Morgonfunderingar

Klev upp tidigt för att åka iväg och ha spinning. Det blev dock inställt pga för få anmälda.  Trist, men eftersom vädret är absolut fantastiskt, med klarblå himmel och sol, var jag glad att vara uppe tidigt. En lång promenad på skaren efter kaffet blev det, och klockan är inte ens 9 :)  Lägg därtill att jag fortfarande inte känner av något i munnen efter tand-utdragningen igår, samt att det är fredag. Kan det bli bättre? :)

Något jag gick och funderade på under morgonpromenaden, var det här med djur. Djur i alla storlekar. Vilda djur. Var går gränsen?  

Jag menar såhär: Man ska inte störa vilda djur (vilket är självklart)  Ha hundarna under kontroll så att DE inte springer och jagar, stressar och stör djuren. Självklart. MEN .... Du får lägga ut råttgift så att råttor dör av inre blödningar, och riskera att både katter och andra djur äter råttor som ätit råttgift. Det får man göra. Man får köpa råttfällor av både bra och mindre bra kvalitet och rigga upp....   en del möss och råttor fastnar lite lagom, så att de får endera svälta ihjäl i fällan, eller dö av stress. Det går bra.

För flugor får man sätta upp klistriga remsor så att de fastnar och dör. Det går bra.

Småfåglar ska man mata så att de överlever vintern, medans skator och kråkor ska man helst ha ihjäl.

Jag försöker hitta en röd tråd.... någon form av logik ... men hittar ingen.

Gomorron

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0