2011

Då var det nytt år igen. Ut med det gamla och in med det nya.

Jag jobbade till kl 13 igår, sen ut med hundarna en timme, blev hämtad för att hjälpa Pernilla och Nils lite med middag, eftersom de skulle ha varmrätt till 15 pers och Pernilla jobbade till kl 14. Stod hos dem och pysslade med knyten. Smördegsinbakade fläskfiléknyten med cantadou stod på menyn, och jag trodde aldrig att jag skulle bli klar. Tur Nils fyllde på mitt vinglas med jämna mellanrum :) :)  Nils skjutsade hem mig och Milo (jag har Milo i helgen då Hannah och Lukas är i Jäckvik) kring 17, då gick jag ut en sväng med alla hundarna, så de skulle vara välrastade när smällandet kom igång senare.

Jag lyxade till det med trerätters jag åxå :). Till förrätt blev det pilgrimsmusslor med kall sås, till varmrätt oxfilé, till detta några glas De Bortoli (väldans gott rött vin) och till efterrätt glass med varm hjortronsylt. Inte illa må jag säga :)

Efter maten försökte jag se tv en stund, men herregud va dåliga program som sändes. Det blev att träna med hundarna istället.

Hux flux var klockan närmare 22 och jag tyckte att det var lika bra att krypa isäng. Ut med hundarna en sista sväng, gick bara ut på gården eftersom det börjat smälla några gånger, och jag ville inte riskera att hela flocken blev rädda utomhus. Vi kröp isäng och somnade snabbt.

Kring 12-slaget vaknade jag. Då hade grannen dragit igång stora fyrverkeriet, som nära nog aldrig verkade ta slut. Paddy och Molly var ängsliga, De försökte sitta innanför skinnet på mig, nära, nära, nära. Kelly och Milo verkade inte bry sig mycket, men då Paddy blev så ängslig så klev jag upp, satte på tvn, skar upp ett gäng korvbitar och körde lite trickträning. Har man korv i näven så har man hundarnas fulla koncentration, det är då ett som är säkert. Tränade tills fyrverkerierna ebbat ut, sen la vi oss igen. Paddy, som brukar ligga vid fötterna, valde att ligga på min arm för säkerhets skull.

Det har snöat inatt, har varit ute en kort runda med gänget. Frampå dagen när Pernilla kvicknat till, kanske hon kan passa Milo en stund, så att jag kan ta en lång promenad med Mina hundar.

Nu drar ett Nytt År igång. Jag ska se till att fylla det med nåt värt :)

Gomorron

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0