Spridningskraft.

Tänk om det positiva spreds lika effektivt som det man tycker är negativt. Jag kanske är så själv åxå, att jag MER sprider det som är negativt... jag försöker att inte vara sån, men det kan hända att jag måste försöka hårdare.

Om man äter på ett ställe och man inte är nöjd, så ger man inte stället så många fler chanser, dessutom sprider man ut att de inte är bra.  En missnöjd kund gör större skada än vad en nöjd kund gör nytta.  I fråga om spridning alltså. Att det ska vara bra är liksom en norm, där är nivån... normen.

Om jag tycker att någon gör fel, visst har jag min fulla rätt att tycka det. Jag har till och med rätt att tycka illa om någon som gjort mig något. Det tycker jag faktiskt. Jag behöver däremot inte sprida det vidare, för andra människor har andra relationer till den här människan.... och bara för att JAG tycker illa om den.... så ska inte andra behöva göra det.

Varför jag tar upp det här med spridningskraft.... är för att jag nu diskuteras även i Spanien. HUR jag kan ens FUNDERA på att avliva ett stackars djur, att inte ge det en chans.  För några dagar sedan skulle jag säkert ha brustit i gråt när jag såg det. På facebook. Kommentar efter kommentar om hur usel jag är som hundägare. Men... idag brister jag inte ut i gråt. För det första kan jag tänka såhär: Jaha ni i Spanien.... Jag tog hit en hund från er, som ni inte kunde ta hand om, eller erbjuda ett liv. JAG gav honom en chans. Nu har det visat sig att han har en skada i hjärnan... DÅ går det bra att yla på spanska om kärlek till hundar !!??  Hur vettigt ser DET ut??

MEN... som sagt... frågan var spridningskraft. Det goda jag gjort för de andra hundarna, har jag inte sett diskuteras så här hett, öppet och vida spritt. Det är SÅ det är.... men man kan ju undra varför.

Att fokusera på det man tycker är dåligt, är vanligt, men inte bra bara för det. Se på skolan tex. På föräldrasamtal fokuseras på det eleven gör sämre, och måste bli bättre på. Varför inte fokusera på det eleven är BRA på, och vill utvecklas ÄNNU mer i. Varför ska man måsta stampa på med det man är dålig på? För att man ska må sämre?Varför inte satsa på det man är BRA på?  :)   Logiskt va?   Dessutom mycket roligare :)   Jag menar... det är INTE så särskilt stor risk, eller chans, att jag kommer att jobba med matte eller statistik.... inte heller historia, geografi eller Kemi.

Nä... jag tror jag fortsätter med Zumba, träning, hundar och att njuta av Livet... DET är jag bra på... så det fokuserar jag på. Att jag blir omnämnd i Spanien får jag ta som en komplimang :) :) :)  

Gokväll

Kommentarer
Postat av: Kristina

Tror inte att det finns någon som tar så väl hand om sina hundar som DU. Tycker att alla ska glädjas över att du finns där för vovvarna. SKÄMS på er alla misstroende, missunsamma missar!

2011-07-15 @ 22:03:09
Postat av: Annica

Brukar man inte säga att all publicitet är bra publicitet? Tänk, snart vet hela världen vem du är! :) Jag är i ditt lag! :)

2011-07-16 @ 09:06:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0