Backa, snurra, fot, pang du är död, hit, kom, nära ....

hopp upp, back upp, stå, ligg, sitt, stilla, vänta, stäng dörren, kryp, hopp, sakta, spinn . Det är några av de saker min bästa Kelly kan.
 
Hit, fot, steppa .... ja alltså inte på kommando, utan frivilligt ... framför ... stilla, vänta, Det är vad älskade Molly är stensäker på, men kan en massa annat, lite sådär löst
 
Paddy , han kan springa fort som tusan , jaga älg, hare, rådjur, sork, mink .... fniss ... men, han kan även hit, fot, här, stilla, vänta.
 
Kom, nära, sitt, sitt kvar, ligg, ligg kvar ... det är vad Sally kan, och det är jag stolt över :) 
 
Idag, onsdag, blev en bra dag på jobbet. En underbar vanlig dag. Massor med skratt ... det är vad man i slutändan minns. Skratt och det obligatoriska - Bra Jobbat - som de alltid säger när man går hem. Det känns Bra. Varje dag. 
 
Bra jobbat. Tänker på det här med att lära hundar saker. En hund går att lära nästan vad som helst, det handlar om kommunikation. Att förstå varandra. Hunden måste förstå vad jag vill att den ska göra. Om jag kan få den att förstå vad jag vill, är nära nog allt klart.
 
Men, är det inte så med oss människor åxå? Att förstå varandra. Fungerande kommunikation. Ärlig, rak, tydlig, konsekvent kommunikation!  Så länge man är ärlig, rak, tydlig .... så funkar allt alldeles perfekt. Börjar man dribbla in en massa luddiga kommandon, som man inte förstår ... då blir det inte bara svårt, utan helt omöjligt att veta vad den andra vill och tänker. Hyfsat onödigt, när det kostar mindre att faktiskt vara rak, tydlig och ärlig. Precis som i hundträning. Superlätt när man tänker efter. Fast ... det är nog lättare med hundar ändå ... därför jag har 4 hyfsat väldresserade hundar ... men är singel .... fniss
 
Nära nog sängdags .... Hoppas ni haft en bra dag. Det har jag haft :)  Planerar göra en repris i morgon, dvs ha en bra dag :) :)
 
Gokväll
 
 

Kommentarer
Postat av: Julia

Dina hundar är så enormt fina :O !

2012-12-24 @ 07:46:45
URL: http://Jullanjanzon.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0