Men oj, jag hann visst inte

Fredag morgon... det regnar... inte spöregn utan sånt där lite stilla . Dricker kaffe innan jag ska gå ut med hundarna. Det blir inte långa promenader när det regnar... ingen av dem är direkt överförtjusta i att strutta runt i regnet. Det är så himla torrt i backen, att det är inte konstigt att det inte finns så mycket svamp i skogarna än. Jag har varit ute och spanat, framför allt efter sandsopp, som är min favorit.... men har inte sett en enda.  Det har varit för torrt helt enkelt. Hoppas att de tar fart nu när regnet kommer. Trattkantareller har jag nästan hur mycket som helst kvar sen förra året... men sandsoppen är slut.

På tal om för torrt.... jag var lite småsugen att grilla igår.. att starta min supersöta lilla grill.... men jag vågade faktiskt inte. Tänkte att flyger det iväg en glödande kolbit ner på gräset så låter det bara Svusch så brinner hela området upp. Kände mig inte sugen på det, så jag åt korv i ugn istället :)  Få se hur vädret blir i helgen, om det blir att grilla då eller...

Dagens planer är inte upplagda än.  Ner i tvättstugan nån runda, och fortsätta det jag påbörjade igår... men i övrigt står hela dagsschemat öppet.  Blir det uppehåll nån stund så blir det att gå ut och träna hund. Fortsätter det regna så tror jag att jag ska träna lite olika trix härinne. 

Jo just ja....  hjortron. Jag hade ju tänkt försöka komma mig ut och plocka lite hjortron.... vet egentligen inte några ställen, men hade planer på att försöka leta åt nåt ställe..... Nu hörs det vara lite för sent...   Samma visa som förra året alltså..... oj... jag hann visst inte :) :) :)

Gomorron

Kommentarer
Postat av: Åsa G

Nä i år blir det ingen svamp. Jag har varit ute och spanat men det är för torrt. Vi har en grillring på gården där vi brukar Woka men i sommar har vi inte vågat pga torkan och brandrisken.

2011-08-05 @ 09:33:36
URL: http://asagustafsson.blogg.se/
Postat av: Veronica

Hej Maria, jag hade förut en annan blogg där jag bara tog upp saker ur mitt arbetsliv och det tyckte jag blev allt för ensidigt. Det är som du säger roligare att läsa om lite allt möjligt som har med ens liv att göra. Det hör ju ihop som en enhet kan man säga. Tack så mycket för din kommentar!

2011-08-05 @ 18:37:23
URL: http://veronicalog.blogspot.com/
Postat av: Malin

Vart ska man leta kantareller? Har varit ute flera år men hittar inga, vet dock bara hur gula kantareller ser ut. Har hört att man ska leta i gammal och blandskog, men hur lätt är det i en hel skog???

2011-08-07 @ 22:03:18
Postat av: Mara

Ja Malin, inte är det helt lätt... fniss... men när man ställt in kantarellögat, så är det inte så himla svårt... förutsatt att man är på rätt ställe... Gula kantareller är jag inte så himla förtjust i... trattisar är bättre... men sandsopp är bäst :) :)

2011-08-07 @ 22:07:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0