Kolla in verkligheten!

Efter jobbet och hundarnas mittpådagenpromenad så har jag både vilat och fipplat, pratat med en vän och funderat. Hur sjukt samhälle HAR vi inte?!
 
Om du har halv sjukersättning, ska du jobba 4 timmar per dag, oavsett vilket jobb du har, och vilken sjukdom du lider av. Har du en sjukdom som går i skov, ska du lika fullt jobba 4 timmar per dag, hela tiden. Var finns INDIVIDEN i det här???   VARFÖR finns det inget som gör att det är ok att jobba fler timmar när man är piggare, och färre timmar när man är inne i ett skov?  VARFÖR litar man inte på individen? VARFÖR får inte individen vara med och ha en talan??  VARFÖR kan man inte se det hela på, åtminstone halvårsperioder??
 
Min bästis, som kör post, var halvt sjukskriven under en period. Då krävde fk att hon skulle jobba 4 timmar per dag. Men vafan, skulle hon, som lantbrevbärare, köra en halv sträcka, och sedan återvända till stationen, så att någon ANNAN tog vid? Är det vettigt?? VARFÖR tas inte individen i beaktning?? DET undrar jag. 
 
MISSTRO är vad som genomsyrar sjukförsäkringen, rakt igenom. Har du en dödlig sjukdom ska du nära nog kunna säga vilket datum du ska dö, annars har du inte rätt till ersättning. 
 
Vi som inte är fullt arbetsföra, har inte bara att kämpa mot sjukdom eller handikapp, vi måste även slåss mot fördomar, både politiskt och personligt förankrat. Okunskap kallar jag det i båda fallen. Så länge man är fullt frisk så har man nog svårt att förstå vad det handlar om, men när du fått någon åkomma som kräver sjukersättning .... så förstår du vad jag menar. 
 
Politiken i frågan är allmänt känd och omdiskuterad. Det är på EN nivå. VÄRRE när det hamnar på "gräsrotsnivå" där människor i ens omgivning ska ifrågasätta. MISSTRO är ledordet. 
 
Såna som missbrukar systemet kommer ALLTID att finnas, likväl som det ALLTID  kommer att finnas de som stjäl från sin arbetsplats, tar lagen i egna händer, kör för fort, kör i fyllan, osv.   Idioter kommer ALLTID att finnas. Frågan är - Ska alla andra sota för idioternas påhitt???
 
Lägg mer krut på de som missbrukar alla våra system. Som det NU är, silas det mygg, men sväljs kameler. 
 
Goafton
 
 

Kommentarer
Postat av: Annica

Håller med om vartenda ord!

2014-02-27 @ 21:44:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0