Att ta del av andras liv ... både i vardag och annat....



Idag har jag varit och kollat på draghundstävling på barmark. Det var superhäftigt :)   Man blir sugen på att prova själv, fast jag skulle nog stå på bromsen mer än de flesta andra som tävlade idag i alla fall :)

För många av de här människorna jag träffade idag, är hundar och drag deras liv. De lever hund. Precis som jag, fast de håller på med drag.  Ljudvolymen var öronbedövande.  Massor med hundar som satt i flockar och YLADE och SKÄLLDE ... av förväntan! Alla ville JOBBA, DRA... de ville IVÄG :) Snacka om motiverade hundar!

Har nu ikväll tänkt på det här med att dela andras liv. Dela en annan människas intresse, och till och med deras vardag. Tänker på bla Facebook, där en vän idag skrev och ifrågasatte andra människors anledning till att skriva allt från godmorgon till godnatt, och allt annat däremellan. Min vän var inte intresserad av att läsa när andra vänner gick till banken eller frissan....

Nej.. på ett sätt kan jag tänka att... nä.. jag kanske inte lägger ngn större VIKT vid dessa inlägg om bank och frissa... men jag ifrågasätter aldrig de som känner att de vill förmedla det mesta i sin vardag.   De som skriver detaljerat och lägger ut.. har nog sina randiga skäl ... möjligen för sin egen skull, vad vet jag?  Det jag inte gillar att läsa, kan jag bara skumma över... behöver inte fästa någon som helst notis egentligen. VILL de skriva allt, så får de jättegärna göra det för mig, JAG ifrågasätter inte. 

I alla fall, idag har jag fått dela en dag med människor som har draghundssporten som sitt främsta intresse, allt ifrån 7-åringar och uppåt. Det var lerigt, högljutt, skitigt, småkaos ibland, vurpor (ok, bara EN som jag vet om) brända hamburgare, SOL och TREVLIGT :)    En underbar dag helt enkelt.   Att få dela en dag med människor som JOBBAR TILLSAMMANS med sina hundar, var superkul!!

I morgon ska jag iväg och träffa några som utbildar sina hundar till besökshundar. Återigen människor som vill JOBBA med sina hundar. Helt underbart!!! Ska bli superskoj det åxå :)

NU ska jag krypa upp i soffan med MINA hundar.  Under eftermiddagen har jag varit ute och tränat med dem var för sig.  Snart kommer älgklövar, och då blir det spår med Paddy ffa. Man kanske skulle skaffa en sele och spänna honom framför cykeln åxå :)   Prova kan man alltid :) :)   I vinter blir det ju skidor, tjejerna kan springa bredvid, och Paddy dra. Ja, det låter perfekt :) :)

Gokväll

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0