Men gu va soligt :)



Det är ju aldrig dåligt väder den här sommaren!   Jag fick för mig att det skulle regna hela den här veckan, och nu har halva veckan passerat.... och knappt en droppe regn har jag sett. Det är så torrt i backen så det är nästan komiskt. Nu måste det komma regn! Det är inte så kul om allt grönt förvandlas till brunt.... mitt i sommaren.

Det har varit en superbra dag :)    Jobbet på Westmans är verkligen hur kul som helst. 4 timmar går hur snabbt som helst. Har nog sagt det förut, men jag upprepar mig gärna: ÅÅHHHH va jag vill fortsätta jobba där!!!!

Efter "jobbet" blev det en liten promenad med hundarna. Inte lång alls, med tanke på att Kelly fortfarande inte får gå några promenader att tala om. En 20 minuters pinkrunda bara. En visit på ICA, lite småplock, sen en lite längre promenad med Paddy och Ziggy....  Paddy fick faktiskt springa lös. När inte Kelly och Molly är med, så springer han knappt nåt. Det är väl inte lika fränt att springa som en dåre, när ingen lix jagar. Han lunkade bredvid mig... gjorde nån enstaka repa... inte mer.   När jag kom hem från den rundan, tog jag Kelly och Molly på en kortare sväng.

Innan det var dags att åka på agility på klubben, drog jag en sväng förbi Pernilla och Nils och bytte några ord. Sen som sagt iväg till klubben och andra träffen på agilitykursen för nybörjare. De är superduktiga i gruppen, och vi avancerar rätt kvickt. Det är så himla kul att följa ekipagen....  man borde alltid videofilma första gången... när de lite osäkert säger att: Vet inte hur det här kommer att gå.... om det kommer att gå överhuvudtaget....
Redan nu, andra kurstillfället, lyser det om dem, det går superbra, de jobbar sig genom en bana med fantastisk kontakt med sina hundar, ett bra flow, inga "NEJ"  (väldigt få i alla fall) Det första jag säger till de som börjar kursen är nämligen: EN sak är jag stenhård på: ni får INTE använda ordet: NEJ på plan. Det är nog nästan det svåraste med hela kursen. Ordet "nej" slinker ur de flesta, utan att de reflekterar över det.   Fast de lär sig snabbt att bita sig i tungan :)

Nu ikväll ville jag att de inte skulle kommunicera med prat, utan mer med kroppsspråk och ordlös kontakt. Detta för att de verkligen ska jobba med att hålla kontakt med sin hund, utan att använda språket. De såg VÄLDIGT tvivlande ut innan första vändan, men blev förvånade allihop skulle jag tro, att det snarare blev så att de hade Bättre kontakt med sina hundar :)

Det är så himla kul att se ekipagen bli bättre och bättre :)  Både hund och förare får bättre och bättre självförtroende (och kondition... fniss)

Nu är jag hemma igen, och ska snart ta en kvällsrunda med hundarna. I morrn blir det veterinären för att ta nya blodprover på Kelly. Hoppas få klartecken att börja promenera igen.... och jobba lite mer. Hon VIll ju så gärna... men man märker att hon inte orkar lika mycket. Inte konstigt... kroppen har tagit ordentligt stryk.. och hon har varit i princip helt stilla i 2.5 veckor.   Nu håller vi tummarna för i morrn :)

Hoppas eran dag varit bra, och att ni kunnat fylla den med nåt värt :)

Gokväll

Kommentarer
Postat av: Åsa G

Ja visst är det härligt väder, det är bara att njuta. För det kommer kallare tider det vet vi. Jag håller tummarna för Kelly i morgon. Hopps verkligen på positiva besked.

2011-07-20 @ 23:09:32
URL: http://asagustafsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0