Kärleken Är

Juldagskväll. Idag har jag städat och tvättat, i lugnt tempo. Det fanns hyfsat mycket sviter kvar efter födelsedagsfirandet men vet ni, det städade jag undan med ett leende. Det var en så sanslöst kul födelsedag :)
 
Ok, vi brände rödvinssåsen och brödet
Men jag fick mig världens skratt när Sally kom och bar det brända brödet i munnen. Hon apporterade ... hade INGEN lust att tugga på det, hahahahahahahahahahaha.
Nåja, maten i övrigt blev jättebra, ja ... förutom att köttet blev lite väl Well done ... men ändå :) :)   Kvällen var helt sanslöst kul och jag kunde inte firat födelsedagen på ett bättre sätt :)
 
Idag, Juldagen, har jag som sagt spenderat med att städa upp efter födelsedagsfesten. Hur julaftonen förlöpte, har ni redan delgivits.... behöver inte dras igen ...
 
Jag har skrattat idag .... som vanligt ... hahahaha ... men allvarligt- Hur vettigt är det att, flera veckor i förväg börja stressa inför julafton. Eller, många börjar LÅNGT tidigare, med bla julklappsinköp, bakning, planering osv. Men ... varför? ALLT detta stressande och jobbande ... och när julaftonskvällen kommer ... är det lixom över. Möjligen, för en del, sträcker det sig till juldagen åxå. Men hallå! ÄR det vettigt med all denna stress, allt detta jobb, all denna planering ... för EN ENDA DAG!!!!  
 
Varför inte sprida ut hysterin över hela året istället, och ta det lite lagom ... äta lite lagom ... helt enkelt bara luta sig tillbaka och ta tillvara på lite ledighet?  Nej, fullt brass framåt, stressa järnet, tävla om vem som har flest tomtar, mest mat på bordet osv. Helt vansinnigt!!!! 
 
Man ska träffas och ÄTA allt vad man orkar och lite till egentligen. Nu blev det inte så för oss i år ... fniss .. och det är jag glad över. Tanken går såhär: Varför inte träffa en kär vän nån gång då och då på lunch istället? Varför inte lixom dela upp julmatsätandet under hela året, träffa nära och kära lite nu och då på en enkel lunch? Jo, jag VET att alla släktingar inte bor så nära, men ärligt talat, hur jävla lång tid tar det att flyga till Stockholm? Från stockholm? Det tar en futtig timme, och behöver inte alls vara dyrt. Visst kan man flyga den sträckan mitt på året, bara för att? Eller?
 
Nä hörrni, ska göra en tidig kväll tänkte jag. I morrn är det jobb igen och jag vill vara helt utvilad då :) 
 
 Gokväll

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0