Uppmärksamhet!



Det blir mycket Paddy nu, eftersom han tidigare hamnat lite i skymundan känner jag. Han är så otroligt lugn och fin min Paddy. Han kan verkligen relaxa och koppla av. Min kompis Annica brukar komma upp hit och äta sin lunch de dagar hon kör post här i Bygdsiljum, och även när jag är borta får hon givetvis låna lägenheten för att inta sin lunch :)    och Paddy.... han orkar väl knappt hoppa ur soffan för att hälsa när hon kommer... så någon vakthund är han knappast... fniss...   

Igår när jag var ute på gården med honom, ett av passen, så såg jag att det kom en man med sin lilla hund och skulle gå över gården. Perfekt!! Jag satte Paddy vid min sida och där satt han kvar. Han tittade på lille Ludde, men gjorde inte en tendens till att kliva upp... och det var på ca 3 meters håll.   Det har förut passerat hundar på trottoaren när vi tränat, men det har varit kring 5 meter, han har aldrig brytt sig då heller, och jag är supernöjd.

I morse när jag gick ut med dem, var det en kille i "verkstan" på gården, eller han skulle precis gå in där. Hundarna var lösa och hade tänkt sig springa fram och hälsa, men när jag visslade så vände alla på en femöring och kom. Perfekt!!!    Såna här gånger ser man verkligen att TRÄNING hjälper. ÖVA, ÖVA , ÖVA... med olika störningar, så bryr sig hundarna till slut inte.  Det gäller att öka störningarna och svårighetsgraden i rätt takt, varken för sakta eller för fort.  Superkul när det funkar det man tränat på :)

Idag är det lite gråare ute, men inte kallt .   Det blir nog Mollys dag idag.  Molly är den  som helst går bakom mig när vi är ute och de är lösa. Hon gör några svängar med de andra, men sen vill hon helst hålla sig bakom. Fastnar hon vid nåt hål i marken hon känner att hon måste vakta, så kan man måsta ropa på henne, men i övrigt behöver man aldrig någonsin kalla in henne.  Alla tre är drillade i att när jag ropar: HÄR, så måste de komma. Det funkar klockrent.

Nä, om jag skulle fixa mig lite frukost. Sen ut på gården och träna. 
Ha en bra dag idag allihopa!

Gomorron

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0