härlig kväll



Har varit hos Annica på vinkväll ... och vi höll på bra mycket längre än vi brukar :)  Fasen... klockan är ju över midnatt nu... förvisso har jag hunnit vara ute med hundarna sen jag kom hem, men ändå :)   Många och långa skratt har det varit ikväll! Som vanligt när vi träffas alltså :)   Det är härligt med vänner :)

Jag har verkligen njutit av kvällen, och kommer då osökt in på ämnet att njuta av livet. VAD är att njuta av livet?  Vad innebär det att njuta av livet, av sin dag, att njuta överhuvudtaget? Vad gör man när man njuter?

För mig innebär att njuta av livet, att man försöker göra det bästa man kan av varje dag. Att försöka hitta guldkornen i de dagar man får. Varje dag är en ny gåva att göra vad man vill med. Man kan välja att strunta i alltihop och bara låta dagen gå... man kan fylla den med bråk, skrik, hårda ord och hat... men man kan åxå välja att fylla den med glädje, positiva tankar och handlingar, man kan hjälpa någon, krama någon som behöver det, bära en kasse åt någon, bara byta några ord, ibland räcker det att bara ge någon ett leende....   Om man varje dag försöker fylla den med något positivt.... om man varje dag försöker njuta .... om man varje dag försöker hitta guldkorn... Då tänker jag att man njuter av livet. Om man en måndag steker en entrecote bara för att man vill... dricker ett glas vin på tisdagkväll..... äter en bit god choklad en torsdag..... Passar på att njuta helt enkelt. Om man passar på att njuta närhelst man kan... vare sig det är måndag eller fredag.... så ... vips... njuter man av livet :) :) Det behöver inte alls vara komplicerat :) Det är lixom bara att njuta på :) :)

Ska fördjupa mig mer en annan dag.... nu är det sängdags.

Gonatt :)

Kommentarer
Postat av: Åsa G

Ni ser ju ut att ha haft en helt underbar dag =). Helt rätt Maria när det gäller att förgylla livet med guldkorn. Man lever ju bara detta livet en gång så det gäller att göra något roligt av det och inte vara en bitter ......

2011-07-30 @ 10:23:39
URL: http://asagustafsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0