Att greppa rodret

Onsdagkväll. Typ söndagkväll för mig :)
 
Det blev ju ingen IKEA-resa för mig och Hannah, och det beslutet är jag glad över. Vädret har inte varit det bästa precis. 
 
Hörrni .... det här med Livet .... Hur det blir, VARFÖR det blir som det blir ... och en massa tankar däremellan.
 
Som ni vet så har ju min älskade lillebror vänt sitt liv, jobbat sig upp från botten, fixat till sitt liv. Jag trodde, ärligt talat inte att han skulle fixa det. Så många år som han paddlat runt i en fullständigt vansinnig ström av virvlande vatten .... gav upp hoppet för rätt många år sedan .... men han fixade det. Han FIXADE det!!!
 
Hur man kommer ur ett sådant beroende vet jag inte riktigt .... är det motivationen det beror på?  Är det kanske samma motivation som behövs vilken ändring man än ska göra i livet?  
 
Att förändra sitt liv ..... Att byta inriktning .... Att sluta hänga med strömmen, utan faktiskt greppa rodret och ta kommandot över riktningen. Att VÅGA bryta med sitt gamla liv .... för att möta något nytt som man inte känner till .... som man inte är van vid. Huvva .... jobbigt! En del orkar inte byta inriktning .... en del VILL inte .... och naturligtvis är det så att alla inte måste byta liv, jag pratar mest om de som faktiskt skulle må bra av att göra det. Som skulle vara sååå mycket lyckligare om de klarade av att greppa rodret .... och inte virvla runt i strömmen .... 
 
Pratat med en vän ikväll som i många år virvlat runt i strömmen. Maktlöst står man bredvid och försöker få vännen att ta tag i rodret .... men mina ord, mitt skrikande ... når inte fram i stormen. 
 
Dags att krypa isäng, det är jobb i morgon. Hoppas Du haft en bra dag, att du gjort bra val, fyllt dagen med nåt värt. 
 
Gokväll

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0