Helt Ärligt!

"Jag växte upp med att ärlighet varar längst"
 
En kommentar jag fick av Jonny för ett tag sedan. Tänker nu ikväll på det här med ärlighet, därav att jag återkommer till den kommentaren. Den kommentaren säger egentligen ingenting alls om hur läget är NU. 
 
MIN uppväxt, var allt annat än ärlig. Jag växte INTE upp med att ärlighet varar längst. Tvärtom. Det är precis DÄRFÖR ..... JAG tycker att ärlighet är så viktig. För att jag VET vad lögner och oärlighet för med sig. Vad det främst för med sig för min del, så är det klippta band från min sida. 
 
Det är väl såhär att jag är så brutalt ärlig att jag mister kontakter pga det. Så kan det vara, och så kommer det att fortsätta vara. Oärlighet har ingen plats i mitt liv, både på gott och ont ska jag säga, för ibland skulle det vara smidigare att kunna stå ut med lite oärlighet. Men, det gör jag inte. Inte så att jag Hatar den som är oärlig, absolut inte ..... den människan lixom bara faller bort. Blir helt utan positiv betydelse i mitt liv. Nästan som när man spelar de här spelen, där block ligger staplade på varandra. Man ska plocka bort block för att gå vidare. Hips vips så ramlar det ner block ovanifrån, som man inte hunnit rädda. Dessa block representerar oärliga människor i mitt liv ..... hips vips så ramlar de ner, och så är det med det. 
 
Vad beror det på, att ärlighet, för min del, betyder så mycket?
Vad beror det på, att Oärlighet, väger så tungt till dess nackdel?
 
Ganska lätt och självklart enligt mig. 
 
Inte sagt att jag inte kan vara vän med någon som inte alltid är ärlig och uppriktig, absolut inte, MEN, är man oärlig och icke uppriktig mot MIG, så är det kört. - med min vänskap alltså :)  Så - det är HELT upp till DIG om du vill ha kvar din vänskap med mig. JAG är vän, lojal sådan, som går i elden för dig, så länge du är ärlig och uppriktig :) Jag gör allt för dig. Jag ställer upp för dig. Jag bjuder in dig i mitt liv :)  JAg peppar dig, puschar dig, ger dig kramar och klapp på axeln, håller om dig när du är ledsen och behöver tröst. Jag tycker om dig och värdesätter dig. Så länge du är Ärlig. 
 
Det är väl såhär att vi alla har svagheter och brister. Jag Skulle vilja vara mer förlåtande mot människor som är oärliga och gör mig illa, men jag har inte kommit dit än. Kanske kommer jag dit någon gång, jag vet inte. 
 
På baksidan av min bok har bokförlaget skrivit: "Ändå kunde hon förlåta"
 
Det är inte sant. Jag kunde aldrig förlåta. Jag accepterade, men förlät aldrig. 
 
Sådärja ..... ett litet mittpåkvälleninläggsådärapropå. 

Kommentarer
Postat av: Maria

Jag får en känsla av att du och jag tänker väldigt lika om just detta. En tanke jag får är att jag inte kan förlåta när jag upptäcker att den jag trodde var ärlig mot mig visar sig vara förjävlig. Jag vill ha äkthet i vänskap och det behöver inte betyda att man tycker lika om saker men att förtroenden hålls och att man får respekt för sin person. Men att få en kniv i ryggen är bland det värsta som kan hända. Speciellt när man anförtrott en "vän" svåra saker och tankar och som sen dömer ut mig för det bakom min rygg. De faller bort. Jag är en svår person att förstå sig på ibland men jag försöker vara jag hela vägen. Men det orkar inte vissa människor med. Jag är inte glättig och ytlig och jag försöker åtminstone inte låtsas vara en sån person för man kan inte vara någon annan än den man är. Varför ska inte det då räcka ? Lång kommentar men ibland väcks tankarna...

2014-01-22 @ 21:07:53
URL: http://tjarve.bloggplatsen.se
Postat av: Maria

Tusen och åter Tusen tack för din kommentar Maria! Jag har aldrig varit med om att någon förstått min känsla så bra som Du. Det är PRECIS sådär jag åxå känner - jag kan inte förlåta när jag upptäcker att den jag trodde var ärlig mot mig visar sig vara förjävlig. TACK !!!! TACK för att du förstår!!!!

2014-01-22 @ 21:13:24
URL: http://bygdsiljumsmaria.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0