Underbar söndag.



Såhär bra började dagen. Alla hundarna samlade i sängen, mysproppar hela bunten. Milo har ju blivit stora killen, 8 månader, och börjar hänga med på längre promenader. Åtminstone när det är bra väder :)  vilket det ju varit idag. Det går så himla bra att promenera med hela flocken :) En dryg halvtimmes promenad med alla blev det.

Mitt på dagen var det Pernillas tur att ta hand om Milo, så när hon hämtat honom gick jag och hundarna en dryg timmes promenad i härligt väder. Sedan bar det av till Flarken med Kelly på vårt första kurstillfälle :)  Gud va jag är stolt över Kelly!  Det handlade ju mest om att ha kontakt med hunden, gå en slalombana, både mellan de andra hundarna, och en bana med koner.  Eftersom Kelly tittar på mig hela tiden och inte bryr sig om de andra hundarna så var ju det en enkel match. Eller... allt vi skulle göra var en enkel match och jag fick vara stolt HELA tiden! Kursledaren betonade flera gånger vilken bra kontakt vi har. I KNOW !! :)    Den här kursen kommer att bli jätterolig, för vi kommer ju även att få lära oss saker vi inte kan, givetvis, och eftersom instruktören vet att jag siktar på tävling, så kommer vi att få individuella utmaningar varje gång, med tanke på målet. De andra ekipagen får utmaningar utifrån SINA mål och förväntningar. Den ene deltagaren har nog som mål att hunden ska lyssna på honom överhuvudtaget.... och åtminstone titta på honom när han springer iväg för att träna inkallning. När ägaren sprang (instruktören höll fast hunden till en början) och ropade på hunden, så kollade hunden inte ens dit. När den slutligen kikade mot sin ägare, släppte instruktören hunden.... varpå hunden direkt sprang till en ryggsäck som låg en bit därifrån, och pinkade på den. 

 Ett annat ekipage vågar inte släppa kopplet, för då drar hunden iväg som en avlöning... Det tredje ekipaget har gått samma kurs en gång förut, men hon kände att hon behövde en gång till. Det skulle jag åxå känna om jag var hon.

Nåja, blir jättekul i alla fall.

När jag kom hem blev det en kortare promenad med hundarna, sen hade jag tänkt hinna äta innan Zumban, men det hann jag inte. Två timmar zumba, lika roligt som vanligt, och nu är jag hemma. Hundarna gnager märgben och jag ska kanske äta nåt... eller kanske jag struntar i det... har inte bestämt mig än.

Nä, nu ska jag i alla fall hoppa i duschen. Hoppas ni haft en bra dag!

Gokväll

Kommentarer
Postat av: Fanny

härligt med bra start på kursen! :) Fast jag måste säga att jag har full förståelse för de andra deltagarna. Vet precis hur det är att ha hunden som hittar på hyss på kursen... Fast nu hoppas jag att den tiden är över (in my dreams...)

2011-03-22 @ 20:19:25
URL: http://livetmedtoby.blogspot.com/
Postat av: Maria

Jodå Fanny, jag har full förståelse för dem jag åxå, har haft hundar tidigare, som jag inte skulle gjort någon succé på kurser med .. fniss...

2011-03-22 @ 21:52:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0