Överrens är överrens eller? Avtal är avtal eller?

Lördagen är i det närmaste slut. Dagen då min älskade dotter Pernilla fyller 24 år. 
 
Efter morgonrunda med hundarna, kaffe, och separat promenad med Kelly och Molly ... så kom MALIN hit. Malin ... åhhhh ... så länge sedan ... men ändå inte. Tack för presenten, och tack för att du kom förbi :)
 
Efter hennes besök tog jag ut Paddy och Milo .. sen åkte jag till Burträsk för att uppvakta Annica på födelsedagen, som var igår, men då kunde jag inte åka dit. En superb träff blev det ändå, fastän det var fel dag :)
 
Hem, ut med hundarna ... iväg på konsum  lite tvärt ... och HÄR skedde dagens waow. 
 
Jag ställde mig i kassakön. Som så många andra, ställde jag mig i den kö jag trodde skulle gå snabbast. Varför tänker man så överhuvudtaget? Man kan strosa runt i affären hur länge som helst, men när man kommer till kassan, då jädrar vill man inte vänta  Nåja ... jag hade ingen brådska ... stod med varorna i händerna . Eftersom jag inte skulle ha mycket så hade jag inte tagit någon korg. Framför mig stod en snubbe, och framför honom en lite skröpplig farbror. När farbrorn skulle betala med sitt kort, så fanns det inte tillräckligt med pengar på kortet. - Ta bort nektarinerna, sa han, och kassörskan plockade bort nektarinerna,. Nej, han hade fortfarande inte pengar på kortet. - Ta bort bananerna och glassen, sa han .... men nej .... det pep ändå att han inte hade tillräckligt med pengar,. DÅ klev en yngre man från andra kassakön fram. Han hade precis packat SINA varor och kunde bara gått ut ur butiken.  - Jag betalar för dig, sa han kort. och tittade på den äldre mannen som inte hade pengar på sitt kort. - Nej, det kan du inte göra, sa han 
- jo, det kan jag, sa den unge mannen. Han var gissningsvis 25 år gammal .... och helt skoningslös :)  Han satte in sitt betalkort och betalade farbrorns mat. 202 kr hörde jag att det landade på. Jag ångrar verkligen att jag inte la ner plånboken, mobilen, nycklarna, mina matvaror (som jag höll i händerna) på golvet och började applådera. Det ångrar jag verkligen. Fan ... jag skulle gjort det. ... det förtjänade den unge killen/mannen. 
 
Jag gick hem från affären med en känsla av .... ja ... inte dåligt samvete .. men ... fan, jag skulle ha gjort NÅGOT för att den här snubben skulle fått känna att jag uppskattade hans gest. 
Vad som var lite småkul, var att de som stod närmast BAKOM den här farbrorn, genast började prata efter att den här killen faktiskt betalat hans mat.  - jomen du vet, det kan ju vara så att de dragit ränta från ditt kort osv. 
 
Rörande var det i alla fall. 
 
Att vara överrens,. Att faktiskt ha gått med på någons villkor. Att de facto ha sagt : det är ok. Betyder det något eller inte? ÄR inte det ett avtal? Det trodde  JAG i alla fall. En del verkar ha VÄLDIGT svårt för att förstå och begripa när man ingått ett avtal, vad det faktiskt innebär. Komiskt egentligen, med den ställning den personen har. Hur svårt kan det va???? HUR JÄVLA SVÅRT KAN DET VA ??????
 
Nä ... Kväll här. En härlig dag är slut ... och en ÄNNU härligare dag väntar i morgon, då vi ska fira Pernilla :) 
Gokväll

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0