Sveriges nationaldag är snart slut för i år :)

Startade nationaldagen, efter morgonpink och tre koppar kaffe med bönor från Centralamerika. En  8 km lång promenad i den är otroligt vackra omgivningen följde därpå. Man kan Lätt faschineras av att vi i Sverige, faktiskt har tillgång till en helt underbar natur, som vi pga allemansrätten faktiskt har tillgång till. ALLA borde få ta del av, till exempel det jag fick ta del av under promenaden. Fågelsång, underbara dofter, Helt underbar promenadomgivning . Jag stannade i skogen och tränade skogsagility med hundarna åxå. Kelly var helskärpt och pigg på uppgiften, Molly älskar att leta ätbara rötter, och Paddy han skulle kunna leta sorkhål hela dagarna :)

 
5 fulla Liv och 3 Extraliv, check :)
 
Åt en underbar lunch ute på balkongen, 
 
Skinkan och Västerbottensosten är väl det enda på tallriken som kommer från Sverige btw. 
 
Efter god lunch, städade jag min supersuperfina lilla lägenhet. Tänk, när man dammsugar här behöver man aldrig flytta kontakten, man kan dammsuga hela lägenheten från ett och samma uttag :) :)   Det går rätt snabbt att dammtorka och våttorka golven åxå om jag ska vara ärlig :)
 
Efter städning tog jag en kort sväng med hundarna. Molly hittade nåt som förmodligen var dödat av tåget ... vet inte riktigt vad det var och hur länge det varit dött ... men det var rätt så slimsigt att ta i med handen. 
 
Till Middag såhär på nationaldagen blev det en fläskfilégryta med svamp och zuccini,paprika,  senap, vitlök, grädde och honung. 
 
Hmm ... få se ... det enda som kommer från Sverige i den här rätten, är väl honungen från Boliden, och
svampen .... trattkantarell från skogarna kring Lappvattnet ..... och jo, grädde från Norrmejerier ... i övrigt är det väl spritt från hela världen typ.  Gott var det i alla fall :)
 
Till efterrätt blev det jordgubbar från Belgien och psysalis från Colombia, samt grädde från Norrmejerier :)
 
Visst, en del tycker att jag gör fel som köper saker som är från andra länder än Sverige. Men ... Vi lever i ett land med många nationaliteter, många olika länder som är representerade. Jag gillar både pizza och tacos .... :)  MEN, jag älskar Sverige ändå, även om jag tycker att politiken suger, och att många människor i vårat land tvingas må dåligt. Jag ogillar att det ses ner på människor som inte är fullt arbetsföra. Jag ogillar att det tittas snett på människor ENBART på grund av härkomst. Jag ogillar när systemet tillåter idioter att tjäna pengar på de svaga. 
 
Det finns mycket att älska med Sverige, och mycket att ogilla åxå. Just ikväll, när jag tittar ut genom fönstret .... ser solen, vattnet ... känner dofterna .... lugnet ..... Då väljer jag att känna Kärlek. Tittar mig runt i min helt otroligt fina lägenhet .... ser hundarna ligga och mysa i soffan ....   fylls av en oändlig tacksamhet och glädje.  
 
Grattis Sverige till din alldeles egna dag. Men hörru .... tänk till ett varv extra gällande de svaga och sjuka, till ett annat år. Du kan bättre än såhär. Du har Alla möjligheter till att kunna bättre än såhär. 
 
Strax kvällsrunda, sedan sängen. En underbar dag håller på att vara slut. Jag har fyllt den med värda grejer, hoppas att du åxå har det. 
 
Gokväll

Kommentarer
Postat av: Susanne

Dina lunch och middags tallrikar ser alltid fantastiskt goda ut men hur skulle dom se ut om du bara höll dej till svenska eller ännu svårare,lokalproduserade varor. Inte lika tilltalande skulle jag tro.

2013-06-09 @ 21:30:51
Postat av: Maria

Kanske, kanske inte. Mår du dåligt över att jag inte enbart väljer svenska eller lokalproducerade varor?

2013-06-09 @ 21:53:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0