Magnus Uggla !!!!

Å gud vilken kväll!! Jag bussade mig iväg in till stan så jag kom dit kring halv 9. Cruisade runt på området och spanade in allsköns bråte som såldes på torget, tog emot en mugg vatten av de som sköter "varannan vatten" på området under festivalen. Bra initiativ, och det var oerhört många som tog en mugg. 
 
Efter att ha styrt runt lite, styrde jag kosan upp på torget. Petra skulle precis börja spela, så jag begav mig till öltältet närmast scenen och tittade därifrån samtidigt som jag drack min öl. Pratade med några Bygdsiljumsbor, morsade på andra jag känner, styrde ett varv runt torget, efter Petras spelning köpte jag en öl till, innan det var dags att ställa sig längst fram vid kravallstaketet en halvtimme innan Uggla skulle äntra scenen. 
 
Jag var supernöjd med min plats, och hade det inte alls alltför trångt .... till att börja med. Jag tror det var ungefär två låtar in i konserten som vankterna fick börja hiva ungdomar över staketet, som fick panik eller helt enkelt höll på att svimma. Det var otroligt varmt!! Men JÄDRAR så bra Uggla var !!!! Å herregud, jag sjöng så jag är hes idag :)
 
 
Vid det där tillfället fick jag ju till och med upp mobilen ur väskan, så att jag kunde fota :)   Vilket senare skulle bli helt omöjligt, då det tryckte på bakifrån så det var helt sjukt. När det var ett par låtar kvar, fick jag en kille på vardera sida om mig, som bokstavligen tog andan ur mig. De tryckte sina armbågar rakt i sidorna på  mig, och trots att jag försökte skrika åt dem, och få dem att ta bort sina jävla armbågar, så gjorde de naturligtvis inte det. Jag kände hur jag helt plötsligt var utan luft, och inte gick det dra in mer heller, så  .... hips vips vek sig bara benen ..... 
 
Vad jag kan säga förutom att det är fruktansvärt obegagligt att inte få luft, är att vakterna jobbar hur snabbt som helst. Vips hade de lyft mig (inte bara att de jobbar snabbt, de är starka åxå) och hjälpt mig bort till Röda korset alldeles vid scenkanten, där jag fick sitta hos en snäll kvinna som strök mig på ryggen och gav mig vatten. Jag fick sitta där tills jag hämtat mig, sen gick jag och ställde mig på sidan av scenen. Flera av vakterna kom sedan och frågade om jag mådde bra.   Fint gjort av dem!
 
Nåja, jag sjöng med i sista låten åxå, sen fick jag telefonkontakt med Hannah som befann sig i öltältet nere vid älven. Aldrig har jag varit med om att så många människor, samtidigt, ska försöka ta sig från torget till älven. Så småningom kom jag ner i alla fall, och Hannah stod vid staketet, så vi språkade en stund. Kön in dit var så sjukt lång, så jag förstod att jag inte ens skulle hinna in före min buss gick, så efter att ha pratat en stund, påbörjade jag vandringen uppåt igen, mot busstationen. Jag hade tur, jag hann bara sätta mig i busskuren, så kom bussen. Jag var hemma 01.20, tog ut hundarna och kröp sedan isäng. Nöjd med kvällen :)
 
Nu är det en ny dag att fylla med något värt :)
 
Gomorron
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0