Molly är allergisk.



min lilla Molly är kvalsterallergiker. Så.... nu har jag en allergiker i familjen. Lilla gumman.   HOn ska få vaccin, men tills dess att vaccinen börjar gälla, så ska jag fortsätta med kortison.

Den här dagen blev lite spontan :)  På förmiddagen var jag på hundklubben och hade vardagslydnad. Jag hade hundarna med mig, så de fick ett snabbt pass var, sen hem, ut en sväng, sen åkte jag in till stan till min Hannah :) Vi åt lunch, sen gick vi på stan, tog en kaffe uppe på CK .. surrade.... SUPERNAJS :) Verkligen ... urhäftigt :) />
När jag kom hem blev det en runda med hundarna... sen har det inte blivit så mycket mer.

Hörrni... det här med facebook... blogg.... msn.....   (visst känns msn nästan lite yesterday)   Idag kom jag i samtal med en kvinna, lite yngre än jag, som tycker att folk lägger ut för mycket på facebook. Det har gått för långt, enligt henne..... vissa saker ska vara privata.

Då kommer jag att tänka på: Utveckling.

Hur såg det ut förr, och hur förfasade sig människor förut, just pga utvecklingen.   Telefon, tv, mobil, dator, internet, msn,  jisses vilken utveckling!!   Javisst, förr kunde man inte konversera med människor i grannbyn ens, inte på samma dygn i alla fall...   när telefonen kom, så trodde man säkert att man inte kunde komma längre. JAG hade ingen mobil när jag växte upp, och det är klart att det förfasades när mobilen kom: Att STÄNDIGT vara anträffbar.....

När datorn och internet kom... det minns ju till och med JAG .... det var förskräckligt..... fniss.... tänk vilken räckvidd!  När man sen började haja innebörden av msn, så trodde man att ..... gränsen var nådd lixom :)

I dagens läge, med facebook och twitter....   jag FÖRSTÅR att många människor backar och säger: finns det INGET privat längre, ska ALLT läggas upp på nätet?  

UTVECKLING tror jag att det stavas... och de som är lite bakåtsträvande, har svårt att se att det kan vara positivt att dela både ditten och datten.. men faktum är att det ligger i samhällets utveckling att vi numera kan dela med oss av tankar och ideér, både vardagliga och djupare tankar, med ett tangenttryck.

Idag ringde en kvinna och ville att jag skulle ta bort ett inlägg på facebook. Det gjorde jag, och bad åxå om ursäkt att jag skrivit det. Inte för att det handlade om henne, för det gjorde det inte.... men det handlade om en människa som står oss båda nära. Hon tyckte att det var för privat att skriva om det på facebook...  Jag tog bort det direkt, eftersom hon kände så.   Själv kände jag mer att det handlade om något som vi, som skriver på facebook, faktiskt skriver om och delar med våra vänner. HOn är inte så införstådd, och tycker att facebook gått för långt.   Jag respekterar hennes åsikt... men har funderat mycket på det under dagen. Det här med utveckling... det våra föräldrar tyckte var helt vansinnigt.... som ter sig helt uddlöst idag.... utveckling helt enkelt.

Visst, en del saker i utvecklingen ska man rata, eller åtminstone ta med en stor nypa salt. Annat ska man förbise, som inte lyckat överhuvudtaget... men viss utveckling är faktiskt till det bättre, även om det känns väldigt personligt. Det tror jag i alla fall. Att människor vågar dela med sig av saker och ting..... det behöver inte vara negativt.... tvärtom. Men , så länge den här människan INTE ser det som positivt att dela med sig, så ska jag inte skriva om det på facebook :)


NU är det dags att gå isäng här. Allihop. MED alla kvalster.

Gokväll

Kommentarer
Postat av: jannice

Oj stackars liten kvalsterallergiker..kunde hundar ha det,det visste jag inte ...hoppas ni får vara kvalsterfria då :)(så gott det går)



Svårt med vad man ska å vad man inte ska skriva på FB..det är ju som i vardagen väldigt individuellt...Jag är öppen som människa och därför skriver eller rtatar jag vitt å brett ..oftast om mej själv ..visst händer det att jag skriver om nån i familjen barnen å sånt...men då jag har en sambo som då ibland misstycker så begränsar jag mej lite av respekt mot honom... Men vore det bara för min egen del kunde jag berätta ALlt på FB..men så berättar jag ju allt om mej själv även i vardagen om jag träffar på nån...Förstår inte varför man ska gå omkring å vara hemlighetsfull ! :)

2011-11-05 @ 21:53:42
Postat av: Fanny

Märkligt, vi känner en jack russel som heter Molly och hon är också kvalsterallergiker! Hoppas vaccinet funkar bra så hon slipper lida av det!

2011-11-06 @ 12:08:45
URL: http://livetmedtoby.blogspot.com/
Postat av: Maria

Jannice, du är en sån härlig och öppen person. Världen skulle faktiskt vara bra mycket roligare och dessutom tryggare, om fler var som du. Tryggare på det sättet att man skulle veta var man hade människor.



Ja, jag kanske städar för dåligt, därav att lilla Molly blivit allergisk... fniss... jag måste bli bättre... :)

2011-11-06 @ 20:12:48
URL: http://bygdsiljumsmaria.blogg.se/
Postat av: Maria

Ja Fanny, hoppas att vaccinet gör nån skillnad. Hon är bättre nu, men det beror förstås på korisonet. HOn har ätit tabletter hittills, men fått spray utskrivet, som jag ska använda fram tills att vaccinet börjar ge verkan. Många JR som har problem med div allergier har jag märkt. Trist.

2011-11-06 @ 20:14:52
URL: http://bygdsiljumsmaria.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0