Åh, vilken härlig dag!

Efter morgonrunda, kaffe och frukost, bar det iväg in till stan med Kia. Jag hämtade upp Kim, som äger Kia, sen åkte vi ner på stan. På dagens agenda stod stadsträning. Vi började med att gå in på Björkis, där Kim ville köpa ett nytt halsband till Kia. Det tog väl en 10 minuter innan vi ens kom inom dörrarna. Kim hade berättat för mig ungefär hur det var att ha Kia inne på en djuraffär. MEN .... det var INNAN Maria Tafvelin :)
 
När Kia väl hade fattat, att hon INTE kunde storma in genom dörrarna, bara för att man öppnar, utan satt helt lugnt ... UTAN att jag gett något kommando överhuvudtaget ... Inget "Sitt" .... Ingenting. Ljudlös kommunikation, som till slut gick fram. Sen var det en "walk in the park" att ha Kia inne på Björkis. Ingen stress, hur lugnt och fint som helst. Kim köpte ett urläckert halsband till Kia, och ett vintertäcke :)
 
Efter detta gick vi till busstationen och satte oss. Tänkte att där rörs det ju rätt mycket folk, så att vi får träna Kia i att sitta lugnt, trots att människor rörs. Det här blev alldeles för lite utmaning, så vi gick vidare in till torget. Här hoppades vi hitta hundar, så vi kunde träna hundmöten. 
 
Kia var helt lugn. Hon drar inte alls i kopplet, och när hon hamnar för långt fram, så är det bara att stanna, så kommer hon tillbaka. Inga kommandon .... inga ljud överhuvudtaget, utan hon får tänka själv. Och det GÖR hon. Med tanke på hur hon tidigare betett sig, så är det nära nog en total förvandling. Det är en guld-hund, och det kommer att gå alldeles fantastiskt bra för Kim och Kia, nu när Kim vet hur hon ska göra. Ja ... Kia är ju inte ett Helt oskrivet blad, Kim har kommit långt med henne även utan mig, men det känns verkligen som att jag har kunnat hjälpa dem med just det här. Det känns bra :)  Det här med att jobba med hund..... DET är något som jag känner att jag Kan. Det behärskar jag. Jag vet inte Någon som varit missnöjd efter mina kurser, de senaste 7 åren. DET känns bra :)
 
2.5 timmar befann vi oss nere på stan, och då var Kia helt slut. Jag skjutsade hem dem till Kim, begav mig hem, tog ut hundarna, åt lunch, sen var det jobb på schemat :)   Efter jobbet hämta Kia, hem, gå ut med hundarna .... slappa, äta middag ... och hux flux är klockan efter 21. Strax dags för kvällsrunda och sen isäng. I morgon börjar jag kl 8. 
 
Nä hörrni .... vi gör kväll nu va? Orkar inte tända värmeljus och lyssna på musik. Vi hoppar det ikväll och kanske orkar i morrn kväll istället :)  Behöver inte ens säga åt hundarna att det är läggdags, de ligger redan . 
 
Tror jag har tänkt klart för ikväll :)  TAck för en härlig dag! Jag har fyllt den med värda grejer, var så säker!!!
 
Gokväll 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0