i köket för att hämta kaffe blev jag både bestört och full i skratt. Jag hade laddat perkon, men ställt den på köksbänken. Jag hade inte satt i sladden till perkon heller, utan jag hade satt i mobilladdaren.... inte konstigt att kaffet inte var klart... fniss...     NU är i alla fall kaffet klart och upphällt. Jag försöker väcka Hannah åxå...   vi ska ju iväg till ånäset och veterinären, med lille Milo.Det är en liten tandrest kvar efter utdragna tänder....

Dagen i övrigt blir nog lugn.  Till frukost blir det nog hostmedicin och halstabletter.... till lunch vet jag inte.  Mår jag bra ikväll så blir det en köttbit :)

Nä, nu måste jag visst ta till lite mer radikala åtgärder för att väcka Hannah.   Ha en bra dag!

Gomorron

Japp, det gick det här åxå :)

Det har varit en bra dag.  Lungorna sitter fortfarande fast inuti kroppen tror jag, skallen verkar vara i ett stycke även om det känns som att man hostat sönder den.... DESSUTOM har Telia rivit fakturan. Jag ringde dit, satt en halvtimme i telefonkö, men blev bra bemött när jag äntligen kom fram. Han jag pratade med, förstod inte riktigt vad som hänt, vad som gått snett, men han tog bort fakturan och önskade mig en fortsatt trevlig dag.

En kort stund ute på gården med hundarna var för sig... ett par korta promenader....   Det är vad hundarna fått idag. Hannah och Milo är här nu, de ska sova över. I morgon ska vi med Milo till veterinären för att kolla på en tandrest som tydligen blev kvar när de tog ut några tänder på honom.

Ingen core ikväll....    Och nu blir det att gå isäng.

Hoppas ni haft en bra dag och att ni kunnat fylla den med nåt värt.

Gokväll

pigg och yster :)

Eller... kanske inte riktigt pigg och yster...  men åtminstone inte särskilt dyster :)

Javisst är jag less på att hosta redan....  tycker ärligt talat att det är rätt jobbigt att hosta så det känns som att både skalle och lungor trasas sönder... men ärligt talat så skattar jag mig lycklig att det inte är yrsel.

Lite kyligare ute idag, jättehärligt faktiskt. Morgonrundan med hundarna blev bort till avlägget där de fick springa av sig och sen leta mat. Jag hade med mig morgonransonen i fickan.  Nu ligger de nöjda och tuggar på varsitt tuggben, medans jag dricker kaffe.

Hörrni, vet ni nåt lustigt... Jag fick en faktura från Telia häromdagen.. eller rättare sagt en kopia på en faktura. Det stod att kopian var utsänd efter överenskommelse.  ?  Jag har inget med Telia att göra, och det var en herrans massa år sedan jag hade det. Fattade verkligen ingenting. Det var en faktura på ett 020- internet?? 

Då telefonköerna till Telia är minst 30 minuter varje gång man försöker ringa, så skrev jag ett mail istället, där jag ifrågasatte vad det handlade om, och med VEM de kommit överens att skicka en kopia på en faktura.

Till svar fick jag igår att jag haft detta abonnemang länge, och att jag inte sagt upp det.

JAg frågade då med VEM de kommit överens om att skicka en kopia, och hur det kan komma sig att jag haft ett abonnemang så länge och inte ha ett minne av det överhuvudtaget?

Fick till svar att jag måste betala fakturan.

JAg skickade på nytt frågan om VEM de kommit överens med, och hur det kan komma sig att jag haft ett abonnemang så länge och inte vetat om det?   Fakturan gäller nov. månad, och jag vet ju med säkerhet att jag inte surfat på nåt 020-internet .... någonsin alltså... så jag fattar fortfarande inget.

Fakturan var ställd till en adress där jag bodde förut, men flyttade därifrån 2007. Som sagt. Fattar inget... och verkar inte kunna få några svar heller.

Gomorron

MåndagkvällDen här dagen håller på att vara slut.  Efter morgonrundan vilade jag ett par timmar...  sen tog jag Kelly och Molly och gick i skogen. Tog skogsvägen bort mot Kallbäcken. Kelly var nog fundersam över mitt otroligt långsamma tempo, för hon sprang bara några meter, sen stannade hon och tittade på mig, länge.  Nog för att hon alltid stannar och kastar ett öga, men inte sådär mycket. Hon kände tydligt att allt inte var som det brukar.  Jag var ute nästan en timme, gick väldigt sakta... hostade väldigt mycket... men det kändes skönt att ha varit ute så att hundarna fick lufta sig i skogen.   När jag kom hem drack jag kaffe, sen tog jag ut Paddy. Vi gick ner till avlägget, där tränade jag honom lös, fotgående, inkallning, lite sökövningar, sen lekte vi bara.

Sen har jag i princip legat i soffan hela eftermiddagen. Duckit te... hostat... snörvlat... mått dåligt.   Strax ska jag faktiskt ta ut hundarna för kvällspinket, för jag orkar inte vara uppe längre. Fryser, mår dåligt... vill lägga mig, samtidigt som jag gruvar för att lägga mig.... hostan blir ju inte bättre precis när man lägger sig... men jag orkar inte vara uppe längre.

Hoppas att en natts sömn och vila gör susen, så att man hoppar upp ur sängen i morgon, pigg och yster :)

Hoppas ni haft en bra dag!

Gokväll

Hur kort som helst

Måndag ....  väldigt förkyld. Har varit ute på en kort runda, hur kort som helst. Efter dessa 20 minuter gick vi in igen, hundarna fick sin mat... själv tog jag sista slurken kaffe som var kvar....   Nu blir det vila.  Vet inte om jag fixar att dricka mer ingefärste - får så jädra ont i magen av det.  

Jag ska ta med mig några böcker och lägga mig i soffan, det är planen för de närmsta timmarna, sen får vi se :)
Ha en bra måndag!

Gomorron

Nu får det vara nog.Hundkurs ja, men ingen Zumba. Har bara legat i soffan och tagit det lugnt efter hundkursen....   Alldeles nyss ringde Hannah. - sover du? frågade hon, nä sa jag, men det gjorde jag nog, för när hon sa vad klockan var, förstod jag att jag hade somnat. Jag brukar aldrig klara av att somna i soffan, men som sagt var så är jag inte direkt pigg.

Nu ska jag gå ut med hundarna en sista pink för kvällen, sen kryper vi isäng.   Vad morgondagen ska förgyllas med, har jag i nuläge inte bestämt.....  vila antar jag.

Nä, nu får det vara nog för idag. Hoppas dagen varit bra och att ni fyllt den med nåt värt.

Gokväll

MysigtStår och dricker kaffe... har varit ute med hundarna, det blev en 40-minutare i härligt väder.  Har sovit hyfsat inatt, känner mig...  sådär... men inte alltför dålig. Ingen feber i alla fall.   Nu ska jag vila fram tills det är dags att åka iväg på hundkurs. Till frukost blir det kotlett med blomkålsgratäng, som blev kvar sen middagen igår. Mums :)Ha en bra söndag allihop!

Gomorron

Dagen idag ...

Idag är det

20 år sedan pappa dog. Herregud så fort dessa år har gått!
Det är åxå  En av få dagar när jag legat i princip hela dagen, fastän jag inte varit yr

Nu är den här dagen i alla fall slut, och det känns helt ok. Jag ska ta nässpray, gardera mig med snytpapper, ett glas vatten, och halstabletter på sängbordet, borsta tänderna, ta ut hundarna, SEN ska jag krypa isäng.

Jag har legat i soffan i stort sett hela dagen. Ett par korta rundor med hundarna, inget mer. Jag har kokat vatten och rivit ingefära som jag lagt i det kokande vattnet... låtit dra en stund, silat... druckit.  Jag har pratat med världens bästa kompis Annica över ett glas vin (jo vi pratade i telefon, men vi drack vin ändå :)  )  Jag har sett tv, kramat hundarna, hostat, snörvlat.... ätit jättegott (tack och lov har jag smaken kvar)  Nu är jag supertrött och slut, och ska krypa isäng. Hoppas på nåt sätt vara frisk i morgon :)

I morgon är det hundkurs och zumba.  Det är åxå söndag och farsdag. Fira era fäder, ni som har några. Ha en god natt och sov gott. Hoppas ni haft en bra lördag :)

Gokväll

Hey skogsMollyKlev upp kl 9. Sovit uselt inatt... haft så himla ont i halsen. Har fortfarande så himla ont i halsen. Dricker kaffe nu så får vi se hur det känns efter det. Hundarna har vaknat och väntar på att få gå morgonrundan, ska bara tömma kaffekoppen så går vi sedan.

Idag hade jag planerat att vara ute i skogen en del, men vet inte om det blir något av det. Känner mig inte sådär jättekaxig, men det kan ju bli bättre under dagen. Vänta och se, blir dagens motto.  Kanhända det slutar med att vi ligger i soffan hela dagen åxå.  Jag ska gå på affärn och köpa färsk ingefära i alla fall, så jag kan koka och dricka, det borde göra susen.

Ha en bra dag allihop!

Gomorron

Möte, halsont, stadsresa ....

Den här dagen blev verkligen fylld till bredden. På förmiddagen blev det ett möte .. väldigt givande inför framtiden :)

Efter mötet drog jag iväg in till stan för att träffa Pernilla..... och sen har det handlat om halstabletter, te... honungslikör... hosta...

Japp, jag har känning av en förkylning. Brukar man ha såhär ont i halsen?  Ja... kanske. Nu ska jag i alla fall gå ut med hundarna, och sen gå isäng, för jag känner mig risig.

Hoppas ni haft en bra dag.

Gokväll

Minusgrader :)

Supervackert ute nu på morgonen. 3 minus, alldeles frostigt på marken, sol.... ahhh   fantastiskt :)

Mindre fantastiskt kändes det när jag vaknade inatt och hade ont i halsen! Måste försöka trycka i mig nåt som motverkar, har börjat med kaffe och se om det kan hjälpa :) 

Morgonrundan var magnifik, nu ska jag kamma till mig och gå på ett spännande möte, efter det ska jag snippa in till stan och luncha med Pernilla, sen hem och jobba med hundarna.  Sen blir det fredagsmys här på Robertsforsvägen.

Ha en bra dag allihop :)

Gomorron

ibland blir man bara så ..... besviken.

Idag har jag jobbat på ICA, och det var som vanligt jätteskoj :)  Dagen har gått så himla snabbt!  Efter jobbet kom Pernilla upp en sväng. I morgon ska vi käka lunch i stan och umgås lite till :)  Hannah jobbar, så hon kan inte delta i våran lunchpåstandag.

Tänk.... ibland blir man så besviken på människor...   man tänker: VARFÖR?.  

Tänk dig följande scenario:   Jag ska borra ett hål i en vägg i en lägenhet. Jag frågar den som byggt lägenheten - Var finns ledningarna?. Den som byggt lägenheten pekar ut var ledningarna finns, så att jag inte ska borra rakt i dem. Fint, jag borrar...... RAKT I EN LEDNING. Den som byggt lägenheten och dratit alla ledningar, har pekat fel. Efter ett tag skickar människan som byggt lägenheten och dragit ledningarna, en räkning till mig som borrat hål i ledningen. ÄR DET RÄTT?!     NEJ tycker jag.   JAg blir så himla besviken på sådana människor.  Människan har inte kommit och pratat, inte tagit kontakt... utan bara skickat räkningen.   MEN HAN HAR JU SJÄLV PEKAT UT VAR JAG SKA BORRA !!!!   FÖR HELVETE!!!!   Nä, jag blir nog inte BARA besviken. JAg blir rent ut sagt förbannad åxå.   När jag tänker efter så blir jag så inni helvete arg.

Gokväll

ICA-tant för en dag

I morse var det lite krispigt ute, men fortfarande ingen snö. Förra året den här tiden, gick snökanonerna för fullt uppe i backen, det var 10 minus och det kändes vinter. Nu känns det .... icke-vinter... brunt... lerigt.... regnigt.  Jag stack iväg till backen i morse för att intervjua gubbarna som jobbar där, om de är oroliga inför slalomsäsongen. Ni som vill veta vad som sas, får läsa det i Mellanbygden :)

Har nyss varit ute med hundarna en sväng, duschat, och nu ska jag kränga på mig ICA-uniformen och jobba några timmar. Jag blir återigen ICA-tant för en dag :)

Ha en bra dag, och fyll den med nåt värt!

Gomorron

Underbar dag!Idag har jag varit på hundklubben och haft kurs med de som inte kunde komma i söndags. Efter det så tog jag Kelly och Molly på en lång underbar skogspromenad. Åhh va härligt det är att gå skoterleden bort mot Trollberget :)  Det är så vackert så man nästan smäller av!    Paddy fick helt enkelt inte följa med, för jag ville gå och njuta av lugnet ... och det gjorde jag verkligen.

När jag kom hem tog jag Paddy, sele och bälte..  springskor på och sen iväg. Tanken var att springa en sväng och låta Paddy dra. Drog han? - Inte en meter.. fniss. Direkt jag kom bakom honom så stannade han, så han trippade så fint bredvid mig. Japp, måste öva mer med väskan, för att lära in att han ska FRAMÅT och DRA :)  Nåja, det var superhärligt väder, och det var skönt att springa en sväng, ÄVEN om jag inte fick någon draghjälp.

Klockan var 15 när jag kom tillbaka, och sen dess har klockan bara rusat på. Ätit, tittat på tv... varit ute en kort sväng med hundarna...  och vips så är det snart läggdags.

En underbar dag är slut .... I morgon är det torsdag, jag ska jobba på ica, och sen kommer Pernilla hit :)

Gokväll

Trötta TassarPaddy sover... Kelly sover, Molly sover....   själv försöker jag varva ner efter coren.

Morgonen började med sedvanlig morgonrunda med hundarna. Idag blev det en tur till slalombacken, och inte bara TILL slalombacken, utan vi stegade upp åxå. Inte längst upp, men tillräckligt långt upp för att man skulle känna att det var väldigt jobbigt att gå :)   På förmiddagen var jag ute och tränade Kelly en stund. Mitt på dagen gick vi iväg till skogen bortanför grustäkten, där skoterleden går på vintern. Det var en jättemysig skogsväg... blött som tusan, men... eftersom det inte var direkt kallt ute så gjorde det inget. Hips vips när vi går där, hoppar det upp en hare mitt framför fötterna. Jag blev så paff att jag höll på att göra i brallan. Paddy fann sig snabbt däremot, och tog rygg på haren och försvann in i skogen.

Jahapp.... där stod jag, Molly och Kelly och undrade vad som hände... fniss....    När jag stått där ett bra tag, tänkte jag att han verkade ha sprungit mot grustäkten, och därifrån hittar han ju hem. Jag tog de andra och gick till grustäkten, genom skogen. Härlig promenad :)   Har inte gått den där vägen förut på barmark, visste inte att det var SÅ bra väg :)   Nåja, såg inte till Paddy vid grustäkten heller, så vi gick hem. Lämnade Kelly och Molly, pratade med grannen och bad honom hålla ögonen öppna. Tog bilen, körde och parkerade vid vägen och gick upp skogsvägen där han stack iväg efter haren ....  Hann bara komma fram så ringde Cilla. Hon hade fått rapport om att Paddy befann sig lite utanför byn, spatserandes hemåt. Hann bara lägga på så ringde Britt. Hon var ute och promenerade, och mötte Paddy, som var på väg hem. Japp, var bara att köra hem, där var Paddy på gården, glad och nöjd ... fniss....

Jag hade tänkt springa med honom på eftermiddagen, så att han skulle dra mig... men vi skippade det. Han var rätt trött efter sin tre timmars skogspromenad. Kelly och Molly var trötta efter två timmar i skogen. Själv har jag varit på en timmes core, och försöker varva ner såpass att man kan krypa isäng.

I morgon förmiddag är det hundklubben som gäller, de som inte kunde komma i söndags på vardagslydnadskursen, kommer i morgon istället.   Paddy kanske får hänga med på drag-spring i morgon istället :)   NU ska jag försöka krypa isäng.

Gokväll

Grått och Brunt

Jag har varit ute med hundarna en timme nu på morgonen. Vi gick upp till slalombacken och de rejsade runt där ett tag. Blir det brantare och brantare? Känns som det i alla fall :) 

Herregud.... vi är snart i mitten på november, och det är flera plusgrader. Öken för backen kan man säga. Hela backen är brun....  himlen är grå. När jag nästan var hemma från promenaden så började det regna åxå. Undras när det ska bli lite kallt, lite sol, lite snö :) :)   Hoppas varje morgon när jag vaknar, att det ska vara vitt på backen....  

Nä, nu ska jag ut och träna Kelly.   Ha en bra dag allihop

Gomorron

Jag har vunnit!!!!!

Ikväll är det  fotbollsgalan... och jag kan inte annat än glädjas över de som får priser som årets forward, back, talang mm. De är VÄL värda sina priser.

Däremot kan jag komma att tänka att det är synd att vi inte har fler prisutdelningar bland oss själva. Tex årets bybo, årets inspirationskälla, årets bragd , årets medmänniska etc. Vore inte det nåt att ta itu med?  ALLA behöver få credit, alla som faktiskt ger av sin tid, sitt engagemang, sin kunskap..... Att man själv ger sina kompisar credit... det är väl mer eller mindre självklart (eller?) men i lite större skala? DET ska jag införa här i Bygdsiljum :)

 Idag har jag och Hannah möblerat om hemma hos mig. Vi har flyttat "kontoret" till tv-rummet, och det blev jättebra :) Tack Hannah :) :)  

Lite städning och tvätt, DET plus möbleringen tog hela dagen... förutom promenaderna med hundarna då. Nu sitter jag här .... Hannah har åkt hem.. ska strax ut på kvällsrundan med hundarna, sen krypa isäng.

Nu till min vinst. Jag har vunnit en högvinst!!!   :) :) :)   jag har VÄRLDENS bästa barn, VÄRLDENS bästa barnens sambos, VÄRLDENS BÄSTA hundar, och VÄRLDENS BÄSTA LIV :) :) :)

Gokväll


Söndagen är slut.Den här söndagen har varit toppen :)   Även om vädret var grått och trist och alldeles för milt för årstiden (vi vill inte ha en massa fästingar)  så har det varit en härlig dag. Morgonrundan med hundarna gick jag själv, så att Hannah skulle få sovmorgon. Efter lunchen gick vi ut med hundarna tillsammans, först fick Paddy sig ett träningspass i drag :)   och sen gick vi en promenad med alla hundarna så att de fick springa lösa.

På eftermiddagen var det dags för hundkurs, och Hannah drog iväg och jobbade. När jag kom hem gick jag ut med hundarna, sen var det Zumba. Hem, duscha, byta rent i sängen, slappa.... och nu har Hannah kommit hem från jobbet. Hundarna var nyss ute på sista pinkrundan, så snart är det sängen som gäller.

Hörrni... det här med att läsa bloggar. Jag har några bloggar som jag följer. En eller... ska jag säga två stycken, lär jag mig mycket av. Det är nyttigt att läsa vad någon annan tycker och tänker, utan att kunna säga, tycka, avbryta. Bara ta in lixom. En del väljer att man inte ska kunna kommentera .... de vill bara berätta, utan att få någon respons.. och det är helt ok för mig :)

En del bloggar, som jag, om sina hundar, sitt liv, en del djupa tankar.....   En del bloggar bara om hur synd det är om dem... fast de försöker linda in det lite snyggt ... En del bloggar om sina husdjur, UTAN att nämna en rad om livet och tankar i stort. En del bloggar bara om sitt jobb, en del bara om sina intressen...  

En del förfasar sig över att man bloggar, och menar att det inte är sunt att dela med sig ....

Att folk förfasar sig över andra, så har det alltid varit, så kommer det alltid att vara.  Att folk gnäller över saker som de själva är orsaken till.... så kommer det i fortsättningen åxå att vara.

Att jag är den lyckligaste jag vet, är åxå ett faktum som kommer att leva kvar, vad än gnällspikar, surkärringar och andra dysterkvistar säger... fniss...

Nä, nu är det läggdags här på Robertsforsvägen. HOppas ni haft en bra dag

Gokväll

Forts. MaskeradpubOk, här kommer bilden från igår, när jag och Hannah var på maskeradpub. Jag föreställde: Mitt liv som hund :)

Den här dagen har varit lite regnig och grå. Några promenader och bus med hundarna, men i övrigt lugnt. När Hannah slutade jobba åkte vi på mammas grav och tände ljus.. sen åkte vi hem och lagade en god middag. Kyckling blev det :)

Nu har vi kollat på tv: Så mycket bättre. HUndarna ska ut, sen kryper vi isäng. I morgon jobbar Hannah eftermiddag. Vi ska jobba med hundarna innan hon åker och jobbar tänkte vi :)

Hoppas ni haft en bra dag :)

Gokväll

Igår var det maskeradpub :)

 
Min lilla Hannah som Pippi Långstrump :) Vi tvärsydde ihop kostymen, för det var inte meningen att Hannah skulle vara här i helgen först, men så dök hon upp, och det är klart hon ska vara utklädd på maskeraden :) Temat var film.

Själv hade jag en enkel outfit, men måste lägga upp den bilden i ett senare inlägg, för bloggen har fått för sig att det inte går att infoga bilder i inlägg idag. Jag har varit ute med hundarna en sväng... klev inte upp alltför tidigt om vi säger så. Hade ställt klockan på 6.30 för att hjälpa Hannah se till att hon kom upp och iväg på jobbet, men sen hon åkt så somnade jag om ett tag :)

Grått och regnet lixom hänger i luften, såpass att glasögonen blir alldeles omöjliga att se genom, men det är inte kallt, så när jag ätit lite ska vi gå ut en längre sväng. Tror jag delar upp i grupper, nu när lille Milo är här.

I afton ska jag möta upp Hannah när hon slutar jobba, så ska vi följas på mammas grav och tända ljus.

Hoppas ni får en bra dag :)
Gomorron, eller ... goförmiddag kanske passar bättre :)

Molly är allergisk.min lilla Molly är kvalsterallergiker. Så.... nu har jag en allergiker i familjen. Lilla gumman.   HOn ska få vaccin, men tills dess att vaccinen börjar gälla, så ska jag fortsätta med kortison.

Den här dagen blev lite spontan :)  På förmiddagen var jag på hundklubben och hade vardagslydnad. Jag hade hundarna med mig, så de fick ett snabbt pass var, sen hem, ut en sväng, sen åkte jag in till stan till min Hannah :) Vi åt lunch, sen gick vi på stan, tog en kaffe uppe på CK .. surrade.... SUPERNAJS :) Verkligen ... urhäftigt :) />
När jag kom hem blev det en runda med hundarna... sen har det inte blivit så mycket mer.

Hörrni... det här med facebook... blogg.... msn.....   (visst känns msn nästan lite yesterday)   Idag kom jag i samtal med en kvinna, lite yngre än jag, som tycker att folk lägger ut för mycket på facebook. Det har gått för långt, enligt henne..... vissa saker ska vara privata.

Då kommer jag att tänka på: Utveckling.

Hur såg det ut förr, och hur förfasade sig människor förut, just pga utvecklingen.   Telefon, tv, mobil, dator, internet, msn,  jisses vilken utveckling!!   Javisst, förr kunde man inte konversera med människor i grannbyn ens, inte på samma dygn i alla fall...   när telefonen kom, så trodde man säkert att man inte kunde komma längre. JAG hade ingen mobil när jag växte upp, och det är klart att det förfasades när mobilen kom: Att STÄNDIGT vara anträffbar.....

När datorn och internet kom... det minns ju till och med JAG .... det var förskräckligt..... fniss.... tänk vilken räckvidd!  När man sen började haja innebörden av msn, så trodde man att ..... gränsen var nådd lixom :)

I dagens läge, med facebook och twitter....   jag FÖRSTÅR att många människor backar och säger: finns det INGET privat längre, ska ALLT läggas upp på nätet?  

UTVECKLING tror jag att det stavas... och de som är lite bakåtsträvande, har svårt att se att det kan vara positivt att dela både ditten och datten.. men faktum är att det ligger i samhällets utveckling att vi numera kan dela med oss av tankar och ideér, både vardagliga och djupare tankar, med ett tangenttryck.

Idag ringde en kvinna och ville att jag skulle ta bort ett inlägg på facebook. Det gjorde jag, och bad åxå om ursäkt att jag skrivit det. Inte för att det handlade om henne, för det gjorde det inte.... men det handlade om en människa som står oss båda nära. Hon tyckte att det var för privat att skriva om det på facebook...  Jag tog bort det direkt, eftersom hon kände så.   Själv kände jag mer att det handlade om något som vi, som skriver på facebook, faktiskt skriver om och delar med våra vänner. HOn är inte så införstådd, och tycker att facebook gått för långt.   Jag respekterar hennes åsikt... men har funderat mycket på det under dagen. Det här med utveckling... det våra föräldrar tyckte var helt vansinnigt.... som ter sig helt uddlöst idag.... utveckling helt enkelt.

Visst, en del saker i utvecklingen ska man rata, eller åtminstone ta med en stor nypa salt. Annat ska man förbise, som inte lyckat överhuvudtaget... men viss utveckling är faktiskt till det bättre, även om det känns väldigt personligt. Det tror jag i alla fall. Att människor vågar dela med sig av saker och ting..... det behöver inte vara negativt.... tvärtom. Men , så länge den här människan INTE ser det som positivt att dela med sig, så ska jag inte skriva om det på facebook :)


NU är det dags att gå isäng här. Allihop. MED alla kvalster.

Gokväll

Glädje och oro, lycka och ledsenhet.

Den här dagen har verkligen varit fylld av alla möjliga känslor. Mycket glädje kan jag säga. Om vi börjar med Paddys framgångar som draghund :)  Han drar framåt med glädje :) :)I morgon fortsätter utbildningen :) :)  Det är jättekul :)

Kelly har jobbat med fotgående och stående under gång. Går bättre och bättre, ska filma i morgon :)
Molly... hon jobbar med ingångar och ... ska vi säga.... gå fint :) :) Lilla gumman... hon är jätteduktig :)

Idag var jag med om nåt fantastiskt kul. Jag var på PRO:s paltfest. Det var ca 90 pers där, och underhållningen var helt magnifik. Jag må säga att jag fnissade lite när jag såg att underhållningen var en ukkuleleorkester... men helvete så bra de var !!!! De inte bara spelade och sjöng förvånansvärt bra, de hade en helt otrolig show med artisteri, berättade roliga historier... vävde ihop allt rent förstklassigt. Jag är imponerad!  En dam, 70 plus, som spelar bas på det där sättet.... DET är värt en och annan rubrik ska jag säga!!!

Nu ska jag bli allvarlig en stund. En gång i tiden... det känns som en evighet sedan.... men det är bara ett antal år sen, så bodde jag ihop med en tjomme som har två barn. Dessa barn kom att stå mig nära hjärtat. Det gör de fortfarande. Lilla lilla gumman.... hon som aldrig blir mer än 4 år i min skalle... hon är nu 15 och ligger på lassa. Hon har hjärnhinneinflammation och har varit Väldigt dålig under helgen, icke kontaktbar. Jag ringde hennes pappas sambo nu ikväll för att få höra hur det är med lilla gumman. Föräldrarna turas om att sitta hos henne, ett dygn i taget. Hjärtat snörps samman när jag tänker på henne.... liggandes i en sjukhussäng.

Måtte all världens skyddsänglar vara alerta och på sin vakt. Ta hand om henne ber jag. Låt inget ont hända.  De jag har närmast mitt hjärta, värnar jag om.

Nu är det dags att gå ut med hundarna för kvällsrundan, sen ska jag gå isäng. Jag hoppas att ni haft en bra dag, och att ni fyllt den med nåt värt.

Gokväll.

Gomorron mina vänner, och er som jag inte känner.

Onsdag morgon. Fortfarande ingen snö. Lite grått idag, men det regnar inte, så jag ska ut och träna hundar nu på förmiddagen. Kl 12 är jag bjuden på PRO:s paltfest med Ukke-underhållning :) :) :)   Det ska bli ett häftigt äventyr att vara med på :)  De är så himla gulliga pensionärerna, så det ser jag fram emot.

Eftermiddagen får vi se hur det läggs upp....  en långpromenad med hundarna i alla fall, sen vet jag inte. Jag tror att jag måste stryka kvällens happening som jag egentligen hade tänkt gå på.  Känner mig en liten aning ostadig... och tycker mig ana att trycket i ena örat är lite för högt ....  Kände det häromdagen åxå .... så lite fundersam känner jag mig ....   Ska ta det lugnt... vill ju inte riskera att ligga yr på fredag när det är maskeradpub :) :) :)   Det är tema film, och jag vet vad jag ska klä ut mig till :) :)

Nä, nu har jag druckit upp kaffet. Nu ska jag ut och träna hund. Börjar med Molly idag :)

Gomorron

Det här var igår... nu är det andra bullar :)Han såg lite osäker ut igår Paddy, när jag tog på honom nya selen och gick... men grejjen är att vad han var osäker på, var att det låg några grejjer där det inte brukar ligga några grejjer, och sånt reagerar han på direkt.

Nåja, idag har jag fortsatt Paddys drag-träning. En skål med några köttbullar bildade målet, och han fick dra en väska med ett par kängor i, för att få in : Framåt.  Jag var ute en liten stund på förmiddagen, och som väntat så drog han inte sådär helhjärtat, men på eftermiddagen, då jädrar hade tanken fått mogna i skallen på honom, så han drog så gruset yrde. Första reporna fick han dra i gräset, så att det inte skulle leva om, men sen såg jag att jag vågade ta det ett steg längre, så jag ställde köttbulleskålen så att det blev en längre sträcka, från gräsmattan och ut på gården. Å hej vad det gick :) :)   I morgon fortsätter träningen. Ska filma då :)

Kelly har fått träna på stående, då det är en lite svag punkt. Fortsätter i morgon.

Molly, lilla yrvädret Molly.... hon har steppat, tränat ingångar, steppat, tränat att sitta stilla.... åsså har hon tränat lite stepp :)

Jag har haft en sån härlig dag. Tog en promenad bara med Kelly och Molly, rundan vid slalombacken, och det är klart att när man bara har dem, så kan man gå och strosa... de springer lösa men drar ju aldrig någonsin. Är Paddy med så måste man vara alert... men Kelly och Molly håller sig ju hela tiden nära, så man kan gå och filosofera och njuta av  utsikten, dofterna, naturen... LIvet...  Efter den härliga promenaden var det Paddys tur.. och när man går själv med honom, så är han en lugn, försynt gentleman... ingen stress...  så det var mysigt och lugnt det åxå.

Kvällen avslutades med ett corepass ... och eftersom internet strulade på Siljegården med följd att Pernillas spotify-pass inte funkade,  så fick jag ta fram en gammeldags grej, cd-skivan, och köra mitt gamla pass :)  Det gick nog bra det åxå. Det gäller att vara flexibel :)

Nu ska jag försöka varva ner efter träningen, gå ut med hundarna, och sen krypa isäng. En bra dag är slut, och jag är glad och nöjd när jag avrundar dagen.

Gokväll

Då var det tisdag igen.

Morgonpromenaden promenerad, kaffet upphällt, norran läst . Sådärja, då kan dagen börja :)

Vet ni, igårkväll blev jag så himla glad. Eller, jag var glad redan före det här, men då blev jag ÄNNU gladare :)  Jag skrev på facebook att jag vill fortsätta ha in tips på artiklar att skriva om Bygdsiljum, i tidningen. Mitt mål är att i snitt ha två artiklar från Bygdsiljum varje vecka.  Det kan vara olika happenings, personporträtt mm. Då skrev en vän:

"Personporträtt ? Tjejen som trots sin sjukdom får så många andra i Byn att må så bra... både djur och människor. Skriv om Bygdsiljums Maria. Tjejen med Hjärtat på rätta stället ♥. Hon som adopterat hundar från utlandet, hon som känner till alla Bgm små skogsvägar. Jaaa skriv om henne !!!!"

Sånt blir man lycklig ända in i själen av.  Naturligtvis kan jag inte skriva om mig själv, men det värmer att människor tycker att man är bra.

Med den lyckan i själen tar jag mig an den här tisdagen :)    Jag ska jobba vidare med Paddy i nya selen, träna med Kelly och Molly, ta någon långpromenad, och ikväll avrundas dagen med ett core-pass.

Hoppas ni får en bra dag, och att ni fyller den med nåt värt.

Gomorron


RSS 2.0