Trygg



Ännu en underbar dag.... (det var värst vad många underbara dagar det har varit i rad :) ) håller på att ta slut. Den började med kaffe, morgonpromenad med Pernilla och hundarna, sen blev det ett träningspass med Kelly på gården. Efter det blev det frukost, sen en 40 minuters promenad med Paddy runt byn. En sväng ner i tvättstugan kändes passa bra efter den promenaden...

Lunch på det, och sen en promenad med Molly på 40 minuter. Ytterligare ett pass med Kelly nere på gården, samt ett kort pass med Paddy på samma gård... Sen var det passat klart :)

En eftermiddagspromenad med alla hundarna... sen blev det middag. Nu ligger hundarna och sover...  Jag ska ner i tvättstugan en sväng om en stund.

Jag har funderat på en sak. Det här med att ta tillvara på varandras kunskaper..... GÖR vi det?  Eller är det så att vi tror att vi vet bäst själv?  Är det så att bara för att vi "kan" nåt sen många år tillbaka, så vet vi bäst?  ÄR det så att vi vägrar lyssna, och tro att andra faktiskt KAN saker, som vi borde ta till oss?  Kan det vara så att vi alla är lite .....  besserwissrar? Vi TROR att vi kan bäst? Ibland ställer vi en fråga, men sågar alla svar, för vi..... har provat allt det där?  Även om vi inte alls har det, men vi vill inte att någon ska tro att de vet något som vi inte vet?

Ibland får jag den känslan.

Gokväll

Kommentarer
Postat av: Jennü

Självklart är det så, ingen vill ju känna sig underlägsen. Jag tror det handlar mycket om att man vill ha kontroll och självkänsla och allt det där. Sedan är det ju många som bara gör så mot vissa. Om någon man alltid varit lite smartare än plötsligt visar sig vara precis lika klyftig som en själv eller bättre, då blir man sur. Man vill ju inte förlora sin plats. Men de man har mycket respekt för gör man inte så mot. Så tror jag att det är.

2011-08-16 @ 01:17:32
URL: http://jennuslife.blogg.se/
Postat av: Maria

Fast... själv känner jag inte alls att jag känner mig underlägsen bara för att andra kan mer. Jag tar mer än gärna hjälp, vill ju lära mig så mycket som möjligt... så det där med att förlora sin plats förstår jag inte alls... man VILL ju lära sig mer...

2011-08-16 @ 08:31:03
URL: http://bygdsiljumsmaria.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0