Frihet, Hjärntvätt och andra lösa tankar.

En VARM dag håller på att ta slut. Bra idag var att jag ÄNTLIGEN, efter 3 somrar, fått Paddy att våga komma ut en bit i vattnet för att hämta en korvbit :) Men så var det väldigt varmt i vattnet åxå :)
 
Molly, hon vägrar, i vanlig ordning. Att jag håller i en korvbit kan inte hjälpas. 
 
I övrigt idag, förutom att hyperventilera över värmen, har jag jobbat några timmar.  Mycket som ska förberedas, fipplas och knådas, för att de som går ut inatt ska kunna baka iordning så att brödet är nybakt i morgon bitti :)
 
Hörrni .... har ni någon tänkt på hur man ibland lägger bort sitt egna sunda förnuft, när man försöker lära sig nåt nytt. När man lixom "sväljs" av det nya .... man ser inte ens att det gamla var rätt så bra, man kan ta in LITE av det nya ... utan att ta ALLT det nya ... utan att kvävas och hjärntvättas.  Nya kunskaper är alltid bra, men ibland är det vettigt att även ha kvar sina GAMLA kunskaper, och inte bara Köpa det nya.  Det nya är förmodligen lika lite Allena Saliggörande som det gamla. Använd ditt sunda förnuft även om du lär dig nya grejer. DET är den bästa kombinationen. Och skulle det vara så att du har svårt att komma ihåg ditt sunda förnuft, fråga en vän om hur det var det sunda förnuftet såg ut :)
 
En annan sak jag tänkt på nu ikväll kom sig när jag satt ute på balkongen. Åhh ... jag har förresten haft en helt underbar kväll därute. På dagarna är det ju för varmt att sitta där, så jag åt sen middag därute, och sedan blev jag kvar. Jag har nyss gått in, och nu är klockan över 22. Det är helt underbart att sitta där i kvällssolen, när det svalnat av ... aahhhh ...... titta på himlen .... känna lugnet ... se på hur hundarna njuter av att ligga på bäddarna därute ....   Jo just det ... vad jag egentligen skulle prata om var det här med ..... saker man TROR och tar för givet.   Jag tittade på en svala som flög runt rätt så högt. Flaxade, tvärvände ... gled runt. Då kom jag att tänka på att man brukar säga: Fri som en fågel. På nåt sätt så har man för sig att en fågel är FRI .... den flyger runt, vingarna bär .... Flyg fågel Fri, Flyg dit vingarna bär.   Fri som en fågel.  Det finns måna sånger om just fåglar och deras frihet. Men .... tänk så många småfåglar som flaxar för livet. Inte alls någon frihet, utan de är jagade av andra, större fåglar. De flaxar runt i panik för att få tag på mat till sina ungar. De letar material till sina bon, de flyger för att försöka jaga undan andra fåglar som är ute efter deras ägg. Hur kommer det sig att man ser just Fåglar som Fria? De har ju ett helvete! Det är ju ett jävulskt flaxande, bara för deras överlevnad. 
 
Nä ... mycket av det vi fått för oss, vare sig det gäller lilla fågel blå, kärlek, hjärta och smärta .... det mesta kommer från låttexter tror jag ... fniss .... det stämmer inte med verkligheten.  Verkligheten är, rent krasst, vad vi själva gör den till. Det är inte fåglarna eller Kristina från Vilhelmina, inte Jonny the Rocker eller Den lilla vita duvan som bildar verkligheten. Det är Vi själva. Fast .... alla de här duvorna etc. är kanske till för att vi ska SLIPPA verkligheten. Det är ju ÄNNU värre. 
 
Nä .... tror jag går ut med hundarna och fortsätter njuta av verkligheten. MIN verklighet. Hur DIN verklighet ser ut, vet jag inte. Hoppas du Trivs med den, annars blir livet lite tungt. VALEN är dina i alla fall. DET är bra. 
 
Gokväll
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0